Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "Transformers : Age of Extinction" atau lebih dikenali "Transformers 4". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 26 Jun 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

#MovieReview "Transformers: Age of Extinction"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "Transformers : Age of Extinction" atau lebih dikenali "Transformers 4". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 26 Jun 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

يونيو 29, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bulan Ramadan memang dinanti-nantikan oleh setiap umat Islam dari seluruh negara. Pada 27 Jun telah diumumkan bahawa 1 Ramadan 1435H jatuh pada Ahad, 29 Jun 2014. Jadi dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa ye! hee Nanti jangan lupa baca niat puasa, kebiasaanya dari kecil lagik mak ayah ajar baca niat harian :


Sama seperti tahun lepas, semoga dapat mengecilkan sikit badan ni, tak kurus pon takpe. hehe InsyaAllah I Can Do It! Tapi jangan la sampai ambik benda ni pulak eh? haha


Untuk pengetahuan korang, tema blog ni akan berubah dalam bulan Ogos atau September 2014 (masih dalam perancangan), so beri peluang sambut Anniverssary lama sikit. Terima kasih pada yang masih lagi hantar gambar kat saya, setakat ni dalam 68 gambar ade dalam tangan. :) okeylah. Selamat berpuasa ye! Jangan pulak buat buat lupa hehe Salam Ramadan. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ Jom gelak-gelak dengan video yang disediakan : 

SALAM RAMADAN 1435H


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bulan Ramadan memang dinanti-nantikan oleh setiap umat Islam dari seluruh negara. Pada 27 Jun telah diumumkan bahawa 1 Ramadan 1435H jatuh pada Ahad, 29 Jun 2014. Jadi dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa ye! hee Nanti jangan lupa baca niat puasa, kebiasaanya dari kecil lagik mak ayah ajar baca niat harian :


Sama seperti tahun lepas, semoga dapat mengecilkan sikit badan ni, tak kurus pon takpe. hehe InsyaAllah I Can Do It! Tapi jangan la sampai ambik benda ni pulak eh? haha


Untuk pengetahuan korang, tema blog ni akan berubah dalam bulan Ogos atau September 2014 (masih dalam perancangan), so beri peluang sambut Anniverssary lama sikit. Terima kasih pada yang masih lagi hantar gambar kat saya, setakat ni dalam 68 gambar ade dalam tangan. :) okeylah. Selamat berpuasa ye! Jangan pulak buat buat lupa hehe Salam Ramadan. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ Jom gelak-gelak dengan video yang disediakan : 

يونيو 28, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe

200TH SPECIAL : BEST MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe

يونيو 25, 2014


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua. Selalunya kita masuk dalam panggung wayang mesti nampak ramai orang dengan kawan-kawan atau pasangan. Saya jugak pernah nampak ada orang tu tengok seorang diri. Korang pernah tak tengok wayang seorang diri? Okeylah, Jumaat lepas (20 Jun 2014), saya buat satu cabaran sendiri untuk tengok wayang seorang diri Sometimes kita akan tertanya, sorang je ke dia ni? (bagi yang selalu memerhati persekitaran mereka. haha)


Wayang tu start pukul 6.00 petang. Lepas beratur beli bebola ayam (besar) dan air Fanta Anggur, tunggulah sampai pukul 6.00 petang. Mula-mula rasa pelik sikit sebab mase masuk panggung tu takde orang lagi. Lepas tu masa iklan tu macam biasalah, makan dulu kan. Pastu baru ada beberapa orang masuk. Paling lawak bile ade part kelakar dalam cerita tu, tergelak over pulak. Lepas gelak tu cakap dalam hati *kenapa la gelak kuat sangat? >..<* haha Lepas tu teruskan gelak kuat-kuat. Nasib la tengok cerita yang boleh gelak-gelak, kalau cerita hantu ni mau dah tido. ahahhaa Yang tak bestnye pulak bile sesuatu watak tu suka tengok reaksi kawan dengan beberapa scene. Takkan nak pandang orang yang tak kenal pulak kan? haha


Kesimpulannya, tengok wayang sorang ni best jugak. Tak perlu fikir pasal orang lain, cuma boleh fokus dekat movie 100% (make sure tutup la phone tu eh. haha). Bagi saya best atau bosan, bergantung kepada movie tu jugak. hee Mungkin lepas ni boleh dah kot pergi tengok sorang-sorang kalau takde teman. hehe Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

Tengok wayang seorang diri, Best atau Bosan?



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua. Selalunya kita masuk dalam panggung wayang mesti nampak ramai orang dengan kawan-kawan atau pasangan. Saya jugak pernah nampak ada orang tu tengok seorang diri. Korang pernah tak tengok wayang seorang diri? Okeylah, Jumaat lepas (20 Jun 2014), saya buat satu cabaran sendiri untuk tengok wayang seorang diri Sometimes kita akan tertanya, sorang je ke dia ni? (bagi yang selalu memerhati persekitaran mereka. haha)


Wayang tu start pukul 6.00 petang. Lepas beratur beli bebola ayam (besar) dan air Fanta Anggur, tunggulah sampai pukul 6.00 petang. Mula-mula rasa pelik sikit sebab mase masuk panggung tu takde orang lagi. Lepas tu masa iklan tu macam biasalah, makan dulu kan. Pastu baru ada beberapa orang masuk. Paling lawak bile ade part kelakar dalam cerita tu, tergelak over pulak. Lepas gelak tu cakap dalam hati *kenapa la gelak kuat sangat? >..<* haha Lepas tu teruskan gelak kuat-kuat. Nasib la tengok cerita yang boleh gelak-gelak, kalau cerita hantu ni mau dah tido. ahahhaa Yang tak bestnye pulak bile sesuatu watak tu suka tengok reaksi kawan dengan beberapa scene. Takkan nak pandang orang yang tak kenal pulak kan? haha


Kesimpulannya, tengok wayang sorang ni best jugak. Tak perlu fikir pasal orang lain, cuma boleh fokus dekat movie 100% (make sure tutup la phone tu eh. haha). Bagi saya best atau bosan, bergantung kepada movie tu jugak. hee Mungkin lepas ni boleh dah kot pergi tengok sorang-sorang kalau takde teman. hehe Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

يونيو 22, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "CEO" (CEO The Movie). Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 12 Jun 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

#MovieReview "CEO"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "CEO" (CEO The Movie). Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 12 Jun 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

يونيو 21, 2014