Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kumpulan Forteen telah mereleasekan single terbarunya "Dekat Tapi Jauh" pada 21 Februari yang lalu. Single ni setahun selepas single "Linangan Terakhir" yang mendapat sambutan dikalangan peminat Forteen. Untuk pengetahuan korang, kumpulan Forteen terdiri dari empat orang anggota; Ameer, Ariz, Izzue Islam & One. Dah dengar ke belum lagu tu? Haa.. Enjoy ye gais!


LIRIK DEKAT TAPI JAUH - FORTEEN
Komposer : Edry Abdul Halim | Penulis Lirik : Edry Abdul Halim

Tidak pernah ku merasa
Tak tentu arah batinku menyiksa
Sejak ketemu dirimu
Degup jangtungku makin laju

Aku tak suka berpura
Sekiranya mahu akan ku kejar
Tetapi teragak juga
Andai terjatuh air muka

Kamu di depan mataku
Dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauanmu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh

Tak mahu dalam hatiku
Terburu-buru tidak menentu
Mungkin ku beriya-iya
Tapi kau hiraukan saja

Kamu di depan mataku
Dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauanmu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh

Na na na na na
Dekat tapi jauh
Na na na na na
Na na na na na
Dekat tapi jauh

Kamu... dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauanmu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh

Lagu Baru Melayu 2016 | Lagu Baru Forteen 2016 | Dekat Tapi Jauh Lirik | Lagu Forteen | Download Dekat Tapi Jauh Forteen Mp3 | Lirik Lagu Dekat Tapi Jauh

Lirik Dekat Tapi Jauh - Forteen


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kumpulan Forteen telah mereleasekan single terbarunya "Dekat Tapi Jauh" pada 21 Februari yang lalu. Single ni setahun selepas single "Linangan Terakhir" yang mendapat sambutan dikalangan peminat Forteen. Untuk pengetahuan korang, kumpulan Forteen terdiri dari empat orang anggota; Ameer, Ariz, Izzue Islam & One. Dah dengar ke belum lagu tu? Haa.. Enjoy ye gais!


LIRIK DEKAT TAPI JAUH - FORTEEN
Komposer : Edry Abdul Halim | Penulis Lirik : Edry Abdul Halim

Tidak pernah ku merasa
Tak tentu arah batinku menyiksa
Sejak ketemu dirimu
Degup jangtungku makin laju

Aku tak suka berpura
Sekiranya mahu akan ku kejar
Tetapi teragak juga
Andai terjatuh air muka

Kamu di depan mataku
Dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauanmu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh

Tak mahu dalam hatiku
Terburu-buru tidak menentu
Mungkin ku beriya-iya
Tapi kau hiraukan saja

Kamu di depan mataku
Dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauanmu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh

Na na na na na
Dekat tapi jauh
Na na na na na
Na na na na na
Dekat tapi jauh

Kamu... dekat tapi jauh
Jauh dari dakapanku
Namun teringin ku mengenali
Mengenali hati

Aku cuba menghampiri
Dekat tapi jauh
Jauh dari pantauanmu
Harus ku mencuba lebih lagi
Mengenali kasih
Dekat tapi jauh

Lagu Baru Melayu 2016 | Lagu Baru Forteen 2016 | Dekat Tapi Jauh Lirik | Lagu Forteen | Download Dekat Tapi Jauh Forteen Mp3 | Lirik Lagu Dekat Tapi Jauh
February 29, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Peminat filem animasi Disney, ada filem best nak suruh korang tengok ni. Selepas "Frozen" & "Big Hero 6", Walt Disney Animation Studios kembali dengan filem terbaru dan lebih comel. Apa akan terjadi jika Zoo adalah sebuah bandar yang sama seperti bandar manusia. Momi memang peminat filem kartun dari Disney, dan kali ini "Zootopia" pulak. Adakah ia menarik seperti yang Momi bayangkan? ::Amaran : Spoiler:: 


Download Zootopia 2016

SINOPSIS ZOOTOPIA
Filem arahan Byron Howard & Rich Moore ini mengisahkan tentang seekor musang bernama Nick Wilde tinggal di bandar Zootopia yang terbahagi kepada empat kawasan iaitu Tundratown, Sahara Square, Little Rodenta, dan Burrowborough. Wilde perlu mencari jalan keluar apabila dia dituduh melakukan satu jenayah yang tidak dilakukannya. Seekor arnab, Lt. Judy Hopps, yang juga anggota polis di bandar tersebut cuba untuk menjejaki musuh sebenar dan mendapati dirinya terpaksa bekerjasama dengan Wilde. Filem "Zootopia" dibintangi oleh pelakon suara iaitu Jason Bateman, Ginnifer Goodwin, Shakira, Idris Elba, J.K. Simmons, Octavia Spencer &Bonnie Hunt.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: U 
Tarikh Tayangan: 25 Februari 2016
Genre: Aksi / Animasi / Komedi
Durasi: 1 Jam 49 Minit
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX




BANDAR 'ZOO'
Momi sangat suka dengan idea ni. Semua penduduk di Zootopia adalah haiwan , tak kiralah yang ganas, comel, besar dan kecil semua dalam bandar yang sama. Yang menariknya, ada juga bandar untuk tikus, serius comel hehe. Sesuatu yang aneh berlaku apabila ada beberapa haiwan hilang dan bertukar menjadi buas. Apakah puncanya?


APABILA ARNAB & MUSANG BERSATU
Filem ini lebih memfokuskan dua karakter ini seekor arnab (Judy Hopes) & Musang (Nick Wilde) yang bertemu dan mereka bersama-sama menyelesaikan masalah dibandar Zootopia tu. Judy ialah polis pertama dari kalangan arnab dan sering dipandang serong boleh haiwan yang lain. Dengan membantu mencari suami kepada Mrs. Otterton (seekor memerang), Judy diberi peluang mengadalikan kes tersebut dengan syarat hanya 48 jam, jika tidak berjaya, Judy akan dipecat serta merta. Masa siasatan tu la jumpa dengan Nick tu. Dan kisah mengintip bermula...


SOLTH YANG LEMBAB DAN...
Apa akan terjadi jika Solth adalah pegawai yang berkhidmat di kaunter (contoh) Jabatan Pendaftaran macam tu? Mesti stress kan! hahaha. Memang stress tengok si Solth ni tapi dia masih mampu buat semua orang ketawa dalam wayang. Korang kena tunggu scene masa Judy dan Nick singgah dekat DMV (Department of Mammal Vehicle). Sangat kelakar walaupun dah tengok banyak kali dekat trailer.  Walaupun watak sloth ni tak banyak tapi memorable haha.


SHAKIRA SEBAGAI RUSA
Yes! Shakira juga terlibat dalam pembikinan filem ini , dimana Shakira ada penyanyi lagu tema filem "Zootopia" dengan judul lagu "Try Everything". Selain menyanyikan lagu tema, Shakira juga muncul sebagai seekor rusa yang merupakan bintang pop yang terkenal di Zootopia. Serius comel je rusa tu. hahaha.



BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 4.5 / 5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Momi sangat berpuas hati dengan filem Zootopia ini. Momi suka macam mana Zootopia tu dipersembahkan dan kisah seekor arnab comel yang tak mudah putus asa untuk jadi polis. Tak kering gusi bila menonton sebab ada je lawak. Haaa... Jangan lupa menonton ya. Bawak anak-anak, adik semua hee. p/s : Tunggu bulan November 2016, filem 'Moana' pulak nak keluar. hehe.

Zootopia 2016 Download | Zootopia 2016 Subtitle | Sinopsis Zootopia 2016 Synopsis | Zootopia Review | Poster Zootopia 2016 | Zootopia 2016 Torrent | Review filem Zootopia 2016 | Barisan pelakon Zootopia 2016 

#MovieReview - Zootopia


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Peminat filem animasi Disney, ada filem best nak suruh korang tengok ni. Selepas "Frozen" & "Big Hero 6", Walt Disney Animation Studios kembali dengan filem terbaru dan lebih comel. Apa akan terjadi jika Zoo adalah sebuah bandar yang sama seperti bandar manusia. Momi memang peminat filem kartun dari Disney, dan kali ini "Zootopia" pulak. Adakah ia menarik seperti yang Momi bayangkan? ::Amaran : Spoiler:: 


Download Zootopia 2016

SINOPSIS ZOOTOPIA
Filem arahan Byron Howard & Rich Moore ini mengisahkan tentang seekor musang bernama Nick Wilde tinggal di bandar Zootopia yang terbahagi kepada empat kawasan iaitu Tundratown, Sahara Square, Little Rodenta, dan Burrowborough. Wilde perlu mencari jalan keluar apabila dia dituduh melakukan satu jenayah yang tidak dilakukannya. Seekor arnab, Lt. Judy Hopps, yang juga anggota polis di bandar tersebut cuba untuk menjejaki musuh sebenar dan mendapati dirinya terpaksa bekerjasama dengan Wilde. Filem "Zootopia" dibintangi oleh pelakon suara iaitu Jason Bateman, Ginnifer Goodwin, Shakira, Idris Elba, J.K. Simmons, Octavia Spencer &Bonnie Hunt.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: U 
Tarikh Tayangan: 25 Februari 2016
Genre: Aksi / Animasi / Komedi
Durasi: 1 Jam 49 Minit
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX




BANDAR 'ZOO'
Momi sangat suka dengan idea ni. Semua penduduk di Zootopia adalah haiwan , tak kiralah yang ganas, comel, besar dan kecil semua dalam bandar yang sama. Yang menariknya, ada juga bandar untuk tikus, serius comel hehe. Sesuatu yang aneh berlaku apabila ada beberapa haiwan hilang dan bertukar menjadi buas. Apakah puncanya?


APABILA ARNAB & MUSANG BERSATU
Filem ini lebih memfokuskan dua karakter ini seekor arnab (Judy Hopes) & Musang (Nick Wilde) yang bertemu dan mereka bersama-sama menyelesaikan masalah dibandar Zootopia tu. Judy ialah polis pertama dari kalangan arnab dan sering dipandang serong boleh haiwan yang lain. Dengan membantu mencari suami kepada Mrs. Otterton (seekor memerang), Judy diberi peluang mengadalikan kes tersebut dengan syarat hanya 48 jam, jika tidak berjaya, Judy akan dipecat serta merta. Masa siasatan tu la jumpa dengan Nick tu. Dan kisah mengintip bermula...


SOLTH YANG LEMBAB DAN...
Apa akan terjadi jika Solth adalah pegawai yang berkhidmat di kaunter (contoh) Jabatan Pendaftaran macam tu? Mesti stress kan! hahaha. Memang stress tengok si Solth ni tapi dia masih mampu buat semua orang ketawa dalam wayang. Korang kena tunggu scene masa Judy dan Nick singgah dekat DMV (Department of Mammal Vehicle). Sangat kelakar walaupun dah tengok banyak kali dekat trailer.  Walaupun watak sloth ni tak banyak tapi memorable haha.


SHAKIRA SEBAGAI RUSA
Yes! Shakira juga terlibat dalam pembikinan filem ini , dimana Shakira ada penyanyi lagu tema filem "Zootopia" dengan judul lagu "Try Everything". Selain menyanyikan lagu tema, Shakira juga muncul sebagai seekor rusa yang merupakan bintang pop yang terkenal di Zootopia. Serius comel je rusa tu. hahaha.



BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 4.5 / 5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Momi sangat berpuas hati dengan filem Zootopia ini. Momi suka macam mana Zootopia tu dipersembahkan dan kisah seekor arnab comel yang tak mudah putus asa untuk jadi polis. Tak kering gusi bila menonton sebab ada je lawak. Haaa... Jangan lupa menonton ya. Bawak anak-anak, adik semua hee. p/s : Tunggu bulan November 2016, filem 'Moana' pulak nak keluar. hehe.

Zootopia 2016 Download | Zootopia 2016 Subtitle | Sinopsis Zootopia 2016 Synopsis | Zootopia Review | Poster Zootopia 2016 | Zootopia 2016 Torrent | Review filem Zootopia 2016 | Barisan pelakon Zootopia 2016 

February 28, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Movie Review kali ini nak borak pasal filem "Gods Of Egypt". Filem ni berkonsepkan zaman dahulu kala dan fokus di Mesir.  Adakah filem ni sehebat filem 'The Mummy'? teruskan membaca. :)  ::Amaran : Spoiler:: 

Download Gods Of Egypt 2016
SINOPSIS GODS OF EGYPT
Apabila Set, tuhan kegelapan Mesir, telah mengambil alih tahkta empayar Mesir, seorang manusia biasa bernama Bek telah bergabung dengan tuhan Mesir, Horus, dalam misi untuk menyelamatkan dunia dan juga kekasihnya. Filem arahan Alex Proyas ini dibintangi oleh Gerard Butler, Chadwick Boseman, Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau, Courtney Eaton & Geoffrey Rush.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 25 Februari 2016
Genre: Pengembaraan / Fantasi
Durasi: 2 Jam 8 Minit
Pengedar: TGV Pictures
Pengarah: Alex Proyas
Format: 2D




PEREBUTAN TAKHTA
Motif utama filem ini adalah perebutan takhta antara dua beradik. Disebabkan Set terlalu cemburu dan dengki dengan Osiris, Set telah datang dan buat kecoh semasa hari pertabalan Horus. Set berjaya membunuh Osiris dan menumpaskan Horus (anak Osiris) dengan mencabut kedua biji mata Horus . Masa ni memang tak suka dengan Set tu.


KISAH CINTA BEK & ZAYA
Well, manusia memang tak boleh lari dari kisah cinta. Dalam filem ni, diselitkan unsur-unsur cinta dan beberapa motif dalam "Gods of Egypt" adalah kerana cinta. Bek memang sayang sangat dengan Zaya, tapi sesuatu berlaku pada Zaya yang membuatkan Bek nak tolong beliau. Rasanya kalau filem ni dia fokus more action mesti awesome kot. huhu.


PERANGKAP YANG AWESOME
Apa yang Momi suka tentang filem ni masa Bek nak curi mata si Horus tu. Bukan senang nak melepasi perangkap-perangkap yang ada. Silap langkah boleh bawak maut woi. Memang mendebarkan. Ada satu lagi adengan yang diorang nak dapatkan 'biji mata' yang hebat, diorang kena lalui piramid tu yang ada perangkap yang lagi dahsyat. hehe.



BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 3 / 5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Jalan cerita dia boleh lah untuk korang layan dan ada sedikit 'humor'. Adakah Horus dan Bek berjaya menjatuhkan Set yang kejam tu?

Gods of Egypt 2016 Download |  Gods of Egypt 2016 Subtitle | Sinopsis Gods of Egypt 2016 Synopsis | Gods of Egypt Review | Poster Gods of Egypt 2016 | Gods of Egypt 2016 Torrent | Review filem Gods of Egypt 2016 | Barisan pelakon Gods of Egypt 2016 

#MovieReview - Gods of Egypt


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Movie Review kali ini nak borak pasal filem "Gods Of Egypt". Filem ni berkonsepkan zaman dahulu kala dan fokus di Mesir.  Adakah filem ni sehebat filem 'The Mummy'? teruskan membaca. :)  ::Amaran : Spoiler:: 

Download Gods Of Egypt 2016
SINOPSIS GODS OF EGYPT
Apabila Set, tuhan kegelapan Mesir, telah mengambil alih tahkta empayar Mesir, seorang manusia biasa bernama Bek telah bergabung dengan tuhan Mesir, Horus, dalam misi untuk menyelamatkan dunia dan juga kekasihnya. Filem arahan Alex Proyas ini dibintangi oleh Gerard Butler, Chadwick Boseman, Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau, Courtney Eaton & Geoffrey Rush.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 25 Februari 2016
Genre: Pengembaraan / Fantasi
Durasi: 2 Jam 8 Minit
Pengedar: TGV Pictures
Pengarah: Alex Proyas
Format: 2D




PEREBUTAN TAKHTA
Motif utama filem ini adalah perebutan takhta antara dua beradik. Disebabkan Set terlalu cemburu dan dengki dengan Osiris, Set telah datang dan buat kecoh semasa hari pertabalan Horus. Set berjaya membunuh Osiris dan menumpaskan Horus (anak Osiris) dengan mencabut kedua biji mata Horus . Masa ni memang tak suka dengan Set tu.


KISAH CINTA BEK & ZAYA
Well, manusia memang tak boleh lari dari kisah cinta. Dalam filem ni, diselitkan unsur-unsur cinta dan beberapa motif dalam "Gods of Egypt" adalah kerana cinta. Bek memang sayang sangat dengan Zaya, tapi sesuatu berlaku pada Zaya yang membuatkan Bek nak tolong beliau. Rasanya kalau filem ni dia fokus more action mesti awesome kot. huhu.


PERANGKAP YANG AWESOME
Apa yang Momi suka tentang filem ni masa Bek nak curi mata si Horus tu. Bukan senang nak melepasi perangkap-perangkap yang ada. Silap langkah boleh bawak maut woi. Memang mendebarkan. Ada satu lagi adengan yang diorang nak dapatkan 'biji mata' yang hebat, diorang kena lalui piramid tu yang ada perangkap yang lagi dahsyat. hehe.



BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 3 / 5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Jalan cerita dia boleh lah untuk korang layan dan ada sedikit 'humor'. Adakah Horus dan Bek berjaya menjatuhkan Set yang kejam tu?

Gods of Egypt 2016 Download |  Gods of Egypt 2016 Subtitle | Sinopsis Gods of Egypt 2016 Synopsis | Gods of Egypt Review | Poster Gods of Egypt 2016 | Gods of Egypt 2016 Torrent | Review filem Gods of Egypt 2016 | Barisan pelakon Gods of Egypt 2016 

February 27, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kenapa cerita Rafzan Tomomi ada dalam Blog Retis? Alamakk? Momi buat apa ni? hahahaa. Isu "sombong" telah mendapat perhatian dari Blog Retis, kalau nak baca dekat sini. "Blogger 'Tomey" Rafzan Tomomi Dituduh Sombong". Korang ingat artis / selebriti je ke yang ada blog gossip? Haaa.. meh nak bagi tahu yang Blogger pon ada tau. Hampir setiap hari mesti akan ada berita mengenai blogger menerusi "Blogger Retis", "Dunia Retis", "Detik Kerjaya", "Informasi Terkini" dan "Apa Kata Mereka".


Menariknya Blog Retis ni , korang boleh update lah dengan cerita-cerita baru yang berkaitan dengan blogger. Jadi boleh la baca dan jadikan inspirasi sesama blogger . Sambil tu, korang dapat la kenal blogger-blogger yang ada di Malaysia ni. Tak gitu? hehe . Blog Retis juga membuka peluang untuk blogger baru dan lama untuk sama-sama bersaing dengan berkongsi entri pilihan. Kalau korang ada entri menarik, mana tahu nanti boleh masuk Blog Retis. 

Kalau dikalangan blogger mesti kenal siapa BRO? Haaa... Encik Syukri Mohammad Nor atau lebih di kenali sebagai Bro FrameStone lah penulis untuk Blog Retis ni. First time jumpa BRO dekat review breakfast dekat Pak Ayop Tip Top . Haa... jangan lupa untuk baca Blog Retis jika korang ada masa terluang. Mana tahu cerita atau gossip pasal korang ada dalam Blog Retis. hehe. Jangan lupa follow Blog Retis di instagram : @blogretis

www.blogretis.com


Rafzan Tomomi dalam BLOGRETIS.COM?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kenapa cerita Rafzan Tomomi ada dalam Blog Retis? Alamakk? Momi buat apa ni? hahahaa. Isu "sombong" telah mendapat perhatian dari Blog Retis, kalau nak baca dekat sini. "Blogger 'Tomey" Rafzan Tomomi Dituduh Sombong". Korang ingat artis / selebriti je ke yang ada blog gossip? Haaa.. meh nak bagi tahu yang Blogger pon ada tau. Hampir setiap hari mesti akan ada berita mengenai blogger menerusi "Blogger Retis", "Dunia Retis", "Detik Kerjaya", "Informasi Terkini" dan "Apa Kata Mereka".


Menariknya Blog Retis ni , korang boleh update lah dengan cerita-cerita baru yang berkaitan dengan blogger. Jadi boleh la baca dan jadikan inspirasi sesama blogger . Sambil tu, korang dapat la kenal blogger-blogger yang ada di Malaysia ni. Tak gitu? hehe . Blog Retis juga membuka peluang untuk blogger baru dan lama untuk sama-sama bersaing dengan berkongsi entri pilihan. Kalau korang ada entri menarik, mana tahu nanti boleh masuk Blog Retis. 

Kalau dikalangan blogger mesti kenal siapa BRO? Haaa... Encik Syukri Mohammad Nor atau lebih di kenali sebagai Bro FrameStone lah penulis untuk Blog Retis ni. First time jumpa BRO dekat review breakfast dekat Pak Ayop Tip Top . Haa... jangan lupa untuk baca Blog Retis jika korang ada masa terluang. Mana tahu cerita atau gossip pasal korang ada dalam Blog Retis. hehe. Jangan lupa follow Blog Retis di instagram : @blogretis

www.blogretis.com


February 26, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Haa.. Momi tak tahu kenapa teruja sangat ni haha. Sebelum ni ada khabar berita pasal button like akan ada 'emoticon', tapi masa tu Momi tak amek port sangat hehe. Tetapi, pada awal pagi 26 Februari 2016 ni, tiba-tiba Button Like jadi semacam. Bila 'mouse over' je kat button Like rupanyaaa dah keluar pon. Seriuss comel sangat okay! hahaha


Untuk korang yang teruja seperti Momi, korang hanya perlu 'mouse over' kat button like (untuk yang guna Laptop/Desktop) atau tekan button 'Like' lama-lama  (untuk pengguna Handphone) untuk dapat button 'Reaction' seperti gambar diatas. Comel kan? hehe. Button-button comel ini ada maknanya, rasanya sebelum ni ramai yang mintak button 'dislike' well, diorang buat button yang lebih comel seperti berikut :

Like - Macam selalu, jika anda setuju. hehe
Love - Ala-ala Instagram & Twitter tapi kaler pink dia sangat comel hehe.
Haha - Untuk mereka yang suka gelak atau yang nak gelak tapi tak terluah tu, boleh guna button ni.
Wow - Wow ni sama ada korang terkejut atau terpegun.
Sad - Jika korang terbaca cerita sedih, atau menyayat hati, ini button sesuai.
Angry - Rasanya inilah pengganti 'dislike' tu haha!


Macam mana nak tahu siapa yang like? Jangan risau, korang boleh check siapa yang like post korang. Bukan like ke, boleh 'divide' mengikut emotion. seronoknyaa! Tak semua yang dapat button ni lagi, nanti adalah ye. Mohon bersabar hee. Korang rasa seronok tak dengan function baru Facebook ni? atau sebaliknya. Tinggalkan dekat ruangan komen okay. ^__^

Facebook Reaction Buttons | Facebook New Like Button | Why Mark Zukerberg Made Reactions Button | How To Use Reaction Button | Cara Guna Reaction Button

Facebook Reaction Button Yang Comel!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Haa.. Momi tak tahu kenapa teruja sangat ni haha. Sebelum ni ada khabar berita pasal button like akan ada 'emoticon', tapi masa tu Momi tak amek port sangat hehe. Tetapi, pada awal pagi 26 Februari 2016 ni, tiba-tiba Button Like jadi semacam. Bila 'mouse over' je kat button Like rupanyaaa dah keluar pon. Seriuss comel sangat okay! hahaha


Untuk korang yang teruja seperti Momi, korang hanya perlu 'mouse over' kat button like (untuk yang guna Laptop/Desktop) atau tekan button 'Like' lama-lama  (untuk pengguna Handphone) untuk dapat button 'Reaction' seperti gambar diatas. Comel kan? hehe. Button-button comel ini ada maknanya, rasanya sebelum ni ramai yang mintak button 'dislike' well, diorang buat button yang lebih comel seperti berikut :

Like - Macam selalu, jika anda setuju. hehe
Love - Ala-ala Instagram & Twitter tapi kaler pink dia sangat comel hehe.
Haha - Untuk mereka yang suka gelak atau yang nak gelak tapi tak terluah tu, boleh guna button ni.
Wow - Wow ni sama ada korang terkejut atau terpegun.
Sad - Jika korang terbaca cerita sedih, atau menyayat hati, ini button sesuai.
Angry - Rasanya inilah pengganti 'dislike' tu haha!


Macam mana nak tahu siapa yang like? Jangan risau, korang boleh check siapa yang like post korang. Bukan like ke, boleh 'divide' mengikut emotion. seronoknyaa! Tak semua yang dapat button ni lagi, nanti adalah ye. Mohon bersabar hee. Korang rasa seronok tak dengan function baru Facebook ni? atau sebaliknya. Tinggalkan dekat ruangan komen okay. ^__^

Facebook Reaction Buttons | Facebook New Like Button | Why Mark Zukerberg Made Reactions Button | How To Use Reaction Button | Cara Guna Reaction Button

February 26, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Joy? Joy dari "Inside Out" ke? bukan. Ini adalah kisah "Joy" yang menghadapi suka duka dalam kehidupannya. Filem bergenre drama komedi ini menjadi pilihan Momi untuk menonton sebab ada Jennifer Lawrence. Jennifer Lawrence telah memenangi anugerah Best Actress in a Motion Picture – Comedy or Musical di Golden Globe Awards baru-baru ini. Kelakar ke watak "Joy" ni? ::Amaran : Spoiler:: 


Download Joy 2016
SINOPSIS JOY
Filem arahan Jason Winer ini mengisahkan tentang seorang pustakawan di New York mengidap satu penyakit serius yang akan menyebabkannya pengsan setiap kali dia berasa gembira. Dia kemudian telah mengasingkan diri demi melindungi dirinya sendiri daripada malu apabila pengsan di tempat awam. Tetapi semuanya mula berubah apabila dia bertemu dengan seorang wanita. Filem ini menampilkan pelakon seperti Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Édgar Ramírez, Bradley Cooper, Elisabeth Röhm, Dascha Polanco dan Isabella Rossellini.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 18 Februari 2016
Genre: Komedi / Drama
Durasi: 2 Jam 4 Minit
Pengedar: 20TH CENTURY FOX
Format: 2D


JENNIFER LAWRENCE SEBAGAI "JOY"
Mula-mula tadi Momi dah mention yang Momi tengok filem ni sebab ada Jennifer Lawrence. Memang suka lakonan dia yang bersahaja je. Jika sebelum ini kita pernah tengok beliau sebagai "Katniss" dalam filem "The Hunger Games" sangat berbeza dengan watak "Joy". Watak Joy lebih kepada seorang ibu yang tabah dan kuat. Lakonan watak lain juga memberi kesan ketika menonton, macam ayah Joy yang 'menjengkelkan' , kakak Joy yang selalu dengki dengannya dan macam-macam lagi.

SARA KELUARGA
Joy terpaksa menyara keluarganya untuk terus hidup. Pelbagai masalah yang dihadapi oleh Joy. Dia kena uruskan hal rumah, anaknya dan juga ibu bapanya. Lebih sakit lagi bila dia terpaksa tinggal dengan bekas suaminya. How come dah cerai tapi tinggal sebumbung? haha . Bila korang tengok Joy, korang mesti kesian sebab semua benda dia nak kena uruskan. hmm


HALANGAN
Pelbagai halangan yang perlu ditempuh oleh Joy, bukan sahaja oleh orang luar malah keluarganya sendiri untuk menjadikan beliau seorang wanita yang berjaya. Sesuatu yang harus dipuji dengan watak Joy ni ialah dia tak mudah tak mengalah walaupun ditindas oleh orang sekelilingnya.

BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 4/5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Jalan cerita "Joy" ni bagi Momi memang menarik dan kelakar walaupun agak lambat sikit perjalanan cerita dia. Well, genre drama kan? Bila masuk part tengah konfem korang bersemangat nak tengok hehe. Filem ini ditayangkan 'exclusive' di GSC yang terpilih sahaja. Jangan lepaskan peluang menonton


Joy 2016 Download |  Joy 2016 Subtitle | Sinopsis Joy 2016 Synopsis | Joy Review | Poster Joy 2016 | The Joy 2016 Torrent | Review filem Joy 2016 | Barisan pelakon Joy 2016 

#MovieReview - Joy


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Joy? Joy dari "Inside Out" ke? bukan. Ini adalah kisah "Joy" yang menghadapi suka duka dalam kehidupannya. Filem bergenre drama komedi ini menjadi pilihan Momi untuk menonton sebab ada Jennifer Lawrence. Jennifer Lawrence telah memenangi anugerah Best Actress in a Motion Picture – Comedy or Musical di Golden Globe Awards baru-baru ini. Kelakar ke watak "Joy" ni? ::Amaran : Spoiler:: 


Download Joy 2016
SINOPSIS JOY
Filem arahan Jason Winer ini mengisahkan tentang seorang pustakawan di New York mengidap satu penyakit serius yang akan menyebabkannya pengsan setiap kali dia berasa gembira. Dia kemudian telah mengasingkan diri demi melindungi dirinya sendiri daripada malu apabila pengsan di tempat awam. Tetapi semuanya mula berubah apabila dia bertemu dengan seorang wanita. Filem ini menampilkan pelakon seperti Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Édgar Ramírez, Bradley Cooper, Elisabeth Röhm, Dascha Polanco dan Isabella Rossellini.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 18 Februari 2016
Genre: Komedi / Drama
Durasi: 2 Jam 4 Minit
Pengedar: 20TH CENTURY FOX
Format: 2D


JENNIFER LAWRENCE SEBAGAI "JOY"
Mula-mula tadi Momi dah mention yang Momi tengok filem ni sebab ada Jennifer Lawrence. Memang suka lakonan dia yang bersahaja je. Jika sebelum ini kita pernah tengok beliau sebagai "Katniss" dalam filem "The Hunger Games" sangat berbeza dengan watak "Joy". Watak Joy lebih kepada seorang ibu yang tabah dan kuat. Lakonan watak lain juga memberi kesan ketika menonton, macam ayah Joy yang 'menjengkelkan' , kakak Joy yang selalu dengki dengannya dan macam-macam lagi.

SARA KELUARGA
Joy terpaksa menyara keluarganya untuk terus hidup. Pelbagai masalah yang dihadapi oleh Joy. Dia kena uruskan hal rumah, anaknya dan juga ibu bapanya. Lebih sakit lagi bila dia terpaksa tinggal dengan bekas suaminya. How come dah cerai tapi tinggal sebumbung? haha . Bila korang tengok Joy, korang mesti kesian sebab semua benda dia nak kena uruskan. hmm


HALANGAN
Pelbagai halangan yang perlu ditempuh oleh Joy, bukan sahaja oleh orang luar malah keluarganya sendiri untuk menjadikan beliau seorang wanita yang berjaya. Sesuatu yang harus dipuji dengan watak Joy ni ialah dia tak mudah tak mengalah walaupun ditindas oleh orang sekelilingnya.

BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 4/5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Jalan cerita "Joy" ni bagi Momi memang menarik dan kelakar walaupun agak lambat sikit perjalanan cerita dia. Well, genre drama kan? Bila masuk part tengah konfem korang bersemangat nak tengok hehe. Filem ini ditayangkan 'exclusive' di GSC yang terpilih sahaja. Jangan lepaskan peluang menonton


Joy 2016 Download |  Joy 2016 Subtitle | Sinopsis Joy 2016 Synopsis | Joy Review | Poster Joy 2016 | The Joy 2016 Torrent | Review filem Joy 2016 | Barisan pelakon Joy 2016 

February 24, 2016

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Siapa tak kenal dengan Dato' Ac Mizal? Konfem la kenal sebab setiap kali Maharaja Lawak Mega mesti ada beliau. "Shah Alam, Peace yo!" masih terngiang-ngiang ditelinga Momi hehe. Untuk pengetahuan korang, Dato' Ac Mizal adalah pemilik radio online yang berkonsepkan radio interaktif pertama di Malaysia iaitu Peaceyall.FM . Momi agak suka konsep radio seperti ini , menarik! :) Pada 17 Februari 2016, berlangsungnya majlis sidang akhbar bersama Dato' Ac Mizal untuk mempromosikan Karnival Peaceyall, Aplikasi DAC Peaceyall dan Skoolastik daripada Kartunis Ubi.


Karnival Peaceyall
Orang Melaka dah bersedia untuk Karnival Peaceyall? Harus bersedia sebab Karnival Peaceyall akan memulakan sesi promosi dan sesi bertemu peminat setia Peaceyall FM diseluruh Malaysia bermula 2 hingga 3 April 2016 di Dataran Ayer Keroh, Melaka. Bertuah ler orang Melaka sebab jadi tempat pertama Karnival Peaceyall hehe. Seterusnya karnival ini akan bergerak ke Pulau Pinang, Perak, Terengganu, Johor & Kuala Lumpur.


Masa karnival nanti Dato' AC Mizal akan bawa lebih dari 150 orang usahawan yang terdiri daripada artis dan selebriti untuk sama-sama memeriahkan karnival dengan jualan produk mereka pada harga yang berpatutan. Wah mesti seronok, boleh ler selfie sekali dengan artis tu hehe. Dengan kerjasama daripada OMGFest Adventures, pelbagai aktiviti menarik menanti korang disana seperti Ujibakat mencari VJ Peaceyall.FM, Permainan kanak kanak, Persembahan menarik daripada VJ dan selebriti, Lucky Draw lebih daripada RM10,000 (wow!), Kemuncaknya haruslah ada konsert dan banyak lagi.


Kepada mereka berminat nak jadi antara usahawan usahawan di Karnival Peaceyall, sila hubungi:
- Telefon : +6011-2626 1656 (Daz) atau +6019-279 6275 (Lieza)
- Email : karnivalpeaceyall@gmail.com
- Website : Peaceyall.FM atau OMGFest2014


Aplikasi  "DAC PeaceYall"
Korang penggemar games ? Ada satu aplikasi yang best untuk korang cuba iaitu aplikasi "DAC PeaceYall". Untuk pengetahun korang, aplikasi ni 'free' je. Dah la percuma , kalau main betul-betul boleh dapat hadiah misteri dari Dato' AC okay. Untuk download aplikasi ini, macam biasa pengguna Android boleh muat turun aplikasi dengan search 'DAC Peaceyall' dan boleh install dah. Mudah je. Lepas tu apa lagi, main lerrr hehe.


Pilih karakter dan teruskan bermain hehe. Untuk karakter seterusnya, korang kena melepasi 5,000 coin baru boleh main karakter baru. hee


Game ni sangat menarik. Momi sendiri dah cuba main tapi tak berapa nak berjaya hahaa. Untuk mereka yang sukakan game dekat phone tu, jangan lepaskan peluang untuk download dan cuba. hehe 


Komik "Skoolastik" oleh Kartunis Ubi
Kepada peminat komik pula, jom dapatkan komik terbaru dari Kartunis UBI yang merupakan kartunis komik UJANG yang sangat popular. Kalau korang pernah baca komik “Budak Hostel” & “Aku, Dia & Volkswagen” , haa ia merupakan hasil karya Kartunis Ubi. Komik dengan 100 muka surat ini mempunyai cerita yang sangat menarik, lucu, penuh dengan nasihat dan tauladan. Dengan memasukkan elemen yang bersesuaian dengan zaman sekarang, beliau berharap ia menjadi "trending" membaca komik terutamanya di kalangan remaja. Tunggu apa lagi, jangan lupa dapatkan komik yang pasti menggamit memori zaman sekolah korang hehe.


Harga: RM19.90
Belian secara online: www.kedai.kartunisubi.com
Kedai buku seluruh Malaysia: Jualan bermula 20 Februari 2016
Instagram: @kartunisubi

Jom Meriahkan Karnival Peaceyall 2-3 April 2016!


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Siapa tak kenal dengan Dato' Ac Mizal? Konfem la kenal sebab setiap kali Maharaja Lawak Mega mesti ada beliau. "Shah Alam, Peace yo!" masih terngiang-ngiang ditelinga Momi hehe. Untuk pengetahuan korang, Dato' Ac Mizal adalah pemilik radio online yang berkonsepkan radio interaktif pertama di Malaysia iaitu Peaceyall.FM . Momi agak suka konsep radio seperti ini , menarik! :) Pada 17 Februari 2016, berlangsungnya majlis sidang akhbar bersama Dato' Ac Mizal untuk mempromosikan Karnival Peaceyall, Aplikasi DAC Peaceyall dan Skoolastik daripada Kartunis Ubi.


Karnival Peaceyall
Orang Melaka dah bersedia untuk Karnival Peaceyall? Harus bersedia sebab Karnival Peaceyall akan memulakan sesi promosi dan sesi bertemu peminat setia Peaceyall FM diseluruh Malaysia bermula 2 hingga 3 April 2016 di Dataran Ayer Keroh, Melaka. Bertuah ler orang Melaka sebab jadi tempat pertama Karnival Peaceyall hehe. Seterusnya karnival ini akan bergerak ke Pulau Pinang, Perak, Terengganu, Johor & Kuala Lumpur.


Masa karnival nanti Dato' AC Mizal akan bawa lebih dari 150 orang usahawan yang terdiri daripada artis dan selebriti untuk sama-sama memeriahkan karnival dengan jualan produk mereka pada harga yang berpatutan. Wah mesti seronok, boleh ler selfie sekali dengan artis tu hehe. Dengan kerjasama daripada OMGFest Adventures, pelbagai aktiviti menarik menanti korang disana seperti Ujibakat mencari VJ Peaceyall.FM, Permainan kanak kanak, Persembahan menarik daripada VJ dan selebriti, Lucky Draw lebih daripada RM10,000 (wow!), Kemuncaknya haruslah ada konsert dan banyak lagi.


Kepada mereka berminat nak jadi antara usahawan usahawan di Karnival Peaceyall, sila hubungi:
- Telefon : +6011-2626 1656 (Daz) atau +6019-279 6275 (Lieza)
- Email : karnivalpeaceyall@gmail.com
- Website : Peaceyall.FM atau OMGFest2014


Aplikasi  "DAC PeaceYall"
Korang penggemar games ? Ada satu aplikasi yang best untuk korang cuba iaitu aplikasi "DAC PeaceYall". Untuk pengetahun korang, aplikasi ni 'free' je. Dah la percuma , kalau main betul-betul boleh dapat hadiah misteri dari Dato' AC okay. Untuk download aplikasi ini, macam biasa pengguna Android boleh muat turun aplikasi dengan search 'DAC Peaceyall' dan boleh install dah. Mudah je. Lepas tu apa lagi, main lerrr hehe.


Pilih karakter dan teruskan bermain hehe. Untuk karakter seterusnya, korang kena melepasi 5,000 coin baru boleh main karakter baru. hee


Game ni sangat menarik. Momi sendiri dah cuba main tapi tak berapa nak berjaya hahaa. Untuk mereka yang sukakan game dekat phone tu, jangan lepaskan peluang untuk download dan cuba. hehe 


Komik "Skoolastik" oleh Kartunis Ubi
Kepada peminat komik pula, jom dapatkan komik terbaru dari Kartunis UBI yang merupakan kartunis komik UJANG yang sangat popular. Kalau korang pernah baca komik “Budak Hostel” & “Aku, Dia & Volkswagen” , haa ia merupakan hasil karya Kartunis Ubi. Komik dengan 100 muka surat ini mempunyai cerita yang sangat menarik, lucu, penuh dengan nasihat dan tauladan. Dengan memasukkan elemen yang bersesuaian dengan zaman sekarang, beliau berharap ia menjadi "trending" membaca komik terutamanya di kalangan remaja. Tunggu apa lagi, jangan lupa dapatkan komik yang pasti menggamit memori zaman sekolah korang hehe.


Harga: RM19.90
Belian secara online: www.kedai.kartunisubi.com
Kedai buku seluruh Malaysia: Jualan bermula 20 Februari 2016
Instagram: @kartunisubi

February 24, 2016

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Akak Muah ciked , Ayda Jebat telah mereleasekan single ke-2nya "Pencuri Hati" pada 31 Januari 2016. Lagu "Pencuri Hati" ni digunakan untuk OST drama bersiri "Isteri Vs Tunang" yang akan ditayangkan mulai 1 Februari 2016. Berbanding "Siapa Diriku" lagu ni lagi power rasanya , dan lagu dia manja manja gitu. Momi sangat suka part yang hujung-hujung tu bunyi macam K-pop gitu hehe. Tahniah sis. Muah Ciked hehe. Enjoy ye gais.
Lirik Pencuri Hati - Ayda Jebat
Komposer : Kevin Chin | Lirik : Kevin Chin & Ayda Jebat

Jam di dinding terus berdetar ah
Kakiku juga terus berjalan ah
Tapi mengapa tak kau lepaskan tatapanmu dari diriku
Menembus hingga jantung ini terasa agak terhenti

Semua yang ada ada pada dirimu 
Membuat aku ku aku jatuh cinta
Come on baby say you love me
Love me say you love me

Tak bisa ku sayang sayang selain dirimu
Penjara kamu muka mu dalam hati ku
Come on baby say you love me

Tak kuasa ku menahan rasa (dup dap dup dap dup dap)
Hati ku makin semakin berdebar (dup dap dup dap dup dap)
Tapi mengapa tak kau lepaskan tatapanmu dari diriku
Menembus hingga jantung ini terasa agak terhenti

Semua yang ada ada pada dirimu 
Membuat aku ku aku jatuh cinta
Come on baby say you love me
Love me say you love me

Tak bisa ku sayang sayang selain dirimu
Penjara kamu muka mu dalam hati ku
Come on baby say you love me Yeah

Satu dua senyum manismu
Tiga empat mirip matamu
Dengan tawa tawa riangmu 
Bikin hati ku jadi rapuh 
Si pencuri hatiku 
Kau pencuri hati ku

Semua yang ada ada pada dirimu 
Membuat aku ku aku jatuh cinta
Come on baby say you love me
Love me say you love me

Tak bisa ku sayang sayang selain dirimu
Penjara kamu muka mu dalam hati ku
Come on baby say you love me

Semua yang ada ada pada dirimu 
Membuat aku ku aku jatuh cinta
Come on baby say you love me
Say you love me!

Tak bisa ku sayang sayang selain dirimu
Penjara kamu muka mu ke dalam hati ku
Come on baby please don't hate me

Love me, love me Oh oh oh
Love me, love me (hey close your eyes)
Love me, love me Oh oh oh
Love me, love me Ah ah ah

Love me, love me Oh oh oh
Love me, love me (love me)
Love me, love me Oh oh oh
Love me, love me 

Love me, love me Oh Ah Ah Ahh

Download Lagu Pencuri Hati Ayda Jebat Mp3 | Muat Turun Lagu Pencuri Hati Ayda Jebat Mp3 | Lirik Lagu Pencuri Hati Ayda Jebat Mp3 | Lagu Pencuri Hati Ayda Jebat Lyrics | Download Lagu OST Isteri Vs Tunang Pencuri Hati Ayda Jebat Mp3 

Lirik Pencuri Hati - Ayda Jebat


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Akak Muah ciked , Ayda Jebat telah mereleasekan single ke-2nya "Pencuri Hati" pada 31 Januari 2016. Lagu "Pencuri Hati" ni digunakan untuk OST drama bersiri "Isteri Vs Tunang" yang akan ditayangkan mulai 1 Februari 2016. Berbanding "Siapa Diriku" lagu ni lagi power rasanya , dan lagu dia manja manja gitu. Momi sangat suka part yang hujung-hujung tu bunyi macam K-pop gitu hehe. Tahniah sis. Muah Ciked hehe. Enjoy ye gais.
Lirik Pencuri Hati - Ayda Jebat
Komposer : Kevin Chin | Lirik : Kevin Chin & Ayda Jebat

Jam di dinding terus berdetar ah
Kakiku juga terus berjalan ah
Tapi mengapa tak kau lepaskan tatapanmu dari diriku
Menembus hingga jantung ini terasa agak terhenti

Semua yang ada ada pada dirimu 
Membuat aku ku aku jatuh cinta
Come on baby say you love me
Love me say you love me

Tak bisa ku sayang sayang selain dirimu
Penjara kamu muka mu dalam hati ku
Come on baby say you love me

Tak kuasa ku menahan rasa (dup dap dup dap dup dap)
Hati ku makin semakin berdebar (dup dap dup dap dup dap)
Tapi mengapa tak kau lepaskan tatapanmu dari diriku
Menembus hingga jantung ini terasa agak terhenti

Semua yang ada ada pada dirimu 
Membuat aku ku aku jatuh cinta
Come on baby say you love me
Love me say you love me

Tak bisa ku sayang sayang selain dirimu
Penjara kamu muka mu dalam hati ku
Come on baby say you love me Yeah

Satu dua senyum manismu
Tiga empat mirip matamu
Dengan tawa tawa riangmu 
Bikin hati ku jadi rapuh 
Si pencuri hatiku 
Kau pencuri hati ku

Semua yang ada ada pada dirimu 
Membuat aku ku aku jatuh cinta
Come on baby say you love me
Love me say you love me

Tak bisa ku sayang sayang selain dirimu
Penjara kamu muka mu dalam hati ku
Come on baby say you love me

Semua yang ada ada pada dirimu 
Membuat aku ku aku jatuh cinta
Come on baby say you love me
Say you love me!

Tak bisa ku sayang sayang selain dirimu
Penjara kamu muka mu ke dalam hati ku
Come on baby please don't hate me

Love me, love me Oh oh oh
Love me, love me (hey close your eyes)
Love me, love me Oh oh oh
Love me, love me Ah ah ah

Love me, love me Oh oh oh
Love me, love me (love me)
Love me, love me Oh oh oh
Love me, love me 

Love me, love me Oh Ah Ah Ahh

Download Lagu Pencuri Hati Ayda Jebat Mp3 | Muat Turun Lagu Pencuri Hati Ayda Jebat Mp3 | Lirik Lagu Pencuri Hati Ayda Jebat Mp3 | Lagu Pencuri Hati Ayda Jebat Lyrics | Download Lagu OST Isteri Vs Tunang Pencuri Hati Ayda Jebat Mp3 
February 24, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ini bukan filem zombie yang biasa. Mungkin korang pernah tengok zombie bercinta dengan manusia. Kali ini kisah cinta yang unik antara pembunuh zombie dan seorang wanita berani. Eh kenapa cinta pulak? Bukan sepatutnya filem zombie ke? ::Amaran : Spoiler:: 

Download Pride and Prejudice and Zombies 2016


SINOPSIS PRIDE AND PREJUDICE AND ZOMBIES
Filem arahan Burr Steers yang diberi suntikan `twist` daripada novel Janes Austen ini mengisahkan tentang wabak misteri yang melanda England pada abad ke-19 apabila ia dibanjiri dengan zombi. Walaupun tidak bersependapat, seorang heroin berani bernama Elizabeth Bennet dan seorang pembunuh zombie, Mr. Darcy, perlu bersatu untuk menumpaskan zombi-zombi tersebut. Filem 'Pride and Prejudice and Zombies' ini menampilkan pelakon seperti Lily James, Sam Riley, Matt Smith, Bella Heathcote, Jack Huston, Douglas Booth dan ramai lagi.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 18 Februari 2016
Genre: Komedi / Seram / Romantik
Durasi: 1 Jam 40 Minit
Pengarah: Burr Steers
Format: 2D



ZOMBI YANG BIJAK?
Kebiasaannya filem zombie ni tak lah seram mana, cuma zombie ni suka muncul tiba-tiba.  Zombie ni bukan macam zombie yang biasa, tapi zombie dalam filem ni ada yang bijak dan ada zombie yang dahagakan otak manusia. Bayangkan yang zombie boleh berfikir untuk 'trick' manusia untuk masuk dalam perangkap dia untuk dapatkan 'otak' manusia? Memang cool haha.

ELEMEN CINTA
Oh ya filem ni bukan sahaja memfokuskan mengenai 5 adik beradik Elizabeth Bennet, malah kisah Elizabeth Bennet bersama 3 lelaki yang ingin merebut hatinya (Mr. Darcy, Mr. Wickham & Mr. Collin) dan kisah cinta Jane Bennet (Adik Elizabeth) & Mr. Bingley. Filem ni lebih memfokuskan kisah cinta mereka berbanding keadaan zombie yang semakin berleluasa. Sure girls love it! 


GANAS + KELAKAR
Yup! filem ni sangat ganas sebab tu dapat klasifikasi '18'.  Walaupun aksi tak berapa banyak tapi skill bunuh zombie mereka harus dipuji. Terutamanya adik beradik Bennet dan Mr. Darcy yang berlawan dengan zombie. Memang superb! Bila diorang nampak atau kesan je zombie, terus bunuh! haha. Bukan sahaja ganas, malah filem ini menyelitkan adengan yang lawak supaya penonton tak rasa bosan menonton filem seram romantik komedi ini.

BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 3.5/5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Momi suka dengan jalan ceritanya dan ia buat Momi berdebar semasa menonton. Masih tutup tutup mata bila ada adengan yang terkejut. huhu. Tunggu apa lagi, kalau rasa nak tengok, sila tengok dipawagam yang berhampiran.



Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 Download |  Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 Subtitle | Sinopsis Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 Synopsis | Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 Review | Poster Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 | Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 Torrent | Review filem Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 | Barisan pelakon Download Pride and Prejudice and Zombies 2016

#MovieReview - Pride and Prejudice and Zombies


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ini bukan filem zombie yang biasa. Mungkin korang pernah tengok zombie bercinta dengan manusia. Kali ini kisah cinta yang unik antara pembunuh zombie dan seorang wanita berani. Eh kenapa cinta pulak? Bukan sepatutnya filem zombie ke? ::Amaran : Spoiler:: 

Download Pride and Prejudice and Zombies 2016


SINOPSIS PRIDE AND PREJUDICE AND ZOMBIES
Filem arahan Burr Steers yang diberi suntikan `twist` daripada novel Janes Austen ini mengisahkan tentang wabak misteri yang melanda England pada abad ke-19 apabila ia dibanjiri dengan zombi. Walaupun tidak bersependapat, seorang heroin berani bernama Elizabeth Bennet dan seorang pembunuh zombie, Mr. Darcy, perlu bersatu untuk menumpaskan zombi-zombi tersebut. Filem 'Pride and Prejudice and Zombies' ini menampilkan pelakon seperti Lily James, Sam Riley, Matt Smith, Bella Heathcote, Jack Huston, Douglas Booth dan ramai lagi.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: 18
Tarikh Tayangan: 18 Februari 2016
Genre: Komedi / Seram / Romantik
Durasi: 1 Jam 40 Minit
Pengarah: Burr Steers
Format: 2D



ZOMBI YANG BIJAK?
Kebiasaannya filem zombie ni tak lah seram mana, cuma zombie ni suka muncul tiba-tiba.  Zombie ni bukan macam zombie yang biasa, tapi zombie dalam filem ni ada yang bijak dan ada zombie yang dahagakan otak manusia. Bayangkan yang zombie boleh berfikir untuk 'trick' manusia untuk masuk dalam perangkap dia untuk dapatkan 'otak' manusia? Memang cool haha.

ELEMEN CINTA
Oh ya filem ni bukan sahaja memfokuskan mengenai 5 adik beradik Elizabeth Bennet, malah kisah Elizabeth Bennet bersama 3 lelaki yang ingin merebut hatinya (Mr. Darcy, Mr. Wickham & Mr. Collin) dan kisah cinta Jane Bennet (Adik Elizabeth) & Mr. Bingley. Filem ni lebih memfokuskan kisah cinta mereka berbanding keadaan zombie yang semakin berleluasa. Sure girls love it! 


GANAS + KELAKAR
Yup! filem ni sangat ganas sebab tu dapat klasifikasi '18'.  Walaupun aksi tak berapa banyak tapi skill bunuh zombie mereka harus dipuji. Terutamanya adik beradik Bennet dan Mr. Darcy yang berlawan dengan zombie. Memang superb! Bila diorang nampak atau kesan je zombie, terus bunuh! haha. Bukan sahaja ganas, malah filem ini menyelitkan adengan yang lawak supaya penonton tak rasa bosan menonton filem seram romantik komedi ini.

BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 3.5/5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Momi suka dengan jalan ceritanya dan ia buat Momi berdebar semasa menonton. Masih tutup tutup mata bila ada adengan yang terkejut. huhu. Tunggu apa lagi, kalau rasa nak tengok, sila tengok dipawagam yang berhampiran.



Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 Download |  Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 Subtitle | Sinopsis Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 Synopsis | Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 Review | Poster Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 | Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 Torrent | Review filem Download Pride and Prejudice and Zombies 2016 | Barisan pelakon Download Pride and Prejudice and Zombies 2016

February 23, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Apa yang korang akan lakukan jika korang terperangkap dalam kapal yang terbelah dua dan masih boleh bergerak? I have no idea! haha Filem "The Finest Hours"yang diadaptasi dari kisah sebenar memang akan buat korang neves semasa menonton. Kenapa Momi kata neves? Teruskan membaca. ::Amaran : Spoiler:: 

Download The Finest Hours 2016


SINOPSIS THE FINEST HOURS
Filem arahan Craig Gillespie ini mengisahkan tentang misi menyelamat yang berlaku pada tahun 1952, apabila dua kapal tangki minyak SS Fort Mercer dan SS Pendleton musnah akibat dipukul ombak besar dan angin. Penyelamat cuba menyelamatkan kesemua kru kapal tersebut. "The Finest Hours" menampilkan lakonan hebat dari Chris Pine, Casey Affleck, Ben Foster, Holliday Grainger, John Ortiz, Eric Bana dan ramai lagi. (P13)



MISI MENYELAMAT YANG MENDEBARKAN!
Filem ni bukanlah seperti filem Titanic. Filem "The Finest Hours" ini memfokuskan mereka yang terperangkap dalam separuh kapal yang terbelah dua dan pasukan penyelamat ketika ribut melanda. Part paling mendebarkan semasa kapal tersebut terbelah dua, berlaku dalam sekelip mata je. Fuhh~ Lepas tu, masa 4 penyelamat nak cari kapal semasa ribut tu memang sangat awesome masa diorang nak melepasi ombak-ombak besar. memang mendebarkan. Bukan tu je, macam biasa bila dalam ketakutan mesti ada pertelingkahan , masa ni memang stress sangat sama ada diorang ni hidup atau tak? hmm

BACK TO 1950-an!
Seperti biasa Momi mudah impress dengan set yang membangkitkan tahun dalam filem tersebut. Memang 1950 betul! hehe. Dari tempat tinggal, fesyen, kereta dan macam-macam lagi. Untuk pengetahuan korang, filem ni penuh dengan putih salji dan air laut. hehe.  


KISAH CINTA WEBBER & MIRIAM
Macam cerita Titanic tapi bukan dia haha. Kisah cinta mereka bermula dari awal cerita. Demi membuktikan yang Miriam sangat cintai Webber, Miriam sanggup datang ke tempat kerja Webber dan cari Webber. Bukan tu je, Miriam ni memang seorang yang degil dan yakin dengan Webber akan selamat pulang.

BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 3.5/5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Filem ni macam filem berkaitan sejarah jugak. Momi suka juga filem yang diadaptasi dari kisah sebenar. Masa Ending credits, ada tunjuk mereka yang melalui kisah seperti dalam filem The Finest Hours.


The Finest Hours 2016 Download |  The Finest Hours 2016 Subtitle | Sinopsis The Finest Hours 2016 Synopsis | The Finest Hours 2016 Review | Poster The Finest Hours  2016 | The Finest Hours  2016 Torrent | Review filem The Finest Hours  2016 | Barisan pelakon The Finest Hours  2016 

#MovieReview - The Finest Hours


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Apa yang korang akan lakukan jika korang terperangkap dalam kapal yang terbelah dua dan masih boleh bergerak? I have no idea! haha Filem "The Finest Hours"yang diadaptasi dari kisah sebenar memang akan buat korang neves semasa menonton. Kenapa Momi kata neves? Teruskan membaca. ::Amaran : Spoiler:: 

Download The Finest Hours 2016


SINOPSIS THE FINEST HOURS
Filem arahan Craig Gillespie ini mengisahkan tentang misi menyelamat yang berlaku pada tahun 1952, apabila dua kapal tangki minyak SS Fort Mercer dan SS Pendleton musnah akibat dipukul ombak besar dan angin. Penyelamat cuba menyelamatkan kesemua kru kapal tersebut. "The Finest Hours" menampilkan lakonan hebat dari Chris Pine, Casey Affleck, Ben Foster, Holliday Grainger, John Ortiz, Eric Bana dan ramai lagi. (P13)



MISI MENYELAMAT YANG MENDEBARKAN!
Filem ni bukanlah seperti filem Titanic. Filem "The Finest Hours" ini memfokuskan mereka yang terperangkap dalam separuh kapal yang terbelah dua dan pasukan penyelamat ketika ribut melanda. Part paling mendebarkan semasa kapal tersebut terbelah dua, berlaku dalam sekelip mata je. Fuhh~ Lepas tu, masa 4 penyelamat nak cari kapal semasa ribut tu memang sangat awesome masa diorang nak melepasi ombak-ombak besar. memang mendebarkan. Bukan tu je, macam biasa bila dalam ketakutan mesti ada pertelingkahan , masa ni memang stress sangat sama ada diorang ni hidup atau tak? hmm

BACK TO 1950-an!
Seperti biasa Momi mudah impress dengan set yang membangkitkan tahun dalam filem tersebut. Memang 1950 betul! hehe. Dari tempat tinggal, fesyen, kereta dan macam-macam lagi. Untuk pengetahuan korang, filem ni penuh dengan putih salji dan air laut. hehe.  


KISAH CINTA WEBBER & MIRIAM
Macam cerita Titanic tapi bukan dia haha. Kisah cinta mereka bermula dari awal cerita. Demi membuktikan yang Miriam sangat cintai Webber, Miriam sanggup datang ke tempat kerja Webber dan cari Webber. Bukan tu je, Miriam ni memang seorang yang degil dan yakin dengan Webber akan selamat pulang.

BERAPA BINTANG?
Momi dengan ini ingin memberi 3.5/5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Filem ni macam filem berkaitan sejarah jugak. Momi suka juga filem yang diadaptasi dari kisah sebenar. Masa Ending credits, ada tunjuk mereka yang melalui kisah seperti dalam filem The Finest Hours.


The Finest Hours 2016 Download |  The Finest Hours 2016 Subtitle | Sinopsis The Finest Hours 2016 Synopsis | The Finest Hours 2016 Review | Poster The Finest Hours  2016 | The Finest Hours  2016 Torrent | Review filem The Finest Hours  2016 | Barisan pelakon The Finest Hours  2016 

February 22, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang pernah tak dilabel 'sombong' secara tiba-tiba? Mesti pernahkan. Lepastu mesti korang tak faham kenapa tiba-tiba dia kata macamtu? Sedangkan kita rasa kita takde masalah dengan orang kan? hahaha 


Momi Sombong?
Sejujurnya benda tu biasa berlaku dekat Momi haha. Dari zaman kolej sampailah sekarang, terpaksa membiasakan diri dengan ayat 'sombong'. Mula-mula dengar dulu memang melenting habis, rasa macam tak buat salah tiba-tiba kena tuduh macamtu haha. Semakin lama semakin 'lali' dah dengan ayat tu haha. Sebelum orang nak kenal pon ramai yang akan kata Momi sombong dan 'bajet'. hmm Kadang-kadang kita tak boleh lari dari persepsi orang terhadap kita. Kalau Momi tak layan tu mesti korang ada buat 'something' tu hahaha!

Punca Orang Panggil Sombong?
Setelah dikaji-kaji, Momi rasa antara punca diorang panggil Momi sombong ialah bila senyum atau tegur dari jauh tapi Momi tak layan. This always happen! haha Ayat mereka berbunyi macamni "hari tu senyum kau, kau tak balas pon. Ingatkan sombong" Momi pon fikir bila dia senyum? hahaha Ramai yang tak tahu (ni yang nak bagitahu hehe) sebenarnya Momi rabun jauh . Sebenarnya memang ramai dah nasihatkan suruh pakai spec tapi Momi berkeras tak nak pakai, tak selesa ahaa. Jadi sila senyum secara dekat dengan Momi, kalau jauh dikhuatiri korang emo ! hahaha :p


Satu lagi punca ialah social media, terutamanya Facebook. Momi memang seorang likers tegar tapi Momi jarang sangat komen atau tegur orang kat chat. Momi memang suka online Facebook dan sentiasa online dekat phone. Kadang-kadang nak komen tu rasa malu dan I have no idea to comment hahaha. Momi ni nampak je riang ria raya tapi sebenarnya memang sangat pemalu dan mudah 'neves'. haha.


Kesimpulannya
kita tak boleh nak label seseorang tu 'sombong' dengan sesuka hati. Kadang-kadang mesti ada sebab kan kalau dia tak layan korang kan? haha. Hanya keluarga, kawan-kawan dan mereka yang mengenali Momi je tahu perangai Momi macam mana. Jangan gaduh-gaduh tau. Hidup kena ceria selalu walaupun sedang berduka  hehe. Okaylah thanks sebab baca entri ni, kalau anda rasa saya sombong tegurlah saya, saya ni pemalu orangnya. Mula-mula memanglah tak bercakap, lama-lama nanti takut tak terlayan. hahahaa.

p/s : Korang rasa Momi sombong tak? Sila komen dibawah. hahah #Langgarpintu

Rafzan Tomomi Sombong?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang pernah tak dilabel 'sombong' secara tiba-tiba? Mesti pernahkan. Lepastu mesti korang tak faham kenapa tiba-tiba dia kata macamtu? Sedangkan kita rasa kita takde masalah dengan orang kan? hahaha 


Momi Sombong?
Sejujurnya benda tu biasa berlaku dekat Momi haha. Dari zaman kolej sampailah sekarang, terpaksa membiasakan diri dengan ayat 'sombong'. Mula-mula dengar dulu memang melenting habis, rasa macam tak buat salah tiba-tiba kena tuduh macamtu haha. Semakin lama semakin 'lali' dah dengan ayat tu haha. Sebelum orang nak kenal pon ramai yang akan kata Momi sombong dan 'bajet'. hmm Kadang-kadang kita tak boleh lari dari persepsi orang terhadap kita. Kalau Momi tak layan tu mesti korang ada buat 'something' tu hahaha!

Punca Orang Panggil Sombong?
Setelah dikaji-kaji, Momi rasa antara punca diorang panggil Momi sombong ialah bila senyum atau tegur dari jauh tapi Momi tak layan. This always happen! haha Ayat mereka berbunyi macamni "hari tu senyum kau, kau tak balas pon. Ingatkan sombong" Momi pon fikir bila dia senyum? hahaha Ramai yang tak tahu (ni yang nak bagitahu hehe) sebenarnya Momi rabun jauh . Sebenarnya memang ramai dah nasihatkan suruh pakai spec tapi Momi berkeras tak nak pakai, tak selesa ahaa. Jadi sila senyum secara dekat dengan Momi, kalau jauh dikhuatiri korang emo ! hahaha :p


Satu lagi punca ialah social media, terutamanya Facebook. Momi memang seorang likers tegar tapi Momi jarang sangat komen atau tegur orang kat chat. Momi memang suka online Facebook dan sentiasa online dekat phone. Kadang-kadang nak komen tu rasa malu dan I have no idea to comment hahaha. Momi ni nampak je riang ria raya tapi sebenarnya memang sangat pemalu dan mudah 'neves'. haha.


Kesimpulannya
kita tak boleh nak label seseorang tu 'sombong' dengan sesuka hati. Kadang-kadang mesti ada sebab kan kalau dia tak layan korang kan? haha. Hanya keluarga, kawan-kawan dan mereka yang mengenali Momi je tahu perangai Momi macam mana. Jangan gaduh-gaduh tau. Hidup kena ceria selalu walaupun sedang berduka  hehe. Okaylah thanks sebab baca entri ni, kalau anda rasa saya sombong tegurlah saya, saya ni pemalu orangnya. Mula-mula memanglah tak bercakap, lama-lama nanti takut tak terlayan. hahahaa.

p/s : Korang rasa Momi sombong tak? Sila komen dibawah. hahah #Langgarpintu

February 20, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Filem superhero paling annoying abad ini dah mula ditayangkan di pawagam. Momi takkan lepaskan peluang sebab superhero ini dari Marvel. Kalau nak tahu siapa? Dialah "Deadpool". Filem ni telah mula ditayangkan sejak Tahun Baharu Cina yang lalu, dan telah mendapat sambutan dan menjadi bual mulut ramai. Dah bersedia nak baca review "Deadpool"?   ::Amaran : Spoiler:: 




SINOPSIS DEADPOOL
Filem yang diarahkan oleh Tim Miller ini mengisahkan tentang Wade Wilson yang merupakan bekas Pasukan Elit yang menjalani satu eksperimen yang mengubah hidupnya secara drastik. Dengan kelebihan untuk pulih cepat tetapi mentaliti yang tidak stabil, dia berusaha mencari individu yang bertanggungjawab terhadap keadaannya itu. 


KETAWA TAK INGAT!
Serius weh! Bila korang dah mula menonton, korang akan gelak dari opening credit sampai habis. Ryan Reynolds ni berlakon watak Deadpool memang nampak bersahaja dan watak lain juga menghidupkan lagi filem ini menjadi sangat kelakar. Dua watak dari X-Men; Colossus dan Negasonic Teenage Warhead menjadikan filem ni lebih cool dengan kehebatan 2 X-Men tersebut. Momi rasa ini filem superhero yang paling kelakar, 'annoying' dan penuh aksi buat masa ini haha.

SUPERHERO PALING ‘ANNOYING‘
Yes! Deadpool ni memang super annoying. Selalunya superhero ni kalau tak serius sangat atau kelakar sikit memang tak sah. Lain dari typical superhero yang ada, Deadpool lebih menjengkelkan dari semua superhero yang ada dan Momi rasa nak tutup mulut dia haha. Tiada siapa yang boleh hentikan Deadpool yang kelakar, banyak cakap dan tak boleh nak serius ni. btw, Kostum merah ‘Deadpool’ tu memang serius awesome hehe.


GANAS & AWESOME
Memandangkan filem ini diklasifikasikan sebagai ’18’, filem ni banyak adengan yang ganas dan ’18sx’. Jadi memang tak sesuai untuk kanak-kanak ya. Korang yang nak pergi tengok wayang pon memang tak risaulah, sebab takkan ada kedengaran budak menangis sebab rate ’18’ hehe. Opening filem ni memang ‘awesome‘ sebab dia close up semasa Deadpool berlawan dengan orang jahat haha.

BERAPA BINTANG?

Momi dengan ini ingin memberi 5/5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Memang puas hati menonton filem adaptasi dari komik ni. Ingat ye jangan bawak budak bawah umur , especially kanak-kanak dan bayi, memang sangat ganas . hehe.


Deadpool 2016 Download | Deadpool2016 Subtitle | Sinopsis Deadpool2016 Synopsis | Deadpool2016 Review | Poster Deadpool 2016 | Deadpool 2016 Torrent | Review filem Deadpool 2016 | Barisan pelakon Deadpool 2016 

#MovieReview - Deadpool


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Filem superhero paling annoying abad ini dah mula ditayangkan di pawagam. Momi takkan lepaskan peluang sebab superhero ini dari Marvel. Kalau nak tahu siapa? Dialah "Deadpool". Filem ni telah mula ditayangkan sejak Tahun Baharu Cina yang lalu, dan telah mendapat sambutan dan menjadi bual mulut ramai. Dah bersedia nak baca review "Deadpool"?   ::Amaran : Spoiler:: 




SINOPSIS DEADPOOL
Filem yang diarahkan oleh Tim Miller ini mengisahkan tentang Wade Wilson yang merupakan bekas Pasukan Elit yang menjalani satu eksperimen yang mengubah hidupnya secara drastik. Dengan kelebihan untuk pulih cepat tetapi mentaliti yang tidak stabil, dia berusaha mencari individu yang bertanggungjawab terhadap keadaannya itu. 


KETAWA TAK INGAT!
Serius weh! Bila korang dah mula menonton, korang akan gelak dari opening credit sampai habis. Ryan Reynolds ni berlakon watak Deadpool memang nampak bersahaja dan watak lain juga menghidupkan lagi filem ini menjadi sangat kelakar. Dua watak dari X-Men; Colossus dan Negasonic Teenage Warhead menjadikan filem ni lebih cool dengan kehebatan 2 X-Men tersebut. Momi rasa ini filem superhero yang paling kelakar, 'annoying' dan penuh aksi buat masa ini haha.

SUPERHERO PALING ‘ANNOYING‘
Yes! Deadpool ni memang super annoying. Selalunya superhero ni kalau tak serius sangat atau kelakar sikit memang tak sah. Lain dari typical superhero yang ada, Deadpool lebih menjengkelkan dari semua superhero yang ada dan Momi rasa nak tutup mulut dia haha. Tiada siapa yang boleh hentikan Deadpool yang kelakar, banyak cakap dan tak boleh nak serius ni. btw, Kostum merah ‘Deadpool’ tu memang serius awesome hehe.


GANAS & AWESOME
Memandangkan filem ini diklasifikasikan sebagai ’18’, filem ni banyak adengan yang ganas dan ’18sx’. Jadi memang tak sesuai untuk kanak-kanak ya. Korang yang nak pergi tengok wayang pon memang tak risaulah, sebab takkan ada kedengaran budak menangis sebab rate ’18’ hehe. Opening filem ni memang ‘awesome‘ sebab dia close up semasa Deadpool berlawan dengan orang jahat haha.

BERAPA BINTANG?

Momi dengan ini ingin memberi 5/5 bintang untuk keseluruhan untuk filem ini. Memang puas hati menonton filem adaptasi dari komik ni. Ingat ye jangan bawak budak bawah umur , especially kanak-kanak dan bayi, memang sangat ganas . hehe.


Deadpool 2016 Download | Deadpool2016 Subtitle | Sinopsis Deadpool2016 Synopsis | Deadpool2016 Review | Poster Deadpool 2016 | Deadpool 2016 Torrent | Review filem Deadpool 2016 | Barisan pelakon Deadpool 2016 

February 16, 2016