AIDILFITRI 2012

10:49:00 Rafzan Tomomi 12 Comments


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua followers & readers. hee Selamat Hari Raya semua. Hari ni raya ke-4, saya dah start bekerja. hee Kelmarin baru je sampai dari Kampung Pontian, Johor. Perjalanan selama 5 jam sangat letih. Maklumlah naik bas. hehe Macam mana raya korang? Best tak? hee Meh saya cerita pengalaman raya saya di kampung.

Malam Raya (18 Ogos 2012 / 29 Ramadan 1433H)

Dari malam raya (18 Ogos 2012), jam 8.30 malam bertolak ke Kampung naik bas dari TBS. Sampai dalam 1.30 pagi. lepas tu, abang amek kami dan lepak McD dengan family hehe. Pukul 3 pagi sampai kampung. :D



Raya Pertama (19 Ogos 2012 / 1 Syawal 1433H)

Raya pertama bangun lambat sebab sampai lambat hee. Faham-faham je la. Tertinggal Sembahyang Raya. *maaf~*. Lepas mandi semua dan bersiap. Hanya duduk kat ruang tamu. Raya pertama hanya tidur je. hahaha Tak sempat nak pergi mana-mana. Malam tu, anak-anak bujang semua keluar pergi karaoke. hehe. Lari dah tema raya ni. hahaha :p

Raya Kedua (20 Ogos 2012 / 2 Syawal 1433H)


Raya kedua juga berlalu seperti biasa. Petang tu kami gile gile sikit, Abang saya buat parody untuk saje saje lagu KOSONG nyanyian Najwa Latif atas nama Najmi Latip (bukan nama dia sebenarnya hahaha). Video tu buat sekejap je dalam masa 2 jam je. hahaha Macam-macam idea keluar. hahahhaa  Jom tengok video teaser 30 saat "KOSONG by Najmi Latip". Versi penuh akan release pada masa terdekat sebab dalam proses pengeditan. :)


Malam tu baru pergi beraya rumah sedara-mara terdekat. Dalam 3 buah rumah. Yang bestnye, Rumah Tok Su dapat duit raya. Tok bagi. yeayyy.. hehehe Sangat riuh dirumah Tok Su hehe... Mase tu kamera tertinggal tak bawak, pakai je la Kamera handset. sedeyyy.... hahaha






Raya Ketiga (21 Ogos 2012 / 3 Syawal 1433H)

Raya Ketiga pukul 6.00 pagi dah bangun sebab kene serang dengan semut. Ouchh sangat sakit >..< Terpaksa bangun awal dan terus berkemas-kemas untuk pulang. Jom tengok sikit, gegambar sepanjang raya ini : 




























Haaa macam mana. Walaupun tak berapa raya , kunjung mengunjungi rumah orang tapi raya kali ni sangat best dan menarik. Walaupun sekejap tapi banyak memori bersama mereka. yeayyy.. Sayang keluarga saya. Okeylah sampai disini je dulu entri kali ni. Kalau korang ade pengalaman raya share la link blog korang atau cerita raya kat ruangan komen dibawah post ini. hehe... Assalamualaikum & Bye bye. :)

12 comments:

  1. selamat hari raya .. comel header .. p/s : ajar buatkan .. hehe

    ReplyDelete
  2. salam aidilfitri..

    slm perkenalan.jumpa kt SB td

    ReplyDelete
  3. @Cik Ila

    Salam Aidilfitri dan salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  4. Part karok time raya tue memang tak boleh blah! hahahah
    Part parody tue pun! Upload kat youtube yea? bole share2... huhuhu XD

    ReplyDelete
  5. @Razil Tahir

    hahahaha tau xpe. dah takde bende nak buat. :p boleh je share tu. ni full version dia. :)

    http://youtu.be/7_fvRGkbhfY

    ReplyDelete
  6. wah, nampak cam raye yg sangat havoc n fun...mesti meriah satu kampung ^^

    ReplyDelete