Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua! Haii~~ Apa khabar? Sekali lagi dah lama tak update, kire seminggu jugak kan? hahaha Maybe terlambat sikit tapi takpe la nak wish jugak. SELAMAT HARI MALAYSIA semua! Cuti 3 hari tu (14-16 September) korang ada pergi mana-mana? haa ni saya nak cerita, mase tarikh tu memang terisi la aktivitinye. hahah Ahad lepas saya dan keluarga serta keluarga Mak Teh pergi ke Port Dickson. Memang dah rancang seminggu awal. Alhamdulillah, semua dah berjalan dengan lancar. :)


Malam 14 September tu pergi tengok bunga api kat Putrajaya. Seriusss! Lawa gile bunga api, diorang kata ada perlawanan Bunga Api. Hee Malam tu gak pergi beli barang-barang masak untuk esoknya. Nak pergi bercuti. yahooo! :D Kami bercadang nak buat Nasi Lemak, Sandwich, Keropok-keropok, Air dan roti-rotian.

Peace! :D

Umairah & Qaisarah. :D

Keesokkan harinya (15 September), kami bangun awal ouh. haha Dalam pukul 7 pagi jugak, tolong emak la kan. hahah Siapkan semua. Dalam pukul 10 pagi jugaklah, akhirnya bertolak ke Port Dickson. hehe Boleh pulak pagi tu masa naik kereta, saya pening kepala. Pening melampau sampai rasa nak muntah, cerita dia dalam perjalanan tu tidur je la. Sesampai je kat Pantai Tanjung Biru (Port Dickson), okey sikit. *mungkin sebab tengok pantai kot* hahaha Kitorang terus carik tempat, kalau sebelum ni kat tepi tangga je berkelah, kali ni tak jauh dari tempat dulu cuma kat depan sikit, bawah pokok kelapa okey hahaha redupp gitu.


Setelah siap semuanya, terus memasing serang makanan. hahah Memang makan banyak la kan sebelum mandi laut tu. Haha Nasi Lemak aku tibai! Sandwich aku tibai! hhahaha Sesudah kenyang, terus tukar baju dan mandi!! yeayyy! hahaha masuk sampai dalam la jugak, lepas dah puas main air kat tengah datang depan, main pasir dengan Umairah & Qaisarah. hahaha Mase tu beli pulak pelampung dengan bende alah yang budak-budak main pasir tu. *tak tahu nama dia~~ ahhaa* Bukannya budak kecik tu main, kitorang yang main. Diorang pulak main air hahaha Seronok tengok. hehehe Dalam pening-pening tu main jugak laa hahaha Jom tengok gelagat kami : 


Sampai jugak! :D

Eeya dan topi Umairah. haha

Ape pasal suka sangat? hahaha

Pasang Khemah Umairah & Qaisarah. comell

woii.. melantakk haha

Kakak so sweet :D

Qaisarah menangis sebab takut pasir hahaha

Cik Eyka paksa Qaisarah pandang kamera. tapi masih tak nak pandang jugak hahaha

Main pasir reramai haha

kita pon nak jugak! :D

ramai jugak orang

Korek tanah tu jangan tak korek! :D

Mak Teh as Duyung gitu.

Qaisarah suka sangat tu haha

hahaha muka excited

haa inilah benda alah itu. haahaha

masalahnya asal nak pose cantik sangat? ahahaa

Kakak dengan makan.

why so serious?

kakak tambah lagii

Posing #1

 Posing #2

Fyra

Anak Nasha

kami dalam tu

suka atau pura pura suka?

Posing maut uolss

Pandang tempat lain

Im a center! haha

asal suka sangat?

weouls

Candid #1

Candid #2

Yang belakang tu, gossip je hahhaa

Focus on me only

Focus on Eeya only

Focus on Eyka only

Focus on Fyra only

weouls lagi.

Eyka

Qaisarah comel

Finally, it's me. hahaha

Haha macam-macam gaya dah keluar ni. Terima kasih sangat kat family dan family Mak Teh sebab join mandi laut ni. Memang dah lama teringin nak pergi, Syukur Alhamdulillah akhirnya sampai jugak. Okeylah korang. Sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :) 


Ponytail to Chouchou - AKB48

Photo by Heken Art's. Eeya Nasha, Eyka Nasha, Fyra Nasha, Kodon Baba, Jalilah & Rafzan Tomomi
Edit by Rafzan Tomomi

PORT DICKSON 15.09.2013


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua! Haii~~ Apa khabar? Sekali lagi dah lama tak update, kire seminggu jugak kan? hahaha Maybe terlambat sikit tapi takpe la nak wish jugak. SELAMAT HARI MALAYSIA semua! Cuti 3 hari tu (14-16 September) korang ada pergi mana-mana? haa ni saya nak cerita, mase tarikh tu memang terisi la aktivitinye. hahah Ahad lepas saya dan keluarga serta keluarga Mak Teh pergi ke Port Dickson. Memang dah rancang seminggu awal. Alhamdulillah, semua dah berjalan dengan lancar. :)


Malam 14 September tu pergi tengok bunga api kat Putrajaya. Seriusss! Lawa gile bunga api, diorang kata ada perlawanan Bunga Api. Hee Malam tu gak pergi beli barang-barang masak untuk esoknya. Nak pergi bercuti. yahooo! :D Kami bercadang nak buat Nasi Lemak, Sandwich, Keropok-keropok, Air dan roti-rotian.

Peace! :D

Umairah & Qaisarah. :D

Keesokkan harinya (15 September), kami bangun awal ouh. haha Dalam pukul 7 pagi jugak, tolong emak la kan. hahah Siapkan semua. Dalam pukul 10 pagi jugaklah, akhirnya bertolak ke Port Dickson. hehe Boleh pulak pagi tu masa naik kereta, saya pening kepala. Pening melampau sampai rasa nak muntah, cerita dia dalam perjalanan tu tidur je la. Sesampai je kat Pantai Tanjung Biru (Port Dickson), okey sikit. *mungkin sebab tengok pantai kot* hahaha Kitorang terus carik tempat, kalau sebelum ni kat tepi tangga je berkelah, kali ni tak jauh dari tempat dulu cuma kat depan sikit, bawah pokok kelapa okey hahaha redupp gitu.


Setelah siap semuanya, terus memasing serang makanan. hahah Memang makan banyak la kan sebelum mandi laut tu. Haha Nasi Lemak aku tibai! Sandwich aku tibai! hhahaha Sesudah kenyang, terus tukar baju dan mandi!! yeayyy! hahaha masuk sampai dalam la jugak, lepas dah puas main air kat tengah datang depan, main pasir dengan Umairah & Qaisarah. hahaha Mase tu beli pulak pelampung dengan bende alah yang budak-budak main pasir tu. *tak tahu nama dia~~ ahhaa* Bukannya budak kecik tu main, kitorang yang main. Diorang pulak main air hahaha Seronok tengok. hehehe Dalam pening-pening tu main jugak laa hahaha Jom tengok gelagat kami : 


Sampai jugak! :D

Eeya dan topi Umairah. haha

Ape pasal suka sangat? hahaha

Pasang Khemah Umairah & Qaisarah. comell

woii.. melantakk haha

Kakak so sweet :D

Qaisarah menangis sebab takut pasir hahaha

Cik Eyka paksa Qaisarah pandang kamera. tapi masih tak nak pandang jugak hahaha

Main pasir reramai haha

kita pon nak jugak! :D

ramai jugak orang

Korek tanah tu jangan tak korek! :D

Mak Teh as Duyung gitu.

Qaisarah suka sangat tu haha

hahaha muka excited

haa inilah benda alah itu. haahaha

masalahnya asal nak pose cantik sangat? ahahaa

Kakak dengan makan.

why so serious?

kakak tambah lagii

Posing #1

 Posing #2

Fyra

Anak Nasha

kami dalam tu

suka atau pura pura suka?

Posing maut uolss

Pandang tempat lain

Im a center! haha

asal suka sangat?

weouls

Candid #1

Candid #2

Yang belakang tu, gossip je hahhaa

Focus on me only

Focus on Eeya only

Focus on Eyka only

Focus on Fyra only

weouls lagi.

Eyka

Qaisarah comel

Finally, it's me. hahaha

Haha macam-macam gaya dah keluar ni. Terima kasih sangat kat family dan family Mak Teh sebab join mandi laut ni. Memang dah lama teringin nak pergi, Syukur Alhamdulillah akhirnya sampai jugak. Okeylah korang. Sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :) 


Ponytail to Chouchou - AKB48

Photo by Heken Art's. Eeya Nasha, Eyka Nasha, Fyra Nasha, Kodon Baba, Jalilah & Rafzan Tomomi
Edit by Rafzan Tomomi
September 19, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua.. Haiii! Ape khabar? Wahhh dah lama tak update blog ni. Harap korang semua sihat dan ceria-ceria selalu. Beberapa hari ni busy update blog Saya Suka Hello Project dan Saya Suka Girls' Generation. haha

Tema Blog Edisi September


Okeylah entri kali ini istimewa sempena blog theme yang baru. Kalau tema bulan lepas adalah Hari Raya Aidilfitri, kali ini saya edit sikit khas untuk PANGGUNG WAYANG. Ade tak nampak rupa "Wayang"? hahaha Harap korang suka, saja je nak ajak korang semua jom tengok wayang. haha

The Conjuring


Bercakap pasal Wayang, baru-baru ni ade jugak pergi tengok wayang cerita "The Conjuring". First, tengok dekat online tapi tengok yang yang yuk, so tak fokus. haha Bila dalam panggung wayang terasalah keseramannya. Ade juga part yang dah tengok tapi masih terkejut jugak. Paling penting, tutup telinga takut terkejut hahaha Overall seram la jugak kan. haha Siapa belum tengok, cepat-cepat la pergi tengok. Berbeza tengok dekat rumah dengan panggung wayang. hee

Cerita 7 September 2013 


Nak cerita sekali, Sabtu lepas (7 September 2013) saya dan schoolmate saje buat perjumpaan (tapi tak ramai pon~ haha). Mula-mula kitorang pergi tengok wayang cerita kat atas tu "The Conjuring". Memang kelakar sebab bab yang tak kelakar pon kitorang gelak. Memang satu baris tempat duduk kitorang je. hahaha Lepas je tengok wayang kitorang pon cari tempat makan kat Mid Valley tu. Pening nak makan apa, last-last makan Pizza Hut. banyak la jugak kitorang order, tapi tak habis . Dah kenyang sangat. hahah anyway korang thanks sebab jejumpa ni. To Nisha, Goodluck study weh. Nanti jumpa lagik. hehe Jom la tetengok gambar kitorang. haha :








Haa.. Seronok jugak buat mini reunion ni. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jump di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :))

BLOG THEME [SEPTEMBER EDITION] & 07.09.2013 STORY


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua.. Haiii! Ape khabar? Wahhh dah lama tak update blog ni. Harap korang semua sihat dan ceria-ceria selalu. Beberapa hari ni busy update blog Saya Suka Hello Project dan Saya Suka Girls' Generation. haha

Tema Blog Edisi September


Okeylah entri kali ini istimewa sempena blog theme yang baru. Kalau tema bulan lepas adalah Hari Raya Aidilfitri, kali ini saya edit sikit khas untuk PANGGUNG WAYANG. Ade tak nampak rupa "Wayang"? hahaha Harap korang suka, saja je nak ajak korang semua jom tengok wayang. haha

The Conjuring


Bercakap pasal Wayang, baru-baru ni ade jugak pergi tengok wayang cerita "The Conjuring". First, tengok dekat online tapi tengok yang yang yuk, so tak fokus. haha Bila dalam panggung wayang terasalah keseramannya. Ade juga part yang dah tengok tapi masih terkejut jugak. Paling penting, tutup telinga takut terkejut hahaha Overall seram la jugak kan. haha Siapa belum tengok, cepat-cepat la pergi tengok. Berbeza tengok dekat rumah dengan panggung wayang. hee

Cerita 7 September 2013 


Nak cerita sekali, Sabtu lepas (7 September 2013) saya dan schoolmate saje buat perjumpaan (tapi tak ramai pon~ haha). Mula-mula kitorang pergi tengok wayang cerita kat atas tu "The Conjuring". Memang kelakar sebab bab yang tak kelakar pon kitorang gelak. Memang satu baris tempat duduk kitorang je. hahaha Lepas je tengok wayang kitorang pon cari tempat makan kat Mid Valley tu. Pening nak makan apa, last-last makan Pizza Hut. banyak la jugak kitorang order, tapi tak habis . Dah kenyang sangat. hahah anyway korang thanks sebab jejumpa ni. To Nisha, Goodluck study weh. Nanti jumpa lagik. hehe Jom la tetengok gambar kitorang. haha :








Haa.. Seronok jugak buat mini reunion ni. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jump di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :))

September 13, 2013