Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Bila filem superhero popular, of course Momi takkan lepaskan peluang untuk menonton. Filem "Batman V Superman : Dawn of Justice" ni dikatakan tak best dan bosan. Eh betul ke? Nak tahu betul ke tak teruskan baca.  ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "Batman V Superman : Dawn Of Justice"!
Download Batman V Superman : Dawn of Justice 2016

SINOPSIS BATMAN V SUPERMAN : DAWN OF JUSTICE
Batman mahu menumpaskan Superman kerana bimbang dengan tindakan Superman. Sementara mereka berdua bertempur, Lex Luthor mencipta ancaman baru iaitu Doomsday. Kedua-dua mereka perlu mengenepikan perbezaan mereka dan bersama dengan Wonder Woman menghentikan rancangan Lex Luthor dari memusnahkan Metropolis. Filem arahan Zack Snyder ini dibintangi oleh Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons dan Gal Gadot.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 Mac 2016
Genre: Aksi / Superhero
Durasi: 2 Jam 31 Minit
Pengedar: WARNER BROS. PICTURES
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX, 2D AURO



REVIEW
Jika korang adalah peminat filem superhero mesti korang teruja untuk menonton. Momi bernasib baik sebab abang Momi seorang peminat filem genre macamni dan dia terangkan apa sebenarnya yang berlaku dan akan berlaku dalam filem Batman vs Superman ni. Ia tidaklah tak best seperti yang Momi sangkakan. Seperti biasa, kalau filem superhero ni memang 'full house' okay.


Untuk pengetahuan korang, filem Batman V Superman : Dawn of Justice adalah permulaan untuk team Justice League (ala yang macam Avangers tu) yang filemnya akan ditayangkan pada November 2017. Jalan cerita dia menarik tapi agak lambat sikit sehingga bahagian tengah. Filem ni jugak agak serius berbanding Avengers, sebab tu ceritanya buat Momi rasa sedikit lambat. Filem ni pada Momi lebih memfokuskan Batman berbanding Superman. Sila jangan marah Batman haha. Apa yang menariknya filem ini ialah kemunculan Wonder Woman. Dia sangat gorgeous dan cool okay. Lepastu, ada kemunculan "Doomsday" tu memang dah mula dah aksi letop letop tu haha.

Overall, Momi berpuas hati dengan filem ni. Tak terlalu teruja, tapi mungkin Justice League dapat membuat Momi jadi peminat tegar DC universe ni (walaupun dihati ini milik Captain America haha). Kepada mereka yang memang peminat DC, konfem korang teruja untuk filem ini (orang sebelah I, salah seorang peminat komik DC, tepuk-tepuk tangan seronok menonton haha). Lepas ini ada filem-filem dari Team Justice League mula dari tahun ni sampai 2020. Dah bersedia? hehe.



Dengan ini, Momi nak bagi
4 / 5 
BINTANG

all photo credits to batmanvsuperman.dccomics.com

Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Download | Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Subtitle | Sinopsis Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Synopsis | Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Review | Poster Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 | Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Torrent | Review filem Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 | Barisan pelakon Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 |  Review film Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016

#MovieReview - Batman V Superman : Dawn of Justice

 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Bila filem superhero popular, of course Momi takkan lepaskan peluang untuk menonton. Filem "Batman V Superman : Dawn of Justice" ni dikatakan tak best dan bosan. Eh betul ke? Nak tahu betul ke tak teruskan baca.  ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "Batman V Superman : Dawn Of Justice"!
Download Batman V Superman : Dawn of Justice 2016

SINOPSIS BATMAN V SUPERMAN : DAWN OF JUSTICE
Batman mahu menumpaskan Superman kerana bimbang dengan tindakan Superman. Sementara mereka berdua bertempur, Lex Luthor mencipta ancaman baru iaitu Doomsday. Kedua-dua mereka perlu mengenepikan perbezaan mereka dan bersama dengan Wonder Woman menghentikan rancangan Lex Luthor dari memusnahkan Metropolis. Filem arahan Zack Snyder ini dibintangi oleh Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons dan Gal Gadot.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 24 Mac 2016
Genre: Aksi / Superhero
Durasi: 2 Jam 31 Minit
Pengedar: WARNER BROS. PICTURES
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX, 2D AURO



REVIEW
Jika korang adalah peminat filem superhero mesti korang teruja untuk menonton. Momi bernasib baik sebab abang Momi seorang peminat filem genre macamni dan dia terangkan apa sebenarnya yang berlaku dan akan berlaku dalam filem Batman vs Superman ni. Ia tidaklah tak best seperti yang Momi sangkakan. Seperti biasa, kalau filem superhero ni memang 'full house' okay.


Untuk pengetahuan korang, filem Batman V Superman : Dawn of Justice adalah permulaan untuk team Justice League (ala yang macam Avangers tu) yang filemnya akan ditayangkan pada November 2017. Jalan cerita dia menarik tapi agak lambat sikit sehingga bahagian tengah. Filem ni jugak agak serius berbanding Avengers, sebab tu ceritanya buat Momi rasa sedikit lambat. Filem ni pada Momi lebih memfokuskan Batman berbanding Superman. Sila jangan marah Batman haha. Apa yang menariknya filem ini ialah kemunculan Wonder Woman. Dia sangat gorgeous dan cool okay. Lepastu, ada kemunculan "Doomsday" tu memang dah mula dah aksi letop letop tu haha.

Overall, Momi berpuas hati dengan filem ni. Tak terlalu teruja, tapi mungkin Justice League dapat membuat Momi jadi peminat tegar DC universe ni (walaupun dihati ini milik Captain America haha). Kepada mereka yang memang peminat DC, konfem korang teruja untuk filem ini (orang sebelah I, salah seorang peminat komik DC, tepuk-tepuk tangan seronok menonton haha). Lepas ini ada filem-filem dari Team Justice League mula dari tahun ni sampai 2020. Dah bersedia? hehe.



Dengan ini, Momi nak bagi
4 / 5 
BINTANG

all photo credits to batmanvsuperman.dccomics.com

Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Download | Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Subtitle | Sinopsis Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Synopsis | Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Review | Poster Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 | Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Torrent | Review filem Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 | Barisan pelakon Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 |  Review film Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016

March 25, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Siapa tak kenal kan Janna Nick yang merupakan pelakon popular menerusi drama "Aku Kau Kita" yang ditayangkan pada tahun 2015. Kini Janna Nick dah keluar single sendiri okay. Awal tahun hari tu ada tengok rancangan "Wanita Hari Ini", Janna Nick perform lagu ni. Lagu dia layan jugak hehe. Korang dah dengar belom? 


LIRIK MUNGKIN SAJA - JANNA NICK
Komposer : - | Penulis Lirik : -

Berlegar-legar
Bermain di mataku
Berdebar-debar
Degup jantungku

Makin lama
Makin ku rasa rindu
Makin lama
Makin tertarik padamu

Mungkin saja
Dia mencintaku
Dan mungkin saja
Sekadar temanku
Oh keliru
Bila dilamun cinta
Aku tak tahu
Ku tak tahu

Sekadar hello
Bisa membuat ku gamam
Dengan senyuman
Aku bagai di kayangan
Bagaimana harus ku luahkan kata
Bagaimana aku sudah jatuh cinta

Mungkin saja
Dia mencintaku
Dan mungkin saja
Sekadar temanku
Oh keliru
Bila dilamun cinta
Aku tak tahu
Ku tak tahu

Satu, dua, tiga kali
Jatuh cinta jatuh hati
Aduhai apa dah jadi
Mungkin tidak mungkin iya
Mungkin juga sama-sama
Mungkin masih malu kata cinta

Sekadar hello
Bisa membuat ku gamam
Dengan senyuman
Aku bagai di kayangan
Bagaimana harus ku luahkan kata
Bagaimana aku sudah jatuh cinta

Mungkin saja
Dia mencintaku
Dan mungkin saja
Sekadar temanku
Oh keliru
Bila dilamun cinta

Mungkin saja
Dia mencintaku
Dan mungkin saja
Sekadar temanku
Oh keliru
Bila dilamun cinta
Aku tak tahu
Ku tak tahu

Lagu Baru Melayu 2016 | Lagu Baru Janna Nick 2016 | Mungkin Saja Lirik | Lagu Janna Nick | Download Mungkin Saja Janna Nick Mp3 | Lirik Lagu Mungkin Saja | Janna Nick keluar lagu?

Lirik Mungkin Saja - Janna Nick


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Siapa tak kenal kan Janna Nick yang merupakan pelakon popular menerusi drama "Aku Kau Kita" yang ditayangkan pada tahun 2015. Kini Janna Nick dah keluar single sendiri okay. Awal tahun hari tu ada tengok rancangan "Wanita Hari Ini", Janna Nick perform lagu ni. Lagu dia layan jugak hehe. Korang dah dengar belom? 


LIRIK MUNGKIN SAJA - JANNA NICK
Komposer : - | Penulis Lirik : -

Berlegar-legar
Bermain di mataku
Berdebar-debar
Degup jantungku

Makin lama
Makin ku rasa rindu
Makin lama
Makin tertarik padamu

Mungkin saja
Dia mencintaku
Dan mungkin saja
Sekadar temanku
Oh keliru
Bila dilamun cinta
Aku tak tahu
Ku tak tahu

Sekadar hello
Bisa membuat ku gamam
Dengan senyuman
Aku bagai di kayangan
Bagaimana harus ku luahkan kata
Bagaimana aku sudah jatuh cinta

Mungkin saja
Dia mencintaku
Dan mungkin saja
Sekadar temanku
Oh keliru
Bila dilamun cinta
Aku tak tahu
Ku tak tahu

Satu, dua, tiga kali
Jatuh cinta jatuh hati
Aduhai apa dah jadi
Mungkin tidak mungkin iya
Mungkin juga sama-sama
Mungkin masih malu kata cinta

Sekadar hello
Bisa membuat ku gamam
Dengan senyuman
Aku bagai di kayangan
Bagaimana harus ku luahkan kata
Bagaimana aku sudah jatuh cinta

Mungkin saja
Dia mencintaku
Dan mungkin saja
Sekadar temanku
Oh keliru
Bila dilamun cinta

Mungkin saja
Dia mencintaku
Dan mungkin saja
Sekadar temanku
Oh keliru
Bila dilamun cinta
Aku tak tahu
Ku tak tahu

Lagu Baru Melayu 2016 | Lagu Baru Janna Nick 2016 | Mungkin Saja Lirik | Lagu Janna Nick | Download Mungkin Saja Janna Nick Mp3 | Lirik Lagu Mungkin Saja | Janna Nick keluar lagu?
March 22, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Filem seterusnya yang Momi nak review ialah "The Divergent Series : Allegiant". Siapa yang mengikuti perkembangan siri Divergent semestinya takkan lepaskan peluang untuk menonton filem ini. Adakah ia sebest filem pertama dan kedua? ::Amaran : Spoiler:: 

Saksikan Trailer "The Divergent Series : Allegiant"!
Download The Divergent Series : Allegiant 2016

SINOPSIS THE DIVERGENT SERIES : ALLEGIANT
Bahagian pertama dalam filem terakhir siri "Divergent" ini mengisahkan Tris yang cuba untuk berdepan dengan penemuan kebenaran di sebalik sistem berkumpulan. Tris bersama Four mesti melarikan diri dalam usaha mencari jalan penyelesaian aman untuk bandar mereka yang bermasalah. Kedua-dua mereka meninggalkan bandar untuk kali pertama dan perlu membuat keputusan siapa mereka perlu percaya sebagaimana perang sudah bermula dengan lebih banyak kebenaran yang mengejutkan di sebalik tembok di sekeliling Chicago. Filem ini dibintangi oleh Shailene Woodley, Theo James, Octavia Spencer, Ray Stevenson, Zoe Kravitz, Miles Teller, Ansel Elgort, Maggie Q, Naomi Watts, Jeff Daniels dan Bill Skarsgård.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 17 Mac 2016
Genre: Pengembaraan / Fiksyen Sains
Durasi: 2 Jam 1 Minit
Pengarah: Robert Schwentke
Format: 2D

Poster The Divergent Series : Allegiant 2016

REVIEW
Setelah mengikuti perkembangan filem pertama dan keduanya, of course kena tengok filem ketiga ini. Sebab rasa 'curious' sangat dengan apa yang ada disebalik tembok tu hehe. Jalan ceritanya okay sahaja dan tak terlalu mendebarkan seperti dua filem sebelumnya. Mungkin sebab filem akhirnya dipecahkan kepada dua bahagian kan. Dan sekali lagi, for sure korang akan benci dengan Peter tu. -.-. Untuk pengetahuan korang filem bahagian kedua / akhir akan ditayangkan pada Jun 2017 dengan judul "The  Divergent Series : Ascendant". Overall, filem ni menarik la jugak untuk ditonton tetapi bagi mereka yang mengikuti siri filem ini. Kalau tak pernah tengok filem pertama dan keduanya sila tengok ya hehe.



Dengan ini, Momi nak bagi
3.5 / 5 
BINTANG

The Divergent Series : Allegiant 2016 Download | The Divergent Series : Allegiant 2016 Subtitle | Sinopsis The Divergent Series : Allegiant 2016 Synopsis | The Divergent Series : Allegiant 2016 Review | Poster The Divergent Series : Allegiant 2016 | The Divergent Series : Allegiant 2016 Torrent | Review filem The Divergent Series : Allegiant 2016 | Barisan pelakon The Divergent Series : Allegiant 2016 |  Review film The Divergent Series : Allegiant 2016

#MovieReview - The Divergent Series : Allegiant


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Filem seterusnya yang Momi nak review ialah "The Divergent Series : Allegiant". Siapa yang mengikuti perkembangan siri Divergent semestinya takkan lepaskan peluang untuk menonton filem ini. Adakah ia sebest filem pertama dan kedua? ::Amaran : Spoiler:: 

Saksikan Trailer "The Divergent Series : Allegiant"!
Download The Divergent Series : Allegiant 2016

SINOPSIS THE DIVERGENT SERIES : ALLEGIANT
Bahagian pertama dalam filem terakhir siri "Divergent" ini mengisahkan Tris yang cuba untuk berdepan dengan penemuan kebenaran di sebalik sistem berkumpulan. Tris bersama Four mesti melarikan diri dalam usaha mencari jalan penyelesaian aman untuk bandar mereka yang bermasalah. Kedua-dua mereka meninggalkan bandar untuk kali pertama dan perlu membuat keputusan siapa mereka perlu percaya sebagaimana perang sudah bermula dengan lebih banyak kebenaran yang mengejutkan di sebalik tembok di sekeliling Chicago. Filem ini dibintangi oleh Shailene Woodley, Theo James, Octavia Spencer, Ray Stevenson, Zoe Kravitz, Miles Teller, Ansel Elgort, Maggie Q, Naomi Watts, Jeff Daniels dan Bill Skarsgård.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 17 Mac 2016
Genre: Pengembaraan / Fiksyen Sains
Durasi: 2 Jam 1 Minit
Pengarah: Robert Schwentke
Format: 2D

Poster The Divergent Series : Allegiant 2016

REVIEW
Setelah mengikuti perkembangan filem pertama dan keduanya, of course kena tengok filem ketiga ini. Sebab rasa 'curious' sangat dengan apa yang ada disebalik tembok tu hehe. Jalan ceritanya okay sahaja dan tak terlalu mendebarkan seperti dua filem sebelumnya. Mungkin sebab filem akhirnya dipecahkan kepada dua bahagian kan. Dan sekali lagi, for sure korang akan benci dengan Peter tu. -.-. Untuk pengetahuan korang filem bahagian kedua / akhir akan ditayangkan pada Jun 2017 dengan judul "The  Divergent Series : Ascendant". Overall, filem ni menarik la jugak untuk ditonton tetapi bagi mereka yang mengikuti siri filem ini. Kalau tak pernah tengok filem pertama dan keduanya sila tengok ya hehe.



Dengan ini, Momi nak bagi
3.5 / 5 
BINTANG

The Divergent Series : Allegiant 2016 Download | The Divergent Series : Allegiant 2016 Subtitle | Sinopsis The Divergent Series : Allegiant 2016 Synopsis | The Divergent Series : Allegiant 2016 Review | Poster The Divergent Series : Allegiant 2016 | The Divergent Series : Allegiant 2016 Torrent | Review filem The Divergent Series : Allegiant 2016 | Barisan pelakon The Divergent Series : Allegiant 2016 |  Review film The Divergent Series : Allegiant 2016

March 21, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kalau sebelum ni korang pernah tengok filem "Khurafat". Haa kini Syamsul Yusof kembali untuk menghantui pawagam berhampiran korang menerusi filem "Munafik". Kalau tak silap ini filem melayu ke-3 yang Momi tengok untuk tahun 2016. Seram ke tak tu? ::Amaran : Spoiler:: 

Download Munafik 2016
SINOPSIS MUNAFIK
Seorang pengamal perubatan Islam bernama Adam tidak dapat menerima takdir apabila isterinya meninggal dunia. Dia bersetuju untuk mengubati seorang wanita bernama Maria yang diganggu syaitan tetapi dia kemudian melalui pelbagai pengalaman pelik. Filem "Munafik" dibintangi oleh Syamsul Yusof, Nabila Huda, Fizz Fairuz, Pekin Ibrahim dan ramai lagi.

Bahasa: Melayu
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 25 Februari 2016
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 38 Minit
Pengedar: SKOP PRODUCTION
Pengarah: Syamsul Yusof
Format: 2D



SERAM TAK?
Pada permulaannya tak seram sangat cuma sound yang buat filem tu jadi seram. Bila dah masuk tengah filem betul terasa seram dia. Lagi-lagi masa scene Ustaz Adam lawan Maria yang kena rasuk. Perghh memang terbeliak biji mata Momi tengok. Lepas tu kalau ada scene 'jump scare' jangan cakap, memang terkejut woi haha. Ada banyak lagi, tapi tak nak lah cerita. Nak suruh korang pergi tengok hehe. Jalan cerita dia memang mendebarkan dan penuh tanda tanya.


LAKONAN NABILA HUDA SUPERB!
Serius lakonan Nabila Huda dalam filem ni sangat superb dan awesome. Lagi-lagi part masa dia kena rasuk tu, memang menjadi dan seram gilers. Bukak tutup mata masa menonton tu. Scene tu buat Momi teringat-ingat sampai sekarang! haha . Tengok je la gambar diatas tu. haha


USTAZ ADAM
Kisah ni lebih kepada Ustaz Adam sebenarnya. Selepas 3 bulan pemergian isterinya, Ustaz Adam ni macam tak berapa kuat dan masih teringatkan arwah isterinya. Dia memang mencari siapa yang langgar lari sehingga meragut nyawa isterinya. Bahagian ending dia memang unexpected, dan sangat perit untuk Ustaz Adam.


BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 4 / 5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Actually Momi banyak tutup mata dan telinga dari menonton hahaa. Pada awalnya perlahan sikit tapi sampai tengah cerita memang dah meremang bulu roma. Momi puas hatilah menonton walaupun ada sound effect dia terlalu kuat hehe. btw, cerita dia memangn seram dan banyak scene yang mendebarkan jantung korang. Untuk pengetahuan korang, masa Momi tengok wayang filem ni hampir penuh seat okay. hehe



Munafik 2016 Download |  Munafik 2016 Subtitle | Sinopsis Munafik  2016 Synopsis | Munafik Review | Poster Munafik 2016 | Munafik  2016 Torrent | Review filem Munafik 2016 | Barisan pelakon Munafik 2016 

#MovieReview - Munafik


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kalau sebelum ni korang pernah tengok filem "Khurafat". Haa kini Syamsul Yusof kembali untuk menghantui pawagam berhampiran korang menerusi filem "Munafik". Kalau tak silap ini filem melayu ke-3 yang Momi tengok untuk tahun 2016. Seram ke tak tu? ::Amaran : Spoiler:: 

Download Munafik 2016
SINOPSIS MUNAFIK
Seorang pengamal perubatan Islam bernama Adam tidak dapat menerima takdir apabila isterinya meninggal dunia. Dia bersetuju untuk mengubati seorang wanita bernama Maria yang diganggu syaitan tetapi dia kemudian melalui pelbagai pengalaman pelik. Filem "Munafik" dibintangi oleh Syamsul Yusof, Nabila Huda, Fizz Fairuz, Pekin Ibrahim dan ramai lagi.

Bahasa: Melayu
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 25 Februari 2016
Genre: Seram
Durasi: 1 Jam 38 Minit
Pengedar: SKOP PRODUCTION
Pengarah: Syamsul Yusof
Format: 2D



SERAM TAK?
Pada permulaannya tak seram sangat cuma sound yang buat filem tu jadi seram. Bila dah masuk tengah filem betul terasa seram dia. Lagi-lagi masa scene Ustaz Adam lawan Maria yang kena rasuk. Perghh memang terbeliak biji mata Momi tengok. Lepas tu kalau ada scene 'jump scare' jangan cakap, memang terkejut woi haha. Ada banyak lagi, tapi tak nak lah cerita. Nak suruh korang pergi tengok hehe. Jalan cerita dia memang mendebarkan dan penuh tanda tanya.


LAKONAN NABILA HUDA SUPERB!
Serius lakonan Nabila Huda dalam filem ni sangat superb dan awesome. Lagi-lagi part masa dia kena rasuk tu, memang menjadi dan seram gilers. Bukak tutup mata masa menonton tu. Scene tu buat Momi teringat-ingat sampai sekarang! haha . Tengok je la gambar diatas tu. haha


USTAZ ADAM
Kisah ni lebih kepada Ustaz Adam sebenarnya. Selepas 3 bulan pemergian isterinya, Ustaz Adam ni macam tak berapa kuat dan masih teringatkan arwah isterinya. Dia memang mencari siapa yang langgar lari sehingga meragut nyawa isterinya. Bahagian ending dia memang unexpected, dan sangat perit untuk Ustaz Adam.


BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 4 / 5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Actually Momi banyak tutup mata dan telinga dari menonton hahaa. Pada awalnya perlahan sikit tapi sampai tengah cerita memang dah meremang bulu roma. Momi puas hatilah menonton walaupun ada sound effect dia terlalu kuat hehe. btw, cerita dia memangn seram dan banyak scene yang mendebarkan jantung korang. Untuk pengetahuan korang, masa Momi tengok wayang filem ni hampir penuh seat okay. hehe



Munafik 2016 Download |  Munafik 2016 Subtitle | Sinopsis Munafik  2016 Synopsis | Munafik Review | Poster Munafik 2016 | Munafik  2016 Torrent | Review filem Munafik 2016 | Barisan pelakon Munafik 2016 

March 16, 2016

Assalamulaikum & Salam sejahtera gais. Mesti rasa tak berapa nak selesa kan bila jerawat mula hinggap dekat muka kita? Of course. Korang pon mesti tak suka bila ada parut dekat muka dan tubuh badan kan? bagaimana cara hilangkan parut jerawat tu? Semua tu tak perlu risau lagi bila dah ada satu produk untuk hilangkan parut dengan berkesan iaitu produk dari "AZANIS SCAR SERUM".


Produk AZANIS SCAR SERUM ni sudah lama berada dipasaran. Kini ia kembali dilengkapi dengan bahan utama yang baru iaitu Cocoa Butter. Cocoa Butter telah dikenali di seluruh dunia dengan keberkesanannya dalam mengatasi masalah parut. Dengan gabungan istimewa antara Vitamin E dan Cocoa Butter, maka terhasil formula terbaru iaitu 'Vita-Cocoa Booster Formula'. Packaging pon dah baru tau hehe. 


Produk AZANIS SCAR SERUM berfungsi untuk mempercepatkan proses pemulihan parut serta melicinkan kulit. Bukan itu sahaja, ia juga memudarkan penampilan parut lama dan baru dengan menghidrat dan melembutkan tisu parut disamping menggalakkan proses sintesis kolagen. Cocoa Butter bertindak sebagai bahan untuk optimasikan proses. Apabila ia diserap ke lapisan epidermis dan dermis, ia menghasilkan satu lapisan kelembapan dan minyak bagi melindungi kulit dari elemen cuaca yang menjadi penghalang kepada penstrukturan semula kulit yang rosak. 


Kalau tak berapa yakin, korang boleh tengok beberapa testimoni yang dilakukan. (Klik Sini!) Jadi ini adalah salah satu testimoni yang sememangnya berkesan :


Untuk maklumat lanjut mengenai produk AZANIS SCAR SERUM : 


cara hilangkan parut jerawat | cara hilangkan parut di muka | cara hilangkan parut di badan | azanis scar serum | azanis scar serum review | Scar serum

Hilangkan Parut Jerawat Dengan Azanis Scar Serum


Assalamulaikum & Salam sejahtera gais. Mesti rasa tak berapa nak selesa kan bila jerawat mula hinggap dekat muka kita? Of course. Korang pon mesti tak suka bila ada parut dekat muka dan tubuh badan kan? bagaimana cara hilangkan parut jerawat tu? Semua tu tak perlu risau lagi bila dah ada satu produk untuk hilangkan parut dengan berkesan iaitu produk dari "AZANIS SCAR SERUM".


Produk AZANIS SCAR SERUM ni sudah lama berada dipasaran. Kini ia kembali dilengkapi dengan bahan utama yang baru iaitu Cocoa Butter. Cocoa Butter telah dikenali di seluruh dunia dengan keberkesanannya dalam mengatasi masalah parut. Dengan gabungan istimewa antara Vitamin E dan Cocoa Butter, maka terhasil formula terbaru iaitu 'Vita-Cocoa Booster Formula'. Packaging pon dah baru tau hehe. 


Produk AZANIS SCAR SERUM berfungsi untuk mempercepatkan proses pemulihan parut serta melicinkan kulit. Bukan itu sahaja, ia juga memudarkan penampilan parut lama dan baru dengan menghidrat dan melembutkan tisu parut disamping menggalakkan proses sintesis kolagen. Cocoa Butter bertindak sebagai bahan untuk optimasikan proses. Apabila ia diserap ke lapisan epidermis dan dermis, ia menghasilkan satu lapisan kelembapan dan minyak bagi melindungi kulit dari elemen cuaca yang menjadi penghalang kepada penstrukturan semula kulit yang rosak. 


Kalau tak berapa yakin, korang boleh tengok beberapa testimoni yang dilakukan. (Klik Sini!) Jadi ini adalah salah satu testimoni yang sememangnya berkesan :


Untuk maklumat lanjut mengenai produk AZANIS SCAR SERUM : 


cara hilangkan parut jerawat | cara hilangkan parut di muka | cara hilangkan parut di badan | azanis scar serum | azanis scar serum review | Scar serum

March 15, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Walaupun filem ni dah leaked dekat internet tapi Momi masih mahu menonton dekat wayang. Filem ini dah lama ditayangkan dekat US sana, sejak Januari 2016, dikatakan filem ini mengutip hampir 400 juta dollar. wahh kelass. Apa yang menariknya filem "Kung Fu Panda 3" ni? ::Amaran : Spoiler:: 

Saksikan Trailer "Kung Fu Panda 3"!
Download Kung Fu Panda 3 2016

SINOPSIS KUNG FU PANDA 3
Filem ketiga ini mengisahkan tentang Po kembali beraksi, yang mana dia bakal disatukan kembali dengan ayah kandungnya. Mereka berdua mengembara ke sebuah tempat rahsia panda untuk bertemu dengan panda-panda lain, namun dia kemudian menyedari dirinya tidak selesa hidup di situ. Apabila penjahat Kai mengancam China, Po perlu sekali lagi menyelamatkan keadaan. Filem animasi ini dibintangi oleh Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, J.K. Simmons, James Hong, Jackie Chan, Lucy Liu, Seth Rogen, Kate Hudson dan David Cross.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 10 Mac 2016
Genre: Pengembaraan / Animasi / Komedi
Durasi: 1 Jam 35 Minit
Pengedar: 20TH CENTURY FOX
Pengarah: Jennifer Yuh, Alessandro Carloni
Format: 2D, 3D, IMAX 2D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX, 2D AURO

Poster Kung Fu Panda 3 2016

REVIEW
Sebenarnya Momi tak tengok lagi filem pertama dan keduanya, tapi tiba-tiba langkah terus ke filem ketiga Kung Fu Panda ni. Jalan ceritanya sangat menarik, banyak aksi dan paling penting penuh dengan humor. Dari mula opening credits sampai la ending tak kering gusi gelak. Adengan yang serius pon dalam masa 4-5 saat je, lepas tu terus buat korang gelak haha. Satu lagi yang menarik dalam filem ni, bila Po bertemu dengan kaum kerabatnya. Serius comel gais! Overall, memang puas hati dan memang buat korang mudah terhibur. Tetiba tak sabar nak tunggu sekuelnya kalau ada. :D



Dengan ini, Momi nak bagi
5 / 5 
BINTANG

Kung Fu Panda 3 2016 Download | Kung Fu Panda 3 2016 Subtitle | Sinopsis Kung Fu Panda 3 2016 Synopsis | Kung Fu Panda 3 2016 Review | PosterKung Fu Panda 3 2016 | Kung Fu Panda 3 2016 Torrent | Review filem Kung Fu Panda 3 2016 | Barisan pelakon Kung Fu Panda 3 2016 |  Review film Kung Fu Panda 3 2016

#MovieReview - Kung Fu Panda 3


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Walaupun filem ni dah leaked dekat internet tapi Momi masih mahu menonton dekat wayang. Filem ini dah lama ditayangkan dekat US sana, sejak Januari 2016, dikatakan filem ini mengutip hampir 400 juta dollar. wahh kelass. Apa yang menariknya filem "Kung Fu Panda 3" ni? ::Amaran : Spoiler:: 

Saksikan Trailer "Kung Fu Panda 3"!
Download Kung Fu Panda 3 2016

SINOPSIS KUNG FU PANDA 3
Filem ketiga ini mengisahkan tentang Po kembali beraksi, yang mana dia bakal disatukan kembali dengan ayah kandungnya. Mereka berdua mengembara ke sebuah tempat rahsia panda untuk bertemu dengan panda-panda lain, namun dia kemudian menyedari dirinya tidak selesa hidup di situ. Apabila penjahat Kai mengancam China, Po perlu sekali lagi menyelamatkan keadaan. Filem animasi ini dibintangi oleh Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, J.K. Simmons, James Hong, Jackie Chan, Lucy Liu, Seth Rogen, Kate Hudson dan David Cross.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 10 Mac 2016
Genre: Pengembaraan / Animasi / Komedi
Durasi: 1 Jam 35 Minit
Pengedar: 20TH CENTURY FOX
Pengarah: Jennifer Yuh, Alessandro Carloni
Format: 2D, 3D, IMAX 2D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX, 2D AURO

Poster Kung Fu Panda 3 2016

REVIEW
Sebenarnya Momi tak tengok lagi filem pertama dan keduanya, tapi tiba-tiba langkah terus ke filem ketiga Kung Fu Panda ni. Jalan ceritanya sangat menarik, banyak aksi dan paling penting penuh dengan humor. Dari mula opening credits sampai la ending tak kering gusi gelak. Adengan yang serius pon dalam masa 4-5 saat je, lepas tu terus buat korang gelak haha. Satu lagi yang menarik dalam filem ni, bila Po bertemu dengan kaum kerabatnya. Serius comel gais! Overall, memang puas hati dan memang buat korang mudah terhibur. Tetiba tak sabar nak tunggu sekuelnya kalau ada. :D



Dengan ini, Momi nak bagi
5 / 5 
BINTANG

Kung Fu Panda 3 2016 Download | Kung Fu Panda 3 2016 Subtitle | Sinopsis Kung Fu Panda 3 2016 Synopsis | Kung Fu Panda 3 2016 Review | PosterKung Fu Panda 3 2016 | Kung Fu Panda 3 2016 Torrent | Review filem Kung Fu Panda 3 2016 | Barisan pelakon Kung Fu Panda 3 2016 |  Review film Kung Fu Panda 3 2016

March 14, 2016

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Pada 5 Mac yang lalu, Momi bersama rakan blogger telah menyertai sebuah projek amal untuk membantu geledangan di bandar Kuala Lumpur. Program seperti ini memang dah lama nak join tapi alhamdulillah dengan kerjasama Idea Master dan Hai Blogger!, Momi dapat jugak join Projek Amal bantu geledangan.


Kami dibahagikan kepada 4 kumpulan untuk memberi makanan dan pakaian kepada geledangan sekitar Kuala Lumpur. Misi mencari geledangan pun bermula. Mula-mula memang banyak sangat makanan , sampai tak cukup kakitangan tapi Momi gagahkan jugak. Memang berat bawak plastik tu sorang-sorang hehe. Kesemua plastik yang berisi makanan yang kami bawa habis diedarkan kepada geledangan.


Apa yang buat Momi 'touch' bila melihat mereka tidur beralaskan kotak, duduk termenung, ada yang mencari makanan dan ramai lagi. Masa bagi makanan jelas terpancar kegembiraan diwajah mereka selepas menerima bungkusan makanan dari kami. Alhamdulillah. 


Kita harus bersyukur dengan apa yang ada sekarang. Kalau kita rasa susah, ada lagi yang susah dari kita kan? Hidup mesti diteruskan. Alhamduillah, terima kasih  Idea Master dan Hai Blogger! kerana memberi Momi peluang untuk sertai projek amal ini. Semoga mereka makan dan minum dengan gembira, rasa seronok bila melihat senyuman mereka. :)



Untuk pengetahuan korang, Idea Master adalah sebuah syarikat pembekal t-shirt printing, baju korporat dan cenderamata korporat terbesar di Shah Alam. Idea Master diasaskan oleh saudara Hafizi Zain dan bermula dengan sebuah syarikat kecil bernama Idea Master Enterprise pada tahun 2008. Kini IdeaMaster adalah sebuah syarikat cetakan baju yang dikenali ramai.


Projek Bantu Gelandangan 2016 ini adalah projek CSR Idea Master sempena ulang tahun mereka yang ke-6. Antara produk yang mereka bekalkan ialah tshirt printing, jaket korporat, uniform korporat dan cenderamata korporat seperti mug, pen, towel, keychain, notepad, pendrive dan macam-macam lagi. Semua blogger dapat t-shirt percuma dari Idea Master. Alhamdulillah :) Untuk maklumat lanjut mengenai Idea Master : 

Facebook: ideamasterpage
Instagram : @ideamaster2u

Alamat HQ Idea Master : 
Idea Master Creation Sdn Bhd,
VG-4 Jalan Plumbum V7/V, Pusat Komersial Seksyen 7,
40000 Shah Alam, Selangor

Alamat Cawangan Idea Master : 
Idea Master Global Sdn Bhd,
No.8A, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor

p/s : terima kasih gais. :)

Semua photo credit to Hai Blogger!

Projek Amal Bantu Geledangan | Kedai Printing Terbaik Shah Alam | Idea Master Kedai Printing Shah Alam | Tempat Buat T-Shirt Berkualiti | Projek Amal Bersama Blogger

Pengalaman Menyertai Projek Amal Membantu Geledangan


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Pada 5 Mac yang lalu, Momi bersama rakan blogger telah menyertai sebuah projek amal untuk membantu geledangan di bandar Kuala Lumpur. Program seperti ini memang dah lama nak join tapi alhamdulillah dengan kerjasama Idea Master dan Hai Blogger!, Momi dapat jugak join Projek Amal bantu geledangan.


Kami dibahagikan kepada 4 kumpulan untuk memberi makanan dan pakaian kepada geledangan sekitar Kuala Lumpur. Misi mencari geledangan pun bermula. Mula-mula memang banyak sangat makanan , sampai tak cukup kakitangan tapi Momi gagahkan jugak. Memang berat bawak plastik tu sorang-sorang hehe. Kesemua plastik yang berisi makanan yang kami bawa habis diedarkan kepada geledangan.


Apa yang buat Momi 'touch' bila melihat mereka tidur beralaskan kotak, duduk termenung, ada yang mencari makanan dan ramai lagi. Masa bagi makanan jelas terpancar kegembiraan diwajah mereka selepas menerima bungkusan makanan dari kami. Alhamdulillah. 


Kita harus bersyukur dengan apa yang ada sekarang. Kalau kita rasa susah, ada lagi yang susah dari kita kan? Hidup mesti diteruskan. Alhamduillah, terima kasih  Idea Master dan Hai Blogger! kerana memberi Momi peluang untuk sertai projek amal ini. Semoga mereka makan dan minum dengan gembira, rasa seronok bila melihat senyuman mereka. :)



Untuk pengetahuan korang, Idea Master adalah sebuah syarikat pembekal t-shirt printing, baju korporat dan cenderamata korporat terbesar di Shah Alam. Idea Master diasaskan oleh saudara Hafizi Zain dan bermula dengan sebuah syarikat kecil bernama Idea Master Enterprise pada tahun 2008. Kini IdeaMaster adalah sebuah syarikat cetakan baju yang dikenali ramai.


Projek Bantu Gelandangan 2016 ini adalah projek CSR Idea Master sempena ulang tahun mereka yang ke-6. Antara produk yang mereka bekalkan ialah tshirt printing, jaket korporat, uniform korporat dan cenderamata korporat seperti mug, pen, towel, keychain, notepad, pendrive dan macam-macam lagi. Semua blogger dapat t-shirt percuma dari Idea Master. Alhamdulillah :) Untuk maklumat lanjut mengenai Idea Master : 

Facebook: ideamasterpage
Instagram : @ideamaster2u

Alamat HQ Idea Master : 
Idea Master Creation Sdn Bhd,
VG-4 Jalan Plumbum V7/V, Pusat Komersial Seksyen 7,
40000 Shah Alam, Selangor

Alamat Cawangan Idea Master : 
Idea Master Global Sdn Bhd,
No.8A, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor

p/s : terima kasih gais. :)

Semua photo credit to Hai Blogger!

Projek Amal Bantu Geledangan | Kedai Printing Terbaik Shah Alam | Idea Master Kedai Printing Shah Alam | Tempat Buat T-Shirt Berkualiti | Projek Amal Bersama Blogger
March 13, 2016

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Siapa yang tak kenal lagunya yang popular "All About The Bass" & "Dear Future Husband"? Meghan Trainor kini kembali dengan single terbarunya "NO" yang merupakan single pertama dari album keduanya "Thank You" yang bakal di-release-kan pada Mei 2016. First time dengar lagu ni ada feeling-feeling lagu Britney Spears pulak. hehe. Kalau korang nak dengar nanti Momi update bila diorang dah upload klip video or lyric video hehe. Enjoy!

>>DENGAR LAGU "NO" - MEGHAN TRAINOR<<
(AKAN DATANG/COMING SOON)
DENGAR VERSI COVER 

LIRIK NO - MEGHAN TRAINOR
Komposer / Penulis Lirik : Meghan Trainor, Eric Frederic & Jacob Kasher

I think it's so cute and I think it's so sweet
How you let your friends encourage you to try and talk to me
But let me stop you there, oh, before you speak

Nah to the ah to the, no, no, no
My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no
My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no

First you gonna say you ain't runnin' game
Thinkin' I'm believing every word
Call me beautiful, so original
Telling me I'm not like other girls
I was in my zone before you came along
Now I'm thinking maybe you should go
Blah, blah, blah
I be like nah to the ah to the, no, no, no

All my ladies, listen up
If that boy ain't giving up
Lick your lips and swing your hips
Girl all you gotta say is...

My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no
My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no

Thank you in advance, I don't wanna dance (nope)
I don't need your hands all over me
If I want a man, then I'mma get a man
But it's never my priority
I was in my zone, before you came along
Don't want you to take this personal
Blah, blah, blah
I be like nah to the ah to the, no, no, no

All my ladies, listen up
If that boy ain't giving up
Lick your lips and swing your hips
Girl, all you gotta say is...

My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no
My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no

I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
(Nah to the ah to the, no, no, no)
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
(Nah to the ah to the, no, no, no)

All my ladies, listen up
If that boy ain't giving up
Lick your lips and swing your hips
Girl all you gotta say is...

My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no
My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no

I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
Nah to the ah to the, no, no, no

Lagu Meghan Trainor 2016 | Lagu Baru Meghan Trainor 2016 | No Meghan Trainor Lirik | Lagu Meghan Trainor | Download No Meghan Trainor Mp3 | Lirik Lagu No Meghan Trainor | Meghan Trainor Song 2016 | Meghan Trainor New Song 2016 | No Meghan Trainor Lyric | Meghan Trainor Song 

Lirik No - Meghan Trainor


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Siapa yang tak kenal lagunya yang popular "All About The Bass" & "Dear Future Husband"? Meghan Trainor kini kembali dengan single terbarunya "NO" yang merupakan single pertama dari album keduanya "Thank You" yang bakal di-release-kan pada Mei 2016. First time dengar lagu ni ada feeling-feeling lagu Britney Spears pulak. hehe. Kalau korang nak dengar nanti Momi update bila diorang dah upload klip video or lyric video hehe. Enjoy!

>>DENGAR LAGU "NO" - MEGHAN TRAINOR<<
(AKAN DATANG/COMING SOON)
DENGAR VERSI COVER 

LIRIK NO - MEGHAN TRAINOR
Komposer / Penulis Lirik : Meghan Trainor, Eric Frederic & Jacob Kasher

I think it's so cute and I think it's so sweet
How you let your friends encourage you to try and talk to me
But let me stop you there, oh, before you speak

Nah to the ah to the, no, no, no
My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no
My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no

First you gonna say you ain't runnin' game
Thinkin' I'm believing every word
Call me beautiful, so original
Telling me I'm not like other girls
I was in my zone before you came along
Now I'm thinking maybe you should go
Blah, blah, blah
I be like nah to the ah to the, no, no, no

All my ladies, listen up
If that boy ain't giving up
Lick your lips and swing your hips
Girl all you gotta say is...

My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no
My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no

Thank you in advance, I don't wanna dance (nope)
I don't need your hands all over me
If I want a man, then I'mma get a man
But it's never my priority
I was in my zone, before you came along
Don't want you to take this personal
Blah, blah, blah
I be like nah to the ah to the, no, no, no

All my ladies, listen up
If that boy ain't giving up
Lick your lips and swing your hips
Girl, all you gotta say is...

My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no
My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no

I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
(Nah to the ah to the, no, no, no)
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
(Nah to the ah to the, no, no, no)

All my ladies, listen up
If that boy ain't giving up
Lick your lips and swing your hips
Girl all you gotta say is...

My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no
My name is no, my sign is no, my number is no
You need to let it go, you need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no

I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
I'm feeling...
Untouchable, untouchable
Nah to the ah to the, no, no, no

Lagu Meghan Trainor 2016 | Lagu Baru Meghan Trainor 2016 | No Meghan Trainor Lirik | Lagu Meghan Trainor | Download No Meghan Trainor Mp3 | Lirik Lagu No Meghan Trainor | Meghan Trainor Song 2016 | Meghan Trainor New Song 2016 | No Meghan Trainor Lyric | Meghan Trainor Song 

March 11, 2016

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Sebab apa saya cakap peminat pizza kena tengok, sebab Momi nak cerita ada sebuah restoran menghidangkan Pizza lebih besar dari pizza yang ada. Pada mulanya tak percaya tapi bila dah tengok, terbeliak mata tengok pizza tu. hehe. Dekat mana tu? 


Pizza tersebut boleh didapati di Vivo American Pizza & Panini sahaja! Untuk pengetahuan korang, pizza di restoran ini menghidangkan restoran 2 kali ganda lebih besar dari pizza lain (33% lebih besar dari yang lain). Asalnya pizza Vivo ini berasal dari Amerika yang merupakan resepi rahsia dari keluarga Horrigan. 


Setakat ini Vivo American Pizza & Panini ada lebih 16 cawangan di seluruh Malaysia dan terbaru, akan dibuka pada 10 Mac 2016 (Khamis) di Aeon Shah Alam.  Mulai 10 Mac - 13 Mac 2016, kalau korang datang makan dekat Vivo Pizza . korang boleh dapat air PERCUMA minuman Mango Delight (seperti gambar dibawah) yang sangat lazat-lazat manja ni. Macam mana nak dapat ? haaa.. korang cuma perlu tunjuk blogpost ini. Mudah kan? Jangan lupa cuba okay. Kalau dapat jangan lupa tag dekat Instagram :)


Menariknya, bukan sahaja pizza yang Momi dapat cuba, malah dapat juga cuba hidangan lain daripada Vivo American Pizza & Panini. Momi sendiri pon tak kuad ya tengok makanan yang dihidangkan hehe. Jom intai-intai apa hidangan itu : 


Around The World Pizza 
Harga : RM36.90
- Serius paling besar sekali okay. Ni makan satu-dua slice pon dah kenyang ni gais. haha


Tropical BBQ Chicken Chop
Harga : RM23.50
- My favouriteee kat Vivo Pizza ni, next time datang nak order yang ni lagi hehe. 


Panini Crispy Chicken with Fries
Harga : RM17.50
- Daging dia sangat lembut. Must try!


Creamy Mushroom Pasta
Harga : RM17.90
- Jarang makan pasta tapi yang ni rasa sekali terus suka. Lagi-lagi dok kunyah 'mushroom' dia. sedap :D


Cream Of Mushroom Soup
Harga : RM6.50
- Ada cendawan shitake dalam tu. Pon sedap jugak! :D


Sweet & Cheezy Snack Pizza
Harga : RM11.50
- rasa manisnya dan rasa keju buat ia jadi sedap. Menari-nari masa makan. hehe


Baked Fish Pasta
Harga : RM36.90
- Ini pon korang kena cuba, isi ikan dia memang terasa. :D

Haaa macam manaa? Terliur tak. Tapi serius tak tipu, chicken chop tu memang sedap, rasa nak tambah tapi malu-malu ayam pula hehe. Jangan lupa ajak satu keluarga, kawan-kawan datang makan sini sebab harga berpatutan. Dan yang paling penting sekali, Vivo American Pizza & Panini dijamin HALAL. Tak perlu ragu-ragu sayang lagi tau hehe. Semua harga termasuk 6% GST. Selamat mencuba pizza yang besar lagi sedap ni. hehe. Terima kasih kepada Vivo American Pizza & Panini kerana memberi kami cuba hidangan yang lazat ni dan tak lupa juga buat Kak Iena yang ajak kite hehe.


Untuk maklumat lanjut, korang boleh check dekat sini ;
Website : www.vivopizza.com
Facebook : Vivo Pizza
Instagram : @myvivopizza
Email : wecare@vivopizza.com

Kedai Pizza Besar Malaysia | Tempat Makan Best Di Time Square | Kedai Makan Best Di Time Square | Restoran Pizza Di Time Square 

Peminat Tegar Pizza Kena Tengok Ni!


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Sebab apa saya cakap peminat pizza kena tengok, sebab Momi nak cerita ada sebuah restoran menghidangkan Pizza lebih besar dari pizza yang ada. Pada mulanya tak percaya tapi bila dah tengok, terbeliak mata tengok pizza tu. hehe. Dekat mana tu? 


Pizza tersebut boleh didapati di Vivo American Pizza & Panini sahaja! Untuk pengetahuan korang, pizza di restoran ini menghidangkan restoran 2 kali ganda lebih besar dari pizza lain (33% lebih besar dari yang lain). Asalnya pizza Vivo ini berasal dari Amerika yang merupakan resepi rahsia dari keluarga Horrigan. 


Setakat ini Vivo American Pizza & Panini ada lebih 16 cawangan di seluruh Malaysia dan terbaru, akan dibuka pada 10 Mac 2016 (Khamis) di Aeon Shah Alam.  Mulai 10 Mac - 13 Mac 2016, kalau korang datang makan dekat Vivo Pizza . korang boleh dapat air PERCUMA minuman Mango Delight (seperti gambar dibawah) yang sangat lazat-lazat manja ni. Macam mana nak dapat ? haaa.. korang cuma perlu tunjuk blogpost ini. Mudah kan? Jangan lupa cuba okay. Kalau dapat jangan lupa tag dekat Instagram :)


Menariknya, bukan sahaja pizza yang Momi dapat cuba, malah dapat juga cuba hidangan lain daripada Vivo American Pizza & Panini. Momi sendiri pon tak kuad ya tengok makanan yang dihidangkan hehe. Jom intai-intai apa hidangan itu : 


Around The World Pizza 
Harga : RM36.90
- Serius paling besar sekali okay. Ni makan satu-dua slice pon dah kenyang ni gais. haha


Tropical BBQ Chicken Chop
Harga : RM23.50
- My favouriteee kat Vivo Pizza ni, next time datang nak order yang ni lagi hehe. 


Panini Crispy Chicken with Fries
Harga : RM17.50
- Daging dia sangat lembut. Must try!


Creamy Mushroom Pasta
Harga : RM17.90
- Jarang makan pasta tapi yang ni rasa sekali terus suka. Lagi-lagi dok kunyah 'mushroom' dia. sedap :D


Cream Of Mushroom Soup
Harga : RM6.50
- Ada cendawan shitake dalam tu. Pon sedap jugak! :D


Sweet & Cheezy Snack Pizza
Harga : RM11.50
- rasa manisnya dan rasa keju buat ia jadi sedap. Menari-nari masa makan. hehe


Baked Fish Pasta
Harga : RM36.90
- Ini pon korang kena cuba, isi ikan dia memang terasa. :D

Haaa macam manaa? Terliur tak. Tapi serius tak tipu, chicken chop tu memang sedap, rasa nak tambah tapi malu-malu ayam pula hehe. Jangan lupa ajak satu keluarga, kawan-kawan datang makan sini sebab harga berpatutan. Dan yang paling penting sekali, Vivo American Pizza & Panini dijamin HALAL. Tak perlu ragu-ragu sayang lagi tau hehe. Semua harga termasuk 6% GST. Selamat mencuba pizza yang besar lagi sedap ni. hehe. Terima kasih kepada Vivo American Pizza & Panini kerana memberi kami cuba hidangan yang lazat ni dan tak lupa juga buat Kak Iena yang ajak kite hehe.


Untuk maklumat lanjut, korang boleh check dekat sini ;
Website : www.vivopizza.com
Facebook : Vivo Pizza
Instagram : @myvivopizza
Email : wecare@vivopizza.com

Kedai Pizza Besar Malaysia | Tempat Makan Best Di Time Square | Kedai Makan Best Di Time Square | Restoran Pizza Di Time Square 
March 10, 2016

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Tetiba tergerak hati nak cerita pasal benda ni. Dah lama jugak perati tapi malas nak kecoh-kecoh tapi bila dah terkena beberapa kali ni, rasa tak puas hati pulak haha. Korang pernah tak naik bas atau keretapi ? Of course ada diantara kita yang pernah naik kan malah setiap hari menggunakan pengangkutan awam itu. Momi antara pengguna tegar pengangkutan awam memang amek serius bab ni *ehh gitu* haha.

*This is my face, bila orang tolak-tolak kau bila nak naik train/bas* haha

Apa yang nak Momi bebelkan ni, adalah tolong bertimbang rasa sikit bila nak naik bas atau keretapi tu. Bayangkan orang yang nak masuk tu sangat ramai dan kita yang nak keluar ni sorang dua, bila pintu terbuka je, orang mesti akan terus berebut dan serbu nak masuk . Kadang-kadang bertolak-tolak, sampai terpaksa jerit "boleh tak bagi kami keluar dulu?" . 

*gambar takde kena mengena* haha

Kadang-kadang tu, belum semua orang keluar, yang nak masuk tu dah langgar. Salah siapa? Bukan ke dah sediakan garisan yang ada warna tu untuk beri laluan untuk orang keluar dulu (untuk pengguna keretapi). Bertimbang rasalah sikit. Bukan keretapi sahaja, malah Momi pernah tersepit dekat pintu bas semasa turun bas sebabkan mereka yang nak naik berebut. Bukan pintu depan ya, pintu belakang! Momi faham memang ramai, semua nak cepat, nak dapat naik kan? tapi kalau beratur elok-elok, tunggu orang keluar dulu dan masa tu baru masuk. Bukankah lebih aman damai? hehe

*Bila orang nak naik bas merempuh be like...* haha

Begitulah kisahnyaa gais. Harap mereka yang selalu buat atau terbuat tu, silalah bertimbang rasa terhadap orang sekeliling. Pastikan penumpang lain dah turun dulu barulah naik hehe. Kita sama-sama guna pengangkutan awam sebaiknya okay hehe. xoxo!

Boleh Tak Tunggu Orang Keluar Dulu, Baru Masuk?


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Tetiba tergerak hati nak cerita pasal benda ni. Dah lama jugak perati tapi malas nak kecoh-kecoh tapi bila dah terkena beberapa kali ni, rasa tak puas hati pulak haha. Korang pernah tak naik bas atau keretapi ? Of course ada diantara kita yang pernah naik kan malah setiap hari menggunakan pengangkutan awam itu. Momi antara pengguna tegar pengangkutan awam memang amek serius bab ni *ehh gitu* haha.

*This is my face, bila orang tolak-tolak kau bila nak naik train/bas* haha

Apa yang nak Momi bebelkan ni, adalah tolong bertimbang rasa sikit bila nak naik bas atau keretapi tu. Bayangkan orang yang nak masuk tu sangat ramai dan kita yang nak keluar ni sorang dua, bila pintu terbuka je, orang mesti akan terus berebut dan serbu nak masuk . Kadang-kadang bertolak-tolak, sampai terpaksa jerit "boleh tak bagi kami keluar dulu?" . 

*gambar takde kena mengena* haha

Kadang-kadang tu, belum semua orang keluar, yang nak masuk tu dah langgar. Salah siapa? Bukan ke dah sediakan garisan yang ada warna tu untuk beri laluan untuk orang keluar dulu (untuk pengguna keretapi). Bertimbang rasalah sikit. Bukan keretapi sahaja, malah Momi pernah tersepit dekat pintu bas semasa turun bas sebabkan mereka yang nak naik berebut. Bukan pintu depan ya, pintu belakang! Momi faham memang ramai, semua nak cepat, nak dapat naik kan? tapi kalau beratur elok-elok, tunggu orang keluar dulu dan masa tu baru masuk. Bukankah lebih aman damai? hehe

*Bila orang nak naik bas merempuh be like...* haha

Begitulah kisahnyaa gais. Harap mereka yang selalu buat atau terbuat tu, silalah bertimbang rasa terhadap orang sekeliling. Pastikan penumpang lain dah turun dulu barulah naik hehe. Kita sama-sama guna pengangkutan awam sebaiknya okay hehe. xoxo!

March 08, 2016