Past < Future

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog ini. Selamat Hari Isnin semua! hee Apa khabar? Sekali lagi meninggalkan blog ini seketika untuk urusan kerja dan urusan-urusan lain. Kita dah update dah ni. haha Tengah makan malam tetibe terfikir, "eh, tahun ni dah masuk 5 tahun saya tinggalkan sekolah" lepas tu masa tu kebetulan kat foodcourt. Teringat dulu ada tangkap gambar kat foodcourt masa umur 17 tahun (mase tu tahun 2008). haha Entri kali ini nak cerita sedikit sebanyak dari tahun 2008 > 2013. *Sila baca sampai habis, panjang entri ni haha*

2008 : SPM


Tahun itu adalah tahun paling penting dalam hidup. Bagi saya SPM adalah penting untuk halatuju masa depan. Banyak struggle rasanya tahun ni, ada banyak masalah yang saya hadapi nak dekat SPM ni. Sangat lemah dalam Matematik, Sains, Sejarah dan Akaun. Kire subjek paling susah la rasenya. hahaha Terima kasih kat kawan-kawan yang banyak membantu. Nak sebut nama, ramai sangat. hahaha 5A1 (5 Akaun) Terbaik!! :)

2009 : Ipoh


Keputusan SPM boleh tahan la teruk jugak. Mase tu sangat putus harapan, peluang untuk ke UiTM, Politeknik dan semualah tiada. Berserah je masa tu. Lepas tu memang tekad nak sangat sambung belajar tapi dengan keputusan SPM tu nak kemana kan? Satu hari, mak cik ada cakap dia nak tolong masukkan satu kolej ni, Kolej Poly-Tech Mara. Bila check semua apa yang perlu semua dah ada. Mula-mula nak mintak Kptm Cheras je la. Tapi rasa nak cabar diri sendiri nak duduk jauh sikit la katenye. Saya pilih Ipoh. Alhamdulillah. 2 minggu lepas apply, surat sampai dan 26.05 terus daftar. Perasaan nervous, takut, tak lalu makan semua ada. Saya sangat seronok tinggal dengan budak TAMBUN Rumah No. 5 sebab diorang best ! ;) Tahun ni jugak saya kenal Ara Kimora dan Ein. hee Beberapa bulan lepas tu dah biasa dah hidup dekat Ipoh dan Semester pertama habis dengan jayanya. :) Tahun 2009 jugak saya mula buat blog. hee

2010 : Erti Hidup


2010 mengajar saya erti kehidupan. Hidup berdikari, hidup berkawan dan hidup dengan orang lain. Tak semua hati sama, ada sebahagiannya mudah terasa, mudah memaafkan dan ada yang tak mungkin lupa. Macam-macam saya alami tahun ini. Tahun yang saya tahu yang mana kawan dan yang mana lawan. Tak semua orang suka dengan kita kan? Dan tahun ini juga saya berpeluang jadi ketua kelas untuk DIM0211 dan guess what? saya adalah seorang penghulu asrama lelaki pertama di Asrama Gunung Rapat. haha Terima kasih atas sokongan rakan-rakan. :) Tahun 2010 jugak saya dapat Housemate yang best sangat-sangat; Que, Bazli, Azmi & Syai. Rindu betul dengan rumah Sari 8 tu. Macam macam hal berlaku masa tu tapi diorang banyak buat saya senyum. Terima Kasih korang :)

2011 : Friendship Never End!


Semakin rapat dengan mereka dan semakin sayang semua. hee Tahun 2011 tahun paling busy sebab subjek semua susah susah. Ade tu sampai tak tidur malam buat bende alah ape tah. hahhaha macam-macam. Mase ni banyak lepak, banyak main dan paling banyak makan MCD. Buat assignment kat MCD sampai pagi. Semua mata panda hehehhe. :)

2012 : Into The New World


Tahun 2012 saya melangkah ke alam baru dan alam paling seram antara alam-alam. hahah Alam kerja lah . haha Selepas praktikal habis je April tu, bos call suruh masuk kerja. 2 Mei 2012 start kerja. Alhamdulillah rezeki dari Allah S.W.T . Saya sangat seronok bekerja sekarang. Sambung degree? Hurmmm tak pasti lagi. Kalau ade rezeki untuk sambung, insyaAllah saya sambung. Buat masa ni, saya bekerja dulu. hee.

2013 : Sugar Rush


Sekejap je dah masuk tahun 2013. 5 tahun sudah pun berlalu. macam macam rintangan yang dah saya lalui. Alhamdulillah. Permulaan tahun 2013 ni, akhirnya saya sudah ada kereta sendiri, tapi saya tak boleh bawak lagi. ahahah Saya masih belajar sehingga saya betul-betul boleh bawak. hee Korang doakan ye. :p Semoga tahun ni sesuatu yang baik berlaku pada saya. InsyaAllah. :)

Fuhh~ letih jari menaip banyak sangat. Kepada yang membaca, terima kasih sangat sebab sudi baca sampai habis. Itulah kisah saya dalam masa 5 tahun. Dulu kurus, sekarang gemuk sangat. haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jangan lupa entri seterusnya, tapi tak pasti lagi bila? hahah Sebelum "close" jom layan lagu dari kumpulan Spice Girls - VIVA FOREVER. Assalamualaikum & Bye Bye.

PAST < FUTURE

Past < Future

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog ini. Selamat Hari Isnin semua! hee Apa khabar? Sekali lagi meninggalkan blog ini seketika untuk urusan kerja dan urusan-urusan lain. Kita dah update dah ni. haha Tengah makan malam tetibe terfikir, "eh, tahun ni dah masuk 5 tahun saya tinggalkan sekolah" lepas tu masa tu kebetulan kat foodcourt. Teringat dulu ada tangkap gambar kat foodcourt masa umur 17 tahun (mase tu tahun 2008). haha Entri kali ini nak cerita sedikit sebanyak dari tahun 2008 > 2013. *Sila baca sampai habis, panjang entri ni haha*

2008 : SPM


Tahun itu adalah tahun paling penting dalam hidup. Bagi saya SPM adalah penting untuk halatuju masa depan. Banyak struggle rasanya tahun ni, ada banyak masalah yang saya hadapi nak dekat SPM ni. Sangat lemah dalam Matematik, Sains, Sejarah dan Akaun. Kire subjek paling susah la rasenya. hahaha Terima kasih kat kawan-kawan yang banyak membantu. Nak sebut nama, ramai sangat. hahaha 5A1 (5 Akaun) Terbaik!! :)

2009 : Ipoh


Keputusan SPM boleh tahan la teruk jugak. Mase tu sangat putus harapan, peluang untuk ke UiTM, Politeknik dan semualah tiada. Berserah je masa tu. Lepas tu memang tekad nak sangat sambung belajar tapi dengan keputusan SPM tu nak kemana kan? Satu hari, mak cik ada cakap dia nak tolong masukkan satu kolej ni, Kolej Poly-Tech Mara. Bila check semua apa yang perlu semua dah ada. Mula-mula nak mintak Kptm Cheras je la. Tapi rasa nak cabar diri sendiri nak duduk jauh sikit la katenye. Saya pilih Ipoh. Alhamdulillah. 2 minggu lepas apply, surat sampai dan 26.05 terus daftar. Perasaan nervous, takut, tak lalu makan semua ada. Saya sangat seronok tinggal dengan budak TAMBUN Rumah No. 5 sebab diorang best ! ;) Tahun ni jugak saya kenal Ara Kimora dan Ein. hee Beberapa bulan lepas tu dah biasa dah hidup dekat Ipoh dan Semester pertama habis dengan jayanya. :) Tahun 2009 jugak saya mula buat blog. hee

2010 : Erti Hidup


2010 mengajar saya erti kehidupan. Hidup berdikari, hidup berkawan dan hidup dengan orang lain. Tak semua hati sama, ada sebahagiannya mudah terasa, mudah memaafkan dan ada yang tak mungkin lupa. Macam-macam saya alami tahun ini. Tahun yang saya tahu yang mana kawan dan yang mana lawan. Tak semua orang suka dengan kita kan? Dan tahun ini juga saya berpeluang jadi ketua kelas untuk DIM0211 dan guess what? saya adalah seorang penghulu asrama lelaki pertama di Asrama Gunung Rapat. haha Terima kasih atas sokongan rakan-rakan. :) Tahun 2010 jugak saya dapat Housemate yang best sangat-sangat; Que, Bazli, Azmi & Syai. Rindu betul dengan rumah Sari 8 tu. Macam macam hal berlaku masa tu tapi diorang banyak buat saya senyum. Terima Kasih korang :)

2011 : Friendship Never End!


Semakin rapat dengan mereka dan semakin sayang semua. hee Tahun 2011 tahun paling busy sebab subjek semua susah susah. Ade tu sampai tak tidur malam buat bende alah ape tah. hahhaha macam-macam. Mase ni banyak lepak, banyak main dan paling banyak makan MCD. Buat assignment kat MCD sampai pagi. Semua mata panda hehehhe. :)

2012 : Into The New World


Tahun 2012 saya melangkah ke alam baru dan alam paling seram antara alam-alam. hahah Alam kerja lah . haha Selepas praktikal habis je April tu, bos call suruh masuk kerja. 2 Mei 2012 start kerja. Alhamdulillah rezeki dari Allah S.W.T . Saya sangat seronok bekerja sekarang. Sambung degree? Hurmmm tak pasti lagi. Kalau ade rezeki untuk sambung, insyaAllah saya sambung. Buat masa ni, saya bekerja dulu. hee.

2013 : Sugar Rush


Sekejap je dah masuk tahun 2013. 5 tahun sudah pun berlalu. macam macam rintangan yang dah saya lalui. Alhamdulillah. Permulaan tahun 2013 ni, akhirnya saya sudah ada kereta sendiri, tapi saya tak boleh bawak lagi. ahahah Saya masih belajar sehingga saya betul-betul boleh bawak. hee Korang doakan ye. :p Semoga tahun ni sesuatu yang baik berlaku pada saya. InsyaAllah. :)

Fuhh~ letih jari menaip banyak sangat. Kepada yang membaca, terima kasih sangat sebab sudi baca sampai habis. Itulah kisah saya dalam masa 5 tahun. Dulu kurus, sekarang gemuk sangat. haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jangan lupa entri seterusnya, tapi tak pasti lagi bila? hahah Sebelum "close" jom layan lagu dari kumpulan Spice Girls - VIVA FOREVER. Assalamualaikum & Bye Bye.

February 17, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pengikut dan pembaca blog ini. Fuhh~~ Selamat Hari Isnin dan Selamat bercuti kepada sesiapa yang cuti hari ni. Entri ini sepatutnya dipublishkan pada Sabtu lepas tapi atas kesibukan terpaksa tertangguh. gomen ne.~ hehe :)

10,000 Viewers


Hari Khamis lepas (7 Februari) blog saya akhirnya mencapai 10,000 pengunjung dalam masa 8 bulan blog ini aktif. Terima kasih kepada sesiapa yang sudi mengunjungi blog saya. :) 

Bercuti


Cuti saya empat hari (Sabtu, Ahad, Isnin & Selasa) dihabiskan bersama keluarga tercinta. Since kami sudah mempunyai kereta besar , kami pergi mandi manda kat laut pada Ahad lepas. Sebelum tu banyak sangat choice nak pergi, tapi akhirnya kami buat keputusan nak ke Port Dickson. Fuhh~ Jalan memang jem sangat tak dapat dibendung lagik. hahaha Sampai sana dalam pukul 3 petang dan lepas dah siap makan semua. maka terjunlah ke dalam laut (terjun ker? hahaha) Seronok bermandi manda tapi airnya masin kalau terminum. hahahaha . Jom tengok, apa yang terjadi hahahaha :)

Qaisarah dan Emak :)


Membersihkan kereta menggunakan bulu ayam hahaha

walaupun tolak kereta, pasti kene nampak anggun! hahah


kakak :)


abadik dan laut.


ramainye orang


ramai lagik


yeayyy main pasir! :p


mak buat sandwich. wee

kakak main pasir. 


saya dan laut.


lari!


asal suka sangat?


seronok diorang ni.


asal seronok sangat? hahaha


pelampung.


Kakak dan pasir.

weouls.


peace!


kakak munye!


nak balik.

pasir pasiran


saya dan tikar.


Emak request gambar #1


Emak Request Gambar #2


kami. #1


Kami #2


Kami #3


Kami #4


Iklan.


 Seperti biasa. haha


kumpulan nasyid. hahaha


Pelampung.

Dah tengok? hehehe Apa-apa pun, sangatlah seronok sebab dah lama tak pergi pantai hehehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. hurmm tak pasti bila lagi update, kalau ade masa update la tu ye. heheh Sebelum close jom layan lagu dari kumpulan Peaberry - Cabbage Hakusho. Assalamualaikum & Bye Bye. :)

RANDOM AWESOME #4


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pengikut dan pembaca blog ini. Fuhh~~ Selamat Hari Isnin dan Selamat bercuti kepada sesiapa yang cuti hari ni. Entri ini sepatutnya dipublishkan pada Sabtu lepas tapi atas kesibukan terpaksa tertangguh. gomen ne.~ hehe :)

10,000 Viewers


Hari Khamis lepas (7 Februari) blog saya akhirnya mencapai 10,000 pengunjung dalam masa 8 bulan blog ini aktif. Terima kasih kepada sesiapa yang sudi mengunjungi blog saya. :) 

Bercuti


Cuti saya empat hari (Sabtu, Ahad, Isnin & Selasa) dihabiskan bersama keluarga tercinta. Since kami sudah mempunyai kereta besar , kami pergi mandi manda kat laut pada Ahad lepas. Sebelum tu banyak sangat choice nak pergi, tapi akhirnya kami buat keputusan nak ke Port Dickson. Fuhh~ Jalan memang jem sangat tak dapat dibendung lagik. hahaha Sampai sana dalam pukul 3 petang dan lepas dah siap makan semua. maka terjunlah ke dalam laut (terjun ker? hahaha) Seronok bermandi manda tapi airnya masin kalau terminum. hahahaha . Jom tengok, apa yang terjadi hahahaha :)

Qaisarah dan Emak :)


Membersihkan kereta menggunakan bulu ayam hahaha

walaupun tolak kereta, pasti kene nampak anggun! hahah


kakak :)


abadik dan laut.


ramainye orang


ramai lagik


yeayyy main pasir! :p


mak buat sandwich. wee

kakak main pasir. 


saya dan laut.


lari!


asal suka sangat?


seronok diorang ni.


asal seronok sangat? hahaha


pelampung.


Kakak dan pasir.

weouls.


peace!


kakak munye!


nak balik.

pasir pasiran


saya dan tikar.


Emak request gambar #1


Emak Request Gambar #2


kami. #1


Kami #2


Kami #3


Kami #4


Iklan.


 Seperti biasa. haha


kumpulan nasyid. hahaha


Pelampung.

Dah tengok? hehehe Apa-apa pun, sangatlah seronok sebab dah lama tak pergi pantai hehehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. hurmm tak pasti bila lagi update, kalau ade masa update la tu ye. heheh Sebelum close jom layan lagu dari kumpulan Peaberry - Cabbage Hakusho. Assalamualaikum & Bye Bye. :)

February 12, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog ini. Apa khabar? Macam mana awal Februari ni? semua Okey? Harap semuanya okey :) Entri kali ni ada beberapa bende awesome nak cerita. haha

I'm Sick


Sekarang ni entah la musim demam ke apa? Suhu badan tak menentu. Pening. Selsema. Risau je macam-macam penyakit sekarang ni. Mase tengah taip ni pon rase tak berapa sihat. Mungkin faktor cuaca kot. Doakan saya cepat sembuh ye :p hehe

"MR. TAXI & Run Devil Run Unboxing" 

 

Minggu lepas saya pergi Pos Laju amek bungkusan yang baru diorder (amek sebab takde orang kat rumah, so kene amek sendiri T.T) sekali tengok dalam box tu ada album Girls' Generation, "MR. TAXI" (3rd Repackage) dan "Run Devil Run" (2nd Repackage). Wahhhh seronok :D tinggal lagi 4 album nak beli. hahaha


MR. TAXI pada asalnya ialah lagu Jepun pertama Girls' Generation pada tahun 2011. Beberapa bulan selepas itu, versi korea di release kan dalam album korea ke-3 Girls' Generation, "The Boys". Dua bulan berikutnya, di release kan sebagai lead-track untuk album repackage ke-3. 


Run Devil Run juga merupakan album repackage ke-2 dari Girls Generation pada tahun 2010. Untuk pengetahuan korang, Run Devil Run dirakamkan pada tahun 2008 oleh Kesha. Tetapi lagu ini tidak dimuatkan dalam album pertama Kesha (kira macam demo jugak la). Love the concept. hehehe

Movie Review #1 : MAMA



MAMA adalah filem pertama 2013 yang saya tonton kat wayang. Bagi saya sangat seram sebab saya terpaksa tutup telinga masa menonton. hahaha Kalau cerita hantu sebelum ni semua tonton dengan senyap dan silent. Tapi kali ni, ramai menjerit bila hantu MAMA tu muncul tiba-tiba. hahaha Air yang saya beli tu tak habes sebab fokus sangat tutup telinga. Lagi satu, hantu Mama ni adalah hantu paling Diva dan Gojes dalam semua hantu cerita omputeh hahah Overall cerita dia seram dan best. Dari 5 bintang saya beri : 4 :).


Movie Review #2 : Hansel & Gretel : Witches Hunter



Hansel & Gretel : Witches Hunter adalah filem kedua yang saya tonton tahun 2013. Bagi saya sangat cool dan banyak jugak gelak masa tengok cerita ni. Jalan cerita dia sangat awesome dan paling best masa diorang semua lawan witches tu. hahaha Sangat kelakar.  Dari 5 bintang saya beri : 4.3 :).

Fuuhh~ banyak pulak menaip kali ni. Hee Harap korang semua enjoy membaca ye. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Sebelum 'close' jom layan lagu dari Yuna - Sparkle. Assalamualaikum & Bye Bye! :)

RANDOM AWESOME #3


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog ini. Apa khabar? Macam mana awal Februari ni? semua Okey? Harap semuanya okey :) Entri kali ni ada beberapa bende awesome nak cerita. haha

I'm Sick


Sekarang ni entah la musim demam ke apa? Suhu badan tak menentu. Pening. Selsema. Risau je macam-macam penyakit sekarang ni. Mase tengah taip ni pon rase tak berapa sihat. Mungkin faktor cuaca kot. Doakan saya cepat sembuh ye :p hehe

"MR. TAXI & Run Devil Run Unboxing" 

 

Minggu lepas saya pergi Pos Laju amek bungkusan yang baru diorder (amek sebab takde orang kat rumah, so kene amek sendiri T.T) sekali tengok dalam box tu ada album Girls' Generation, "MR. TAXI" (3rd Repackage) dan "Run Devil Run" (2nd Repackage). Wahhhh seronok :D tinggal lagi 4 album nak beli. hahaha


MR. TAXI pada asalnya ialah lagu Jepun pertama Girls' Generation pada tahun 2011. Beberapa bulan selepas itu, versi korea di release kan dalam album korea ke-3 Girls' Generation, "The Boys". Dua bulan berikutnya, di release kan sebagai lead-track untuk album repackage ke-3. 


Run Devil Run juga merupakan album repackage ke-2 dari Girls Generation pada tahun 2010. Untuk pengetahuan korang, Run Devil Run dirakamkan pada tahun 2008 oleh Kesha. Tetapi lagu ini tidak dimuatkan dalam album pertama Kesha (kira macam demo jugak la). Love the concept. hehehe

Movie Review #1 : MAMA



MAMA adalah filem pertama 2013 yang saya tonton kat wayang. Bagi saya sangat seram sebab saya terpaksa tutup telinga masa menonton. hahaha Kalau cerita hantu sebelum ni semua tonton dengan senyap dan silent. Tapi kali ni, ramai menjerit bila hantu MAMA tu muncul tiba-tiba. hahaha Air yang saya beli tu tak habes sebab fokus sangat tutup telinga. Lagi satu, hantu Mama ni adalah hantu paling Diva dan Gojes dalam semua hantu cerita omputeh hahah Overall cerita dia seram dan best. Dari 5 bintang saya beri : 4 :).


Movie Review #2 : Hansel & Gretel : Witches Hunter



Hansel & Gretel : Witches Hunter adalah filem kedua yang saya tonton tahun 2013. Bagi saya sangat cool dan banyak jugak gelak masa tengok cerita ni. Jalan cerita dia sangat awesome dan paling best masa diorang semua lawan witches tu. hahaha Sangat kelakar.  Dari 5 bintang saya beri : 4.3 :).

Fuuhh~ banyak pulak menaip kali ni. Hee Harap korang semua enjoy membaca ye. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Sebelum 'close' jom layan lagu dari Yuna - Sparkle. Assalamualaikum & Bye Bye! :)

February 03, 2013