Assalamualaikum dan Salam Sejahtera to all readers & followers. Entri kali ni mungkin entri terakhir untuk bulan Jun 2012. hee. Entri kali ni entri pasal CINTA. hehe Mesti korang suka kan pasal Cintan Cintun ni. Semua orang pernah alami rasa CINTA ni. Tipulah kalau dia cakap dia tak pernah rasa cinta. Cinta bukan saja pada pasangan kita, tapi Cinta kita juga pada Tuhan, Rasul, Keluarga dan kawan-kawan. =) hehehe.. Tanpa bebel panjang, jom baca ni.


Sifat Cinta

Cinta itu suci, mahal dan tinggi tarafnya. Sifat cinta itu sempurna. Jika tidak, cinta akan cacat. Itulah cinta sebenar cinta.


Cinta Wujud Sejak Dilahirkan

Rasa cinta sedia wujud di dalam jiwa manusia sejak manusia itu lahir ke dunia. Cuma manusia akan melalui tahap-tahap kelahiran cinta bermula dari cinta kepada belaian ibu, membawa kepada cinta kepadakekasih dan akhirnya setelah puas mencari cinta suci, maka akan cinta kepada Tuhan Wujudnya cinta itu tidak dapat dilihat tapi dapat dirasa dan cinta sebenar cinta itu suci murni serta putih bersih.

Apakah itu Bukti Cinta?

Cinta perlukan bukti. Ramai orang percaya bahawa bukti cinta itu ialah mengorbankan atau menyerahkan apa saja yang kekasih anda mahu. Mereka percaya jika itu tidak berlaku, maka cinta itu tidak tinggi nilainya. Sebenarnya anggapan itu tidak tepat. Jika anda beri semua yang dia mahu,apakah yang tinggal pada anda? Benarkah dia cinta pada anda bila dia mahukan pengorbanan anda?
Cinta sejati tidak memusnahkan atau merosakkan diri kekasih yang dicintai. Malah ia menjaga agar kekasih tetap suci dan selamat sebagaimana sucinya cinta itu sendiri.



Haa... panjang tak. saya copy je. saya bukan pakar dalam cinta eh. hehehe. Okey haa Sekarang saya nak share pasal "TANDA TANDA KITA DAH JATUH CINTA" hehehe :



1. Rindu

Setiap hari anda akan terbayang-bayang wajahnya dan terngiang-ngiang suaranya di telinga anda. Sehari tidak berjumpa bagaikan setahun lamanya. Saat itu anda akan resah dan tidak senang duduk dan kalau boleh anda ingin berjumpanya atau berhubung dengannya setiap saat dan setiap waktu.
Apabila anda tidak dapat berjumpanya anda akan menggunakan cara lain untuk melepaskan rindu mungkin dengan menghubunginya, itu pun jika si dia tidak sibuk atau menatap gambarnya dan tersenyum sorang-sorang dengan membayangkan apa sahaja yang boleh melepaskan rindu anda padanya.


2. Menjadi Manja Dan Romantis

Ada kalanya juga cinta boleh mengubah seseorang itu daripada seorang yang serius kepada seorang yang manja dan romantis. Mungkin selama ini anda tidak pernah membeli anak patung atau bunga, tetapi sesudah anda (lelaki) memiliki seseorang yang istimewa di dalam hati anda akan membuang perasaan malu anda untuk ke kedai dan membeli anak patung di hari jadinya.
Begitu juga dengan wanita, mungkin anda tidak pernah membeli selain dari barangan wanita anda akan ke kedai untuk membeli barangan lelaki untuk dihadiahkan pada si dia pada hari jadinya.


3. Sering Ungkapkan Kata-Kata Cinta

Secara tidak sedar anda akan sering mengungkapkan kata-kata cinta yang tidak pernah anda ucapkan sebelum ini. Kalau sebelum ini anda amat payah untuk mengatakan “saya rindukan awak”, “saya tidak boleh hidup tanpa awak”, “awak istimewa buat saya”, dan sebagainya pasti anda akan menyebutnya demi untuk meyakinkan si dia untuk menerima anda. Kadangkala sampai terbawa-bawa di dalam mimpi.


4. Filem Cinta, Lagu Cinta, Buku Cinta Dan Majalah Cinta

Secara tidak sedar juga anda akan mula berminat untuk menonton filem berunsur cinta, mendengar lagu-lagu cinta, membaca buku dan majalah yang berkaitan cinta. Sedangkan sebelum ini anda lebih berminat untuk menonton filem aksi, lagu-lagu rock, dan membaca buku komik. Itulah tandanya anda telah jatuh cinta.


5. Sentiasa Bersama

Disaat anda jatuh cinta, anda sentiasa ingin disampingnya dan kalau boleh setiap hari dan apa yang si dia dan apa yang anda lakukan ingin dilakukan bersama. Belajar, makan, menonton wayang, membeli belah dan sebagainya ingin bersama-sama. Anda akan merasakan anda tidak boleh buat semuanya tanpa si dia.
Walau sehebat mana pun anda jatuh cinta dengan si dia, jangan sesekali anda lupakan rakan-rakan dan ahli keluarga anda. Ramai yang jatuh cinta tetapi selepas itu mula lupakan rakan-rakan yang dahulunya selalu anda menemani mereka bersukan, makan, belajar, menonton wayang, membeli belah dan sebagainya dan juga begitu dengan ahli keluarga kerana cinta boleh mengubah anda. Anda harus ingat, sekiranya anda di dalam kesusahan belum lagi pasti orang yang anda cintai itu akan menolong anda, tetapi rakan-rakan dan ahli keluarga ini yang akan membantu anda dengan sebaik yang mungkin.


Hee macam mana? ade tak antara 5 tu terjadi kat korang. hee mesti pernah punye. hee sekadar nak share share. hee anyway, Cinta cinta jugak tapi pelajaran yang tinggal ye.hehe (untuk yang masih belajar. heheh) Okeylah sampai disini dulu entri ni. Jumpa bulan Julai nanti. hee Assalamualaikum byebye =)

CINTA


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera to all readers & followers. Entri kali ni mungkin entri terakhir untuk bulan Jun 2012. hee. Entri kali ni entri pasal CINTA. hehe Mesti korang suka kan pasal Cintan Cintun ni. Semua orang pernah alami rasa CINTA ni. Tipulah kalau dia cakap dia tak pernah rasa cinta. Cinta bukan saja pada pasangan kita, tapi Cinta kita juga pada Tuhan, Rasul, Keluarga dan kawan-kawan. =) hehehe.. Tanpa bebel panjang, jom baca ni.


Sifat Cinta

Cinta itu suci, mahal dan tinggi tarafnya. Sifat cinta itu sempurna. Jika tidak, cinta akan cacat. Itulah cinta sebenar cinta.


Cinta Wujud Sejak Dilahirkan

Rasa cinta sedia wujud di dalam jiwa manusia sejak manusia itu lahir ke dunia. Cuma manusia akan melalui tahap-tahap kelahiran cinta bermula dari cinta kepada belaian ibu, membawa kepada cinta kepadakekasih dan akhirnya setelah puas mencari cinta suci, maka akan cinta kepada Tuhan Wujudnya cinta itu tidak dapat dilihat tapi dapat dirasa dan cinta sebenar cinta itu suci murni serta putih bersih.

Apakah itu Bukti Cinta?

Cinta perlukan bukti. Ramai orang percaya bahawa bukti cinta itu ialah mengorbankan atau menyerahkan apa saja yang kekasih anda mahu. Mereka percaya jika itu tidak berlaku, maka cinta itu tidak tinggi nilainya. Sebenarnya anggapan itu tidak tepat. Jika anda beri semua yang dia mahu,apakah yang tinggal pada anda? Benarkah dia cinta pada anda bila dia mahukan pengorbanan anda?
Cinta sejati tidak memusnahkan atau merosakkan diri kekasih yang dicintai. Malah ia menjaga agar kekasih tetap suci dan selamat sebagaimana sucinya cinta itu sendiri.



Haa... panjang tak. saya copy je. saya bukan pakar dalam cinta eh. hehehe. Okey haa Sekarang saya nak share pasal "TANDA TANDA KITA DAH JATUH CINTA" hehehe :



1. Rindu

Setiap hari anda akan terbayang-bayang wajahnya dan terngiang-ngiang suaranya di telinga anda. Sehari tidak berjumpa bagaikan setahun lamanya. Saat itu anda akan resah dan tidak senang duduk dan kalau boleh anda ingin berjumpanya atau berhubung dengannya setiap saat dan setiap waktu.
Apabila anda tidak dapat berjumpanya anda akan menggunakan cara lain untuk melepaskan rindu mungkin dengan menghubunginya, itu pun jika si dia tidak sibuk atau menatap gambarnya dan tersenyum sorang-sorang dengan membayangkan apa sahaja yang boleh melepaskan rindu anda padanya.


2. Menjadi Manja Dan Romantis

Ada kalanya juga cinta boleh mengubah seseorang itu daripada seorang yang serius kepada seorang yang manja dan romantis. Mungkin selama ini anda tidak pernah membeli anak patung atau bunga, tetapi sesudah anda (lelaki) memiliki seseorang yang istimewa di dalam hati anda akan membuang perasaan malu anda untuk ke kedai dan membeli anak patung di hari jadinya.
Begitu juga dengan wanita, mungkin anda tidak pernah membeli selain dari barangan wanita anda akan ke kedai untuk membeli barangan lelaki untuk dihadiahkan pada si dia pada hari jadinya.


3. Sering Ungkapkan Kata-Kata Cinta

Secara tidak sedar anda akan sering mengungkapkan kata-kata cinta yang tidak pernah anda ucapkan sebelum ini. Kalau sebelum ini anda amat payah untuk mengatakan “saya rindukan awak”, “saya tidak boleh hidup tanpa awak”, “awak istimewa buat saya”, dan sebagainya pasti anda akan menyebutnya demi untuk meyakinkan si dia untuk menerima anda. Kadangkala sampai terbawa-bawa di dalam mimpi.


4. Filem Cinta, Lagu Cinta, Buku Cinta Dan Majalah Cinta

Secara tidak sedar juga anda akan mula berminat untuk menonton filem berunsur cinta, mendengar lagu-lagu cinta, membaca buku dan majalah yang berkaitan cinta. Sedangkan sebelum ini anda lebih berminat untuk menonton filem aksi, lagu-lagu rock, dan membaca buku komik. Itulah tandanya anda telah jatuh cinta.


5. Sentiasa Bersama

Disaat anda jatuh cinta, anda sentiasa ingin disampingnya dan kalau boleh setiap hari dan apa yang si dia dan apa yang anda lakukan ingin dilakukan bersama. Belajar, makan, menonton wayang, membeli belah dan sebagainya ingin bersama-sama. Anda akan merasakan anda tidak boleh buat semuanya tanpa si dia.
Walau sehebat mana pun anda jatuh cinta dengan si dia, jangan sesekali anda lupakan rakan-rakan dan ahli keluarga anda. Ramai yang jatuh cinta tetapi selepas itu mula lupakan rakan-rakan yang dahulunya selalu anda menemani mereka bersukan, makan, belajar, menonton wayang, membeli belah dan sebagainya dan juga begitu dengan ahli keluarga kerana cinta boleh mengubah anda. Anda harus ingat, sekiranya anda di dalam kesusahan belum lagi pasti orang yang anda cintai itu akan menolong anda, tetapi rakan-rakan dan ahli keluarga ini yang akan membantu anda dengan sebaik yang mungkin.


Hee macam mana? ade tak antara 5 tu terjadi kat korang. hee mesti pernah punye. hee sekadar nak share share. hee anyway, Cinta cinta jugak tapi pelajaran yang tinggal ye.hehe (untuk yang masih belajar. heheh) Okeylah sampai disini dulu entri ni. Jumpa bulan Julai nanti. hee Assalamualaikum byebye =)

June 28, 2012
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera to all readers & followers. hee Hari ini hari isnin so seperti yang saya Tweet kelmarin , saya akan post entri baru. hee... Btw, siapa yang tak follow lagi tweet saya sila follow : Rafzan_Tomomi . hee Promote kejap. Entri kali ni nak cerita pasal tempat kerja saya, hehe. Dah nak masuk 2 bulan saya disini. hee. Lepas je praktikal 3 bulan dulu, saya dapat tawaran berkhidmat di RTM Online. hee.Alhamdulillah. Rezeki. ;) Jom kenal kenal dengan Staff RTM Online :

ramai yang takde la dalam gambar ni.
dari kiri : Peejat, Kak Nad, saya!, Kak Ros, Kak Sya, Kak Bayani & Boss : Encik Manap.

ni masa praktikal dulu. hehe 
semua orang ada kat sini. hehe rindu

Encik Shahril sedang membuat liputan.
Kelihatan saya yang berbaju purple dibelakang! ahahah 

selamat hari raya. ahaha

mase praktikal. dapat jugak masuk dalam TV ahahha

dua kakak yang comel. hahaha
comel ke kak ros dengan kak sya ni? hahaha

hasil kerja saya. hee sorry kalau tak lawa. ahaha ;P
to Shila Hamzah & Shahril sorry kalau tak lawa hahaha

Iklan sekejap :  



APA ITU RTM MOBILE?

RTM Mobile ialah aplikasi yang membolehkan kita tengok TV dan dengar Radio melalui gajet mudah alih korang. Now, buka www.rtm.gov.my/ di handphone korang. Kalau on je kat smart pone korang, terus jadi mobile version. Boleh la kita tengok TV1, TV2, TVi dan Muzik Aktif. Selain tu boleh dengar 9 radio RTM juga macam NASIONALfm, Klasik Nasional, MUZIKfm, KLfm, ASYIKfm, TRAXXfm, MINNALfm, AIfm dan Suara Malaysia.

So kalau nak tengok TV RTM secara streaming di Handphone2 canggih korang, silalah ke www.rtm.gov.my. Guna phone or iphone tau! jangan guna laptop/pc, karang langsung tak nampak RTM MOBILE hahaha. Lagi satu, make sure ade Internet nak tengok TV streaming kat Handphone tu okey! :D

Itulah sedikit sebanyak pasal tempat kerja saya. hehe Saya seronok bekerjasama dengan mereka. Terima kasih kat En. Manap yang beri peluang bekerja disitu. hehhe. ;) saya akan buat yang terbaik! :D hehe Okeylah sampai disini dulu. hehe byebye ;)

Selamat Datang Ke RTM ONLINE!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera to all readers & followers. hee Hari ini hari isnin so seperti yang saya Tweet kelmarin , saya akan post entri baru. hee... Btw, siapa yang tak follow lagi tweet saya sila follow : Rafzan_Tomomi . hee Promote kejap. Entri kali ni nak cerita pasal tempat kerja saya, hehe. Dah nak masuk 2 bulan saya disini. hee. Lepas je praktikal 3 bulan dulu, saya dapat tawaran berkhidmat di RTM Online. hee.Alhamdulillah. Rezeki. ;) Jom kenal kenal dengan Staff RTM Online :

ramai yang takde la dalam gambar ni.
dari kiri : Peejat, Kak Nad, saya!, Kak Ros, Kak Sya, Kak Bayani & Boss : Encik Manap.

ni masa praktikal dulu. hehe 
semua orang ada kat sini. hehe rindu

Encik Shahril sedang membuat liputan.
Kelihatan saya yang berbaju purple dibelakang! ahahah 

selamat hari raya. ahaha

mase praktikal. dapat jugak masuk dalam TV ahahha

dua kakak yang comel. hahaha
comel ke kak ros dengan kak sya ni? hahaha

hasil kerja saya. hee sorry kalau tak lawa. ahaha ;P
to Shila Hamzah & Shahril sorry kalau tak lawa hahaha

Iklan sekejap :  



APA ITU RTM MOBILE?

RTM Mobile ialah aplikasi yang membolehkan kita tengok TV dan dengar Radio melalui gajet mudah alih korang. Now, buka www.rtm.gov.my/ di handphone korang. Kalau on je kat smart pone korang, terus jadi mobile version. Boleh la kita tengok TV1, TV2, TVi dan Muzik Aktif. Selain tu boleh dengar 9 radio RTM juga macam NASIONALfm, Klasik Nasional, MUZIKfm, KLfm, ASYIKfm, TRAXXfm, MINNALfm, AIfm dan Suara Malaysia.

So kalau nak tengok TV RTM secara streaming di Handphone2 canggih korang, silalah ke www.rtm.gov.my. Guna phone or iphone tau! jangan guna laptop/pc, karang langsung tak nampak RTM MOBILE hahaha. Lagi satu, make sure ade Internet nak tengok TV streaming kat Handphone tu okey! :D

Itulah sedikit sebanyak pasal tempat kerja saya. hehe Saya seronok bekerjasama dengan mereka. Terima kasih kat En. Manap yang beri peluang bekerja disitu. hehhe. ;) saya akan buat yang terbaik! :D hehe Okeylah sampai disini dulu. hehe byebye ;)

June 25, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua readers & followers. Entri kali ini saya nak bagitau keputusan Diploma saya. Anyway, saya sedikit kecewa sebab apa yang ditarget tak capai. Tapi takpe sebab saya bersyukur dengan yang saya dapat. Semester 6 (Akhir) saya dapat GPA 4.0 . Pertama kali dalam hidup dapat 4.0. hehe Walaupun takkan ada majlis dekan, saya tetap bangga dengan diri sendiri. hehehe CGPA pulak (keseluruhan dari semester 1 sampai 6) saya dapat 2.95. Lagi 0.5 je dapat 3.0. Target tak sampai pulak. hee Takde rezeki. Saya redha tu. Itu je yang saya mampu kan. hahaha 

Now saya nak bagitahu result saya dari semester 1 sampai akhir. hehe Berani mati bagitau ni hahaha ;P

GPA

Semester 1 : 2.73
Semester 2 : 2.98 (Naik)
Semester 3 : 3.13 (Naik)
Semester 4 : 3.07 (Turun)
Semester 5 : 2.55 (Turun)
Semester 6 : 4.00 (Naik)

macam teruk jugak kan -.-. hahaha tapi Alhamdulillah takde paper pon yang kene repeat. hehe. Saya ada impian nak dapat Dean List tapi tak kesampaian pulak. hahahah Ape Ape pon saya nak ucap banyak banyak terima kasih kat Lecturer saya. Kalau nak sebut nama tak terkira banyakknya. heheh Lepas tu, Keluarga saya yang banyak gile bagi support belajar :D Tak lupa untuk kawan-kawan saya, kawan assignment semualah! Terima kasih sayangggg korangg :* hehehe... Okeylah sampai disini sajelah untuk kali ni. Terima kasih membaca sampai habis entri ini. hehe okeyy byee ;)

p/s : tak sabar nak tunggu graduation bulan 10 nanti. hehhe ;)

Alhamdulillah...


Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua readers & followers. Entri kali ini saya nak bagitau keputusan Diploma saya. Anyway, saya sedikit kecewa sebab apa yang ditarget tak capai. Tapi takpe sebab saya bersyukur dengan yang saya dapat. Semester 6 (Akhir) saya dapat GPA 4.0 . Pertama kali dalam hidup dapat 4.0. hehe Walaupun takkan ada majlis dekan, saya tetap bangga dengan diri sendiri. hehehe CGPA pulak (keseluruhan dari semester 1 sampai 6) saya dapat 2.95. Lagi 0.5 je dapat 3.0. Target tak sampai pulak. hee Takde rezeki. Saya redha tu. Itu je yang saya mampu kan. hahaha 

Now saya nak bagitahu result saya dari semester 1 sampai akhir. hehe Berani mati bagitau ni hahaha ;P

GPA

Semester 1 : 2.73
Semester 2 : 2.98 (Naik)
Semester 3 : 3.13 (Naik)
Semester 4 : 3.07 (Turun)
Semester 5 : 2.55 (Turun)
Semester 6 : 4.00 (Naik)

macam teruk jugak kan -.-. hahaha tapi Alhamdulillah takde paper pon yang kene repeat. hehe. Saya ada impian nak dapat Dean List tapi tak kesampaian pulak. hahahah Ape Ape pon saya nak ucap banyak banyak terima kasih kat Lecturer saya. Kalau nak sebut nama tak terkira banyakknya. heheh Lepas tu, Keluarga saya yang banyak gile bagi support belajar :D Tak lupa untuk kawan-kawan saya, kawan assignment semualah! Terima kasih sayangggg korangg :* hehehe... Okeylah sampai disini sajelah untuk kali ni. Terima kasih membaca sampai habis entri ini. hehe okeyy byee ;)

p/s : tak sabar nak tunggu graduation bulan 10 nanti. hehhe ;)
June 22, 2012



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Jumpa lagi hari readers & followers. Okey kali ini entri pasal diri saya. Mungkin ade yang tak kenal siapa saya. hahaah Entri ni pasal diri saya. Since blog baru so kita mula balik. hahahha Malas nak taip banyak, ini adalah tentang diri saya : 

siapa Rafzan Tomomi?
  • Nickname : Rafzan : Bee : Tomomi : Acik 
  • Single not to available. haha :3
  • Saya "COMEL" :3
  • Saya garang ketika saya mengajar. Sebab tu saya tak boleh jadi cikgu. hehew
  • Saya seorang yang manja
  • Tak suka orang panggil saya "SOMBONG"
  • Kanak-Kanak Ribena.. haha
  • Saya Gemok, Tembam dan Chubby 
  • Saya seorang yang Gile-gile
  • Saya suka online. 24/7
  • Saya adalah peminat J-pop & K-pop
  • Sayang gile dekat seseorang bile dah rapat.
  • Diet.. haha
  • Peminat Coklat 
  • Tak suka makan pedas!
  • In reality, saya ramai kawan PEREMPUAN dari LELAKI.


actually banyak lagi tapi basic dah ade okey la tu. hahahahha Anyway, thanks membaca. Siapa nak kenal dengan saya tu, sila add facebook saya, search : Rafzan Tomomi atau follow saya di twitter : Rafzan_Tomomi. Saya suka berkawan tak kira siapa pon. hehehe. Okeylah sampai disini saje dulu. Nanti saya post lagi entri entri menarik untuk korang baca. :) byeee ....

Sebelum tu, jom tengok video ni saje saje. Di edit oleh abang saya. hehe selamat menonton :

This is myself.




Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Jumpa lagi hari readers & followers. Okey kali ini entri pasal diri saya. Mungkin ade yang tak kenal siapa saya. hahaah Entri ni pasal diri saya. Since blog baru so kita mula balik. hahahha Malas nak taip banyak, ini adalah tentang diri saya : 

siapa Rafzan Tomomi?
  • Nickname : Rafzan : Bee : Tomomi : Acik 
  • Single not to available. haha :3
  • Saya "COMEL" :3
  • Saya garang ketika saya mengajar. Sebab tu saya tak boleh jadi cikgu. hehew
  • Saya seorang yang manja
  • Tak suka orang panggil saya "SOMBONG"
  • Kanak-Kanak Ribena.. haha
  • Saya Gemok, Tembam dan Chubby 
  • Saya seorang yang Gile-gile
  • Saya suka online. 24/7
  • Saya adalah peminat J-pop & K-pop
  • Sayang gile dekat seseorang bile dah rapat.
  • Diet.. haha
  • Peminat Coklat 
  • Tak suka makan pedas!
  • In reality, saya ramai kawan PEREMPUAN dari LELAKI.


actually banyak lagi tapi basic dah ade okey la tu. hahahahha Anyway, thanks membaca. Siapa nak kenal dengan saya tu, sila add facebook saya, search : Rafzan Tomomi atau follow saya di twitter : Rafzan_Tomomi. Saya suka berkawan tak kira siapa pon. hehehe. Okeylah sampai disini saje dulu. Nanti saya post lagi entri entri menarik untuk korang baca. :) byeee ....

Sebelum tu, jom tengok video ni saje saje. Di edit oleh abang saya. hehe selamat menonton :

June 18, 2012


Assalamualaikum dan salam sejahtera readers & followers. Terima kasih kerana sudi kunjungi blog saya ni. Sehari meninggalkan blog. hee sebab semalam syok sangat berjalan. anyway, saya cume nak ucap "Selamat Hari Bapa" kat ayah saya, A RAHIM BIN ALI yang berusia 57 tahun nie. hee. Sayang sangat sangat ayah saya ni. ;) Tak lupa, salam Salam Isra' Mikraj 27 Rejab 1433H. okeylah sampai disini saja. byee ;)

Selamat Hari Bapa



Assalamualaikum dan salam sejahtera readers & followers. Terima kasih kerana sudi kunjungi blog saya ni. Sehari meninggalkan blog. hee sebab semalam syok sangat berjalan. anyway, saya cume nak ucap "Selamat Hari Bapa" kat ayah saya, A RAHIM BIN ALI yang berusia 57 tahun nie. hee. Sayang sangat sangat ayah saya ni. ;) Tak lupa, salam Salam Isra' Mikraj 27 Rejab 1433H. okeylah sampai disini saja. byee ;)
June 17, 2012

baby baru. hehe

Assalamualaikum & Salah Sejahtera & Salam Jumaat to followers & readers. Terima kasih sebab sudi baca blog saya. hee Okeylah. Blog baru saya dah masuk hari ke 7 . Untuk sesiapa yang tak tahu lagi, blog lama saya telah di HACK. Saya pon tak faham kenapa mereka nak hack blog tersebut sedangkan takde pon entry pasal bende bende sensitif. Saya malas nak tunggu apa. Jadi hari tersebut (8 Jun 2012) saya terus buat blog baru. Blog baru ni macam baby baru hehehe. Alhamdulillah dapat support dari ramai orang. hee Dah seminggu pon. Nasihat saya kat blogger-blogger: kene kuatkan lagi email dan password anda, kalau tak jadi macam saya. hehehe... Teruskan support saya okey. Terima kasih semua ;P Okeylah. Entri kali ni sampai disini sajelah. hee Byee. :3

Dah Seminggu!


baby baru. hehe

Assalamualaikum & Salah Sejahtera & Salam Jumaat to followers & readers. Terima kasih sebab sudi baca blog saya. hee Okeylah. Blog baru saya dah masuk hari ke 7 . Untuk sesiapa yang tak tahu lagi, blog lama saya telah di HACK. Saya pon tak faham kenapa mereka nak hack blog tersebut sedangkan takde pon entry pasal bende bende sensitif. Saya malas nak tunggu apa. Jadi hari tersebut (8 Jun 2012) saya terus buat blog baru. Blog baru ni macam baby baru hehehe. Alhamdulillah dapat support dari ramai orang. hee Dah seminggu pon. Nasihat saya kat blogger-blogger: kene kuatkan lagi email dan password anda, kalau tak jadi macam saya. hehehe... Teruskan support saya okey. Terima kasih semua ;P Okeylah. Entri kali ni sampai disini sajelah. hee Byee. :3
June 15, 2012



Assalamualaikum dan salam sejahtera to followers dan readers. Apa khabar? Dah berapa hari dah tak update sebab mood berlari lari. hahaha Post ni takde pon yang specialnya. Saje je nak cakap cakap kosong. hee Cakap ke? Takdepon. bace je. hahaha (Apelah yang saya merapu ni =.=") Actually i'm crush with someone. hee Tak tahu kenapa asyik ingat dia je? eheheh... Lagi lagi kalau chat ke, comment status or tweet. Rase macam dia kita punye. hahahaha . Saya hanya 'crush' je dekat dia. Maybe dia dah ade orang lain. Hee Cerita je tu je pasal 'crush'. hee ni nak share la ciri-ciri orang suka anda ;D :

24 Ciri-ciri Orang Yang Menyintai Kamu : 


  1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
  2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginyayang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
  3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
  4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
  5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
  6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
  7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.
  8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
  9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.
  10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
  11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
  12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
  13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
  14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
  15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.
  16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’
  17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
  18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
  19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
  20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
  21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
  22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
  23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.
  24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

copy dari blog : http://www.tentangcinta.com/

Okeylah post ini sampai disini saja. Nanty kalau rajin saya update lagi. heheh.. ;)

Crush




Assalamualaikum dan salam sejahtera to followers dan readers. Apa khabar? Dah berapa hari dah tak update sebab mood berlari lari. hahaha Post ni takde pon yang specialnya. Saje je nak cakap cakap kosong. hee Cakap ke? Takdepon. bace je. hahaha (Apelah yang saya merapu ni =.=") Actually i'm crush with someone. hee Tak tahu kenapa asyik ingat dia je? eheheh... Lagi lagi kalau chat ke, comment status or tweet. Rase macam dia kita punye. hahahaha . Saya hanya 'crush' je dekat dia. Maybe dia dah ade orang lain. Hee Cerita je tu je pasal 'crush'. hee ni nak share la ciri-ciri orang suka anda ;D :

24 Ciri-ciri Orang Yang Menyintai Kamu : 


  1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
  2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginyayang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
  3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.
  4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
  5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
  6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
  7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.
  8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
  9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.
  10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
  11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
  12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
  13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
  14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
  15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.
  16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’
  17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
  18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
  19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
  20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
  21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.
  22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
  23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.
  24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

copy dari blog : http://www.tentangcinta.com/

Okeylah post ini sampai disini saja. Nanty kalau rajin saya update lagi. heheh.. ;)
June 14, 2012


Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. hehe Korang ape khabar? Moga-moga sihatlah hendaknya. hehe. Hari ini hari Ahad. Hari Ketiga blog lama saya di hack. hmm... Masih tak boleh terima blog hilang hahaha tapi takpelah. Life Must Go On! hehe. Hari ni nak merapu pasal "New Life.". Kehidupan terbaru saya.



Kerja

Alhamdulillah. Sekarang saya dah bekerja dekat tempat praktikal dulu. (Tak perlu mention :P) . Mungkin akan sambung degree tahun depan. hehe Sekarang saya tinggal kat Kuala Lumpur je. Tiga tahun bersama Ipoh akhirnya kini berada di Kuala Lumpur. sekarang tengah rindu kawan-kawan kat Kptm Ipoh. :') Sangat rindu. lepas ni memasing kan busy. ada yang dah kerja & ade yang sambung study. 



Cinta

Pasal K, saya dah pon lupakan dia. malas la fikir pasal cinta. semua tu penipu je. Menyakitkan hati. Maka saya harus berhati hati lepas ni. hee Biarlah saya dengan kawan-kawan je. Malas nak fikir. hehehhe..




Lesen

Saya tengah amek lesen kereta. Now dah dapat lesen L dah. hee. Lagi beberapa step untuk dapat lesen P. ehehehe. Tak sabarnye. hee Doakan kejayaan Saya okey. hehehe ;)

Okeylah. Dah tak tahu nak taip apa. Itulah sedikit sebanyak tentang saya. Hee Semoga impian saya tercapai. hhehe Terima kasih membaca entri ini. Maaf kalau saya kuat merapu. hehhe. Bye bye. Assalamualaikum. ;)


New Life



Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. hehe Korang ape khabar? Moga-moga sihatlah hendaknya. hehe. Hari ini hari Ahad. Hari Ketiga blog lama saya di hack. hmm... Masih tak boleh terima blog hilang hahaha tapi takpelah. Life Must Go On! hehe. Hari ni nak merapu pasal "New Life.". Kehidupan terbaru saya.



Kerja

Alhamdulillah. Sekarang saya dah bekerja dekat tempat praktikal dulu. (Tak perlu mention :P) . Mungkin akan sambung degree tahun depan. hehe Sekarang saya tinggal kat Kuala Lumpur je. Tiga tahun bersama Ipoh akhirnya kini berada di Kuala Lumpur. sekarang tengah rindu kawan-kawan kat Kptm Ipoh. :') Sangat rindu. lepas ni memasing kan busy. ada yang dah kerja & ade yang sambung study. 



Cinta

Pasal K, saya dah pon lupakan dia. malas la fikir pasal cinta. semua tu penipu je. Menyakitkan hati. Maka saya harus berhati hati lepas ni. hee Biarlah saya dengan kawan-kawan je. Malas nak fikir. hehehhe..




Lesen

Saya tengah amek lesen kereta. Now dah dapat lesen L dah. hee. Lagi beberapa step untuk dapat lesen P. ehehehe. Tak sabarnye. hee Doakan kejayaan Saya okey. hehehe ;)

Okeylah. Dah tak tahu nak taip apa. Itulah sedikit sebanyak tentang saya. Hee Semoga impian saya tercapai. hhehe Terima kasih membaca entri ini. Maaf kalau saya kuat merapu. hehhe. Bye bye. Assalamualaikum. ;)


June 10, 2012

Banyak kali sebut pasal blog lama, entry ni sebenarnya dari blog lama.  hahah actually saya suka dengan "Q & A Segment" sebab kat sini boleh tunjuk betapa merapunye saya hahahaha Mungkin ade sedikit pertukaran soalan atau jawapan. hehehe. Selamat membaca =)

Q : Nama anda?
A : Rafzan Tomomi

Q : Satu ayat yang menerangkan diri anda?
A : Comel (!) hehe

Q : Nombor feveret anda?
A : Saya suka nombor 7. hehe

Q : I-phone atau Blackberry?
A : Blackberry!

Q : Warna feveret anda?
A : Purple dan Putih.

Q : Single atau couple? pilihan anda?
A : Saya akan pilih single buat masa ni. hehhee

Q : KFC atau McDonalds?
A : alaaa saya suka dua dua. tapi sangat nak McDonalds. hehhe

Q : Siapa Crush anda yang terkini? 
A : none.

Q : Facebook atau Twitter?
A : alaaa dua dua nyawa saya. hahaha pilih dua dua boleh? hahah

Q : K-pop atau J-pop?
A : J-pop. :D

Q :  Cinta itu ialah...?
A : Cinta itu ialah perasaan yang pasti akan ada dalam hati semua orang. Cinta itu kadang-kadang menyakitkan, ada masanya seronok. hehe

Q : Sila nyatakan 10 fakta tentang diri anda.
A :


01 Suka makan cokelat
02 Suka makan ayam goreng
03 Suka berkawan
04 Tak suka dipanggil sombong
05 Saya peramah kot
06 Saya Gemuk
07 Saya Comel
08 Saya suka menari
09 Saya kuat makan
10 Saya sensitif. haha

Q : Sila sambungkan ayat-ayat berikut....

01 Raya lebh bermakna jika...
02 Kalau saya sakit hati dengan seseorang, saya akan....
03 Kalau saya nak menangis, saya mesti...

A :

01 Raya lebh bermakna jika semua ahli keluarga berkumpul dan bermaaf maafan. dan Kuih Raya hahaha
02 Kalau saya sakit hati dengan seseorang, saya akan post kat Twitter je. hahhaha
03 Kalau saya nak menangis, saya mesti larikan diri dari orang lain. hahahaa

harap semua jangan buat muka bile bace. saya pakai soal dan jawab je. hehehhe Okeylah sampai disini saja. Terima kasih membaca. ;) bye bye.

Rafzan Tomomi : Q & A Segment


Banyak kali sebut pasal blog lama, entry ni sebenarnya dari blog lama.  hahah actually saya suka dengan "Q & A Segment" sebab kat sini boleh tunjuk betapa merapunye saya hahahaha Mungkin ade sedikit pertukaran soalan atau jawapan. hehehe. Selamat membaca =)

Q : Nama anda?
A : Rafzan Tomomi

Q : Satu ayat yang menerangkan diri anda?
A : Comel (!) hehe

Q : Nombor feveret anda?
A : Saya suka nombor 7. hehe

Q : I-phone atau Blackberry?
A : Blackberry!

Q : Warna feveret anda?
A : Purple dan Putih.

Q : Single atau couple? pilihan anda?
A : Saya akan pilih single buat masa ni. hehhee

Q : KFC atau McDonalds?
A : alaaa saya suka dua dua. tapi sangat nak McDonalds. hehhe

Q : Siapa Crush anda yang terkini? 
A : none.

Q : Facebook atau Twitter?
A : alaaa dua dua nyawa saya. hahaha pilih dua dua boleh? hahah

Q : K-pop atau J-pop?
A : J-pop. :D

Q :  Cinta itu ialah...?
A : Cinta itu ialah perasaan yang pasti akan ada dalam hati semua orang. Cinta itu kadang-kadang menyakitkan, ada masanya seronok. hehe

Q : Sila nyatakan 10 fakta tentang diri anda.
A :


01 Suka makan cokelat
02 Suka makan ayam goreng
03 Suka berkawan
04 Tak suka dipanggil sombong
05 Saya peramah kot
06 Saya Gemuk
07 Saya Comel
08 Saya suka menari
09 Saya kuat makan
10 Saya sensitif. haha

Q : Sila sambungkan ayat-ayat berikut....

01 Raya lebh bermakna jika...
02 Kalau saya sakit hati dengan seseorang, saya akan....
03 Kalau saya nak menangis, saya mesti...

A :

01 Raya lebh bermakna jika semua ahli keluarga berkumpul dan bermaaf maafan. dan Kuih Raya hahaha
02 Kalau saya sakit hati dengan seseorang, saya akan post kat Twitter je. hahhaha
03 Kalau saya nak menangis, saya mesti larikan diri dari orang lain. hahahaa

harap semua jangan buat muka bile bace. saya pakai soal dan jawab je. hehehhe Okeylah sampai disini saja. Terima kasih membaca. ;) bye bye.
June 09, 2012


Ini idea spontan dan tak dirancang. hehehe Konsep die macam kanak-kanak sikit. tapi okeylah kan. hahaha Malas nak fikir banyak.  Background masih lagi kayu kayuan macam blog lama. hehhe... Seronok pulak ada blog baru. Something fresh! Anyway, tetap merindui blog lama. :') Okeylah sampai disini dulu. Kita sambung nanti. Bye bye. ;)

Header #1



Ini idea spontan dan tak dirancang. hehehe Konsep die macam kanak-kanak sikit. tapi okeylah kan. hahaha Malas nak fikir banyak.  Background masih lagi kayu kayuan macam blog lama. hehhe... Seronok pulak ada blog baru. Something fresh! Anyway, tetap merindui blog lama. :') Okeylah sampai disini dulu. Kita sambung nanti. Bye bye. ;)
June 08, 2012
Hai korang. Ini blog baru saya. blog lama saya sudah pon di hack oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Sangat sedih kerana 3 tahun saya bersama blog saya berlalu macam tu je. Takpelah. Takde rezeki. Mereka lagi suka melihat orang lain menderitakan? Takpe. Saya mulakan hidup baru disini. Hee. Kepada sesiapa pernah follow blog saya "I AM RAFZAN TOMOMI" tu please follow balik okey.

NEW BLOG!

Hai korang. Ini blog baru saya. blog lama saya sudah pon di hack oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Sangat sedih kerana 3 tahun saya bersama blog saya berlalu macam tu je. Takpelah. Takde rezeki. Mereka lagi suka melihat orang lain menderitakan? Takpe. Saya mulakan hidup baru disini. Hee. Kepada sesiapa pernah follow blog saya "I AM RAFZAN TOMOMI" tu please follow balik okey.
June 08, 2012