Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera guys! Baru-baru ini Momi menyertai sebuah program anjuran oleh Alam Flora iaitu 'Cyber Eco Hunt 2019'. 'Cyber Eco Hunt 2019' ini merupakan kerjasama Alam Flora bersama DHES (DRB-Hicom Environmental Services Sdn Bhd) yang menghimpunkan seramai 30 orang pengamal media termasuk KOL, Influencer dan Blogger. Jadi entri ini Momi ingin kongsikan kisah sepanjang 'Cyber Eco Hunt 2019'. 

Untuk  'Cyber Eco Hunt 2019' ini, peserta dibahagikan kepada tiga (3) kategori iaitu kategori KOL, kategori Influencer dan kategori Blogger. Untuk keseluruhan, ada 7 checkpoint yang harus kami lalui sepanjang hunt berlangsung. Peserta dinilai melalui kreativiti yang disampaikan untuk beritahu pengikut mereka di media sosial seperti Instagram (post dan stories), Facebook dan Twitter. Serius excited nak tahu apakah tugasan disetiap checkpoint


Checkpoint 1 : Square Footage Calculator
Lokasi : DRB-Hicom 

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Peserta perlu mengira harga yang dikenakan oleh DHES untuk membersihkan lantai mengikut ukuran yang diberikan. Kena buat kira-kira sikit hehe. Untuk Checkpoint pertama ini, tugasan media sosial peserta kena bergambar menggunakan 'Scrubbing Machine' dan kami juga diberikan tunjuk ajar tentang cara cara untuk mengendalikan alatan pembersihan yang digunakan oleh pihak DHES.


Checkpoint 2 : Work Safety & A Gardener's Life
Lokasi : DRB-Hicom 

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Masih lagi di lokasi yang sama, peserta dibahagikan kepada dua kumpulan dimana kumpulan pertama ditugaskan untuk menggunakan alatan pembersihan lengkap dengan ciri ciri keselamatan seperti goggle, topi dan sarung tangan dan kumpulan kedua ditugaskan untuk memakai dan memasang harness safety dengan betul. Untuk tugasan media sosial, peserta perlu mengambil gambar ikut kumpulan yang diberi. Momi dapat kumpulan pertama, tengok sahaja bagaimana Momi pose diatas sambil mencakar dedaunan hehe.


Checkpoint 3 : A Create Campaign
Lokasi : River of Live, Kuala Lumpur

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Untuk tugas seterusnya, peserta dikehendaki membuat satu video atau foto untuk kempen buang sampah ke dalam tong sampah dengan cara yang kreatif. Disamping itu, video/foto bersama kapsyen tersebut mestilah memberi kesedaran kepada pengikut betapa pentingnya membuang sampah ke dalam tong sampah.

Checkpoint 4 : Love Food Hate Waste
Lokasi : Boutiqe Cafe, Muzium Tekstil, Kuala Lumpur

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Tugasan keempat pula, peserta meneruskan perjalanan ke Boutiqe Cafe di Muzium Tekstil yang berada berdekatan dengan River of Life untuk makan tengahari. Disini peserta perlu ambil gambar sebelum dan selepas makan. Tugasan ini perlu diwar-warkan ke media sosial untuk kempen 'Love Food Hate Waste' dan makan sehingga habis. Untuk pengetahuan anda, 15000 dari 33000 tan sampah yang dibuang setiap tahun adalah dari sisa makanan. Memang banyak ya. Jadi, mulai sekarang kalau makan kena habiskan dan elakkan pembaziran yang berlebihan.

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Checkpoint 5 : Alam Flora 3R on Wheels

Lokasi : Apartment Presint 9 Fasa 7, Putrajaya


Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Untuk checkpoint dan tugasan seterusnya, peserta dibawa ke Apartment Presint 9 Fasa 7 untuk membantu kempen 'Alam Flora 3R on Wheels'. Disini, peserta dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk membantu surirumah menggoreng sepaket Karipap 'frozen' dan menolong mereka jual minyak masak terpakai dengan harga RM1.10/sekilo di Alam Flora 3R on Wheels yang berada di kawasan perumahan tersebut. Baru tahu rupanya ada perkhidmatan macam ni, jadi kalau ada minyak masak terpakai bolehlah datang ke lokasi Alam Flora 3R on Wheels.

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Checkpoint 6 : Alam Flora Buy Back Centre
Lokasi : Alam Flora Buy Back Centre, Presint 9, Putrajaya

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Masih lagi Presint 9 Puterajaya, peserta dibawa ke Alam Flora Buy Back Centre untuk tugasan seterusnya dimana kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk mencari lokasi barangan kitar semula menggunakan Google Maps. Selepas itu, peserta dikehendaki mengasingkan barangan mengikut tiga kategori iaitu tin, plastik dan kertas untuk ditimbang dan dijual di Alam Flora Buy Back Centre.

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES


Checkpoint 7 : Integrated Recycling Facility
Lokasi : Putrajaya

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Akhir sekali, tugasan ketujuh di checkpoint ketujuh di Integrated Recycling Facility (IRF). Disini peserta didedahkan dengan proses mengasingkan sampah mengikut kategori masing masing dilakukan. Sebenarnya Momi terkejut sebab banyak sampah walaupun diasingkan mengikut kategori. Memang awesome!

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

----------------------------------

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Alhamdulillah, selesai juga semua tugasan di 7 checkpoint. Lokasi terakhir kami untuk majlis penutup dan penyampaian hadiah telah diadakan dekat The Glass Suite Marina Putrajaya. Tahniah kepada semua para pemenang Cyber Eco Hunt 2019 termasuk diri sendiri untuk Checkpoint ke-6. Serius, sepanjang program ini berlangsung banyak sebenarnya yang Momi belajar untuk merawat dan menjaga alam sekitar. Terima kasih kepada Alam Flora dan DHES diatas peluang untuk sertai Cyber Eco Hunt 2019. Momi berharap program seperti ini diteruskan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat.

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Alam Flora

Laman Web Rasmi
Instagram 
Facebook 

DHES

Laman Web Rasmi
Instagram
Facebook

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera guys! Baru-baru ini Momi menyertai sebuah program anjuran oleh Alam Flora iaitu 'Cyber Eco Hunt 2019'. 'Cyber Eco Hunt 2019' ini merupakan kerjasama Alam Flora bersama DHES (DRB-Hicom Environmental Services Sdn Bhd) yang menghimpunkan seramai 30 orang pengamal media termasuk KOL, Influencer dan Blogger. Jadi entri ini Momi ingin kongsikan kisah sepanjang 'Cyber Eco Hunt 2019'. 

Untuk  'Cyber Eco Hunt 2019' ini, peserta dibahagikan kepada tiga (3) kategori iaitu kategori KOL, kategori Influencer dan kategori Blogger. Untuk keseluruhan, ada 7 checkpoint yang harus kami lalui sepanjang hunt berlangsung. Peserta dinilai melalui kreativiti yang disampaikan untuk beritahu pengikut mereka di media sosial seperti Instagram (post dan stories), Facebook dan Twitter. Serius excited nak tahu apakah tugasan disetiap checkpoint


Checkpoint 1 : Square Footage Calculator
Lokasi : DRB-Hicom 

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Peserta perlu mengira harga yang dikenakan oleh DHES untuk membersihkan lantai mengikut ukuran yang diberikan. Kena buat kira-kira sikit hehe. Untuk Checkpoint pertama ini, tugasan media sosial peserta kena bergambar menggunakan 'Scrubbing Machine' dan kami juga diberikan tunjuk ajar tentang cara cara untuk mengendalikan alatan pembersihan yang digunakan oleh pihak DHES.


Checkpoint 2 : Work Safety & A Gardener's Life
Lokasi : DRB-Hicom 

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Masih lagi di lokasi yang sama, peserta dibahagikan kepada dua kumpulan dimana kumpulan pertama ditugaskan untuk menggunakan alatan pembersihan lengkap dengan ciri ciri keselamatan seperti goggle, topi dan sarung tangan dan kumpulan kedua ditugaskan untuk memakai dan memasang harness safety dengan betul. Untuk tugasan media sosial, peserta perlu mengambil gambar ikut kumpulan yang diberi. Momi dapat kumpulan pertama, tengok sahaja bagaimana Momi pose diatas sambil mencakar dedaunan hehe.


Checkpoint 3 : A Create Campaign
Lokasi : River of Live, Kuala Lumpur

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Untuk tugas seterusnya, peserta dikehendaki membuat satu video atau foto untuk kempen buang sampah ke dalam tong sampah dengan cara yang kreatif. Disamping itu, video/foto bersama kapsyen tersebut mestilah memberi kesedaran kepada pengikut betapa pentingnya membuang sampah ke dalam tong sampah.

Checkpoint 4 : Love Food Hate Waste
Lokasi : Boutiqe Cafe, Muzium Tekstil, Kuala Lumpur

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Tugasan keempat pula, peserta meneruskan perjalanan ke Boutiqe Cafe di Muzium Tekstil yang berada berdekatan dengan River of Life untuk makan tengahari. Disini peserta perlu ambil gambar sebelum dan selepas makan. Tugasan ini perlu diwar-warkan ke media sosial untuk kempen 'Love Food Hate Waste' dan makan sehingga habis. Untuk pengetahuan anda, 15000 dari 33000 tan sampah yang dibuang setiap tahun adalah dari sisa makanan. Memang banyak ya. Jadi, mulai sekarang kalau makan kena habiskan dan elakkan pembaziran yang berlebihan.

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Checkpoint 5 : Alam Flora 3R on Wheels

Lokasi : Apartment Presint 9 Fasa 7, Putrajaya


Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Untuk checkpoint dan tugasan seterusnya, peserta dibawa ke Apartment Presint 9 Fasa 7 untuk membantu kempen 'Alam Flora 3R on Wheels'. Disini, peserta dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk membantu surirumah menggoreng sepaket Karipap 'frozen' dan menolong mereka jual minyak masak terpakai dengan harga RM1.10/sekilo di Alam Flora 3R on Wheels yang berada di kawasan perumahan tersebut. Baru tahu rupanya ada perkhidmatan macam ni, jadi kalau ada minyak masak terpakai bolehlah datang ke lokasi Alam Flora 3R on Wheels.

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Checkpoint 6 : Alam Flora Buy Back Centre
Lokasi : Alam Flora Buy Back Centre, Presint 9, Putrajaya

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Masih lagi Presint 9 Puterajaya, peserta dibawa ke Alam Flora Buy Back Centre untuk tugasan seterusnya dimana kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk mencari lokasi barangan kitar semula menggunakan Google Maps. Selepas itu, peserta dikehendaki mengasingkan barangan mengikut tiga kategori iaitu tin, plastik dan kertas untuk ditimbang dan dijual di Alam Flora Buy Back Centre.

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES


Checkpoint 7 : Integrated Recycling Facility
Lokasi : Putrajaya

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Akhir sekali, tugasan ketujuh di checkpoint ketujuh di Integrated Recycling Facility (IRF). Disini peserta didedahkan dengan proses mengasingkan sampah mengikut kategori masing masing dilakukan. Sebenarnya Momi terkejut sebab banyak sampah walaupun diasingkan mengikut kategori. Memang awesome!

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

----------------------------------

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Alhamdulillah, selesai juga semua tugasan di 7 checkpoint. Lokasi terakhir kami untuk majlis penutup dan penyampaian hadiah telah diadakan dekat The Glass Suite Marina Putrajaya. Tahniah kepada semua para pemenang Cyber Eco Hunt 2019 termasuk diri sendiri untuk Checkpoint ke-6. Serius, sepanjang program ini berlangsung banyak sebenarnya yang Momi belajar untuk merawat dan menjaga alam sekitar. Terima kasih kepada Alam Flora dan DHES diatas peluang untuk sertai Cyber Eco Hunt 2019. Momi berharap program seperti ini diteruskan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat.

Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES
Cyber Eco Hunt 2019 Bersama Alam Flora dan DHES

Alam Flora

Laman Web Rasmi
Instagram 
Facebook 

DHES

Laman Web Rasmi
Instagram
Facebook

September 30, 2019
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Tahukah anda, Tahun ini Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei meraikan 133 tahun bersama menghasilkan produk tenusu semulajadi dari New Zealand melalui pelbagai produk jenama Anchor Dairy yang dibuat dengan kebaikan tenusu 100%. Sempena ulangtahun ke-133 ini, Anchor Food Professionals ingin meraikannya bersama rakan kongsi perniagaan mereka bagi berkongsi kebaikan produk Anchor Dairy beberapa tahun lamanya.

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Untuk pengetahuan anda, produk dari Anchor Dairy telah dijual lebih dari 80 buah negara sejak dari tahun 1960. Sejak itu, jenama ini telah dipercayai mampu menghasilkan produk yang berkualiti tinggi di Malaysia. Menariknya, produk-produk keluaran Anchor Dairy ini telah digunakan lebih dari 6,000 buah restoran, bakeri dan kafe diseluruh negara. 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

#anchorlegendairy
Sempena ulangtahun ke-133 ini, Anchor Food Professionals sedang menjalankan contest yang dipanggil '#anchorlegendairy' dengan kerjasama lebih dari 1,330 buah restoran, bakeri dan kafe di Malaysia dan Brunei. Antara 1,330 buah restoran, bakeri dan kafe terlibat dalam contest ini adalah Secret Recipe, Toast Box, Bread Talk dan banyak lagi. Bagi anda yang ingin menyertai contest ini, ia akan bermula pada 1 Oktober 2019 hingga 5 Januari 2020. Hadiah menarik bakal menanti anda sehingga RM50,000! Woww! 

Untuk maklumat lanjut mengenai contest ini, anda boleh layari laman web rasmi Anchor Food Professionals. 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals x CARING MOMS
Selain dari contest, Anchor Food Professionals juga mengumumkan perkongsian selama 3 bulan bersama CARING MOMS Malaysia. Bermula dari 1 Oktober 2019 hingga 31 Disember 2019, 20 Anchor Endorsed Bakers terpilih akan mempamerkan perjalanan mereka menggunakan produk keluaran Anchor Dairy untuk memberi peluang untuk orang ramai rasai hasil buatan mereka yang segar dari dapur. Momi sendiri dah cuba antara bakeri dan pastri yang dihasilkan, memang sedap sangat ya. Jom tengok sikit : 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Apa-apa pun, tahniah buat Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei diatas ulangtahun ke-133. Untuk maklumat lanjut mengenai restoran yang menggunakan produk dari jenama Anchor Dairy dan perkembangan terkini Anchor Foods Professionals, sila ikuti mereka laman Facebook rasmi mereka iaitu 'Anchor Dairy Malaysia' dan Instagram - 'Anchor Food Professionals MY'.

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Tahukah anda, Tahun ini Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei meraikan 133 tahun bersama menghasilkan produk tenusu semulajadi dari New Zealand melalui pelbagai produk jenama Anchor Dairy yang dibuat dengan kebaikan tenusu 100%. Sempena ulangtahun ke-133 ini, Anchor Food Professionals ingin meraikannya bersama rakan kongsi perniagaan mereka bagi berkongsi kebaikan produk Anchor Dairy beberapa tahun lamanya.

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Untuk pengetahuan anda, produk dari Anchor Dairy telah dijual lebih dari 80 buah negara sejak dari tahun 1960. Sejak itu, jenama ini telah dipercayai mampu menghasilkan produk yang berkualiti tinggi di Malaysia. Menariknya, produk-produk keluaran Anchor Dairy ini telah digunakan lebih dari 6,000 buah restoran, bakeri dan kafe diseluruh negara. 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

#anchorlegendairy
Sempena ulangtahun ke-133 ini, Anchor Food Professionals sedang menjalankan contest yang dipanggil '#anchorlegendairy' dengan kerjasama lebih dari 1,330 buah restoran, bakeri dan kafe di Malaysia dan Brunei. Antara 1,330 buah restoran, bakeri dan kafe terlibat dalam contest ini adalah Secret Recipe, Toast Box, Bread Talk dan banyak lagi. Bagi anda yang ingin menyertai contest ini, ia akan bermula pada 1 Oktober 2019 hingga 5 Januari 2020. Hadiah menarik bakal menanti anda sehingga RM50,000! Woww! 

Untuk maklumat lanjut mengenai contest ini, anda boleh layari laman web rasmi Anchor Food Professionals. 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals x CARING MOMS
Selain dari contest, Anchor Food Professionals juga mengumumkan perkongsian selama 3 bulan bersama CARING MOMS Malaysia. Bermula dari 1 Oktober 2019 hingga 31 Disember 2019, 20 Anchor Endorsed Bakers terpilih akan mempamerkan perjalanan mereka menggunakan produk keluaran Anchor Dairy untuk memberi peluang untuk orang ramai rasai hasil buatan mereka yang segar dari dapur. Momi sendiri dah cuba antara bakeri dan pastri yang dihasilkan, memang sedap sangat ya. Jom tengok sikit : 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133
Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei Sambut Ulangtahun 'Legendairy' Ke-133 

Apa-apa pun, tahniah buat Anchor Food Professionals Malaysia-Brunei diatas ulangtahun ke-133. Untuk maklumat lanjut mengenai restoran yang menggunakan produk dari jenama Anchor Dairy dan perkembangan terkini Anchor Foods Professionals, sila ikuti mereka laman Facebook rasmi mereka iaitu 'Anchor Dairy Malaysia' dan Instagram - 'Anchor Food Professionals MY'.

September 27, 2019
Lirik Lagu De Fam - Panas
Lirik Lagu De Fam - Panas

Lirik Lagu De Fam - Panas Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Kumpulan wanita terhangat De Fam kembali dengan sebuah single yang berjudul, "Panas". Lagu ini merupakan hasil ciptaan sepenuhnya oleh Alif dan dikeluarkan oleh Warner Music Malaysia. Lagu Panas dikeluarkan secara digital dan semua platfrom streaming pada 27 September 2019.  Jom kita dengarkan lagu dari kumpulan De Fam. Enjoys!

Lirik Lagu De Fam - Panas
Komposer : Alif
Lirik : Alif
© 2019 Warner Music Malaysia

(5, 6, 7, 8)
Tangan Bebas
Barang Aku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas

Arah Bebas
Pemandangan Ku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas Eh

Semakin Panas Panas

Aku Tak Pernah Mengalamimu
Dan Aku Tak Pernah Rasa Kamu
Belum Lagi Biasa Bersamamu
Tapi Bukannya Aku Tak Mahu

Semakin Dekat Semakin Ingat
Bila Terlupa Tolong Ku Ingat
Apa Lambat Menjadi Cepat
Banyak Masa Banyak Jam Sempat

Tangan Bebas
Barang Aku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas

Arah Bebas
Pemandangan Ku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas Eh

Semakin Panas Panas
Semakin Panas Panas

Aku Mendengarkan Suaramu
Kau Menunjuk Arah Kepadaku
and I Wanna Move Tanpa Bantu
Tengok Sini Aku Mula 1, 2

Setiap Hari Kita Harus 
Jumpa
Sedar Apa Harga Diri Aku
Jumlah
Promise Imma Never Look Back
Sumpah
Promise Imma Dance Him Away
Zumba

Tangan Bebas
Barang Aku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas

Arah Bebas
Pemandangan Ku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas Eh

*Rap* 
[Sophia]
Okay
Woop, Dada Woop
Suhuku Panas
Bila Naik Darah
Ooo
Aku Go Bananas
Dalam Circle Aku Semua Budak Ngam
Bila Orang Masuk Dalam Macam Ummm
Hello!
Ahh
Ni Ada Un Ni
Ni Aku Boleh Buat Apa Ku Mahu Ni
Takde Siapa Aku Perlu Bagitahu Ni 
Nampak Macam Setiap Tahun Tahun Aku Ni
Juicy

Arah Bebas
Pemandangan Ku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas Yeah

Semakin Panas Panas Yeah
Semakin Panas Panas Eh

Perhatian : Ini merupakan lirik tidak rasmi. Nanti Momi akan update dari masa ke semasa kalau lirik yang rasmi dah keluar. Terima kasih :)

Lagu Baru Melayu 2019 | Lagu De Fam 2019 | Lagu De Fam | Lirik Lagu De Fam | Lagu De Fam Download | Lirik Lagu De Fam Panas Mp3 |   Lirik Lagu De Fam Panas Download | Lirik Lagu De Fam Panas Mp3 

Lirik Lagu De Fam - Panas

Lirik Lagu De Fam - Panas
Lirik Lagu De Fam - Panas

Lirik Lagu De Fam - Panas Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Kumpulan wanita terhangat De Fam kembali dengan sebuah single yang berjudul, "Panas". Lagu ini merupakan hasil ciptaan sepenuhnya oleh Alif dan dikeluarkan oleh Warner Music Malaysia. Lagu Panas dikeluarkan secara digital dan semua platfrom streaming pada 27 September 2019.  Jom kita dengarkan lagu dari kumpulan De Fam. Enjoys!

Lirik Lagu De Fam - Panas
Komposer : Alif
Lirik : Alif
© 2019 Warner Music Malaysia

(5, 6, 7, 8)
Tangan Bebas
Barang Aku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas

Arah Bebas
Pemandangan Ku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas Eh

Semakin Panas Panas

Aku Tak Pernah Mengalamimu
Dan Aku Tak Pernah Rasa Kamu
Belum Lagi Biasa Bersamamu
Tapi Bukannya Aku Tak Mahu

Semakin Dekat Semakin Ingat
Bila Terlupa Tolong Ku Ingat
Apa Lambat Menjadi Cepat
Banyak Masa Banyak Jam Sempat

Tangan Bebas
Barang Aku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas

Arah Bebas
Pemandangan Ku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas Eh

Semakin Panas Panas
Semakin Panas Panas

Aku Mendengarkan Suaramu
Kau Menunjuk Arah Kepadaku
and I Wanna Move Tanpa Bantu
Tengok Sini Aku Mula 1, 2

Setiap Hari Kita Harus 
Jumpa
Sedar Apa Harga Diri Aku
Jumlah
Promise Imma Never Look Back
Sumpah
Promise Imma Dance Him Away
Zumba

Tangan Bebas
Barang Aku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas

Arah Bebas
Pemandangan Ku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas Eh

*Rap* 
[Sophia]
Okay
Woop, Dada Woop
Suhuku Panas
Bila Naik Darah
Ooo
Aku Go Bananas
Dalam Circle Aku Semua Budak Ngam
Bila Orang Masuk Dalam Macam Ummm
Hello!
Ahh
Ni Ada Un Ni
Ni Aku Boleh Buat Apa Ku Mahu Ni
Takde Siapa Aku Perlu Bagitahu Ni 
Nampak Macam Setiap Tahun Tahun Aku Ni
Juicy

Arah Bebas
Pemandangan Ku Bebas
Suhu Panas Panas
Semakin Panas Panas Yeah

Semakin Panas Panas Yeah
Semakin Panas Panas Eh

Perhatian : Ini merupakan lirik tidak rasmi. Nanti Momi akan update dari masa ke semasa kalau lirik yang rasmi dah keluar. Terima kasih :)

Lagu Baru Melayu 2019 | Lagu De Fam 2019 | Lagu De Fam | Lirik Lagu De Fam | Lagu De Fam Download | Lirik Lagu De Fam Panas Mp3 |   Lirik Lagu De Fam Panas Download | Lirik Lagu De Fam Panas Mp3 

September 27, 2019
Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju - Adakah Engkau Menungguku
Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju - Adakah Engkau Menungguku

Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju - Adakah Engkau Menungguku Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Naim Daniel kembali dengan sebuah single terbaru featuring Tuju, "Adakah Engkau Menungguku". Lagu ini merupakan hasil ciptaan sepenuhnya oleh Adib Hamdi bersama Naim Daniel dan Tuju dan dikeluarkan oleh World Peace Entertainment. Lagu Adakah Engkau Menungguku dikeluarkan secara digital dan semua platfrom streaming pada 27 September 2019.  Jom kita dengarkan lagu dari Naim Daniel. Enjoys!

Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju - Adakah Engkau Menungguku
Komposer : Adib Hamdi, Naim Daniel, Tuju
Lirik : Adib Hamdi, Naim Daniel, Tuju
© 2019 World Peace Entertainment

[Naim Daniel]
Ku Berharap Notifikasimu Kan Muncul
Dua Minggu Masih Tiada Yang Berlagu
Dan Tiada...
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada... Adakah Engkau Menungguku

Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Dan Tiada...
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada... Adakah Engkau Menungguku

Ku Sedari Tiada Apa Lagi Di Sini
Air Mata Ini Akan Terus Mengalir
Dan Tiada...
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada... Adakah Engkau Menungguku

Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Dan Tiada...
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada...

[Tuju]
Adakah Bahagia  Ya Ya Ya
Kita Di Sini
Janji Ku Takkan Pergi Dulu
Biar Ku Sendiri Ya Ya
Lupa Yang Duka
Hati Terbuka Ohh No
Menunggumu
Janji Jangan Pergi
Setia Ku
Hari-Hari Menanti
Hati-Hati Tak Henti Sini
Menghitung Hari Menunggumu Yeah

[Naim Daniel]
Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Dan Tiada...
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada Adakah Engkau Menungguku

Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Dan Tiada
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada Adakah Engkau Menungguku


Lagu Baru Melayu 2019 | Lagu Naim Daniel 2019 | Lagu Naim Daniel | Lirik Lagu Naim Daniel | Lagu Naim Daniel Download | Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju Adakah Engkau Menungguku Mp3 |   Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju Adakah Engkau Menungguku Download | Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju Adakah Engkau Menungguku Mp3 

Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju - Adakah Engkau Menungguku

Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju - Adakah Engkau Menungguku
Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju - Adakah Engkau Menungguku

Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju - Adakah Engkau Menungguku Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Naim Daniel kembali dengan sebuah single terbaru featuring Tuju, "Adakah Engkau Menungguku". Lagu ini merupakan hasil ciptaan sepenuhnya oleh Adib Hamdi bersama Naim Daniel dan Tuju dan dikeluarkan oleh World Peace Entertainment. Lagu Adakah Engkau Menungguku dikeluarkan secara digital dan semua platfrom streaming pada 27 September 2019.  Jom kita dengarkan lagu dari Naim Daniel. Enjoys!

Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju - Adakah Engkau Menungguku
Komposer : Adib Hamdi, Naim Daniel, Tuju
Lirik : Adib Hamdi, Naim Daniel, Tuju
© 2019 World Peace Entertainment

[Naim Daniel]
Ku Berharap Notifikasimu Kan Muncul
Dua Minggu Masih Tiada Yang Berlagu
Dan Tiada...
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada... Adakah Engkau Menungguku

Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Dan Tiada...
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada... Adakah Engkau Menungguku

Ku Sedari Tiada Apa Lagi Di Sini
Air Mata Ini Akan Terus Mengalir
Dan Tiada...
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada... Adakah Engkau Menungguku

Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Dan Tiada...
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada...

[Tuju]
Adakah Bahagia  Ya Ya Ya
Kita Di Sini
Janji Ku Takkan Pergi Dulu
Biar Ku Sendiri Ya Ya
Lupa Yang Duka
Hati Terbuka Ohh No
Menunggumu
Janji Jangan Pergi
Setia Ku
Hari-Hari Menanti
Hati-Hati Tak Henti Sini
Menghitung Hari Menunggumu Yeah

[Naim Daniel]
Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Dan Tiada...
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada Adakah Engkau Menungguku

Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Adakah Engkau Menungguku
Masihkah Engkau Menungguku
Dan Tiada
Aku Kan Masih Menunggumu
Tiada Adakah Engkau Menungguku


Lagu Baru Melayu 2019 | Lagu Naim Daniel 2019 | Lagu Naim Daniel | Lirik Lagu Naim Daniel | Lagu Naim Daniel Download | Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju Adakah Engkau Menungguku Mp3 |   Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju Adakah Engkau Menungguku Download | Lirik Lagu Naim Daniel feat. Tuju Adakah Engkau Menungguku Mp3 

September 27, 2019
Lirik Lagu Ariff Bahran, Sarah Suhairi - Bicara Rasa
Lirik Lagu Ariff Bahran, Sarah Suhairi - Bicara Rasa

Lirik Lagu Ariff Bahran, Sarah Suhairi - Bicara Rasa Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Ariff Bahran bergandingan bersama dengan Sarah Suhairi menerusi sebuah single baru yang berjudul "Bicara Rasa"Lagu ini merupakan hasil ciptaan sepenuhnya oleh Sang Hitam bersama Rudy Kasmaran dan dikeluarkan oleh Rusa Marketing Sdn. BhdLagu Bicara Rasa dikeluarkan secara digital dan semua platfrom streaming pada 27 September 2019.  Muzik Video "Bicara Rasa" telah dikeluarkan pada 26 September 2019 di channel Rusa Music. Jom kita dengarkan lagu duet dari Ariff Bahran dan Sarah Suhairi. Enjoys!

Lirik Lagu Ariff Bahran, Sarah Suhairi - Bicara Rasa
Komposer : Sang Hitam & Rudy Kasmaran
Lirik : Sang Hitam & Rudy Kasmaran
© 2019 Rusa Marketing Sdn. Bhd.

[Ariff Bahran]
Ada Apa Dengan Cinta
Yang Hanya Manis Pada Bicara
Tika Bahagia Indah Semua
Sepertinya Syurga Milik Kita

[Sarah Suhairi]
Ada Apa Pada Cinta
Yang Hanya Manis Pada Mulanya
Tika Sempurna Tidak Bercela
Sepertinya Esok Milik Kita

[Ariff Bahran]
Sampai Bila
[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Harus Kita Terus Menghukum
Perasaan Yang Semakin Mati
Biarkanlah Berlalu
Biar Terhapus
Agar Terpadam Yang Hitam

[Ariff Bahran]
Sampai Bila
[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Harus Kita Terus Menjauh
Terus Menafikan Yang Di Rasa
Bukakanlah Hatimu
Izinku Sentuh
Patrikan Semula

[Ariff Bahran]
Andainya Masih Ada Rasa Yang Terbuku

[Sarah Suhairi]
Semaikanlah Sepenuh Jiwa Agar Tidak Terkubur

[Ariff Bahran]
Ohh Maafkan Aku Yang Dulu

[Sarah Suhairi]
Maafkan Aku Kasih Ku

[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Benarkan Segalanya

[Sarah Suhairi]
Sampai Bila
Harus Kita Terus Menghukum

[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Perasaan Yang Semakin Mati
Biarkanlah Berlalu
Biar Terhapus
Agar Terpadam Yang Hitam

[Ariff Bahran] 
Sampai Bila ([Sarah Suhairi] Sampai Bila)
(Harus Kita Terus Menjauh)

[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Terus Menafikan Yang Di Rasa

[Ariff Bahran] 
Bukakanlah Hatimu ([Sarah Suhairi] Bukakanlah Hatimu)
Izinku Sentuh ([Sarah Suhairi] Izinku Sentuh)

[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Patrikan Semula

[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Cinta Kita


Lagu Baru Melayu 2019 | Lagu Duet Melayu 2019 | Lagu Duet Ariff Bahran dan Sarah Suhairi 2019 | Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi | Lirik Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi | Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi Download | Lirik Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi Bicara Rasa Mp3 |   Lirik Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi Bicara Rasa Download | Lirik Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi Bicara Rasa Mp3 

Lirik Lagu Ariff Bahran, Sarah Suhairi - Bicara Rasa

Lirik Lagu Ariff Bahran, Sarah Suhairi - Bicara Rasa
Lirik Lagu Ariff Bahran, Sarah Suhairi - Bicara Rasa

Lirik Lagu Ariff Bahran, Sarah Suhairi - Bicara Rasa Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Ariff Bahran bergandingan bersama dengan Sarah Suhairi menerusi sebuah single baru yang berjudul "Bicara Rasa"Lagu ini merupakan hasil ciptaan sepenuhnya oleh Sang Hitam bersama Rudy Kasmaran dan dikeluarkan oleh Rusa Marketing Sdn. BhdLagu Bicara Rasa dikeluarkan secara digital dan semua platfrom streaming pada 27 September 2019.  Muzik Video "Bicara Rasa" telah dikeluarkan pada 26 September 2019 di channel Rusa Music. Jom kita dengarkan lagu duet dari Ariff Bahran dan Sarah Suhairi. Enjoys!

Lirik Lagu Ariff Bahran, Sarah Suhairi - Bicara Rasa
Komposer : Sang Hitam & Rudy Kasmaran
Lirik : Sang Hitam & Rudy Kasmaran
© 2019 Rusa Marketing Sdn. Bhd.

[Ariff Bahran]
Ada Apa Dengan Cinta
Yang Hanya Manis Pada Bicara
Tika Bahagia Indah Semua
Sepertinya Syurga Milik Kita

[Sarah Suhairi]
Ada Apa Pada Cinta
Yang Hanya Manis Pada Mulanya
Tika Sempurna Tidak Bercela
Sepertinya Esok Milik Kita

[Ariff Bahran]
Sampai Bila
[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Harus Kita Terus Menghukum
Perasaan Yang Semakin Mati
Biarkanlah Berlalu
Biar Terhapus
Agar Terpadam Yang Hitam

[Ariff Bahran]
Sampai Bila
[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Harus Kita Terus Menjauh
Terus Menafikan Yang Di Rasa
Bukakanlah Hatimu
Izinku Sentuh
Patrikan Semula

[Ariff Bahran]
Andainya Masih Ada Rasa Yang Terbuku

[Sarah Suhairi]
Semaikanlah Sepenuh Jiwa Agar Tidak Terkubur

[Ariff Bahran]
Ohh Maafkan Aku Yang Dulu

[Sarah Suhairi]
Maafkan Aku Kasih Ku

[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Benarkan Segalanya

[Sarah Suhairi]
Sampai Bila
Harus Kita Terus Menghukum

[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Perasaan Yang Semakin Mati
Biarkanlah Berlalu
Biar Terhapus
Agar Terpadam Yang Hitam

[Ariff Bahran] 
Sampai Bila ([Sarah Suhairi] Sampai Bila)
(Harus Kita Terus Menjauh)

[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Terus Menafikan Yang Di Rasa

[Ariff Bahran] 
Bukakanlah Hatimu ([Sarah Suhairi] Bukakanlah Hatimu)
Izinku Sentuh ([Sarah Suhairi] Izinku Sentuh)

[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Patrikan Semula

[Ariff Bahran & Sarah Suhairi]
Cinta Kita


Lagu Baru Melayu 2019 | Lagu Duet Melayu 2019 | Lagu Duet Ariff Bahran dan Sarah Suhairi 2019 | Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi | Lirik Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi | Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi Download | Lirik Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi Bicara Rasa Mp3 |   Lirik Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi Bicara Rasa Download | Lirik Lagu Ariff Bahran dan Sarah Suhairi Bicara Rasa Mp3 

September 27, 2019
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera guys! Tetiba teringin nak bergambar dekat traffic light area Bukit Bintang. Kebetulan ada 'event' dekat area Bukit Bintang jadi tetiba datang idea nak bergambar dekat sekitar Bukit Bintang. Sebenarnya nak sangat gambar semasa melintas jalan dekat simpang empat (tak tahu nak panggil laluan apa)berdekat antara Monorel Bukit Bintang, McDonalds dan Lot 10. Sebelum dan selepas event sempat jugaklah photoshoot dekat sana.

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Nak bergambar dekat situ tak semudah yang disangka. Disamping menunggu kereta lalu lalang, kena menghadapi orang awam yang lalu juga. Terpaksa berjalan-jalan dan berpusing semasa melintas lampu isyarat dekat sana. Okay, puas hatilah dengan hasil gambar yang ada. Terima kasih adik Momi sebab layan je apa yang Momi nak haha. Okay Jom tengok sikit beberapa gambar dekat jalan Bukit Bintang tu.


Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Okay itu sahaja untuk entri kali ini. Sebab selalu sangat ambil gambar, sekali sekala Momi kongsikan dalam blog, mana tahu bagi anda idea untuk tangkap gambar kan? hehe.

Photo capture using Huawei Mate 20 X.
Edit using VSCO Apps.


Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang Versi Siang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera guys! Tetiba teringin nak bergambar dekat traffic light area Bukit Bintang. Kebetulan ada 'event' dekat area Bukit Bintang jadi tetiba datang idea nak bergambar dekat sekitar Bukit Bintang. Sebenarnya nak sangat gambar semasa melintas jalan dekat simpang empat (tak tahu nak panggil laluan apa)berdekat antara Monorel Bukit Bintang, McDonalds dan Lot 10. Sebelum dan selepas event sempat jugaklah photoshoot dekat sana.

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Nak bergambar dekat situ tak semudah yang disangka. Disamping menunggu kereta lalu lalang, kena menghadapi orang awam yang lalu juga. Terpaksa berjalan-jalan dan berpusing semasa melintas lampu isyarat dekat sana. Okay, puas hatilah dengan hasil gambar yang ada. Terima kasih adik Momi sebab layan je apa yang Momi nak haha. Okay Jom tengok sikit beberapa gambar dekat jalan Bukit Bintang tu.


Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang
Photoshoot Dekat Jalan Bukit Bintang

Okay itu sahaja untuk entri kali ini. Sebab selalu sangat ambil gambar, sekali sekala Momi kongsikan dalam blog, mana tahu bagi anda idea untuk tangkap gambar kan? hehe.

Photo capture using Huawei Mate 20 X.
Edit using VSCO Apps.


September 17, 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019 | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Kepada bakal mempelai yang bakal melangsungkan perkahwinan tidak lama lagi, pastinya sedang mencari pakej lengkap perkahwinan. Kebetulan pada 22 September lalu, Hanana Group Sdn Bhd mengadakan Food Tasting & Open Day di dewan perkahwinan Putrjaya, Ambassador Putrajaya. Momi berkesempatan hadir pada 22 September 2019 bersama rakan Blogger untuk melihat pakej-pakej menarik yang ada di Ambassador Putrajaya.

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Untuk pengetahuan anda, Food Tasting & Open Day ini diadakan bagi memberi peluang kepada pasangan yang bakal berkahwin mengetahui pakej-pakej perkahwinan yang disediakan oleh Hanana Group terutamanya di Ambassador Putrajaya dan Lugar De La Boda Puchong. Disamping melihat pakej-pakej perkahwinan yang disediakan, jemputan yang hadir berpeluang untuk mencuba sendiri makanan yang menyelerakan disediakan khas oleh Ambassador Putrajaya. 

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Menariknya Food Tasting & Open Day kali ini, anda berpeluang untuk menikmati diskaun sehingga RM10,000 (tertakluk kepada terma dan syarat) untuk 800pax. Promosi ini diadakan sempena ulangtahun kedua mereka beroperasi. Bagi mereka yang berada disekitar Putrajaya dan Selangor, inilah masanya untuk datang sendiri melihat pakej-pakej menarik dari dewan perkahwinan Putrajaya, Ambassador Putrajaya. 


Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019


Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Sedikit info mengenai pakej lengkap perkahwinan di dewan perkahwinan Putrajaya, Ambassador Putrajaya. Untuk pakej 800 pax yang berharga RM25,000, anda akan menerima kelengkapan berikut : 

- Grand Hall : Ambassador Putrajaya
- Event Manager : Atucara Majlis Yang Lengkap
- Kelengkapan Dewan : Red Carpet , Walk Way & Pintu Gerbang
- Santapan Utama Untuk Tetamu : Santapan Meja Beradap Untuk Pengantin
- Meja Santapan Beradap & Dekorasi
- Buffet Station - 2 ( Bergantung Kepada Jumlah Tetamu)
- 4 Meja VIP (with dome and server)
- Make up Untuk Sanding
- Busana Pengantin Lelaki + Perempuan Serta Aksessori
- Pelamin & Dekorasi
- Meja Tetamu & Kerusi Chiavari
- 12 Orang Pramusaji
- Basic PA System
- Hand Bouquet (*fresh flower)
- Welcome Poster
- Kek Mempelai
- Emcee
- Kompang/Selawat ( P.A Sistem)
- Stall Untuk Tea Corner & Cendol

Bakal Pengantin Jom Datang Ke Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya Pada 22 September Ini!
Bakal Pengantin Jom Datang Ke Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya Pada 22 September Ini!

Untuk maklumat lanjut mengenai pakej lengkap perkahwinan Putrajaya 2019 dan dewan perkahwinan di sekitar Putrajaya dari Ambassador Putrajaya by Hanana Group, sila layari laman web rasmi Hanana Group dan ikuti mereka di Facebook dan Instagram untuk mengetahui promosi dan perkembangan terkini.  

Alamat Ambassador Putrajaya
Hanana Group Sdn Bhd
92, Jalan Perak, Persiaran Diplomatik
Persint 15, 62050 Putrajaya
Waze : Ambassador Putrajaya


Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019 | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Kepada bakal mempelai yang bakal melangsungkan perkahwinan tidak lama lagi, pastinya sedang mencari pakej lengkap perkahwinan. Kebetulan pada 22 September lalu, Hanana Group Sdn Bhd mengadakan Food Tasting & Open Day di dewan perkahwinan Putrjaya, Ambassador Putrajaya. Momi berkesempatan hadir pada 22 September 2019 bersama rakan Blogger untuk melihat pakej-pakej menarik yang ada di Ambassador Putrajaya.

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Untuk pengetahuan anda, Food Tasting & Open Day ini diadakan bagi memberi peluang kepada pasangan yang bakal berkahwin mengetahui pakej-pakej perkahwinan yang disediakan oleh Hanana Group terutamanya di Ambassador Putrajaya dan Lugar De La Boda Puchong. Disamping melihat pakej-pakej perkahwinan yang disediakan, jemputan yang hadir berpeluang untuk mencuba sendiri makanan yang menyelerakan disediakan khas oleh Ambassador Putrajaya. 

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Menariknya Food Tasting & Open Day kali ini, anda berpeluang untuk menikmati diskaun sehingga RM10,000 (tertakluk kepada terma dan syarat) untuk 800pax. Promosi ini diadakan sempena ulangtahun kedua mereka beroperasi. Bagi mereka yang berada disekitar Putrajaya dan Selangor, inilah masanya untuk datang sendiri melihat pakej-pakej menarik dari dewan perkahwinan Putrajaya, Ambassador Putrajaya. 


Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019


Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019
Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya - 22 September 2019

Sedikit info mengenai pakej lengkap perkahwinan di dewan perkahwinan Putrajaya, Ambassador Putrajaya. Untuk pakej 800 pax yang berharga RM25,000, anda akan menerima kelengkapan berikut : 

- Grand Hall : Ambassador Putrajaya
- Event Manager : Atucara Majlis Yang Lengkap
- Kelengkapan Dewan : Red Carpet , Walk Way & Pintu Gerbang
- Santapan Utama Untuk Tetamu : Santapan Meja Beradap Untuk Pengantin
- Meja Santapan Beradap & Dekorasi
- Buffet Station - 2 ( Bergantung Kepada Jumlah Tetamu)
- 4 Meja VIP (with dome and server)
- Make up Untuk Sanding
- Busana Pengantin Lelaki + Perempuan Serta Aksessori
- Pelamin & Dekorasi
- Meja Tetamu & Kerusi Chiavari
- 12 Orang Pramusaji
- Basic PA System
- Hand Bouquet (*fresh flower)
- Welcome Poster
- Kek Mempelai
- Emcee
- Kompang/Selawat ( P.A Sistem)
- Stall Untuk Tea Corner & Cendol

Bakal Pengantin Jom Datang Ke Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya Pada 22 September Ini!
Bakal Pengantin Jom Datang Ke Food Tasting & Open Day Ambassador Putrajaya Pada 22 September Ini!

Untuk maklumat lanjut mengenai pakej lengkap perkahwinan Putrajaya 2019 dan dewan perkahwinan di sekitar Putrajaya dari Ambassador Putrajaya by Hanana Group, sila layari laman web rasmi Hanana Group dan ikuti mereka di Facebook dan Instagram untuk mengetahui promosi dan perkembangan terkini.  

Alamat Ambassador Putrajaya
Hanana Group Sdn Bhd
92, Jalan Perak, Persiaran Diplomatik
Persint 15, 62050 Putrajaya
Waze : Ambassador Putrajaya


September 17, 2019