Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca & pengikut setia blog ini. Finally ini adalah post terakhir dalam 12 Consecutive Post. Selamat Hari Lahir Rafzan Tomomi yang ke-21. hehehe *wish kat diri sendiri~haha* Gambar kat atas tu gambar masa kecik - kecik dulu. Tak tahu la berapa tahun mungkin 3-4 tahun rasenye. 


Sweet 21

kek tahun lepas. ^__^ v

Alhamdulillah, lepas dah masuk 21 tahun ni saya berharap azam-azam saya tercapai tahun 2013, semoga saya dimurahkan rezeki, semoga mak dan ayah serta keluarga sihat-sihat selalu hehehe Tak seperti tahun tahun lepas. Tahun ni tahun pertama sambut hari lahir sebagai seorang pekerja. Actually tak pernah terfikir pon nak mula bekerja tahun ni, tapi atas rezeki Allah S.W.T saya bekerja akhirnya. hee Alhamdulillah. :)

366 Hari Lalu


31 Disember 2011, sekali lagi hari mengembirakan saya. terima kasih kawan kawan sebab mengembirakan saya hari tu. Saya ingat lagi ada Ein, Tengku Bits, Bobo Lips, Nisha, Rafi dengan Amat. Kami pergi KLCC. hehehe Seronok :D Semoga kali ini lebih seronok hehehe :)

Tema Blog Bertukar!

Potong Kek Tahun Lepas ! :D

Akhir tema baru dah di tukar *Jeng Jeng Jeng* Harap korang semua suka la eh. Banyak sangat patung hahahaa Sempena Hari Lahir dan Tahun Baru. Nama tema ini ialah "Birthday Party with a Dolls" Sorry sebab keanak-anakan :P

I Got A Boy "Girls' Generation" Teaser Image




Terima kasih orang yang wish tepat dan lepas pukul 12.00 malam tadi, saya sangat teruja dan terharu. :) Sayang korang semua hehehe Okeylah sampai disini dulu. Jumpa di entri seterusnya, tahun 2013! hehehe Sebelum "close" jom layan lagu dari AKB48, Namida Surprise! . Enjoy! Assalamualaikum dan Bye Bye.

HAPPY BIRTHDAY RAFZAN TOMOMI!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca & pengikut setia blog ini. Finally ini adalah post terakhir dalam 12 Consecutive Post. Selamat Hari Lahir Rafzan Tomomi yang ke-21. hehehe *wish kat diri sendiri~haha* Gambar kat atas tu gambar masa kecik - kecik dulu. Tak tahu la berapa tahun mungkin 3-4 tahun rasenye. 


Sweet 21

kek tahun lepas. ^__^ v

Alhamdulillah, lepas dah masuk 21 tahun ni saya berharap azam-azam saya tercapai tahun 2013, semoga saya dimurahkan rezeki, semoga mak dan ayah serta keluarga sihat-sihat selalu hehehe Tak seperti tahun tahun lepas. Tahun ni tahun pertama sambut hari lahir sebagai seorang pekerja. Actually tak pernah terfikir pon nak mula bekerja tahun ni, tapi atas rezeki Allah S.W.T saya bekerja akhirnya. hee Alhamdulillah. :)

366 Hari Lalu


31 Disember 2011, sekali lagi hari mengembirakan saya. terima kasih kawan kawan sebab mengembirakan saya hari tu. Saya ingat lagi ada Ein, Tengku Bits, Bobo Lips, Nisha, Rafi dengan Amat. Kami pergi KLCC. hehehe Seronok :D Semoga kali ini lebih seronok hehehe :)

Tema Blog Bertukar!

Potong Kek Tahun Lepas ! :D

Akhir tema baru dah di tukar *Jeng Jeng Jeng* Harap korang semua suka la eh. Banyak sangat patung hahahaa Sempena Hari Lahir dan Tahun Baru. Nama tema ini ialah "Birthday Party with a Dolls" Sorry sebab keanak-anakan :P

I Got A Boy "Girls' Generation" Teaser Image




Terima kasih orang yang wish tepat dan lepas pukul 12.00 malam tadi, saya sangat teruja dan terharu. :) Sayang korang semua hehehe Okeylah sampai disini dulu. Jumpa di entri seterusnya, tahun 2013! hehehe Sebelum "close" jom layan lagu dari AKB48, Namida Surprise! . Enjoy! Assalamualaikum dan Bye Bye.

December 31, 2012


Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada Pembaca dan Pengikut blog ini. Hari ini 30.12.2012. Dan 2 hari lagi nak masuk tahun 2013. Anda teruja? Saya lagi la teruja hahaha. Selamat Hari Ahad semua. Sekarang mesti ramai tengah bercuti kan. Tak pergi mana-mana ke? ehehhe

24 Jam 

Kurang dari 24 jam lagi saya nak masuk 21 tahun. hee Lambatkan? Tapi saya sangat seronok. Ini post hari ke-9 tanpa henti. Sorry tau mana yang selalu sangat nampak link blog ni. Ape ape pon korang, terima kasih okey. :)

I Got A Boy "Yoona" Teaser Image


Girls Generation II ~Girls & Peace~ 


Akhirnya album yang ditunggu -tunggu sudah sampai. Terkejut jugak. Ingatkan hari Isnin rupanya kelmarin. Hee Sangat terkejut dan happy. heee. :)

Tinggal lagi beberapa jam je lagi ni. hehehe Tak sabarnya. Okeylah jumpa dientri seterusnya. Selamat mencuba! Saya tunggu ucapan yang terbaik dari anda heheh. Sebelum close jom layan lagu dari 2NE1 - I Love You . Enjoy! Assalamualaikum & Bye Bye. :)

LESS THAN 24 HOUR



Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada Pembaca dan Pengikut blog ini. Hari ini 30.12.2012. Dan 2 hari lagi nak masuk tahun 2013. Anda teruja? Saya lagi la teruja hahaha. Selamat Hari Ahad semua. Sekarang mesti ramai tengah bercuti kan. Tak pergi mana-mana ke? ehehhe

24 Jam 

Kurang dari 24 jam lagi saya nak masuk 21 tahun. hee Lambatkan? Tapi saya sangat seronok. Ini post hari ke-9 tanpa henti. Sorry tau mana yang selalu sangat nampak link blog ni. Ape ape pon korang, terima kasih okey. :)

I Got A Boy "Yoona" Teaser Image


Girls Generation II ~Girls & Peace~ 


Akhirnya album yang ditunggu -tunggu sudah sampai. Terkejut jugak. Ingatkan hari Isnin rupanya kelmarin. Hee Sangat terkejut dan happy. heee. :)

Tinggal lagi beberapa jam je lagi ni. hehehe Tak sabarnya. Okeylah jumpa dientri seterusnya. Selamat mencuba! Saya tunggu ucapan yang terbaik dari anda heheh. Sebelum close jom layan lagu dari 2NE1 - I Love You . Enjoy! Assalamualaikum & Bye Bye. :)

December 30, 2012

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut setia blog ini. Hari ni 29.12.2012. Tinggal lagi 3 hari masuk tahun 2013 dan 2 hari untuk hari lahir saya. Topik hari ini ialah Memori 2012. Saya nak cerita yang manis-manis saja. Yang pahit biar dia simpan dalam hati. hehehehe

-------------------------------------------------

Majlis Cukur Jambul Qaisarah


15 Januari 2012 : Mase ni Qaisarah baru 2 bulan macam tu. Ade buat kenduri cukur jambul dan majlis marhaban untuk Qaisarah. Mak jemput geng Marhaban kat Kondo Rakyat. Sangat meriah! :)


Praktikal & Kerja


16 Januari-9 April, 2 Mei 2012 : Saya bersama-sama Tiara, Qila, Nalin & Pijat dapat praktikal kat RTM Online. Macam-macam hal jadi mase tu. hahahaha Hanya kami je yang tahu. hehehe Pape pon rindu dengan diorang semua. hehehe

Mase tu sehari selepas presentation, tiba-tiba dapat panggilan dari Bos masa praktikal. Dia tawarkan kerja untuk jadi Pereka Grafik dan masa tu jugak saya terima kerja tu. Saya sangat-sangat belum bersedia nak bekerja masa tu tapi bila fikir balik, dari tak buat apa-apa kat rumah baik bekerja. Alhamdulillah rezeki dari Allah S.W.T. :) Masa kerja dapat belajar benda baru, kene kerja kat luar (contoh: jaga pameran) dan macam macam lagi. Terima kasih kerana bagi peluang ini. hee InsyaAllah saya akan bekerja dengan rajin-rajin hehe

Selamat Tinggal Ipoh


April 2012 : Masa praktikal saya praktikal kat Kuala Lumpur, so sangat jarang berada di Ipoh. Mase nak present untuk praktikal saya duduk kat Ipoh dalam 2 minggu lebih macam tu. Mase tu dapat jugak jumpa semua orang. Sangat rindu dengan diorang. Lepas tu kami pergi semua tempat untuk kali terakhir dan semestinya Padang Ipoh. hehehe Bila la kita nak jumpa lagi kan? hehe 3 Tahun sangat banyak memori dekat Ipoh. Terima kasih semua. Love You All :)

Dinner Semester Akhir KPTM IPOH 2012 (Batch Mei/Julai 2009)


27 April 2012 : Ini kali pertama kami berkumpul semula selepas Orientasi tahun 2009. Terima kasih KPTM Ipoh sebab bawak kami makan dekat hotel. Banyak sangat gambar yang kami tangkap masa ni. seronok sangat. hehehe

Cameron Highlands



11, 12 & 13 Mei 2012 : Tak sangka akhirnya sampai jugak kat Cameron Highlands. hee Mase ni ikut rombongan dengan geng Marhaban emak. Satu bas pergi tu. heee Sangat seronok. :) Beli macam-macam tak ingat dunia hahaha Beli bantal strawberi, beli coklat beli macam-macam la! haha

Blog Baru

8 Jun 2012 : Ini adalah blog ke-2 dari saya selepas blog pertama telah digodam. Blog baru ni dengan tema yang baru, idea yang baru. Alhamdulillah boleh terima ramai orang. Banyak sangat kenangan dengan blog pertama, lepas je kene godam, hancur hati ini sekejap. *muka sedih~haha* Hari tu jugak saya bangunkan balik blog tu.

Raya Kat Pontian, Johor



Ogos 2012 : Selepas 2 tahun tak balik Pontian Johor, akhirnya kami sekeluarga pulang ke kampung untuk sambut raya. Tahun ni tak banyak sangat pergi beraya tapi seronok sangat raya kali ni. InsyaAllah tahun depan kita datang lagi hehee :)

Seremban



September / November 2012 : Raya tahun ni lagi best sebab saya pergi beraya kat rumah Ara kat Seremban bersama dengan Ein. Rumah Ara ada buat rumah terbuka, dan ramai jugak orang datang. hee Lepas tu kami pergi mandi manda kat Ulu Bendul kalau tak silap heheh. November saya kembali datang rumah Ara sebab nak amek Sijil Diploma kat KPTM Ipoh. :) 

Berjaya Times Square Theme Park



Oktober 2012 : Selalu jugak pergi Time Square tapi ini kali pertama saya masuk Theme Park dalam Berjaya Times Square. Sangat seronok tapi pening sebab banyak permainan yang memeningkan. hahaha

Qaisarah & Umairah Birthday


Oktober 2012 :  Tahun ni special sebab ada 2 birthday dalam bulan ni. Hari lahir Qaisarah diadakan pada 13 Oktober 2012 kat rumah Abang Iju dan Hari lahir Umairah sambut dekat 2 tempat ; rumah mak teh dengan rumah kami. hee :)

Officially Graduated


14 Oktober 2012 : Tarikh ini saya akan ingat sampai bila-bila. Terima kasih kepada semua lecturer, kawan-kawan dan keluarga sebab sokong saya masa saya susah dan senang. Terima kasih sangat-sangat Sayang korang semua. Akhirnya saya dah dapat segulung Diploma yang saya tak sangka-sangka. Kalau saya tak paksa diri untuk belajar, mungkin saya takkan dapat semua ni. Terima kasih :')

Misi Lesen Kereta

November 2012 : Akhirnya! Azam tahun ni tercapai untuk dapat lesen kereta! yeayyy Alhamdulillah Syukur :) Selepas 2 bulan belajar kereta akhirnya saya berjaya melepasi ujian paling berat dalam hidup saya. hahaha Terima kasih Kak Ita sebab ajar saya. (walaupun selalu kene marah. hehehe) Lepas ni dah boleh bawak kereta. yeayyy :)

-------------------------------------------------

I Got A Boy "Yuri" Teaser Image


Haa Tahun ni banyak suka dan duka. Semoga tahun 2013 lebih bermakna buat saya. Apa Memori 2012 korang? Sampai disini dulu entri ni. Sebelum "close" jom layan lagu dari Westlife - Season In The Sun. Assalamualaikum & bye bye. :)

MEMORY OF 2012


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut setia blog ini. Hari ni 29.12.2012. Tinggal lagi 3 hari masuk tahun 2013 dan 2 hari untuk hari lahir saya. Topik hari ini ialah Memori 2012. Saya nak cerita yang manis-manis saja. Yang pahit biar dia simpan dalam hati. hehehehe

-------------------------------------------------

Majlis Cukur Jambul Qaisarah


15 Januari 2012 : Mase ni Qaisarah baru 2 bulan macam tu. Ade buat kenduri cukur jambul dan majlis marhaban untuk Qaisarah. Mak jemput geng Marhaban kat Kondo Rakyat. Sangat meriah! :)


Praktikal & Kerja


16 Januari-9 April, 2 Mei 2012 : Saya bersama-sama Tiara, Qila, Nalin & Pijat dapat praktikal kat RTM Online. Macam-macam hal jadi mase tu. hahahaha Hanya kami je yang tahu. hehehe Pape pon rindu dengan diorang semua. hehehe

Mase tu sehari selepas presentation, tiba-tiba dapat panggilan dari Bos masa praktikal. Dia tawarkan kerja untuk jadi Pereka Grafik dan masa tu jugak saya terima kerja tu. Saya sangat-sangat belum bersedia nak bekerja masa tu tapi bila fikir balik, dari tak buat apa-apa kat rumah baik bekerja. Alhamdulillah rezeki dari Allah S.W.T. :) Masa kerja dapat belajar benda baru, kene kerja kat luar (contoh: jaga pameran) dan macam macam lagi. Terima kasih kerana bagi peluang ini. hee InsyaAllah saya akan bekerja dengan rajin-rajin hehe

Selamat Tinggal Ipoh


April 2012 : Masa praktikal saya praktikal kat Kuala Lumpur, so sangat jarang berada di Ipoh. Mase nak present untuk praktikal saya duduk kat Ipoh dalam 2 minggu lebih macam tu. Mase tu dapat jugak jumpa semua orang. Sangat rindu dengan diorang. Lepas tu kami pergi semua tempat untuk kali terakhir dan semestinya Padang Ipoh. hehehe Bila la kita nak jumpa lagi kan? hehe 3 Tahun sangat banyak memori dekat Ipoh. Terima kasih semua. Love You All :)

Dinner Semester Akhir KPTM IPOH 2012 (Batch Mei/Julai 2009)


27 April 2012 : Ini kali pertama kami berkumpul semula selepas Orientasi tahun 2009. Terima kasih KPTM Ipoh sebab bawak kami makan dekat hotel. Banyak sangat gambar yang kami tangkap masa ni. seronok sangat. hehehe

Cameron Highlands



11, 12 & 13 Mei 2012 : Tak sangka akhirnya sampai jugak kat Cameron Highlands. hee Mase ni ikut rombongan dengan geng Marhaban emak. Satu bas pergi tu. heee Sangat seronok. :) Beli macam-macam tak ingat dunia hahaha Beli bantal strawberi, beli coklat beli macam-macam la! haha

Blog Baru

8 Jun 2012 : Ini adalah blog ke-2 dari saya selepas blog pertama telah digodam. Blog baru ni dengan tema yang baru, idea yang baru. Alhamdulillah boleh terima ramai orang. Banyak sangat kenangan dengan blog pertama, lepas je kene godam, hancur hati ini sekejap. *muka sedih~haha* Hari tu jugak saya bangunkan balik blog tu.

Raya Kat Pontian, Johor



Ogos 2012 : Selepas 2 tahun tak balik Pontian Johor, akhirnya kami sekeluarga pulang ke kampung untuk sambut raya. Tahun ni tak banyak sangat pergi beraya tapi seronok sangat raya kali ni. InsyaAllah tahun depan kita datang lagi hehee :)

Seremban



September / November 2012 : Raya tahun ni lagi best sebab saya pergi beraya kat rumah Ara kat Seremban bersama dengan Ein. Rumah Ara ada buat rumah terbuka, dan ramai jugak orang datang. hee Lepas tu kami pergi mandi manda kat Ulu Bendul kalau tak silap heheh. November saya kembali datang rumah Ara sebab nak amek Sijil Diploma kat KPTM Ipoh. :) 

Berjaya Times Square Theme Park



Oktober 2012 : Selalu jugak pergi Time Square tapi ini kali pertama saya masuk Theme Park dalam Berjaya Times Square. Sangat seronok tapi pening sebab banyak permainan yang memeningkan. hahaha

Qaisarah & Umairah Birthday


Oktober 2012 :  Tahun ni special sebab ada 2 birthday dalam bulan ni. Hari lahir Qaisarah diadakan pada 13 Oktober 2012 kat rumah Abang Iju dan Hari lahir Umairah sambut dekat 2 tempat ; rumah mak teh dengan rumah kami. hee :)

Officially Graduated


14 Oktober 2012 : Tarikh ini saya akan ingat sampai bila-bila. Terima kasih kepada semua lecturer, kawan-kawan dan keluarga sebab sokong saya masa saya susah dan senang. Terima kasih sangat-sangat Sayang korang semua. Akhirnya saya dah dapat segulung Diploma yang saya tak sangka-sangka. Kalau saya tak paksa diri untuk belajar, mungkin saya takkan dapat semua ni. Terima kasih :')

Misi Lesen Kereta

November 2012 : Akhirnya! Azam tahun ni tercapai untuk dapat lesen kereta! yeayyy Alhamdulillah Syukur :) Selepas 2 bulan belajar kereta akhirnya saya berjaya melepasi ujian paling berat dalam hidup saya. hahaha Terima kasih Kak Ita sebab ajar saya. (walaupun selalu kene marah. hehehe) Lepas ni dah boleh bawak kereta. yeayyy :)

-------------------------------------------------

I Got A Boy "Yuri" Teaser Image


Haa Tahun ni banyak suka dan duka. Semoga tahun 2013 lebih bermakna buat saya. Apa Memori 2012 korang? Sampai disini dulu entri ni. Sebelum "close" jom layan lagu dari Westlife - Season In The Sun. Assalamualaikum & bye bye. :)

December 29, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca dan pengikut seta blog saya ni. Hari ini sihat? :) So tinggal lagi 4 hari lagi sebelum tahun baru 2013 dan tinggal 3 hari je lagi untuk hari lahir ke-21 saya :) Hari ini saya nak review 12 lagu J-pop yang saya minat. Kenapa 12? Sebab tahun ni 2012 lah! hehe Yang pastinya semua lagu dari kumpulan wanita. 

Tahun 2009, Lagu dari kumpulan Morning Musume, Nanchatte Renai mendapat tempat dihati saya. Tahun seterusnya (2010), lagu dari kumpulan AKB48 - HEAVY ROTATION dan tahun lepas (2011), GIRLS' GENERATION - The Boys (Japanese Ver.). Jom tengok 12 lagu pilihan tahun 2012 :)

12 cha cha SING - Berryz Koubou


Tempat ke-12 jatuh kepada lagu dari kumpulan Berryz Koubou, "cha cha SING". Lagu ini direleasekan pada 25 Julai 2012. Kalau korang nak tahu lagu ni adalah lagu asal nyanyian artis Thailand, P.Bird (Tajuk asal : Roh Mah Sing) . Sehingga kini ia terjual sebanyak 30,000++ unit CD.

11 Sashihara Rino - Soredemo Suki da yo


Tempat Ke-11 ialah lagu Soredemo Suki da yo nyanyian Sashihara Rino. Ini merupakan single pertama dari Sashihara Rino. Lagu ini di releasekan pada 2 Mei 2012. Masa lagu ni mula-mula keluar tak dengar sangat. Tapi lepas keluar rancangan TV Jepun, masa tu dia dengan kumpulan Berryz Koubou. Terus suka pulak lagu ni. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 150,000++ unit CD.

10 AKB48 - UZA


Tempat ke-10 jatuh kepada lagu dari kumpulan NO.1 terkini, AKB48 dengan lagu "UZA". Lagu ini di releasekan pada 31 Oktober 2012. Ini lagu pertama selepas Kaze wa Fuiteiru yang saya minat. Saya sangat suka lagu konsep konsep serius macam ni :) Sehingga kini ia terjual sebanyak 1,200,000++ unit CD.

09 Momoiro Clover Z - Saraba, Itoshiki Kanashimi tachi-yo


Tempat ke-9 jatuh kepada lagu "Saraba, Itoshiki Kanashimi tachi-yo" nyanyian Momoiro Clover Z. Single ini baru release minggu lepas. Tema lagu ni ala-ala Halloween sikit. Ini tahun pertama meminati Momoiro Clover Z lepas diorang datang Malaysia hari tu. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 84,000++ unit CD.

08 Morning Musume - Renai Hunter


Tempat ke-8 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume, "Renai Hunter". Lagu ini di releasekan pada 11 April 2012. Masa mula-mula keluar lagu ni, saya selalu bukak lagu ni tanpa henti. Untuk pengetahuan korang, ini lagu terakhir bersama one of my favourite members, Niigaki Risa (Baju kuning). Sehingga kini ia terjual sebanyak 49,000++ unit CD.

07 FAIRIES - Beat Generation


Tempat ke-7 jatuh kepada lagu dari kumpulan FAIRIES, "Beat Generation". Lagu ini di releasekan pada 18 April 2012. Masa mula preview lagu ni, terus minat. Sangat cool dan awesome! Paling best, tarian lagu ni sangat cool dan diorang menari pakai heels tinggi. Sehingga kini ia terjual sebanyak 24,000++ unit CD.

06 C-ute - Aitai Aitai Aitai na


Tempat ke-6 jatuh kepada lagu dari kumpulan C-ute, "Aitai Aitai Aitai na". Lagu ini di releasekan pada 5 September 2012. Tarian lagu ni sangat cool dan diorang menari pakai heels tinggi sama macam Fairies. C-ute dulu bermula dari 8 orang kini tinggal 5 sahaja. Jualan single dan album mereka semakin meningkat. Sehingga kini ia terjual sebanyak hampir 50,000 unit CD.

05 Morning Musume - Wakuteka Take a chance


Tempat ke-5 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume., "Wakuteka Take a chance". Lagu ini di releasekan pada 10 Oktober 2012. Arrangement lagu ni sangat best dan ada part-part yang saya suka. Sehingga kini ia terjual sebanyak hampir 89,000 unit CD. 

04 Momoiro Clover Z - Mouretsu Uchuu Koukyoukyoku Dainana Gakushou "Mugen no Ai"


Tempat ke-4 jatuh kepada lagu dari kumpulan Momoiro Clover Z, "Mouretsu Uchuu Koukyoukyoku Dainana Gakushou "Mugen no Ai". Lagu ini di releasekan pada 7 Mac 2012. Ini lagu pertama dari Momoiro Clover Z yang saya minat selepas "Santa-san". Sangat unik dan best. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 83,000++ unit CD.  

03 GIRLS' GENERATION - PAPARAZZI


Tempat ke-3 jatuh kepada lagu dari kumpulan GIRLS' GENERATION, "PAPARAZZI". Lagu ini di releasekan pada 27 Jun 2012. PAPARAZZI adalah lagu yang selalu jugak saya dengar. Sambil teringat-tingat muzik video lagu ni. Sehingga kini ia terjual sebanyak 136,000++ unit CD.   

02 Morning Musume - One Two Three


Tempat ke-2 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume, "One Two Three". Lagu ini di releasekan pada 4 Julai 2012. Sehingga kini ia terjual sebanyak 110,000++ unit CD.   

01 GIRLS' GENERATION - FLOWER POWER


Tempat Pertama jatuh kepada lagu dari kumpulan GIRLS' GENERATION, "FLOWER POWER". Lagu ini di releasekan pada 21 November 2012. FLOWER POWER mendapat tempat pertama untuk BEST J-POP SONGS tahun ini. Muzik Video + Lagu sangat sesuai. heee GIRLS' GENERATION tahun ni fokus lebih pada pasaran Jepun. Sehingga kini ia terjual sebanyak 38,000++ unit CD. Kutipan single ini rendah kerana lagu FLOWER POWER turut dimuatkan dalam album ke-2 jepun mereka, "Girls Generation II ~Girls & Peace~" yang direleasekan seminggu selepas single ini dikeluarkan.

I Got A Boy "Taeyeon" Teaser Image


Akhirnya review telah berjaya disempurnakan hehehe Harap tahun 2013 mereka keluarkan lagu-lagu yang superb, awesome dan the best! :D Sampai disini dulu entri ini. Sebelum "close" jom layan lagu Tempat Pertama "12 BEST J-POP SONGS 2012" dari GIRL'S GENERATION - FLOWER POWER. Assalamualaikum & Bye bye :)


12 BEST J-POP SONGS 2012


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca dan pengikut seta blog saya ni. Hari ini sihat? :) So tinggal lagi 4 hari lagi sebelum tahun baru 2013 dan tinggal 3 hari je lagi untuk hari lahir ke-21 saya :) Hari ini saya nak review 12 lagu J-pop yang saya minat. Kenapa 12? Sebab tahun ni 2012 lah! hehe Yang pastinya semua lagu dari kumpulan wanita. 

Tahun 2009, Lagu dari kumpulan Morning Musume, Nanchatte Renai mendapat tempat dihati saya. Tahun seterusnya (2010), lagu dari kumpulan AKB48 - HEAVY ROTATION dan tahun lepas (2011), GIRLS' GENERATION - The Boys (Japanese Ver.). Jom tengok 12 lagu pilihan tahun 2012 :)

12 cha cha SING - Berryz Koubou


Tempat ke-12 jatuh kepada lagu dari kumpulan Berryz Koubou, "cha cha SING". Lagu ini direleasekan pada 25 Julai 2012. Kalau korang nak tahu lagu ni adalah lagu asal nyanyian artis Thailand, P.Bird (Tajuk asal : Roh Mah Sing) . Sehingga kini ia terjual sebanyak 30,000++ unit CD.

11 Sashihara Rino - Soredemo Suki da yo


Tempat Ke-11 ialah lagu Soredemo Suki da yo nyanyian Sashihara Rino. Ini merupakan single pertama dari Sashihara Rino. Lagu ini di releasekan pada 2 Mei 2012. Masa lagu ni mula-mula keluar tak dengar sangat. Tapi lepas keluar rancangan TV Jepun, masa tu dia dengan kumpulan Berryz Koubou. Terus suka pulak lagu ni. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 150,000++ unit CD.

10 AKB48 - UZA


Tempat ke-10 jatuh kepada lagu dari kumpulan NO.1 terkini, AKB48 dengan lagu "UZA". Lagu ini di releasekan pada 31 Oktober 2012. Ini lagu pertama selepas Kaze wa Fuiteiru yang saya minat. Saya sangat suka lagu konsep konsep serius macam ni :) Sehingga kini ia terjual sebanyak 1,200,000++ unit CD.

09 Momoiro Clover Z - Saraba, Itoshiki Kanashimi tachi-yo


Tempat ke-9 jatuh kepada lagu "Saraba, Itoshiki Kanashimi tachi-yo" nyanyian Momoiro Clover Z. Single ini baru release minggu lepas. Tema lagu ni ala-ala Halloween sikit. Ini tahun pertama meminati Momoiro Clover Z lepas diorang datang Malaysia hari tu. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 84,000++ unit CD.

08 Morning Musume - Renai Hunter


Tempat ke-8 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume, "Renai Hunter". Lagu ini di releasekan pada 11 April 2012. Masa mula-mula keluar lagu ni, saya selalu bukak lagu ni tanpa henti. Untuk pengetahuan korang, ini lagu terakhir bersama one of my favourite members, Niigaki Risa (Baju kuning). Sehingga kini ia terjual sebanyak 49,000++ unit CD.

07 FAIRIES - Beat Generation


Tempat ke-7 jatuh kepada lagu dari kumpulan FAIRIES, "Beat Generation". Lagu ini di releasekan pada 18 April 2012. Masa mula preview lagu ni, terus minat. Sangat cool dan awesome! Paling best, tarian lagu ni sangat cool dan diorang menari pakai heels tinggi. Sehingga kini ia terjual sebanyak 24,000++ unit CD.

06 C-ute - Aitai Aitai Aitai na


Tempat ke-6 jatuh kepada lagu dari kumpulan C-ute, "Aitai Aitai Aitai na". Lagu ini di releasekan pada 5 September 2012. Tarian lagu ni sangat cool dan diorang menari pakai heels tinggi sama macam Fairies. C-ute dulu bermula dari 8 orang kini tinggal 5 sahaja. Jualan single dan album mereka semakin meningkat. Sehingga kini ia terjual sebanyak hampir 50,000 unit CD.

05 Morning Musume - Wakuteka Take a chance


Tempat ke-5 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume., "Wakuteka Take a chance". Lagu ini di releasekan pada 10 Oktober 2012. Arrangement lagu ni sangat best dan ada part-part yang saya suka. Sehingga kini ia terjual sebanyak hampir 89,000 unit CD. 

04 Momoiro Clover Z - Mouretsu Uchuu Koukyoukyoku Dainana Gakushou "Mugen no Ai"


Tempat ke-4 jatuh kepada lagu dari kumpulan Momoiro Clover Z, "Mouretsu Uchuu Koukyoukyoku Dainana Gakushou "Mugen no Ai". Lagu ini di releasekan pada 7 Mac 2012. Ini lagu pertama dari Momoiro Clover Z yang saya minat selepas "Santa-san". Sangat unik dan best. hee Sehingga kini ia terjual sebanyak 83,000++ unit CD.  

03 GIRLS' GENERATION - PAPARAZZI


Tempat ke-3 jatuh kepada lagu dari kumpulan GIRLS' GENERATION, "PAPARAZZI". Lagu ini di releasekan pada 27 Jun 2012. PAPARAZZI adalah lagu yang selalu jugak saya dengar. Sambil teringat-tingat muzik video lagu ni. Sehingga kini ia terjual sebanyak 136,000++ unit CD.   

02 Morning Musume - One Two Three


Tempat ke-2 jatuh kepada lagu dari kumpulan Morning Musume, "One Two Three". Lagu ini di releasekan pada 4 Julai 2012. Sehingga kini ia terjual sebanyak 110,000++ unit CD.   

01 GIRLS' GENERATION - FLOWER POWER


Tempat Pertama jatuh kepada lagu dari kumpulan GIRLS' GENERATION, "FLOWER POWER". Lagu ini di releasekan pada 21 November 2012. FLOWER POWER mendapat tempat pertama untuk BEST J-POP SONGS tahun ini. Muzik Video + Lagu sangat sesuai. heee GIRLS' GENERATION tahun ni fokus lebih pada pasaran Jepun. Sehingga kini ia terjual sebanyak 38,000++ unit CD. Kutipan single ini rendah kerana lagu FLOWER POWER turut dimuatkan dalam album ke-2 jepun mereka, "Girls Generation II ~Girls & Peace~" yang direleasekan seminggu selepas single ini dikeluarkan.

I Got A Boy "Taeyeon" Teaser Image


Akhirnya review telah berjaya disempurnakan hehehe Harap tahun 2013 mereka keluarkan lagu-lagu yang superb, awesome dan the best! :D Sampai disini dulu entri ini. Sebelum "close" jom layan lagu Tempat Pertama "12 BEST J-POP SONGS 2012" dari GIRL'S GENERATION - FLOWER POWER. Assalamualaikum & Bye bye :)


December 28, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog ini. Hari ini 27 Disember 2012. 5 Hari lagi kita akan meninggalkan tahun 2012 dan masuk ke tahun 2013.Topik hari ini adalah AZAM 2013. Hujung-hujung tahun ni mesti korang dah pasang azam korang kan? :)

Azam 2013

Tahun 2013 semakin hampir. Korang dah pasang belum azam untuk tahun 2013? Alhamdulillah ada diantara azam tahun 2012 saya dah capai. hee Syukur sangat :) Okey jom tengok apa azam saya untuk tahun 2013 :

Arahan : sila scroll :)
01 Kurus! haha

Azam ni setiap tahun ade dalam diri ni. Tapi setiap kali nak kurus ada saje halangan hahhaa InsyaAllah dapat turunkan berat badan tahun depan! Ganbatte nee~ :D

02 Mula Mengumpul Duit


Tahun 2013 umur semakin meningkat dan saya perlu mula kumpul duit untuk masa depan saya. InsyaAllah ade rezeki lebih nak buat bisnes sikit tapi masih dalam perancangan.hee  Misi kumpul duit bermula!

03 Memiliki Kereta

Lepas dapat lesen kereta awal November hari tu, saya dan keluarga dah berbincang untuk beli kereta. Tak sure lagi nak amek kereta apa? Korang ada cadangan tak? hahaha Mungkin dalam bulan Februari atau Mac 2013. Masih lagi dalam perancangan. :)

04 Blog : Lebih banyak post dan 500 Followers

Tahun 2013 saya akan cuba update sebanyak mungkin. InsyaAllah hee

05 Cinta Hati. haha

Hahaha ini azam paling mengarut. Mana tahu tahun 2013 dah terbuka hati untuk terima sesiapa. hahahaa lawak la! :p

I Got A Boy "Jessica" Teaser Image


Okeylah sampai disini dulu entri ini. Tinggal lagi 4 hari untuk menyambut hari lahir saya. Hee Siapa excited? hahaha Saya sorang je kot. hahah Sebelum "close" jom layan lagu dari Selena Gomez & The Scene - Hit The Lights. Assalamualaikum & Bye Bye! :)

AZAM 2013


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog ini. Hari ini 27 Disember 2012. 5 Hari lagi kita akan meninggalkan tahun 2012 dan masuk ke tahun 2013.Topik hari ini adalah AZAM 2013. Hujung-hujung tahun ni mesti korang dah pasang azam korang kan? :)

Azam 2013

Tahun 2013 semakin hampir. Korang dah pasang belum azam untuk tahun 2013? Alhamdulillah ada diantara azam tahun 2012 saya dah capai. hee Syukur sangat :) Okey jom tengok apa azam saya untuk tahun 2013 :

Arahan : sila scroll :)
01 Kurus! haha

Azam ni setiap tahun ade dalam diri ni. Tapi setiap kali nak kurus ada saje halangan hahhaa InsyaAllah dapat turunkan berat badan tahun depan! Ganbatte nee~ :D

02 Mula Mengumpul Duit


Tahun 2013 umur semakin meningkat dan saya perlu mula kumpul duit untuk masa depan saya. InsyaAllah ade rezeki lebih nak buat bisnes sikit tapi masih dalam perancangan.hee  Misi kumpul duit bermula!

03 Memiliki Kereta

Lepas dapat lesen kereta awal November hari tu, saya dan keluarga dah berbincang untuk beli kereta. Tak sure lagi nak amek kereta apa? Korang ada cadangan tak? hahaha Mungkin dalam bulan Februari atau Mac 2013. Masih lagi dalam perancangan. :)

04 Blog : Lebih banyak post dan 500 Followers

Tahun 2013 saya akan cuba update sebanyak mungkin. InsyaAllah hee

05 Cinta Hati. haha

Hahaha ini azam paling mengarut. Mana tahu tahun 2013 dah terbuka hati untuk terima sesiapa. hahahaa lawak la! :p

I Got A Boy "Jessica" Teaser Image


Okeylah sampai disini dulu entri ini. Tinggal lagi 4 hari untuk menyambut hari lahir saya. Hee Siapa excited? hahaha Saya sorang je kot. hahah Sebelum "close" jom layan lagu dari Selena Gomez & The Scene - Hit The Lights. Assalamualaikum & Bye Bye! :)

December 27, 2012

Assamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog ini. Hari ini 26 Disember 2012. Gambar hari ini ialah Sooyoung. Tinggal beberapa hari je lagi sebelum releasenya album ke-4 Girls Generation. hee Topik hari ini ialah RANDOM (apa-apa je).

8,000 Viewers

Yeayy Akhirnya dah masuk 8,000 pengunjung blog ini. Terima kasih awak semua :') Walaupun blog lama sudah tiada tapi anda masih lagi datang follow dan baca. Saya amat hargai. Sebenarnya saya target hanya 5,000 pengunjung untuk tahun ini. Tapi dah melepasi target. Alhamdulillah saya seronok. hee Nanti 2 Januari 2013 saya akan buat review penuh untuk blog ini sepanjang 2012. :)

Sambung Kontrak

Alhamdulillah. Terima kasih kepada Allah S.W.T. Akhirnya saya sambung lagi kontrak kat tempat kerja. Tak lupa terima kasih kepada Bos saya. hee Saya akan cuba buat yang terbaik :D Paling penting kene improvekan design-design. InsyaAllah saya boleh!

The Hobbit


Ahad lepas saya keluar bersama Nisha & Rafi. Kami pergi The Mines, Seri Kembangan. Kami tengok wayang cerita The Hobbit : An Unexpected Journey. Cerita ni ditayangkan lebih kurang 3 jam. Saya tak tahu cerita ni pasal apa tapi lepas tengok okey la jugak. Banyak advanture. So saya bagi 3.5/5 Bintang. :)

AKAN DATANG


Mulai semalam lagi, saya akan release teaser image ala-ala artis macam tu dari 25.12.2012 sehingga 01.01.2013 sempena tema baru blog (new blog theme). Hahah Korang boleh bukak page ni "AKAN DATANG". Terima kasih sebab support :)

I Got A Boy "Sooyoung" Teaser Image


Hari ini teaser image dari Sooyoung. Sangat superb okey. hee Sooyoung adalah antara yang paling tinggi dalam Girls' Generation. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Tinggal lagi 5 hari je lagi untuk saya meraikan hari lahir saya. Super excited now! yeappy! Sebelum "close" jom layan lagu dari AKB48 - UZA. Assalamualaikum dan Bye Bye :)

RANDOM AWESOME #1


Assamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog ini. Hari ini 26 Disember 2012. Gambar hari ini ialah Sooyoung. Tinggal beberapa hari je lagi sebelum releasenya album ke-4 Girls Generation. hee Topik hari ini ialah RANDOM (apa-apa je).

8,000 Viewers

Yeayy Akhirnya dah masuk 8,000 pengunjung blog ini. Terima kasih awak semua :') Walaupun blog lama sudah tiada tapi anda masih lagi datang follow dan baca. Saya amat hargai. Sebenarnya saya target hanya 5,000 pengunjung untuk tahun ini. Tapi dah melepasi target. Alhamdulillah saya seronok. hee Nanti 2 Januari 2013 saya akan buat review penuh untuk blog ini sepanjang 2012. :)

Sambung Kontrak

Alhamdulillah. Terima kasih kepada Allah S.W.T. Akhirnya saya sambung lagi kontrak kat tempat kerja. Tak lupa terima kasih kepada Bos saya. hee Saya akan cuba buat yang terbaik :D Paling penting kene improvekan design-design. InsyaAllah saya boleh!

The Hobbit


Ahad lepas saya keluar bersama Nisha & Rafi. Kami pergi The Mines, Seri Kembangan. Kami tengok wayang cerita The Hobbit : An Unexpected Journey. Cerita ni ditayangkan lebih kurang 3 jam. Saya tak tahu cerita ni pasal apa tapi lepas tengok okey la jugak. Banyak advanture. So saya bagi 3.5/5 Bintang. :)

AKAN DATANG


Mulai semalam lagi, saya akan release teaser image ala-ala artis macam tu dari 25.12.2012 sehingga 01.01.2013 sempena tema baru blog (new blog theme). Hahah Korang boleh bukak page ni "AKAN DATANG". Terima kasih sebab support :)

I Got A Boy "Sooyoung" Teaser Image


Hari ini teaser image dari Sooyoung. Sangat superb okey. hee Sooyoung adalah antara yang paling tinggi dalam Girls' Generation. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Tinggal lagi 5 hari je lagi untuk saya meraikan hari lahir saya. Super excited now! yeappy! Sebelum "close" jom layan lagu dari AKB48 - UZA. Assalamualaikum dan Bye Bye :)

December 26, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog ini. Hari ini 25.12.2012. Cuti umum sempena Krismas. Sabtu hari tu (22.12.2012) Abang dan adik saya ajak saya pergi ke 'Comic Fiesta 2012' kat Kuala Lumpur Convention Center (KLCC). Saya bukan penggemar anime tapi saya suka pergi event-event macam ni. :) Bayaran masuk ke Comic Fiesta ini ialah RM20. Mostly banyak cosplay-cosplay yang comel, handsome dan cantik sepanjang majlis ini. Sangat teruja tengok semangat mereka memperagakan cosplay yang dipakai. Dalam tu jugak ada yang menjual hasil lukisan, button, bag, buku dan macam-macam lagi. Sangat seronok! :) Jom tengok apa yang berlaku sepanjang majlis berlangsung. :)















I Got A Boy "Sunny" Teaser Image


Sunny nampak gojes dalam gambar kat atas sekali tu. Suka rambut kaler purple dua. Nampak stylo. Anyway, 6 hari lagi besday saya. Hee Tak sabarnya! :D Okeylah sampai disini dulu entri ini. Jumpe die entri seterusnya. Mungkin esok. hehehe Sebelum "close" jom layan lagu dari Morning Musume, "Help me!!". Enjoy! Assalamualaikum dan Bye Bye. :)

COMIC FIESTA 2012


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca dan pengikut blog ini. Hari ini 25.12.2012. Cuti umum sempena Krismas. Sabtu hari tu (22.12.2012) Abang dan adik saya ajak saya pergi ke 'Comic Fiesta 2012' kat Kuala Lumpur Convention Center (KLCC). Saya bukan penggemar anime tapi saya suka pergi event-event macam ni. :) Bayaran masuk ke Comic Fiesta ini ialah RM20. Mostly banyak cosplay-cosplay yang comel, handsome dan cantik sepanjang majlis ini. Sangat teruja tengok semangat mereka memperagakan cosplay yang dipakai. Dalam tu jugak ada yang menjual hasil lukisan, button, bag, buku dan macam-macam lagi. Sangat seronok! :) Jom tengok apa yang berlaku sepanjang majlis berlangsung. :)















I Got A Boy "Sunny" Teaser Image


Sunny nampak gojes dalam gambar kat atas sekali tu. Suka rambut kaler purple dua. Nampak stylo. Anyway, 6 hari lagi besday saya. Hee Tak sabarnya! :D Okeylah sampai disini dulu entri ini. Jumpe die entri seterusnya. Mungkin esok. hehehe Sebelum "close" jom layan lagu dari Morning Musume, "Help me!!". Enjoy! Assalamualaikum dan Bye Bye. :)

December 25, 2012