Cara Guna Instagram Live

by - 1/27/2017 03:42:00 pm


Cara Guna Instagram Live

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Selepas Instagram Stories, Instagram sekali lagi tambah 'feature' baru untuk para penggunanya iaitu "Live" seperti Facebook dan beberapa aplikasi untuk siaran secara langsung menerusi handphone anda. Rasanya macam dah tak payah install banyak-banyak apps ni, sebab Instagram banyak juga feature yang best. Bagaimana nak menggunakan Instagram Live ni? Meh Momi ajar :

1 - Klik pada ikon sama seperti "Instagram Stories".
2 - Sila slide ke "Live"

Cara Guna Instagram Live

3 - Selepas itu, touch pada button "Start Live Video".

Cara Guna Instagram Live

4 - Beberapa saat selepas 'countdown', tunggu Instagram untuk memanggil Followers untuk menonton Live anda. Anda sedang keudara sekarang hehe.

Cara Guna Instagram Live

5 - Semasa "Live", anda boleh berinteraksi bersama penonton anda dengan menyebut nama mereka atau balas dekat Comment dibawah. Semasa menonton "Live" (untuk tengok Live orang lain), anda boleh tap pada Love sebanyak mungkin. Jika anda ingin melihat siapa yang sedang menonton Live anda, boleh tap pada kotak hitam yang ada mata dan nombor.

Cara Guna Instagram Live

6 - Setelah tap pada kotak hitam tersebut, akan keluar pop-up list mereka yang sedang menonton.

Cara Guna Instagram Live


Selamat mencuba! :)
Follow Momi di Instagram - www.instagram.com/rafzantomomi







You May Also Like

0 comments