Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Ramai diantara kita pasti rasa kurang selesa dengan bau ketiak sendiri. Tahukah anda, Glamohealth telah melancarkan sebuah  produk baru yang dicipta khas untuk pengguna yang mempunyai masalah “ketiak” iaitu Axilas.



Produk Axilas ini dirumus khas untuk membantu pengguna yang mempunyai masalah ketiak seperti, ketiak berbau, ketiak berair atau berpeluh, ketiak hitam dan lain-lain lagi. Produk ini sesuai digunakan oleh Lelaki & wanita, atlet sukan, anggota beruniform, remaja, suri rumah, perokok dan lain lain.


Axilas adalah produk seperti deodorant, untuk membantu anda mengurangkan masalah peluh berlebihan dibahagian ketiak dan mengurangkan masalah badan berbau. Selain itu, ia membantu merawat liang pori ketiak anda daripada pengeluaran peluh yang berlebihan kerana ia dapat menutup liang pori ketiak anda. Disamping itu, ia juga dapat membantu masalah tangan dan kaki berpeluh.


Kebaikan Menggunakan Axilas
Pastinya Axilas memberi kebaikan kepada anda selepas menggunakannya. Produk Ini memutihkan ketiak dan menghilangkan masalah bau badan dan ketiak dengan pantas. Seterusnya, badan anda akan merasa segar, kering dan bebas bau sepanjang hari.

Axilas juga membuatkan anda lebih yakin berhadapan dengan kawan kawan atau orang sekeliling. Selain itu, ketiak tidak rasa melekit lagi walaupun dalam situasi cuaca panas. Bestnya, tiada lagi masalah baju di ketiak kekuningan.


Cara Penggunakan Axilas
- Kulit mestilah kering dan tidak rosak (luka atau melecet)
- Menggunakan Axilas antiperspirant pada waktu malam sebelum tidur.
- Sapu nipis pada permukaan kulit ketiak sebanyak 2 kali atas dan bawah) .
- Basuh permukaan kulit ketiak di waktu pagi dengan menggunakan sabun dan air.
- Digalakkan menggunakan 2-3 malam dalam masa seminggudan selepas mencabut/mencukur bulu ketiak.

Untuk maklumat lanjut mengenai Axilas Antiperspirant, sila ke laman media sosial : 


Kurang Selesa Dengan Bau Ketiak Sendiri? Axilas Jalan Penyelesaiannya



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Ramai diantara kita pasti rasa kurang selesa dengan bau ketiak sendiri. Tahukah anda, Glamohealth telah melancarkan sebuah  produk baru yang dicipta khas untuk pengguna yang mempunyai masalah “ketiak” iaitu Axilas.



Produk Axilas ini dirumus khas untuk membantu pengguna yang mempunyai masalah ketiak seperti, ketiak berbau, ketiak berair atau berpeluh, ketiak hitam dan lain-lain lagi. Produk ini sesuai digunakan oleh Lelaki & wanita, atlet sukan, anggota beruniform, remaja, suri rumah, perokok dan lain lain.


Axilas adalah produk seperti deodorant, untuk membantu anda mengurangkan masalah peluh berlebihan dibahagian ketiak dan mengurangkan masalah badan berbau. Selain itu, ia membantu merawat liang pori ketiak anda daripada pengeluaran peluh yang berlebihan kerana ia dapat menutup liang pori ketiak anda. Disamping itu, ia juga dapat membantu masalah tangan dan kaki berpeluh.


Kebaikan Menggunakan Axilas
Pastinya Axilas memberi kebaikan kepada anda selepas menggunakannya. Produk Ini memutihkan ketiak dan menghilangkan masalah bau badan dan ketiak dengan pantas. Seterusnya, badan anda akan merasa segar, kering dan bebas bau sepanjang hari.

Axilas juga membuatkan anda lebih yakin berhadapan dengan kawan kawan atau orang sekeliling. Selain itu, ketiak tidak rasa melekit lagi walaupun dalam situasi cuaca panas. Bestnya, tiada lagi masalah baju di ketiak kekuningan.


Cara Penggunakan Axilas
- Kulit mestilah kering dan tidak rosak (luka atau melecet)
- Menggunakan Axilas antiperspirant pada waktu malam sebelum tidur.
- Sapu nipis pada permukaan kulit ketiak sebanyak 2 kali atas dan bawah) .
- Basuh permukaan kulit ketiak di waktu pagi dengan menggunakan sabun dan air.
- Digalakkan menggunakan 2-3 malam dalam masa seminggudan selepas mencabut/mencukur bulu ketiak.

Untuk maklumat lanjut mengenai Axilas Antiperspirant, sila ke laman media sosial : 


أغسطس 04, 2017
Lirik Lagu Darling - Elizabeth Tan (OST My Darling Inspektor Daniel)

Lirik Lagu Mata - Ayda Jebat | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Elizabeth Tan kembali dengan single terbarunya "Darling". Lagu Darling merupakan lagu tema OST untuk drama bersiri "My Darling Inspektor Daniel" lakonan Aaron Aziz, Elizabeth Tan, Siti Elizad, Erra Fazira, Dazrin Kamarudin, Shahir, Zarul Umbrella dan ramai lagi. Goodluck for your new song ya Lizzy! Jom dengar!

>>DENGAR LAGU "DARLING" - ELIZABETH TAN (OST MY DARLING INSPEKTOR DANIEL)<<
Youtube version belum release lagi, boleh dengar di Spotify.

Lirik Darling - Elizabeth Tan 
(OST My Darling Inspektor Daniel)
Komposer : -
Penulis Lirik : -

Kau hanya lihat dari luar
Kau tak tahu aku yang sebenar
Berikan aku peluang
Untuk membuktikan ini

Ku pasti kau pun sama
Kita berdua manusia saja
Janji senyum aku ikhlas
Janji baik niat aku

Woo woo

Darling jangan kau perli
Tanpa mengenal pasti
Sayangnya jika semua
Dilepaskan begitu saja

Bercakap-cakap senang saja
Tapi perasaan ku jangan lupa
Sakit hatiku pabila kau memandang rendah aku

Banyak ingin ku ceritakan
Tetapi ku simpan semuanya dalam
Bisa engkau tak terfaham
Segala aku lalu.. (lalu)
Ku lalui

Darling jangan kau perli
Tanpa mengenal pasti
Sayangnya jika semua
Dilepaskan begitu saja

Jangan kau salah sangka
Jangan kau berani
Untuk fikir kau saja sempurna didunia ini
Jangan kau salah sangka
Jangan kau berani

Darling jangan kau perli
Tanpa mengenal pasti
Sayangnya jika semua
Dilepaskan begitu saja


Lagu Baru Melayu 2017 | Lagu Baru Elizabeth Tan 2017 | Lirik Lagu Elizabeth Tan | Lagu Elizabeth Tan Download | Darling Elizabeth Tan Mp3 | Lirik Lagu Darling Elizabeth Tan |  Lagu Darling Elizabeth Tan Download | Darling Elizabeth Tan Mp3 | Lirik Lagu Darling Elizabeth Tan | Ost Drama My Darling Inspektor Daniel | Lagu tema Ost Drama My Darling Inspektor Daniel

Lirik Lagu Darling - Elizabeth Tan (OST My Darling Inspektor Daniel)

Lirik Lagu Darling - Elizabeth Tan (OST My Darling Inspektor Daniel)

Lirik Lagu Mata - Ayda Jebat | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Elizabeth Tan kembali dengan single terbarunya "Darling". Lagu Darling merupakan lagu tema OST untuk drama bersiri "My Darling Inspektor Daniel" lakonan Aaron Aziz, Elizabeth Tan, Siti Elizad, Erra Fazira, Dazrin Kamarudin, Shahir, Zarul Umbrella dan ramai lagi. Goodluck for your new song ya Lizzy! Jom dengar!

>>DENGAR LAGU "DARLING" - ELIZABETH TAN (OST MY DARLING INSPEKTOR DANIEL)<<
Youtube version belum release lagi, boleh dengar di Spotify.

Lirik Darling - Elizabeth Tan 
(OST My Darling Inspektor Daniel)
Komposer : -
Penulis Lirik : -

Kau hanya lihat dari luar
Kau tak tahu aku yang sebenar
Berikan aku peluang
Untuk membuktikan ini

Ku pasti kau pun sama
Kita berdua manusia saja
Janji senyum aku ikhlas
Janji baik niat aku

Woo woo

Darling jangan kau perli
Tanpa mengenal pasti
Sayangnya jika semua
Dilepaskan begitu saja

Bercakap-cakap senang saja
Tapi perasaan ku jangan lupa
Sakit hatiku pabila kau memandang rendah aku

Banyak ingin ku ceritakan
Tetapi ku simpan semuanya dalam
Bisa engkau tak terfaham
Segala aku lalu.. (lalu)
Ku lalui

Darling jangan kau perli
Tanpa mengenal pasti
Sayangnya jika semua
Dilepaskan begitu saja

Jangan kau salah sangka
Jangan kau berani
Untuk fikir kau saja sempurna didunia ini
Jangan kau salah sangka
Jangan kau berani

Darling jangan kau perli
Tanpa mengenal pasti
Sayangnya jika semua
Dilepaskan begitu saja


Lagu Baru Melayu 2017 | Lagu Baru Elizabeth Tan 2017 | Lirik Lagu Elizabeth Tan | Lagu Elizabeth Tan Download | Darling Elizabeth Tan Mp3 | Lirik Lagu Darling Elizabeth Tan |  Lagu Darling Elizabeth Tan Download | Darling Elizabeth Tan Mp3 | Lirik Lagu Darling Elizabeth Tan | Ost Drama My Darling Inspektor Daniel | Lagu tema Ost Drama My Darling Inspektor Daniel

أغسطس 04, 2017
Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review

Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review | Assalamualaikum & Salam sejahtera gais! Movie Review kali ini Momi ingin mengulas mengenai filem Aksi, Pengembaraan dan Sains Fiksyen iaitu filem 'Valerian and the City of a Thousand Planets'. Filem  ini telah mula ditayangkan sejak 20 Julai 2017 dan telah mendapat pandangan bercampur (positif dan negetif) di kalangan penonton. Best ke tak? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)

SENARAI MOVIE REVIEW

Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Sinopsis Valerian and the City of a Thousand Planets
Filem Valerian and the City of a Thousand Planets yang berdurasi selama 2 Jam 17 Minit ini mengisahkan tentang ejen pengembara masa Valerian dan Laureline telah dihantar untuk satu misi ke bandar galaksi Alpha. Beribu jenis spesis dari empat sudut alam semesta hidup di metropolis itu. Sebanyak 17 juta penduduk hidup bersama dan bergabung bakat, teknologi dan sumber untuk kebaikan semua. Bagaimanapun, tidak semua di Alpha berkongsi objektif sama, kerana terdapat kuasa yang akan membuatkan hidup manusia dalam bahaya. Kini ia terletak pada Valerian dan Laureline untuk melindungi spesis manusia. - sumber : cinema.com.my (Trailer Valerian and the City of a Thousand Planets 2017)

Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Filem yang menelan belanja hampir $117-210 juta ini merupakan arahan Luc Besson dan  ia membariskan pelakon seperti Dane DeHaan, Cara Delevingne, Ethan Hawke, Clive Owen, Rihanna, John Goodman, Herbie Hancock, Kris Wu dan ramai lagi. Filem ini diklasifikasikan untuk tontonan 13 tahun keatas (P13) dan ditayangkan dalam format 2D, 3D, 2D ATMOS dan 2D ATMOS DBOX. Setakat ini (2 Ogos 2017), Filem Valerian and the City of a Thousand Planets telah mengutip sebanyak $52.2 juta. | Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review

Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Review Valerian and the City of a Thousand Planets
Bukan dalam list Momi nak tengok tapi adik Momi nak sangat tengok, jadi... kita tengok ye lahh~ uii. Kalau tengok poster nampak macam filem 'Star Wars' tetapi selepas menonton lain dari yang lain. Mula-mula rasa macam tak best, mungkin sebab pemikiran masih belum terbuka nak tengok filem ni haha.

Perjalanan filem ini pada awalnya seperti biasa, perlahan sedikit tapi makin lama makin menarik dan teruja betul dengan visual yang ditonjolkan. Untuk elakkan rasa bosan, filem ini ditambah perisa dengan sedikit humor. Menariknya lagi dipenghujung cerita terdapat sedikit plot twist, kiranya apa yang menjadi persoalan dah terjawab. Dua watak utama Valerian (lakonan Dane DeHaan) dan Laureline (lakonan Cara Delevingne) boleh dikatakan okay sahaja, mungkin pertama kali melihat gandingan mereka bersama. | Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review

Paling penting, kemunculan Rihanna dalam filem ini sangat menarik. Lagi-lagi wataknya sebagai 'Bubble' memang awesome, Bubble ni boleh bertukar menjadi sesiapa dalam sekelip mata, sememangnya antara watak yang menjadi kegemaran Momi. Malangnya, Bubble tak sampai ke penghujung cerita, sepatutnya wataknya boleh dikembangkan lagi. Opps. Spoiler. haha!

Keseluruhannya, sebuah filem yang menarik untuk ditonton disamping gambaran yang sangat cantik dan baik.

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
3.5 / 5 
BINTANG
Poster Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Download | Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Subtitle | Sinopsis Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Synopsis | Poster Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Review | Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Malay Subtitle | Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Torrent | Review filem Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 | Barisan pelakon Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 |  Review filem Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Bahasa Melayu | Review Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Malay 

Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review

Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review

Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review | Assalamualaikum & Salam sejahtera gais! Movie Review kali ini Momi ingin mengulas mengenai filem Aksi, Pengembaraan dan Sains Fiksyen iaitu filem 'Valerian and the City of a Thousand Planets'. Filem  ini telah mula ditayangkan sejak 20 Julai 2017 dan telah mendapat pandangan bercampur (positif dan negetif) di kalangan penonton. Best ke tak? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)

SENARAI MOVIE REVIEW

Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Sinopsis Valerian and the City of a Thousand Planets
Filem Valerian and the City of a Thousand Planets yang berdurasi selama 2 Jam 17 Minit ini mengisahkan tentang ejen pengembara masa Valerian dan Laureline telah dihantar untuk satu misi ke bandar galaksi Alpha. Beribu jenis spesis dari empat sudut alam semesta hidup di metropolis itu. Sebanyak 17 juta penduduk hidup bersama dan bergabung bakat, teknologi dan sumber untuk kebaikan semua. Bagaimanapun, tidak semua di Alpha berkongsi objektif sama, kerana terdapat kuasa yang akan membuatkan hidup manusia dalam bahaya. Kini ia terletak pada Valerian dan Laureline untuk melindungi spesis manusia. - sumber : cinema.com.my (Trailer Valerian and the City of a Thousand Planets 2017)

Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Filem yang menelan belanja hampir $117-210 juta ini merupakan arahan Luc Besson dan  ia membariskan pelakon seperti Dane DeHaan, Cara Delevingne, Ethan Hawke, Clive Owen, Rihanna, John Goodman, Herbie Hancock, Kris Wu dan ramai lagi. Filem ini diklasifikasikan untuk tontonan 13 tahun keatas (P13) dan ditayangkan dalam format 2D, 3D, 2D ATMOS dan 2D ATMOS DBOX. Setakat ini (2 Ogos 2017), Filem Valerian and the City of a Thousand Planets telah mengutip sebanyak $52.2 juta. | Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review

Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Review Valerian and the City of a Thousand Planets
Bukan dalam list Momi nak tengok tapi adik Momi nak sangat tengok, jadi... kita tengok ye lahh~ uii. Kalau tengok poster nampak macam filem 'Star Wars' tetapi selepas menonton lain dari yang lain. Mula-mula rasa macam tak best, mungkin sebab pemikiran masih belum terbuka nak tengok filem ni haha.

Perjalanan filem ini pada awalnya seperti biasa, perlahan sedikit tapi makin lama makin menarik dan teruja betul dengan visual yang ditonjolkan. Untuk elakkan rasa bosan, filem ini ditambah perisa dengan sedikit humor. Menariknya lagi dipenghujung cerita terdapat sedikit plot twist, kiranya apa yang menjadi persoalan dah terjawab. Dua watak utama Valerian (lakonan Dane DeHaan) dan Laureline (lakonan Cara Delevingne) boleh dikatakan okay sahaja, mungkin pertama kali melihat gandingan mereka bersama. | Valerian and the City of a Thousand Planets - Movie Review

Paling penting, kemunculan Rihanna dalam filem ini sangat menarik. Lagi-lagi wataknya sebagai 'Bubble' memang awesome, Bubble ni boleh bertukar menjadi sesiapa dalam sekelip mata, sememangnya antara watak yang menjadi kegemaran Momi. Malangnya, Bubble tak sampai ke penghujung cerita, sepatutnya wataknya boleh dikembangkan lagi. Opps. Spoiler. haha!

Keseluruhannya, sebuah filem yang menarik untuk ditonton disamping gambaran yang sangat cantik dan baik.

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
3.5 / 5 
BINTANG
Poster Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Download | Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Subtitle | Sinopsis Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Synopsis | Poster Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Review | Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Malay Subtitle | Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Torrent | Review filem Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 | Barisan pelakon Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 |  Review filem Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Bahasa Melayu | Review Valerian and the City of a Thousand Planets 2017 Malay 

أغسطس 03, 2017
Wish Upon - Movie Review

Wish Upon - Movie Review | Assalamualaikum & Salam sejahtera gais! Movie Review kali ini ingin mengulas mengenai filem Fantasi, Seram dan Ngeri iaitu filem 'Wish Upon'. Filem ini telah mula ditayangkan sejak 13 Julai 2017 dan telah mendapat pandangan bercampur (positif dan negetif) di kalangan penonton. Best ke tak? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)

SENARAI MOVIE REVIEW

Wish Upon - Movie Review
Wish Upon - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Sinopsis Wish Upon
Filem Wish Upon yang berdurasi selama 2 Jam 17 Minit ini mengisahkan tentang seorang pelajar sekolah tinggi, Claire Shannon, tidak mempunyai kehidupan yang senang; ibunya telah membunuh diri 12 tahun lalu, bapanya seorang pengutip barangan buangan dan dia sering dibuli di sekolah. Satu hari, bapanya telah membawa balik sebuah kotak muzik misteri. Apabila Claire mendapati ia adalah kotak magik yang boleh menunaikan impiannya, dia mula menggunakannya untuk mencapai kehidupan sempurna seperti yang diinginkan. Sebagaimana permintaannya membawa kegembiraan dan kejayaan, orang di sekelilingnya mula mati dalam keadaan ngeri setiap kali dia membuat permintaan. - sumber : cinema.com.my (Trailer Wish Upon 2017)

Wish Upon - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Filem yang menelan belanja hampir $12 juta ini merupakan arahan Stacy Keach dan  ia membariskan pelakon seperti Joey King, Ryan Phillippe, Ki Hong Lee, Mitchell Slaggert dan ramai lagi. Filem ini diklasifikasikan untuk tontonan 13 tahun keatas (P13) dan ditayangkan dalam format 2D sahaja. Setakat ini (2 Ogos 2017), Filem Wish Upon telah mengutip sebanyak $19.2 juta. | Wish Upon - Movie Review

Wish Upon - Movie Review
Wish Upon Poster
photo credit to comingsoon.net

Review Wish Upon
Masa tengok trailer filem ni terus rasa nak pergi tengok, siap ajak Mawardi tengok sekali masa ni haha. Dalam keadaan teruja nak menonton, sudah semestinya seorang Momi nervous bila tengok filem seram macam ni, jantung berdegup laju. Terus terang filem ini adalah filem misteri dan lebih kepada ngeri sebenarnya.

Wish Upon - Movie Review
Wish Upon - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Perjalanan filem ini pada awalnya agak perlahan sedikit sehinggalah Claire jumpa sebuah kotak 'wish' tu, semuanya jadi semakin teruja hehe. Filem ni sememangnya mendebarkan Momi, sebab ada banyak adengan yang ngeri tapi tak ngeri sangat (sebab tak tunjuk pon), lagi-lagi semasa pertukaran 'wish' ke 'nyawa' tu. Dalam pertengahan cerita, baru teringat filem ni lebih kurang siri filem 'Final Destination', dimana semua perkara berlaku nampak seperti kemalangan, bukan pembunuhan. Masa permintaan terakhir tu memang sangat mendebarkan. | Wish Upon - Movie Review

Keseluruhannya, sebuah filem yang okay sahaja untuk ditonton, sila belum tengok mungkin boleh tunggu muat turun je ler haha. Hati-hati dengan permintaan anda, takut nanti diganti dengan nyawa. ah gitu haha.

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
3 / 5 
BINTANG
Poster Wish Upon 2017 Download | Wish Upon 2017 Subtitle | Sinopsis Wish Upon 2017 Synopsis | Poster Wish Upon 2017 Review | Wish Upon 2017 Malay Subtitle | Wish Upon 2017 Torrent | Review filem Wish Upon 2017 | Barisan pelakon Wish Upon 2017 |  Review filem Wish Upon 2017 Bahasa Melayu | Review Wish Upon Malay 

Wish Upon - Movie Review

Wish Upon - Movie Review

Wish Upon - Movie Review | Assalamualaikum & Salam sejahtera gais! Movie Review kali ini ingin mengulas mengenai filem Fantasi, Seram dan Ngeri iaitu filem 'Wish Upon'. Filem ini telah mula ditayangkan sejak 13 Julai 2017 dan telah mendapat pandangan bercampur (positif dan negetif) di kalangan penonton. Best ke tak? (Amaran : Mungkin ada Spoiler!)

SENARAI MOVIE REVIEW

Wish Upon - Movie Review
Wish Upon - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Sinopsis Wish Upon
Filem Wish Upon yang berdurasi selama 2 Jam 17 Minit ini mengisahkan tentang seorang pelajar sekolah tinggi, Claire Shannon, tidak mempunyai kehidupan yang senang; ibunya telah membunuh diri 12 tahun lalu, bapanya seorang pengutip barangan buangan dan dia sering dibuli di sekolah. Satu hari, bapanya telah membawa balik sebuah kotak muzik misteri. Apabila Claire mendapati ia adalah kotak magik yang boleh menunaikan impiannya, dia mula menggunakannya untuk mencapai kehidupan sempurna seperti yang diinginkan. Sebagaimana permintaannya membawa kegembiraan dan kejayaan, orang di sekelilingnya mula mati dalam keadaan ngeri setiap kali dia membuat permintaan. - sumber : cinema.com.my (Trailer Wish Upon 2017)

Wish Upon - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Filem yang menelan belanja hampir $12 juta ini merupakan arahan Stacy Keach dan  ia membariskan pelakon seperti Joey King, Ryan Phillippe, Ki Hong Lee, Mitchell Slaggert dan ramai lagi. Filem ini diklasifikasikan untuk tontonan 13 tahun keatas (P13) dan ditayangkan dalam format 2D sahaja. Setakat ini (2 Ogos 2017), Filem Wish Upon telah mengutip sebanyak $19.2 juta. | Wish Upon - Movie Review

Wish Upon - Movie Review
Wish Upon Poster
photo credit to comingsoon.net

Review Wish Upon
Masa tengok trailer filem ni terus rasa nak pergi tengok, siap ajak Mawardi tengok sekali masa ni haha. Dalam keadaan teruja nak menonton, sudah semestinya seorang Momi nervous bila tengok filem seram macam ni, jantung berdegup laju. Terus terang filem ini adalah filem misteri dan lebih kepada ngeri sebenarnya.

Wish Upon - Movie Review
Wish Upon - Movie Review
photo credit to comingsoon.net

Perjalanan filem ini pada awalnya agak perlahan sedikit sehinggalah Claire jumpa sebuah kotak 'wish' tu, semuanya jadi semakin teruja hehe. Filem ni sememangnya mendebarkan Momi, sebab ada banyak adengan yang ngeri tapi tak ngeri sangat (sebab tak tunjuk pon), lagi-lagi semasa pertukaran 'wish' ke 'nyawa' tu. Dalam pertengahan cerita, baru teringat filem ni lebih kurang siri filem 'Final Destination', dimana semua perkara berlaku nampak seperti kemalangan, bukan pembunuhan. Masa permintaan terakhir tu memang sangat mendebarkan. | Wish Upon - Movie Review

Keseluruhannya, sebuah filem yang okay sahaja untuk ditonton, sila belum tengok mungkin boleh tunggu muat turun je ler haha. Hati-hati dengan permintaan anda, takut nanti diganti dengan nyawa. ah gitu haha.

Berapa Bintang?
Dengan ini, Momi nak bagi
3 / 5 
BINTANG
Poster Wish Upon 2017 Download | Wish Upon 2017 Subtitle | Sinopsis Wish Upon 2017 Synopsis | Poster Wish Upon 2017 Review | Wish Upon 2017 Malay Subtitle | Wish Upon 2017 Torrent | Review filem Wish Upon 2017 | Barisan pelakon Wish Upon 2017 |  Review filem Wish Upon 2017 Bahasa Melayu | Review Wish Upon Malay 

أغسطس 03, 2017
National Churros Eating Championship - Street Churros

National Churros Eating Championship - Street Churros | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Anda peminat churros? Tahukah anda bahawa sekarang sedang berlangsungnya National Churros Eating Championship yang dianjurkan oleh Street Churros yang pemenangnya bakal memenangi hadiah utama 'Makan Churros selama Setahun'. Memang menarik !

National Churros Eating Championship - Street Churros
Briefing sebelum pertandingan bermula

Pada 29 Julai yang lalu, Momi berkesempatan untuk hadiri ke pusingan ke-3 National Churros Eating Championship di Street Churros Empire Shopping Gallery, Subang Jaya. Pertandingan ini bermula dalam pukul 3.00 petang dan sangat meriah dengan kehadiran peserta dan para penyokong yang sangat 'havoc'!

National Churros Eating Championship - Street Churros
Churrosss!

Sebanyak 3 kumpulan yang bertanding untuk  National Churros Eating Championship ini iaitu Kumpulan A - Churritos, Kumpulan B - Suplex City dan Kumpulan C - Topokki. Setiap kumpulan dibekalkan dengan 30 batang Churros iaitu 10 perisa cinnamon , 10 chocolate dan 10 lagi perisa cheese untuk dihabiskan dalam masa 15 minit. Jika 30 batang Churros habis sebelum tamat masa, akan ditambah dan boleh makan sebanyak yang mungkin.

National Churros Eating Championship - Street Churros
Kumpulan Churritos sedang cuba makan sebanyak yang mungkin.

National Churros Eating Championship - Street Churros
Sampai juling mata nak habiskan Churros ya? Kumpulan Suplex City hehe.

National Churros Eating Championship - Street Churros
Kumpulan Topokki tetap cool walaupun dalam pertandingan hehe.

Announcement time! Pemenang bagi pusingan ke-3 National Churros Eating Championship ialah kumpulan B - Suplex City dengan markah sebanyak 18 mata. Mereka membawa pulang RM200 Street Churros Gift Voucher + RM100 Softfree Cash Voucher. Tempat Ke-2 menjadi milik Kumpulan C - Topokki dan ketiga milik Kumpulan A - Churritos.  Bagi kategori "Man of the Match" pula dimenangi oleh anggota kumpulan Suplex City. Tahniah diucapkan. Kumpulan Suplex City bakal bertanding di peringkat akhir yang akan diadakan di Berjaya Time Square, Kuala Lumpur tidak lama lagi. Terima kasih kepada para penaja rasmi National Churros Eating Championship iaitu Cornery - The Popcorn Gallery dan Softree.

National Churros Eating Championship - Street Churros
Juara Pusingan 3 - Kumpulan Suplex City

National Churros Eating Championship - Street Churros
Pemenang 'Man of the Match'

National Churros Eating Championship - Street Churros
Group Photo Kumpulan Yang Bertanding

Anda ingin sertai National Churros Eating Championship yang dianjurkan oleh Street Churros? Jangan lepaskan peluang ya! Masih ada lagi tiga (3) lokasi cawangan Street Churros yang bakal adakan pertandingan ini iaitu 5 Ogos 2017 (IOI City Mall, Putrajaya), 12 Ogos 2017 (MyTOWN Shopping Centre, Cheras) dan 19 Ogos 2017 (Sky Avenue, Genting Highlands). Jika berminat, sila isi form yang disediakan disini. | National Churros Eating Championship - Street Churros 

National Churros Eating Championship - Street Churros

Masih ada masa lagi untuk anda sertai National Churros Eating Championship ini. Cepat-cepat daftarkan diri bersama dua (2) lagi rakan anda untuk memenuhi syarat Wajib pertandingan ini. Untuk maklumat lanjut mengenai Street Churros dan National Churros Eating Championship, layari:

Instagram : @streetchurrosmy
Ms Izzati: 017-4905098
Ms Choco: 018-6699290


National Churros Eating Championship - Street Churros

National Churros Eating Championship - Street Churros

National Churros Eating Championship - Street Churros | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais ! Anda peminat churros? Tahukah anda bahawa sekarang sedang berlangsungnya National Churros Eating Championship yang dianjurkan oleh Street Churros yang pemenangnya bakal memenangi hadiah utama 'Makan Churros selama Setahun'. Memang menarik !

National Churros Eating Championship - Street Churros
Briefing sebelum pertandingan bermula

Pada 29 Julai yang lalu, Momi berkesempatan untuk hadiri ke pusingan ke-3 National Churros Eating Championship di Street Churros Empire Shopping Gallery, Subang Jaya. Pertandingan ini bermula dalam pukul 3.00 petang dan sangat meriah dengan kehadiran peserta dan para penyokong yang sangat 'havoc'!

National Churros Eating Championship - Street Churros
Churrosss!

Sebanyak 3 kumpulan yang bertanding untuk  National Churros Eating Championship ini iaitu Kumpulan A - Churritos, Kumpulan B - Suplex City dan Kumpulan C - Topokki. Setiap kumpulan dibekalkan dengan 30 batang Churros iaitu 10 perisa cinnamon , 10 chocolate dan 10 lagi perisa cheese untuk dihabiskan dalam masa 15 minit. Jika 30 batang Churros habis sebelum tamat masa, akan ditambah dan boleh makan sebanyak yang mungkin.

National Churros Eating Championship - Street Churros
Kumpulan Churritos sedang cuba makan sebanyak yang mungkin.

National Churros Eating Championship - Street Churros
Sampai juling mata nak habiskan Churros ya? Kumpulan Suplex City hehe.

National Churros Eating Championship - Street Churros
Kumpulan Topokki tetap cool walaupun dalam pertandingan hehe.

Announcement time! Pemenang bagi pusingan ke-3 National Churros Eating Championship ialah kumpulan B - Suplex City dengan markah sebanyak 18 mata. Mereka membawa pulang RM200 Street Churros Gift Voucher + RM100 Softfree Cash Voucher. Tempat Ke-2 menjadi milik Kumpulan C - Topokki dan ketiga milik Kumpulan A - Churritos.  Bagi kategori "Man of the Match" pula dimenangi oleh anggota kumpulan Suplex City. Tahniah diucapkan. Kumpulan Suplex City bakal bertanding di peringkat akhir yang akan diadakan di Berjaya Time Square, Kuala Lumpur tidak lama lagi. Terima kasih kepada para penaja rasmi National Churros Eating Championship iaitu Cornery - The Popcorn Gallery dan Softree.

National Churros Eating Championship - Street Churros
Juara Pusingan 3 - Kumpulan Suplex City

National Churros Eating Championship - Street Churros
Pemenang 'Man of the Match'

National Churros Eating Championship - Street Churros
Group Photo Kumpulan Yang Bertanding

Anda ingin sertai National Churros Eating Championship yang dianjurkan oleh Street Churros? Jangan lepaskan peluang ya! Masih ada lagi tiga (3) lokasi cawangan Street Churros yang bakal adakan pertandingan ini iaitu 5 Ogos 2017 (IOI City Mall, Putrajaya), 12 Ogos 2017 (MyTOWN Shopping Centre, Cheras) dan 19 Ogos 2017 (Sky Avenue, Genting Highlands). Jika berminat, sila isi form yang disediakan disini. | National Churros Eating Championship - Street Churros 

National Churros Eating Championship - Street Churros

Masih ada masa lagi untuk anda sertai National Churros Eating Championship ini. Cepat-cepat daftarkan diri bersama dua (2) lagi rakan anda untuk memenuhi syarat Wajib pertandingan ini. Untuk maklumat lanjut mengenai Street Churros dan National Churros Eating Championship, layari:

Instagram : @streetchurrosmy
Ms Izzati: 017-4905098
Ms Choco: 018-6699290


أغسطس 03, 2017