Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Alhamdulillah sekarang jerebu semakin baik. Baiklah, bulan Jun semakin melabuhkan tirainya. Isnin depan dah masuk bulan Julai dah. So how your June? Bulan Jun ni ade bestnya dan ade yang tak bestnya. Selasa lepas (26.06.2013),  Mak Long saya telah kembali ke rahmatullah. Sangat speechless masa tu. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Al-fatihah. Anyway, kita dah nak sampai ke bulan Julai dah ni. Dan kita semakin hampir dengan bulan Ramadhan. Ya Allah, rindunya bulan puasa. Tak sabar dah ni! hehehe :) Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Sebelum korang beredar jom layan 2 lagu dari Berryz Koubou. hee Assalamualaikum & Bye Bye :)

Berryz Koubou - Golden China Town

Berryz Koubou - Sayounara Usotsuki na Watashi

SAYONARA JUNE


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Alhamdulillah sekarang jerebu semakin baik. Baiklah, bulan Jun semakin melabuhkan tirainya. Isnin depan dah masuk bulan Julai dah. So how your June? Bulan Jun ni ade bestnya dan ade yang tak bestnya. Selasa lepas (26.06.2013),  Mak Long saya telah kembali ke rahmatullah. Sangat speechless masa tu. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Al-fatihah. Anyway, kita dah nak sampai ke bulan Julai dah ni. Dan kita semakin hampir dengan bulan Ramadhan. Ya Allah, rindunya bulan puasa. Tak sabar dah ni! hehehe :) Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Sebelum korang beredar jom layan 2 lagu dari Berryz Koubou. hee Assalamualaikum & Bye Bye :)

Berryz Koubou - Golden China Town

Berryz Koubou - Sayounara Usotsuki na Watashi

June 29, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera untuk uols! Selamat berhujung minggu okey. Okey tanpa membuang masa nak sambung entri yang lepas

3.00 Petang : Makan & Prepare for surprise!


Kami lepas keluar je dari Petrosains semua sedang berlapar. Haha Kesian~ Plan yang sepatutnya kami terus buat surprise tu tunda pulak sebab semua nak pergi makan. Biasalah KLCC ni kalau hari minggu memang sardin kat foodcourt tu. hahaha Kami pon terus ke KFC. Makan kan KFC je la. Dalam sejam macam tu, semua dah selesai makan. Kami dah bersedia nak surprise Aeda & Ein. Kami pecah dua saya, Ara, Syam & Amir pergi ambik kek yang ditempah, beli air semualah dan Ein, Wani, Akak & Aeda akan pergi tandas. So far semuanya berjalan lancar. hee

4.15 Petang : Hampir Kantoi


Berjalan lancar? Not anymore! Sekarang laluan yang sepatutnya kami lalu dah ada diorang (Ein, Wani, Aeda & Akak). Macam mana la boleh pantas sangat mereka ni? hahaha Terpaksalah ambik jalan jauh sangat sampai Ara letih hahaha *kesian kau rehah~* Ein cakap nak kat belakang tembok tu. Memang jauh la cerita dia. hahaha

4.30 Petang : Surprise!!!


Mereka hampir tiba dan semakin hampir. Tiba-tiba masa nak nyanyi lagu "Birthday", Azan Asar berkumandang. Hee Semua terdiam, hahahaha Kelakar. First time, nak surprise orang tapi senyap. Haha Takpe kami hormat Azan. hehe Surprise Aeda & Ein!!! Dua-dua muka terkejut, Ein yang join plan surprise pon kene surprise hahahaha Jom tengok beberapa gambar yang kami sempat rakamkan. hee

Ara & Aida!


Aeda suapkan ein. 


Sila fokus 2 orang paling belakang hahaha


It's a Nyan~~~


hahahah. ein


Kami kembar 3. hahaa


Aeda & Wani


Asal ara pose macam tu? hahaha


I with a balloon!


with Ara.


Ein persis FT!


Wani & Ein hehe


Sila fokus 2 orang belakang tu lagi


dan sila fokus 2 orang belakang tu lagi. dan lagi ahhaa


Keluarga Bahagia


with besday girl


wewitttt...


macam biasa hahaha


Kak Long suapkan kita kek.


Kami ber-5.


mereka BFF.


Saje gegediks.


Kemana pose? haha


Mereka housemate dulu.

Haa... btw, Selamat Hari Lahir untuk Aida & Ein. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Sorry Ein sebab lambat sambut dan sorry Aeda sebab awal sangat sambut. Ape-ape pon jaga diri diluar sana. Terima kasih kepada yang mengambil bahagian dalam kejutan ini. Alhamdulillah semua dah selesai. Okeylah sampai disini dulu. Assalamualaikum & Bye bye. :)

16 JUNE 2013 STORY PART. 2


Assalamualaikum & Salam Sejahtera untuk uols! Selamat berhujung minggu okey. Okey tanpa membuang masa nak sambung entri yang lepas

3.00 Petang : Makan & Prepare for surprise!


Kami lepas keluar je dari Petrosains semua sedang berlapar. Haha Kesian~ Plan yang sepatutnya kami terus buat surprise tu tunda pulak sebab semua nak pergi makan. Biasalah KLCC ni kalau hari minggu memang sardin kat foodcourt tu. hahaha Kami pon terus ke KFC. Makan kan KFC je la. Dalam sejam macam tu, semua dah selesai makan. Kami dah bersedia nak surprise Aeda & Ein. Kami pecah dua saya, Ara, Syam & Amir pergi ambik kek yang ditempah, beli air semualah dan Ein, Wani, Akak & Aeda akan pergi tandas. So far semuanya berjalan lancar. hee

4.15 Petang : Hampir Kantoi


Berjalan lancar? Not anymore! Sekarang laluan yang sepatutnya kami lalu dah ada diorang (Ein, Wani, Aeda & Akak). Macam mana la boleh pantas sangat mereka ni? hahaha Terpaksalah ambik jalan jauh sangat sampai Ara letih hahaha *kesian kau rehah~* Ein cakap nak kat belakang tembok tu. Memang jauh la cerita dia. hahaha

4.30 Petang : Surprise!!!


Mereka hampir tiba dan semakin hampir. Tiba-tiba masa nak nyanyi lagu "Birthday", Azan Asar berkumandang. Hee Semua terdiam, hahahaha Kelakar. First time, nak surprise orang tapi senyap. Haha Takpe kami hormat Azan. hehe Surprise Aeda & Ein!!! Dua-dua muka terkejut, Ein yang join plan surprise pon kene surprise hahahaha Jom tengok beberapa gambar yang kami sempat rakamkan. hee

Ara & Aida!


Aeda suapkan ein. 


Sila fokus 2 orang paling belakang hahaha


It's a Nyan~~~


hahahah. ein


Kami kembar 3. hahaa


Aeda & Wani


Asal ara pose macam tu? hahaha


I with a balloon!


with Ara.


Ein persis FT!


Wani & Ein hehe


Sila fokus 2 orang belakang tu lagi


dan sila fokus 2 orang belakang tu lagi. dan lagi ahhaa


Keluarga Bahagia


with besday girl


wewitttt...


macam biasa hahaha


Kak Long suapkan kita kek.


Kami ber-5.


mereka BFF.


Saje gegediks.


Kemana pose? haha


Mereka housemate dulu.

Haa... btw, Selamat Hari Lahir untuk Aida & Ein. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Sorry Ein sebab lambat sambut dan sorry Aeda sebab awal sangat sambut. Ape-ape pon jaga diri diluar sana. Terima kasih kepada yang mengambil bahagian dalam kejutan ini. Alhamdulillah semua dah selesai. Okeylah sampai disini dulu. Assalamualaikum & Bye bye. :)
June 23, 2013


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat hari Khamis! Hari ini 20 Jun 2013. Harap semua orang sekarang sedang bergembira disamping keluarga. Haha Ahad lepas (16 Jun 2013), akhirnya kami berkumpul semula selepas 8 bulan tak berjumpa. Masing-masing sekarang sedang busy dengan kerja dan ade yang busy dengan belajar. Idea bermula apabila Ara Kimora (Ara) ajak pergi Petrosains. Maybe orang cakap macam pelik tapi inilah kelainan yang kami mahu cuba tonjolkan hahaha. Harap korang terhibur dengan cerita kali ini. Semuanya berlaku pada 16 Jun 2013 :)

07:00 Pagi - 10.00 Pagi : Meet Ara Kimora!


Pagi tu terjaga sendiri, dah la sakit perut. haha Lepas tu buatlah ape yang patut. Dalam pukul 8.15 jugak la saya dengan Ara jumpa kat KL Sentral. Sebabkan kami yang ajak, so kami kene sampai awal untuk dapatkan tiket Petrosains tu. Pagi tu sangatlah bergelut dengan sakit perut tapi gigihkan jugak. Sampai je KLCC terus pergi beli tiket. Mase tu dah ramai jugak orang, nasib sampai awal. hee Lepas beli tiket, duduk sekejap tunggu yang lain.

10.00 Pagi - 11.30 Pagi : Meet Bazli & Akak, Breakfast & Meet Aeda, Wani & Ein


Finally Akak (Syafina) dan Bazli dah sampai pon. Mase tu terus ke Food Court KLCC terus cari makanan. Lapoo~~ Saya dengan Ara kongsi Burger Sausage. Potong dua. sebab mase tu sakit perut, takut nak makan banyak. Haha Lepas je sarapan tu, kami terus tempah kek untuk surprise Ein & Aeda. Mase tu Bazli belanja "Roti Boy". (terima kasih Bazli~) Lepas settlekan semua persiapan surprise, kami naik terus ke Petrosains sebab Ein, Aeda dengan Wani dah sampai! yeay!! So Excited jumpa mereka! :D

11.30 Pagi - 3.00 Petang : Meet Syamsul & Petrosains


Selepas borak-borak, Syam (Syamsul Rizal) pon dah tiba bersama kawan dia. Kami pon terus masuk. Bayangkan kami 9 orang je macam satu rombongan sekolah pulak masuk dalam Petrosains tu. Memang riuh! haha Paling lawak masa nak bahagikan siapa naik kete telur tu dulu. hahaha Sampai pening orang yang jaga. Last-last sumbat je. Saya, Ein, Ara, Wani & Aeda trip pertama. Masuk je dalam tu lagi kecoh. hahaha Kelakar sangat. Tanpa cerita banyak, korang tengok je la gambar kitorang berfoya-foya dalam tu. hahaha

Bazli, Aeda & Akak.

Wani, Aeda & me!


Ein


wani buat peace tapi asal ade baju saya? haha


Jejak kasih bersama Ein setelah 6 bulan tak berjumpa. haha


Juga jejak kasih haha


Ein sentuh Dinasour haha


Kami naik kereta lawak hahaa


Kami


"Kami Sayang Wani!" 


Asal ein?


Ein terlalu fokus haha


Kami Lagi


Kami lagi-lagi


eh siapa ni?


Tak faham asal happy sangat memasing hahha


Gempa bumi ke Happy macam ni? hahaa

Syam dengan Amir main angin ni hahaha

Aeda, Wani dan Dinasour.

Wani & Ara.

Gwiyomi edisi Petrosains.

Syam kenyit mata. hahaha

Hahaha semua muka lawak

Gambar ini ditangkap oleh Wani hahaa

Wani is center. hahaha

3 muka penyet hahaha

Macam-macam gelagat bersama diorang. Biasalah dah lama tak jumpa mesti ade je cerita nak gossip. Rindu zaman kolej la pulak. hehe Okeylah entri ni tak habis lagi tau sebab ade lagi satu bahagian bakal muncul nanti. Hee Lepas ni cerita pasal Surprise Birthday Aeda & Ein. STAY TUNED! Okeylah jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

I Wanna Go by Yuna

16 JUNE 2013 STORY PART. 1



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat hari Khamis! Hari ini 20 Jun 2013. Harap semua orang sekarang sedang bergembira disamping keluarga. Haha Ahad lepas (16 Jun 2013), akhirnya kami berkumpul semula selepas 8 bulan tak berjumpa. Masing-masing sekarang sedang busy dengan kerja dan ade yang busy dengan belajar. Idea bermula apabila Ara Kimora (Ara) ajak pergi Petrosains. Maybe orang cakap macam pelik tapi inilah kelainan yang kami mahu cuba tonjolkan hahaha. Harap korang terhibur dengan cerita kali ini. Semuanya berlaku pada 16 Jun 2013 :)

07:00 Pagi - 10.00 Pagi : Meet Ara Kimora!


Pagi tu terjaga sendiri, dah la sakit perut. haha Lepas tu buatlah ape yang patut. Dalam pukul 8.15 jugak la saya dengan Ara jumpa kat KL Sentral. Sebabkan kami yang ajak, so kami kene sampai awal untuk dapatkan tiket Petrosains tu. Pagi tu sangatlah bergelut dengan sakit perut tapi gigihkan jugak. Sampai je KLCC terus pergi beli tiket. Mase tu dah ramai jugak orang, nasib sampai awal. hee Lepas beli tiket, duduk sekejap tunggu yang lain.

10.00 Pagi - 11.30 Pagi : Meet Bazli & Akak, Breakfast & Meet Aeda, Wani & Ein


Finally Akak (Syafina) dan Bazli dah sampai pon. Mase tu terus ke Food Court KLCC terus cari makanan. Lapoo~~ Saya dengan Ara kongsi Burger Sausage. Potong dua. sebab mase tu sakit perut, takut nak makan banyak. Haha Lepas je sarapan tu, kami terus tempah kek untuk surprise Ein & Aeda. Mase tu Bazli belanja "Roti Boy". (terima kasih Bazli~) Lepas settlekan semua persiapan surprise, kami naik terus ke Petrosains sebab Ein, Aeda dengan Wani dah sampai! yeay!! So Excited jumpa mereka! :D

11.30 Pagi - 3.00 Petang : Meet Syamsul & Petrosains


Selepas borak-borak, Syam (Syamsul Rizal) pon dah tiba bersama kawan dia. Kami pon terus masuk. Bayangkan kami 9 orang je macam satu rombongan sekolah pulak masuk dalam Petrosains tu. Memang riuh! haha Paling lawak masa nak bahagikan siapa naik kete telur tu dulu. hahaha Sampai pening orang yang jaga. Last-last sumbat je. Saya, Ein, Ara, Wani & Aeda trip pertama. Masuk je dalam tu lagi kecoh. hahaha Kelakar sangat. Tanpa cerita banyak, korang tengok je la gambar kitorang berfoya-foya dalam tu. hahaha

Bazli, Aeda & Akak.

Wani, Aeda & me!


Ein


wani buat peace tapi asal ade baju saya? haha


Jejak kasih bersama Ein setelah 6 bulan tak berjumpa. haha


Juga jejak kasih haha


Ein sentuh Dinasour haha


Kami naik kereta lawak hahaa


Kami


"Kami Sayang Wani!" 


Asal ein?


Ein terlalu fokus haha


Kami Lagi


Kami lagi-lagi


eh siapa ni?


Tak faham asal happy sangat memasing hahha


Gempa bumi ke Happy macam ni? hahaa

Syam dengan Amir main angin ni hahaha

Aeda, Wani dan Dinasour.

Wani & Ara.

Gwiyomi edisi Petrosains.

Syam kenyit mata. hahaha

Hahaha semua muka lawak

Gambar ini ditangkap oleh Wani hahaa

Wani is center. hahaha

3 muka penyet hahaha

Macam-macam gelagat bersama diorang. Biasalah dah lama tak jumpa mesti ade je cerita nak gossip. Rindu zaman kolej la pulak. hehe Okeylah entri ni tak habis lagi tau sebab ade lagi satu bahagian bakal muncul nanti. Hee Lepas ni cerita pasal Surprise Birthday Aeda & Ein. STAY TUNED! Okeylah jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

I Wanna Go by Yuna

June 20, 2013