Assalamualaikum & Selamat Sejahtera kepada pembaca dan pengikut blog saya. Rasenya dah seminggu lebih dah tak update blog ni. Dah berhabuk. Fuhh~~ *Tiup~* hehe. Korang ape khabar? Mesti rindu nak baca entri baru kan? hahaha... Okeylah. Saya saje nak keluarkan TEASER untuk tema blog yang baru. Hee.  Haa nak tahu? kenelah tunggu 01.10.2012. hehe :) 

MISI LESEN P

Minggu ni dah masuk 2 minggu saya belajar bawak kereta. Tinggal lagi 4 jam je mase belajar memandu dan saya akan Test JPJ pada 15 Oktober 2012. hee Alhamdulillah dah okey sikit la bawak kereta, cuma masih terkial-kial lagi atas jalan sebenar. hahaha Doakan saya lulus dengan cemerlang eh. cehhh~~ hahaha

Itu saja entri kali ni. hee Tak sabar nak tengok hasil dia 01.10.2012 nanti hehehe Tunggu jangan tak tunggu. Tema baru akan di update pada 01 Oktober 2012 9 Pagi, waktu Malaysia. hehe :) Jumpa lagi . Assalamualaikum & Bye bye.! 

Sebelum "Close" blog ni, meh layan dulu muzik video dari kumpulan GIRLS' GENERATION - ALL MY LOVE IS FOR YOU. Enjoy! :)

COMING SOON 01 OKTOBER 2012!



Assalamualaikum & Selamat Sejahtera kepada pembaca dan pengikut blog saya. Rasenya dah seminggu lebih dah tak update blog ni. Dah berhabuk. Fuhh~~ *Tiup~* hehe. Korang ape khabar? Mesti rindu nak baca entri baru kan? hahaha... Okeylah. Saya saje nak keluarkan TEASER untuk tema blog yang baru. Hee.  Haa nak tahu? kenelah tunggu 01.10.2012. hehe :) 

MISI LESEN P

Minggu ni dah masuk 2 minggu saya belajar bawak kereta. Tinggal lagi 4 jam je mase belajar memandu dan saya akan Test JPJ pada 15 Oktober 2012. hee Alhamdulillah dah okey sikit la bawak kereta, cuma masih terkial-kial lagi atas jalan sebenar. hahaha Doakan saya lulus dengan cemerlang eh. cehhh~~ hahaha

Itu saja entri kali ni. hee Tak sabar nak tengok hasil dia 01.10.2012 nanti hehehe Tunggu jangan tak tunggu. Tema baru akan di update pada 01 Oktober 2012 9 Pagi, waktu Malaysia. hehe :) Jumpa lagi . Assalamualaikum & Bye bye.! 

Sebelum "Close" blog ni, meh layan dulu muzik video dari kumpulan GIRLS' GENERATION - ALL MY LOVE IS FOR YOU. Enjoy! :)

September 28, 2012

Assalamualaikum & Selamat sejahtera kepada semua pembaca & pengikut blog yang saya sayangi. Apa khabar? Mesti korang tertunggu-tunggu entri seterusnya dari blog saya ni kan. hahaha :p *perasan jap~* Entri kali ni nak cerita sikit pasal saya pergi ke "Berjaya Times Square Theme Park", Sabtu lepas hehe Sangat seronok okey. Tapi pening-pening sikit. Banyak permainkan pusing-pusing. hehe Untuk informasi harga sila klik link ini. Harganya berbaloi kalau korang main semuatapi saya tak main semua sebab tak larat hahaha. 

Keseronokan Sehingga Rasa Nak Muntah!


 

 

permainan kat GALAXY STATION.

Yup, memang seronok sampai rasa nak muntah hahaha Sangat mengujakan. Sebab tak bersedia nak main semua lagi. Rasa macam teruja mula-mula. Ada 2 bahagian; Tingkat 5 bahagian "GALAXY STATION" (lebih pada permainan ekstrem) dan tingkat 7 bahagian "FANTASY GARDEN" (lebih pada permainan kanak-kanak). Untuk info lebih lanjut, klik link ini.

Pertama sekali, kami (3 beradik) main  SPINNING ORBIT. Mula-mula rase takut jugak, ingat macam Solero kat Genting tu, hahaha rupenye pusing-pusing je. Sangat comel hahahaa :p Lepas turun rasa pening sikit. hahaha  Lepas tu main SPACE ATTACK. Yang ni buat saya sangat takut sebab rase macam melambong-lambong. Pening kepala. Asyik jerit je sampai tak larat hahahhaa... Sampai terdiam dibuatnya. Rase macam dah terbang ke udara hahaha dan permainan ekstrem terakhir kami main (sebab dah tak larat dah. haha) ialah DNA MIXER. Mainan ni buat korang rase sangat-sangat pening. sangat sangat sangat pening. Mula-mula takut jugak tapi saje mencuba. Tu diaa... Peninggg ahhahaha lepas je main ni terus stop main hahaha Pening sangat hahaha :P Mase kami datang ni, Roller Coaster ni under construction. so Tak dapat la main. hehee

5-D Games

Ade game 5D jugak kat dalam tu. Game ni tak termasuk dalam pakej so kene lah bayar RM16 ringgit (untuk dewasa). Sama je macam game biase cuma dia dalam 3-D dan korang rase macam ade dalam kapal tu. hahaha Juga memeningkan @.@ . :P

Haunted Journey

Kami merehatkan kepala-kepala kami yang masih lagi pening. haha Sebab ade lagi tak pergi Haunted Journey. Haunted Journey ni takde dalam pakej tu, so kene bayar RM9. Sedikit mengecewakan but sekadar berseronok boleh la. heheh ade hantu kat kerusi tetibe. "WAAAA!" aahhahaha takuttt... terkejuttt hhaha :P 

Sangat seronok jugak lah main kat situ. Walaupun nak pergi Genting tak jadi. hahaha Anyway, korang datang la sini untuk melepaskan stress sangat sesuai hahahaa... Okeylah sampai disini dulu. Kita Jumpa di Entri seterusnya. Assalamualaikum & Byebye :)

Sebelum 'close' ini blog mari layan lagu dari kumpulan GIRLS' GENERATION - Oh! yang akan direleasekan minggu depan 26.09.2012. hehe :)

BERJAYA TIMES SQUARE THEME PARK 15.09.2012


Assalamualaikum & Selamat sejahtera kepada semua pembaca & pengikut blog yang saya sayangi. Apa khabar? Mesti korang tertunggu-tunggu entri seterusnya dari blog saya ni kan. hahaha :p *perasan jap~* Entri kali ni nak cerita sikit pasal saya pergi ke "Berjaya Times Square Theme Park", Sabtu lepas hehe Sangat seronok okey. Tapi pening-pening sikit. Banyak permainkan pusing-pusing. hehe Untuk informasi harga sila klik link ini. Harganya berbaloi kalau korang main semuatapi saya tak main semua sebab tak larat hahaha. 

Keseronokan Sehingga Rasa Nak Muntah!


 

 

permainan kat GALAXY STATION.

Yup, memang seronok sampai rasa nak muntah hahaha Sangat mengujakan. Sebab tak bersedia nak main semua lagi. Rasa macam teruja mula-mula. Ada 2 bahagian; Tingkat 5 bahagian "GALAXY STATION" (lebih pada permainan ekstrem) dan tingkat 7 bahagian "FANTASY GARDEN" (lebih pada permainan kanak-kanak). Untuk info lebih lanjut, klik link ini.

Pertama sekali, kami (3 beradik) main  SPINNING ORBIT. Mula-mula rase takut jugak, ingat macam Solero kat Genting tu, hahaha rupenye pusing-pusing je. Sangat comel hahahaa :p Lepas turun rasa pening sikit. hahaha  Lepas tu main SPACE ATTACK. Yang ni buat saya sangat takut sebab rase macam melambong-lambong. Pening kepala. Asyik jerit je sampai tak larat hahahhaa... Sampai terdiam dibuatnya. Rase macam dah terbang ke udara hahaha dan permainan ekstrem terakhir kami main (sebab dah tak larat dah. haha) ialah DNA MIXER. Mainan ni buat korang rase sangat-sangat pening. sangat sangat sangat pening. Mula-mula takut jugak tapi saje mencuba. Tu diaa... Peninggg ahhahaha lepas je main ni terus stop main hahaha Pening sangat hahaha :P Mase kami datang ni, Roller Coaster ni under construction. so Tak dapat la main. hehee

5-D Games

Ade game 5D jugak kat dalam tu. Game ni tak termasuk dalam pakej so kene lah bayar RM16 ringgit (untuk dewasa). Sama je macam game biase cuma dia dalam 3-D dan korang rase macam ade dalam kapal tu. hahaha Juga memeningkan @.@ . :P

Haunted Journey

Kami merehatkan kepala-kepala kami yang masih lagi pening. haha Sebab ade lagi tak pergi Haunted Journey. Haunted Journey ni takde dalam pakej tu, so kene bayar RM9. Sedikit mengecewakan but sekadar berseronok boleh la. heheh ade hantu kat kerusi tetibe. "WAAAA!" aahhahaha takuttt... terkejuttt hhaha :P 

Sangat seronok jugak lah main kat situ. Walaupun nak pergi Genting tak jadi. hahaha Anyway, korang datang la sini untuk melepaskan stress sangat sesuai hahahaa... Okeylah sampai disini dulu. Kita Jumpa di Entri seterusnya. Assalamualaikum & Byebye :)

Sebelum 'close' ini blog mari layan lagu dari kumpulan GIRLS' GENERATION - Oh! yang akan direleasekan minggu depan 26.09.2012. hehe :)

September 18, 2012

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog saya ni. hehe Waahh dah lama tak udpate ni. Dulu banyak jugaklah update. Sekarang macam malas pulak nak update. tak boleh jadik ni! haha Baru baru ni saya ke rumah Ara Kimora dekat Seremban. hehe Super excited okey nak ke sana. ye lah dah lama tak jumpa Ara. hee

8 September 2012 (Sabtu)




Saya dan Ein bertolak dari KL pukul 5 petang macam tu dan sampai kat Seremban pukul 7 suku macam tu. Alhamdulillah sampai jugak. Dapat kenal dengan keluarga dan sedara-mara Ara. hehe Seronok :) Malam tu saya banyak makan Sate & makan cocktail hheheh Sedappp.. Nak lagik!!! hahahaa :) Saya bermalam kat rumah Ara.

9 September 2012 (Ahad)


Rasa macam sekejap je dah Ahad. Pagi tu lepas sarapan kami terus pergi Air Terjun Ulu Bendul. Hee Mandi sungai yeayyy terima kasih Mama Jee & Ara bawak kami ke sana. Banyak yang kitorang bualkan, gossip-gossip hehehe Teringat kat semua kawan-kawan kat Ipoh. Rindu ohh.. kan best kalau semua ada. :) hehe. Rase sekejap sangat dekat rumah Ara. Terima kasih Mama Jee sekeluarga sudi bagi kami tinggal sehari hehe. InsyaAllah nanti kami datang lagi. hehehe :)


Begitu lah kisahnyaaa.. hehe Okeylah ade banyak kerja nak buat. Time to go! hehe Assalamualaikum & Bye Bye. :)

Sebelum "close" marilah layan klip video yang dah lama nak promote tapi baru sekarang boleh promote. Parody dari abang saya sendiri lagu KOSONG dari Najwa Latiff. Enjoy!! :)


SEREMBAN : 8 & 9 SEPTEMBER 2012


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog saya ni. hehe Waahh dah lama tak udpate ni. Dulu banyak jugaklah update. Sekarang macam malas pulak nak update. tak boleh jadik ni! haha Baru baru ni saya ke rumah Ara Kimora dekat Seremban. hehe Super excited okey nak ke sana. ye lah dah lama tak jumpa Ara. hee

8 September 2012 (Sabtu)




Saya dan Ein bertolak dari KL pukul 5 petang macam tu dan sampai kat Seremban pukul 7 suku macam tu. Alhamdulillah sampai jugak. Dapat kenal dengan keluarga dan sedara-mara Ara. hehe Seronok :) Malam tu saya banyak makan Sate & makan cocktail hheheh Sedappp.. Nak lagik!!! hahahaa :) Saya bermalam kat rumah Ara.

9 September 2012 (Ahad)


Rasa macam sekejap je dah Ahad. Pagi tu lepas sarapan kami terus pergi Air Terjun Ulu Bendul. Hee Mandi sungai yeayyy terima kasih Mama Jee & Ara bawak kami ke sana. Banyak yang kitorang bualkan, gossip-gossip hehehe Teringat kat semua kawan-kawan kat Ipoh. Rindu ohh.. kan best kalau semua ada. :) hehe. Rase sekejap sangat dekat rumah Ara. Terima kasih Mama Jee sekeluarga sudi bagi kami tinggal sehari hehe. InsyaAllah nanti kami datang lagi. hehehe :)


Begitu lah kisahnyaaa.. hehe Okeylah ade banyak kerja nak buat. Time to go! hehe Assalamualaikum & Bye Bye. :)

Sebelum "close" marilah layan klip video yang dah lama nak promote tapi baru sekarang boleh promote. Parody dari abang saya sendiri lagu KOSONG dari Najwa Latiff. Enjoy!! :)


September 12, 2012

Assalamualaikum& salam sejahtera. :) Ini adalah 'quick post' dari saya. hehehe Sudah masuk bulan ke-3 blog nie :) Terima kasih masih setia bersama blog saya. Sila tinggalkan link blog korang supaya senang saya nak follow tapi pastikan anda dah follow saya okey :) hehe Byebye.

HAPPY 3RD MONTH!


Assalamualaikum& salam sejahtera. :) Ini adalah 'quick post' dari saya. hehehe Sudah masuk bulan ke-3 blog nie :) Terima kasih masih setia bersama blog saya. Sila tinggalkan link blog korang supaya senang saya nak follow tapi pastikan anda dah follow saya okey :) hehe Byebye.

September 08, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog saya ni. Terima kasih sebab masih lagi sudi membaca isi-isi dalam blog ni. Rasenye dah beberapa hari dah tak post kat blog ni. Bagi mengelakkan banyak keusangan, saya pun update sikit okey. hehe.

Something happen to me...

Sekarang ni, ade sesuatu yang terjadi kat saya. Hmm... Cinta? tidak! Kerja? tidak! Keluarga? tidak! Sebenarnya berat badan saya semakin naik. Hahaha... Mungkin bukan sesuatu yang baru bagi saya tapi sejak bekerja ni berat badan makin naik. Risau? risau lah jugak kan. hehe. Setakat ni memang takde langkah-langkah bagai untuk kurangkan berat badan. hehe Tapi adelah nak kurangkan lemak tu, minum air Sunkist yang masam tu tanpa gula. hehe Tu je la kot. InsyaAllah nanti ade lah caranya hehe.

Demam + Ulser + Selsema + Batuk = Desersematuk?

Ape lah Desersematuk tu kan? ahhaha Actually dah 3 hari demam dan hari ni Alhamdulillah pulih sikit la. Atas nasihat dan bantuan keluarga dan encik mok. hehe Terima kasih keluarga yang tercinta dan awak encik mok. :) Lepas je rumah terbuka sabtu lepas, kakak saya demam dan diikuti ayah saya. tibe-tibe saya pulak kene. hahaha 

Okeylah sampai disini dulu topik hari ni. Takde bende yang berlaku sangat pon. Gambar diatas tu saja nak tunjuk betapa gembiranya hidup ini hahaha Semoga korang semua jagalah kesihatan ye, dengar cakap mak ayah dan sentiasa berdoa kepada Allah S.W.T :). Jumpa lagi di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye

Sebelum korang 'close' blog ni, jom la layan dulu klip video dari kumpulan j-pop C-ute, "Aitai Aitai Aitai na" yang baru je release singlenye minggu ni. So enjoy okey. :)


SOMETHING HAPPEN TO ME...


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog saya ni. Terima kasih sebab masih lagi sudi membaca isi-isi dalam blog ni. Rasenye dah beberapa hari dah tak post kat blog ni. Bagi mengelakkan banyak keusangan, saya pun update sikit okey. hehe.

Something happen to me...

Sekarang ni, ade sesuatu yang terjadi kat saya. Hmm... Cinta? tidak! Kerja? tidak! Keluarga? tidak! Sebenarnya berat badan saya semakin naik. Hahaha... Mungkin bukan sesuatu yang baru bagi saya tapi sejak bekerja ni berat badan makin naik. Risau? risau lah jugak kan. hehe. Setakat ni memang takde langkah-langkah bagai untuk kurangkan berat badan. hehe Tapi adelah nak kurangkan lemak tu, minum air Sunkist yang masam tu tanpa gula. hehe Tu je la kot. InsyaAllah nanti ade lah caranya hehe.

Demam + Ulser + Selsema + Batuk = Desersematuk?

Ape lah Desersematuk tu kan? ahhaha Actually dah 3 hari demam dan hari ni Alhamdulillah pulih sikit la. Atas nasihat dan bantuan keluarga dan encik mok. hehe Terima kasih keluarga yang tercinta dan awak encik mok. :) Lepas je rumah terbuka sabtu lepas, kakak saya demam dan diikuti ayah saya. tibe-tibe saya pulak kene. hahaha 

Okeylah sampai disini dulu topik hari ni. Takde bende yang berlaku sangat pon. Gambar diatas tu saja nak tunjuk betapa gembiranya hidup ini hahaha Semoga korang semua jagalah kesihatan ye, dengar cakap mak ayah dan sentiasa berdoa kepada Allah S.W.T :). Jumpa lagi di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye

Sebelum korang 'close' blog ni, jom la layan dulu klip video dari kumpulan j-pop C-ute, "Aitai Aitai Aitai na" yang baru je release singlenye minggu ni. So enjoy okey. :)


September 07, 2012
01.09.2012 (Sabtu), keluarga saya telah mengadakan Majlis Rumah Terbuka dan Majlis Hari Lahir Kak Long saya di rumah kami kat Kondo Rakyat :) Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Terima kasih pada yang hadir :)) 























RUMAH TERBUKA AIDILFITRI 2012

01.09.2012 (Sabtu), keluarga saya telah mengadakan Majlis Rumah Terbuka dan Majlis Hari Lahir Kak Long saya di rumah kami kat Kondo Rakyat :) Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Terima kasih pada yang hadir :)) 























September 04, 2012

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera kepada semua followers & readers. Apa khabar? Dah seminggu tak update blog. hee beri laluan kepada anda vote untuk blog header saya ni. Keputusan kali ni mengecewakan. Tapi saya sangat-sangat berterima kasih kat sesiapa yang like secara ikhlas mahupun tak sengaja. hee.. Hasilnya ramai yang memilih Type-3 dengan undian 17. Type-1 telah menerima undian sebanyak 14 dan Type-2 telah menerima undian sebanyak 7. Terima kasih pada yang komen, like :) hehe Okeylah sampai disini dulu entri ini. Sila tinggalkan link blog anda untuk di follow tapi sebelum tu sila follow saya okey. Assalamualaikum & Bye Bye.

Header [September Edition]


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera kepada semua followers & readers. Apa khabar? Dah seminggu tak update blog. hee beri laluan kepada anda vote untuk blog header saya ni. Keputusan kali ni mengecewakan. Tapi saya sangat-sangat berterima kasih kat sesiapa yang like secara ikhlas mahupun tak sengaja. hee.. Hasilnya ramai yang memilih Type-3 dengan undian 17. Type-1 telah menerima undian sebanyak 14 dan Type-2 telah menerima undian sebanyak 7. Terima kasih pada yang komen, like :) hehe Okeylah sampai disini dulu entri ini. Sila tinggalkan link blog anda untuk di follow tapi sebelum tu sila follow saya okey. Assalamualaikum & Bye Bye.

September 03, 2012