Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Rasanya macam dah lama tak update blog ni haha. Dengan gigihnya tetiba terlintas nak update . Pejam celik kita dah nak masuk bulan November. Rasa macam sekejap sangat dah nak masuk bulan ke-11 tahun 2015. Bulan Oktober ni mood nak update blog memang takde sangat, banyak dah entri yang delay sebab 'kemalasan' yang melampau haha. Lately, selalu sangat moody sampai tertido -.-". Maaf sangat kalau rakan Facebook selalu nampak saya update status yang emo dan marah-marah hehe. Rasa macam banyak sangat benda nak fikir dan nak buat. Alhamdulillah ada keluarga dan kawan-kawan yang sentiasa buat saya gelak dan tenang.


Cakap pasal family hari ini ialah hari lahir Umairah (kakak) yang ke-6! Really 6?. Rasanya macam semalam je kakak baru lahir, tetiba kakak dah 6 tahun haha. Kakak mesti happy hari ni sambut birthday dekat taska. Semalam sempat send voice lagu birthday untuk kakak. Happy Birthday Kakak! Thanks sebab kakak selalu cakap kite 'comel' hehe. Nanti jumpa kite selfie puas-puas dengan wajah yang buruk haha.


Pasal blog pulak, tengah cari idea nak ubah rupa blog untuk tahun 2016. Macam-macam rupa dah jumpa, tunggu masa nak cuba dekat blog hehe. Bulan November InsyaAllah akan rajinkan diri update blog selalu. More movie review coming soon... seperti Spectre, The Hunger Games : Mockingjay - Part 2 dan beberapa movie yang akan ditonton. Kalau dipanggil untuk event blogger, InsyaAllahs saya akan pergi. Apa aktiviti menarik untuk November nanti? Haa.. tunggu! terima kasih kerana baca sampai habis. Teruskan membaca blog saya ni, diharapkan apa yang korang baca antara entri dalam blog ni, boleh digunapakai :)


p/s : Taeyeon is awesome! hehe

I


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Rasanya macam dah lama tak update blog ni haha. Dengan gigihnya tetiba terlintas nak update . Pejam celik kita dah nak masuk bulan November. Rasa macam sekejap sangat dah nak masuk bulan ke-11 tahun 2015. Bulan Oktober ni mood nak update blog memang takde sangat, banyak dah entri yang delay sebab 'kemalasan' yang melampau haha. Lately, selalu sangat moody sampai tertido -.-". Maaf sangat kalau rakan Facebook selalu nampak saya update status yang emo dan marah-marah hehe. Rasa macam banyak sangat benda nak fikir dan nak buat. Alhamdulillah ada keluarga dan kawan-kawan yang sentiasa buat saya gelak dan tenang.


Cakap pasal family hari ini ialah hari lahir Umairah (kakak) yang ke-6! Really 6?. Rasanya macam semalam je kakak baru lahir, tetiba kakak dah 6 tahun haha. Kakak mesti happy hari ni sambut birthday dekat taska. Semalam sempat send voice lagu birthday untuk kakak. Happy Birthday Kakak! Thanks sebab kakak selalu cakap kite 'comel' hehe. Nanti jumpa kite selfie puas-puas dengan wajah yang buruk haha.


Pasal blog pulak, tengah cari idea nak ubah rupa blog untuk tahun 2016. Macam-macam rupa dah jumpa, tunggu masa nak cuba dekat blog hehe. Bulan November InsyaAllah akan rajinkan diri update blog selalu. More movie review coming soon... seperti Spectre, The Hunger Games : Mockingjay - Part 2 dan beberapa movie yang akan ditonton. Kalau dipanggil untuk event blogger, InsyaAllahs saya akan pergi. Apa aktiviti menarik untuk November nanti? Haa.. tunggu! terima kasih kerana baca sampai habis. Teruskan membaca blog saya ni, diharapkan apa yang korang baca antara entri dalam blog ni, boleh digunapakai :)


p/s : Taeyeon is awesome! hehe
October 30, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem romantik komedi, "Love, Supermoon". Tak menjangka untuk menonton filem ni, kebetulan Cik Esah nak ikut jalan-jalan , kitorang pon ajak ler beliau tengok filem ni. Tajuk dia comell. Best ke tak? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Love, Supermoon 2015

Info Filem
Bahasa: Melayu
Klasifikasi: U
Tarikh Tayangan: 22 Oktober 2015
Genre: Komedi / Romantik
Durasi: 1 Jam 30 Minit
Pengedar: PRIMEWORKS STUDIOS
Pelakon: Nadiya Nissa, Farid Kamil, Rita Rudaini, Anne Ngasri, Zain Hamid, Azhar Sulaiman, Zain Saidin
Pengarah: Wan Hasliza
Format: 2D

Sinopsis
Filem "Love, Supermoon" mengisahkan tentang tiga rakan baik iaitu Triz, Tiha dan Nina yang suka bergosip tentang kehidupan Razak yang merupakan seorang doktor. Razak telah berkahwin dengan seorang pramugari bernama Nora, tetapi perkahwinan mereka tidak berpanjangan. Razak juga berteman baik dengan Sulayman yang merupakan abang angkat kepada Nina, yang kemudiannya menjadi isterinya. Walaupun ketiga rakan baik ini adakalanya bersikap `gila-gila`, mereka tidak sesekali lari daripada dugaan hidup.


Review**
I'm gonna say, I like it! Ini bukan cerita cinta yang biasa kita tengok yer hehe. Saya rasa jalan ceritanya yang menarik dan lain dari yang lainlah. Barisan pelakon berjaya menghidupkan dan menceriakan filem ini. Banyak adengan kelakar yang akan buat korang gelak terbahak-bahak. Semestinya watak utama Nadiya Nessa sangat awesome dari ketawa sampai lah menangis dilakonkan dengan baik sekali. Bila tengok filem ni ada lah sikit-sikit kembalikan nostalgia sekolah menengah dan abang kakak adik terangkat-angkat ni haha. Rasanya tak rugilah menonton. Overall, filem yang menarik, sweet & comel. :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

Love ,Supermoon 2015 Download |  Love ,Supermoon 2015 Subtitle | Love ,Supermoon 2015 Synopsis | Love ,Supermoon 2015 Review | Poster Love ,Supermoon 2015 | Love ,Supermoon Torrent | Review filem Love ,Supermoon 2015 | Barisan pelakon Love ,Supermoon 2015 | Nadya Nessa Love ,Supermoon 2015

#MovieReview - Love, Supermoon


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem romantik komedi, "Love, Supermoon". Tak menjangka untuk menonton filem ni, kebetulan Cik Esah nak ikut jalan-jalan , kitorang pon ajak ler beliau tengok filem ni. Tajuk dia comell. Best ke tak? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Love, Supermoon 2015

Info Filem
Bahasa: Melayu
Klasifikasi: U
Tarikh Tayangan: 22 Oktober 2015
Genre: Komedi / Romantik
Durasi: 1 Jam 30 Minit
Pengedar: PRIMEWORKS STUDIOS
Pelakon: Nadiya Nissa, Farid Kamil, Rita Rudaini, Anne Ngasri, Zain Hamid, Azhar Sulaiman, Zain Saidin
Pengarah: Wan Hasliza
Format: 2D

Sinopsis
Filem "Love, Supermoon" mengisahkan tentang tiga rakan baik iaitu Triz, Tiha dan Nina yang suka bergosip tentang kehidupan Razak yang merupakan seorang doktor. Razak telah berkahwin dengan seorang pramugari bernama Nora, tetapi perkahwinan mereka tidak berpanjangan. Razak juga berteman baik dengan Sulayman yang merupakan abang angkat kepada Nina, yang kemudiannya menjadi isterinya. Walaupun ketiga rakan baik ini adakalanya bersikap `gila-gila`, mereka tidak sesekali lari daripada dugaan hidup.


Review**
I'm gonna say, I like it! Ini bukan cerita cinta yang biasa kita tengok yer hehe. Saya rasa jalan ceritanya yang menarik dan lain dari yang lainlah. Barisan pelakon berjaya menghidupkan dan menceriakan filem ini. Banyak adengan kelakar yang akan buat korang gelak terbahak-bahak. Semestinya watak utama Nadiya Nessa sangat awesome dari ketawa sampai lah menangis dilakonkan dengan baik sekali. Bila tengok filem ni ada lah sikit-sikit kembalikan nostalgia sekolah menengah dan abang kakak adik terangkat-angkat ni haha. Rasanya tak rugilah menonton. Overall, filem yang menarik, sweet & comel. :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

Love ,Supermoon 2015 Download |  Love ,Supermoon 2015 Subtitle | Love ,Supermoon 2015 Synopsis | Love ,Supermoon 2015 Review | Poster Love ,Supermoon 2015 | Love ,Supermoon Torrent | Review filem Love ,Supermoon 2015 | Barisan pelakon Love ,Supermoon 2015 | Nadya Nessa Love ,Supermoon 2015

October 27, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Akademi Fantasia 2015 (AF2015) akan melabuhkan tirainya tak lama lagi. Bila nak dekat-dekat Final ni, mestilah diorang 'busy' merakamkan lagu baru diorang. Menariknya AF2015 ni, pelajar-pelajar kena buat lagu sendiri, macam Nuha AF2014 buat untuk lagunya  "Pertama Kali". Teruja pulak rasanya. Kalau ada lagu sendiri, mesti ada muzik video macam AF-AF yang lepas. Nanti kalau ada tajuk lagu dan muzik video , saya akan update dekat sini okay. Papepon, goodluck untuk Bila, Sharul, Sufi & Syamel.:) [Update : Tahniah kepada Sufi, dinobatkan sebagai Juara AF2015! :)]
Lirik Lagu AF2015


BILA - DIAM SAJA [Download]
Lagu : Edry Abdul Halim
Lirik : Edry Abdul Halim

Lama ku memendam rasa dalam hati
Cinta yang ku simpan dari mu

Semakin mencuba untuk melupakan
Semakin menusuk kalbuku

Beratnya bibirku untuk berbicara
Meluahkan cinta ini
Kerna takut dikecewa

Walaupun ku sungguh sayangkan diri mu
Demi hatiku yang rapuh
Biar cinta ku sehala dan berdiam saja

Cukup dari jauh diri ku memuja
Mimpikan sebuah cinta yang takkan ada

Beratnya bibirku untuk berbicara
Meluahkan cinta ini
Kerna takut dikecewa



LISA - HATI KACA [Download]
Lagu : Lisa 
Lirik : Lisa

Sukar pabila dilamun cinta
Perlu menanggung derita untuk ku kecapi bahagia
Kekal bersama

Haruskah diri ku berubah demi cinta
Berhati permata
Tak bisa terguris calar
Tapi ku berhati kaca

Meski kau telah melukakan hati ku
Tapi diri ini tetap menyayangi mu
Mungkin kau lupa ku hanya wanita

Haruskah diri ku berubah demi cinta
Berhati permata
Tak bisa terguris calar
Tapi ku berhati kaca


RACHEL - BERDEGUP JANTUNGKU TERHENTI [Download]
Lagu: DJ Fuzz & Zizi
Lirik: DJ Fuzz

Semusim yang berlalu, engkau pergi dan tak ku sedari,
Lenaku dikejutkan dengan berita engkau kembali,
Tapi kini, sayang, kau pulang bersamanya
Siapa gadis ini dan apa dengannya
:
Degup jantungku terhenti
Degup jantungku terhenti
Sinaran mentari, bersama pelangi
Bukan milikku lagi

Menggamit kisah lalu, sewaktu engkau masih milikku
Ku yakin kita berdua, cerita cinta kita selamanya
Tapi kini, sayang, kau pulang bersamanya
Siapa gadis ini dan apa dengannya

Degup jantungku terhenti
Degup jantungku terhenti
Sinaran mentari, bersama pelangi
Bukan milikku lagi

Ku relakan kau pergi

Degup jantungku terhenti
Degup jantungku terhenti
Sinaran mentari, bersama pelangi
Bukan milikku lagi

Bukan milikku lagi


SHARUL - HANYA KAMU.. [Download]
Lagu : Aiman 
Lirik : ZL2

Kau...
tlah hadir 
mempesonakan 
diriku begitu tak bisa aku
jelaskan denganku....

Kau yang mampu tundukkan hati 
yang begitu keras membuka diri 
dari sakit..
sakit yang begitu lama

I need you Baby....
I love you Baby .....
sambutlah cinta ku....
bersama dirimu...
untuk diriku

solo

Kau yang mampu tundukkan hati 
yang begitu keras membuka diri 
dari sakit..
sakit yang begitu lama

I need you Baby..... 
I love you Baby .....
sambutlah cinta ku....
bersama dirimu...
untuk diriku

ulang 2X

i love you Baby.....

Maksud
Jatuh cinta....
Hanya wanita itu mampu membuat hatinya jatuh cinta setelah pintu hatinya begitu lama tertutup



SUFI - KISAH DUA MUKA [Download]
Lagu : Sufi
Lirik : Sufi

Inikah caranya kau membunuh cinta
Jiwa ku berdarah dah ditikam dusta
Hanyut tak berdaya
Lumpuh tak bermaya

Perihnya hatiku dihukum tersiksa
Di sangkar terkurung meringkuk durjana
Sudah cukup sudah puas ku merana

Biar…biarkanlah aku meronta
Untuk menerima segalanya
Lepaskan ku dari jerutan kalbu
Kisah dua mukamu

Perihnya hatiku dihukum tersiksa
Di sangkar terkurung meringkuk durjana
Sudah cukup sudah puas ku merana

Biar…biarkanlah aku meronta
Untuk menerima segalanya
Lepaskan ku dari jerutan kalbu
Kisah dua mukamu

Jika ku mati hidup kembali
Kau takkan ku rujuk semula

Biar…biarkanlah aku meronta
Untuk menerima segalanya
Lepaskan ku dari jerutan kalbu
Kisah dua mukamu


SYAMEL - HIDUP DALAM MATI [Download]
Lagu : Syamel
Lirik : Syamel

Lakaran lukisan tak berwajah
Meronta ku di dalam kesunyian
Tak rela ku mengejar cinta yang hampir kelam
Sendiri ku di sini pilu

Angin bawalah aku pergi
Pergi dari kesakitan ini
Tak mampu ku menahan peritnya perpisahan
Tuhan hapuskan semua kenangan

Tak ku menduga kau berlalu pergi
Tinggalkan semua mimpi dan janji
Terluka aku menangis
Tersedar kau hilang di hati

Jangan diucap sesal mu berkali
Tiada erti hidup ini
Ku terima suratan takdir
Biarkan aku sendiri hidup dalam mati

Tak mampu ku menahan
Peritnya perpisahan
Tuhan hapuskan semua kenangan

Tak ku menduga kau berlalu pergi
Tinggalkan semua mimpi dan janji
Terluka aku menangis
Tersedar kau hilang di hati

Jangan diucap sesal mu berkali
Tiada erti hidup ini
Ku terima suratan takdir
Biarkan aku sendiri hidup dalam mati

Semua lirik lagu dicopy dari sini. :)

Lagu Baru AF2015 | Lagu Baru Bila AF2015 | Lagu Baru Lisa AF2015 | Lagu Baru Rachel AF2015 | Lagu Baru Sharul AF2015 | Lagu Baru Sufi AF2015 | Lagu Baru Syamel AF2015 | Lagu Baru Pelajar AF2015 | Lagu Konsert Akhir AF2015 | Lirik Lagu Bila AF2015 - Berdiam Saja | Lirik Lagu Lisa AF2015 - Hati Kaca | Lirik Lagu Rachel AF2015 - Berdegup Jantungku Terhenti | Lirik Lagu Sharul AF2015 - Hanya Kamu | Lirik Lagu Sufi AF2015 - Kisah Dua Muka | Lirik Lagu Syamel AF2015 - Hidup Dalam Mati | Lagu Baru AF2015 Download Mp3 | Download Lagu Bila AF2015 - Berdiam Saja Mp3 | Download Lagu Lisa AF2015 - Hati Kaca Mp3 | Download Lagu Rachel AF2015 - Berdegup Jantungku Terhenti Mp3 | Download Lagu Sharul AF2015 - Hanya Kamu Mp3 | Download Lagu Sufi AF2015 - Kisah Dua Muka Mp3 | Download Lagu Syamel AF2015 - Hidup Dalam Mati Mp3 | Muzik Video Lagu Bila AF2015 - Berdiam Saja Mp3 | Muzik Video Lagu Lisa AF2015 - Hati Kaca Mp3 | Muzik Video Lagu Rachel AF2015 - Berdegup Jantungku Terhenti Mp3 | Muzik Video Lagu Sharul AF2015 - Hanya Kamu Mp3 | Muzik Video Lagu Sufi AF2015 - Kisah Dua Muka Mp3 | Muzik Video  Lagu Syamel AF2015 - Hidup Dalam Mati Mp3

Lagu Baru AF2015 & Muzik Video AF2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Akademi Fantasia 2015 (AF2015) akan melabuhkan tirainya tak lama lagi. Bila nak dekat-dekat Final ni, mestilah diorang 'busy' merakamkan lagu baru diorang. Menariknya AF2015 ni, pelajar-pelajar kena buat lagu sendiri, macam Nuha AF2014 buat untuk lagunya  "Pertama Kali". Teruja pulak rasanya. Kalau ada lagu sendiri, mesti ada muzik video macam AF-AF yang lepas. Nanti kalau ada tajuk lagu dan muzik video , saya akan update dekat sini okay. Papepon, goodluck untuk Bila, Sharul, Sufi & Syamel.:) [Update : Tahniah kepada Sufi, dinobatkan sebagai Juara AF2015! :)]
Lirik Lagu AF2015


BILA - DIAM SAJA [Download]
Lagu : Edry Abdul Halim
Lirik : Edry Abdul Halim

Lama ku memendam rasa dalam hati
Cinta yang ku simpan dari mu

Semakin mencuba untuk melupakan
Semakin menusuk kalbuku

Beratnya bibirku untuk berbicara
Meluahkan cinta ini
Kerna takut dikecewa

Walaupun ku sungguh sayangkan diri mu
Demi hatiku yang rapuh
Biar cinta ku sehala dan berdiam saja

Cukup dari jauh diri ku memuja
Mimpikan sebuah cinta yang takkan ada

Beratnya bibirku untuk berbicara
Meluahkan cinta ini
Kerna takut dikecewa



LISA - HATI KACA [Download]
Lagu : Lisa 
Lirik : Lisa

Sukar pabila dilamun cinta
Perlu menanggung derita untuk ku kecapi bahagia
Kekal bersama

Haruskah diri ku berubah demi cinta
Berhati permata
Tak bisa terguris calar
Tapi ku berhati kaca

Meski kau telah melukakan hati ku
Tapi diri ini tetap menyayangi mu
Mungkin kau lupa ku hanya wanita

Haruskah diri ku berubah demi cinta
Berhati permata
Tak bisa terguris calar
Tapi ku berhati kaca


RACHEL - BERDEGUP JANTUNGKU TERHENTI [Download]
Lagu: DJ Fuzz & Zizi
Lirik: DJ Fuzz

Semusim yang berlalu, engkau pergi dan tak ku sedari,
Lenaku dikejutkan dengan berita engkau kembali,
Tapi kini, sayang, kau pulang bersamanya
Siapa gadis ini dan apa dengannya
:
Degup jantungku terhenti
Degup jantungku terhenti
Sinaran mentari, bersama pelangi
Bukan milikku lagi

Menggamit kisah lalu, sewaktu engkau masih milikku
Ku yakin kita berdua, cerita cinta kita selamanya
Tapi kini, sayang, kau pulang bersamanya
Siapa gadis ini dan apa dengannya

Degup jantungku terhenti
Degup jantungku terhenti
Sinaran mentari, bersama pelangi
Bukan milikku lagi

Ku relakan kau pergi

Degup jantungku terhenti
Degup jantungku terhenti
Sinaran mentari, bersama pelangi
Bukan milikku lagi

Bukan milikku lagi


SHARUL - HANYA KAMU.. [Download]
Lagu : Aiman 
Lirik : ZL2

Kau...
tlah hadir 
mempesonakan 
diriku begitu tak bisa aku
jelaskan denganku....

Kau yang mampu tundukkan hati 
yang begitu keras membuka diri 
dari sakit..
sakit yang begitu lama

I need you Baby....
I love you Baby .....
sambutlah cinta ku....
bersama dirimu...
untuk diriku

solo

Kau yang mampu tundukkan hati 
yang begitu keras membuka diri 
dari sakit..
sakit yang begitu lama

I need you Baby..... 
I love you Baby .....
sambutlah cinta ku....
bersama dirimu...
untuk diriku

ulang 2X

i love you Baby.....

Maksud
Jatuh cinta....
Hanya wanita itu mampu membuat hatinya jatuh cinta setelah pintu hatinya begitu lama tertutup



SUFI - KISAH DUA MUKA [Download]
Lagu : Sufi
Lirik : Sufi

Inikah caranya kau membunuh cinta
Jiwa ku berdarah dah ditikam dusta
Hanyut tak berdaya
Lumpuh tak bermaya

Perihnya hatiku dihukum tersiksa
Di sangkar terkurung meringkuk durjana
Sudah cukup sudah puas ku merana

Biar…biarkanlah aku meronta
Untuk menerima segalanya
Lepaskan ku dari jerutan kalbu
Kisah dua mukamu

Perihnya hatiku dihukum tersiksa
Di sangkar terkurung meringkuk durjana
Sudah cukup sudah puas ku merana

Biar…biarkanlah aku meronta
Untuk menerima segalanya
Lepaskan ku dari jerutan kalbu
Kisah dua mukamu

Jika ku mati hidup kembali
Kau takkan ku rujuk semula

Biar…biarkanlah aku meronta
Untuk menerima segalanya
Lepaskan ku dari jerutan kalbu
Kisah dua mukamu


SYAMEL - HIDUP DALAM MATI [Download]
Lagu : Syamel
Lirik : Syamel

Lakaran lukisan tak berwajah
Meronta ku di dalam kesunyian
Tak rela ku mengejar cinta yang hampir kelam
Sendiri ku di sini pilu

Angin bawalah aku pergi
Pergi dari kesakitan ini
Tak mampu ku menahan peritnya perpisahan
Tuhan hapuskan semua kenangan

Tak ku menduga kau berlalu pergi
Tinggalkan semua mimpi dan janji
Terluka aku menangis
Tersedar kau hilang di hati

Jangan diucap sesal mu berkali
Tiada erti hidup ini
Ku terima suratan takdir
Biarkan aku sendiri hidup dalam mati

Tak mampu ku menahan
Peritnya perpisahan
Tuhan hapuskan semua kenangan

Tak ku menduga kau berlalu pergi
Tinggalkan semua mimpi dan janji
Terluka aku menangis
Tersedar kau hilang di hati

Jangan diucap sesal mu berkali
Tiada erti hidup ini
Ku terima suratan takdir
Biarkan aku sendiri hidup dalam mati

Semua lirik lagu dicopy dari sini. :)

Lagu Baru AF2015 | Lagu Baru Bila AF2015 | Lagu Baru Lisa AF2015 | Lagu Baru Rachel AF2015 | Lagu Baru Sharul AF2015 | Lagu Baru Sufi AF2015 | Lagu Baru Syamel AF2015 | Lagu Baru Pelajar AF2015 | Lagu Konsert Akhir AF2015 | Lirik Lagu Bila AF2015 - Berdiam Saja | Lirik Lagu Lisa AF2015 - Hati Kaca | Lirik Lagu Rachel AF2015 - Berdegup Jantungku Terhenti | Lirik Lagu Sharul AF2015 - Hanya Kamu | Lirik Lagu Sufi AF2015 - Kisah Dua Muka | Lirik Lagu Syamel AF2015 - Hidup Dalam Mati | Lagu Baru AF2015 Download Mp3 | Download Lagu Bila AF2015 - Berdiam Saja Mp3 | Download Lagu Lisa AF2015 - Hati Kaca Mp3 | Download Lagu Rachel AF2015 - Berdegup Jantungku Terhenti Mp3 | Download Lagu Sharul AF2015 - Hanya Kamu Mp3 | Download Lagu Sufi AF2015 - Kisah Dua Muka Mp3 | Download Lagu Syamel AF2015 - Hidup Dalam Mati Mp3 | Muzik Video Lagu Bila AF2015 - Berdiam Saja Mp3 | Muzik Video Lagu Lisa AF2015 - Hati Kaca Mp3 | Muzik Video Lagu Rachel AF2015 - Berdegup Jantungku Terhenti Mp3 | Muzik Video Lagu Sharul AF2015 - Hanya Kamu Mp3 | Muzik Video Lagu Sufi AF2015 - Kisah Dua Muka Mp3 | Muzik Video  Lagu Syamel AF2015 - Hidup Dalam Mati Mp3

October 27, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pada 4 Oktober 2015 (Ahad) berlangsungnya majlis perkahwinan Abang Sepupu saya, Afiq & Pasangannya, Mira. Saya bersama Abang Iju, Emak dan Qaisarah wakil keluarga kami bertandang ke majlis tersebut . Jom baca kisah sepanjang majlis berlangsung. 


Majlis bermula jam 11.00 pagi, kelihatan ramai dah tetamu hadir menikmati hidangan yang disediakan. Hidangan yang disediakan sangat menarik (tapi lupa nak tangkap gambar, hehe) yang paling penting ada ayam hahaha. Lepas makan je sedara mara masuk ke dalam rumah , nak tunggu untuk majlis bersanding. Tepat jam 1.30 tengah hari, mereka bersanding. Macam biasalah , saudara mara, keluarga & kawan-kawan akan merenjis-renjis dipilis haha.


Selesai sesi renjis merenjis, tiba giliran pengantin dan saudara mara terdekat menjamu selera di meja makan beradab. Cik Esah dikhabarkan duduk semeja dengan pengantin menikmati makanan di meja makan beradab (Cik Esah omak den! hehe) . Lepas makan, pengantin kembali ke pelamin untuk sesi bergambar bersama keluarga dan rakan-rakan. Tom tengok beberapa moments yang sempat dirakamkan semasa majlis berlangsung :





















Akhirnya semuanya selamat sudah. Alhamduillah. Selamat Pengantin Baru & Tahniah buat Afiq & Mira (actually Abang Afiq & Kak Mira) , semoga berbahagia selamanya okey. Maaf sebab tak berapa banyak gambar tapi ade la jugak kan haha. 

p/s : comel tak iteww? hehe 

Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Pelamin Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Kek Pengantin Melayu | Adat Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Majlis Perkahwinan Afiq & Mira | Majlis Perkahwinan Orang Melayu 2015

AFIQ & MIRA WEDDING | 4 Oktober 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pada 4 Oktober 2015 (Ahad) berlangsungnya majlis perkahwinan Abang Sepupu saya, Afiq & Pasangannya, Mira. Saya bersama Abang Iju, Emak dan Qaisarah wakil keluarga kami bertandang ke majlis tersebut . Jom baca kisah sepanjang majlis berlangsung. 


Majlis bermula jam 11.00 pagi, kelihatan ramai dah tetamu hadir menikmati hidangan yang disediakan. Hidangan yang disediakan sangat menarik (tapi lupa nak tangkap gambar, hehe) yang paling penting ada ayam hahaha. Lepas makan je sedara mara masuk ke dalam rumah , nak tunggu untuk majlis bersanding. Tepat jam 1.30 tengah hari, mereka bersanding. Macam biasalah , saudara mara, keluarga & kawan-kawan akan merenjis-renjis dipilis haha.


Selesai sesi renjis merenjis, tiba giliran pengantin dan saudara mara terdekat menjamu selera di meja makan beradab. Cik Esah dikhabarkan duduk semeja dengan pengantin menikmati makanan di meja makan beradab (Cik Esah omak den! hehe) . Lepas makan, pengantin kembali ke pelamin untuk sesi bergambar bersama keluarga dan rakan-rakan. Tom tengok beberapa moments yang sempat dirakamkan semasa majlis berlangsung :





















Akhirnya semuanya selamat sudah. Alhamduillah. Selamat Pengantin Baru & Tahniah buat Afiq & Mira (actually Abang Afiq & Kak Mira) , semoga berbahagia selamanya okey. Maaf sebab tak berapa banyak gambar tapi ade la jugak kan haha. 

p/s : comel tak iteww? hehe 

Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Pelamin Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Kek Pengantin Melayu | Adat Majlis Perkahwinan Orang Melayu | Majlis Perkahwinan Afiq & Mira | Majlis Perkahwinan Orang Melayu 2015

October 25, 2015
(sumber : Google)

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. I'm really really really excited to tell this! Adele akan me-release-kan album terbarunya (sejak dari 2011) yang berjudul "25" pada 20 November 2015. Beberapa bulan dulu ada search google tapi masih tiada khabar berita atau album ni ditunda sehingga tahun 2016. Bila hari ni bukak YouTube, ada satu video nama "Adele - Hello" dan sayaaa sangat terkejut dan seronok bila nampak tu. Terus bukak. Saya mula ikuti perkembangan Adele ni tahun 2011, lagu tip top "Someone Like You", "Rumour Has It", "Set Fire To The Rain" & "Skyfall". Hasil album yang terbaik. Kali ini Adele kembali pada tahun 2015 dengan single pertama dari album "25", "Hello"! Hoorey! hehe



This song is amazing! Meremang bulu roma dengar dia tarik dan menyentuh hati sekejap. Teringat lagu "Someone Like You". Tunggu lama nak dengar lagu baru, akhirnyaaa lepas rindu jugak. Thanks sis haha. Tak sabar nak dengar album penuh. Korang mesti nak tahu senarai lagu dalam album "25", meh saya bagitahu :

1. "Hello"
2. "Send My Love (To Your New Lover)"
3. "I Miss You"
4. "When We Were Young"
5. "Remedy"
6. "Water Under the Bridge"
7. "River Lea"
8. "Love in the Dark"
9. "Million Years Ago"
10. "All I Ask"
11. "Sweetest Devotion" 


Adele - Hello Lyric
copy from directlyrics.com

Hello, it’s me
I was wondering
If after all these years
You’d like to meet
To go over
Everything
They say that time’s supposed to heal yeah but I ain’t done much healing

Hello, can you hear me?
I'm in California dreaming about who we used to be
When we were younger and free
I've forgotten how it felt before the world fell at our feet
There's such a difference between us
And a million miles

Hello from the other side
I must've called a thousand times to tell you
I'm sorry, for everything that I've done
But when I call you never seem to be home

Hello from the outside
At least I can say that I've tried to tell you
I'm sorry, for breaking your heart
But it don't matter, it clearly doesn't tear you apart anymore

Hello, how are you?
It's so typical of me to talk about myself
I'm sorry, I hope that you're well
Did you ever make it out of that town
Where nothing ever happened?
It's no secret
That the both of us are running out of time

Hello from the other side
I must've called a thousand times to tell you
I'm sorry, for everything that I've done
But when I call you never seem to be home

Hello from the outside
At least I can say that I've tried to tell you
I'm sorry, for breaking your heart
But it don't matter, it clearly doesn't tear you apart anymore

Ooooohh, anymore
Ooooohh, anymore
Ooooohh, anymore
Anymore

Hello from the other side
I must've called a thousand times to tell you
I'm sorry, for everything that I've done
But when I call you never seem to be home

Hello from the outside
At least I can say that I've tried to tell you
I'm sorry, for breaking your heart
But it don't matter, it clearly doesn't tear you apart anymore


Adele is back! | Adele new album 2015 | Adele release new album 2015 | Adele release 25 in November 2015 | Album Baru Adele 2015 | Download Adele 25 Torrent | Download Adele 25 | Muat Turun Album Adele 25 | Lirik Lagu Hello - Adele | Adele - Hello Lyric | Adele 25 album cover | Adele 25 Download | Adele 25 Review | Adele - Hello Download Mp3 | Muat Turun Adele - Hello 

Hello

(sumber : Google)

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. I'm really really really excited to tell this! Adele akan me-release-kan album terbarunya (sejak dari 2011) yang berjudul "25" pada 20 November 2015. Beberapa bulan dulu ada search google tapi masih tiada khabar berita atau album ni ditunda sehingga tahun 2016. Bila hari ni bukak YouTube, ada satu video nama "Adele - Hello" dan sayaaa sangat terkejut dan seronok bila nampak tu. Terus bukak. Saya mula ikuti perkembangan Adele ni tahun 2011, lagu tip top "Someone Like You", "Rumour Has It", "Set Fire To The Rain" & "Skyfall". Hasil album yang terbaik. Kali ini Adele kembali pada tahun 2015 dengan single pertama dari album "25", "Hello"! Hoorey! hehe



This song is amazing! Meremang bulu roma dengar dia tarik dan menyentuh hati sekejap. Teringat lagu "Someone Like You". Tunggu lama nak dengar lagu baru, akhirnyaaa lepas rindu jugak. Thanks sis haha. Tak sabar nak dengar album penuh. Korang mesti nak tahu senarai lagu dalam album "25", meh saya bagitahu :

1. "Hello"
2. "Send My Love (To Your New Lover)"
3. "I Miss You"
4. "When We Were Young"
5. "Remedy"
6. "Water Under the Bridge"
7. "River Lea"
8. "Love in the Dark"
9. "Million Years Ago"
10. "All I Ask"
11. "Sweetest Devotion" 


Adele - Hello Lyric
copy from directlyrics.com

Hello, it’s me
I was wondering
If after all these years
You’d like to meet
To go over
Everything
They say that time’s supposed to heal yeah but I ain’t done much healing

Hello, can you hear me?
I'm in California dreaming about who we used to be
When we were younger and free
I've forgotten how it felt before the world fell at our feet
There's such a difference between us
And a million miles

Hello from the other side
I must've called a thousand times to tell you
I'm sorry, for everything that I've done
But when I call you never seem to be home

Hello from the outside
At least I can say that I've tried to tell you
I'm sorry, for breaking your heart
But it don't matter, it clearly doesn't tear you apart anymore

Hello, how are you?
It's so typical of me to talk about myself
I'm sorry, I hope that you're well
Did you ever make it out of that town
Where nothing ever happened?
It's no secret
That the both of us are running out of time

Hello from the other side
I must've called a thousand times to tell you
I'm sorry, for everything that I've done
But when I call you never seem to be home

Hello from the outside
At least I can say that I've tried to tell you
I'm sorry, for breaking your heart
But it don't matter, it clearly doesn't tear you apart anymore

Ooooohh, anymore
Ooooohh, anymore
Ooooohh, anymore
Anymore

Hello from the other side
I must've called a thousand times to tell you
I'm sorry, for everything that I've done
But when I call you never seem to be home

Hello from the outside
At least I can say that I've tried to tell you
I'm sorry, for breaking your heart
But it don't matter, it clearly doesn't tear you apart anymore


Adele is back! | Adele new album 2015 | Adele release new album 2015 | Adele release 25 in November 2015 | Album Baru Adele 2015 | Download Adele 25 Torrent | Download Adele 25 | Muat Turun Album Adele 25 | Lirik Lagu Hello - Adele | Adele - Hello Lyric | Adele 25 album cover | Adele 25 Download | Adele 25 Review | Adele - Hello Download Mp3 | Muat Turun Adele - Hello 

October 23, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ada berita penting saya mahu sampaikan pada korang semua. Apakah ia? yaaa... korang harus cuba minum Susu Kambing BARAKA yang sedap lagi berkhasiat. Sesuai untuk mereka yang berumur 2 tahun dan keatas. Menariknya, susu kambing BARAKA ini ada empat perisa :

  • Susu Kambing BARAKA Asli (Pek Warna Hijau)
  • Susu Kambing BARAKA Coklat (Pek Warna Coklat)
  • Susu Kambing BARAKA Strawberi (Pek Warna Merah)
  • Susu Kambing BARAKA Kolagen (Pek Warna Biru)
Jangan ingat bila susu je untuk budak-budak, tidak juga ye gais. Orang dewasa pon boleh minum semua perisa ni okay . Bestnya susu kambing ni, ia tak berbau hamis serta tak rasa kambing ye. Bukan itu sahaja, ia juga baik untuk penghadaman. Antara kebaikan lain ialah ia dengan prebiotik Inulin, rendah laktosa dan of course tinggi kalsium berbanding jenama lain di pasaran. Bagi yang berdiet, minum ni pon cukup mengantikan sarapan atau masa-masa lain, sebab memang mengenyangkan. Dengan rasa vanilla, korang takkan perasanlah yang korang sedang minum susu kambing.

*curi dan edit suka hati dari instagram Hai Blogger!*

Bukan sahaja produk susu kambing, malah BARAKA juga ada keluarkan produk "BARAKA BEAUTY DRINK" (dalam bentuk botol & kotak terbaring tu) , produk minuman strawberi kolagen sebagai alternatif kepada mereka yang mementingkan kesihatan walaupun tiada masa untuk bersenam atau beriadah atas sebab kerja. Minuman ini diformulasikan dari marine kolagen disamping serat anggur.


Haaa! peminat aiskrim dan ice blended harus cuba aiskrim dan ice blended dari susu kambing BARAKA kolagen, tetapi buat masa ini BARAKA SHOPPE atau kiosk aiskrim BARAKA beroperasi di Melaka Internation Bowling Centre (MITC), Ayer Keroh, Melaka. Berita best untuk mereka nak rasa aiskrim tu, mereka akan beroperasi di outlet-outlet Giant terpilih di seluruh negara , InsyaAllah :)

*Perisa coklat always my fav!*

Jangan risau, semua produk keluaran BARAKA dijamin HALAL. Produk-produk ini di kilangkan mengikut piawaian kualiti yang ketat bagi memastikan kualiti produk BAKARA sentiasa terbaik. Produk susu kambing BARAKA 650gm boleh didapati di seluruh rangkaian GIANT, Cold Storage dan Merchato di semenanjung Malaysia. Pek pengenalan susu kambing BARAKA (200gm/ Semua perisa), pek pengenalan BARAKA BEAUTY DRINK dan BARAKA BEAUTY DRINK 375 gm boleh dapatkan secara online dengan membeli di :

Facebook : www.facebook.com/barakashoppe
Instagram : @barakashoppe
Whatsapp : 018-3267978
No. Telefon : 03-51037657

SEKITAR MAJLIS 









Terima kasih Mozac Medicare (MCC) dan Hai Blogger! kerana menjemput saya. Rasa sangat bertuah dapat merasai semua perisa susu kambing dan minuman kolagen tu. Korang patut cuba jugak okay. Jangan lupa dapatkan pek pengenalan tu. :)


Susu Kambing, Susu Kambing Asli, Susu Terbaik, Tanpa Bau Hamis dan Sangat Sedap, Susu Kambing Perisa Coklat, Susu Kambing Terbaik Untuk Bayi, Susu Kambing Terbaik Untuk Ibu Hamil, Susu Kambing Terbaik Untuk Anak, Susu Kambing di Giant, Susu Kambing Segera, Khasiat Susu Kambing, Susu Kambing Halal, Susu Kambing Baraka, Cold Storage Malaysia, Cold Storage Promotion, Mercato Supermarket Malaysia

Susu Kambing Yang Sedap Lagi Berkhasiat! | Susu Kambing Baraka


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ada berita penting saya mahu sampaikan pada korang semua. Apakah ia? yaaa... korang harus cuba minum Susu Kambing BARAKA yang sedap lagi berkhasiat. Sesuai untuk mereka yang berumur 2 tahun dan keatas. Menariknya, susu kambing BARAKA ini ada empat perisa :

  • Susu Kambing BARAKA Asli (Pek Warna Hijau)
  • Susu Kambing BARAKA Coklat (Pek Warna Coklat)
  • Susu Kambing BARAKA Strawberi (Pek Warna Merah)
  • Susu Kambing BARAKA Kolagen (Pek Warna Biru)
Jangan ingat bila susu je untuk budak-budak, tidak juga ye gais. Orang dewasa pon boleh minum semua perisa ni okay . Bestnya susu kambing ni, ia tak berbau hamis serta tak rasa kambing ye. Bukan itu sahaja, ia juga baik untuk penghadaman. Antara kebaikan lain ialah ia dengan prebiotik Inulin, rendah laktosa dan of course tinggi kalsium berbanding jenama lain di pasaran. Bagi yang berdiet, minum ni pon cukup mengantikan sarapan atau masa-masa lain, sebab memang mengenyangkan. Dengan rasa vanilla, korang takkan perasanlah yang korang sedang minum susu kambing.

*curi dan edit suka hati dari instagram Hai Blogger!*

Bukan sahaja produk susu kambing, malah BARAKA juga ada keluarkan produk "BARAKA BEAUTY DRINK" (dalam bentuk botol & kotak terbaring tu) , produk minuman strawberi kolagen sebagai alternatif kepada mereka yang mementingkan kesihatan walaupun tiada masa untuk bersenam atau beriadah atas sebab kerja. Minuman ini diformulasikan dari marine kolagen disamping serat anggur.


Haaa! peminat aiskrim dan ice blended harus cuba aiskrim dan ice blended dari susu kambing BARAKA kolagen, tetapi buat masa ini BARAKA SHOPPE atau kiosk aiskrim BARAKA beroperasi di Melaka Internation Bowling Centre (MITC), Ayer Keroh, Melaka. Berita best untuk mereka nak rasa aiskrim tu, mereka akan beroperasi di outlet-outlet Giant terpilih di seluruh negara , InsyaAllah :)

*Perisa coklat always my fav!*

Jangan risau, semua produk keluaran BARAKA dijamin HALAL. Produk-produk ini di kilangkan mengikut piawaian kualiti yang ketat bagi memastikan kualiti produk BAKARA sentiasa terbaik. Produk susu kambing BARAKA 650gm boleh didapati di seluruh rangkaian GIANT, Cold Storage dan Merchato di semenanjung Malaysia. Pek pengenalan susu kambing BARAKA (200gm/ Semua perisa), pek pengenalan BARAKA BEAUTY DRINK dan BARAKA BEAUTY DRINK 375 gm boleh dapatkan secara online dengan membeli di :

Facebook : www.facebook.com/barakashoppe
Instagram : @barakashoppe
Whatsapp : 018-3267978
No. Telefon : 03-51037657

SEKITAR MAJLIS 









Terima kasih Mozac Medicare (MCC) dan Hai Blogger! kerana menjemput saya. Rasa sangat bertuah dapat merasai semua perisa susu kambing dan minuman kolagen tu. Korang patut cuba jugak okay. Jangan lupa dapatkan pek pengenalan tu. :)


Susu Kambing, Susu Kambing Asli, Susu Terbaik, Tanpa Bau Hamis dan Sangat Sedap, Susu Kambing Perisa Coklat, Susu Kambing Terbaik Untuk Bayi, Susu Kambing Terbaik Untuk Ibu Hamil, Susu Kambing Terbaik Untuk Anak, Susu Kambing di Giant, Susu Kambing Segera, Khasiat Susu Kambing, Susu Kambing Halal, Susu Kambing Baraka, Cold Storage Malaysia, Cold Storage Promotion, Mercato Supermarket Malaysia

October 19, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem pengembaraan komedi, "Goosebumps". Filem ini diadaptasi dari siri buku kanak-kanak dengan judul yang sama. Katanya buku tu memang popular, tu yang tetiba rasa teruja nak pergi tengok . Best tak filem ni? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Goosebumps 2015 (sumber : YouTube)

Info Filem
Tajuk : Goosebumps
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 Oktober 2015
Genre: Pengembaraan / Komedi
Durasi: 1 Jam 43 Minit
Pelakon: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Amy Ryan
Pengarah: Rob Letterman
Format: 2D, 3D, 2D D-BOX
(sumber : google)

Sinopsis
Filem "Goosebumps" mengisahkan tentang Zach Cooper yang telah berpindah ke sebuah bandar kecil dan bertemu dengan Hannah, jiran barunya. Bapa kepada Hannah, R.L Stine, merupakan penulis kepada cerita "Goosebumps" dan telah menyimpan semua hantu dalam siri bukunya dan menguncinya. Satu hari, Zach dengan tidak sengaja telah melepaskan kesemua hantu tersebut dan mereka bertiga harus bekerjasama membawa kesemua hantu tersebut kembali ke tempat asal mereka. (Sumber)

Poster Goosebumps 2015 (sumber : google)

Review**
Saya rasa saya suka dengan filem ni. Jalan cerita dia memang menarik saya untuk tengok sampai habis. Dari awal sampai habis penuh adengan yang lawak dan best. Part yang paling menakutkan bila si Slappy tu (patung hidup) tu keluar dari buku tu, of course satu malapetaka akan berlaku. Satu demi satu si Slappy tu keluarkan dari buku buku yang di curi. Si Slappy ni memang sepantas mungkin, dah la jahat haha. Bahagian yang menarik bila semua raksasa keluar dari buku dan menyerang sekolah tu haha. Karakter yang buat saya gelak banyak ialah karakter Champ. Dia sememangnya kelakar dan bendul orangnya. Tak kering gusilah bila menonton. Saya recommend korang untuk pergi menonton :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

Goosebumps 2015 Download |  Goosebumps  2015 Subtitle | Goosebumps  2015 Synopsis | Goosebumps 2015 Review | Poster Goosebumps 2015  | Goosebumps 2015 Torrent | Goosebumps 2015 Review Malay | Review filem Goosebumps 2015

#MovieReview - Goosebumps


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem pengembaraan komedi, "Goosebumps". Filem ini diadaptasi dari siri buku kanak-kanak dengan judul yang sama. Katanya buku tu memang popular, tu yang tetiba rasa teruja nak pergi tengok . Best tak filem ni? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download Goosebumps 2015 (sumber : YouTube)

Info Filem
Tajuk : Goosebumps
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 Oktober 2015
Genre: Pengembaraan / Komedi
Durasi: 1 Jam 43 Minit
Pelakon: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Amy Ryan
Pengarah: Rob Letterman
Format: 2D, 3D, 2D D-BOX
(sumber : google)

Sinopsis
Filem "Goosebumps" mengisahkan tentang Zach Cooper yang telah berpindah ke sebuah bandar kecil dan bertemu dengan Hannah, jiran barunya. Bapa kepada Hannah, R.L Stine, merupakan penulis kepada cerita "Goosebumps" dan telah menyimpan semua hantu dalam siri bukunya dan menguncinya. Satu hari, Zach dengan tidak sengaja telah melepaskan kesemua hantu tersebut dan mereka bertiga harus bekerjasama membawa kesemua hantu tersebut kembali ke tempat asal mereka. (Sumber)

Poster Goosebumps 2015 (sumber : google)

Review**
Saya rasa saya suka dengan filem ni. Jalan cerita dia memang menarik saya untuk tengok sampai habis. Dari awal sampai habis penuh adengan yang lawak dan best. Part yang paling menakutkan bila si Slappy tu (patung hidup) tu keluar dari buku tu, of course satu malapetaka akan berlaku. Satu demi satu si Slappy tu keluarkan dari buku buku yang di curi. Si Slappy ni memang sepantas mungkin, dah la jahat haha. Bahagian yang menarik bila semua raksasa keluar dari buku dan menyerang sekolah tu haha. Karakter yang buat saya gelak banyak ialah karakter Champ. Dia sememangnya kelakar dan bendul orangnya. Tak kering gusilah bila menonton. Saya recommend korang untuk pergi menonton :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4.5 / 5 bintang.

Goosebumps 2015 Download |  Goosebumps  2015 Subtitle | Goosebumps  2015 Synopsis | Goosebumps 2015 Review | Poster Goosebumps 2015  | Goosebumps 2015 Torrent | Goosebumps 2015 Review Malay | Review filem Goosebumps 2015

October 19, 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem pengembaraan fantasi, "PAN". Ingatkan tak sempat tengok filem ni, tapi nasib baik sempat tengok haha. Semua orang tahu tentang 'Peter Pan' tapi tak tahu apa kisah sebelumnya. "Every Legend Has A Beginning" katanya. Filem ni akan bawak korang bagaimana kewujudan Peter Pan tu. Best tak filem ni? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download PAN 2015 (sumber : YouTube)

Info Filem
Tajuk : Pan
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 8 Oktober 2015
Genre: Fantasi
Durasi: 1 Jam 52 Minit
Pelakon: Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Levi Miller, Rooney Mara, Amanda Seyfried
Pengarah: Joe Wright
Format: 2D, 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX

(sumber : google)

Sinopsis
Filem "PAN" mengisahkan tentang seorang anak yatim bernama Peter diculik oleh sekumpulan lanun dan mendapati dirinya kini berada di alam fantasi dan magik, Neverland. Di sana, dia hidup dalam dunianya yang gembira dan bahaya dan akhirnya telah menemui identiti dirinya yang sebenar dan menjadi seorang hero yang bernama Peter Pan. (Sumber)

Poster PAN 2015 (sumber : google)

Review**
Jalan cerita yang agak menarik dan tak complicated sangat , cuma ada beberapa adengan yang boleh buat korang rasa mengantuk. Suka dengan watak Peter yang bersemangat dan sentiasa ingin tahu dan watak James Hook yang kelakar dan sangat membantu buat filem tu tak bosan untuk ditonton. Saya suka masa dekat kawasan pari-pari tu, memang colorful dan hidup. Set diorang memang awesome. Nak tengok masih sempat lagi tu. Filem ni sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Overall, menarik, penuh magis dan I love it! :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

PAN 2015 Download |  PAN  2015 Subtitle | PAN  2015 Synopsis | PAN  2015 Review | Poster PAN  2015  | PAN  2015 Torrent | PAN  2015 Review Malay | Review filem PAN 2015

#Movie Review - PAN



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem pengembaraan fantasi, "PAN". Ingatkan tak sempat tengok filem ni, tapi nasib baik sempat tengok haha. Semua orang tahu tentang 'Peter Pan' tapi tak tahu apa kisah sebelumnya. "Every Legend Has A Beginning" katanya. Filem ni akan bawak korang bagaimana kewujudan Peter Pan tu. Best tak filem ni? Jom baca review selanjutnya :) :: Jangan Sambung Baca Sebab Ada Spoiler :P ::


Download PAN 2015 (sumber : YouTube)

Info Filem
Tajuk : Pan
Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 8 Oktober 2015
Genre: Fantasi
Durasi: 1 Jam 52 Minit
Pelakon: Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Levi Miller, Rooney Mara, Amanda Seyfried
Pengarah: Joe Wright
Format: 2D, 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX

(sumber : google)

Sinopsis
Filem "PAN" mengisahkan tentang seorang anak yatim bernama Peter diculik oleh sekumpulan lanun dan mendapati dirinya kini berada di alam fantasi dan magik, Neverland. Di sana, dia hidup dalam dunianya yang gembira dan bahaya dan akhirnya telah menemui identiti dirinya yang sebenar dan menjadi seorang hero yang bernama Peter Pan. (Sumber)

Poster PAN 2015 (sumber : google)

Review**
Jalan cerita yang agak menarik dan tak complicated sangat , cuma ada beberapa adengan yang boleh buat korang rasa mengantuk. Suka dengan watak Peter yang bersemangat dan sentiasa ingin tahu dan watak James Hook yang kelakar dan sangat membantu buat filem tu tak bosan untuk ditonton. Saya suka masa dekat kawasan pari-pari tu, memang colorful dan hidup. Set diorang memang awesome. Nak tengok masih sempat lagi tu. Filem ni sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Overall, menarik, penuh magis dan I love it! :)

**Review ini adalah pendapat saya sendiri. Jika korang ada review sendiri, boleh share kat ruangan komen. Sharing is caring :)

Rate
Dengan ini saya memberi 4 / 5 bintang.

PAN 2015 Download |  PAN  2015 Subtitle | PAN  2015 Synopsis | PAN  2015 Review | Poster PAN  2015  | PAN  2015 Torrent | PAN  2015 Review Malay | Review filem PAN 2015

October 18, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Bila Akademi Fantasia dah habis, kini Gegar Vaganza 2 akan mengegarkan malam minggu anda. Musim pertama Gegar Vaganza (2014) menyaksikan kemenangan Ayai Ilusi, kali ni siapa yang akan dinobatkan sebagai juara Gegar Vaganza 2? Kena tunggu sampai final lah hehe. Peserta kali ni lebih gempak rasanya. Apa yang bestnya Gegar Vaganza ni, peserta-pesertanya adalah artis-artis yang jarang menyanyi atau dah lama tak menyanyi, kembali menghiburkan peminat mereka. Jom tengok info & senarai peserta Gegar Vaganza 2015 :

 sumber dari Facebook Astro Gempak.

Peserta Lelaki
  • Acong Sweetchild
  • Amir U'kays
  • Ezad Lazim
  • Nassier Wahab
  • Nizam Laksamana
  • Zul Handy Black

 sumber dari Facebook Astro Gempak.

Peserta Wanita 
  • Azian Mazwan Safwan
  • Ezlynn
  • Faradhiya
  • Haiza
  • Siti Nordiana
  • Sheeda
Pengacara
  • Nabil Ahmad
  • Jihan Muse
Pengkritik
  • Datuk Ramli MS
  • Datuk Khatijah Ibrahim
Waktu Siaran 
  • Setiap Ahad, 9.00 Malam (Mulai 18 Oktober 2015)
  • Siaran Langsung di Astro Ria & RIA HD

Senarai Lagu Konsert


Konsert Pertama Gegar Vaganza 2 
Tema : Kembali Menyengat
Ahad, 18 Oktober 2015
  • Acong Sweetchild - Tinggallah Sayang Tinggallah Pujaan
  • Amir U'kays - Di Sana Menanti Di Sini Menunggu 
  • Azian Mazwan - Cinta Embunan Pagi
  • Ezad Lazim - Mengintai Dari Tirai Kamar
  • Ezlynn - Hi Hi Bye Bye
  • Faradhiya - Bertakhta Di Hati
  • Haiza - Dag Dig Dug
  • Nassier Wahab - Sekali Aku Jatuh Cinta
  • Nizam Laksamana - Gugurnya Bunga Cinta
  • Siti Nordiana - Paling Comel
  • Sheeda - Angkat Kaki
  • Zul Handy Black - Kau Bernama Seri
Pengkritik Jemputan : Faizal Hussien
Peserta Tersingkir : Tiada Penyingkiran



Konsert Kedua Gegar Vaganza 2 
Tema : 
Ahad, 25 Oktober 2015
  • Acong Sweetchild - Dalam Gerimis (VISA)
  • Amir U'kays - Antara Hujan & Air Mata (Sudirman)
  • Azian Mazwan - Aku Hanya Pendatang (Francisca Peter)
  • Ezad Lazim - Butakah Cinta (Spring)
  • Ezlynn - Camar Yang Pulang (Aishah)
  • Faradhiya - Di Alam Fana Cinta (Fotograf)
  • Haiza - Kelmarin (Zur Eda)
  • Nassier Wahab - Kau Pergi Jua (Adam Ahmad)
  • Nizam Laksamana - Tika & Saat Ini (Medicine)
  • Siti Nordiana - Madah Berhelah (Ziana Zain)
  • Sheeda - Semakin Hari Semakin Sayang (Uji Rashid)
  • Zul Handy Black - Sendiri (MAY)
Pengkritik Jemputan : Datuk M. Daud Kilau
Peserta Tersingkir : Tiada Penyingkiran



Konsert Ketiga Gegar Vaganza 2 
Tema : Ada Bran?
Ahad, 1 November 2015
  • Acong Sweetchild - Pilihlah Aku (Latip Ibrahim)
  • Amir U'kays - Yang Sedang-Sedang Saja (Iwan)
  • Azian Mazwan - Tak Ada Logika (Agnes Monica)
  • Ezad Lazim - Mengerti (KRU)
  • Ezlynn - Kuda Hitam (Hetty Koes Endang)
  • Faradhiya - Joget Siapa Dia (Wann)
  • Haiza - Istilah Bercinta (Ramli Sarip)
  • Nassier Wahab - Tanpa Pesan (M. Daud Kilau)
  • Nizam Laksamana - Tak Seindah Wajah (Tan Sri SM Salim)
  • Siti Nordiana - Kasihnya Laila (Jinbara)
  • Sheeda - Hantu Atau Buaya (Nana Sheme)
  • Zul Handy Black - Ku Menunggu (Rossa)
Pengkritik Jemputan : Datuk M. Nasir
Peserta Tersingkir : Zul Handy Black & Ezlynn



Konsert Keempat Gegar Vaganza 2 
Tema : Duet
Ahad, 8 November 2015
  • Acong Sweetchild & Misha Omar - Baldu Biru (Ella & Awie)
  • Amir U'kays & Haleeda - Mendung Tak Beerti Hujan (Ella & Deddy Dores)
  • Azian Mazwan & Jaclyn Victor - Cinta (Misha Omar & Jaclyn Victor)
  • Ezad Lazim & Adira - Rahsia Disebalik Rahsia (Metropolitan)
  • Faradhiya & Alif Sattar - Aku Dan Dirimu (Ari Lasso )
  • Haiza & Ronnie - Bintang Kehidupan (Yanti & Ronnie)
  • Nassier Wahab & Rohana Jalil - Jangan Ada Dusta Di Antara Kita (Broery Marantika & Dewi Yull)
  • Nizam Laksamana & Nurul Wahab - Kita Insan Biasa (Jay Jay & Dayangku Intan)
  • Siti Nordiana & Lan (Kristal) - Memori Berkasih (Siti Nordiana & Achik Spin)
  • Sheeda & Aweera - Tiada Lagi (Mayang Sari)
Pengkritik Jemputan : Datuk Jeffry Din, Datuk M. Nasir & Datuk AC Mizal
Peserta Tersingkir : Sheeda

Konsert Kelima Gegar Vaganza 2 
Tema : Hits Vaganza
Ahad, 15 November 2015
  • Acong Sweetchild - Memburu Rindu (Hattan)
  • Amir U'kays - Yank (Wali Band)
  • Azian Mazwan - Wajah Siapa Di Hatimu (Azlina Aziz)
  • Ezad Lazim - Gerhana Cinta Luka (Iklim)
  • Faradhiya - Mencintaimu (Kris Dayanti)
  • Haiza - Rela (Tila)
  • Nassier Wahab - Di Pintu Syurga (Dayang Nurfaizah)
  • Nizam Laksamana - Misteri Mimpi Syakila (Wings)
  • Siti Nordiana - Nirmala (Siti Nurhaliza)
Pengkritik Jemputan : Datuk Jamal Abdillah
Peserta Tersingkir : Amir U'kays

Konsert Keenam Gegar Vaganza 2 
Tema : Kenangan Terindah
Ahad, 22 November 2015
  • Acong Sweetchild - Benci Tapi Rindu (Diana Nasution)
  • Azian Mazwan - Layu Sebelum Berkembang (Broery Marantika)
  • Ezad Lazim - Cinta Melankolia (Ann)
  • Faradhiya - Di Mana Kan Ku Cari Ganti (P Ramlee)
  • Haiza - Patahnya Sayap Malam (Masa)
  • Nassier Wahab - I'll Be There (The Jackson 5)
  • Nizam Laksamana - Rindu Serindu Rindunya (Spoon)
  • Siti Nordiana - Ku Takkan Bersuara (Nike Ardilla)
Pengkritik Jemputan : Datuk Suhaimi Mohd Zain (Pak Ngah)
Peserta Tersingkir : Nizam Laksamana

Konsert Ketujuh Gegar Vaganza 2 (Konsert Suku Akhir Gegar Vaganza 2)
Tema : Rockdut (Rock + Dangdut)
Ahad, 29 November 2015
  • Acong Sweetchild - Hilang Naluri (Once)
  • Azian Mazwan - Ini Rindu (Farid Hardja Ft. Lucky Resha)
  • Ezad Lazim - Nakal (Gigi)
  • Faradhiya - Enter Sandman (Metalica)
  • Haiza - Kopi Dangdut (Fahmi Shahab)
  • Nassier Wahab - Camelia 2 (Ebiet G Ade)
  • Siti Nordiana - Secangkir Madu Merah (Amelina)
Pengkritik Jemputan : Mamat Khalid
Peserta Tersingkir : Tiada Penyingkiran**
**Acong Sweetchild diumumkan sebagai peserta keluar tetapi telah diserap masuk semula selepas Juri menggunakan immuniti. 

Konsert Kelapan Gegar Vaganza 2 (Konsert Separuh Akhir Gegar Vaganza 2)
Tema : Karok Tarik
Ahad, 6 Disember 2015
  • Acong Sweetchild - Biasan (To'ki)
  • Azian Mazwan - Sedalam Mana Cintamu (Safura)
  • Ezad Lazim - Tiada Lagi Kidungmu (Lefthanded)
  • Faradhiya - Kau Kunci Cintaku Di Dalam Hatimu (Ramlah Ram)
  • Haiza - Flora Cinta (Min Malik)
  • Nassier Wahab - Biar Putih Tulang (Nassier Wahab)
  • Siti Nordiana - Mengapa (Nicky Astria)
Pengkritik Jemputan : Datuk Yusof Haslam 
Peserta Tersingkir : Azian Mazwan 

Konsert Akhir Gegar Vaganza 2 
Ahad, 13 Disember 2015
  • Acong Sweetchild - Seruan Cinta (Lefthanded)
  • Ezad Lazim - Nur Nilam Sari (Search & Awie)
  • Faradhiya - Janji Manismu (Aishah)
  • Haiza - Puisi Cinta (Illusi)
  • Nassier Wahab - Gelombang Cinta (Heavy Machine)
  • Siti Nordiana - Putus Terpaksa (Ziana Zain)
Pengkritik Jemputan :Datuk Jamal Abdillah & Datuk Rosyam Nor
Tempat ke -6 : Haiza
Tempat ke-5 : Acong Sweetchild
Tempat ke-4 : Nassier Wahab
Tempat ke-3 : Ezad Lazim
Tempat ke-2 : Faradhiya
Juara Gegar Vaganza 2 : Siti Nordiana


PROMO TEASER :

Senarai Peserta Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Artis Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Peserta Lelaki Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Peserta Wanita Gegar Vaganza 2 2015 | Waktu Siaran Gegar Vaganza 2 2015 | Biodata Peserta Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert Pertama Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Pertama Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-2 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-2 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-3 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-3 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-4 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-4 Gegar Vaganza 2 2015| Senarai Lagu Konsert ke-5 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-5 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-6 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-6 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-7 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-7 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-8 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-8 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert Separuh Akhir Gegar Vaganza 2015 | Senarai Lagu Konsert Akhir Gegar Vaganza 2015 | Senarai Peserta Konsert Separuh Akhir Gegar Vaganza 2015 | Senarai Lagu Konsert Akhir Gegar Vaganza 2 | Keputusan akhir Gegar Vaganza 2

Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu & Keputusan Konsert Mingguan Gegar Vaganza 2


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Bila Akademi Fantasia dah habis, kini Gegar Vaganza 2 akan mengegarkan malam minggu anda. Musim pertama Gegar Vaganza (2014) menyaksikan kemenangan Ayai Ilusi, kali ni siapa yang akan dinobatkan sebagai juara Gegar Vaganza 2? Kena tunggu sampai final lah hehe. Peserta kali ni lebih gempak rasanya. Apa yang bestnya Gegar Vaganza ni, peserta-pesertanya adalah artis-artis yang jarang menyanyi atau dah lama tak menyanyi, kembali menghiburkan peminat mereka. Jom tengok info & senarai peserta Gegar Vaganza 2015 :

 sumber dari Facebook Astro Gempak.

Peserta Lelaki
  • Acong Sweetchild
  • Amir U'kays
  • Ezad Lazim
  • Nassier Wahab
  • Nizam Laksamana
  • Zul Handy Black

 sumber dari Facebook Astro Gempak.

Peserta Wanita 
  • Azian Mazwan Safwan
  • Ezlynn
  • Faradhiya
  • Haiza
  • Siti Nordiana
  • Sheeda
Pengacara
  • Nabil Ahmad
  • Jihan Muse
Pengkritik
  • Datuk Ramli MS
  • Datuk Khatijah Ibrahim
Waktu Siaran 
  • Setiap Ahad, 9.00 Malam (Mulai 18 Oktober 2015)
  • Siaran Langsung di Astro Ria & RIA HD

Senarai Lagu Konsert


Konsert Pertama Gegar Vaganza 2 
Tema : Kembali Menyengat
Ahad, 18 Oktober 2015
  • Acong Sweetchild - Tinggallah Sayang Tinggallah Pujaan
  • Amir U'kays - Di Sana Menanti Di Sini Menunggu 
  • Azian Mazwan - Cinta Embunan Pagi
  • Ezad Lazim - Mengintai Dari Tirai Kamar
  • Ezlynn - Hi Hi Bye Bye
  • Faradhiya - Bertakhta Di Hati
  • Haiza - Dag Dig Dug
  • Nassier Wahab - Sekali Aku Jatuh Cinta
  • Nizam Laksamana - Gugurnya Bunga Cinta
  • Siti Nordiana - Paling Comel
  • Sheeda - Angkat Kaki
  • Zul Handy Black - Kau Bernama Seri
Pengkritik Jemputan : Faizal Hussien
Peserta Tersingkir : Tiada Penyingkiran



Konsert Kedua Gegar Vaganza 2 
Tema : 
Ahad, 25 Oktober 2015
  • Acong Sweetchild - Dalam Gerimis (VISA)
  • Amir U'kays - Antara Hujan & Air Mata (Sudirman)
  • Azian Mazwan - Aku Hanya Pendatang (Francisca Peter)
  • Ezad Lazim - Butakah Cinta (Spring)
  • Ezlynn - Camar Yang Pulang (Aishah)
  • Faradhiya - Di Alam Fana Cinta (Fotograf)
  • Haiza - Kelmarin (Zur Eda)
  • Nassier Wahab - Kau Pergi Jua (Adam Ahmad)
  • Nizam Laksamana - Tika & Saat Ini (Medicine)
  • Siti Nordiana - Madah Berhelah (Ziana Zain)
  • Sheeda - Semakin Hari Semakin Sayang (Uji Rashid)
  • Zul Handy Black - Sendiri (MAY)
Pengkritik Jemputan : Datuk M. Daud Kilau
Peserta Tersingkir : Tiada Penyingkiran



Konsert Ketiga Gegar Vaganza 2 
Tema : Ada Bran?
Ahad, 1 November 2015
  • Acong Sweetchild - Pilihlah Aku (Latip Ibrahim)
  • Amir U'kays - Yang Sedang-Sedang Saja (Iwan)
  • Azian Mazwan - Tak Ada Logika (Agnes Monica)
  • Ezad Lazim - Mengerti (KRU)
  • Ezlynn - Kuda Hitam (Hetty Koes Endang)
  • Faradhiya - Joget Siapa Dia (Wann)
  • Haiza - Istilah Bercinta (Ramli Sarip)
  • Nassier Wahab - Tanpa Pesan (M. Daud Kilau)
  • Nizam Laksamana - Tak Seindah Wajah (Tan Sri SM Salim)
  • Siti Nordiana - Kasihnya Laila (Jinbara)
  • Sheeda - Hantu Atau Buaya (Nana Sheme)
  • Zul Handy Black - Ku Menunggu (Rossa)
Pengkritik Jemputan : Datuk M. Nasir
Peserta Tersingkir : Zul Handy Black & Ezlynn



Konsert Keempat Gegar Vaganza 2 
Tema : Duet
Ahad, 8 November 2015
  • Acong Sweetchild & Misha Omar - Baldu Biru (Ella & Awie)
  • Amir U'kays & Haleeda - Mendung Tak Beerti Hujan (Ella & Deddy Dores)
  • Azian Mazwan & Jaclyn Victor - Cinta (Misha Omar & Jaclyn Victor)
  • Ezad Lazim & Adira - Rahsia Disebalik Rahsia (Metropolitan)
  • Faradhiya & Alif Sattar - Aku Dan Dirimu (Ari Lasso )
  • Haiza & Ronnie - Bintang Kehidupan (Yanti & Ronnie)
  • Nassier Wahab & Rohana Jalil - Jangan Ada Dusta Di Antara Kita (Broery Marantika & Dewi Yull)
  • Nizam Laksamana & Nurul Wahab - Kita Insan Biasa (Jay Jay & Dayangku Intan)
  • Siti Nordiana & Lan (Kristal) - Memori Berkasih (Siti Nordiana & Achik Spin)
  • Sheeda & Aweera - Tiada Lagi (Mayang Sari)
Pengkritik Jemputan : Datuk Jeffry Din, Datuk M. Nasir & Datuk AC Mizal
Peserta Tersingkir : Sheeda

Konsert Kelima Gegar Vaganza 2 
Tema : Hits Vaganza
Ahad, 15 November 2015
  • Acong Sweetchild - Memburu Rindu (Hattan)
  • Amir U'kays - Yank (Wali Band)
  • Azian Mazwan - Wajah Siapa Di Hatimu (Azlina Aziz)
  • Ezad Lazim - Gerhana Cinta Luka (Iklim)
  • Faradhiya - Mencintaimu (Kris Dayanti)
  • Haiza - Rela (Tila)
  • Nassier Wahab - Di Pintu Syurga (Dayang Nurfaizah)
  • Nizam Laksamana - Misteri Mimpi Syakila (Wings)
  • Siti Nordiana - Nirmala (Siti Nurhaliza)
Pengkritik Jemputan : Datuk Jamal Abdillah
Peserta Tersingkir : Amir U'kays

Konsert Keenam Gegar Vaganza 2 
Tema : Kenangan Terindah
Ahad, 22 November 2015
  • Acong Sweetchild - Benci Tapi Rindu (Diana Nasution)
  • Azian Mazwan - Layu Sebelum Berkembang (Broery Marantika)
  • Ezad Lazim - Cinta Melankolia (Ann)
  • Faradhiya - Di Mana Kan Ku Cari Ganti (P Ramlee)
  • Haiza - Patahnya Sayap Malam (Masa)
  • Nassier Wahab - I'll Be There (The Jackson 5)
  • Nizam Laksamana - Rindu Serindu Rindunya (Spoon)
  • Siti Nordiana - Ku Takkan Bersuara (Nike Ardilla)
Pengkritik Jemputan : Datuk Suhaimi Mohd Zain (Pak Ngah)
Peserta Tersingkir : Nizam Laksamana

Konsert Ketujuh Gegar Vaganza 2 (Konsert Suku Akhir Gegar Vaganza 2)
Tema : Rockdut (Rock + Dangdut)
Ahad, 29 November 2015
  • Acong Sweetchild - Hilang Naluri (Once)
  • Azian Mazwan - Ini Rindu (Farid Hardja Ft. Lucky Resha)
  • Ezad Lazim - Nakal (Gigi)
  • Faradhiya - Enter Sandman (Metalica)
  • Haiza - Kopi Dangdut (Fahmi Shahab)
  • Nassier Wahab - Camelia 2 (Ebiet G Ade)
  • Siti Nordiana - Secangkir Madu Merah (Amelina)
Pengkritik Jemputan : Mamat Khalid
Peserta Tersingkir : Tiada Penyingkiran**
**Acong Sweetchild diumumkan sebagai peserta keluar tetapi telah diserap masuk semula selepas Juri menggunakan immuniti. 

Konsert Kelapan Gegar Vaganza 2 (Konsert Separuh Akhir Gegar Vaganza 2)
Tema : Karok Tarik
Ahad, 6 Disember 2015
  • Acong Sweetchild - Biasan (To'ki)
  • Azian Mazwan - Sedalam Mana Cintamu (Safura)
  • Ezad Lazim - Tiada Lagi Kidungmu (Lefthanded)
  • Faradhiya - Kau Kunci Cintaku Di Dalam Hatimu (Ramlah Ram)
  • Haiza - Flora Cinta (Min Malik)
  • Nassier Wahab - Biar Putih Tulang (Nassier Wahab)
  • Siti Nordiana - Mengapa (Nicky Astria)
Pengkritik Jemputan : Datuk Yusof Haslam 
Peserta Tersingkir : Azian Mazwan 

Konsert Akhir Gegar Vaganza 2 
Ahad, 13 Disember 2015
  • Acong Sweetchild - Seruan Cinta (Lefthanded)
  • Ezad Lazim - Nur Nilam Sari (Search & Awie)
  • Faradhiya - Janji Manismu (Aishah)
  • Haiza - Puisi Cinta (Illusi)
  • Nassier Wahab - Gelombang Cinta (Heavy Machine)
  • Siti Nordiana - Putus Terpaksa (Ziana Zain)
Pengkritik Jemputan :Datuk Jamal Abdillah & Datuk Rosyam Nor
Tempat ke -6 : Haiza
Tempat ke-5 : Acong Sweetchild
Tempat ke-4 : Nassier Wahab
Tempat ke-3 : Ezad Lazim
Tempat ke-2 : Faradhiya
Juara Gegar Vaganza 2 : Siti Nordiana


PROMO TEASER :

Senarai Peserta Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Artis Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Peserta Lelaki Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Peserta Wanita Gegar Vaganza 2 2015 | Waktu Siaran Gegar Vaganza 2 2015 | Biodata Peserta Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert Pertama Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Pertama Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-2 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-2 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-3 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-3 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-4 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-4 Gegar Vaganza 2 2015| Senarai Lagu Konsert ke-5 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-5 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-6 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-6 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-7 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-7 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert ke-8 Gegar Vaganza 2 2015 | Peserta Tersingkir Minggu Ke-8 Gegar Vaganza 2 2015 | Senarai Lagu Konsert Separuh Akhir Gegar Vaganza 2015 | Senarai Lagu Konsert Akhir Gegar Vaganza 2015 | Senarai Peserta Konsert Separuh Akhir Gegar Vaganza 2015 | Senarai Lagu Konsert Akhir Gegar Vaganza 2 | Keputusan akhir Gegar Vaganza 2
October 17, 2015