Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Lately, Momi rasa berat badan ni semakin lama semakin naik pula. Mula-mula rasa macam tak kisah tapi ada satu masa, mula risau pula dengan berat badan sendiri. Tidak dinafikan, bukan mudah untuk seorang yang memiliki tubuh badan yang besar untuk mengurangkan berat badan. Rasanya sudah beberapa kali juga Momi berusaha untuk mengurangkan berat badan tetapi tidak berjaya.

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Baru-baru ini Momi telah mencuba satu produk untuk mengurangkan berat badan. Dengan Apple Fiber Plus, Momi berjaya mengurangkan 3KG dalam masa dua minggu. Produk Apple Fiber Plus, menjadi punca untuk Momi berusaha mengurangkan berat badan walaupun banyak halangan yang perlu ditempuhi.

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Selepas makan Apple Fiber Plus, perkara paling kerap Momi lakukan ialah minum air masak. Setiap hari sekurang-kurangnya 3 liter air masak Momi akan minum air masak. Memandangkan Momi seorang yang tak tahan pedas, seeloknya Momi ambil makanan yang kurang pedas, sebab kalau makanan terlalu pedas, memang akan kerap minum air semasa makan.

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Selain itu, Momi minum air sebelum makan supaya cepat kenyang dan tak terlebih makan. Untuk pengetahuan anda, kalori dalam air kosong, tiada lemak, tiada minyak, tiada gula. Jadi Momi gantikan air manis dengan air kosong supaya dapat membantu Momi kurangkan pengambilan kalori.

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Sebelum tidur pula, Momi sapu dulu losyen panas ni dekat bahagian lemak yang tersembunyi. Lepas pakai Apple Lotion, rasa macam panas-panas dibahagian yang disapu dan buat Momi tidur nyenyak sepanjang malam. Kelebihan menggunakan lotion ini mampu membakar lemak perut buncit dengan kempiskan perut buncit, membakar lemak dan buat Momi tidur nyenyak dengan nyaman dan seleasa. 

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Makan 2 biji kapsul Apple Fiber Plus setiap hari; sebiji kapsul sebelum sarapan dan sebiji kapsul lagi pada waktu malam (sebelum tidur). Dengan ini Apple Fiber Plus dapat membantu kuruskan badan dan kempiskan perut buncit. Makan secara konsisten dalam masa 15 hari – 45 hari. Alhamdulillah, Momi berjaya menurunkan berat sebanyak 3KG dalam durasi tersebut. Selain dari mengurangkan berat badan, ia membantu menambah tenaga dan membuang toksin dalam badan.

Apple Fibre Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Setiap botol mengandungi 30 biji dan boleh tahan dalam masa DUA minggu. Untuk pengetahuan anda, produk Apple Fiber Plus telah mendapat pengesahan oleh KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) dan HALAL oleh JAKIM. Jadi anda boleh makan produk ini tanpa was-was. Harga sebotol Apple Fiber Plus adalah RM69 dan Apple Lotion adalah RM50. Dengan harga promosi untuk 3 botol + Apple Lotion, dijual pada harga RM110.

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Apple Fiber Plus, sila hubungi :

+6 018 907 0583 (Wanda) atau +6 016 350 1993 (Fifi)
Facebook Rasmi : www.facebook.com/impiankurus2017
Laman Web Rasmi : www.applefiberplus.com

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Terima Kasih !

Apple Fiber Plus - Mengurangkan Berat Badan Saya !

  
Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Lately, Momi rasa berat badan ni semakin lama semakin naik pula. Mula-mula rasa macam tak kisah tapi ada satu masa, mula risau pula dengan berat badan sendiri. Tidak dinafikan, bukan mudah untuk seorang yang memiliki tubuh badan yang besar untuk mengurangkan berat badan. Rasanya sudah beberapa kali juga Momi berusaha untuk mengurangkan berat badan tetapi tidak berjaya.

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Baru-baru ini Momi telah mencuba satu produk untuk mengurangkan berat badan. Dengan Apple Fiber Plus, Momi berjaya mengurangkan 3KG dalam masa dua minggu. Produk Apple Fiber Plus, menjadi punca untuk Momi berusaha mengurangkan berat badan walaupun banyak halangan yang perlu ditempuhi.

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Selepas makan Apple Fiber Plus, perkara paling kerap Momi lakukan ialah minum air masak. Setiap hari sekurang-kurangnya 3 liter air masak Momi akan minum air masak. Memandangkan Momi seorang yang tak tahan pedas, seeloknya Momi ambil makanan yang kurang pedas, sebab kalau makanan terlalu pedas, memang akan kerap minum air semasa makan.

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Selain itu, Momi minum air sebelum makan supaya cepat kenyang dan tak terlebih makan. Untuk pengetahuan anda, kalori dalam air kosong, tiada lemak, tiada minyak, tiada gula. Jadi Momi gantikan air manis dengan air kosong supaya dapat membantu Momi kurangkan pengambilan kalori.

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Sebelum tidur pula, Momi sapu dulu losyen panas ni dekat bahagian lemak yang tersembunyi. Lepas pakai Apple Lotion, rasa macam panas-panas dibahagian yang disapu dan buat Momi tidur nyenyak sepanjang malam. Kelebihan menggunakan lotion ini mampu membakar lemak perut buncit dengan kempiskan perut buncit, membakar lemak dan buat Momi tidur nyenyak dengan nyaman dan seleasa. 

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Makan 2 biji kapsul Apple Fiber Plus setiap hari; sebiji kapsul sebelum sarapan dan sebiji kapsul lagi pada waktu malam (sebelum tidur). Dengan ini Apple Fiber Plus dapat membantu kuruskan badan dan kempiskan perut buncit. Makan secara konsisten dalam masa 15 hari – 45 hari. Alhamdulillah, Momi berjaya menurunkan berat sebanyak 3KG dalam durasi tersebut. Selain dari mengurangkan berat badan, ia membantu menambah tenaga dan membuang toksin dalam badan.

Apple Fibre Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Setiap botol mengandungi 30 biji dan boleh tahan dalam masa DUA minggu. Untuk pengetahuan anda, produk Apple Fiber Plus telah mendapat pengesahan oleh KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) dan HALAL oleh JAKIM. Jadi anda boleh makan produk ini tanpa was-was. Harga sebotol Apple Fiber Plus adalah RM69 dan Apple Lotion adalah RM50. Dengan harga promosi untuk 3 botol + Apple Lotion, dijual pada harga RM110.

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Apple Fiber Plus, sila hubungi :

+6 018 907 0583 (Wanda) atau +6 016 350 1993 (Fifi)
Facebook Rasmi : www.facebook.com/impiankurus2017
Laman Web Rasmi : www.applefiberplus.com

Apple Fiber Plus - Membantu Kurangkan Berat Badan Saya!

Terima Kasih !

March 27, 2017

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Kehadapan ibubapa sekalian, Lazada ingin berkongsi keceriaan bersama ibu-bapa atau bakal ibu bapa sempena kempen Big Baby Fair yang akan berlangsung dari 29 Mac sehingga 2 April ini. Anda boleh menikmati tawaran terbaik dan harga bagi pelbagai jenis produk bayi!


Anda berpeluang menikmati diskaun sehingga 80% untuk pelbagai barangan termasuklah lampin, fesyen kanak-kanak dan kelengkapan bayi.  Antara jenama terkemuka yang para rakyat Malaysia boleh dapatkan sepanjang kempen Big Baby Fair termasuklah Mamypoko, Huggies, Nestle, Sweet Cherry, Pediasure, Goo.N, Wyeth, Anakku dan Fisher Price dan banyak lagi.


Untuk pengetahuan anda, Huggies juga menawarkan harga diskaun sehingga 43% untuk kesemua jenis lampin bayi. Menarik kan?


Tanpa perlu nak keluar dari rumah, anda boleh membeli belah barangan bayi dengan mudah di Lazada Malaysia. Ini termasuklah menawarkan kepada para pelanggan kami dengan cara pembayaran yang pelbagai.


Bukan sahaja anda akan menikmati diskaun hebat dan jualan segera daripada jenama di atas tetapi anda juga boleh mengharapkan penghantaran percuma apabila anda membeli produk terpilih! 
Anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah hebat dengan menyertai peraduan di social media Lazada Malaysia.


Lazada Big Baby Fair Blogger Contest
Untuk Blogger-blogger Malaysia juga berpeluang untuk memenangi Lazada Malaysia shopping voucher dengan menyertai Lazada Big Baby Fair Blogger Contest. 6 Blogger bertuah berpeluang memenangi voucher membeli-belah Lazda Malaysia bernilai RM500 setiap seorang. Lazada Big Baby Fair Blogger Contest bermula pada 27 March dan akan tamat pada 2 April 2017. Sila ke http://www.lazada.com.my/blogger-contest/ untuk maklumat lanjut.

Dengan peningkatan kos sara hidup, anda sewajarnya merancang dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Jadi tunggu apa lagi, inilah masanya untuk membeli-belah! Layari “Lazada Big Baby Fair” sekarang. 

Jangan tenung saja, klik lah link dekat atas ni! hehe

Kempen Big Baby Fair Di Lazada | Lazada Big Baby Fair


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Kehadapan ibubapa sekalian, Lazada ingin berkongsi keceriaan bersama ibu-bapa atau bakal ibu bapa sempena kempen Big Baby Fair yang akan berlangsung dari 29 Mac sehingga 2 April ini. Anda boleh menikmati tawaran terbaik dan harga bagi pelbagai jenis produk bayi!


Anda berpeluang menikmati diskaun sehingga 80% untuk pelbagai barangan termasuklah lampin, fesyen kanak-kanak dan kelengkapan bayi.  Antara jenama terkemuka yang para rakyat Malaysia boleh dapatkan sepanjang kempen Big Baby Fair termasuklah Mamypoko, Huggies, Nestle, Sweet Cherry, Pediasure, Goo.N, Wyeth, Anakku dan Fisher Price dan banyak lagi.


Untuk pengetahuan anda, Huggies juga menawarkan harga diskaun sehingga 43% untuk kesemua jenis lampin bayi. Menarik kan?


Tanpa perlu nak keluar dari rumah, anda boleh membeli belah barangan bayi dengan mudah di Lazada Malaysia. Ini termasuklah menawarkan kepada para pelanggan kami dengan cara pembayaran yang pelbagai.


Bukan sahaja anda akan menikmati diskaun hebat dan jualan segera daripada jenama di atas tetapi anda juga boleh mengharapkan penghantaran percuma apabila anda membeli produk terpilih! 
Anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah hebat dengan menyertai peraduan di social media Lazada Malaysia.


Lazada Big Baby Fair Blogger Contest
Untuk Blogger-blogger Malaysia juga berpeluang untuk memenangi Lazada Malaysia shopping voucher dengan menyertai Lazada Big Baby Fair Blogger Contest. 6 Blogger bertuah berpeluang memenangi voucher membeli-belah Lazda Malaysia bernilai RM500 setiap seorang. Lazada Big Baby Fair Blogger Contest bermula pada 27 March dan akan tamat pada 2 April 2017. Sila ke http://www.lazada.com.my/blogger-contest/ untuk maklumat lanjut.

Dengan peningkatan kos sara hidup, anda sewajarnya merancang dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Jadi tunggu apa lagi, inilah masanya untuk membeli-belah! Layari “Lazada Big Baby Fair” sekarang. 

Jangan tenung saja, klik lah link dekat atas ni! hehe

March 27, 2017
Senarai Semak Wajib Ketika Menyewa
Senarai Semak Wajib Ketika Menyewa

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Pembeli rumah kali pertama seringkali melakukan kesilapan. Walaupun kebanyakan kesilapan itu boleh diatasi, ada banyak kesilapan yang akan menjejaskan anda dari sudut masa dan wang. Jadi jika anda baru hendak memiliki rumah, memilih hartanah yang tepat mungkin di luar jangkauan pengalaman anda. Namun, dengan masa yang cukup dan kajian yang mendalam, anda mampu melakukannya dengan mudah. Jadi Momi nak senaraikan beberapa tips yang boleh membantu anda mencari rumah idaman anda.

#1 - Lokasi Yang Strategik 

Pilih lokasi terbaik yang anda boleh cari, seperti yang dikatakan oleh The Malay Mail Online. Ia bermaksud, mencari hartanah yang dekat dengan tempat anda bekerja. Atau rumah yang berada di kawasan strategik, yang mempunyai banyak kemudahan dan mudah untuk diakses. Tidak kira sama ada anda perlu membeli di kawasan berhampiran hab pengangkutan awam atau membeli rumah berdekatan pasar raya, apa yang penting ia mudah diakses. Anda boleh menggunakan laman hartanah seperti PropertyGuru Malaysia untuk new property launches atau hartanah baru.

#2 - Kos Rumah 

Ketahui takat kos perumahan anda. Bila anda membeli rumah, anda bukan saja perlu menyimpan untuk bayaran pendahuluan. Anda juga perlu memikirkan bayaran bulanan gadai janji anda. Anda perlu ada simpanan yang cukup untuk menampung perbelanjaan bulanan, ini termasuklah bil api dan air, makanan, pengangkutan, dan lain-lain perbelanjaan. Anda juga perluambil kira bayaran premium insurans perumahan bulanan anda. Dan ditambah pula dengan ansuran kereta dan bayaran gadai janji, perbelanjaan anda akan kian meningkat. Ini belum lagi dengan kos meterai yang anda perlu tanggung bila anda membeli rumah atau kos ubah suai.
Yuran kesatuan perumahan mungkin tampak tidak penting, tetapi jika anda terlepas beberapa kali, kos yang anda ada pasti akan meningkat. Ini hanyalah sebahagian kecil yang anda perlu lalui semasa anda membeli rumah. Jadi pastikan anda bersedia dari sudut kewangan untuk menguruskan kos-kos yang disebutkan tadi.

#3 - Pemilihan Jenis Rumah Yang Tepat

Pilih jenis perumahan yang tepat. Anda boleh pilih jenis perumahan, menurut Global Property Guide, daripada rumah teres atau banglo mewah hinggalah rumah berkembar atau separa berkembar. Utamakan keperluan anda dan keluarga anda. Ini akan memudahkan anda untuk memilih jenis perumahan yang sesuai untuk anda dan keluarga anda. Anda juga boleh senaraikan perkara wajib yang perlu ada di senarai semak untuk hartanah yang anda mahu. Tinjau ciri yang ada pada setiap unit yang anda lihat. Apabila anda telah teliti semuanya, anda akan dapati unit yang ditanda dengan banyak menepati ciri-ciri yang anda mahu.

4 - Matlamat Pembelian Rumah

Ketahui matlamat pembelian anda. Anda perlu jelas dengan sebab anda mahu membeli hartanah. Ini disebabkan ia akan akan mempengaruhi pilihan anda dan akan menetapkan perjalanan anda. Jika anda membeli hartanah untuk kegunaan anda, anda akan ada keperluan lain yang perlu dipenuhi berbanding jika anda membeli untuk pelaburan.

5 - Peraturan asas pelaburan

Semasa anda masih muda, anda masih boleh mendapat pendapatan jadi ia sangat baik untuk anda fokus usaha anda dalam membeli rumah yang memberi nilai terhebat. Bagaimanapun jika anda menghampiri usia emas anda, melabur di hartanah yang boleh memberi pulangan sewa adalah pili

6 - Pembiayaan

Jangan buat kesilapan dengan melihat hartanah sebelum memastikan kewangan anda selamat. Jika anda tahu berapa anda boleh belanjakan untuk hartanah, itu adalah langkah pertama yang penting supaya anda tahu hartanah mana yang anda boleh lihat. Jika anda hanya jangka berapa yang boleh ditanggung oleh pihak bank, anda akan buang masa jika bank hanya boleh menanggung di bawah jangkaan anda. Ia akan membantutkan anda, dari sudut emosi, kerana anda telah melihat rumah yang berada di luar kemampuan anda. Elakkan ini daripada berlaku. Pastikan pembiayaan anda sudah diluluskan sebelum anda mula membeli rumah.

7 - Jangan gerakkan wang anda!

Simpan wang di satu tempat. Peminjam biasanya akan melihat kredit dan kewangan anda. Jika anda terlalu banyak menggerakkan wang anda, ia akan menjejaskan peluang pinjaman anda. Simpan wang anda di satu tempat sekurang-kurangnya enam bulan sebelum permohonan pinjaman.

Haaa Dah baca semua senarai diatas? Semoga senarai ini dapat membantu anda elakkan dari melakukan kesilapan membeli rumah nanti. Tak sabar rasanya nak ada rumah sendiri.  

Senarai Semak Wajib Ketika Menyewa

Senarai Semak Wajib Ketika Menyewa
Senarai Semak Wajib Ketika Menyewa

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Pembeli rumah kali pertama seringkali melakukan kesilapan. Walaupun kebanyakan kesilapan itu boleh diatasi, ada banyak kesilapan yang akan menjejaskan anda dari sudut masa dan wang. Jadi jika anda baru hendak memiliki rumah, memilih hartanah yang tepat mungkin di luar jangkauan pengalaman anda. Namun, dengan masa yang cukup dan kajian yang mendalam, anda mampu melakukannya dengan mudah. Jadi Momi nak senaraikan beberapa tips yang boleh membantu anda mencari rumah idaman anda.

#1 - Lokasi Yang Strategik 

Pilih lokasi terbaik yang anda boleh cari, seperti yang dikatakan oleh The Malay Mail Online. Ia bermaksud, mencari hartanah yang dekat dengan tempat anda bekerja. Atau rumah yang berada di kawasan strategik, yang mempunyai banyak kemudahan dan mudah untuk diakses. Tidak kira sama ada anda perlu membeli di kawasan berhampiran hab pengangkutan awam atau membeli rumah berdekatan pasar raya, apa yang penting ia mudah diakses. Anda boleh menggunakan laman hartanah seperti PropertyGuru Malaysia untuk new property launches atau hartanah baru.

#2 - Kos Rumah 

Ketahui takat kos perumahan anda. Bila anda membeli rumah, anda bukan saja perlu menyimpan untuk bayaran pendahuluan. Anda juga perlu memikirkan bayaran bulanan gadai janji anda. Anda perlu ada simpanan yang cukup untuk menampung perbelanjaan bulanan, ini termasuklah bil api dan air, makanan, pengangkutan, dan lain-lain perbelanjaan. Anda juga perluambil kira bayaran premium insurans perumahan bulanan anda. Dan ditambah pula dengan ansuran kereta dan bayaran gadai janji, perbelanjaan anda akan kian meningkat. Ini belum lagi dengan kos meterai yang anda perlu tanggung bila anda membeli rumah atau kos ubah suai.
Yuran kesatuan perumahan mungkin tampak tidak penting, tetapi jika anda terlepas beberapa kali, kos yang anda ada pasti akan meningkat. Ini hanyalah sebahagian kecil yang anda perlu lalui semasa anda membeli rumah. Jadi pastikan anda bersedia dari sudut kewangan untuk menguruskan kos-kos yang disebutkan tadi.

#3 - Pemilihan Jenis Rumah Yang Tepat

Pilih jenis perumahan yang tepat. Anda boleh pilih jenis perumahan, menurut Global Property Guide, daripada rumah teres atau banglo mewah hinggalah rumah berkembar atau separa berkembar. Utamakan keperluan anda dan keluarga anda. Ini akan memudahkan anda untuk memilih jenis perumahan yang sesuai untuk anda dan keluarga anda. Anda juga boleh senaraikan perkara wajib yang perlu ada di senarai semak untuk hartanah yang anda mahu. Tinjau ciri yang ada pada setiap unit yang anda lihat. Apabila anda telah teliti semuanya, anda akan dapati unit yang ditanda dengan banyak menepati ciri-ciri yang anda mahu.

4 - Matlamat Pembelian Rumah

Ketahui matlamat pembelian anda. Anda perlu jelas dengan sebab anda mahu membeli hartanah. Ini disebabkan ia akan akan mempengaruhi pilihan anda dan akan menetapkan perjalanan anda. Jika anda membeli hartanah untuk kegunaan anda, anda akan ada keperluan lain yang perlu dipenuhi berbanding jika anda membeli untuk pelaburan.

5 - Peraturan asas pelaburan

Semasa anda masih muda, anda masih boleh mendapat pendapatan jadi ia sangat baik untuk anda fokus usaha anda dalam membeli rumah yang memberi nilai terhebat. Bagaimanapun jika anda menghampiri usia emas anda, melabur di hartanah yang boleh memberi pulangan sewa adalah pili

6 - Pembiayaan

Jangan buat kesilapan dengan melihat hartanah sebelum memastikan kewangan anda selamat. Jika anda tahu berapa anda boleh belanjakan untuk hartanah, itu adalah langkah pertama yang penting supaya anda tahu hartanah mana yang anda boleh lihat. Jika anda hanya jangka berapa yang boleh ditanggung oleh pihak bank, anda akan buang masa jika bank hanya boleh menanggung di bawah jangkaan anda. Ia akan membantutkan anda, dari sudut emosi, kerana anda telah melihat rumah yang berada di luar kemampuan anda. Elakkan ini daripada berlaku. Pastikan pembiayaan anda sudah diluluskan sebelum anda mula membeli rumah.

7 - Jangan gerakkan wang anda!

Simpan wang di satu tempat. Peminjam biasanya akan melihat kredit dan kewangan anda. Jika anda terlalu banyak menggerakkan wang anda, ia akan menjejaskan peluang pinjaman anda. Simpan wang anda di satu tempat sekurang-kurangnya enam bulan sebelum permohonan pinjaman.

Haaa Dah baca semua senarai diatas? Semoga senarai ini dapat membantu anda elakkan dari melakukan kesilapan membeli rumah nanti. Tak sabar rasanya nak ada rumah sendiri.  

March 25, 2017
Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Surpriseee! LAZADA ketuk pintu rumah Momi dan mengejutkan Momi dengan Box of Joy. Sebelum ini Momi pernah dapat Lazada Box Of Joy sekitar November lalu, kali ini sempena ulangtahun ke-5 Lazada, sekali lagi Momi dapat kejutan dari Lazada. 

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

Kali ini Lazada Malaysia tampil dengan Box of Joy yang besar dari sebelumnya dan paling penting kesemua barang dalam kotak tersebut hampir RM400 ! Wowww~ kelasnyaaa Lazada. Haa tu intai-intai apa tu, meh sini Momi nak tunjuk dekat anda antara barang-barang yang terdapat dalam Lazada Surpri5e Box

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

LAZADA NOTEBOOK BOTTLE

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

HUSH PUPPIES WALLET

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

HUSH PUPPIES HOME FRAGRANCE

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

SIGNATURE & SNACK

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

FITBIT FLEX 2

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

NESTUM BANANA CEREAL

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

NESTLE OMEGA PLUS

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

PHOTOBOOK VOUCHER x2


Alhamdulillah ! Semua barang ini menarik sekali. Konfem family Momi dekat rumah suka ni hehe. Terima kasih ya Lazada Malaysia kerana kesudian memberi Momi Lazada Suprise Box ini. Haaa untuk anda , sempena ulangtahun ke-5 ini, LAZADA ada buat sales kaw-kaw tau. Bermula 22 Mac sehingga 24 Mac 2017! Ada rezeki, anda boleh dapat barang dengan harga RM1 je hehe. Jom shopping!



Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Surpriseee! LAZADA ketuk pintu rumah Momi dan mengejutkan Momi dengan Box of Joy. Sebelum ini Momi pernah dapat Lazada Box Of Joy sekitar November lalu, kali ini sempena ulangtahun ke-5 Lazada, sekali lagi Momi dapat kejutan dari Lazada. 

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

Kali ini Lazada Malaysia tampil dengan Box of Joy yang besar dari sebelumnya dan paling penting kesemua barang dalam kotak tersebut hampir RM400 ! Wowww~ kelasnyaaa Lazada. Haa tu intai-intai apa tu, meh sini Momi nak tunjuk dekat anda antara barang-barang yang terdapat dalam Lazada Surpri5e Box

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

LAZADA NOTEBOOK BOTTLE

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

HUSH PUPPIES WALLET

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

HUSH PUPPIES HOME FRAGRANCE

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

SIGNATURE & SNACK

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

FITBIT FLEX 2

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

NESTUM BANANA CEREAL

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

NESTLE OMEGA PLUS

Kejutan Dari Lazada Malaysia | Lazada Surpri5e Box

PHOTOBOOK VOUCHER x2


Alhamdulillah ! Semua barang ini menarik sekali. Konfem family Momi dekat rumah suka ni hehe. Terima kasih ya Lazada Malaysia kerana kesudian memberi Momi Lazada Suprise Box ini. Haaa untuk anda , sempena ulangtahun ke-5 ini, LAZADA ada buat sales kaw-kaw tau. Bermula 22 Mac sehingga 24 Mac 2017! Ada rezeki, anda boleh dapat barang dengan harga RM1 je hehe. Jom shopping!



March 24, 2017
Trik ‘effortless’ untuk Potong Kalori

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Meh Momi nak share sikit dekat anda, bagaimana cara yang berkesan untuk potong kalori. Memang kita tidak akan dapat mengelak dari mengambil makanan yang berkalori tinggi memandangkan makanan yang ada di Malaysia ini sangat bervariasi. Namun itu bukan satu alasan untuk tidak sihat. Berikut ada trik mudah dan ‘effortless’ untuk hilangkan kalori dalam pengambilan makanan harian :

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : http://www.worldgardenscafe.com


1)   Ambil Makanan Yang Tinggi Fiber Atau Protein Waktu Sarapan
Mengambil makanan yang tinggi kandungan fibernya untuk sarapan adalah trik yang mudah dan berkesan mengikut kajian di Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics kerana ia akan membuatkan anda rasa cepat kenyang dan kurang rasa lapar  pada waktu tengahari. Secara tak langsung, anda tidak akan rasa cepat lapar dan kurang makan diwaktu yang tak sepatutnya anda makan. Antara cadagan makanan ialah  seperti oat, pisang, kekacang, soya dan tenusu.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : travelbetweenthepages.files.wordpress.com

2)   Minum Teh Atau Kopi Kosong
Dalam kajian di Public Health Journal ada menyatakan bahawa, mereka yang minum kopi kosong bersamaan degan mengambil 67 % kurang kalori berbanding mereka yang menambah susu, krim atau sebarang extra topping dalam kopi seperti yang selalu dibeli di kedai-kedai kopi. Begitu juga dengan teh.  Jadi, cuba untuk tidak kerap mengambil kopi bervariasi di kedai-kedai kopi hipster pilihan anda.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : hbu.h-cdn.co

3)   Bersihkan Dapur Anda
Satu kajian dari Environment and Behaviour menyatakan bahawa apabila mereka yang memberi 10 minit masa didapur bersepah dan tidak teratur akan mengundang mereka untuk makan banyak. Potensi kita untuk makan adalah lebih tinggi kerana sifat malas makin menjadi-jadi. Apabila malas, anda akan cenderung untuk mengambil apa saja jenis makanan yang ada di depan mata anda. Jadi mulalah kemas dan atur barang makanan anda dengan rapi supaya anda akan berfikir dua tiga kali untuk makan.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : cdn.foodbeast.com

4)   Hati-hati Dengan Campuran Salad Anda
Anda makan lauk yang berlemak dan tinggi kalorinya pada waktu tengahari. Kemudian anda merancang untuk makan salad untuk waktu petang. Itu perkara yang baik, kerana sayur-sayuran baik untuk kesihatan namun harus hati-hati dengan bahan/topping apa yang anda campur bersama sama hidangan salad anda! Kebanyakkan kita gemar meletakkan terlalu banyak bahan tambahan selain sayur dan buah- buahan seperti keju, sosej , bahan-bahan berminyak dan juga buah-buahan yang yang telah dikeringkan (juga mengandungi kalori yang tinggi) dan sebagainya melainkan pada hari itu anda tidak mengambil makanan yang mengandungi kalori tinggi.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : i0.statig.com.br

5)   Tukar Minyak Masak
Kenal pasti minyak masak yang digunakan. Elak menggunakan minyak yang tinggi kolesterol. Cuba bertukar kepada minya zaitun.  Memang minyak zaitun mahal harganya namun trik kecil ini merupakan satu pelaburan yang besar utnuk kesihatan anda.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : i.dailymail.co.uk

6)   Elak Makan Jajan Sambil Menonton Televisyen
Makan makanan ringan seperti potato chips sambil menonton televisyen boleh membuatkan anda terlebih makan kerana otak anda tidak menumpukan perhatian pada portion makanan anda. JAMA Internal Medicine mengkaji bahawa semakin menarik rancangan yang ditonton, semakin buruk khabar yang akan dibawa kepada pinggul anda.

Untuk lebih tips-tips kuruskan badan boleh baca di facebook page Kurus Oh Kurus dan kurusdancantik.com :


Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori

Trik ‘effortless’ untuk Potong Kalori

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Meh Momi nak share sikit dekat anda, bagaimana cara yang berkesan untuk potong kalori. Memang kita tidak akan dapat mengelak dari mengambil makanan yang berkalori tinggi memandangkan makanan yang ada di Malaysia ini sangat bervariasi. Namun itu bukan satu alasan untuk tidak sihat. Berikut ada trik mudah dan ‘effortless’ untuk hilangkan kalori dalam pengambilan makanan harian :

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : http://www.worldgardenscafe.com


1)   Ambil Makanan Yang Tinggi Fiber Atau Protein Waktu Sarapan
Mengambil makanan yang tinggi kandungan fibernya untuk sarapan adalah trik yang mudah dan berkesan mengikut kajian di Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics kerana ia akan membuatkan anda rasa cepat kenyang dan kurang rasa lapar  pada waktu tengahari. Secara tak langsung, anda tidak akan rasa cepat lapar dan kurang makan diwaktu yang tak sepatutnya anda makan. Antara cadagan makanan ialah  seperti oat, pisang, kekacang, soya dan tenusu.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : travelbetweenthepages.files.wordpress.com

2)   Minum Teh Atau Kopi Kosong
Dalam kajian di Public Health Journal ada menyatakan bahawa, mereka yang minum kopi kosong bersamaan degan mengambil 67 % kurang kalori berbanding mereka yang menambah susu, krim atau sebarang extra topping dalam kopi seperti yang selalu dibeli di kedai-kedai kopi. Begitu juga dengan teh.  Jadi, cuba untuk tidak kerap mengambil kopi bervariasi di kedai-kedai kopi hipster pilihan anda.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : hbu.h-cdn.co

3)   Bersihkan Dapur Anda
Satu kajian dari Environment and Behaviour menyatakan bahawa apabila mereka yang memberi 10 minit masa didapur bersepah dan tidak teratur akan mengundang mereka untuk makan banyak. Potensi kita untuk makan adalah lebih tinggi kerana sifat malas makin menjadi-jadi. Apabila malas, anda akan cenderung untuk mengambil apa saja jenis makanan yang ada di depan mata anda. Jadi mulalah kemas dan atur barang makanan anda dengan rapi supaya anda akan berfikir dua tiga kali untuk makan.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : cdn.foodbeast.com

4)   Hati-hati Dengan Campuran Salad Anda
Anda makan lauk yang berlemak dan tinggi kalorinya pada waktu tengahari. Kemudian anda merancang untuk makan salad untuk waktu petang. Itu perkara yang baik, kerana sayur-sayuran baik untuk kesihatan namun harus hati-hati dengan bahan/topping apa yang anda campur bersama sama hidangan salad anda! Kebanyakkan kita gemar meletakkan terlalu banyak bahan tambahan selain sayur dan buah- buahan seperti keju, sosej , bahan-bahan berminyak dan juga buah-buahan yang yang telah dikeringkan (juga mengandungi kalori yang tinggi) dan sebagainya melainkan pada hari itu anda tidak mengambil makanan yang mengandungi kalori tinggi.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : i0.statig.com.br

5)   Tukar Minyak Masak
Kenal pasti minyak masak yang digunakan. Elak menggunakan minyak yang tinggi kolesterol. Cuba bertukar kepada minya zaitun.  Memang minyak zaitun mahal harganya namun trik kecil ini merupakan satu pelaburan yang besar utnuk kesihatan anda.

Trik ‘Effortless’ Untuk Potong Kalori
foto : i.dailymail.co.uk

6)   Elak Makan Jajan Sambil Menonton Televisyen
Makan makanan ringan seperti potato chips sambil menonton televisyen boleh membuatkan anda terlebih makan kerana otak anda tidak menumpukan perhatian pada portion makanan anda. JAMA Internal Medicine mengkaji bahawa semakin menarik rancangan yang ditonton, semakin buruk khabar yang akan dibawa kepada pinggul anda.

Untuk lebih tips-tips kuruskan badan boleh baca di facebook page Kurus Oh Kurus dan kurusdancantik.com :


March 20, 2017
Adiwira Ku - Movie Review

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Movie Review kali ini nak mengulas mengenai filem yang bergenrekan Drama iaitu filem 'Adiwira Ku'. Masa tengok trailer, terus rasa nak tengok filem ini. Menariknya filem ini diadaptasi dari kisah sebenar , sebab tu nak sangat pergi tengok. Best ke tak filem ni? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)

Adiwira Ku - Movie Review

Sinopsis Adiwira Ku
Filem 'Adiwira Ku' yang berdurasi 2 Jam 2 Minit ini mengisahkan tentang perjuangan dan pengorbanan seorang guru wanita yang mengharungi cabaran bagi mendidik pelajar yang dibelenggu permasalahan keluarga di SMK Pinang Tunggal, untuk mahir bertutur didalam bahasa Inggeris melalui pertandingan 'Choral Speaking'. (Trailer Adiwira Ku 2017)

Filem yang ini merupakan arahan Eric Ong. Filem ini dibintangi oleh Sangeeta Krishnasamy, Xavier Fong, Wan Azlyn, Farra Safwan, Ahmad Adnin Zidane, Irdina Tasmin, Balqis Sani, Rizal Fahmi dan ramai lagi. Filem yang diklasifikasikan untuk tonton 13 tahun keatas (P13) dan ditayangkan dalam format 2D.

Adiwira Ku - Movie Review
Poster Adiwira Ku


Momi Review's
Wajib tengok gais ! Sebuah filem yang sangat menarik dari segi jalan ceritanya. Lepas menonton, teringat pulak pada filem 'Ola Bola' dan 'Talentime'. Jarang-jarang sekarang tengok filem kita ketengahkan kisah pelajar sekolah dan cikgu. Menariknya lagi filem ini adalah berkaitan dengan 'Choral Speaking'. Rasa macam mengimbau kenangan masa zaman sekolah dulu.

Dari segi lakonan, watak Cikgu Cheryl Ann Fernando (lakonan Sangeeta Krishnasamy) memang terbaik. Lepastu menariknya lakonan watak-watak pelajar dalam filem ini sangat best, mungkin sebab mereka adalah watak dari kisah sebenar, bila mereka lakonkan semula, nampak lagi best. Satu lagi, sila sediakan tisu banyak-banyak, sebab anda pasti akan sebak menonton beberapa adengan yang sedih. Semestinya anda akan faham apa yang dimaksudkan dengan 'Adiwira Ku'.

Keseluruhannya, sebuah filem yang sangat baik dan wajib untuk ditonton. Actually cerita-cerita macam ni pon best tau, lebih kepada realiti kehidupan dan mungkin kita pernah lalui dulu masa zaman sekolah. Jangan lupa pergi menonton ya. 'Sakit itu sementara, Kegemilangan Itu Selamanya !' - Adiwira Ku

Tengok video Choral Speaking yang sebenar! (Thanks to uploader : Andrew Tan)

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG

Poster Adiwiraku 2017 Download | Adiwiraku 2017 Subtitle | Sinopsis Adiwiraku 2017 Synopsis | Poster Adiwiraku 2017 Review | Adiwiraku 2017 Malay Subtitle | Adiwiraku 2017 Torrent | Review filem Adiwiraku 2017 | Barisan pelakon Adiwiraku 2017 |  Review filem Adiwiraku 2017 Bahasa Melayu | Review Adiwiraku 2017 Malay |

Adiwira Ku - Movie Review

Adiwira Ku - Movie Review

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Movie Review kali ini nak mengulas mengenai filem yang bergenrekan Drama iaitu filem 'Adiwira Ku'. Masa tengok trailer, terus rasa nak tengok filem ini. Menariknya filem ini diadaptasi dari kisah sebenar , sebab tu nak sangat pergi tengok. Best ke tak filem ni? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)

Adiwira Ku - Movie Review

Sinopsis Adiwira Ku
Filem 'Adiwira Ku' yang berdurasi 2 Jam 2 Minit ini mengisahkan tentang perjuangan dan pengorbanan seorang guru wanita yang mengharungi cabaran bagi mendidik pelajar yang dibelenggu permasalahan keluarga di SMK Pinang Tunggal, untuk mahir bertutur didalam bahasa Inggeris melalui pertandingan 'Choral Speaking'. (Trailer Adiwira Ku 2017)

Filem yang ini merupakan arahan Eric Ong. Filem ini dibintangi oleh Sangeeta Krishnasamy, Xavier Fong, Wan Azlyn, Farra Safwan, Ahmad Adnin Zidane, Irdina Tasmin, Balqis Sani, Rizal Fahmi dan ramai lagi. Filem yang diklasifikasikan untuk tonton 13 tahun keatas (P13) dan ditayangkan dalam format 2D.

Adiwira Ku - Movie Review
Poster Adiwira Ku


Momi Review's
Wajib tengok gais ! Sebuah filem yang sangat menarik dari segi jalan ceritanya. Lepas menonton, teringat pulak pada filem 'Ola Bola' dan 'Talentime'. Jarang-jarang sekarang tengok filem kita ketengahkan kisah pelajar sekolah dan cikgu. Menariknya lagi filem ini adalah berkaitan dengan 'Choral Speaking'. Rasa macam mengimbau kenangan masa zaman sekolah dulu.

Dari segi lakonan, watak Cikgu Cheryl Ann Fernando (lakonan Sangeeta Krishnasamy) memang terbaik. Lepastu menariknya lakonan watak-watak pelajar dalam filem ini sangat best, mungkin sebab mereka adalah watak dari kisah sebenar, bila mereka lakonkan semula, nampak lagi best. Satu lagi, sila sediakan tisu banyak-banyak, sebab anda pasti akan sebak menonton beberapa adengan yang sedih. Semestinya anda akan faham apa yang dimaksudkan dengan 'Adiwira Ku'.

Keseluruhannya, sebuah filem yang sangat baik dan wajib untuk ditonton. Actually cerita-cerita macam ni pon best tau, lebih kepada realiti kehidupan dan mungkin kita pernah lalui dulu masa zaman sekolah. Jangan lupa pergi menonton ya. 'Sakit itu sementara, Kegemilangan Itu Selamanya !' - Adiwira Ku

Tengok video Choral Speaking yang sebenar! (Thanks to uploader : Andrew Tan)

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG

Poster Adiwiraku 2017 Download | Adiwiraku 2017 Subtitle | Sinopsis Adiwiraku 2017 Synopsis | Poster Adiwiraku 2017 Review | Adiwiraku 2017 Malay Subtitle | Adiwiraku 2017 Torrent | Review filem Adiwiraku 2017 | Barisan pelakon Adiwiraku 2017 |  Review filem Adiwiraku 2017 Bahasa Melayu | Review Adiwiraku 2017 Malay |

March 13, 2017

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Movie Review kali ini nak mengulas mengenai filem dari X-Men Universe iaitu filem 'Logan'. Mesti ramai diantara anda sudah menonton filem ini kan? Ramai yang memberi pandangan positif dan berasa sebak didada selepas menonton filem ini. Best ke tak filem ni? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)


Sinopsis Logan
Filem 'Logan' yang berdurasi 2 Jam 18 Minit ini mengisahkan tentang Logan perlu menjaga Professor X yang sedang dalam keadaan tenat dan kedua-dua mereka bersembunyi di sempadan Mexico. Ia berlaku selepas beberapa tahun Mutan telah dihapuskan. apabila seorang mutan muda baru tiba, diburu oleh kuasa gelap, Logan mendapati cubaannya untuk menyembunyikan diri dari dunia gagal dan dia perlu sekali lagi menggunakan kuasanya sebagai Wolverine. Logan cuba melarikan diri dari diburu. (Trailer Logan 2017)

Filem yang bergenre aksi dan pengembaraan ini merupakan arahan dari James Mangold. Filem ini dibintangi oleh Hugh Jackman, Patrick Stewart, Richard E. Grant, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Dafne Keen dan ramai lagi. Filem yang diklasifikasikan untuk tonton 18 tahun keatas sahaja (18) dan ditayangkan dalam format 2D, 3D, IMAX 2D, 2D ATMOS dan 2D ATMOS D-BOX.

Sumber : Logan Movie Official Site

Momi Review's
Sebuah filem yang awesome! Rasanya ini filem superhero X-Men yang terbaik yang Momi pernah tonton. Jalan ceritanya yang menarik dan penuh dengan aksi buat anda rasa berdebar apa yang akan berlaku seterusnya.

Kita sedia maklum ini merupakan siri terakhir untuk Wolverine dan bagi Momi filem ini betul betul buat Momi rasa sebak, lagi-lagi kematian beberapa watak yang best. Ada juga adengan yang mengejutkan. Lakonan Hugh Jackman seperti biasa memang best dan lakonan Dafnee Kneen sebagai Laura sangat awesome.

Keseluruhannya, sememangnya sebuah filem yang awesome dan wajib tengok. Harap ada sambungan untuk kisah Laura tu hehe.

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
5 / 5 
BINTANG

Poster Logan 2017 Download | Logan 2017 Subtitle | Sinopsis Logan 2017 Synopsis | Poster Logan  2017 Review | Logan  2017 Malay Subtitle | Logan  2017 Torrent | Review filem Logan  2017 | Barisan pelako Logan  2017 |  Review filem Logan  2017 Bahasa Melayu | Review Logan 2017 Malay |


Logan - Movie Review


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Movie Review kali ini nak mengulas mengenai filem dari X-Men Universe iaitu filem 'Logan'. Mesti ramai diantara anda sudah menonton filem ini kan? Ramai yang memberi pandangan positif dan berasa sebak didada selepas menonton filem ini. Best ke tak filem ni? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)


Sinopsis Logan
Filem 'Logan' yang berdurasi 2 Jam 18 Minit ini mengisahkan tentang Logan perlu menjaga Professor X yang sedang dalam keadaan tenat dan kedua-dua mereka bersembunyi di sempadan Mexico. Ia berlaku selepas beberapa tahun Mutan telah dihapuskan. apabila seorang mutan muda baru tiba, diburu oleh kuasa gelap, Logan mendapati cubaannya untuk menyembunyikan diri dari dunia gagal dan dia perlu sekali lagi menggunakan kuasanya sebagai Wolverine. Logan cuba melarikan diri dari diburu. (Trailer Logan 2017)

Filem yang bergenre aksi dan pengembaraan ini merupakan arahan dari James Mangold. Filem ini dibintangi oleh Hugh Jackman, Patrick Stewart, Richard E. Grant, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Dafne Keen dan ramai lagi. Filem yang diklasifikasikan untuk tonton 18 tahun keatas sahaja (18) dan ditayangkan dalam format 2D, 3D, IMAX 2D, 2D ATMOS dan 2D ATMOS D-BOX.

Sumber : Logan Movie Official Site

Momi Review's
Sebuah filem yang awesome! Rasanya ini filem superhero X-Men yang terbaik yang Momi pernah tonton. Jalan ceritanya yang menarik dan penuh dengan aksi buat anda rasa berdebar apa yang akan berlaku seterusnya.

Kita sedia maklum ini merupakan siri terakhir untuk Wolverine dan bagi Momi filem ini betul betul buat Momi rasa sebak, lagi-lagi kematian beberapa watak yang best. Ada juga adengan yang mengejutkan. Lakonan Hugh Jackman seperti biasa memang best dan lakonan Dafnee Kneen sebagai Laura sangat awesome.

Keseluruhannya, sememangnya sebuah filem yang awesome dan wajib tengok. Harap ada sambungan untuk kisah Laura tu hehe.

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
5 / 5 
BINTANG

Poster Logan 2017 Download | Logan 2017 Subtitle | Sinopsis Logan 2017 Synopsis | Poster Logan  2017 Review | Logan  2017 Malay Subtitle | Logan  2017 Torrent | Review filem Logan  2017 | Barisan pelako Logan  2017 |  Review filem Logan  2017 Bahasa Melayu | Review Logan 2017 Malay |


March 12, 2017
4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pastinya ramai diantara kita yang sedang mencari produk yang terbaik untuk hilangkan parut. Anda pernah jumpa tak produk-produk yang boleh hilangkan parut? Haaa Momi nak share sikit dekat anda, 4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut. Dah bersedia? Jom tengok!

01 MEDERMA

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Mederma adalah produk yang membantu hilangkan pelbagai jenis parut termasuk kesan jerawat, kesan regangan kulit dan melecur. Mengandungi Vitamin E dan aloe vera untuk membantu menganjalkan permukaan kulit, membantu menegangkan kulit dan pada masa yang sama melicinkan kulit.

Hasil testimoni daripada pengguna berkaitan produk Mederma ini mengatakan produk ini berkesan cuma ia mengambil masa yang lama untuk memperlihatkan hasil dan keberkesanannya. Mederma datangkan dalam dua saiz iaitu 20 gram dan 50 gram dan boleh didapati di farmasi-farmasi di Malaysia.

02 AZANIS SCAR SERUM

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Azanis Scar Serum adalah antara produk yang terbukti berkesan dan telah mendapat pasaran meluas di beberapa buah negara seperti Malaysia, Singapura, Indonesia dan Thailand. Produk Azanis Scar Serum didatangkan dengan saiz 15ml dan diformulakan dengan Vitamin E Natural yang berfungsi sebagai anti-radang dan kandungan antioksidanya yang tinggi dan mempunyai kandungan Cocoa Butter. 

Ramai yang memberi respon yang positif terhadap keberkesanan produk Azanis Scar Serum. Lebih-lebih lagi ia bertindak lebih cepat untuk menghilangkan kesan parut degil dan lama. Produk ini boleh didapati di farmasi-farmasi terpilh dan juga secara online

03 DERMATIK

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Dermatix berkesan untuk menghilangkan kesan parut secara klinikal. Menariknya, Dermatix jugak boleh digunakan untuk 'sunblock' dan juga mengurangkan kegatalan pada bahagian parut yang baru sembuh. Lepas beberapa minggu disapu pada kesan parut, nampak perubahan pada kesan parut makin berkurangan.

Testimoni pengguna terhadap keberkesanan produk Dermatix ini adalah baik, cuma ia agak melekit dan tak mudah kering bila pakai dan harganya mahal dari produk-produk lain dipasaran. Didatangkan dalam 2 saiz iaitu 7g dan 15g, Dermatix boleh didapati di mana-mana farmasi dan juga secara online.

04 BIO OIL

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Bio Oil adalah salah satu produk yang terkenal untuk menghilangkan parut di Malaysia. Bukan itu sahaja, ia membantu masalah kulit sensitif, penuaan kulit dan masalah kulit kering. Ia diformulasikan bersama minyak PurCellin untuk mengatasi masalah parut dan regangan kulit lebih-lebih lagi kepada ibu yang baru melahirkan anak. Bio Oil didatangkan dalam 3 saiz yang berbeza iaitu 60ml, 125ml dan 200ml. Ia boleh didapati dimana-mana farmasi dekat Malaysia.

----------------------------------

Jika anda mencari produk hilangkan parut, Momi dah senaraikan 4 diatas ini untuk rujukan. Pada Momi 4 produk sudah dikenali ramai dan mampu untuk menghilangkan kesan parut. Semoga entri ini dapat membantu anda ya. :)

azanis scar serum, produk hilangkan parut, bekas luka, scar serum, the best scar serum, hiruscar berkesan ke, hiruscar testimoni, berkesan ke hiruscar, testimoni mederma, bio oil hilangkan parut, dermatix hilangkan parut, ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi, palmer's scar serum review, cocoa butter formula vitamin E scar serum

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pastinya ramai diantara kita yang sedang mencari produk yang terbaik untuk hilangkan parut. Anda pernah jumpa tak produk-produk yang boleh hilangkan parut? Haaa Momi nak share sikit dekat anda, 4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut. Dah bersedia? Jom tengok!

01 MEDERMA

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Mederma adalah produk yang membantu hilangkan pelbagai jenis parut termasuk kesan jerawat, kesan regangan kulit dan melecur. Mengandungi Vitamin E dan aloe vera untuk membantu menganjalkan permukaan kulit, membantu menegangkan kulit dan pada masa yang sama melicinkan kulit.

Hasil testimoni daripada pengguna berkaitan produk Mederma ini mengatakan produk ini berkesan cuma ia mengambil masa yang lama untuk memperlihatkan hasil dan keberkesanannya. Mederma datangkan dalam dua saiz iaitu 20 gram dan 50 gram dan boleh didapati di farmasi-farmasi di Malaysia.

02 AZANIS SCAR SERUM

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Azanis Scar Serum adalah antara produk yang terbukti berkesan dan telah mendapat pasaran meluas di beberapa buah negara seperti Malaysia, Singapura, Indonesia dan Thailand. Produk Azanis Scar Serum didatangkan dengan saiz 15ml dan diformulakan dengan Vitamin E Natural yang berfungsi sebagai anti-radang dan kandungan antioksidanya yang tinggi dan mempunyai kandungan Cocoa Butter. 

Ramai yang memberi respon yang positif terhadap keberkesanan produk Azanis Scar Serum. Lebih-lebih lagi ia bertindak lebih cepat untuk menghilangkan kesan parut degil dan lama. Produk ini boleh didapati di farmasi-farmasi terpilh dan juga secara online

03 DERMATIK

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Dermatix berkesan untuk menghilangkan kesan parut secara klinikal. Menariknya, Dermatix jugak boleh digunakan untuk 'sunblock' dan juga mengurangkan kegatalan pada bahagian parut yang baru sembuh. Lepas beberapa minggu disapu pada kesan parut, nampak perubahan pada kesan parut makin berkurangan.

Testimoni pengguna terhadap keberkesanan produk Dermatix ini adalah baik, cuma ia agak melekit dan tak mudah kering bila pakai dan harganya mahal dari produk-produk lain dipasaran. Didatangkan dalam 2 saiz iaitu 7g dan 15g, Dermatix boleh didapati di mana-mana farmasi dan juga secara online.

04 BIO OIL

4 Produk Terbaik Di Dunia Untuk Hilangkan Kesan Parut

Bio Oil adalah salah satu produk yang terkenal untuk menghilangkan parut di Malaysia. Bukan itu sahaja, ia membantu masalah kulit sensitif, penuaan kulit dan masalah kulit kering. Ia diformulasikan bersama minyak PurCellin untuk mengatasi masalah parut dan regangan kulit lebih-lebih lagi kepada ibu yang baru melahirkan anak. Bio Oil didatangkan dalam 3 saiz yang berbeza iaitu 60ml, 125ml dan 200ml. Ia boleh didapati dimana-mana farmasi dekat Malaysia.

----------------------------------

Jika anda mencari produk hilangkan parut, Momi dah senaraikan 4 diatas ini untuk rujukan. Pada Momi 4 produk sudah dikenali ramai dan mampu untuk menghilangkan kesan parut. Semoga entri ini dapat membantu anda ya. :)

azanis scar serum, produk hilangkan parut, bekas luka, scar serum, the best scar serum, hiruscar berkesan ke, hiruscar testimoni, berkesan ke hiruscar, testimoni mederma, bio oil hilangkan parut, dermatix hilangkan parut, ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi, palmer's scar serum review, cocoa butter formula vitamin E scar serum
March 12, 2017
Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Siapa peminat band sini? Yaaa.. Rentak Juara bakal kembali setelah 7 tahun terhenti  penerbitannya. Radio Televisyen Malaysia (RTM) menghidupkan kembali Rentak Juara untuk mencungkil dan menyediakan platform bagi mengetengahkan bakat pemuzik yang serba boleh dan bermutu. Ini merupakan musim keempat selepas Musim 1 - Rhythm Of Champions (2004), Musim 2 (2008) dan Musim 3 (2010). Jom tengok senarai peserta Rentak Juara 2017 ! : 

Senarai Peserta Rentak Juara 2017

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
ANDY AND THE MUTANT RASTA

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
DROPSYNTH

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
EISARA

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
REUZ

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
ROCKAHOLIX

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
SEVENDAYS

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
SUPER MASSIVE

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
THE DOUBLESHOES

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
THE LOST CHAPTER

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
XZOTIC

Pengacara Rentak Juara 2017
- Luqman Hafidz
- Nadzmi Adhwa

Juri Profesional Rentak Juara 2017

MINGGU 1
- Iman Imran
- Zimi
- Ihzwan Omar (Iju)

MINGGU 2
- Genervie Kam
- Amir Sofazr
- Adil Ali

Waktu Siaran Rentak Juara 2017
Konsert - Setiap Sabtu, 9 Malam (TV2)

Sistem Pemarkahan Rentak Juara 2017
100% Pilihan Juri
- Vokal
- Penampilan
- Persembahan

Senarai Lagu Konsert Mingguan Rentak Juara 2017

Konsert Pengenalan Rentak Juara 2017
Tarikh : Sabtu, 11 Mac 2017
Tema : Bebas

- ANDY AND THE MUTANT RASTA - Terhangat Di Pasaran (KRU)
- DROPSYNTH - Sampai Mati (Hazama)
- EISARA - Hanyut (Faizal Tahir)
- REUZ - Ajari Aku (Anuar Zain)
- ROCKAHOLIX - Beribu Sesalan (Ning Baizura, Jaclyn Victor & Shila Amzah)
- SEVENDAYS - Jaga Dia Untukku (Dato' Siti Nurhaliza)
- SUPER MASSIVE - Ke Hujung Dunia (Hanie Soraya)
- THE DOUBLESHOES - Knock Knock (Elizabeth Tan)
- THE LOST CHAPTER - Takkan Terpisah (Black)
- XZOTIC - Not For Sale (Stacy)

Dua Kumpulan Markah Terendah : ANDY AND THE MUTANT RASTA & ROCKAHOLIX
Kumpulan Tersingkir : Tiada Penyingkiran

Konsert Kedua Rentak Juara 2017
Tarikh : Sabtu, 18 Mac 2017

- ANDY AND THE MUTANT RASTA - Sudah Ku Tahu (Projector Band)
- DROPSYNTH - Hey Kau (Sandra)
- EISARA - Pencuri Hati (Ayda Jebat)
- REUZ - Bayang (Khai Bahar)
- ROCKAHOLIX - Permata Cinta (Aiman Tino)
- SEVENDAYS - Terakhir (Sufian Suhaimi)
- SUPER MASSIVE - Bukan Dia (Syuhada)
- THE DOUBLESHOES - Jangan Marah (Ernie Zakri)
- THE LOST CHAPTER - Sedalam Dalam Rindu (Tajul)
- XZOTIC - Segalanya (Haqiem Rusli)

Dua Kumpulan Markah Terendah : EISARA & THE LOST CHAPTER
Kumpulan Tersingkir : Tiada Penyingkiran

Konsert Ketiga Rentak Juara 2017
Tarikh : Sabtu, 25 Mac 2017

- ANDY AND THE MUTANT RASTA - 
- DROPSYNTH - 
- EISARA - 
- REUZ - 
- ROCKAHOLIX - 
- SEVENDAYS - 
- SUPER MASSIVE - 
- THE DOUBLESHOES - 
- THE LOST CHAPTER - 
- XZOTIC - 

Dua Kumpulan Markah Terendah : 
Kumpulan Tersingkir : 

Konsert Keempat Rentak Juara 2017
Tarikh : Sabtu, 1 April 2017

- ANDY AND THE MUTANT RASTA - 
- DROPSYNTH - 
- EISARA - 
- REUZ - 
- ROCKAHOLIX - 
- SEVENDAYS - 
- SUPER MASSIVE - 
- THE DOUBLESHOES - 
- THE LOST CHAPTER - 
- XZOTIC - 

Dua Kumpulan Markah Terendah : 
Kumpulan Tersingkir : 

Konsert Kelima Rentak Juara 2017
Tarikh : Sabtu, 8 April 2017

- ANDY AND THE MUTANT RASTA - 
- DROPSYNTH - 
- EISARA - 
- REUZ - 
- ROCKAHOLIX - 
- SEVENDAYS - 
- SUPER MASSIVE - 
- THE DOUBLESHOES - 
- THE LOST CHAPTER - 
- XZOTIC - 

Dua Kumpulan Markah Terendah : 
Kumpulan Tersingkir : 


Konsert Akhir Rentak Juara 2017

Lagu Duet
- REUZ feat. Ameer Sofarz - Menaruh Harapan (Zaiton Sameon) & Raikan Cinta (M. Nasir)
- SEVENDAYS feat. Sharifah Zarina - Sekadar Di Pinggiran (Francissca Peter) & JagaDia Untukku (Dato' Siti Nurhaliza)
- SUPER MASSIVE feat. Farawahida - Dirgahayu (Dato' Siti Nurhaliza & Faizal Tahir) & Penantian (Black Rose)
- THE DOUBLESHOES feat. Adi Sixth Sense - Biarkanlah (Drama Band) & Ombak Rindu (Hafiz & Adira)
- XZOTIC feat. Shiha Zikir- Tiara (Kris) & Ah Rindu Lagi (Amelina)

Lagu Baru
- REUZ - Mahar
- SEVENDAYS - Bosan
- SUPER MASSIVE - Bangkitlah
- THE DOUBLESHOES - Puja
- XZOTIC - Catur

Keputusan Rentak Juara 2017
Persembahan Terbaik : Xzotic
Tempat Ketiga : Xzotic
Tempat Kedua : Super Massive
Juara Rentak Juara : Sevendays


Rentak Juara 2017 | Peserta Rentak Juara 2017 | Rancangan Realiti Nyanyian 2017 | Pengacara Rentak Juara 2017 | Juri Rentak Juara 2017

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Siapa peminat band sini? Yaaa.. Rentak Juara bakal kembali setelah 7 tahun terhenti  penerbitannya. Radio Televisyen Malaysia (RTM) menghidupkan kembali Rentak Juara untuk mencungkil dan menyediakan platform bagi mengetengahkan bakat pemuzik yang serba boleh dan bermutu. Ini merupakan musim keempat selepas Musim 1 - Rhythm Of Champions (2004), Musim 2 (2008) dan Musim 3 (2010). Jom tengok senarai peserta Rentak Juara 2017 ! : 

Senarai Peserta Rentak Juara 2017

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
ANDY AND THE MUTANT RASTA

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
DROPSYNTH

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
EISARA

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
REUZ

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
ROCKAHOLIX

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
SEVENDAYS

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
SUPER MASSIVE

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
THE DOUBLESHOES

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
THE LOST CHAPTER

Rentak Juara 2017 - 10 Band Bertanding Untuk Gelaran Rentak Juara 2017 !
XZOTIC

Pengacara Rentak Juara 2017
- Luqman Hafidz
- Nadzmi Adhwa

Juri Profesional Rentak Juara 2017

MINGGU 1
- Iman Imran
- Zimi
- Ihzwan Omar (Iju)

MINGGU 2
- Genervie Kam
- Amir Sofazr
- Adil Ali

Waktu Siaran Rentak Juara 2017
Konsert - Setiap Sabtu, 9 Malam (TV2)

Sistem Pemarkahan Rentak Juara 2017
100% Pilihan Juri
- Vokal
- Penampilan
- Persembahan

Senarai Lagu Konsert Mingguan Rentak Juara 2017

Konsert Pengenalan Rentak Juara 2017
Tarikh : Sabtu, 11 Mac 2017
Tema : Bebas

- ANDY AND THE MUTANT RASTA - Terhangat Di Pasaran (KRU)
- DROPSYNTH - Sampai Mati (Hazama)
- EISARA - Hanyut (Faizal Tahir)
- REUZ - Ajari Aku (Anuar Zain)
- ROCKAHOLIX - Beribu Sesalan (Ning Baizura, Jaclyn Victor & Shila Amzah)
- SEVENDAYS - Jaga Dia Untukku (Dato' Siti Nurhaliza)
- SUPER MASSIVE - Ke Hujung Dunia (Hanie Soraya)
- THE DOUBLESHOES - Knock Knock (Elizabeth Tan)
- THE LOST CHAPTER - Takkan Terpisah (Black)
- XZOTIC - Not For Sale (Stacy)

Dua Kumpulan Markah Terendah : ANDY AND THE MUTANT RASTA & ROCKAHOLIX
Kumpulan Tersingkir : Tiada Penyingkiran

Konsert Kedua Rentak Juara 2017
Tarikh : Sabtu, 18 Mac 2017

- ANDY AND THE MUTANT RASTA - Sudah Ku Tahu (Projector Band)
- DROPSYNTH - Hey Kau (Sandra)
- EISARA - Pencuri Hati (Ayda Jebat)
- REUZ - Bayang (Khai Bahar)
- ROCKAHOLIX - Permata Cinta (Aiman Tino)
- SEVENDAYS - Terakhir (Sufian Suhaimi)
- SUPER MASSIVE - Bukan Dia (Syuhada)
- THE DOUBLESHOES - Jangan Marah (Ernie Zakri)
- THE LOST CHAPTER - Sedalam Dalam Rindu (Tajul)
- XZOTIC - Segalanya (Haqiem Rusli)

Dua Kumpulan Markah Terendah : EISARA & THE LOST CHAPTER
Kumpulan Tersingkir : Tiada Penyingkiran

Konsert Ketiga Rentak Juara 2017
Tarikh : Sabtu, 25 Mac 2017

- ANDY AND THE MUTANT RASTA - 
- DROPSYNTH - 
- EISARA - 
- REUZ - 
- ROCKAHOLIX - 
- SEVENDAYS - 
- SUPER MASSIVE - 
- THE DOUBLESHOES - 
- THE LOST CHAPTER - 
- XZOTIC - 

Dua Kumpulan Markah Terendah : 
Kumpulan Tersingkir : 

Konsert Keempat Rentak Juara 2017
Tarikh : Sabtu, 1 April 2017

- ANDY AND THE MUTANT RASTA - 
- DROPSYNTH - 
- EISARA - 
- REUZ - 
- ROCKAHOLIX - 
- SEVENDAYS - 
- SUPER MASSIVE - 
- THE DOUBLESHOES - 
- THE LOST CHAPTER - 
- XZOTIC - 

Dua Kumpulan Markah Terendah : 
Kumpulan Tersingkir : 

Konsert Kelima Rentak Juara 2017
Tarikh : Sabtu, 8 April 2017

- ANDY AND THE MUTANT RASTA - 
- DROPSYNTH - 
- EISARA - 
- REUZ - 
- ROCKAHOLIX - 
- SEVENDAYS - 
- SUPER MASSIVE - 
- THE DOUBLESHOES - 
- THE LOST CHAPTER - 
- XZOTIC - 

Dua Kumpulan Markah Terendah : 
Kumpulan Tersingkir : 


Konsert Akhir Rentak Juara 2017

Lagu Duet
- REUZ feat. Ameer Sofarz - Menaruh Harapan (Zaiton Sameon) & Raikan Cinta (M. Nasir)
- SEVENDAYS feat. Sharifah Zarina - Sekadar Di Pinggiran (Francissca Peter) & JagaDia Untukku (Dato' Siti Nurhaliza)
- SUPER MASSIVE feat. Farawahida - Dirgahayu (Dato' Siti Nurhaliza & Faizal Tahir) & Penantian (Black Rose)
- THE DOUBLESHOES feat. Adi Sixth Sense - Biarkanlah (Drama Band) & Ombak Rindu (Hafiz & Adira)
- XZOTIC feat. Shiha Zikir- Tiara (Kris) & Ah Rindu Lagi (Amelina)

Lagu Baru
- REUZ - Mahar
- SEVENDAYS - Bosan
- SUPER MASSIVE - Bangkitlah
- THE DOUBLESHOES - Puja
- XZOTIC - Catur

Keputusan Rentak Juara 2017
Persembahan Terbaik : Xzotic
Tempat Ketiga : Xzotic
Tempat Kedua : Super Massive
Juara Rentak Juara : Sevendays


Rentak Juara 2017 | Peserta Rentak Juara 2017 | Rancangan Realiti Nyanyian 2017 | Pengacara Rentak Juara 2017 | Juri Rentak Juara 2017

March 10, 2017