• GT Mobile : GT-888 Review


    GT Mobile : GT-888 Review

    Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pernah dengar nama GT Mobile 888? Haa untuk pengetahuan anda, GT Mobile 888 merupakan produk dari GT Dollar. Kalau anda perasan, Momi ada update mengenai GT DOLLAR GROUP MEDIA LAUNCH baru-baru ini. Momi berpeluang untuk meng-review 'smartphone' GT-888. Best ke tak?

    GT Mobile : GT-888 Review

    Intai-Intai GT Mobile : GT-888
    Telefon pintar ini didatangkan dalam dua versi warma iaitu Metal Gray dan Silk White. Momi dapat yang warna Metal Gray, memang suka kaler gray sebab nampak 'class' hehe. Saiznya pula best sebab besar (5.5') dan menggunakan Gorilla Glass 3, sesuai untuk Momi yang hantu 'like' ni, boleh like banyak-banyak hehe. 

    GT Mobile : GT-888 Review

    Menariknya kamera GT-888 ini, walaupun saiz 8MP (Belakang) dan 5MP (Depan) , tapi gambar dia cantik dan jelas. Penggemar 'posing' dan bergambar seperti Momi memang sukalah hahaha.  Oh ya, untuk pengetahuan anda GT-888 ini ada fungsi 'timeslap' dimana fungsi ini hanya ada pada sesetengah model telefon sahaja. Fungsi timeslap tu  untuk mempercepatkan gerakan video yang dirakam, hasilnya menarik juga.

    GT Mobile : GT-888 Review

    Bateri GT-888 ini berkapasiti 2550mAH, dan bestnya bateri tahan lama sehingga dua hari dengan penggunaan maksimum. Caj pula sangat pantas, dalam masa 15 minit boleh mencapai sehingga 35% bateri. Satu lagi, telefon ini juga sangat ringan tau, berat hanya 160 gram sahaja. GT-888 didatangkan dalam 2GB RAM dan 16GB ROM dan boleh menampung sehingga 64GB.

    GT Mobile : GT-888 Review

    GT Mobile : GT-888 Review

    Spesifikasi GT Mobile : GT-888

    Model : GT 888
    Color : Metal Grey / Silk White
    Dimensions : 158.9 x 77 x 8.6mm
    Weight : 160g
    Operating System : Pre-install Android 5.1 Lollipop
    CPU : 64 Bit MTK MT6735P Processor Quad Core 1.0Hz CPU
    GPU : Mali T720-Mp1 600Mhz
    RAM : 2GB
    ROM : 16GB
    Display : 5.5 " 720 x 1280 Pixels
    Battery : 2550mAh
    Charger : Fast Charging
    Camera : Rear - 8.0 MP & Front - 5.0 MP
    SIM Card : Dual SIM ( SIM + MicroSIM )
    Video :  1080P, 2K, 4K
    Bluetooth : Bluetooth 4.0
    Material : Corning Gorilla Glass 3
    Wi-Fi : Wifi 802.11 a/b/g/n Support Dual-band Wifi ( 2.4GHz/5Ghz )
    Positioning : GPS, A-GPS, GLONASS, Digital Compass Hall Effect Sensor, Gravity Sensor, Ambient Light Sensor

    GT Mobile : GT-888 Review

    So far guna phone GT-888 ni rasa puas hati lah. Kalau nak update blog rasa senang sikit guna phone ini. Nantikan GT-888 dipasaran Malaysia tidak lama lagi. :)

    untuk maklumat lanjut, sila layari : www.gtmobile.sg

  • You might also like

    No comments:

    Post a Comment