Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Dah lama gilers tak update blog ni (padahal last week baru update. haha) Dah lama tak keluar Random Awesome ni, kali ni nak ajak korang baca review filem-filem yang telah ditonton sejak bulan lepas sampailah sabtu lepas. Harap korang layan okey ! :)

Movie Review : Frozen (2013)


Tempat : GSC Mid Valley, Kuala Lumpur & Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
Tarikh : 13 Disember 2013 & 24 Disember 2013
Masa : 10.30 Malam & 7.40 Malam
Rating : 4.8/5 

Favourite Movie of The Year 2013! Cerita Disney selalu memang jadi favourite jugak, macam Tangled (2010) dengan Wreck It Ralph (2012). hahaha Masa awal tarikh tayangan memang takde teman nak pergi tengok, sampai paksa kawan-kawan tengok sekali. Okeylah, jalan cerita "FROZEN" memang menarik dan paling best sebab cerita ni muzikal. Selalu cerita muzikal begini memang favourite saya la. Tak rugi tengok sebab tu sampai dua kali masuk panggung semata-mata nak tengok cerita ni lagi. hehe Watak paling best dalam cerita ni adalah watak Olaf. Kecomelan dan kelawakkan Olaf memang membuatkan cerita ni hidup dan menarik dalam suasana wayang. Memang semua orang akan gelak bila Olaf keluar hahaha 


Lagu "Let It Go" yang dinyanyikan oleh "Idana Menzel" dalam cerita tersebut, memang jadi tumpuan saya la. Sampai balik rumah pon masih teringat lagu dalam cerita tu sampai download lah OST "FROZEN". Teringin jugak nak tengok dalam Bahasa Melayu tapi tak sempat pulak. Setakat ini filem ini mengumpul sebanyak $713,656,905 diseluruh dunia. Terbaik! ;) Kalau nak tengok pon sempat lagi sebab GSC bukak banyak lagi hall. Jangan lepaskan peluang okey!


----------

Movie Review : Dhoom 3 (2013)


Tempat : TGV KLCC, Kuala Lumpur
Tarikh : 29 Disember 2013
Masa : 2.15 Petang
Rating : 4.3/5 

Sedikit kelainan jugak bile tengok cerita Hindustan dalam wayang. Selalunya tengok dalam TV atau laptop tapi kali ini pertama kalinya tengok cerita hindustan. Sejujurnya memang tak pernah tengok DHOOM dengan DHOOM 2 tapi yang ni best jugak. Ade satu scene tu memang gelak habis sebab kelakar sangat, bayangkan motor boleh jalan atas tadi tu. Satu panggung macam gelak habis. hahaha Rase macam sedikit mengarut tapi layan je la. hahaa Jalan cerita dan lagu dalam filem ni memang layan habis, cuma adelah part-part yang sedikit bosan. Angle yang digunakan kebanyakkannya macam cerita omputehOverall, okey je. hehe 


----------
Movie Review : The Hobbit (2013)


Tempat : MBO KL Festival City, Kuala Lumpur
Tarikh : 31 Disember 2013
Masa : 2.15 Petang
Rating : 4 / 5

Setelah menonton filem pertama The Hobbit : An Unexpected Journey (2012) , semestinya tak sabar nak menonton filem ke-2 pulak. Saya bukanlah peminat trilogi Lord Of The Rings tapi kali ni The Hobbit, rase macam nak ikut pulak kisahnya. Sejujurnya filem kedua The Hobbit : The Desolation of Smaug (2013), memang jalan cerita dia lambat tapi bila sampai part berlawan, dilanda masalah memang menarik. Paling best masa diorang lalu kawasan penuh dengan labah-labah besar. Serius berdebar. Tak lupa jugak part yang diorang jumpa Naga tu. Memang best! dan seperti biasanya tiba-tiba je cerita dia habis. hahaha Bersambung pulak. Bahagian 3 The Hobbit, The Hobbit : There And Back Again akan ditayangkan tahun 2014 (tahun ni la!) Tak sabar nak tunggu! ;)


----------

Movie Review : Balistik (2014)


Tempat : Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
Tarikh : 11 Januari 2014
Masa : 12.15 Tengah Hari
Rating : 3.8 / 5

Filem pertama Malaysia yang saya tonton untuk tahun 2014! dan ini juga filem melayu pertama selepas KL Gangstar 2 (2013). Tahun ni cuba nak menyokong industri filem Malaysia pulak, so goodluck to semua pengarah di Malaysia :) Okeylah cerita ni memang tak pernah tengok trailer dan tak tahu pon siapa berlakon. Memang terkejut bila pelakon dia best, ada Rosyam Nor, Rita Rudaini dan Adi Putra. Tak lupa jugak adik Rykal yang comel pon ada. Teringat je scene Rykal kene lempang, tampar oleh ayah dia. Kesian la pulak. Lepas tu, banyak jugak adengan tembak menembak. Kalau nak tahu best ke tak, sila tonton sendiri di wayang baru feel. haha


----------

Movie Review : 47 Ronin (2013)



Tempat : Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
Tarikh : 11 Januari 2014
Masa : 2.40 Petang
Rating : 3 / 5

Maafkan saya. Saya memang bukan peminat cerita ini. Mungkin ia sebab sejarah kot. -.-" Ade beberapa je scene yang boleh dibuat gelak. Tak terlalu teruja untuk menonton. Sempat tertidur pulak dalam tu. Maafkan saya. haha Cuma akhirnya faham la jugak kenapa cerita ni 47 Ronin, tu je. hurmmm Kalau nak rasa best atau tidak, sila ke panggung wayang. haha 


Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Semoga korang terhibur dengan review yang saya buat. Tapi sangat-sangat disyorkan sesiapa yang tak tengok FROZEN lagi, sila tengok. hahahaa okeylah jumpa dientri seterusnya Assalamualaikum & Bye Bye. :)

#MovieReview "Frozen", "Dhoom 3", "The Desolation of Smaug", "Balistik" & "47 Ronin"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Dah lama gilers tak update blog ni (padahal last week baru update. haha) Dah lama tak keluar Random Awesome ni, kali ni nak ajak korang baca review filem-filem yang telah ditonton sejak bulan lepas sampailah sabtu lepas. Harap korang layan okey ! :)

Movie Review : Frozen (2013)


Tempat : GSC Mid Valley, Kuala Lumpur & Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
Tarikh : 13 Disember 2013 & 24 Disember 2013
Masa : 10.30 Malam & 7.40 Malam
Rating : 4.8/5 

Favourite Movie of The Year 2013! Cerita Disney selalu memang jadi favourite jugak, macam Tangled (2010) dengan Wreck It Ralph (2012). hahaha Masa awal tarikh tayangan memang takde teman nak pergi tengok, sampai paksa kawan-kawan tengok sekali. Okeylah, jalan cerita "FROZEN" memang menarik dan paling best sebab cerita ni muzikal. Selalu cerita muzikal begini memang favourite saya la. Tak rugi tengok sebab tu sampai dua kali masuk panggung semata-mata nak tengok cerita ni lagi. hehe Watak paling best dalam cerita ni adalah watak Olaf. Kecomelan dan kelawakkan Olaf memang membuatkan cerita ni hidup dan menarik dalam suasana wayang. Memang semua orang akan gelak bila Olaf keluar hahaha 


Lagu "Let It Go" yang dinyanyikan oleh "Idana Menzel" dalam cerita tersebut, memang jadi tumpuan saya la. Sampai balik rumah pon masih teringat lagu dalam cerita tu sampai download lah OST "FROZEN". Teringin jugak nak tengok dalam Bahasa Melayu tapi tak sempat pulak. Setakat ini filem ini mengumpul sebanyak $713,656,905 diseluruh dunia. Terbaik! ;) Kalau nak tengok pon sempat lagi sebab GSC bukak banyak lagi hall. Jangan lepaskan peluang okey!


----------

Movie Review : Dhoom 3 (2013)


Tempat : TGV KLCC, Kuala Lumpur
Tarikh : 29 Disember 2013
Masa : 2.15 Petang
Rating : 4.3/5 

Sedikit kelainan jugak bile tengok cerita Hindustan dalam wayang. Selalunya tengok dalam TV atau laptop tapi kali ini pertama kalinya tengok cerita hindustan. Sejujurnya memang tak pernah tengok DHOOM dengan DHOOM 2 tapi yang ni best jugak. Ade satu scene tu memang gelak habis sebab kelakar sangat, bayangkan motor boleh jalan atas tadi tu. Satu panggung macam gelak habis. hahaha Rase macam sedikit mengarut tapi layan je la. hahaa Jalan cerita dan lagu dalam filem ni memang layan habis, cuma adelah part-part yang sedikit bosan. Angle yang digunakan kebanyakkannya macam cerita omputehOverall, okey je. hehe 


----------
Movie Review : The Hobbit (2013)


Tempat : MBO KL Festival City, Kuala Lumpur
Tarikh : 31 Disember 2013
Masa : 2.15 Petang
Rating : 4 / 5

Setelah menonton filem pertama The Hobbit : An Unexpected Journey (2012) , semestinya tak sabar nak menonton filem ke-2 pulak. Saya bukanlah peminat trilogi Lord Of The Rings tapi kali ni The Hobbit, rase macam nak ikut pulak kisahnya. Sejujurnya filem kedua The Hobbit : The Desolation of Smaug (2013), memang jalan cerita dia lambat tapi bila sampai part berlawan, dilanda masalah memang menarik. Paling best masa diorang lalu kawasan penuh dengan labah-labah besar. Serius berdebar. Tak lupa jugak part yang diorang jumpa Naga tu. Memang best! dan seperti biasanya tiba-tiba je cerita dia habis. hahaha Bersambung pulak. Bahagian 3 The Hobbit, The Hobbit : There And Back Again akan ditayangkan tahun 2014 (tahun ni la!) Tak sabar nak tunggu! ;)


----------

Movie Review : Balistik (2014)


Tempat : Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
Tarikh : 11 Januari 2014
Masa : 12.15 Tengah Hari
Rating : 3.8 / 5

Filem pertama Malaysia yang saya tonton untuk tahun 2014! dan ini juga filem melayu pertama selepas KL Gangstar 2 (2013). Tahun ni cuba nak menyokong industri filem Malaysia pulak, so goodluck to semua pengarah di Malaysia :) Okeylah cerita ni memang tak pernah tengok trailer dan tak tahu pon siapa berlakon. Memang terkejut bila pelakon dia best, ada Rosyam Nor, Rita Rudaini dan Adi Putra. Tak lupa jugak adik Rykal yang comel pon ada. Teringat je scene Rykal kene lempang, tampar oleh ayah dia. Kesian la pulak. Lepas tu, banyak jugak adengan tembak menembak. Kalau nak tahu best ke tak, sila tonton sendiri di wayang baru feel. haha


----------

Movie Review : 47 Ronin (2013)



Tempat : Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
Tarikh : 11 Januari 2014
Masa : 2.40 Petang
Rating : 3 / 5

Maafkan saya. Saya memang bukan peminat cerita ini. Mungkin ia sebab sejarah kot. -.-" Ade beberapa je scene yang boleh dibuat gelak. Tak terlalu teruja untuk menonton. Sempat tertidur pulak dalam tu. Maafkan saya. haha Cuma akhirnya faham la jugak kenapa cerita ni 47 Ronin, tu je. hurmmm Kalau nak rasa best atau tidak, sila ke panggung wayang. haha 


Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Semoga korang terhibur dengan review yang saya buat. Tapi sangat-sangat disyorkan sesiapa yang tak tengok FROZEN lagi, sila tengok. hahahaa okeylah jumpa dientri seterusnya Assalamualaikum & Bye Bye. :)

January 17, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa Khabar semua. Haa Bila cuti mesti nak curik update sekejap, kalau hari bekerja tak sempat pulak. hahah Okey nak bercerita pasal Ahad minggu lepas (29 Disember 2013), ada Reunion bersama rakan-rakan KPTM Ipoh. Rindu pulak zaman belajar kan? Tema reunion ini adalah PINK atau PUTIH. Pakai lah ape pon janji ada dua atau salah satu warna tu. Hee jom baca lagi.

Breakfast @ MCD KL Sentral


Reunion ini awalnya disertai oleh Saya, Ara, Ein, Kak Fara, Aida, Wani & Daus. Akak dan Bazli tak dapat join. Kitorang keluar rumah dalam pukul 8.00 pagi. Pergi sekali dengan Ara, Ein, Wani dan Aida. Dari Kondo Rakyat ke KL Sentral. Dalam perjalanan banyak dah benda yang diborakkan. Lepas tu tak lupa jugak nak posing dalam bas. hahahaa Setibanya dekat KL Sentral terus carik Kak Fara dan Daus. Lepas tu kami semua lapar dan singgah dekat MCD sekejap. Sambil makan tu sempat jugak borak dengan bergambar. Mula-mula je dah banyak gelak. hahahaa Seronok.

KLCC


Setelah kenyang, kami terus bertolak ke KLCC. Setelah sampai kira-kira dalam pukul 10 kitorang terus beli tiket wayang. Masa nak beli tiket tu sempat menyinggah kat pokok krimas tu. haha Sempat lagi kami nak bergambar kat situ. Memang lawak. hahah Tengok wayang ni, kami memilih filem "DHOOM 3" untuk ditonton sebab something new tengok wayang cerita hindustan. Memang pening kepala nak fikir cerita apa nak tengok? hahaha Lepas beli tu terus ke padang sebab nak berphotoshoot bersama.

Surprise Untuk Saya!


Kekecewaan dengan hal Bazli tak join memang menjadi topik sepanjang perjalanan ke padang tu. hahaa Dalam jalan-jalan tu sempat berhenti bergambar lagi. Mase tu tengah tangkap gambar Ara. Mula-mula biasa lagi tangkap, pastu dia paksa dan paksa lagi. Hati pon berkata "Ape pasal pulak Ara ni kan?" hahaa Lepas tu dah tangkap, tibe-tibe. "HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU BEE! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! ~~" Memang mase tu dah melompat-lompat. Dah agak dah diorang akan buat. hahahaa Mase tu ramai orang lalu lalang tengok. haha First time okey rasa disurprisekan. Memang nak menangis, namun tahan hahaha Tahu tak siapa bawak kek tu? It's Bazli! Huarghhhhhhhhh!! Memang dia plan semua ni, termasuk Ara. hahaa Serius sangat terharu T^T Terima kasih sangat-sangat. Lepas tu, tiba-tiba datang Syamsul Rizal. haha Orang Aussie datang okey hahaha

Makan 


Selepas penat berphotoshoot, kami pon cari kedai makan. Puas fikir nak makan apa? Akhirnya kami memilih Pizza Hut. Memang riuh rendah dibuatnya. Kami yang paling teramai kat situ. hahaha Macam-macam hal. Mula-mula masa nak order pon dah riuh. Ada yang nak itu, ada yang nak ini. Sama macam zaman belajar dulu bila pergi kedai makan. hahaha Lepas dah order, beborak pulak. berborak memang tak ingat dunia. Bila makanan sampai pun masih lagi berborak dengan riuhnya. Lepas tu mula la soalan-soalan spot dari Ara. hahaa "Siapa crush anda di KPTM Ipoh dulu?", "Kenangan Pahit anda di KPTM Ipoh?", "Kenangan Manis anda di KPTM Ipoh?" dan banyak lagi. Ara siap rakam dalam webcam lagi. Memang lawak habis.

Wayang


Selesai makan tu, terus ke panggung wayang pulak. Tengok wayang cerita hindustan kan? Dalam panggung wayang tu memang banyak gelak sebab cerita tu macam lawak walaupun tengah scene serius. haha Ada antara kitorang yang tidur sebab letih dan kenyang hahaha

Chit Chat 


Selepas habis wayang, semua lepak dekat taman KLCC tu la. Memang berboraklah kami kat situ sambil bergambar. hahahaa Tanpa disedari dah pukul 7 malam. Dan semua pun dah bergerak pulang ke kampung halaman masing-masing. heee Okeylah letih menaip ni, jom tengok gambar pulak :






















































Haa itulah dia cerita reunion 29 Disember 2013. Sekali lagi terima kasih yang join dan buat surprise untuk saya. Serius sangat seronok dan banyak buat saya gelak. Best day ever!! haha Memori ini sudah tercatit dalam hati dan otak ni. hahahaa Okeylah korang Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

2ND REUNION『29 DISEMBER 2013』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa Khabar semua. Haa Bila cuti mesti nak curik update sekejap, kalau hari bekerja tak sempat pulak. hahah Okey nak bercerita pasal Ahad minggu lepas (29 Disember 2013), ada Reunion bersama rakan-rakan KPTM Ipoh. Rindu pulak zaman belajar kan? Tema reunion ini adalah PINK atau PUTIH. Pakai lah ape pon janji ada dua atau salah satu warna tu. Hee jom baca lagi.

Breakfast @ MCD KL Sentral


Reunion ini awalnya disertai oleh Saya, Ara, Ein, Kak Fara, Aida, Wani & Daus. Akak dan Bazli tak dapat join. Kitorang keluar rumah dalam pukul 8.00 pagi. Pergi sekali dengan Ara, Ein, Wani dan Aida. Dari Kondo Rakyat ke KL Sentral. Dalam perjalanan banyak dah benda yang diborakkan. Lepas tu tak lupa jugak nak posing dalam bas. hahahaa Setibanya dekat KL Sentral terus carik Kak Fara dan Daus. Lepas tu kami semua lapar dan singgah dekat MCD sekejap. Sambil makan tu sempat jugak borak dengan bergambar. Mula-mula je dah banyak gelak. hahahaa Seronok.

KLCC


Setelah kenyang, kami terus bertolak ke KLCC. Setelah sampai kira-kira dalam pukul 10 kitorang terus beli tiket wayang. Masa nak beli tiket tu sempat menyinggah kat pokok krimas tu. haha Sempat lagi kami nak bergambar kat situ. Memang lawak. hahah Tengok wayang ni, kami memilih filem "DHOOM 3" untuk ditonton sebab something new tengok wayang cerita hindustan. Memang pening kepala nak fikir cerita apa nak tengok? hahaha Lepas beli tu terus ke padang sebab nak berphotoshoot bersama.

Surprise Untuk Saya!


Kekecewaan dengan hal Bazli tak join memang menjadi topik sepanjang perjalanan ke padang tu. hahaa Dalam jalan-jalan tu sempat berhenti bergambar lagi. Mase tu tengah tangkap gambar Ara. Mula-mula biasa lagi tangkap, pastu dia paksa dan paksa lagi. Hati pon berkata "Ape pasal pulak Ara ni kan?" hahaa Lepas tu dah tangkap, tibe-tibe. "HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! HAPPY BIRTHDAY TO YOU BEE! HAPPY BIRTHDAY TO YOU! ~~" Memang mase tu dah melompat-lompat. Dah agak dah diorang akan buat. hahahaa Mase tu ramai orang lalu lalang tengok. haha First time okey rasa disurprisekan. Memang nak menangis, namun tahan hahaha Tahu tak siapa bawak kek tu? It's Bazli! Huarghhhhhhhhh!! Memang dia plan semua ni, termasuk Ara. hahaa Serius sangat terharu T^T Terima kasih sangat-sangat. Lepas tu, tiba-tiba datang Syamsul Rizal. haha Orang Aussie datang okey hahaha

Makan 


Selepas penat berphotoshoot, kami pon cari kedai makan. Puas fikir nak makan apa? Akhirnya kami memilih Pizza Hut. Memang riuh rendah dibuatnya. Kami yang paling teramai kat situ. hahaha Macam-macam hal. Mula-mula masa nak order pon dah riuh. Ada yang nak itu, ada yang nak ini. Sama macam zaman belajar dulu bila pergi kedai makan. hahaha Lepas dah order, beborak pulak. berborak memang tak ingat dunia. Bila makanan sampai pun masih lagi berborak dengan riuhnya. Lepas tu mula la soalan-soalan spot dari Ara. hahaa "Siapa crush anda di KPTM Ipoh dulu?", "Kenangan Pahit anda di KPTM Ipoh?", "Kenangan Manis anda di KPTM Ipoh?" dan banyak lagi. Ara siap rakam dalam webcam lagi. Memang lawak habis.

Wayang


Selesai makan tu, terus ke panggung wayang pulak. Tengok wayang cerita hindustan kan? Dalam panggung wayang tu memang banyak gelak sebab cerita tu macam lawak walaupun tengah scene serius. haha Ada antara kitorang yang tidur sebab letih dan kenyang hahaha

Chit Chat 


Selepas habis wayang, semua lepak dekat taman KLCC tu la. Memang berboraklah kami kat situ sambil bergambar. hahahaa Tanpa disedari dah pukul 7 malam. Dan semua pun dah bergerak pulang ke kampung halaman masing-masing. heee Okeylah letih menaip ni, jom tengok gambar pulak :






















































Haa itulah dia cerita reunion 29 Disember 2013. Sekali lagi terima kasih yang join dan buat surprise untuk saya. Serius sangat seronok dan banyak buat saya gelak. Best day ever!! haha Memori ini sudah tercatit dalam hati dan otak ni. hahahaa Okeylah korang Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

January 05, 2014