BLACKPINK Kembali Dengan Kill This Love !



BLACKPINK Kembali Dengan Kill This Love ! | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Dua minggu lalu, YG Entertainment dengan secara mengejut mengumumkan BLACKPINK bakal kembali (comeback) dengan mini album kedua pada 5 April 2019 (Jumaat). Momi sangat teruja untuk menaip entri ini sebab BLACKPINK is back dengan lagu baru dan mini-album baru yang berjudul 'Kill This Love' ini. Jadi entri ini Momi nak kongsikan kepada anda mengenai lagu baru dari BLACKPINK.

BLACKPINK Kembali Dengan Kill This Love !
Lisa, Jennie, Rose, Jisoo

'Kill This Love' Cipta Rekod Dunia!
Selepas beberapa siri teaser gambar dan video dikeluarkan, akhirnya BLACKPINK telah me-release-kan mini album kedua mereka hari ini. Tepat jam 12.00 Tengah Malam (Jam 11.00 Malam di Malaysia), muzik video 'Kill This Love' telah disiarkan kepada umum di saluran YouTube BLACKPINK. Muzik video tersebut telah menerima likes sebanyak satu juta dalam masa 30 minit, sekaligus mengalahkan rekod muzik video sebelum ini 'Thank U, Next' dari Ariana Grande. Sekarang muzik video ini telah trending nombor 1 di Malaysia!



Muzik video 'Kill This Love'

Muzik Video 'Kill This Love'
Masa Momi tengok muzik video 'Kill This Love' ini, memang sangat teruja sampai tengok sambil berjalan hehe. Muzik video yang paling dinantikan ini memang ternyata tidak pernah mengecewakan. Semua kelihatan sangat awesome dan gorgeous! Berikut adalah beberapa scene kegemaran dalam muzik video 'Kill This Love' :

BLACKPINK Kembali Dengan Kill This Love !
'Queen is coming!'

BLACKPINK Kembali Dengan Kill This Love !
'Serius cantik gila aksesori dikepala you tu sis!'

BLACKPINK Kembali Dengan Kill This Love !
'Hey gurl! Bestnya'

BLACKPINK Kembali Dengan Kill This Love !
'Cantik Rose'

BLACKPINK Kembali Dengan Kill This Love !
'Nak bergambar dekat sini please!'

BLACKPINK Kembali Dengan Kill This Love !
'gurl, that hair. love it!'


Mini Album 'Kill This Love'
Berikut adalah senarai lagu dan info mengenai lagu dalam mini-album 'Kill This Love' dari BLACKPINK :

01 KILL THIS LOVE 
Lirik : TEDDY, Bekuh BOOM
Muzik : TEDDY, R.Tee, 24, Bekuh BOOM
Susunan Muzik : TEDDY, R.Tee, 24
Dengar Lagu : [Spotify] | [JOOX]

02 Don't Know What To Do
Lirik : TEDDY
Muzik : TEDDY, 24, Brian Lee, Bekuh BOOM
Susunan Muzik : TEDDY, R.Tee, 24
Dengar Lagu : [Spotify] | [JOOX]

03 Kick It
Lirik : TEDDY, Danny Chung, TAEO
Muzik : TEDDY, 24
Susunan Muzik : 24
Dengar Lagu : [Spotify] | [JOOX]

04 Anigil (Hope Not) (아니길)
Lirik : TEDDY, Masta Wu
Muzik : TEDDY, Seo Won Jin, Lydia Paek
Susunan Muzik : Seo Won Jin
Dengar Lagu : [Spotify] | [JOOX]

05 DDU-DU DDU-DU Remix (뚜두뚜두 Remix)
Lirik : TEDDY
Muzik : TEDDY, 24, R.TEE, Bekuh Boom
Susunan Muzik (Remix) : R.TEE
Dengar Lagu : [Spotify] | [JOOX]


*Semua gambar dan video milik YG Entertainment 

1 comment:

  1. Yeay!! Lama tunggu ni. Music video memang gempak habis kan!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.