Result SPM? Ala Nebesnye...

08:59:00 Rafzan Tomomi 5 Comments


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dah join Segmen saya "SEGMEN BLOGLIST & BLOGWALKING RAFZAN TOMOMI STORY '15"? Kalau belum sila join. #paksa hahaha Yup, hari ini heboh 1 Malaysia yang keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) keluar. For sure siapa yang amek result hari ni, semestinya nervous gilersss dan rasa berdebar sampai nak tercabut jantung agaknya. hahaha 6 tahun lepas saya pon mengalami benda yang sama, memang dah LET IT GO je apa result yang akan keluar. Sampai dekat sekolah pon acah-acah lewat sebab nebes punya pasal. Bila check je result, menghampakan of kos takde 'A' langsung dan paling rasa bersyukur sebab takde 'G' , paling teruk pon ada 'E'. Tapi dengan result macamtu rasa nak putus asa gak, bila mintak nak masuk UiTM, nampaknya macam takde peluang. Lepas tu, gigihkan jugak nak sambung belajar, dapat la masuk KPTM Ipoh, Perak. So adik-adik yang amek result, kalau result tu rasa tidak 'membanggakan' jangan sedih, do something! Sila tanamkan cita-cita nak sambung belajar tu dengan kuat. Kalau saya mengalah dulu, saya takkan jadi macam sekarang. Ingat ye. :) haa okeylah sampai disini dulu entri kali ini. All the best untuk yang amek result okey. :)



5 comments:

  1. laaa ingatkan tuan blog ambik result.. :)

    ReplyDelete
  2. teringat dulu masa ambil result SPM 13 tahun yg lepas/ hehehehe

    ReplyDelete