TRIP TO USS PART. 1 : HELLO KITTY TOWN

21:49:00 Rafzan Tomomi 2 Comments


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Setelah 2 minggu tak update blog, jadi saya update hari ini. Entri kali ini nak cerita pengalaman ke Universal Studio Singapore. Mesti ada antara korang dah pergi sana kan. Pergi sana sehari je , tapi kami stay 4 hari 3 malam kat Johor Bahru. Perjalanan ke sana sepatutnya Jumaat malam (26 April 2013) atas sebab-sebab tertentu, perjalanan tertunda keesokan paginya. Alhamdulillah semua dah selamat dah. hee

27 April 2013 : Selamat Datang Ke Johor Bahru

 

Bertolak pukul 8 pagi. Mula-mula pergi sarapan dulu kat Mc Donalds Bangsar. Lepas sarapan teruskan perjalanan ke Johor Bahru. Perjalanan ambil masa 4 jam jugak la. Tiba kat Hotel Tune JB pada pukul 2.30 petang. So kami check in dan kekemas semua. Kami pon jalan-jalan tengok bandar JB. Malam tu pergi cari kedai makan terdekat, so kami pergi "Singgah Selalu" ramai orang okey. haha Makanan situ sedap je. 

28 April 2013 : Hello Kitty Town, Puteri Harbour, Johor Bahru

Hello I'm Kitty. (suara kepit)

Selamat Datang ke Hello Kitty Town. Benda ni tak dirancang pon, since tak tahu nak buat apa kat JB tu, so kami pon datang sini. Tiket berharga RM55. Tempat ni sesuai la untuk kanak-kanak dan perempuan sebab pinky sangat haha Kalau masuk sini semua kene cuba okey. Rugi la bayar RM55 tak cuba semua kan? Tapi tak banyak benda lagi, so main je la ap yang ade. haha

Hello Kitty House.

First ke "Hello Kitty House". Korang akan tengok la apa yang ada dalam Hello Kitty tu. Mostly kat sini kita kene bergambar haha Dari ruang tamu, dapur, bilik air dan bilik-bilik Hello Kitty. Comel comel belaka. Banyak jugak bergambar dalam ni. haha

cari klu yang tak kesudah haha

Next kami ke "Hello Kitty Black Wonder". Dalam ni korang diberi peluang nak main game atau jalan saja. So kami memilih untuk main game. Kalau main game, korang ada dapat lampu pelita (betul ke lampu pelita? haha~) Korang kene carik 5 huruf dan jadikan satu ayat. Well kami dapat ayat "MAGIC" hahah dan dapat result C. ahaha

Kostum yang comel. haha

Ade beberapa lagi benda yang kami join macam sambung gelang, tangkap gambar dengan pakai baju comel tu dan warnakan biskut dan makan! hahaha Overall, sangat seronok la datang sini. Kalau siapa peminat Hello Kitty datang sini okey. hee Jom tengok ade lagi gambar lain-lain. :)

Lompat kegembiraan. :D

happy gitu.

Peace from me. :3

me again.

Saya main piano.

Meja Makan #1

Meja Makan #2

Serangg Dapur!

Rak kat dapur rumah Hello Kitty tu.

Dapur.

Hello Kitty comel

Tumpang bilik air rumah ni hahaa

Kemana?

saya duduk atas katil Hello Kitty.

Happy~

misi mencari huruf.

tersepit. haha

Spell #1

Spell #2

Keretakan bak dihempas kaca gitu, haha

Suasana di situ.

me with ticket.

kami. haha

Kak Ton comel tak? haha

cantikkan?

Biskut Hello Kitty.

Persembahan dari Hello Kitty.

Preview gambar haha

I call it "pening-pening".

wee.

very pinky

Lastt...

Haa.. Dah tengok. hee Okeylah entri ini berakhir disini. Mana gambar USS? haa gambar USS ada. Tunggu part 2 okey. Gambar masih dalam proses edit lagi ni. hee Okey. Assalamualaikum & Bye Bye. Jangan lupa jalankan tanggungjawab anda sebagai pengundi. hee

2 comments:

  1. amboi syioookkknye jejalan kt tempat hello kitty.hehe =D

    ReplyDelete
  2. heee tau takpe. memang syok :D

    ReplyDelete