2013 -YEAR OF DIET-

12:06:00 Rafzan Tomomi 4 Comments


Assalamualaikum dan Hai korang semua. Dah beberapa hari tak update, maka saya updatelah hari ini. Seperti yang dinyatakan di atas. Tahun 2013 merupakan tahun kene Diet. Oh no! Seluar semakin tak muat, baju semakin ketat, perut semakin ke depan. Runsing ada. Pening ada. Haha *dalam dilema~* 

Terima kasih Dafi :)

Saya terima beberapa teguran dari orang terdekat. Mereka kata saya dah gemuk sangat. Ade juga yang terus direct cakap saya memang dah tembam, pipi dah naik. Terima kasih saya hargai. Walaupun kecewa dengan diri sendiri. hurmmm You know? saya dah cuba dah beberapa bulan untuk sedikit senaman seperti naik tangga, jalan kaki jauh dan dah cuba juga untuk mengurangkan pengambilan makanan. Tapi tak berjaya. 

Saya tak percaya pada Pil atau apa juga jenis ubat untuk kurus. Ade orang cakap jangan makan nasi tapi saya percaya , kita perlu makan nasi tapi dengan kadar sedikit kan? InsyaAllah tahun ni saya turun at least untuk 10 kg mungkin. Yang penting semangat dari keluarga, dan kawan-kawan. :) 

We Are Never Ever Getting Back Together by Taylor Swift

4 comments:

  1. amalkan pemakanan yang sihat. Gudluck yer, anda pasti boleh ! :D

    ReplyDelete
  2. Izzah : tu la. hee terima kasih :)

    ReplyDelete