Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Hari ni Selasa, 8 April 2014. Entri kali ini nak review sikit pasal filem terbaru dari Marvel, "Captain America : The Winter Soldier" atau lebih senang "Captain America 2". Baru direleasekan minggu lepas 4 April 2014. Memang masa tengok ni penuh panggung! No wonderlah kutipan filem ni selepas beberapa hari direleasekan sebanyak $302,123,721. Mengenai filem ini, jalan cerita dia lebih menarik berbanding filem yang pertama, mungkin faktor masa cerita ni. hehe Filem ke-2 ni lebih banyak aksi dan lawan, tak lupa banyak meletop! BOOM! Dalam filem ni jugak menampilkan "Black Widow". Sambungan filem Captain America ke-3 akan direleasekan pada 6 Mei 2016. Tak lupa, filem Avangers ke-2, "Avengers: Age of Ultron" pada 1 Mei 2015! Tak sabar hehe Untuk maklumat lanjut, silalah menonton di wayang ye. Puas hati! hehe Jadi saya beri 4.8/5 Bintang. hee okeylah sampai disini entri kali ini , jumpa dientri seterusnya esokk! Assalamualaikum & Adios! ^__^


RANDOM AWESOME #17 : Review "Captain America : The Winter Soldier"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada semua pembaca sekalian. Hari ni Selasa, 8 April 2014. Entri kali ini nak review sikit pasal filem terbaru dari Marvel, "Captain America : The Winter Soldier" atau lebih senang "Captain America 2". Baru direleasekan minggu lepas 4 April 2014. Memang masa tengok ni penuh panggung! No wonderlah kutipan filem ni selepas beberapa hari direleasekan sebanyak $302,123,721. Mengenai filem ini, jalan cerita dia lebih menarik berbanding filem yang pertama, mungkin faktor masa cerita ni. hehe Filem ke-2 ni lebih banyak aksi dan lawan, tak lupa banyak meletop! BOOM! Dalam filem ni jugak menampilkan "Black Widow". Sambungan filem Captain America ke-3 akan direleasekan pada 6 Mei 2016. Tak lupa, filem Avangers ke-2, "Avengers: Age of Ultron" pada 1 Mei 2015! Tak sabar hehe Untuk maklumat lanjut, silalah menonton di wayang ye. Puas hati! hehe Jadi saya beri 4.8/5 Bintang. hee okeylah sampai disini entri kali ini , jumpa dientri seterusnya esokk! Assalamualaikum & Adios! ^__^


أبريل 08, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Soalan yang sama setiap entri, apa khabar? Harap semuanya sihat selalu. Kalau tak sihat, jangan lupa makan ubat ye. Haa nak tanya selalu kalau hujung minggu korang ke mana je? Kalau saya selalunya mesti ada je aktiviti keluar jalan-jalan bersama keluarga, kadang-kadang dengan kawan-kawan. Ni la nak cerita pasal hujung minggu lepas; 5 April & 6 April.

selfie

Sabtu (5 April) pergi ke Seri Iskandar nak amek barang si Amy yang dah habis semester 1 dia kat UiTM sana. Kalau pergi sana mestilah kene jalan-jalan dulu kan kat sana. hee Sampai sana simpan semua barang dia dalam kereta, pastu rehat solat jap. Lepas tu memasing dah lapa jadi kitorang carilah kedai makan sekitar Seri Iskandar. Amy kata banyak sangat kedai makan , susah nak cari  makan kat mana. haha Kitorang pon pilih kedai Nasi Ayam. Makan memang kenyang! Puass! hehe 



Lepas makan tu ingat nak pergilah jualan gudang sekali hujan pulak. Jadi kitorang menyinggah tempat tumpuan ramai student sana, D-mall atau lebih dikenali dengan 'Billion'. Amy kata situ baru bukak panggung wayang, wah seronok la korang nengok wayang ye. hehe Memang lama gak lepak sana, main game mesin tu dan macam biasa cari photobooth. hahaha Menghabiskan duit je kat sana, nasib 1 token 50 sen je. haha Dalam pukul 6 tu, kitorang pon naik balik tapi Amy stay sana lagi ada event ape tah. Jadi bye bye Amy haha


Ahad (6 April) pulak, pergi Wedding Sis Aida dan Abang Zack. Wee Selamat Pengantin baru kepada mereka. Majlis yang sangat kelasss.. Paling comel masa makan beradab tu pengantin berdua je so sweet hee Nora bagi empat bintang ye. hee Sempat gak bergambar bersama pengantin. Cantik okey Sis Aida kiter. hehe Semoga berbahagia sehingga ke anak cucu cicit dan selamanya. Terima kasih kepada Kak Ros sebab bawakkan saya kesana jugak. hee


Ahad tidak habis disitu je eh? haha Lepas tu, Kak Ros hantar sampai rumah. Naik kereta lain, bersama Abang Iju & Abadik ke pusat Karaoke. Kitorang bayar yang 3 jam punya. haaa Memang puas la diorang menyanyi. Saya kurang menyanyi kerana malas sikit. haha Haa lepas karaoke marilah kita menikmati meat ball di Ikea. hehe Ikea tu, mana pernah tak ramai orang, penuh saje! haha Dah teringin sangat sebab paksa Abadik belanja masalahnya. haha Memang puas, beli yang 15 ketul punya. Haihh~ masih terngiang rasanya. hahaa Terima kasih Abadik belanjers. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya esok! ;D Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ 

RANDOM AWESOME #16 : 'Weekend' Itu


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Soalan yang sama setiap entri, apa khabar? Harap semuanya sihat selalu. Kalau tak sihat, jangan lupa makan ubat ye. Haa nak tanya selalu kalau hujung minggu korang ke mana je? Kalau saya selalunya mesti ada je aktiviti keluar jalan-jalan bersama keluarga, kadang-kadang dengan kawan-kawan. Ni la nak cerita pasal hujung minggu lepas; 5 April & 6 April.

selfie

Sabtu (5 April) pergi ke Seri Iskandar nak amek barang si Amy yang dah habis semester 1 dia kat UiTM sana. Kalau pergi sana mestilah kene jalan-jalan dulu kan kat sana. hee Sampai sana simpan semua barang dia dalam kereta, pastu rehat solat jap. Lepas tu memasing dah lapa jadi kitorang carilah kedai makan sekitar Seri Iskandar. Amy kata banyak sangat kedai makan , susah nak cari  makan kat mana. haha Kitorang pon pilih kedai Nasi Ayam. Makan memang kenyang! Puass! hehe 



Lepas makan tu ingat nak pergilah jualan gudang sekali hujan pulak. Jadi kitorang menyinggah tempat tumpuan ramai student sana, D-mall atau lebih dikenali dengan 'Billion'. Amy kata situ baru bukak panggung wayang, wah seronok la korang nengok wayang ye. hehe Memang lama gak lepak sana, main game mesin tu dan macam biasa cari photobooth. hahaha Menghabiskan duit je kat sana, nasib 1 token 50 sen je. haha Dalam pukul 6 tu, kitorang pon naik balik tapi Amy stay sana lagi ada event ape tah. Jadi bye bye Amy haha


Ahad (6 April) pulak, pergi Wedding Sis Aida dan Abang Zack. Wee Selamat Pengantin baru kepada mereka. Majlis yang sangat kelasss.. Paling comel masa makan beradab tu pengantin berdua je so sweet hee Nora bagi empat bintang ye. hee Sempat gak bergambar bersama pengantin. Cantik okey Sis Aida kiter. hehe Semoga berbahagia sehingga ke anak cucu cicit dan selamanya. Terima kasih kepada Kak Ros sebab bawakkan saya kesana jugak. hee


Ahad tidak habis disitu je eh? haha Lepas tu, Kak Ros hantar sampai rumah. Naik kereta lain, bersama Abang Iju & Abadik ke pusat Karaoke. Kitorang bayar yang 3 jam punya. haaa Memang puas la diorang menyanyi. Saya kurang menyanyi kerana malas sikit. haha Haa lepas karaoke marilah kita menikmati meat ball di Ikea. hehe Ikea tu, mana pernah tak ramai orang, penuh saje! haha Dah teringin sangat sebab paksa Abadik belanja masalahnya. haha Memang puas, beli yang 15 ketul punya. Haihh~ masih terngiang rasanya. hahaa Terima kasih Abadik belanjers. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya esok! ;D Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ 

أبريل 07, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Harap semuanya sihat sejahtera. Cuba senyum sikit? Kan manis tu. haha Okeylah minggu lepas 28 Mac sampai 30 Mac 2014 saya bertandang ke rumah kawan saya, Ara Kimora. Alaa Ara yang cantik dan kelakar tu. (dipaksa taip) haha Selepas 18 hari tak jumpa sejak 9 Mac hari tu [Klik sini untuk entri 9 Mac 2014], macam tak jumpa 10 tahun. haha Jom baca kisah ke sana. hee


28 Mac 2014, Jumaat : Lepas balik kerja je, terus bersiap-siap nak ke Seremban. Macam biasa akan naik Keretapi Tanah Melayu (KTM) ke sana. Perjalanan mengambil masa selama 1 jam 40 minit kalau tak silap. Dari ramai gilers orang sampai takde orang, dari berdiri sampai ke duduk baru la sampai Seremban. hee Setibanya disana, terus call Ara tanya kat mana. Beberapa minit lepas tu, dah sampai. Sebelum ke rumah Ara, Mama ajak pergi makan malam dekat "Marry Brown" kat Mydin kecik. Fuh~~ kenyang makan burger dengan bubur yang Mama orderkan. Alhamdulillah~ Lepas makan tu, asyik gelak tengok si Wawa dengan Aniq yang lawak. hahaha Adoii~~ Lepas tu, kitorang pon terus ke rumah Mama.


29 Mac 2014, Sabtu : Bangun jam 8 pagi, sempat berborak dengan Mama & Ara. Semestinya borak benda yang lawak. haha Pastu Ara paksa pergi mandi hahaha Lepas siap-siap, kitorang terus keluar. Sebelum ke Jusco Seremban 2, pergi cuci kereta kejap. Tapi nak dekat 45 minit jugaklah hahaha Mase tu mula dah posing mengarut haha Selepas itu, barulah gerak ke destinasi yang nak dituju.


Setibanya je disana, terus pergi tengok tiket wayang. Kami memilih "Zombi Kilang Biskut" untuk ditonton. Wayang tu pukul 11.30 pagi. Lepas beli tiket, book bilik karaoke pulak. Harga RM24++ (Biasa) dan RM15++ (Student). Lepas book, kami ke Mc Donalds untuk sarapan pagi (walaupun dah pukul 11 pagi. haha) Makan punya makan punya makan, dah pukul 11.30 pagi , kitorang terus ke panggung wayang TGV.


Selepas tengok wayang, kitorang jalan-jalan sekejap. Wayang habis awal pulak, lepas tu karaoke mula pukul 2 petang, so banyak lagi masa. Kitorang jalan-jalan dekat dalam Seremban tu, Ara nak carik kasut bagai. haha Lepas beli kasut, jalan-jalan lagi pastu cari photobooth yang comel comel tu. haha Dengan bayaran token RM13 ringgit, korang akan dapat 2 keping gambar. Macam-macam posing keluar , serius lawak! hahaa


Kerana keseronokan bergambar, lupa pulak karaoke dah mula. Lewat dalam 10 minit pulak. lol haha Masa diberi selama 3 jam, menyanyi lah puas-puas. haha Macam biasa cari lagu GERAK KHAS takde pulak *kecewa~* jadi kitorang pilih je la pape lagu pon hahaa. Antara lagu yang kitorang pilih ; Let It Go, Takkan Terpisah, Kini, Untukmu, Aidilfitri Di Alaf Baru, Dendang Perantau, Janji Manismu dan banyak lagi. hahaha Nyanyi lagu raya memang style kami hahaa 3 jam berlalu, setelah puas menyanyi terasa lapar la pulak. Jadi saya memaksa Ara makan KFC. haha Tujuan asal memang nak makan KFC dengan Ara. haha Setiap kali keluar tak pernah miss KFC hahaa Mase tu macam-macam cerita #throwback keluar hehe Tak lupa jugak duduk atas kerusi urut tu, RM1 untuk 3 minit. hahaa


Malam tu pulak saya dengan Ara sekeluarga pergi makan kat luar. hee Terima kasih kerana belanja makan malam. Sedappp ;) Lepas tu, mase balik ade ternampak Fun Fair, terus menyinggah sekejap. haha Memang main macam-macam seperti main kereta, naik roda ferris, main tangkap itik mainan dan macam-macam lagi. Sangat seronok. Dapat la beberapa patung lawak. hehe


30 Mac 2014, Ahad : Bangun 8 pagi jugak. Pagi tu kitorang nak ke Port Dickson sekejap, nak kemas rumah Ara lagi satu. hee Lepas kemas tu, Aniq, Aqilah dan Wawa pulak. Kitorang lepak-lepak jap pastu pergi pasaraya dekat Port Dickson. Seronok shopping barang dapur bersama keluarga Ara. haha Lepas shopping, Mama Jee belanja aiskrim. Nyum Nyum~~ Selepas itu saje menyinggah dekat hotel mahal, saja nak bergambar hahaha Konon-konon pergi bercuti tepi pantai gitu, padahal bergambar je. haha adoii. Lepak-lepak kejap pastu terus hantar saya dekat KTM Seremban dan saya pulang. hee Jom tengok beberapa kenangan yang sempat dirakam :



 Hasil tangkap itik mainan haha

Kudap-kudapan 

 Sebelum keluar. haha


Sebelum guna mesin gambar tu haha

main Bingo. tapi masih tak faham haha


motif? haha

Suasana Fun Fair hehe

acah-acah check out. haha

shoppings. hehe

Haa begitulah kisahnya ke Seremban kali ini. Ini rasanya kali ke-5 jejak kesana. Terima kasih buat keluarga Mama Jee/ Ara Kimora sebab sudi bagi saya tumpang 3 hari 2 malam kat rumah. Seronok sangat. hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ini, jumpa di entri seterusnya Isnin . Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


KUALA LUMPUR → SEREMBAN 『28, 29 & 30 MAC 2014』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Harap semuanya sihat sejahtera. Cuba senyum sikit? Kan manis tu. haha Okeylah minggu lepas 28 Mac sampai 30 Mac 2014 saya bertandang ke rumah kawan saya, Ara Kimora. Alaa Ara yang cantik dan kelakar tu. (dipaksa taip) haha Selepas 18 hari tak jumpa sejak 9 Mac hari tu [Klik sini untuk entri 9 Mac 2014], macam tak jumpa 10 tahun. haha Jom baca kisah ke sana. hee


28 Mac 2014, Jumaat : Lepas balik kerja je, terus bersiap-siap nak ke Seremban. Macam biasa akan naik Keretapi Tanah Melayu (KTM) ke sana. Perjalanan mengambil masa selama 1 jam 40 minit kalau tak silap. Dari ramai gilers orang sampai takde orang, dari berdiri sampai ke duduk baru la sampai Seremban. hee Setibanya disana, terus call Ara tanya kat mana. Beberapa minit lepas tu, dah sampai. Sebelum ke rumah Ara, Mama ajak pergi makan malam dekat "Marry Brown" kat Mydin kecik. Fuh~~ kenyang makan burger dengan bubur yang Mama orderkan. Alhamdulillah~ Lepas makan tu, asyik gelak tengok si Wawa dengan Aniq yang lawak. hahaha Adoii~~ Lepas tu, kitorang pon terus ke rumah Mama.


29 Mac 2014, Sabtu : Bangun jam 8 pagi, sempat berborak dengan Mama & Ara. Semestinya borak benda yang lawak. haha Pastu Ara paksa pergi mandi hahaha Lepas siap-siap, kitorang terus keluar. Sebelum ke Jusco Seremban 2, pergi cuci kereta kejap. Tapi nak dekat 45 minit jugaklah hahaha Mase tu mula dah posing mengarut haha Selepas itu, barulah gerak ke destinasi yang nak dituju.


Setibanya je disana, terus pergi tengok tiket wayang. Kami memilih "Zombi Kilang Biskut" untuk ditonton. Wayang tu pukul 11.30 pagi. Lepas beli tiket, book bilik karaoke pulak. Harga RM24++ (Biasa) dan RM15++ (Student). Lepas book, kami ke Mc Donalds untuk sarapan pagi (walaupun dah pukul 11 pagi. haha) Makan punya makan punya makan, dah pukul 11.30 pagi , kitorang terus ke panggung wayang TGV.


Selepas tengok wayang, kitorang jalan-jalan sekejap. Wayang habis awal pulak, lepas tu karaoke mula pukul 2 petang, so banyak lagi masa. Kitorang jalan-jalan dekat dalam Seremban tu, Ara nak carik kasut bagai. haha Lepas beli kasut, jalan-jalan lagi pastu cari photobooth yang comel comel tu. haha Dengan bayaran token RM13 ringgit, korang akan dapat 2 keping gambar. Macam-macam posing keluar , serius lawak! hahaa


Kerana keseronokan bergambar, lupa pulak karaoke dah mula. Lewat dalam 10 minit pulak. lol haha Masa diberi selama 3 jam, menyanyi lah puas-puas. haha Macam biasa cari lagu GERAK KHAS takde pulak *kecewa~* jadi kitorang pilih je la pape lagu pon hahaa. Antara lagu yang kitorang pilih ; Let It Go, Takkan Terpisah, Kini, Untukmu, Aidilfitri Di Alaf Baru, Dendang Perantau, Janji Manismu dan banyak lagi. hahaha Nyanyi lagu raya memang style kami hahaa 3 jam berlalu, setelah puas menyanyi terasa lapar la pulak. Jadi saya memaksa Ara makan KFC. haha Tujuan asal memang nak makan KFC dengan Ara. haha Setiap kali keluar tak pernah miss KFC hahaa Mase tu macam-macam cerita #throwback keluar hehe Tak lupa jugak duduk atas kerusi urut tu, RM1 untuk 3 minit. hahaa


Malam tu pulak saya dengan Ara sekeluarga pergi makan kat luar. hee Terima kasih kerana belanja makan malam. Sedappp ;) Lepas tu, mase balik ade ternampak Fun Fair, terus menyinggah sekejap. haha Memang main macam-macam seperti main kereta, naik roda ferris, main tangkap itik mainan dan macam-macam lagi. Sangat seronok. Dapat la beberapa patung lawak. hehe


30 Mac 2014, Ahad : Bangun 8 pagi jugak. Pagi tu kitorang nak ke Port Dickson sekejap, nak kemas rumah Ara lagi satu. hee Lepas kemas tu, Aniq, Aqilah dan Wawa pulak. Kitorang lepak-lepak jap pastu pergi pasaraya dekat Port Dickson. Seronok shopping barang dapur bersama keluarga Ara. haha Lepas shopping, Mama Jee belanja aiskrim. Nyum Nyum~~ Selepas itu saje menyinggah dekat hotel mahal, saja nak bergambar hahaha Konon-konon pergi bercuti tepi pantai gitu, padahal bergambar je. haha adoii. Lepak-lepak kejap pastu terus hantar saya dekat KTM Seremban dan saya pulang. hee Jom tengok beberapa kenangan yang sempat dirakam :



 Hasil tangkap itik mainan haha

Kudap-kudapan 

 Sebelum keluar. haha


Sebelum guna mesin gambar tu haha

main Bingo. tapi masih tak faham haha


motif? haha

Suasana Fun Fair hehe

acah-acah check out. haha

shoppings. hehe

Haa begitulah kisahnya ke Seremban kali ini. Ini rasanya kali ke-5 jejak kesana. Terima kasih buat keluarga Mama Jee/ Ara Kimora sebab sudi bagi saya tumpang 3 hari 2 malam kat rumah. Seronok sangat. hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ini, jumpa di entri seterusnya Isnin . Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


أبريل 04, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera pembaca sekalian. Hari ini Rabu, 2 April 2014. Haa selamat membaca WORDLESS WEDNESDAY pertama saya! hee Gambar diatas masa kursus dekat Port Dickson bersama rakan seofis saya. Setiap Isnin hingga Jumaat mesti akan jumpa mereka-mereka ni. Mereka ni macam keluarga sendiri , maklumlah saya paling muda dalam opis tu. ececece.. hahahaa Okey ini adalah buat pertama kalinya menghadiri kursus dan menguruskan kursus (sebahagian dari Urusetia; Uruskan Bas) sangat best! Seronok dapat makan (6 kali sehari.. ha ha ha!), ada mandi manda, sukaneka dan sesi kelas. Paling best mase ni potong kek, diorang buat suprise birthday okey! haha Malam tu pulak seronok makan BBQ, macam-macam ada, kenyang perut! hahaa Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Simple je kan. Kalau dapat pergi kursus, korang pergi okey (untuk yang dah bekerja je ye~ hehe) Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

RANDOM AWESOME #15 : 1st Wordless Wednesday


Assalamualaikum & Salam Sejahtera pembaca sekalian. Hari ini Rabu, 2 April 2014. Haa selamat membaca WORDLESS WEDNESDAY pertama saya! hee Gambar diatas masa kursus dekat Port Dickson bersama rakan seofis saya. Setiap Isnin hingga Jumaat mesti akan jumpa mereka-mereka ni. Mereka ni macam keluarga sendiri , maklumlah saya paling muda dalam opis tu. ececece.. hahahaa Okey ini adalah buat pertama kalinya menghadiri kursus dan menguruskan kursus (sebahagian dari Urusetia; Uruskan Bas) sangat best! Seronok dapat makan (6 kali sehari.. ha ha ha!), ada mandi manda, sukaneka dan sesi kelas. Paling best mase ni potong kek, diorang buat suprise birthday okey! haha Malam tu pulak seronok makan BBQ, macam-macam ada, kenyang perut! hahaa Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Simple je kan. Kalau dapat pergi kursus, korang pergi okey (untuk yang dah bekerja je ye~ hehe) Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

أبريل 02, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Hari ini bermula lagi hari baru dan bulan baru untuk 2014. Hari ni dah hari Selasa, 1 April 2014. Wah wah dah masuk bulan April dah kite ye. hehe Tak banyak nak bercerita, semoga bulan April ini lebih baik dari sebelumnya, dipermudahkan segala urusan, semoga sihat tubuh badan, rezeki bertambah dan banyak lagi. hee Haa Hari ni jugak merupakan ulang tahun ke-68 tempat kerja saya, Happy Besday! hehe Jom dengar lagu ni :


Lirik Bila April - Dato' Fazley

Bila April tiba
Hati mula berkata
Setahun lamanya
Perkenalan kita
Ku tanya padamu
Kapankah hatimu
Akan ku miliki
Selama abadi

Di April yang itu
Kau katakan padaku
Sabarlah menanti
Takkan lama lagi
Kau senyum bermakna
Padaku kau pinta
Berikanlah oh waktu
Kenalilah dirimu

Bila bila April
Aku menantimu, aku menantimu
Dan bila April, bila April
Dapatku pastikan, cintaku ini
Dan bila, bila April
Bibirku pasti akan bertanya
Kapankah kau milik ku..

Bulan April WAJIB ye memainkan lagu diatas hahaha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Korang jaga diri ye dan jangan lupa untuk terus mendoakan MH370. hurmm Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ;)

RANDOM AWESOME #14 : Bila April


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Hari ini bermula lagi hari baru dan bulan baru untuk 2014. Hari ni dah hari Selasa, 1 April 2014. Wah wah dah masuk bulan April dah kite ye. hehe Tak banyak nak bercerita, semoga bulan April ini lebih baik dari sebelumnya, dipermudahkan segala urusan, semoga sihat tubuh badan, rezeki bertambah dan banyak lagi. hee Haa Hari ni jugak merupakan ulang tahun ke-68 tempat kerja saya, Happy Besday! hehe Jom dengar lagu ni :


Lirik Bila April - Dato' Fazley

Bila April tiba
Hati mula berkata
Setahun lamanya
Perkenalan kita
Ku tanya padamu
Kapankah hatimu
Akan ku miliki
Selama abadi

Di April yang itu
Kau katakan padaku
Sabarlah menanti
Takkan lama lagi
Kau senyum bermakna
Padaku kau pinta
Berikanlah oh waktu
Kenalilah dirimu

Bila bila April
Aku menantimu, aku menantimu
Dan bila April, bila April
Dapatku pastikan, cintaku ini
Dan bila, bila April
Bibirku pasti akan bertanya
Kapankah kau milik ku..

Bulan April WAJIB ye memainkan lagu diatas hahaha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Korang jaga diri ye dan jangan lupa untuk terus mendoakan MH370. hurmm Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ;)

أبريل 01, 2014