Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua followers & readers. Ape khabar? Wahh dah lama rasenye tak update blog. :) Macam mana raya korang? Best ke tak? Kalau ade open house tu ajak-ajak la ye. hehehe *gurau~~* Nampak undian untuk header September dah tiba! yeayyy Selamat mengundi semua. Jom pilih feveret korang : 



Type-1


Type-2


Type-3

Sila ringankan jari jemari anda untuk meninggalkan JAWAPAN di ruangan komen atau kalau korang malas nak komen . Leceh kene log in bagai korang boleh vote dekat FB Page "Rafzan Tomomi Story" atau Twitter saya. Undian anda amatlah saya hargai. Korang boleh undi sehari sekali je. Tak kesah. :) Harap reramai okey yang ambil bahagian. Kalau korang nak follow blog saya amatlah di alu-alukan. Saya akan follow korang balik sama ada cepat atau lambat :)

Masa undian bermula dari 28 Ogos 2012, 00:00 a.m sehingga 02.09.2012, 23.59 p.m waktu Malaysia. 

Undian adalah free of charge! hahaha Okeylah sampai disini dulu. Vote jangan tak vote okey. :) Assalamualaikum & Bye Bye. :)

Vote For My Blog Header! [September Edition]


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua followers & readers. Ape khabar? Wahh dah lama rasenye tak update blog. :) Macam mana raya korang? Best ke tak? Kalau ade open house tu ajak-ajak la ye. hehehe *gurau~~* Nampak undian untuk header September dah tiba! yeayyy Selamat mengundi semua. Jom pilih feveret korang : 



Type-1


Type-2


Type-3

Sila ringankan jari jemari anda untuk meninggalkan JAWAPAN di ruangan komen atau kalau korang malas nak komen . Leceh kene log in bagai korang boleh vote dekat FB Page "Rafzan Tomomi Story" atau Twitter saya. Undian anda amatlah saya hargai. Korang boleh undi sehari sekali je. Tak kesah. :) Harap reramai okey yang ambil bahagian. Kalau korang nak follow blog saya amatlah di alu-alukan. Saya akan follow korang balik sama ada cepat atau lambat :)

Masa undian bermula dari 28 Ogos 2012, 00:00 a.m sehingga 02.09.2012, 23.59 p.m waktu Malaysia. 

Undian adalah free of charge! hahaha Okeylah sampai disini dulu. Vote jangan tak vote okey. :) Assalamualaikum & Bye Bye. :)
August 28, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua followers & readers. hee Selamat Hari Raya semua. Hari ni raya ke-4, saya dah start bekerja. hee Kelmarin baru je sampai dari Kampung Pontian, Johor. Perjalanan selama 5 jam sangat letih. Maklumlah naik bas. hehe Macam mana raya korang? Best tak? hee Meh saya cerita pengalaman raya saya di kampung.

Malam Raya (18 Ogos 2012 / 29 Ramadan 1433H)

Dari malam raya (18 Ogos 2012), jam 8.30 malam bertolak ke Kampung naik bas dari TBS. Sampai dalam 1.30 pagi. lepas tu, abang amek kami dan lepak McD dengan family hehe. Pukul 3 pagi sampai kampung. :D



Raya Pertama (19 Ogos 2012 / 1 Syawal 1433H)

Raya pertama bangun lambat sebab sampai lambat hee. Faham-faham je la. Tertinggal Sembahyang Raya. *maaf~*. Lepas mandi semua dan bersiap. Hanya duduk kat ruang tamu. Raya pertama hanya tidur je. hahaha Tak sempat nak pergi mana-mana. Malam tu, anak-anak bujang semua keluar pergi karaoke. hehe. Lari dah tema raya ni. hahaha :p

Raya Kedua (20 Ogos 2012 / 2 Syawal 1433H)


Raya kedua juga berlalu seperti biasa. Petang tu kami gile gile sikit, Abang saya buat parody untuk saje saje lagu KOSONG nyanyian Najwa Latif atas nama Najmi Latip (bukan nama dia sebenarnya hahaha). Video tu buat sekejap je dalam masa 2 jam je. hahaha Macam-macam idea keluar. hahahhaa 

Malam tu baru pergi beraya rumah sedara-mara terdekat. Dalam 3 buah rumah. Yang bestnye, Rumah Tok Su dapat duit raya. Tok bagi. yeayyy.. hehehe Sangat riuh dirumah Tok Su hehe... Mase tu kamera tertinggal tak bawak, pakai je la Kamera handset. sedeyyy.... hahaha






Raya Ketiga (21 Ogos 2012 / 3 Syawal 1433H)

Raya Ketiga pukul 6.00 pagi dah bangun sebab kene serang dengan semut. Ouchh sangat sakit >..< Terpaksa bangun awal dan terus berkemas-kemas untuk pulang. Jom tengok sikit, gegambar sepanjang raya ini : 


























Haaa macam mana. Walaupun tak berapa raya , kunjung mengunjungi rumah orang tapi raya kali ni sangat best dan menarik. Walaupun sekejap tapi banyak memori bersama mereka. yeayyy.. Sayang keluarga saya. Okeylah sampai disini je dulu entri kali ni. Kalau korang ade pengalaman raya share la link blog korang atau cerita raya kat ruangan komen dibawah post ini. hehe... Assalamualaikum & Bye bye. :)

AIDILFITRI 2012


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua followers & readers. hee Selamat Hari Raya semua. Hari ni raya ke-4, saya dah start bekerja. hee Kelmarin baru je sampai dari Kampung Pontian, Johor. Perjalanan selama 5 jam sangat letih. Maklumlah naik bas. hehe Macam mana raya korang? Best tak? hee Meh saya cerita pengalaman raya saya di kampung.

Malam Raya (18 Ogos 2012 / 29 Ramadan 1433H)

Dari malam raya (18 Ogos 2012), jam 8.30 malam bertolak ke Kampung naik bas dari TBS. Sampai dalam 1.30 pagi. lepas tu, abang amek kami dan lepak McD dengan family hehe. Pukul 3 pagi sampai kampung. :D



Raya Pertama (19 Ogos 2012 / 1 Syawal 1433H)

Raya pertama bangun lambat sebab sampai lambat hee. Faham-faham je la. Tertinggal Sembahyang Raya. *maaf~*. Lepas mandi semua dan bersiap. Hanya duduk kat ruang tamu. Raya pertama hanya tidur je. hahaha Tak sempat nak pergi mana-mana. Malam tu, anak-anak bujang semua keluar pergi karaoke. hehe. Lari dah tema raya ni. hahaha :p

Raya Kedua (20 Ogos 2012 / 2 Syawal 1433H)


Raya kedua juga berlalu seperti biasa. Petang tu kami gile gile sikit, Abang saya buat parody untuk saje saje lagu KOSONG nyanyian Najwa Latif atas nama Najmi Latip (bukan nama dia sebenarnya hahaha). Video tu buat sekejap je dalam masa 2 jam je. hahaha Macam-macam idea keluar. hahahhaa 

Malam tu baru pergi beraya rumah sedara-mara terdekat. Dalam 3 buah rumah. Yang bestnye, Rumah Tok Su dapat duit raya. Tok bagi. yeayyy.. hehehe Sangat riuh dirumah Tok Su hehe... Mase tu kamera tertinggal tak bawak, pakai je la Kamera handset. sedeyyy.... hahaha






Raya Ketiga (21 Ogos 2012 / 3 Syawal 1433H)

Raya Ketiga pukul 6.00 pagi dah bangun sebab kene serang dengan semut. Ouchh sangat sakit >..< Terpaksa bangun awal dan terus berkemas-kemas untuk pulang. Jom tengok sikit, gegambar sepanjang raya ini : 


























Haaa macam mana. Walaupun tak berapa raya , kunjung mengunjungi rumah orang tapi raya kali ni sangat best dan menarik. Walaupun sekejap tapi banyak memori bersama mereka. yeayyy.. Sayang keluarga saya. Okeylah sampai disini je dulu entri kali ni. Kalau korang ade pengalaman raya share la link blog korang atau cerita raya kat ruangan komen dibawah post ini. hehe... Assalamualaikum & Bye bye. :)
August 22, 2012

klik gambar untuk tumbesaran.


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepasa semua pengikut & pembaca. Alhamdulillah syukur kita masih lagi dapat menghirup udara segar pada hari ini. Macam mana puasa? Okey. Harap penuh okey. :) Hari ni saya nak bagitau yang blog saya sudah menjadi .com (dot com)  . yeayyy... Dah 2 hari dah sebenarnya jadi .com ni. Memang ade niat nak pakai .com cuma asyik tertangguh hee. Terima kasih Kak Sya sebab ajar sikit-sikit pasal .com ni. :) Saya akan cuba sedaya upaya demi blog. hahaha *boleh ke macam tu?~* 

Lagi beberapa hari je lagi kita akan bertemu dengan Syawal, dan akan meninggalkan Ramadhan. Macam mana persiapan korang? Dah lengkap? Kuih dah buat ke? Baju raya berapa pasang? Kalau boleh belanjalah mengikut kemampuan. Biasalahkan nak raya-raya ni, nafsu membeli tu memang kuat. hahaha Kalau boleh control okey? Kelmarin, saya ada buat e-kad raya untuk RTM ONLINE. Sangat teruja bile semua tangkap gambar sama-sama. hehe... Jom tengok sikit apa yang kami buat masa photoshoot : 

















ni saiz asal yang saya edit, yang atas tu saje-saje : 

klik gambar untuk tumbesaran.

Ape-ape pon saya sekali lagi ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua umat Islam terutamanya kepada bloggers, followers & readers yang beragama Islam. Siapa yang memandu nak balik kampung sila berhati-hati di Jalan Raya. Okeylah, sampai disini dulu. Kita jumpa di Entri blog yang seterusnya okey. Assalamualaikum & Bye bye.

rafzan tomomi dot com & Ucapan Aidilfitri dari RTM Online


klik gambar untuk tumbesaran.


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepasa semua pengikut & pembaca. Alhamdulillah syukur kita masih lagi dapat menghirup udara segar pada hari ini. Macam mana puasa? Okey. Harap penuh okey. :) Hari ni saya nak bagitau yang blog saya sudah menjadi .com (dot com)  . yeayyy... Dah 2 hari dah sebenarnya jadi .com ni. Memang ade niat nak pakai .com cuma asyik tertangguh hee. Terima kasih Kak Sya sebab ajar sikit-sikit pasal .com ni. :) Saya akan cuba sedaya upaya demi blog. hahaha *boleh ke macam tu?~* 

Lagi beberapa hari je lagi kita akan bertemu dengan Syawal, dan akan meninggalkan Ramadhan. Macam mana persiapan korang? Dah lengkap? Kuih dah buat ke? Baju raya berapa pasang? Kalau boleh belanjalah mengikut kemampuan. Biasalahkan nak raya-raya ni, nafsu membeli tu memang kuat. hahaha Kalau boleh control okey? Kelmarin, saya ada buat e-kad raya untuk RTM ONLINE. Sangat teruja bile semua tangkap gambar sama-sama. hehe... Jom tengok sikit apa yang kami buat masa photoshoot : 

















ni saiz asal yang saya edit, yang atas tu saje-saje : 

klik gambar untuk tumbesaran.

Ape-ape pon saya sekali lagi ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua umat Islam terutamanya kepada bloggers, followers & readers yang beragama Islam. Siapa yang memandu nak balik kampung sila berhati-hati di Jalan Raya. Okeylah, sampai disini dulu. Kita jumpa di Entri blog yang seterusnya okey. Assalamualaikum & Bye bye.

August 16, 2012