Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers & followers. hee Macam mane puasa korang setakat ni? Okey. Harap penuh okey ;) Hee okeylah. Hari ini saya nak announce header baru blog saya.. yeayyy :D hehehe Terima kasih atas undian korang. hehe :) Alhamdulillah. Lepas je survey ini dijalankan, bilangan followers & viewers meningkat. Thanks sekali lagi. =) Undian-undian dikira melalui Blog, Facebook saya dan Twitter saya. Jom kita tengok jumlah undian hasil pilihan korang :D

Jumlah Undian (dari Blog, Twitter, & Facebook) :
Type-1 : 1
Type-2 : 29
Type-3 : 5

Special vote (dari "Like" foto di Facebook saya)
Type-1 : 12
Type-2 : 26
Type-3 : 13

Jumlah Keseluruhan : 
Type-1 : 13
Type-2 : 55
Type-3 : 18

Hee Ape ape pon terima kasih semua yang sudi vote hee.. Jasa anda akan saya kenang. hee... InsyaAllah saya akan buat lagi macam ni. hehehhe.... Okeylah sampai disini saja dulu. Jumpa di entri seterusnya. Hee Assalamualaikum Bye bye. ;)

[Result] Header Blog #2


Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers & followers. hee Macam mane puasa korang setakat ni? Okey. Harap penuh okey ;) Hee okeylah. Hari ini saya nak announce header baru blog saya.. yeayyy :D hehehe Terima kasih atas undian korang. hehe :) Alhamdulillah. Lepas je survey ini dijalankan, bilangan followers & viewers meningkat. Thanks sekali lagi. =) Undian-undian dikira melalui Blog, Facebook saya dan Twitter saya. Jom kita tengok jumlah undian hasil pilihan korang :D

Jumlah Undian (dari Blog, Twitter, & Facebook) :
Type-1 : 1
Type-2 : 29
Type-3 : 5

Special vote (dari "Like" foto di Facebook saya)
Type-1 : 12
Type-2 : 26
Type-3 : 13

Jumlah Keseluruhan : 
Type-1 : 13
Type-2 : 55
Type-3 : 18

Hee Ape ape pon terima kasih semua yang sudi vote hee.. Jasa anda akan saya kenang. hee... InsyaAllah saya akan buat lagi macam ni. hehehhe.... Okeylah sampai disini saja dulu. Jumpa di entri seterusnya. Hee Assalamualaikum Bye bye. ;)
July 30, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers. Hari ni dah masuk Ramadhan ke-4. Amacam puasa? Penuh tak setakat nie? hehe. Okeylah. hari ni nak announce yang blog saya dah tukar nama. Yeayyy! hehe Dari "1.2.3 Rafzan Tomomi" ke "Rafzan Tomomi Story". Rafzan Tomomi Story ni nampak more fresh dari sebelumnya. Nampaklah sikit keremajaannya walaupun dah tak berapa nak remaja. Haha. 

Saya nak mintak tolong kat korang semua boleh tak kalau tolong pilihkan antara 3 design Header blog ni. Sebab dua-dua saya suka but saya konfius. hehe... Korang rasa yang mana sesuai?

Type-1


Type-2


Type-3 (gambar sebelum ini disini.)

Sila ringankan tangan korang untuk tinggalkan JAWAPAN korang di ruangan komen. atau di Facebook saya dan Twitter. Jawapan anda amatlah saya hargai. Sambil tu korang boleh jugak komen design header tu hee... =))  "Undian akan ditutup pada Ahad, 11.59 p.m, 29 Julai 2012."  =) Okeylah. jumpa di entri akan datang. Assalamualaikum Byebye. ;)

Undian Terkumpul : (26.07.2012-28.07.2012)
Type-1 : 1
Type-2 : 28
Type-3 : 4


Vote For My Blog Header!


Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers. Hari ni dah masuk Ramadhan ke-4. Amacam puasa? Penuh tak setakat nie? hehe. Okeylah. hari ni nak announce yang blog saya dah tukar nama. Yeayyy! hehe Dari "1.2.3 Rafzan Tomomi" ke "Rafzan Tomomi Story". Rafzan Tomomi Story ni nampak more fresh dari sebelumnya. Nampaklah sikit keremajaannya walaupun dah tak berapa nak remaja. Haha. 

Saya nak mintak tolong kat korang semua boleh tak kalau tolong pilihkan antara 3 design Header blog ni. Sebab dua-dua saya suka but saya konfius. hehe... Korang rasa yang mana sesuai?

Type-1


Type-2


Type-3 (gambar sebelum ini disini.)

Sila ringankan tangan korang untuk tinggalkan JAWAPAN korang di ruangan komen. atau di Facebook saya dan Twitter. Jawapan anda amatlah saya hargai. Sambil tu korang boleh jugak komen design header tu hee... =))  "Undian akan ditutup pada Ahad, 11.59 p.m, 29 Julai 2012."  =) Okeylah. jumpa di entri akan datang. Assalamualaikum Byebye. ;)

Undian Terkumpul : (26.07.2012-28.07.2012)
Type-1 : 1
Type-2 : 28
Type-3 : 4


July 24, 2012

Assalamualaikum & salam sejahtera serta Salam Jumaat to all reader & followers. Seperti yang korang sedia maklum, esok semua umat Islam akan mula berpuasa. heee. Selamat berpuasa ye semua. hehehe saya ade edit special untuk korang heheh comel tak? hehehe. Ingat pesanan-pesanan dalam gambar tu. hehehe... Semoga ramadhan ini, ramadhan yang terbaik untuk anda-anda semua. Adik-adik yang tak mampu nak puasa penuh sehari, puasa sekerat hari je okey. Mula-mula takpe. hehehe. Anyway, jangan gatal-gatal nak ponteng puase ye!! hehehe Okeylah. Sampai disini dulu. Jumpa entri seterusnya. hehehe Assalamualaikum & Byebye. :D

SALAM RAMADHAN 1433H


Assalamualaikum & salam sejahtera serta Salam Jumaat to all reader & followers. Seperti yang korang sedia maklum, esok semua umat Islam akan mula berpuasa. heee. Selamat berpuasa ye semua. hehehe saya ade edit special untuk korang heheh comel tak? hehehe. Ingat pesanan-pesanan dalam gambar tu. hehehe... Semoga ramadhan ini, ramadhan yang terbaik untuk anda-anda semua. Adik-adik yang tak mampu nak puasa penuh sehari, puasa sekerat hari je okey. Mula-mula takpe. hehehe. Anyway, jangan gatal-gatal nak ponteng puase ye!! hehehe Okeylah. Sampai disini dulu. Jumpa entri seterusnya. hehehe Assalamualaikum & Byebye. :D
July 20, 2012
klik gambar diatas. hehe

Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers. Apa khabar? aaa~ dah seminggu tak update blog sebab busy sikit. hehhee. Sekarang ni, ada diantara korang mesti dah ade Twitter kan? Twitter pon seronok jugak okey. hehhe setakat ni saya dah ada 24,000++ tweets hehehe. Twitter terkenal dengan trending nya. Apa itu trending? dalam bahasa saya sendiri , bermaksud mostly di tweet oleh semua orang. Hari ni ada trending pasal "#10FaktaTentangAku" dan trending pasal fakta memang selalu keluar hehe.. Saya tukar sikit dari aku ke saya. hehehe okeylah ini adalah 10 fakta tentang saya. (#10FaktaTentangSaya) :  

01 Saya suka makan cokelat! :D
02 Saya peminat Morning Musume.
03 Saya COMEL.
04 Saya suka Online.
05 Cepat sayang seseorang.
06 Saya cepat mesra dengan orang yang baru saya kenal. 
07 Saya panas baran -.-
08 Saya cepat blur.
09 Saya suka menyanyi dan menari.
10 Saya gemuk! hahaha ;)

Yeaaa... complete sudah 10 fakta tentang saya. hhehehhe fakta tentang diri korang macam mana pulak? hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Kita jumpa kat entri akan datang. Assalamualaikum & Byebye ;)

#10FaktaTentangSaya

klik gambar diatas. hehe

Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers. Apa khabar? aaa~ dah seminggu tak update blog sebab busy sikit. hehhee. Sekarang ni, ada diantara korang mesti dah ade Twitter kan? Twitter pon seronok jugak okey. hehhe setakat ni saya dah ada 24,000++ tweets hehehe. Twitter terkenal dengan trending nya. Apa itu trending? dalam bahasa saya sendiri , bermaksud mostly di tweet oleh semua orang. Hari ni ada trending pasal "#10FaktaTentangAku" dan trending pasal fakta memang selalu keluar hehe.. Saya tukar sikit dari aku ke saya. hehehe okeylah ini adalah 10 fakta tentang saya. (#10FaktaTentangSaya) :  

01 Saya suka makan cokelat! :D
02 Saya peminat Morning Musume.
03 Saya COMEL.
04 Saya suka Online.
05 Cepat sayang seseorang.
06 Saya cepat mesra dengan orang yang baru saya kenal. 
07 Saya panas baran -.-
08 Saya cepat blur.
09 Saya suka menyanyi dan menari.
10 Saya gemuk! hahaha ;)

Yeaaa... complete sudah 10 fakta tentang saya. hhehehhe fakta tentang diri korang macam mana pulak? hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Kita jumpa kat entri akan datang. Assalamualaikum & Byebye ;)
July 17, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers yang saya disayangi. hehe Apa khabar? Sihat? Alhamdulillah. =) Okeylah Saya nak bagitau yang blog saya dah masuk sebulan! :D yeayyyyy! *bunyi orang sorak*. Sejak 8 Jun 2012 sebanyak 15 entri (termasuk entri ini) telah dipublishkan kepada umum. For me, i pon dah banyak sangat. Saya target 10 entri so terlebih target ehehe takpa. Lagi banyak lagi best. hehehe. Total Viewers sekarang (semasa entri ini dibuat) ialah 1,196 viewer. Saya sangat terkejut hahah saya target dalam 500 viewers sahaja untuk bulan ini. Alhamdulillah. =) Berkat promote blog dekat Facebook, Facebook Fan Page, Group bloggers dan Twitter hehe.


Okey seterusnya nak cerita pasal Followers. Since ini adalah blog baru, so maybe takkan ramai followers. Saya hanya target 10 followers sahaja. Tapi alhamdulillah sekali lagi mengejutkan saya ada 30 followers, 28 followers yang public dan 2 lagi adalah secret followers. hehehe Thank you korang sebab sudi baca blog saya sama ada korang ikhlas bace atau paksa baca. hahaha Anyway, setiap benda yang kita buat mesti ada target. So bulan depan 08.08.2012 saya target 2,500 viewers, 45 followers dan 30 Entri. hehe InsyaAllah ikut kerajinan ye. hahaha. =) Okey la korang thanks kerana sudi baca. Jumpa lagi entri akan datang. Assalamualaikum dan bye bye ;)



Happy One Month!


Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers yang saya disayangi. hehe Apa khabar? Sihat? Alhamdulillah. =) Okeylah Saya nak bagitau yang blog saya dah masuk sebulan! :D yeayyyyy! *bunyi orang sorak*. Sejak 8 Jun 2012 sebanyak 15 entri (termasuk entri ini) telah dipublishkan kepada umum. For me, i pon dah banyak sangat. Saya target 10 entri so terlebih target ehehe takpa. Lagi banyak lagi best. hehehe. Total Viewers sekarang (semasa entri ini dibuat) ialah 1,196 viewer. Saya sangat terkejut hahah saya target dalam 500 viewers sahaja untuk bulan ini. Alhamdulillah. =) Berkat promote blog dekat Facebook, Facebook Fan Page, Group bloggers dan Twitter hehe.


Okey seterusnya nak cerita pasal Followers. Since ini adalah blog baru, so maybe takkan ramai followers. Saya hanya target 10 followers sahaja. Tapi alhamdulillah sekali lagi mengejutkan saya ada 30 followers, 28 followers yang public dan 2 lagi adalah secret followers. hehehe Thank you korang sebab sudi baca blog saya sama ada korang ikhlas bace atau paksa baca. hahaha Anyway, setiap benda yang kita buat mesti ada target. So bulan depan 08.08.2012 saya target 2,500 viewers, 45 followers dan 30 Entri. hehe InsyaAllah ikut kerajinan ye. hahaha. =) Okey la korang thanks kerana sudi baca. Jumpa lagi entri akan datang. Assalamualaikum dan bye bye ;)



July 08, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers & followers. Entri ini entri special sempana Single Morning Musume. yang ke-50 "One Two Three / the Manterou Show" yang mula direleasekan pada hari ini (04.07.2012). Saya dah minat Kumpulan J-pop ni selama 7 tahun sejak tahun 2005 lagi. Start dari Morning Musume. saya mula minat kumpulan J-pop. Boleh dikatakan semua Girl Idol J-pop saje. hehehe Okey. Morning Musume dah masuk ulangtahun yang ke-15 sejak penubuhan pada tahun 1997. Sehingga kini, ada 10 Generasi dan currently, ada 10 anggota yang masih Aktif.  Jom kenal 10 anggota Morning Musume yang masih aktif :


Dah kenal? hee macam mana? Comel comel tak? hehehe. Saya sangat Excited dengan album single ini. hehe Saya harap dapat beli satu. hehehe. ;) Single ini direleasekan dalam 7 edition. Jom kita tengok cover dan tracklist untuk single ini : 


Limited Edition A

Limited Edition B

Limited Edition A & B CD

01 One・Two・Three
02 The Matenrou Show (The 摩天楼ショー)
03 Watashi no Jidai! (私の時代!) (Morning Musume Rokkies (モーニング娘。ロッキーズ))
04 One・Two・Three (Instrumental)
05 The Matenrou Show (Instrumental)

Limited Edition A DVD

01 One・Two・Three (Another Dance Shot Ver.)

Limited Edition C

Limited Edition D

Limited Edition C & D CD

01 One・Two・Three
02 The Matenrou Show (The 摩天楼ショー)
03 Aisaretai no ni... (アイサレタイノニ・・・) (Morning Musume Qki (モーニング娘。Q期))
04 One・Two・Three (Instrumental)
05 The Matenrou Show (Instrumental)

Limited Edition C DVD

01 The Matenrou Show (Dance Shot Ver.)

Limited Edition E
Limited Edition F
Limited Edition E & F CD

01 One・Two・Three
02 The Matenrou Show (The 摩天楼ショー)
03 Seishun Domannaka (青春ど真ん中) (Morning Musume Tenkigumi (モーニング娘。天気組))
04 One・Two・Three (Instrumental)
05 The Matenrou Show (Instrumental)

Limited Edition E DVD

01 One・Two・Three (Close-up Ver.)

Regular Edition
Regular Edition CD

01 One・Two・Three
02 The Matenrou Show (The 摩天楼ショー)
03 One・Two・Three (Instrumental)
04 The Matenrou Show (Instrumental)

MUSIC VIDEO "One Two Three" : 


MUSIC VIDEO Dance Shot Ver. "One Two Three" : 


Anyway, terima kasih membaca sampai disini. hehehe Kalau anda rasa nak kenal lebih lagi dengan Kumpulan ini, layari : http://www.generasia.com/wiki/Morning_Musume (Bahasa Inggeris) atau http://ms.wikipedia.org/wiki/Morning_Musume (Bahasa Melayu).  hee Okeylah sampai disini dulu entry ni. Byebye. ;) MORNING MUSUME DAISUKI!!! :D


MORNING MUSUME. Special Post : Morning Musume 50th Single Special


Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all readers & followers. Entri ini entri special sempana Single Morning Musume. yang ke-50 "One Two Three / the Manterou Show" yang mula direleasekan pada hari ini (04.07.2012). Saya dah minat Kumpulan J-pop ni selama 7 tahun sejak tahun 2005 lagi. Start dari Morning Musume. saya mula minat kumpulan J-pop. Boleh dikatakan semua Girl Idol J-pop saje. hehehe Okey. Morning Musume dah masuk ulangtahun yang ke-15 sejak penubuhan pada tahun 1997. Sehingga kini, ada 10 Generasi dan currently, ada 10 anggota yang masih Aktif.  Jom kenal 10 anggota Morning Musume yang masih aktif :


Dah kenal? hee macam mana? Comel comel tak? hehehe. Saya sangat Excited dengan album single ini. hehe Saya harap dapat beli satu. hehehe. ;) Single ini direleasekan dalam 7 edition. Jom kita tengok cover dan tracklist untuk single ini : 


Limited Edition A

Limited Edition B

Limited Edition A & B CD

01 One・Two・Three
02 The Matenrou Show (The 摩天楼ショー)
03 Watashi no Jidai! (私の時代!) (Morning Musume Rokkies (モーニング娘。ロッキーズ))
04 One・Two・Three (Instrumental)
05 The Matenrou Show (Instrumental)

Limited Edition A DVD

01 One・Two・Three (Another Dance Shot Ver.)

Limited Edition C

Limited Edition D

Limited Edition C & D CD

01 One・Two・Three
02 The Matenrou Show (The 摩天楼ショー)
03 Aisaretai no ni... (アイサレタイノニ・・・) (Morning Musume Qki (モーニング娘。Q期))
04 One・Two・Three (Instrumental)
05 The Matenrou Show (Instrumental)

Limited Edition C DVD

01 The Matenrou Show (Dance Shot Ver.)

Limited Edition E
Limited Edition F
Limited Edition E & F CD

01 One・Two・Three
02 The Matenrou Show (The 摩天楼ショー)
03 Seishun Domannaka (青春ど真ん中) (Morning Musume Tenkigumi (モーニング娘。天気組))
04 One・Two・Three (Instrumental)
05 The Matenrou Show (Instrumental)

Limited Edition E DVD

01 One・Two・Three (Close-up Ver.)

Regular Edition
Regular Edition CD

01 One・Two・Three
02 The Matenrou Show (The 摩天楼ショー)
03 One・Two・Three (Instrumental)
04 The Matenrou Show (Instrumental)

MUSIC VIDEO "One Two Three" : 


MUSIC VIDEO Dance Shot Ver. "One Two Three" : 


Anyway, terima kasih membaca sampai disini. hehehe Kalau anda rasa nak kenal lebih lagi dengan Kumpulan ini, layari : http://www.generasia.com/wiki/Morning_Musume (Bahasa Inggeris) atau http://ms.wikipedia.org/wiki/Morning_Musume (Bahasa Melayu).  hee Okeylah sampai disini dulu entry ni. Byebye. ;) MORNING MUSUME DAISUKI!!! :D


July 04, 2012

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera to all readers & followers. Happy Monday! :D hee. Mulakan pagi isnin korang dengan senyuman. Senyum sikitt. :) Okey la. Entri kali ni nak cerita pasal novel baru saya beli. Saya tak baca novel cintan cintun & tebal-tebal tu. Sebab saya tak suka membaca banyak hehe. Jadi saya pilih novel kanak-kanak. Masa dapat baucar RM200 tu (Terima kasih!) saya beli 7 novel kanak-kanak. Tebal dia ala buku teks. dari 7 baru baca satu. hahaha kelakar kan. First novel saya carik tengok cover dia, kalau comel saya pon beli la. hee dan paling seronok kalau ade topik orang gemuk. hehehe Saya suka baca novel jenis macam ni. Melambangkan diri saya. hahaa :P

Baru baru ni (Jumaat lepas) saya pergi MPH kat Mid Valley tu terjumpa satu novel ni. alahai comelnya. Dengan excited nya saya bawak novel tu ke hulu hilir. Orang semua pandang hahaha... dan saya terus beli tanpa rasa ragu. hee. Tajuk novel tu pon comel "Aku Ingin Jadi TEDDY BEAR".. aaa kawaii :3. hehehe Comel kan? hehe okeylah sampai disini dulu. Terima kasih membaca. Jumpa di entri seterusnya ;) byebye.


Aku Ingin Jadi TEDDY BEAR


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera to all readers & followers. Happy Monday! :D hee. Mulakan pagi isnin korang dengan senyuman. Senyum sikitt. :) Okey la. Entri kali ni nak cerita pasal novel baru saya beli. Saya tak baca novel cintan cintun & tebal-tebal tu. Sebab saya tak suka membaca banyak hehe. Jadi saya pilih novel kanak-kanak. Masa dapat baucar RM200 tu (Terima kasih!) saya beli 7 novel kanak-kanak. Tebal dia ala buku teks. dari 7 baru baca satu. hahaha kelakar kan. First novel saya carik tengok cover dia, kalau comel saya pon beli la. hee dan paling seronok kalau ade topik orang gemuk. hehehe Saya suka baca novel jenis macam ni. Melambangkan diri saya. hahaa :P

Baru baru ni (Jumaat lepas) saya pergi MPH kat Mid Valley tu terjumpa satu novel ni. alahai comelnya. Dengan excited nya saya bawak novel tu ke hulu hilir. Orang semua pandang hahaha... dan saya terus beli tanpa rasa ragu. hee. Tajuk novel tu pon comel "Aku Ingin Jadi TEDDY BEAR".. aaa kawaii :3. hehehe Comel kan? hehe okeylah sampai disini dulu. Terima kasih membaca. Jumpa di entri seterusnya ;) byebye.


July 02, 2012


Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers. How are you today? Hari ni kita dah masuk bulan Julai. Alhamdulillah, kita masih lagi bernafas. hee Macam mana dengan Jun korang? Baik? Kurang Baik? hee. Masing-masing dah lalui bulan Jun mereka sendiri. =) Entri kali ni nak cerita sedikit sebanyak pasal bulan Jun saya. hehehe.

Bulan Jun lepas boleh dikatakan tak berapa best sangat sebab bende paling tak best berlaku. Seperti yang dah di bagitau, blog saya kene HACK. alahai. sedihnya. hahahaa Saya kumpulkan semangat baru untuk buat blog baru pada hari kene hack tu jugak. hehehe ;) So far, alhamdulillah kerja semakin okey. Dah masuk 2 bulan saya bekerja. macam tak percaya. hehehe ;)

Actually banyak lagi nak dikongsi, banyak yang menyakitkan hati. hehehe Anyway, Julai dah datang. Mengharapkan Julai lebih baik dari Jun hehehe.. Julai ni kita dah nak masuk bulan Ramadhan heheh yeayy... seronok laa.. ;P Saya akan puasa penuh! InsyaAllah :) okeylah. Sampai disini dulu entri ini. Jumpa entri lain pulak. Semoga Julai korang okey ;) okey bye bye .

Goodbye June.



Assalamualaikum dan salam sejahtera to all readers & followers. How are you today? Hari ni kita dah masuk bulan Julai. Alhamdulillah, kita masih lagi bernafas. hee Macam mana dengan Jun korang? Baik? Kurang Baik? hee. Masing-masing dah lalui bulan Jun mereka sendiri. =) Entri kali ni nak cerita sedikit sebanyak pasal bulan Jun saya. hehehe.

Bulan Jun lepas boleh dikatakan tak berapa best sangat sebab bende paling tak best berlaku. Seperti yang dah di bagitau, blog saya kene HACK. alahai. sedihnya. hahahaa Saya kumpulkan semangat baru untuk buat blog baru pada hari kene hack tu jugak. hehehe ;) So far, alhamdulillah kerja semakin okey. Dah masuk 2 bulan saya bekerja. macam tak percaya. hehehe ;)

Actually banyak lagi nak dikongsi, banyak yang menyakitkan hati. hehehe Anyway, Julai dah datang. Mengharapkan Julai lebih baik dari Jun hehehe.. Julai ni kita dah nak masuk bulan Ramadhan heheh yeayy... seronok laa.. ;P Saya akan puasa penuh! InsyaAllah :) okeylah. Sampai disini dulu entri ini. Jumpa entri lain pulak. Semoga Julai korang okey ;) okey bye bye .
July 01, 2012