Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni tanggal Rabu, 31 Disember 2014, saya masuk umur 23 tahun. Yeayyy! Syukur Alhamdulillah. Masih lagi bernafas sehingga hari ni. :) Terima kasih kepada sesiapa yang wish tak kira kat laman sosial, blog atau telefon. hee Terima kasih banyak-banyak. hehe. Yeay I'm 23 now. hahahahaa Header & beberapa benda telah diubah suai sempena birthday & sempena tahun 2015 ubah nama blog kepada RAFZAN TOMOMI STORY '14 kepada RAFZAN TOMOMI STORY '15. hee Selamat Hari lahir untuk diri sendiri dan Selamat tahun baru 2015! 



23


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni tanggal Rabu, 31 Disember 2014, saya masuk umur 23 tahun. Yeayyy! Syukur Alhamdulillah. Masih lagi bernafas sehingga hari ni. :) Terima kasih kepada sesiapa yang wish tak kira kat laman sosial, blog atau telefon. hee Terima kasih banyak-banyak. hehe. Yeay I'm 23 now. hahahahaa Header & beberapa benda telah diubah suai sempena birthday & sempena tahun 2015 ubah nama blog kepada RAFZAN TOMOMI STORY '14 kepada RAFZAN TOMOMI STORY '15. hee Selamat Hari lahir untuk diri sendiri dan Selamat tahun baru 2015! 



December 31, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)

BEST 2014 MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)

December 29, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Hari ini Sabtu, 27 Disember 2014. 5 hari lagi kita akan meninggalkan tahun 2014 dan masuk ke tahun 2015. Wahh~ cepatnyaa.. >,,< Entri kal ini nak sembang pasal AZAM 2015. Hujung tahun mesti ramai bajet-bajet nak berazam kan? Saya pon sama hahahaa *Just for fun gitu* Korang dah pasang belum azam untuk tahun 2015 ni? Tahun lepas lupa pulak nak pasang azam hahahaha :p Selalunya azam setiap tahun same je dari sebelum-sebelumnya. hahaa 

01 Kurus?!
Azam ni setiap tahun wujud je dalam list azam. Ada cuba buat tapi lepas raya memang tak boleh tahan weh! haha Jadi tahun depan insyaAllah akan cuba lagi, tak mengalah gitu. haha Kalau tak kurus jugak, kite renew lagi. haha

02 Kumpul & Kumpul Duit Lagi
Azam ni wujud selepas dah bekerja. Kebelakangan ni agak boros ke arah hiburan dan makanan, diharapkan dapatlah kurangkan lepas ni. ahaha Jom kumpul duit lagi! Yeahh.. kumpul duit untuk masa depan dengan enjoy sekali. teeheee...

03 Travel ke Luar Negara
Benda ni paling nak sangat buat, sebab bila lagi kan nak enjoy dengan duit sendiri? Yang ni bukanlah azam pon tapi lebih pada impian. Harap apa yang dirancangkan akan terlaksana. InsyaAllah. ^__^

04 ?
dan beberapa azam lagi yang saya rasa biarlah saya je tahu. haha Jika sempat melunaskan azam-azam ni alhamdulillah, kalau tak sempat, b/p tahun depan je la ye kawan-kawan. hee okeylah birthday saya akan tiba dalam masa 4 hari lagi. Sakan betul saya dok countdown. hahaha Okeylah sampai disini entri kali ni, jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum dan Bye Bye :)

p/s : #prayforpantaitimur #doauntukmangsabanjir


AZAM 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Hari ini Sabtu, 27 Disember 2014. 5 hari lagi kita akan meninggalkan tahun 2014 dan masuk ke tahun 2015. Wahh~ cepatnyaa.. >,,< Entri kal ini nak sembang pasal AZAM 2015. Hujung tahun mesti ramai bajet-bajet nak berazam kan? Saya pon sama hahahaa *Just for fun gitu* Korang dah pasang belum azam untuk tahun 2015 ni? Tahun lepas lupa pulak nak pasang azam hahahaha :p Selalunya azam setiap tahun same je dari sebelum-sebelumnya. hahaa 

01 Kurus?!
Azam ni setiap tahun wujud je dalam list azam. Ada cuba buat tapi lepas raya memang tak boleh tahan weh! haha Jadi tahun depan insyaAllah akan cuba lagi, tak mengalah gitu. haha Kalau tak kurus jugak, kite renew lagi. haha

02 Kumpul & Kumpul Duit Lagi
Azam ni wujud selepas dah bekerja. Kebelakangan ni agak boros ke arah hiburan dan makanan, diharapkan dapatlah kurangkan lepas ni. ahaha Jom kumpul duit lagi! Yeahh.. kumpul duit untuk masa depan dengan enjoy sekali. teeheee...

03 Travel ke Luar Negara
Benda ni paling nak sangat buat, sebab bila lagi kan nak enjoy dengan duit sendiri? Yang ni bukanlah azam pon tapi lebih pada impian. Harap apa yang dirancangkan akan terlaksana. InsyaAllah. ^__^

04 ?
dan beberapa azam lagi yang saya rasa biarlah saya je tahu. haha Jika sempat melunaskan azam-azam ni alhamdulillah, kalau tak sempat, b/p tahun depan je la ye kawan-kawan. hee okeylah birthday saya akan tiba dalam masa 4 hari lagi. Sakan betul saya dok countdown. hahaha Okeylah sampai disini entri kali ni, jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum dan Bye Bye :)

p/s : #prayforpantaitimur #doauntukmangsabanjir


December 27, 2014

Assalamualaikum & Salam sejahtera guys! Hari ni Khamis, 25 Disember 2014, for sure mesti ramai cuti hari ni sebab hari ni cuti umum. Haa okeylah, 2 hari lepas saya ada update pasal BEST 2014 SONGS, kali ni nak buat BEST 2014 MOVIE! Since tahun ni aktif mengreview filem , so boleh lerr buat kan. Saya menyenarai sebanyak 10 filem yang saya rasa menarik bagi saya. Segala keputusan adalah muktamad dan mengikut selera tekak saya. hahaa Check it out!

BEST 2014 MOVIE


Assalamualaikum & Salam sejahtera guys! Hari ni Khamis, 25 Disember 2014, for sure mesti ramai cuti hari ni sebab hari ni cuti umum. Haa okeylah, 2 hari lepas saya ada update pasal BEST 2014 SONGS, kali ni nak buat BEST 2014 MOVIE! Since tahun ni aktif mengreview filem , so boleh lerr buat kan. Saya menyenarai sebanyak 10 filem yang saya rasa menarik bagi saya. Segala keputusan adalah muktamad dan mengikut selera tekak saya. hahaa Check it out!

December 25, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni Selasa, 23 Disember 2014 , dah start buat countdown untuk upcoming birthday dan tahun baru 2015! Super duper teruja! Korang jenguk la page ni >>#TB ada special countdown untuk birthday sendiri hahah Just for fun! Okeylah memandangkan tahun 2014 bakal melabuhkan tirainya beberapa hari sahaja lagi, jadi saya akan post beberapa LAGU TERBEST 2014 pilihan saya. Dalam banyak-banyak lagu, saya dah senaraikan sebanyak TOP 20 ! hee Pilhan saya adalah muktamad dan mengikut kehendak tekak sendiri. hahaha Hampir 3 hari jugak nak siapkan entri ni, bukan main lagi kan? hahaa So Check it out!


BEST 2014 SONGS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni Selasa, 23 Disember 2014 , dah start buat countdown untuk upcoming birthday dan tahun baru 2015! Super duper teruja! Korang jenguk la page ni >>#TB ada special countdown untuk birthday sendiri hahah Just for fun! Okeylah memandangkan tahun 2014 bakal melabuhkan tirainya beberapa hari sahaja lagi, jadi saya akan post beberapa LAGU TERBEST 2014 pilihan saya. Dalam banyak-banyak lagu, saya dah senaraikan sebanyak TOP 20 ! hee Pilhan saya adalah muktamad dan mengikut kehendak tekak sendiri. hahaha Hampir 3 hari jugak nak siapkan entri ni, bukan main lagi kan? hahaa So Check it out!


December 23, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Korang tahu tak ada sebuah 3D Art Gallery ada bukak dekat Port Dickson? Dah 2 bulan rasanya tempat tu beroperasi. Nak ceritalah, minggu lepas (Sabtu, 13 Disember 2014) saya, Ara dan Bazli jalan-jalan dekat area Seremban. Saje nak bawak Bazli jenjalan Seremban. Sempat jugak singgah dekat 3D Art Gallery tu. Jom baca kisah selanjutnya. :)

#SiarSiar : Alive 3D Art Gallery, Port Dickson 13/12


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Korang tahu tak ada sebuah 3D Art Gallery ada bukak dekat Port Dickson? Dah 2 bulan rasanya tempat tu beroperasi. Nak ceritalah, minggu lepas (Sabtu, 13 Disember 2014) saya, Ara dan Bazli jalan-jalan dekat area Seremban. Saje nak bawak Bazli jenjalan Seremban. Sempat jugak singgah dekat 3D Art Gallery tu. Jom baca kisah selanjutnya. :)

December 21, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys. Terima kasih sebab sudi jenguk blog kite. hehe Okeylah nak cerita sikit pasal minggu lepas (Selasa, 9 Disember 2014), saya dan office mate (dalam bahasa melayunya "rakan sekerja") saya makan-makan dekat Seoul Garden, Sunway Pyramid. Hujung tahun biasalah kan , mesti nak berkumpul satu opis dan tujuan nak meraikan semua dan majlis farewell untuk Nabil. Jom baca cerita seterusnya ^__^


#SiarSiar : Seoul Garden, Sunway Pyramid 9/12


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys. Terima kasih sebab sudi jenguk blog kite. hehe Okeylah nak cerita sikit pasal minggu lepas (Selasa, 9 Disember 2014), saya dan office mate (dalam bahasa melayunya "rakan sekerja") saya makan-makan dekat Seoul Garden, Sunway Pyramid. Hujung tahun biasalah kan , mesti nak berkumpul satu opis dan tujuan nak meraikan semua dan majlis farewell untuk Nabil. Jom baca cerita seterusnya ^__^


December 17, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

Movie Review "Manisnya Cinta Di Cappadoccia"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

December 15, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais, Ahad (7 Disember 2014) saya dengan Nadia bukak kedai Car Boot Sales dekat MidTown Semarak, Kuala Lumpur. Kitorang buka car boot pukul 7.00 pagi-12,00 Tengah Hari. Pengalaman pertama bukak kedai dekat situ memang seronok. Walaupun pagi tu tak ramai sangat orang, jualan amat memberansangkan. Dengan kegigihan mempromote dekat media sosial, ramai pulak orang order online. InsyaAllah dalam masa terdekat akan ada lagi Car Boot ni, so siapa nak datang, mai lerrr... jangan malu-malu, harga pon lagi murah dari online. More info tentang TOMOYO BEAUTY SHOP visit : http://tomoyobeautyshop.tumblr.com/ atau instagram : tomoyobeautyshop.









#SiarSiar : Car Boot Sales, Midtown Semarak 7/12


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais, Ahad (7 Disember 2014) saya dengan Nadia bukak kedai Car Boot Sales dekat MidTown Semarak, Kuala Lumpur. Kitorang buka car boot pukul 7.00 pagi-12,00 Tengah Hari. Pengalaman pertama bukak kedai dekat situ memang seronok. Walaupun pagi tu tak ramai sangat orang, jualan amat memberansangkan. Dengan kegigihan mempromote dekat media sosial, ramai pulak orang order online. InsyaAllah dalam masa terdekat akan ada lagi Car Boot ni, so siapa nak datang, mai lerrr... jangan malu-malu, harga pon lagi murah dari online. More info tentang TOMOYO BEAUTY SHOP visit : http://tomoyobeautyshop.tumblr.com/ atau instagram : tomoyobeautyshop.









December 09, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Jumaat lepas, saya, Nadia & Fuzz saje lepak dalam lama tak jumpa, diorang pulak tahu tempat ni. Jadi segmen #SiarSiar kali ni nak cerita pasal makan dekat KGB (Killer Gourmet Burger) dekat Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur.


Ini pertama kali datang sini memang sangat teruja dengan burgernya. Fuzz dengan Nadia pernah datang sini , diorang kata memang sedap dan burger dia besar-besar belaka. hahah Harga pon sangat berpatutan dalam RM12.90-RM21.90. Kelebihan disini selain dari burger ada jugak jual 'Fried', banyak potionnya dan sangat besar kentangnya, kami cuba makan 'Fried Seoul' dengan harga RM15.90 (dalam gambar), masing-masing makan burger jugak, Nadia & Fuzz makan 'The Shack' dengan harga RM12.90 dan saya pulak makan 'KGB Spiked' dengan harga RM15.90. Kat sini jugak terkenal dengan Milkshakes tapi saya tak order, tapi saya gedik order 'Honey Lemon' dengan harga RM5.90. Alhamdulillah sangat kenyang, dan lama jugak lepak borak sana. So saya cadangkan jom ler mai sini, kalau tak tahu nak makan mana. :) Next time datang nak cuba Milkshake dan burger lain pulak. hehe Haa terlupa nak mention, KGB ni ada jugak dekat Bangsar (actually kat Bangsar 1st branch diorang) hee Happy Eating!






More info kat FB diorang KGB Bangsar atau visit ig : kgbbangsar.

(^___^)v

#SiarSiar : KGB, Mid Valley


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Jumaat lepas, saya, Nadia & Fuzz saje lepak dalam lama tak jumpa, diorang pulak tahu tempat ni. Jadi segmen #SiarSiar kali ni nak cerita pasal makan dekat KGB (Killer Gourmet Burger) dekat Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur.


Ini pertama kali datang sini memang sangat teruja dengan burgernya. Fuzz dengan Nadia pernah datang sini , diorang kata memang sedap dan burger dia besar-besar belaka. hahah Harga pon sangat berpatutan dalam RM12.90-RM21.90. Kelebihan disini selain dari burger ada jugak jual 'Fried', banyak potionnya dan sangat besar kentangnya, kami cuba makan 'Fried Seoul' dengan harga RM15.90 (dalam gambar), masing-masing makan burger jugak, Nadia & Fuzz makan 'The Shack' dengan harga RM12.90 dan saya pulak makan 'KGB Spiked' dengan harga RM15.90. Kat sini jugak terkenal dengan Milkshakes tapi saya tak order, tapi saya gedik order 'Honey Lemon' dengan harga RM5.90. Alhamdulillah sangat kenyang, dan lama jugak lepak borak sana. So saya cadangkan jom ler mai sini, kalau tak tahu nak makan mana. :) Next time datang nak cuba Milkshake dan burger lain pulak. hehe Haa terlupa nak mention, KGB ni ada jugak dekat Bangsar (actually kat Bangsar 1st branch diorang) hee Happy Eating!






More info kat FB diorang KGB Bangsar atau visit ig : kgbbangsar.

(^___^)v
December 07, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Movie Review "Penguins of Madagascar"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


December 05, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Tanya membuang masa jom baca entri kali ni pasal filem-filem menarik tahun 2015! Peminat tengok wayang pasti akan teruja dengan kehadiran filem-filem tahun 2015! Saya juga salah seorang peminat tengok wayang, filem-filem terbaru kat wayang (yang ada dalam list nak tengok lerr..) mesti nak tengok. Trailer-trailer sudah mula dikeluarkan ke YouTube channel. Jadi mari saksikan beberapa filem menarik (wajib tonton) 2015!


2015 Movies!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Tanya membuang masa jom baca entri kali ni pasal filem-filem menarik tahun 2015! Peminat tengok wayang pasti akan teruja dengan kehadiran filem-filem tahun 2015! Saya juga salah seorang peminat tengok wayang, filem-filem terbaru kat wayang (yang ada dalam list nak tengok lerr..) mesti nak tengok. Trailer-trailer sudah mula dikeluarkan ke YouTube channel. Jadi mari saksikan beberapa filem menarik (wajib tonton) 2015!


December 03, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Disember! Wahh dah masuk bulan Disember ! Sekejap saje rasanya dah sampai hujung tahun. So bulan Disember dah sampai jadi , sekarang masa untuk apa? cuba teka? hhahaa Sekarang masa untuk mengira detik hari lahir saya! *yeayyy~* Tik tok tik tok. Saya bila bab birthday sendiri memang kemain excited. hahaha Ada lagi 30 hari sebelum umur saya meningkat ke 23 tahun. Sudah tua? taklah, saya sentiasa muda hahaha. Sempena bulan Disember ni, akan ada banyak gambar throwback, 15 entri (termasuk entri ini) yang masih dalam edit, dan macam-macam lagi. Nantikan kemunculannya disini. hahaa Entri-entri akan dipost setiap 2 hari (sekali dua hari) sehingga 31 Disember 2014. Anda teruja? saya lagi teruja! haha


TOMOYO BEAUTY SHOP
Nak introduce TOMOYO BEAUTY SHOP !  Formerly known as "kokobatek" Sila screenshot image item yang berminat & whatsapp di 0173163501 Postage: SM RM 6.00 / SS RM 10.00 . Jom follow igshop : @tomoyobeautyshop sekarang!

counting days...


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Disember! Wahh dah masuk bulan Disember ! Sekejap saje rasanya dah sampai hujung tahun. So bulan Disember dah sampai jadi , sekarang masa untuk apa? cuba teka? hhahaa Sekarang masa untuk mengira detik hari lahir saya! *yeayyy~* Tik tok tik tok. Saya bila bab birthday sendiri memang kemain excited. hahaha Ada lagi 30 hari sebelum umur saya meningkat ke 23 tahun. Sudah tua? taklah, saya sentiasa muda hahaha. Sempena bulan Disember ni, akan ada banyak gambar throwback, 15 entri (termasuk entri ini) yang masih dalam edit, dan macam-macam lagi. Nantikan kemunculannya disini. hahaa Entri-entri akan dipost setiap 2 hari (sekali dua hari) sehingga 31 Disember 2014. Anda teruja? saya lagi teruja! haha


TOMOYO BEAUTY SHOP
Nak introduce TOMOYO BEAUTY SHOP !  Formerly known as "kokobatek" Sila screenshot image item yang berminat & whatsapp di 0173163501 Postage: SM RM 6.00 / SS RM 10.00 . Jom follow igshop : @tomoyobeautyshop sekarang!

December 01, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem ke-3 The Hunger Games "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 20 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Movie Review "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem ke-3 The Hunger Games "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 20 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


November 28, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Movie Review is back! Dah berapa lama tak update kan pasal filem-filem baru. So saya nak buat review balik. hee Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Big Hero 6". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 13 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

Movie Review "Big Hero 6"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Movie Review is back! Dah berapa lama tak update kan pasal filem-filem baru. So saya nak buat review balik. hee Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Big Hero 6". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 13 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

November 26, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. #Siarsiar kali ni nak bawak korang jalan-jalan dekat Cameron Highlands yang saya dan keluarga bertandang ke sana pada 8 & 9 November 2014. Walaupun terdapat beberapa halangan nak kesana tapi alhamdulillah dapat jugak jejak kaki disana dengan IzinNya. Jom baca kisah selanjutnya. ^__^


#SiarSiar : Cameron Higlands 8/11 ~ 9/11


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. #Siarsiar kali ni nak bawak korang jalan-jalan dekat Cameron Highlands yang saya dan keluarga bertandang ke sana pada 8 & 9 November 2014. Walaupun terdapat beberapa halangan nak kesana tapi alhamdulillah dapat jugak jejak kaki disana dengan IzinNya. Jom baca kisah selanjutnya. ^__^


November 18, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dah lama sangat tak update, jadi marilah kita update blog ini. hahaha Entry ini sepatutnya dipublish awal, tapi atas masalah-masalah yang tak dapat dielakkan, baru lah hari ni dipublishnya. hehe Awal November hari tu Sabtu, 1 November 2014 saya bertandang ke Seremban. Kalau Seremban tempat siapa lagi, kalau bukan Ara Kimora. haha Jom baca kisah selanjutnya :)

#SiarSiar : Seremban 1/11


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dah lama sangat tak update, jadi marilah kita update blog ini. hahaha Entry ini sepatutnya dipublish awal, tapi atas masalah-masalah yang tak dapat dielakkan, baru lah hari ni dipublishnya. hehe Awal November hari tu Sabtu, 1 November 2014 saya bertandang ke Seremban. Kalau Seremban tempat siapa lagi, kalau bukan Ara Kimora. haha Jom baca kisah selanjutnya :)

November 16, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ape khabar semua? Harap semua sihat selalu, jangan lupa senyum sikit! hehe Hari ni hari Jumaat, so salam Jumaat ye! Hari ni dah masuk 14 November 2014, pertengahan bulan November dah pon. Seperti yang dijanjikan tema blog akan berubah! Taadaaa~~ hahaa Tapi saya masih tak puas hati dengan beberapa designnya, akan ada beberapa perubahan nanti. Tema kali ini ialah "#Throwback" so 2 bulan ni akan ada beberapa post 'campak belakang' untuk korang. Jom nengok semula te-teaser image yang pernah dipost :






Tak boleh lupa minggu lepas, saya diserang demam teruk + migrain, ambik masa jugak nak sembuh. Dalam sakit-sakit tu sempat lagi singgah kat Cameron Highlands haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni, jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


Welcome to my life!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ape khabar semua? Harap semua sihat selalu, jangan lupa senyum sikit! hehe Hari ni hari Jumaat, so salam Jumaat ye! Hari ni dah masuk 14 November 2014, pertengahan bulan November dah pon. Seperti yang dijanjikan tema blog akan berubah! Taadaaa~~ hahaa Tapi saya masih tak puas hati dengan beberapa designnya, akan ada beberapa perubahan nanti. Tema kali ini ialah "#Throwback" so 2 bulan ni akan ada beberapa post 'campak belakang' untuk korang. Jom nengok semula te-teaser image yang pernah dipost :






Tak boleh lupa minggu lepas, saya diserang demam teruk + migrain, ambik masa jugak nak sembuh. Dalam sakit-sakit tu sempat lagi singgah kat Cameron Highlands haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni, jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


November 14, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca! Terima kasih kerana memilih untuk membaca blog ini hehe Okeylah Dah pon masuk bulan November. Papepon nak ucap tahniah kat Pahang sebab memang bola Piala Malaysia 2014! Walaupun tak berapa layan bola tapi still up-to-date jugak pasal bola ni. hahaa Okey macam entri sebelum ni saya ada mention yang saya sedang fikir untuk tema blog seterusnya. Nak bagitahu tema blog ni akan berubah pada 14 November 2014! haha yeay *tepuk tangan*


The first teaser image keluar pada hari Khamis (30/10) lepas via Instagram & Page "Rafzan Tomomi Story" jam 8.00 malam. Tema akan datang ni inspirasi dari polaroid frame 1989 Taylor Swift dengan tajuk '#Throwback'. Tema seterusnya akan diupload di Instagram & page dalam masa terdekat. Beberapa teaser image akan diupload (sebenarnya ikut mood jugak) hahaha So stay tuned okey! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye!  
p/s : Goodluck siapa yang amek SPM! 


14/11


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca! Terima kasih kerana memilih untuk membaca blog ini hehe Okeylah Dah pon masuk bulan November. Papepon nak ucap tahniah kat Pahang sebab memang bola Piala Malaysia 2014! Walaupun tak berapa layan bola tapi still up-to-date jugak pasal bola ni. hahaa Okey macam entri sebelum ni saya ada mention yang saya sedang fikir untuk tema blog seterusnya. Nak bagitahu tema blog ni akan berubah pada 14 November 2014! haha yeay *tepuk tangan*


The first teaser image keluar pada hari Khamis (30/10) lepas via Instagram & Page "Rafzan Tomomi Story" jam 8.00 malam. Tema akan datang ni inspirasi dari polaroid frame 1989 Taylor Swift dengan tajuk '#Throwback'. Tema seterusnya akan diupload di Instagram & page dalam masa terdekat. Beberapa teaser image akan diupload (sebenarnya ikut mood jugak) hahaha So stay tuned okey! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye!  
p/s : Goodluck siapa yang amek SPM! 


November 03, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca yang sedang membaca entri ini. Alhamdulillah kita masih lagi bernafas di bumi Allah ini. Kalau korang perasan la, bulan ni jarang sangat update blog. Terasa dah lama sangat tak update blog huhu. Bulan ni boleh dikatakan 'busy' jugak dengan kerja dan kursus, Ni pon tak berapa sihat dengan batuknya. Banyak aktif dekat Instagram dengan Facebook je sekarang ni, haha InsyaAllah beberapa entri akan menyusul nanti dan sedang fikir tema baru akan datang yang akan diupdate bile-bile masa je. be prepared.. ahahaa Saya bukan nak fefeeling artis haha tapi entri ni juga akan dibaca oleh saya dimasa hadapan, so next 10 years kot-kot baca, asal Oktober 2014 tak banyak update, baru la faham kot. hahahaa Okeylah sampai disini entri kali ini, masih boleh ucapan Salam Maal Hijrah 1436H, semoga buku baru ini menjadi lebih baik dari sebelumnya. InsyaAllah. Assalamualaikum & Bye Bye. ^__^

p/s : Happy Birthday Mama Jee, Alyn (Mommy to be)!


『It's been a while...』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca yang sedang membaca entri ini. Alhamdulillah kita masih lagi bernafas di bumi Allah ini. Kalau korang perasan la, bulan ni jarang sangat update blog. Terasa dah lama sangat tak update blog huhu. Bulan ni boleh dikatakan 'busy' jugak dengan kerja dan kursus, Ni pon tak berapa sihat dengan batuknya. Banyak aktif dekat Instagram dengan Facebook je sekarang ni, haha InsyaAllah beberapa entri akan menyusul nanti dan sedang fikir tema baru akan datang yang akan diupdate bile-bile masa je. be prepared.. ahahaa Saya bukan nak fefeeling artis haha tapi entri ni juga akan dibaca oleh saya dimasa hadapan, so next 10 years kot-kot baca, asal Oktober 2014 tak banyak update, baru la faham kot. hahahaa Okeylah sampai disini entri kali ini, masih boleh ucapan Salam Maal Hijrah 1436H, semoga buku baru ini menjadi lebih baik dari sebelumnya. InsyaAllah. Assalamualaikum & Bye Bye. ^__^

p/s : Happy Birthday Mama Jee, Alyn (Mommy to be)!


October 29, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Dah masuk bulan Oktober lah~ Semoga bulan Oktober ni lebih baik dari sebelumnya kan? hehe Okey. Ini bukan nak cerita pasal bulan Oktober, ni nak story sikit pasal #SiarSiar sebenarnya. #SiarSiar kali ni nak bawak korang jalan-jalan dekat Kuala Lumpur pada Sabtu, 27 September 2014. Siapa bersama saya untuk KL Tour ni? Jom baca cerita seterusnya. :) [Caution : Entri Panjang Gilers. haha]

#SiarSiar [Momi & Mora Edition] : KL Tour


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Dah masuk bulan Oktober lah~ Semoga bulan Oktober ni lebih baik dari sebelumnya kan? hehe Okey. Ini bukan nak cerita pasal bulan Oktober, ni nak story sikit pasal #SiarSiar sebenarnya. #SiarSiar kali ni nak bawak korang jalan-jalan dekat Kuala Lumpur pada Sabtu, 27 September 2014. Siapa bersama saya untuk KL Tour ni? Jom baca cerita seterusnya. :) [Caution : Entri Panjang Gilers. haha]

October 06, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. It's monday today! Selamat Hari Bekerja semua. hehe Bulan September akan melabuhkan tirainya esok, lepas tu dah nak masuk bulan Oktober, cepat betul masa berlalu kan? Haa.. Ape yang 50,000 ni? Jom baca cerita selanjutnya.


Ape yang dimaksudkan dengan 50,000 tu pasal pengunjung/viewers blog ni dah mencecah 50,000! Syukur alhamdulillah :) It's cool okey! haha Blog ni dapat 10,000 lagi viewers dalam masa 3 bulan selepas entri "Random Awesome #43 : 40,000?". Terima kasih kepada yang melawat blog ni tak kire sesiapa saje. hehe Bulan depan InsyaAllah akan selalu update , banyak cerita nak dikongsikan dengan korang ni. hehe Sampai disini dulu entri kali ni, Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

Girls' Generation TaeTiSeo - Holler

50,000?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. It's monday today! Selamat Hari Bekerja semua. hehe Bulan September akan melabuhkan tirainya esok, lepas tu dah nak masuk bulan Oktober, cepat betul masa berlalu kan? Haa.. Ape yang 50,000 ni? Jom baca cerita selanjutnya.


Ape yang dimaksudkan dengan 50,000 tu pasal pengunjung/viewers blog ni dah mencecah 50,000! Syukur alhamdulillah :) It's cool okey! haha Blog ni dapat 10,000 lagi viewers dalam masa 3 bulan selepas entri "Random Awesome #43 : 40,000?". Terima kasih kepada yang melawat blog ni tak kire sesiapa saje. hehe Bulan depan InsyaAllah akan selalu update , banyak cerita nak dikongsikan dengan korang ni. hehe Sampai disini dulu entri kali ni, Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

Girls' Generation TaeTiSeo - Holler
September 29, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera korang! Sekali lagi kelewatan update blog. Maafkan saya. haha Okeylah entri kali ni nak story sikit pasal Kursus yang saya hadiri. Kalau bekerja ni konfem kene pergi kursus. Saya menghadiri kursus yang dipanggil "Kem Inspirasi New Media" pada 12, 13 & 14 September 2014 yang bertempat di Hotel Impian, Morib. Kem ni anjuran Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan dikendalikan oleh Sifoo.com dengan kerjasama: Vision Karisma, MIMOS Berhad, USM, Info-Trek & Rithauddin Photography . Jom baca kisah selanjutnya.

Kem Inspirasi New Media 『12, 13 & 14 September 2014』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera korang! Sekali lagi kelewatan update blog. Maafkan saya. haha Okeylah entri kali ni nak story sikit pasal Kursus yang saya hadiri. Kalau bekerja ni konfem kene pergi kursus. Saya menghadiri kursus yang dipanggil "Kem Inspirasi New Media" pada 12, 13 & 14 September 2014 yang bertempat di Hotel Impian, Morib. Kem ni anjuran Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan dikendalikan oleh Sifoo.com dengan kerjasama: Vision Karisma, MIMOS Berhad, USM, Info-Trek & Rithauddin Photography . Jom baca kisah selanjutnya.
September 26, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Sekali lagi, dah lama takde mood nak update blog (sebab takde cerita sangat! hahaa) Ni baru ada mood tu datang balik. haha Okeylah. Tadi saje main kira-kira hari, lepas tu teringat nak kira birthday berapa hari lagi. Jadi setelah dikira-kira, 100 hari lagi saya akan sambut hari lahir ke #twentythree (23)! Kebiasaannya, saya adalah orang paling teruja dengan hari lahir sendiri. Saya lebih suka kira detik hari lahir sendiri. hehe Bagi saya, bila masuk hari lahir, saya adalah seorang yang 'istimewa' dimata sendiri! haha Lepas tu macam biasa bila hari jadi konfem akan ada ucapan dari kawan-kawan. Ucapan-ucapan ni paling penting untuk saya, lagi lagi siapa yang ucap tu sangat bermakna. haha


Tahun lepas lebih bermakna bila kawan-kawan buat surprise! Untuk pertama kalinya kawan buat surprise yang sangat suprise! haha Memang tak terfikir pon masalahnya. hahaha Tahu-tahu je ade kek bersama lagu 'Selamat Hari Jadi', memang rasa sebak dan tak terkata apa. hahaa Terima kasih sangat-sangat. (rasenya dah banyak kali cerita pasal ni tapi sebab kene mengena dengan topik, cerita je laa hahah) Okeylah sampai disini untuk entri kali ni. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


100 days before #twentythree!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Sekali lagi, dah lama takde mood nak update blog (sebab takde cerita sangat! hahaa) Ni baru ada mood tu datang balik. haha Okeylah. Tadi saje main kira-kira hari, lepas tu teringat nak kira birthday berapa hari lagi. Jadi setelah dikira-kira, 100 hari lagi saya akan sambut hari lahir ke #twentythree (23)! Kebiasaannya, saya adalah orang paling teruja dengan hari lahir sendiri. Saya lebih suka kira detik hari lahir sendiri. hehe Bagi saya, bila masuk hari lahir, saya adalah seorang yang 'istimewa' dimata sendiri! haha Lepas tu macam biasa bila hari jadi konfem akan ada ucapan dari kawan-kawan. Ucapan-ucapan ni paling penting untuk saya, lagi lagi siapa yang ucap tu sangat bermakna. haha


Tahun lepas lebih bermakna bila kawan-kawan buat surprise! Untuk pertama kalinya kawan buat surprise yang sangat suprise! haha Memang tak terfikir pon masalahnya. hahaha Tahu-tahu je ade kek bersama lagu 'Selamat Hari Jadi', memang rasa sebak dan tak terkata apa. hahaa Terima kasih sangat-sangat. (rasenya dah banyak kali cerita pasal ni tapi sebab kene mengena dengan topik, cerita je laa hahah) Okeylah sampai disini untuk entri kali ni. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


September 22, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "The Maze Runner"Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 11 September 2014 (Khamis). Dah bersedia untuk membaca? Let's go! hehe

#MovieReview "The Maze Runner"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "The Maze Runner"Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 11 September 2014 (Khamis). Dah bersedia untuk membaca? Let's go! hehe

September 16, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Bagaimana hari anda? Harap semua okey. :) Saje nak buat segmen baru untuk blog, so saya nak memperkenalkan segmen "#SiarSiar" ni. Siar-siar ni segmen bile saya pergi makan-makan atau jalan-jalan ke tempat yang baru saya pergi. hee Untuk entri pertama #Siarsiar ni nak cerita pasal "Sushi King".

#SiarSiar : Sushi King


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Bagaimana hari anda? Harap semua okey. :) Saje nak buat segmen baru untuk blog, so saya nak memperkenalkan segmen "#SiarSiar" ni. Siar-siar ni segmen bile saya pergi makan-makan atau jalan-jalan ke tempat yang baru saya pergi. hee Untuk entri pertama #Siarsiar ni nak cerita pasal "Sushi King".

September 10, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Hampir 3 minggu menghilangkan diri , akhirnya saya kembali ke dunia blog! Hoorey *bunyi bunga api meletop* Kalau sebelum ni ada beberapa teaser image keluar untuk tema blog baru, malangnya tema tersebut terpaksa ditukar disaat-saat akhir kerana ada masalah sikit. hehe Anyway, tadaaaaa~! Comel tak? Tema kali ni berkonsepkan warna 'simple & nice' hahaa (pakai letak je nama) , lebih kepada warna hijau dan oren. Harap korang suka la ye! hahaa Mulai hari ni boleh la kot mula update blog balik, banyak sebenarnya post tertunggak nak di post. Tapi cancel. hehe Nak mention jugak, kalau korang tengok kat 'page tab' atas tu, ada page "TOP 10" kan? Rancangannya nak letak TOP 10 post dengan viewers teramai. Kite ni biasa-biasa je, paling tinggi pon seribu viewers je haha Okeylah sampai disini entri kali ni. Sikit je nak bagitahu. Jumpa lagi dientri seterusnya, Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

FAIRIES - BLING BLING MY LOVE

Finally, September!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Hampir 3 minggu menghilangkan diri , akhirnya saya kembali ke dunia blog! Hoorey *bunyi bunga api meletop* Kalau sebelum ni ada beberapa teaser image keluar untuk tema blog baru, malangnya tema tersebut terpaksa ditukar disaat-saat akhir kerana ada masalah sikit. hehe Anyway, tadaaaaa~! Comel tak? Tema kali ni berkonsepkan warna 'simple & nice' hahaa (pakai letak je nama) , lebih kepada warna hijau dan oren. Harap korang suka la ye! hahaa Mulai hari ni boleh la kot mula update blog balik, banyak sebenarnya post tertunggak nak di post. Tapi cancel. hehe Nak mention jugak, kalau korang tengok kat 'page tab' atas tu, ada page "TOP 10" kan? Rancangannya nak letak TOP 10 post dengan viewers teramai. Kite ni biasa-biasa je, paling tinggi pon seribu viewers je haha Okeylah sampai disini entri kali ni. Sikit je nak bagitahu. Jumpa lagi dientri seterusnya, Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

FAIRIES - BLING BLING MY LOVE

September 08, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semuaa! Masih lagi dalam bulan Syawal, so saya nak update pasal Raya! Raya! Raya! hee Lagi beberapa hari je, Syawal akan meninggalkan kita kan? Masih ada banyak lagi open house sana sini, seronok betul hee. Saya nak share sikit moments-moments raya 2014 ni! :) 

RANDOM RAYA 2014


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semuaa! Masih lagi dalam bulan Syawal, so saya nak update pasal Raya! Raya! Raya! hee Lagi beberapa hari je, Syawal akan meninggalkan kita kan? Masih ada banyak lagi open house sana sini, seronok betul hee. Saya nak share sikit moments-moments raya 2014 ni! :) 

August 23, 2014