• #MovieReview - Spectre


    Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem spy, "Spectre". Sebelum ni, first time menonton filem James Bond kat wayang, "Skyfall" (2012) rasa macam layan pulak. Kali ni mencuba untuk menonton filem ke-24 James Bond hehe. Best ke tak? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


    Download Spectre 2015

    Info Filem
    Bahasa: Inggeris
    Klasifikasi: P13
    Tarikh Tayangan: 5 November 2015
    Genre: Aksi / Pengembaraan / Jenayah
    Durasi: 2 Jam 30 Minit
    Pengedar: SONY PICTURES RELEASING INTERNATIONAL
    Pelakon: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Christoph Waltz, Monica Bellucci, Dave Bautista, Ben Whishaw, Andrew Scott, Léa Seydoux
    Pengarah: Sam Mendes
    Format: 2D, IMAX 2D
    (sumber : cinema.com.my)

    (sumber : google)

    Sinopsis
    Filem "Spectre" mengisahkan selepas menerima satu mesej daripada seseorang yang tidak dikenali, James Bond bersedia untuk membongkar sebuah organisasi penjenayah yang dikenali sebagai SPECTRE. Sementara ketua kepada Bond bergelut dengan pihak politik untuk mengekalkan MI6, Bond telah merungkai kisah rahsia mengenai SPECTRE. (sumber : cinema.com.my)

    (sumber : google)

    Review**
    Apa yang boleh saya katakan, jalan cerita dia okay sahaja. Tak terlalu hebat tak terlalu teruk. Ini filem James Bond ke-2 saya tengok selepas "Skyfall", saya lebih suka "Skyfall" dari filem ni rasanya. Kalau filem spy-spy ni konfem ler akan ada adengan "kau buat aku, kau kene balik" haha. Kalau dari segi aksi tak berapa banyak tapi semestinya aksi dan letop meletop yang ada cukup buat korang teruja menontonnya hehe. Oh, lupa nak mention lagu tema dia memang awesome, meremang ketika mendengarnya hehe.

    **Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

    Rate
    Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.


    Sam Smith - Writing's On The Wall

    I've been here before
    But always hit the floor
    I've spent a lifetime running
    And I always get away
    But with you I'm feeling something
    That makes me want to stay

    I'm prepared for this
    I never shoot to miss
    But I feel like a storm is coming
    If I'm gonna make it through the day
    Then there's no more use in running
    This is something I gotta face

    If I risk it all
    Could you break my fall?

    How do I live? How do I breathe?
    When you're not here I'm suffocating
    I want to feel love, run through my blood
    Tell me is this where I give it all up?
    For you I have to risk it all
    Cause the writing's on the wall

    A million shards of glass
    That haunt me from my past
    As the stars begin to gather
    And the light begins to fade
    When all hope begins to shatter
    Know that I won't be afraid

    If I risk it all
    Could you break my fall?

    How do I live? How do I breathe?
    When you're not here I'm suffocating
    I want to feel love, run through my blood
    Tell me is this where I give it all up?
    For you I have to risk it all
    Cause the writing's on the wall

    The writing's on the wall

    How do I live? How do I breathe?
    When you're not here I'm suffocating
    I want to feel love, run through my blood
    Tell me is this where I give it all up?
    How do I live? How do I breathe?
    When you're not here I'm suffocating
    I want to feel love, run through my blood
    Tell me is this where I give it all up?
    For you I have to risk it all
    Cause the writing's on the wall


    Spectre 2015 Download |  Spectre 2015 Subtitle | Spectre 2015 Synopsis | Spectre 2015 Review | Poster Spectre  2015 | Spectre Torrent | Review filem Spectre  2015 | Barisan pelakon Spectre  2015 | Sam Smith - Writing's On The Wall Lyric | Lirik Sam Smith - Writing's On The Wall

  • You might also like

    No comments:

    Post a Comment