Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni tanggal Rabu, 31 Disember 2014, saya masuk umur 23 tahun. Yeayyy! Syukur Alhamdulillah. Masih lagi bernafas sehingga hari ni. :) Terima kasih kepada sesiapa yang wish tak kira kat laman sosial, blog atau telefon. hee Terima kasih banyak-banyak. hehe. Yeay I'm 23 now. hahahahaa Header & beberapa benda telah diubah suai sempena birthday & sempena tahun 2015 ubah nama blog kepada RAFZAN TOMOMI STORY '14 kepada RAFZAN TOMOMI STORY '15. hee Selamat Hari lahir untuk diri sendiri dan Selamat tahun baru 2015! 



23


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni tanggal Rabu, 31 Disember 2014, saya masuk umur 23 tahun. Yeayyy! Syukur Alhamdulillah. Masih lagi bernafas sehingga hari ni. :) Terima kasih kepada sesiapa yang wish tak kira kat laman sosial, blog atau telefon. hee Terima kasih banyak-banyak. hehe. Yeay I'm 23 now. hahahahaa Header & beberapa benda telah diubah suai sempena birthday & sempena tahun 2015 ubah nama blog kepada RAFZAN TOMOMI STORY '14 kepada RAFZAN TOMOMI STORY '15. hee Selamat Hari lahir untuk diri sendiri dan Selamat tahun baru 2015! 



December 31, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)

BEST 2014 MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)

December 29, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Hari ini Sabtu, 27 Disember 2014. 5 hari lagi kita akan meninggalkan tahun 2014 dan masuk ke tahun 2015. Wahh~ cepatnyaa.. >,,< Entri kal ini nak sembang pasal AZAM 2015. Hujung tahun mesti ramai bajet-bajet nak berazam kan? Saya pon sama hahahaa *Just for fun gitu* Korang dah pasang belum azam untuk tahun 2015 ni? Tahun lepas lupa pulak nak pasang azam hahahaha :p Selalunya azam setiap tahun same je dari sebelum-sebelumnya. hahaa 

01 Kurus?!
Azam ni setiap tahun wujud je dalam list azam. Ada cuba buat tapi lepas raya memang tak boleh tahan weh! haha Jadi tahun depan insyaAllah akan cuba lagi, tak mengalah gitu. haha Kalau tak kurus jugak, kite renew lagi. haha

02 Kumpul & Kumpul Duit Lagi
Azam ni wujud selepas dah bekerja. Kebelakangan ni agak boros ke arah hiburan dan makanan, diharapkan dapatlah kurangkan lepas ni. ahaha Jom kumpul duit lagi! Yeahh.. kumpul duit untuk masa depan dengan enjoy sekali. teeheee...

03 Travel ke Luar Negara
Benda ni paling nak sangat buat, sebab bila lagi kan nak enjoy dengan duit sendiri? Yang ni bukanlah azam pon tapi lebih pada impian. Harap apa yang dirancangkan akan terlaksana. InsyaAllah. ^__^

04 ?
dan beberapa azam lagi yang saya rasa biarlah saya je tahu. haha Jika sempat melunaskan azam-azam ni alhamdulillah, kalau tak sempat, b/p tahun depan je la ye kawan-kawan. hee okeylah birthday saya akan tiba dalam masa 4 hari lagi. Sakan betul saya dok countdown. hahaha Okeylah sampai disini entri kali ni, jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum dan Bye Bye :)

p/s : #prayforpantaitimur #doauntukmangsabanjir


AZAM 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Hari ini Sabtu, 27 Disember 2014. 5 hari lagi kita akan meninggalkan tahun 2014 dan masuk ke tahun 2015. Wahh~ cepatnyaa.. >,,< Entri kal ini nak sembang pasal AZAM 2015. Hujung tahun mesti ramai bajet-bajet nak berazam kan? Saya pon sama hahahaa *Just for fun gitu* Korang dah pasang belum azam untuk tahun 2015 ni? Tahun lepas lupa pulak nak pasang azam hahahaha :p Selalunya azam setiap tahun same je dari sebelum-sebelumnya. hahaa 

01 Kurus?!
Azam ni setiap tahun wujud je dalam list azam. Ada cuba buat tapi lepas raya memang tak boleh tahan weh! haha Jadi tahun depan insyaAllah akan cuba lagi, tak mengalah gitu. haha Kalau tak kurus jugak, kite renew lagi. haha

02 Kumpul & Kumpul Duit Lagi
Azam ni wujud selepas dah bekerja. Kebelakangan ni agak boros ke arah hiburan dan makanan, diharapkan dapatlah kurangkan lepas ni. ahaha Jom kumpul duit lagi! Yeahh.. kumpul duit untuk masa depan dengan enjoy sekali. teeheee...

03 Travel ke Luar Negara
Benda ni paling nak sangat buat, sebab bila lagi kan nak enjoy dengan duit sendiri? Yang ni bukanlah azam pon tapi lebih pada impian. Harap apa yang dirancangkan akan terlaksana. InsyaAllah. ^__^

04 ?
dan beberapa azam lagi yang saya rasa biarlah saya je tahu. haha Jika sempat melunaskan azam-azam ni alhamdulillah, kalau tak sempat, b/p tahun depan je la ye kawan-kawan. hee okeylah birthday saya akan tiba dalam masa 4 hari lagi. Sakan betul saya dok countdown. hahaha Okeylah sampai disini entri kali ni, jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum dan Bye Bye :)

p/s : #prayforpantaitimur #doauntukmangsabanjir


December 27, 2014

Assalamualaikum & Salam sejahtera guys! Hari ni Khamis, 25 Disember 2014, for sure mesti ramai cuti hari ni sebab hari ni cuti umum. Haa okeylah, 2 hari lepas saya ada update pasal BEST 2014 SONGS, kali ni nak buat BEST 2014 MOVIE! Since tahun ni aktif mengreview filem , so boleh lerr buat kan. Saya menyenarai sebanyak 10 filem yang saya rasa menarik bagi saya. Segala keputusan adalah muktamad dan mengikut selera tekak saya. hahaa Check it out!

BEST 2014 MOVIE


Assalamualaikum & Salam sejahtera guys! Hari ni Khamis, 25 Disember 2014, for sure mesti ramai cuti hari ni sebab hari ni cuti umum. Haa okeylah, 2 hari lepas saya ada update pasal BEST 2014 SONGS, kali ni nak buat BEST 2014 MOVIE! Since tahun ni aktif mengreview filem , so boleh lerr buat kan. Saya menyenarai sebanyak 10 filem yang saya rasa menarik bagi saya. Segala keputusan adalah muktamad dan mengikut selera tekak saya. hahaa Check it out!

December 25, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni Selasa, 23 Disember 2014 , dah start buat countdown untuk upcoming birthday dan tahun baru 2015! Super duper teruja! Korang jenguk la page ni >>#TB ada special countdown untuk birthday sendiri hahah Just for fun! Okeylah memandangkan tahun 2014 bakal melabuhkan tirainya beberapa hari sahaja lagi, jadi saya akan post beberapa LAGU TERBEST 2014 pilihan saya. Dalam banyak-banyak lagu, saya dah senaraikan sebanyak TOP 20 ! hee Pilhan saya adalah muktamad dan mengikut kehendak tekak sendiri. hahaha Hampir 3 hari jugak nak siapkan entri ni, bukan main lagi kan? hahaa So Check it out!


BEST 2014 SONGS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni Selasa, 23 Disember 2014 , dah start buat countdown untuk upcoming birthday dan tahun baru 2015! Super duper teruja! Korang jenguk la page ni >>#TB ada special countdown untuk birthday sendiri hahah Just for fun! Okeylah memandangkan tahun 2014 bakal melabuhkan tirainya beberapa hari sahaja lagi, jadi saya akan post beberapa LAGU TERBEST 2014 pilihan saya. Dalam banyak-banyak lagu, saya dah senaraikan sebanyak TOP 20 ! hee Pilhan saya adalah muktamad dan mengikut kehendak tekak sendiri. hahaha Hampir 3 hari jugak nak siapkan entri ni, bukan main lagi kan? hahaa So Check it out!


December 23, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Korang tahu tak ada sebuah 3D Art Gallery ada bukak dekat Port Dickson? Dah 2 bulan rasanya tempat tu beroperasi. Nak ceritalah, minggu lepas (Sabtu, 13 Disember 2014) saya, Ara dan Bazli jalan-jalan dekat area Seremban. Saje nak bawak Bazli jenjalan Seremban. Sempat jugak singgah dekat 3D Art Gallery tu. Jom baca kisah selanjutnya. :)

#SiarSiar : Alive 3D Art Gallery, Port Dickson 13/12


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Korang tahu tak ada sebuah 3D Art Gallery ada bukak dekat Port Dickson? Dah 2 bulan rasanya tempat tu beroperasi. Nak ceritalah, minggu lepas (Sabtu, 13 Disember 2014) saya, Ara dan Bazli jalan-jalan dekat area Seremban. Saje nak bawak Bazli jenjalan Seremban. Sempat jugak singgah dekat 3D Art Gallery tu. Jom baca kisah selanjutnya. :)

December 21, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys. Terima kasih sebab sudi jenguk blog kite. hehe Okeylah nak cerita sikit pasal minggu lepas (Selasa, 9 Disember 2014), saya dan office mate (dalam bahasa melayunya "rakan sekerja") saya makan-makan dekat Seoul Garden, Sunway Pyramid. Hujung tahun biasalah kan , mesti nak berkumpul satu opis dan tujuan nak meraikan semua dan majlis farewell untuk Nabil. Jom baca cerita seterusnya ^__^


#SiarSiar : Seoul Garden, Sunway Pyramid 9/12


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys. Terima kasih sebab sudi jenguk blog kite. hehe Okeylah nak cerita sikit pasal minggu lepas (Selasa, 9 Disember 2014), saya dan office mate (dalam bahasa melayunya "rakan sekerja") saya makan-makan dekat Seoul Garden, Sunway Pyramid. Hujung tahun biasalah kan , mesti nak berkumpul satu opis dan tujuan nak meraikan semua dan majlis farewell untuk Nabil. Jom baca cerita seterusnya ^__^


December 17, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

Movie Review "Manisnya Cinta Di Cappadoccia"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

December 15, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais, Ahad (7 Disember 2014) saya dengan Nadia bukak kedai Car Boot Sales dekat MidTown Semarak, Kuala Lumpur. Kitorang buka car boot pukul 7.00 pagi-12,00 Tengah Hari. Pengalaman pertama bukak kedai dekat situ memang seronok. Walaupun pagi tu tak ramai sangat orang, jualan amat memberansangkan. Dengan kegigihan mempromote dekat media sosial, ramai pulak orang order online. InsyaAllah dalam masa terdekat akan ada lagi Car Boot ni, so siapa nak datang, mai lerrr... jangan malu-malu, harga pon lagi murah dari online. More info tentang TOMOYO BEAUTY SHOP visit : http://tomoyobeautyshop.tumblr.com/ atau instagram : tomoyobeautyshop.









#SiarSiar : Car Boot Sales, Midtown Semarak 7/12


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais, Ahad (7 Disember 2014) saya dengan Nadia bukak kedai Car Boot Sales dekat MidTown Semarak, Kuala Lumpur. Kitorang buka car boot pukul 7.00 pagi-12,00 Tengah Hari. Pengalaman pertama bukak kedai dekat situ memang seronok. Walaupun pagi tu tak ramai sangat orang, jualan amat memberansangkan. Dengan kegigihan mempromote dekat media sosial, ramai pulak orang order online. InsyaAllah dalam masa terdekat akan ada lagi Car Boot ni, so siapa nak datang, mai lerrr... jangan malu-malu, harga pon lagi murah dari online. More info tentang TOMOYO BEAUTY SHOP visit : http://tomoyobeautyshop.tumblr.com/ atau instagram : tomoyobeautyshop.









December 09, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Jumaat lepas, saya, Nadia & Fuzz saje lepak dalam lama tak jumpa, diorang pulak tahu tempat ni. Jadi segmen #SiarSiar kali ni nak cerita pasal makan dekat KGB (Killer Gourmet Burger) dekat Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur.


Ini pertama kali datang sini memang sangat teruja dengan burgernya. Fuzz dengan Nadia pernah datang sini , diorang kata memang sedap dan burger dia besar-besar belaka. hahah Harga pon sangat berpatutan dalam RM12.90-RM21.90. Kelebihan disini selain dari burger ada jugak jual 'Fried', banyak potionnya dan sangat besar kentangnya, kami cuba makan 'Fried Seoul' dengan harga RM15.90 (dalam gambar), masing-masing makan burger jugak, Nadia & Fuzz makan 'The Shack' dengan harga RM12.90 dan saya pulak makan 'KGB Spiked' dengan harga RM15.90. Kat sini jugak terkenal dengan Milkshakes tapi saya tak order, tapi saya gedik order 'Honey Lemon' dengan harga RM5.90. Alhamdulillah sangat kenyang, dan lama jugak lepak borak sana. So saya cadangkan jom ler mai sini, kalau tak tahu nak makan mana. :) Next time datang nak cuba Milkshake dan burger lain pulak. hehe Haa terlupa nak mention, KGB ni ada jugak dekat Bangsar (actually kat Bangsar 1st branch diorang) hee Happy Eating!






More info kat FB diorang KGB Bangsar atau visit ig : kgbbangsar.

(^___^)v

#SiarSiar : KGB, Mid Valley


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Jumaat lepas, saya, Nadia & Fuzz saje lepak dalam lama tak jumpa, diorang pulak tahu tempat ni. Jadi segmen #SiarSiar kali ni nak cerita pasal makan dekat KGB (Killer Gourmet Burger) dekat Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur.


Ini pertama kali datang sini memang sangat teruja dengan burgernya. Fuzz dengan Nadia pernah datang sini , diorang kata memang sedap dan burger dia besar-besar belaka. hahah Harga pon sangat berpatutan dalam RM12.90-RM21.90. Kelebihan disini selain dari burger ada jugak jual 'Fried', banyak potionnya dan sangat besar kentangnya, kami cuba makan 'Fried Seoul' dengan harga RM15.90 (dalam gambar), masing-masing makan burger jugak, Nadia & Fuzz makan 'The Shack' dengan harga RM12.90 dan saya pulak makan 'KGB Spiked' dengan harga RM15.90. Kat sini jugak terkenal dengan Milkshakes tapi saya tak order, tapi saya gedik order 'Honey Lemon' dengan harga RM5.90. Alhamdulillah sangat kenyang, dan lama jugak lepak borak sana. So saya cadangkan jom ler mai sini, kalau tak tahu nak makan mana. :) Next time datang nak cuba Milkshake dan burger lain pulak. hehe Haa terlupa nak mention, KGB ni ada jugak dekat Bangsar (actually kat Bangsar 1st branch diorang) hee Happy Eating!






More info kat FB diorang KGB Bangsar atau visit ig : kgbbangsar.

(^___^)v
December 07, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Movie Review "Penguins of Madagascar"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


December 05, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Tanya membuang masa jom baca entri kali ni pasal filem-filem menarik tahun 2015! Peminat tengok wayang pasti akan teruja dengan kehadiran filem-filem tahun 2015! Saya juga salah seorang peminat tengok wayang, filem-filem terbaru kat wayang (yang ada dalam list nak tengok lerr..) mesti nak tengok. Trailer-trailer sudah mula dikeluarkan ke YouTube channel. Jadi mari saksikan beberapa filem menarik (wajib tonton) 2015!


2015 Movies!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Tanya membuang masa jom baca entri kali ni pasal filem-filem menarik tahun 2015! Peminat tengok wayang pasti akan teruja dengan kehadiran filem-filem tahun 2015! Saya juga salah seorang peminat tengok wayang, filem-filem terbaru kat wayang (yang ada dalam list nak tengok lerr..) mesti nak tengok. Trailer-trailer sudah mula dikeluarkan ke YouTube channel. Jadi mari saksikan beberapa filem menarik (wajib tonton) 2015!


December 03, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Disember! Wahh dah masuk bulan Disember ! Sekejap saje rasanya dah sampai hujung tahun. So bulan Disember dah sampai jadi , sekarang masa untuk apa? cuba teka? hhahaa Sekarang masa untuk mengira detik hari lahir saya! *yeayyy~* Tik tok tik tok. Saya bila bab birthday sendiri memang kemain excited. hahaha Ada lagi 30 hari sebelum umur saya meningkat ke 23 tahun. Sudah tua? taklah, saya sentiasa muda hahaha. Sempena bulan Disember ni, akan ada banyak gambar throwback, 15 entri (termasuk entri ini) yang masih dalam edit, dan macam-macam lagi. Nantikan kemunculannya disini. hahaa Entri-entri akan dipost setiap 2 hari (sekali dua hari) sehingga 31 Disember 2014. Anda teruja? saya lagi teruja! haha


TOMOYO BEAUTY SHOP
Nak introduce TOMOYO BEAUTY SHOP !  Formerly known as "kokobatek" Sila screenshot image item yang berminat & whatsapp di 0173163501 Postage: SM RM 6.00 / SS RM 10.00 . Jom follow igshop : @tomoyobeautyshop sekarang!

counting days...


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Disember! Wahh dah masuk bulan Disember ! Sekejap saje rasanya dah sampai hujung tahun. So bulan Disember dah sampai jadi , sekarang masa untuk apa? cuba teka? hhahaa Sekarang masa untuk mengira detik hari lahir saya! *yeayyy~* Tik tok tik tok. Saya bila bab birthday sendiri memang kemain excited. hahaha Ada lagi 30 hari sebelum umur saya meningkat ke 23 tahun. Sudah tua? taklah, saya sentiasa muda hahaha. Sempena bulan Disember ni, akan ada banyak gambar throwback, 15 entri (termasuk entri ini) yang masih dalam edit, dan macam-macam lagi. Nantikan kemunculannya disini. hahaa Entri-entri akan dipost setiap 2 hari (sekali dua hari) sehingga 31 Disember 2014. Anda teruja? saya lagi teruja! haha


TOMOYO BEAUTY SHOP
Nak introduce TOMOYO BEAUTY SHOP !  Formerly known as "kokobatek" Sila screenshot image item yang berminat & whatsapp di 0173163501 Postage: SM RM 6.00 / SS RM 10.00 . Jom follow igshop : @tomoyobeautyshop sekarang!

December 01, 2014