Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua sedang membaca entri ini. hee Selamat Hari Isnin ye korang. Yang mana bekerja, Selamat Bekerja. Yang mana bercuti tu, untunglahhh hahahaa Okey entri kali ini agak istimewa sikit sebab saya akan meng-review pasal filem melayu yang dah seminggu lepas keluar panggung wayang iaitu filem "KAMI HISTERIA". Saya akan review dengan style saya sendiri hahaha


------------------

Jalan Cerita


Jalan cerita filem "KAMI HISTERIA" sangat menarik bagi saya. Kebanyakkan unexpected jugaklah, ingatkan akan jadi macam ni rupanya jadi macam ni pulak. Banyak scene yang kelakar dan gelak tak ingat! hahaha Okey masa Histeria jumpa Cik Lang (lakonan Fazura) tu memang kelakar habis scene makan kit kat. hahaha Boleh si Peanut ni ajar Cik Lang macam mana nak makan kit kat. adoiii. Serius lawak gilers . aahahaha Grafik dan CGI dalam filem ni sangatlah saya suka! Cantik, Nice, Cool dan Smart! hee Pergi tengok sekarang!! hahaha

Watak


Diana Danielle, Sara Ali, Mila Jirin, Nad Zainal dan Umi Omar memang berjaya bawak watak masing-masing. Tak kurang jugak lakonan Izzue Islam, Afdlin Shauki dan of kos, Fazura memang menarikkan lagi filem ini. Bagi saya peminat Fazura sangat seronok tengok Fazura bawak watak Cik Lang. Sangat lawak dan seram jugak. wuuuu~~ Watak paling senang dan paling disukai, watak Peanut  (lakonan Nad Zainal). hahahaa Walaupun tak banyak cakap tapi gayanya cukup buat orang ketawa. . hahaha 

Lagu


"Muzik" memang pilihan nombor satu lagu dalam filem ni. Tak tahu kenapa sebab lagu dia best dan seronok didengar. Bukan sebab suara Cik Lang ye saya suka lagu ni, tidak sama sekali! haha Suka sangat dengan lirik ni "Lupakan semua masalah cinta, Yang remeh temeh suka buat leceh, Mari menari bergembira, Seperti dunia kita yang punya". Best! Sampai sekarang pon masih dengar lagi ni hahaa Lagu "Pujaan Hatiku" dan "Kami Histeria" pon layan jugak! hee

LIRIK "MUZIK" - Histeria

Pabila ku sedih
Aku terus memetik gila
Pabila ku lapang
Pelbagai irama yang ku dengar

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi yeah yeah yeah

Pabila ku rungsing meleraikan kekeliruan
Di petang yang hening memecah kesunyian

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah yeah yeah yeah

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi

Muzik
Muzik
Muzik

Ending & Bintang



Ending dia okeylah jugak. Puas hati. hee tapi lagi best la kan kalau Cik Lang tu dimanggakan paku dia sampai dia tak boleh berubah dah jadi langsuir tu hahahaa lol macam kejam la pulak bunyinya? Nak tahu ending macam mana? pergilah tengok wayang. Gerenti puas hati dan berbaloi dengan tiket yang korang beli. hehe Dengan ini setelah ditolak tambah. haha saya beri 4.8 dari 5 Bintang! Tahniah kepada pengarah, Shamyl Othman dan semua yang terlibat! hee Harap panggung wayang extend lagi mase tayangan filem ni ^__^

------------------

Ini adalah filem melayu yang saya suka sangat-sangat selepas filem "Istanbul Aku Datang" (2012). hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Sekali lagi, silalah pergi menonton filem ni okey. haha Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


LIRIK "PUJAAN HATIKU" - Histeria 

Bila ku keseorang kau selalu datang teman
Walaupun ku berikan beribu alasan
Kau hadir berbekalkan seribu harapan

Chorus:
Bila malam ingatan ku tergiang-ngiang
Teringat padamu seorang yang penyayang
Kau selalu membuat hatiku ini girang
Alangkah indahnya aku mabuk kepayang

**:
Walau ku selalu malu jua membisu
Jauh di lubuk hati kau tahu apa yang ku mahu
Apa lagi tunggu-tunggu jangan ragu-ragu
Hanya kau pujaan hatiku

Bila ku kesepian
Kau tak jemu melayan
Walaupun ku selalu membuat muka bosan
Kau hadir berbekalkan seribu senyuman

[Ulang Chorus]

[Ulang **]

Hanya kau pujaan hatiku
Pujaa.. an hatiku
Kau pujaan hatiku
Pujaan hatiku

[Ulang **]

Kaulah pengisi ruang perasaan di jiwa
Kaulah warna warna yang teristimewa
Tiada yang selainmu
Hanya kau pujaan hatiku



LIRIK "KAMI HISTERIA" - Histeria


Histeriaaaa

Tengok kiri kanan
Masa kawan datang tawan
Tengok kiri kanan
Tengok kiri kanan

Jaga jaga dekat nanti kami sengat
Jaga jaga jangan dekat
Jaga jaga jangan dekat

Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang

Awaslah semua kami sangat berbahaya
Awas awas semua
Awas awas semua

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria

Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang
Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang
Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang

Tengok kiri kanan
Masa kawan datang tawan
Tengok kiri kanan
Tengok kiri kanan

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria
Kami histeria
Kami histeria

#MovieReview "Kami Histeria"


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua sedang membaca entri ini. hee Selamat Hari Isnin ye korang. Yang mana bekerja, Selamat Bekerja. Yang mana bercuti tu, untunglahhh hahahaa Okey entri kali ini agak istimewa sikit sebab saya akan meng-review pasal filem melayu yang dah seminggu lepas keluar panggung wayang iaitu filem "KAMI HISTERIA". Saya akan review dengan style saya sendiri hahaha


------------------

Jalan Cerita


Jalan cerita filem "KAMI HISTERIA" sangat menarik bagi saya. Kebanyakkan unexpected jugaklah, ingatkan akan jadi macam ni rupanya jadi macam ni pulak. Banyak scene yang kelakar dan gelak tak ingat! hahaha Okey masa Histeria jumpa Cik Lang (lakonan Fazura) tu memang kelakar habis scene makan kit kat. hahaha Boleh si Peanut ni ajar Cik Lang macam mana nak makan kit kat. adoiii. Serius lawak gilers . aahahaha Grafik dan CGI dalam filem ni sangatlah saya suka! Cantik, Nice, Cool dan Smart! hee Pergi tengok sekarang!! hahaha

Watak


Diana Danielle, Sara Ali, Mila Jirin, Nad Zainal dan Umi Omar memang berjaya bawak watak masing-masing. Tak kurang jugak lakonan Izzue Islam, Afdlin Shauki dan of kos, Fazura memang menarikkan lagi filem ini. Bagi saya peminat Fazura sangat seronok tengok Fazura bawak watak Cik Lang. Sangat lawak dan seram jugak. wuuuu~~ Watak paling senang dan paling disukai, watak Peanut  (lakonan Nad Zainal). hahahaa Walaupun tak banyak cakap tapi gayanya cukup buat orang ketawa. . hahaha 

Lagu


"Muzik" memang pilihan nombor satu lagu dalam filem ni. Tak tahu kenapa sebab lagu dia best dan seronok didengar. Bukan sebab suara Cik Lang ye saya suka lagu ni, tidak sama sekali! haha Suka sangat dengan lirik ni "Lupakan semua masalah cinta, Yang remeh temeh suka buat leceh, Mari menari bergembira, Seperti dunia kita yang punya". Best! Sampai sekarang pon masih dengar lagi ni hahaa Lagu "Pujaan Hatiku" dan "Kami Histeria" pon layan jugak! hee

LIRIK "MUZIK" - Histeria

Pabila ku sedih
Aku terus memetik gila
Pabila ku lapang
Pelbagai irama yang ku dengar

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi yeah yeah yeah

Pabila ku rungsing meleraikan kekeliruan
Di petang yang hening memecah kesunyian

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi yeah yeah yeah
Yeah yeah yeah yeah yeah yeah

Lupakan semua masalah cinta
Yang remeh temeh suka buat leceh
Mari menari bergembira
Seperti dunia kita yang punya

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas

Muzik menerangkan hari gelapku (irama hidupku)
Muzik tenang ku tika cemas
Lantas ku menyanyi

Muzik
Muzik
Muzik

Ending & Bintang



Ending dia okeylah jugak. Puas hati. hee tapi lagi best la kan kalau Cik Lang tu dimanggakan paku dia sampai dia tak boleh berubah dah jadi langsuir tu hahahaa lol macam kejam la pulak bunyinya? Nak tahu ending macam mana? pergilah tengok wayang. Gerenti puas hati dan berbaloi dengan tiket yang korang beli. hehe Dengan ini setelah ditolak tambah. haha saya beri 4.8 dari 5 Bintang! Tahniah kepada pengarah, Shamyl Othman dan semua yang terlibat! hee Harap panggung wayang extend lagi mase tayangan filem ni ^__^

------------------

Ini adalah filem melayu yang saya suka sangat-sangat selepas filem "Istanbul Aku Datang" (2012). hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Sekali lagi, silalah pergi menonton filem ni okey. haha Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


LIRIK "PUJAAN HATIKU" - Histeria 

Bila ku keseorang kau selalu datang teman
Walaupun ku berikan beribu alasan
Kau hadir berbekalkan seribu harapan

Chorus:
Bila malam ingatan ku tergiang-ngiang
Teringat padamu seorang yang penyayang
Kau selalu membuat hatiku ini girang
Alangkah indahnya aku mabuk kepayang

**:
Walau ku selalu malu jua membisu
Jauh di lubuk hati kau tahu apa yang ku mahu
Apa lagi tunggu-tunggu jangan ragu-ragu
Hanya kau pujaan hatiku

Bila ku kesepian
Kau tak jemu melayan
Walaupun ku selalu membuat muka bosan
Kau hadir berbekalkan seribu senyuman

[Ulang Chorus]

[Ulang **]

Hanya kau pujaan hatiku
Pujaa.. an hatiku
Kau pujaan hatiku
Pujaan hatiku

[Ulang **]

Kaulah pengisi ruang perasaan di jiwa
Kaulah warna warna yang teristimewa
Tiada yang selainmu
Hanya kau pujaan hatiku



LIRIK "KAMI HISTERIA" - Histeria


Histeriaaaa

Tengok kiri kanan
Masa kawan datang tawan
Tengok kiri kanan
Tengok kiri kanan

Jaga jaga dekat nanti kami sengat
Jaga jaga jangan dekat
Jaga jaga jangan dekat

Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang

Awaslah semua kami sangat berbahaya
Awas awas semua
Awas awas semua

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria

Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang
Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang
Tunggu tunggu kami datang
Tunggu tunggu kami serang

Tengok kiri kanan
Masa kawan datang tawan
Tengok kiri kanan
Tengok kiri kanan

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria

Sila dengar dan lihat kami bersuka ria
Sepantas guruh sekuat kilat
Kami histeria
Kami histeria
Kami histeria

February 17, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang. Today is a day to reveal! Amboi berbahasa omputeh pulak kite kan? hahaha Hari ini hari Jumaat, 14 Februari 2014 tema blog sudah pon berubah! hee Terima kasih kepada siapa yang menunggu saat ini. hehe 


Theme Update!

Yeahhh *tepuk tangan* akhirnya edit jugak blog ni. Alhamdulillah. Tema kali ini agak pelik kan? Tema dia "Point by Point" hahaha Sebenarnya tema sebegini diinspirasikan dari litar elektrik. Siapa ada belajar subjek Sains kat sekolah mesti tahu. hahahhaa Maybe pernah nampak design sebegini tapi saya tak tahu sangat nama dia. hee  Tarikh asal update tema blog ni pada Mac 2014 , tapi sebab dapat ilham baru so saya cepat-cepat "create" sesuatu yang belum pernah saya cuba. hee Harap korang semua suka. ^___^ v

Girls' Generation Comeback Teaser #1 : Yoona


Gambar promo solo Girls' Generation dah ada dekat official website mereka. Gambar pertama ni featuring Yoona. Yoona sedang memegang jantung kot. pape pon kene tunggu! hee Girls' Generation akan kembali (comeback) pada 19 Februari 2014 dengan lagu "Mr. Mr.". Perlu tunggu lagi ni! hee Okeylah sampai disini dulu isi kandungan blog kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Mungkin esok? hahaha Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


S.M. THE BALLAD - BREATH

BLOG THEME UPDATED!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang. Today is a day to reveal! Amboi berbahasa omputeh pulak kite kan? hahaha Hari ini hari Jumaat, 14 Februari 2014 tema blog sudah pon berubah! hee Terima kasih kepada siapa yang menunggu saat ini. hehe 


Theme Update!

Yeahhh *tepuk tangan* akhirnya edit jugak blog ni. Alhamdulillah. Tema kali ini agak pelik kan? Tema dia "Point by Point" hahaha Sebenarnya tema sebegini diinspirasikan dari litar elektrik. Siapa ada belajar subjek Sains kat sekolah mesti tahu. hahahhaa Maybe pernah nampak design sebegini tapi saya tak tahu sangat nama dia. hee  Tarikh asal update tema blog ni pada Mac 2014 , tapi sebab dapat ilham baru so saya cepat-cepat "create" sesuatu yang belum pernah saya cuba. hee Harap korang semua suka. ^___^ v

Girls' Generation Comeback Teaser #1 : Yoona


Gambar promo solo Girls' Generation dah ada dekat official website mereka. Gambar pertama ni featuring Yoona. Yoona sedang memegang jantung kot. pape pon kene tunggu! hee Girls' Generation akan kembali (comeback) pada 19 Februari 2014 dengan lagu "Mr. Mr.". Perlu tunggu lagi ni! hee Okeylah sampai disini dulu isi kandungan blog kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Mungkin esok? hahaha Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


S.M. THE BALLAD - BREATH

February 14, 2014

Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada uols-uols sekalian. Apa yang sedang berlaku ni? Hurmmm. Baiklah hari ni nak umumkan bahawa tema blog baru akan dipublishkan pada 14 Februari 2014, waktunya adalah dirahsiakan. Siapa follow blog ni tahu la bila. hahahhaa So saya tinggalkan teaser untuk korang. hee


Hahaha macam artis pulak nak teaser bagai ni kan? haha Kebetulan, cakap pasal teaser, Kumpulan K-pop feveret saya pun keluar pada hari ini (11 Februari 2014). Tajuk lagu terbaru GIRLS' GENERATION "Mr. Mr." akan direleasekan secara digitalnya pada 19 Februari 2014 dan dalam mini album pada 24 Februari 2014


Serius tak sabar nak dengar lagu penuh dan nak beli album ni. hahaha! so excited! Teaser ni keluar secara mengejut dan takde siapa pon tahu hahahhaa Bukak-bukak YouTube terus nampak teaser ni hahahaha okeylah sampai disini entri kali ni. pendek je. haha okey jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v

ARE YOU READY?


Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada uols-uols sekalian. Apa yang sedang berlaku ni? Hurmmm. Baiklah hari ni nak umumkan bahawa tema blog baru akan dipublishkan pada 14 Februari 2014, waktunya adalah dirahsiakan. Siapa follow blog ni tahu la bila. hahahhaa So saya tinggalkan teaser untuk korang. hee


Hahaha macam artis pulak nak teaser bagai ni kan? haha Kebetulan, cakap pasal teaser, Kumpulan K-pop feveret saya pun keluar pada hari ini (11 Februari 2014). Tajuk lagu terbaru GIRLS' GENERATION "Mr. Mr." akan direleasekan secara digitalnya pada 19 Februari 2014 dan dalam mini album pada 24 Februari 2014


Serius tak sabar nak dengar lagu penuh dan nak beli album ni. hahaha! so excited! Teaser ni keluar secara mengejut dan takde siapa pon tahu hahahhaa Bukak-bukak YouTube terus nampak teaser ni hahahaha okeylah sampai disini entri kali ni. pendek je. haha okey jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v

February 11, 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada korang, korang dan korang. hahaa Apa khabar? Semoga semuanya sihat selalu. hee Okey, memang dah 3 minggu tak update blog ni. Haih ni lah dia. Mungkin sebab sibuk dengan kerja dan kehidupan seharian campur pulak dengan kemalasan hahaha Tapi hari ini dah kembali update semula. ahahhaa Ape yang nak diceritakan ni cerita bulan lepas, walaupun dah lama tapi masih nak ceritakan jugak. hehe Semoga terhibur ;)


DE DIVA'S 5/1

5 Januari 2014, kami (Saya, Nadia, Fuzz, Wani & Mira) kembali berjumpa setelah dah lama tak berjumpa. Ye lah memasing sibuk kan? hee Haa Mana dapat nama De Diva's ni? Saya saje je namakan macamtu sebab senang korang nak kenal nanti. Zaman bergroup bagai ni hanya kisah dahulu. hahaha Destinasi kali ini kami makan dekat WONDER MAMA, Bangsar Village. Kedai yang kelas dan cantik. Tema kedai tu maybe santai kot.


Harga okeylah. Lebih kurang sama dengan Tappers dan Sweet Chat . Saya, Fuzz dan Mira order Burger (tak ingat pulak nama dia. hahah) Wani order macam mee gitu dan Nadia order nasi goreng. Okey kalau dah berjumpa ni macam-macam la cerita keluar. hahaa Serius lawak. Dari zaman sekolah punya cerita sampai zaman sekarang. Paling best part majalah sekolah hahahaa Terima kasih kepada Fuzz, Nadia, Mira dan Wani sebab sudi luangkan masa. hehe (sorry uols, benda lama baru nak update sekarang. haha) Antara gegambar yang sempat kitorang rakam : 






MANDI MANDA SUNGAI GABAI 19/1

Tujuan asal nak ke rumah mak cik je kat Ulu Langat. Tapi alang-alang dah kesana , kitorang (Family) pon terjah la sungai kat situ. hahaha "Sungai Gabai Waterfall" nama tempat tu. Mase tu boleh tahan la ramai jugak orang. hee Sampai sana dalam kol 1 macamtu. Lepas tu ibu-ibu malas nak ke atas (air terjun), jadi pasang tikar dekat bawah je. Betul-betul nak masuk tu. hahahaa Sebenarnya bukan nak mandi sangat pon. Mase tu Mak Teh bawak Nasi Lemak. Mak saya pulak buat sandwich dengan nugget & sosej. Memang diam semua makan mase tu hee. Sempat jugak main air, borak-borak dan gelak. hahaha Seronok tengok Umairah dengan Qaisarah mandi. hehe Nanti kalau ade mase datang sini lagi. hahahaa Jom tengok gambar pulak : 





























MENARA CONDONG 25/1


25 Januari 2014, kami sebenarnya menghantar sepupu bertunang kat Teluk Intan tu. hee Lepas selesai je majlis tu kami menyinggah sekejap kat Menara Condong. Pernah nengok dalam gambar je, kali ni real punya. hahaha Malangnya mase hari tu, tutup pulak Menara tu so takpe, kite bergambar dari luar je la. hahahaa Mase tu jugak ada macam jualan kat situ, ape lagi kaum-kaum ibu tak melepaskan peluang untuk membeli belah. hahaha Okeylah tak banyak cerita pon , jom tengok gambar : 










haaaa... dah pon selesai update entri pertama untuk Februari. Dapat jugak curi masa untuk update. hehehe Okeylah jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v 


Let It Go Sing-along Version. Jom nyanyi sama-sama! hehe

RANDOM AWESOME #7


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada korang, korang dan korang. hahaa Apa khabar? Semoga semuanya sihat selalu. hee Okey, memang dah 3 minggu tak update blog ni. Haih ni lah dia. Mungkin sebab sibuk dengan kerja dan kehidupan seharian campur pulak dengan kemalasan hahaha Tapi hari ini dah kembali update semula. ahahhaa Ape yang nak diceritakan ni cerita bulan lepas, walaupun dah lama tapi masih nak ceritakan jugak. hehe Semoga terhibur ;)


DE DIVA'S 5/1

5 Januari 2014, kami (Saya, Nadia, Fuzz, Wani & Mira) kembali berjumpa setelah dah lama tak berjumpa. Ye lah memasing sibuk kan? hee Haa Mana dapat nama De Diva's ni? Saya saje je namakan macamtu sebab senang korang nak kenal nanti. Zaman bergroup bagai ni hanya kisah dahulu. hahaha Destinasi kali ini kami makan dekat WONDER MAMA, Bangsar Village. Kedai yang kelas dan cantik. Tema kedai tu maybe santai kot.


Harga okeylah. Lebih kurang sama dengan Tappers dan Sweet Chat . Saya, Fuzz dan Mira order Burger (tak ingat pulak nama dia. hahah) Wani order macam mee gitu dan Nadia order nasi goreng. Okey kalau dah berjumpa ni macam-macam la cerita keluar. hahaa Serius lawak. Dari zaman sekolah punya cerita sampai zaman sekarang. Paling best part majalah sekolah hahahaa Terima kasih kepada Fuzz, Nadia, Mira dan Wani sebab sudi luangkan masa. hehe (sorry uols, benda lama baru nak update sekarang. haha) Antara gegambar yang sempat kitorang rakam : 






MANDI MANDA SUNGAI GABAI 19/1

Tujuan asal nak ke rumah mak cik je kat Ulu Langat. Tapi alang-alang dah kesana , kitorang (Family) pon terjah la sungai kat situ. hahaha "Sungai Gabai Waterfall" nama tempat tu. Mase tu boleh tahan la ramai jugak orang. hee Sampai sana dalam kol 1 macamtu. Lepas tu ibu-ibu malas nak ke atas (air terjun), jadi pasang tikar dekat bawah je. Betul-betul nak masuk tu. hahahaa Sebenarnya bukan nak mandi sangat pon. Mase tu Mak Teh bawak Nasi Lemak. Mak saya pulak buat sandwich dengan nugget & sosej. Memang diam semua makan mase tu hee. Sempat jugak main air, borak-borak dan gelak. hahaha Seronok tengok Umairah dengan Qaisarah mandi. hehe Nanti kalau ade mase datang sini lagi. hahahaa Jom tengok gambar pulak : 





























MENARA CONDONG 25/1


25 Januari 2014, kami sebenarnya menghantar sepupu bertunang kat Teluk Intan tu. hee Lepas selesai je majlis tu kami menyinggah sekejap kat Menara Condong. Pernah nengok dalam gambar je, kali ni real punya. hahaha Malangnya mase hari tu, tutup pulak Menara tu so takpe, kite bergambar dari luar je la. hahahaa Mase tu jugak ada macam jualan kat situ, ape lagi kaum-kaum ibu tak melepaskan peluang untuk membeli belah. hahaha Okeylah tak banyak cerita pon , jom tengok gambar : 










haaaa... dah pon selesai update entri pertama untuk Februari. Dapat jugak curi masa untuk update. hehehe Okeylah jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v 


Let It Go Sing-along Version. Jom nyanyi sama-sama! hehe

February 10, 2014