Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan ke-22. Okeylah nak review pasal Minggu ke-3 bulan puasa ni. Setakat ini, alhamdulillah masih lagi penuh. Walaupun kene serang tah pape penyakit tapi alhamdulillah masih boleh berpuasa seperti biasa. hehe Minggu ke-3 ni banyak berbuka luar jugak. First, Jumaat lepas (26.07) dengan girls praktikal student (juga saya panggil "The Dahlia's"), Sabtu (27.07) bersama kawan sekolah dan Ahad bersama keluarga. Masa bekerja dalam bulan puasa, bila tengah hari je konfem la lelap sekejap. hahaha Nak bagitahu jugak, cuti dah lulus!! yeayy Lepas raya mintak lagi 2 hari cuti. hehehe. Maybe balik kampung time tu. Minggu ke-4 atau minggu terakhir bakal berbuka dengan 3 lagi batch. So stay tuned ! Jumpa di entri seterusnya. hehe Assalamualaikum & bye Bye :)

f(x) - Rum Pum Pum Pum

PUASA MINGGU #3


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan ke-22. Okeylah nak review pasal Minggu ke-3 bulan puasa ni. Setakat ini, alhamdulillah masih lagi penuh. Walaupun kene serang tah pape penyakit tapi alhamdulillah masih boleh berpuasa seperti biasa. hehe Minggu ke-3 ni banyak berbuka luar jugak. First, Jumaat lepas (26.07) dengan girls praktikal student (juga saya panggil "The Dahlia's"), Sabtu (27.07) bersama kawan sekolah dan Ahad bersama keluarga. Masa bekerja dalam bulan puasa, bila tengah hari je konfem la lelap sekejap. hahaha Nak bagitahu jugak, cuti dah lulus!! yeayy Lepas raya mintak lagi 2 hari cuti. hehehe. Maybe balik kampung time tu. Minggu ke-4 atau minggu terakhir bakal berbuka dengan 3 lagi batch. So stay tuned ! Jumpa di entri seterusnya. hehe Assalamualaikum & bye Bye :)

f(x) - Rum Pum Pum Pum

July 31, 2013


Sebelum tu sila like page saya dulu. hahaa (Klik Sini)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan ke-21 untuk semua. so kita ada lapan hari lagi dalam bulan Ramadan. wahh cepatnyaa~~! Hari Ahad lepas saya keluar bersama keluarga untuk cari Baju Melayu untuk Aidilfitri ni pastu sekali berbuka dekat luar. Mula-mula kami beli barang kuih dulu. Saya dan Abadik teman mak cari barang-barang kuih. Lepas tu, kami ke Kenanga Mall, nak cari kat sana la. Sekali takde yang berkenan pulak dan warna yang kami nak takde. So kami ke MyDin Sinar Kota (dekat Kota Raya/Pudu Raya) , Alhamdulillah jumpa jugak. hee Mase tu dah petang jugak, so kami berbuka dekat Nando's kat area-area situ. (mula-mula nak Kenny Rogers. ahha) Terima kasih Abadik sebab belanja kami berbuka. Memang riuh suara kami je hahaha . Malas cerita banyak, jom tengok ni :

I feel like artis hahaha

Sementara emak shopping, saya posing. haha

ade lagi sebenarnya ni hahaa

Cik Esah shopping uols

Qaisarah cuba kasut baru.

Sempat beli kopiah

Baju Melayu tahun ni. wee

Peri-Peri

Kusyuk tengok Upin Ipin dekat Phone.

Peace bersama emak. :D

My Bro's : Abadik & Abang Iju

nyumm nyumm :D

Soup Umairah.

amboi ayamm :D

my plate. hambek!

Qaisarah bersungguh! haha

Klik gambar untuk tengok video comel Umairah & Qaisarah! hehe

Haa itulah dia. Akhirnya dapat jugak berbuka kat luar bersama family. Selalu kat rumah je. hahaa Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa lagi entry seterusnya "Puasa Minggu #3" . Assalamualaikum & Bye Bye :)

BUKA PUASA #4 - FAMILY ❤ 28.07.2013



Sebelum tu sila like page saya dulu. hahaa (Klik Sini)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan ke-21 untuk semua. so kita ada lapan hari lagi dalam bulan Ramadan. wahh cepatnyaa~~! Hari Ahad lepas saya keluar bersama keluarga untuk cari Baju Melayu untuk Aidilfitri ni pastu sekali berbuka dekat luar. Mula-mula kami beli barang kuih dulu. Saya dan Abadik teman mak cari barang-barang kuih. Lepas tu, kami ke Kenanga Mall, nak cari kat sana la. Sekali takde yang berkenan pulak dan warna yang kami nak takde. So kami ke MyDin Sinar Kota (dekat Kota Raya/Pudu Raya) , Alhamdulillah jumpa jugak. hee Mase tu dah petang jugak, so kami berbuka dekat Nando's kat area-area situ. (mula-mula nak Kenny Rogers. ahha) Terima kasih Abadik sebab belanja kami berbuka. Memang riuh suara kami je hahaha . Malas cerita banyak, jom tengok ni :

I feel like artis hahaha

Sementara emak shopping, saya posing. haha

ade lagi sebenarnya ni hahaa

Cik Esah shopping uols

Qaisarah cuba kasut baru.

Sempat beli kopiah

Baju Melayu tahun ni. wee

Peri-Peri

Kusyuk tengok Upin Ipin dekat Phone.

Peace bersama emak. :D

My Bro's : Abadik & Abang Iju

nyumm nyumm :D

Soup Umairah.

amboi ayamm :D

my plate. hambek!

Qaisarah bersungguh! haha

Klik gambar untuk tengok video comel Umairah & Qaisarah! hehe

Haa itulah dia. Akhirnya dapat jugak berbuka kat luar bersama family. Selalu kat rumah je. hahaa Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa lagi entry seterusnya "Puasa Minggu #3" . Assalamualaikum & Bye Bye :)

July 30, 2013


Sebelum tu sila like page saya dulu. hahaa (Klik Sini)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan untuk korang. Hari ni dah masuk hari ke-19. Sekejap je? Tinggal 10 hari dah. Mesti ada diantara korang yang tak sabar nak beraya. Sabar okey. Tak lama lagi dah ni. hehe 


Semalam saya berbuka puasa kat luar untuk kali ke-3. Kali ni bersama kawan sekolah. Rasanya dah lama tak jumpa diorang. Kami berenam (Saya, Nisha, Rafi, Ardi, Amad) + dua orang kawan Rafi. Destinasi kali ini, kami berbuka kat kedai Basil dekat Bangsar Village, kedai makanan Thai. Macam-macam benda kitorang borakkan, pastinya banyak gelak. haha Kami duduk lama jugak kat kedai makan tu, sampai ke dessert Ardi order. Sangat puas hati. First time makan situ. Apa-apa pon thanks korang sebab sudi berbuka bersama saya. Bila lagi la nak jumpa kan? hehe Jom tengok gambar kitorang kat kedai tu : 

Sebelum masuk kedai ni hahaa

Menu #1 : Tom Yam 

Menu #2 : Ikan masak Steam (kot? haha)

Menu #3 : Ikan masak apa tah? Tapi sedap haha

Miera & Me. ehehe

Rafi & Nisha.

Kawan diorang, Amad & Rafi.

mereka kekenyangan. ahah

Haa... nampak sedap kan? Tahan tauu. hahaha Okeylah sampai disini entri kali ini. Minggu ni full berbuka luar. Habes lah berat naik. T^T hahaha Jumpa di entri seterusnya.Assalamualaikum & Bye Bye. :)

BUKA PUASA #3 - SCHOOLMATE 27.07.2013



Sebelum tu sila like page saya dulu. hahaa (Klik Sini)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan untuk korang. Hari ni dah masuk hari ke-19. Sekejap je? Tinggal 10 hari dah. Mesti ada diantara korang yang tak sabar nak beraya. Sabar okey. Tak lama lagi dah ni. hehe 


Semalam saya berbuka puasa kat luar untuk kali ke-3. Kali ni bersama kawan sekolah. Rasanya dah lama tak jumpa diorang. Kami berenam (Saya, Nisha, Rafi, Ardi, Amad) + dua orang kawan Rafi. Destinasi kali ini, kami berbuka kat kedai Basil dekat Bangsar Village, kedai makanan Thai. Macam-macam benda kitorang borakkan, pastinya banyak gelak. haha Kami duduk lama jugak kat kedai makan tu, sampai ke dessert Ardi order. Sangat puas hati. First time makan situ. Apa-apa pon thanks korang sebab sudi berbuka bersama saya. Bila lagi la nak jumpa kan? hehe Jom tengok gambar kitorang kat kedai tu : 

Sebelum masuk kedai ni hahaa

Menu #1 : Tom Yam 

Menu #2 : Ikan masak Steam (kot? haha)

Menu #3 : Ikan masak apa tah? Tapi sedap haha

Miera & Me. ehehe

Rafi & Nisha.

Kawan diorang, Amad & Rafi.

mereka kekenyangan. ahah

Haa... nampak sedap kan? Tahan tauu. hahaha Okeylah sampai disini entri kali ini. Minggu ni full berbuka luar. Habes lah berat naik. T^T hahaha Jumpa di entri seterusnya.Assalamualaikum & Bye Bye. :)
July 28, 2013

Sebelum tu sila like page saya dulu. hahaa (Klik Sini)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan untuk semua. Hari ni dah masuk hari ke-17. Cepatkan? Means 13 atau 14 hari lagi nak menyambut hari raya Aidilfitri. Kad raya untuk blog dalam proses buat. 7 atau 6 hari sebelum raya dah boleh publish! hehe Nak cerita. Kelmarin, saya bersama student praktikal berbuka puasa bersama dekat The Chicken Rice Shop, Mid Valley. Saya diapit oleh 11 orang wanita. Memang semua orang pandang lah kan? But, Do I care? hahaha 


Pukul 5.15 bergerak dari office ke Mid Valley. Saya bersama Asma, Bella, Nad, Pae dan Tira dan yang lain (Nad, Mira, Teha, Ekin, Eqah, Ain) naik kereta. Mula-mula je depan RTM tu jalan dah jam. Bas konfem la lambat. hahah Pastu bas pon sampai la dalam pukul 5.45, dan masih tersangkut dalam jem. Rupanya ada kereta rosak kat depan. Bila dah lepas tu, kene hadap Jem kat Bangsar. hahah dalam 6.15 petang baru sampai Bus Stop Bangsar, nak tunggu bas shuttle kuning ke Mid. Akhirnya kami sampai dalam 6.50 depan The Chicken Rice Shop. Kami  terus masuk je dalam kedai tu, dan duduk. Kami dok borak-borak macam-macam. Selalu dalam office susah nak borak, ni boleh la berborak panjang sikitkan. hehehe Anyway, thanks korang sebab sudi keluar dengan dengan I, kalau ada masa kita keluar lagi macam ni okey. hehe. Macam biasa mesti ada gambar. Jom tengok : 

me with Bella & As.

Nad Johor dan Tira.

Pae

Eqa dan Ekin.

with Teha. Special pose dari Nad Johor. ahaha

saya dan makanan. haha

weee... :D

1.2.3.. pose!

Pae dan mee Kari

Tunggu bass -.-"

nasi ayamm!

Sebelum berlepas.

 Kami pandang kamera lain okey?

tak tahu kenapa happy sangat? hahaa

Sebelum kami bertolak. hahaha

pose dulu. haha

 Tira & Pae happy sangat. Disaksikan oleh Nadya.

hidangan dah sampaii!!

me & Eqa sangat excited nak berbuka. dan Pae cuba menyelit ahaha

Pae & Tira. Tunggu Bas

Gambar sebelum bertolak sebenarnya hahaha

Mee Kari order by Nadya Johor.

saya dan bella.

saya dan teha lagi.

Nyumm.. nyumm... :3


Sebelum pulang #1


Sebelum Pulang #2

Sampai disini dulu entri kali ini. Terima kasih sekali lagi untuk diorang. Korang memang the best! hehe Okeylah jumpa dia entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

BUKA PUASA #2 - THE DAHLIA'S ✿ 26.07.2013


Sebelum tu sila like page saya dulu. hahaa (Klik Sini)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan untuk semua. Hari ni dah masuk hari ke-17. Cepatkan? Means 13 atau 14 hari lagi nak menyambut hari raya Aidilfitri. Kad raya untuk blog dalam proses buat. 7 atau 6 hari sebelum raya dah boleh publish! hehe Nak cerita. Kelmarin, saya bersama student praktikal berbuka puasa bersama dekat The Chicken Rice Shop, Mid Valley. Saya diapit oleh 11 orang wanita. Memang semua orang pandang lah kan? But, Do I care? hahaha 


Pukul 5.15 bergerak dari office ke Mid Valley. Saya bersama Asma, Bella, Nad, Pae dan Tira dan yang lain (Nad, Mira, Teha, Ekin, Eqah, Ain) naik kereta. Mula-mula je depan RTM tu jalan dah jam. Bas konfem la lambat. hahah Pastu bas pon sampai la dalam pukul 5.45, dan masih tersangkut dalam jem. Rupanya ada kereta rosak kat depan. Bila dah lepas tu, kene hadap Jem kat Bangsar. hahah dalam 6.15 petang baru sampai Bus Stop Bangsar, nak tunggu bas shuttle kuning ke Mid. Akhirnya kami sampai dalam 6.50 depan The Chicken Rice Shop. Kami  terus masuk je dalam kedai tu, dan duduk. Kami dok borak-borak macam-macam. Selalu dalam office susah nak borak, ni boleh la berborak panjang sikitkan. hehehe Anyway, thanks korang sebab sudi keluar dengan dengan I, kalau ada masa kita keluar lagi macam ni okey. hehe. Macam biasa mesti ada gambar. Jom tengok : 

me with Bella & As.

Nad Johor dan Tira.

Pae

Eqa dan Ekin.

with Teha. Special pose dari Nad Johor. ahaha

saya dan makanan. haha

weee... :D

1.2.3.. pose!

Pae dan mee Kari

Tunggu bass -.-"

nasi ayamm!

Sebelum berlepas.

 Kami pandang kamera lain okey?

tak tahu kenapa happy sangat? hahaa

Sebelum kami bertolak. hahaha

pose dulu. haha

 Tira & Pae happy sangat. Disaksikan oleh Nadya.

hidangan dah sampaii!!

me & Eqa sangat excited nak berbuka. dan Pae cuba menyelit ahaha

Pae & Tira. Tunggu Bas

Gambar sebelum bertolak sebenarnya hahaha

Mee Kari order by Nadya Johor.

saya dan bella.

saya dan teha lagi.

Nyumm.. nyumm... :3


Sebelum pulang #1


Sebelum Pulang #2

Sampai disini dulu entri kali ini. Terima kasih sekali lagi untuk diorang. Korang memang the best! hehe Okeylah jumpa dia entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)
July 27, 2013