Random Awesome


Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Selamat berpuasa kepada yang berpuasa. hee Okey, bulan puasa ni semestinya meriah dengan bunyi mercun sana sini. Adakalanya terlalu over pulak mainnya sampai tak hormat orang lain. Ish ish ishh.. tak baik begitu. Lepastu nak main tu sila hati hati, sebab kalau tak hati hati nanti hilang jari lah, hilang itu hilang ini. Nak dekat reraya ni. hehe


Ahad lepas, lepas berbuka teman budak-budak kecik ni main bunga api. Seronok sangat nak main bunga api. Mase kecik pon saya ada jugak main bunga api ni, yang kaler merah pastu ade jalur bawah dia tu. Main sekejap, dah habiss. Bosan. Ade jugak bunga api yang panjang sikit, kaler kuning merah kalau tak silap, seronok sikit main. hahaha Umairah & Qaisarah main dengan seronok sekali walaupun tak berapa seronok hahaha Janji diorang puas kan dapat main bunga api. haha Lepas tu, sambung balik diorang tengok FROZEN. hahaa


Okeylah, itu sahaja nak cerita kat korang. Ingat tau sekali lagi, hati-hati masa bulan Ramadan ni, dimana jua anda berada. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye. ^__^

kau dah kenapa kakak? haha

p/s : #PRAY4GAZA
يوليو 10, 2014

Keseronokan Main Bunga Api!



Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Selamat berpuasa kepada yang berpuasa. hee Okey, bulan puasa ni semestinya meriah dengan bunyi mercun sana sini. Adakalanya terlalu over pulak mainnya sampai tak hormat orang lain. Ish ish ishh.. tak baik begitu. Lepastu nak main tu sila hati hati, sebab kalau tak hati hati nanti hilang jari lah, hilang itu hilang ini. Nak dekat reraya ni. hehe


Ahad lepas, lepas berbuka teman budak-budak kecik ni main bunga api. Seronok sangat nak main bunga api. Mase kecik pon saya ada jugak main bunga api ni, yang kaler merah pastu ade jalur bawah dia tu. Main sekejap, dah habiss. Bosan. Ade jugak bunga api yang panjang sikit, kaler kuning merah kalau tak silap, seronok sikit main. hahaha Umairah & Qaisarah main dengan seronok sekali walaupun tak berapa seronok hahaha Janji diorang puas kan dapat main bunga api. haha Lepas tu, sambung balik diorang tengok FROZEN. hahaa


Okeylah, itu sahaja nak cerita kat korang. Ingat tau sekali lagi, hati-hati masa bulan Ramadan ni, dimana jua anda berada. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye. ^__^

kau dah kenapa kakak? haha

p/s : #PRAY4GAZA


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan hari ke-3. Amacam 2 hari puasa? Ada okey? Harap semuanya okey :) Haa Bulan Jun baru je meninggalkan kita semalam. Hari ni dah masuk 1 Julai 2014! Maknanya, kita tinggal 27 hari lagi berpuasa. hahaa Bukan lah, kita dah masuk ke bulan baru. Bulan ni kita bertuah sebab kita dalam bulan Ramadan, bulan penuh keberkatan. Bulan lepas boleh dikatakan takde banyak masalah dan berlalu dengan tenang. Alhamdulillah. Lepas tu, makin busy dengan blog dan anniverssary. Berapa kali dah cerita pasal anniverssary ni. hahaha InsyaAllah, bulan Julai ni lebih baik dari sebelumnya. Selamat Datang Julai! Jumpa tahun depan Jun! hee :) Okeylah, sampai disini dulu enteri kali ni. Jumpa lagi dientri seterusnya. Selamat berpuasa! Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ 

يوليو 01, 2014

July



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan hari ke-3. Amacam 2 hari puasa? Ada okey? Harap semuanya okey :) Haa Bulan Jun baru je meninggalkan kita semalam. Hari ni dah masuk 1 Julai 2014! Maknanya, kita tinggal 27 hari lagi berpuasa. hahaa Bukan lah, kita dah masuk ke bulan baru. Bulan ni kita bertuah sebab kita dalam bulan Ramadan, bulan penuh keberkatan. Bulan lepas boleh dikatakan takde banyak masalah dan berlalu dengan tenang. Alhamdulillah. Lepas tu, makin busy dengan blog dan anniverssary. Berapa kali dah cerita pasal anniverssary ni. hahaha InsyaAllah, bulan Julai ni lebih baik dari sebelumnya. Selamat Datang Julai! Jumpa tahun depan Jun! hee :) Okeylah, sampai disini dulu enteri kali ni. Jumpa lagi dientri seterusnya. Selamat berpuasa! Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ 



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua. Selalunya kita masuk dalam panggung wayang mesti nampak ramai orang dengan kawan-kawan atau pasangan. Saya jugak pernah nampak ada orang tu tengok seorang diri. Korang pernah tak tengok wayang seorang diri? Okeylah, Jumaat lepas (20 Jun 2014), saya buat satu cabaran sendiri untuk tengok wayang seorang diri Sometimes kita akan tertanya, sorang je ke dia ni? (bagi yang selalu memerhati persekitaran mereka. haha)


Wayang tu start pukul 6.00 petang. Lepas beratur beli bebola ayam (besar) dan air Fanta Anggur, tunggulah sampai pukul 6.00 petang. Mula-mula rasa pelik sikit sebab mase masuk panggung tu takde orang lagi. Lepas tu masa iklan tu macam biasalah, makan dulu kan. Pastu baru ada beberapa orang masuk. Paling lawak bile ade part kelakar dalam cerita tu, tergelak over pulak. Lepas gelak tu cakap dalam hati *kenapa la gelak kuat sangat? >..<* haha Lepas tu teruskan gelak kuat-kuat. Nasib la tengok cerita yang boleh gelak-gelak, kalau cerita hantu ni mau dah tido. ahahhaa Yang tak bestnye pulak bile sesuatu watak tu suka tengok reaksi kawan dengan beberapa scene. Takkan nak pandang orang yang tak kenal pulak kan? haha


Kesimpulannya, tengok wayang sorang ni best jugak. Tak perlu fikir pasal orang lain, cuma boleh fokus dekat movie 100% (make sure tutup la phone tu eh. haha). Bagi saya best atau bosan, bergantung kepada movie tu jugak. hee Mungkin lepas ni boleh dah kot pergi tengok sorang-sorang kalau takde teman. hehe Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

يونيو 22, 2014

Tengok wayang seorang diri, Best atau Bosan?



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua. Selalunya kita masuk dalam panggung wayang mesti nampak ramai orang dengan kawan-kawan atau pasangan. Saya jugak pernah nampak ada orang tu tengok seorang diri. Korang pernah tak tengok wayang seorang diri? Okeylah, Jumaat lepas (20 Jun 2014), saya buat satu cabaran sendiri untuk tengok wayang seorang diri Sometimes kita akan tertanya, sorang je ke dia ni? (bagi yang selalu memerhati persekitaran mereka. haha)


Wayang tu start pukul 6.00 petang. Lepas beratur beli bebola ayam (besar) dan air Fanta Anggur, tunggulah sampai pukul 6.00 petang. Mula-mula rasa pelik sikit sebab mase masuk panggung tu takde orang lagi. Lepas tu masa iklan tu macam biasalah, makan dulu kan. Pastu baru ada beberapa orang masuk. Paling lawak bile ade part kelakar dalam cerita tu, tergelak over pulak. Lepas gelak tu cakap dalam hati *kenapa la gelak kuat sangat? >..<* haha Lepas tu teruskan gelak kuat-kuat. Nasib la tengok cerita yang boleh gelak-gelak, kalau cerita hantu ni mau dah tido. ahahhaa Yang tak bestnye pulak bile sesuatu watak tu suka tengok reaksi kawan dengan beberapa scene. Takkan nak pandang orang yang tak kenal pulak kan? haha


Kesimpulannya, tengok wayang sorang ni best jugak. Tak perlu fikir pasal orang lain, cuma boleh fokus dekat movie 100% (make sure tutup la phone tu eh. haha). Bagi saya best atau bosan, bergantung kepada movie tu jugak. hee Mungkin lepas ni boleh dah kot pergi tengok sorang-sorang kalau takde teman. hehe Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Korang semua apa khabar? Harap semuanya sihat. Sekarang tengah busy sikit (biasa la tu) dan masih menerima beberapa gambar untuk #Happy2ndAnniversary Rafzan Tomomi Story ' hehe. Wah! Apa yang dihebohkan dengan 40,000 ni? Menang motor ke? hahaha Jom baca kisah selanjutnya.

يونيو 20, 2014

40,000?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Korang semua apa khabar? Harap semuanya sihat. Sekarang tengah busy sikit (biasa la tu) dan masih menerima beberapa gambar untuk #Happy2ndAnniversary Rafzan Tomomi Story ' hehe. Wah! Apa yang dihebohkan dengan 40,000 ni? Menang motor ke? hahaha Jom baca kisah selanjutnya.


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ni rajin pulak update blog. hee Hari ini Ahad, 15 Jun 2014, Hari Bapa di Malaysia. Hari Bapa disambut setiap Ahad minggu ke-3 dalam bulan Jun. Tadi masa Ayah balik rehat jap, terus wish "Selamat Hari Ayah!" (sambil peluk) hahaha Okeylah ni ucapan untuk ayah : 
"Selamat Hari Bapa kepada Ayah yang handsome lagi comel, En. Rahim Bin Ali. Terima kasih kerana memberikan cukup makan, cukup pakai dari kecik sampaikan kami adik beradik besar. I leb you Ayah. Ikhlas dari anakmu yang comel, Rafzan Tomomi =)"
Ayah takde Facebook, tapi takpe, saya bacakan untuk dia. hahaa Okeylah Sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

يونيو 15, 2014

Selamat Hari Bapa


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ni rajin pulak update blog. hee Hari ini Ahad, 15 Jun 2014, Hari Bapa di Malaysia. Hari Bapa disambut setiap Ahad minggu ke-3 dalam bulan Jun. Tadi masa Ayah balik rehat jap, terus wish "Selamat Hari Ayah!" (sambil peluk) hahaha Okeylah ni ucapan untuk ayah : 
"Selamat Hari Bapa kepada Ayah yang handsome lagi comel, En. Rahim Bin Ali. Terima kasih kerana memberikan cukup makan, cukup pakai dari kecik sampaikan kami adik beradik besar. I leb you Ayah. Ikhlas dari anakmu yang comel, Rafzan Tomomi =)"
Ayah takde Facebook, tapi takpe, saya bacakan untuk dia. hahaa Okeylah Sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua! Hari ni sebestnya bersama keluarga tersayang. hehe Okeylah, Jumaat lepas (13 Jun 2014) memasing ni dah mula dah dengan demam bola diorang. Opening FIFA World Cup 2014 pukul 3 Pagi (Waktu Malaysia) dan perlawanan dalam pukul 4.00 Pagi macam tu. Perlawanan pertama antara Brazil & Croatia. Sejujurnya, saya bukanlah peminat bola dan rasanya ini kali pertama amik tahu pasal World Cup sebab ada kene mengena dengan kerja. haha Tapi dah dapat pulak baju World Cup dari tempat kerja , so esok boleh pakai pergi kerja. hahaha


Bila bulan World Cup biasalah, mesti ada diantaranya yang mintak MC. haha Ade baca kat Facebook, ade bos luluskan cuti sebab dia tengok opening FIFA. haha Adoii Tapi yang bestnya FIFA kali ni dalam bulan puasa, so senang la mereka-mereka yang tengok nak tengok bola ni, tengok bola sambil sahur. hahaa Bagi mengelakan mengantuk dipagi hari (ditempat kerja/sekolah/kolej) , korang pergi la tidur awal dari biasa. Mungkin pukul 9 atau 10 malam boleh dah kot tidur, pastu jangan lupa plak kunci jam nak bangun tengok bola tu ye hahaha Siapa cecarik jadual perlawanan tu, search je Google, keluar la tu hahaha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni . Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

We Are One
يونيو 15, 2014

Demam FIFA World Cup 2014


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua! Hari ni sebestnya bersama keluarga tersayang. hehe Okeylah, Jumaat lepas (13 Jun 2014) memasing ni dah mula dah dengan demam bola diorang. Opening FIFA World Cup 2014 pukul 3 Pagi (Waktu Malaysia) dan perlawanan dalam pukul 4.00 Pagi macam tu. Perlawanan pertama antara Brazil & Croatia. Sejujurnya, saya bukanlah peminat bola dan rasanya ini kali pertama amik tahu pasal World Cup sebab ada kene mengena dengan kerja. haha Tapi dah dapat pulak baju World Cup dari tempat kerja , so esok boleh pakai pergi kerja. hahaha


Bila bulan World Cup biasalah, mesti ada diantaranya yang mintak MC. haha Ade baca kat Facebook, ade bos luluskan cuti sebab dia tengok opening FIFA. haha Adoii Tapi yang bestnya FIFA kali ni dalam bulan puasa, so senang la mereka-mereka yang tengok nak tengok bola ni, tengok bola sambil sahur. hahaa Bagi mengelakan mengantuk dipagi hari (ditempat kerja/sekolah/kolej) , korang pergi la tidur awal dari biasa. Mungkin pukul 9 atau 10 malam boleh dah kot tidur, pastu jangan lupa plak kunci jam nak bangun tengok bola tu ye hahaha Siapa cecarik jadual perlawanan tu, search je Google, keluar la tu hahaha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni . Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

We Are One

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Setelah 5 hari tak update, hari ni nak update la. aahahah Macam biasalah, sibuk dengan kerja dan sibuk menguruskan #2ndAnniversaryProject. Kepada sesiapa yang nak hantar gambar untuk project #2ndAnniversaryProject masih ada masa lagi untuk hantar, sebelum atau pada 30 Jun 2014. Hantar melalui Whatsapp, WeChat atau IM Facebook pon boleh. hehe Alhamdulillah setakat ni dah ada dalam 50 gambar. Kalau haritu upload setiap 2 jam mulai 10.00 pagi hingga 10.00 Malam, tapi mulai hari ni akan upload mulai 10.00 Pagi dan 10.00 Malam. Kalau ada masa, saya akan selitkan pukul 4.00 Petang. hee 


Sejujurnya, saya memang sangat berterima kasih kepada keluarga dan kawan-kawan sebab banyak membantu dalam project ni. Walaupun ade orang tak berapa suka apa yang saya buat ni, saya tak kesah. hehe Biasalah kan manusia memang tak boleh tengok orang lain lebih, nak buat macam mana, saya hanya mampu ignore je. haha Jangan lupa untuk tengok page "2ND ANNIVERSARY". Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya hee Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ 

يونيو 14, 2014

You still have time!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Setelah 5 hari tak update, hari ni nak update la. aahahah Macam biasalah, sibuk dengan kerja dan sibuk menguruskan #2ndAnniversaryProject. Kepada sesiapa yang nak hantar gambar untuk project #2ndAnniversaryProject masih ada masa lagi untuk hantar, sebelum atau pada 30 Jun 2014. Hantar melalui Whatsapp, WeChat atau IM Facebook pon boleh. hehe Alhamdulillah setakat ni dah ada dalam 50 gambar. Kalau haritu upload setiap 2 jam mulai 10.00 pagi hingga 10.00 Malam, tapi mulai hari ni akan upload mulai 10.00 Pagi dan 10.00 Malam. Kalau ada masa, saya akan selitkan pukul 4.00 Petang. hee 


Sejujurnya, saya memang sangat berterima kasih kepada keluarga dan kawan-kawan sebab banyak membantu dalam project ni. Walaupun ade orang tak berapa suka apa yang saya buat ni, saya tak kesah. hehe Biasalah kan manusia memang tak boleh tengok orang lain lebih, nak buat macam mana, saya hanya mampu ignore je. haha Jangan lupa untuk tengok page "2ND ANNIVERSARY". Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya hee Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua. Walaupun sedang busy, masih lagi sanggup update blog sekejap. Sebelum tu, Selamat Hari Sabtu uols. hehe Sedar tak sedar, dah nak masuk bulan Jun dah dan bulan Mei meninggalkan kita. Cepat sangat masa berlalu hehe


Kire throwback-throwback sekejap. Bulan Mei adalah bulan yang banyak jugak jenjalan bersama kawan-kawan dan keluarga. Pergi Pesta Buku Antarabangsa, perkahwinan Manja & Aina (3 Mei), Reunion dengan kawan sekolah Karok Sampai Lebam (11 Mei), Reunion dengan kawan KPTM Ipoh (18 Mei) dan banyak lagi aktiviti. Bulan Mei jugak saya tengok 5 movie terbaru seperti "Muppet Most Wanted", "Godzilla", "X-Men : Days of Future Fast", "Edge of Tomorrow" & "Maleficent" (Review 2 filem ni esok). Paling istimewa bulan Mei sebab ada besday 2 orang tersayang, Abadik dengan Emak. hee Selamat Hari Lahir okey. hehe dan akhir sekali, just want to say goodbye to Fyra, Syafiqah dan Hakim sebab diorang dah habis praktikal. Rindu nak kacau budak-budak ni haa. hahah


Perancangan bulan Jun ni, mungkin lebih busy kot sebab nak kumpul duit sikit, lepas tu akan sambut ulangtahun ke-2 blog Rafzan Tomomi Story, dan paling saya tunggu-tunggu, bulan Ramadhan. Tak sabarnya. Jadi Selamat Datang Bulan Jun, dan Selamat Tinggal Bulan Mei. Jumpa tahun depan~ hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa di entri esok. Saya nak buat review pasal 2 filem baru tengok semalam dan hari ni. hee Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


Berryz Koubou - Ai wa Itsumo Kimi no Naka ni

Berryz Koubou - Futsuu, Idol 10nen Yatterannai Desho?!
مايو 31, 2014

Sayonara May, Aloha June


Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua. Walaupun sedang busy, masih lagi sanggup update blog sekejap. Sebelum tu, Selamat Hari Sabtu uols. hehe Sedar tak sedar, dah nak masuk bulan Jun dah dan bulan Mei meninggalkan kita. Cepat sangat masa berlalu hehe


Kire throwback-throwback sekejap. Bulan Mei adalah bulan yang banyak jugak jenjalan bersama kawan-kawan dan keluarga. Pergi Pesta Buku Antarabangsa, perkahwinan Manja & Aina (3 Mei), Reunion dengan kawan sekolah Karok Sampai Lebam (11 Mei), Reunion dengan kawan KPTM Ipoh (18 Mei) dan banyak lagi aktiviti. Bulan Mei jugak saya tengok 5 movie terbaru seperti "Muppet Most Wanted", "Godzilla", "X-Men : Days of Future Fast", "Edge of Tomorrow" & "Maleficent" (Review 2 filem ni esok). Paling istimewa bulan Mei sebab ada besday 2 orang tersayang, Abadik dengan Emak. hee Selamat Hari Lahir okey. hehe dan akhir sekali, just want to say goodbye to Fyra, Syafiqah dan Hakim sebab diorang dah habis praktikal. Rindu nak kacau budak-budak ni haa. hahah


Perancangan bulan Jun ni, mungkin lebih busy kot sebab nak kumpul duit sikit, lepas tu akan sambut ulangtahun ke-2 blog Rafzan Tomomi Story, dan paling saya tunggu-tunggu, bulan Ramadhan. Tak sabarnya. Jadi Selamat Datang Bulan Jun, dan Selamat Tinggal Bulan Mei. Jumpa tahun depan~ hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa di entri esok. Saya nak buat review pasal 2 filem baru tengok semalam dan hari ni. hee Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


Berryz Koubou - Ai wa Itsumo Kimi no Naka ni

Berryz Koubou - Futsuu, Idol 10nen Yatterannai Desho?!
Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa khabar? Disebabkan kesibukan kerja dan mencari duit lebih terpaksa tinggalkan blog kejap. Hari ni update balik! yeayy haha Sebenarnya entri kali ni dah dibuat 2 tahun lepas, oleh sebab-sebab tertentu, hari ni baru dipublish. Entri kali ni nak menerangkan mengapa saya terlalu suka sangat dengan genre J-pop. Of course sebab kecomelan artis-artis tu sendiri dan ada beberapa lagi aspek lain yang akan diceritakan. 

Morning Musume '14

Ramai orang tanya kat saya, "Asal kau minat J-pop?", "Kau faham ke maksud dia?", "Kau tahu ke dia nyanyi pasal apa?" dan macam-macam lagi. Nak di mulakan cerita, saya minat J-pop tahun 2005, mase tu kenal kumpulan Morning Musume je. Mase tu Abadik dapat dari kawan dia lagu, "Joshi Kashimashi Monogatori" dan tunjukkan kat saya klip video lagu tu. Best jugak. hahaha Lepas tu abadik bawak banyak lagi klip video, memandang masa tu menunjuk minat mendalam terhadap genre muzik tu.  

Berryz Koubou & C-ute

Tahun 2006, zaman ke-CC (Cyber Cafe). Masa tulah kenal ramai lagi artis J-pop dan selalu search lagu-lagu dan Muzik Video kat YouTube. Mase ni dah demam J-pop dah. hahah Siap print tampal dalam bukul lagi. Hahaha *berapa ratus habis pon tak ingat~* Bayangkan hampir 3 tahun ke-CC. Habis duit belanja pergi sekolah habis dekat situ je. Siap ade blog untuk diorang lagi. Masa tu la minat dalam dunia blogging. Dulu dipanggil Mimi-chan Blog (Sempena nama Hamster) dan baru-baru ni baru tukar jadi "Saya Suka Hello! Project". Dulu rajin la update, sekarang hanya mampu baca je hahaha

AKB48

Kerana terlalu Obses, hampir hafal semua lirik lagu Morning Musume. Selalu kawan-kawan akan tanya "Kau faham ke maksud lagu dia?". Sure! memang tak faham tapi muzik dia best! haha Kalau nak faham, saya kenalah cari  sendiri translation lirik dia. Tahun 2007, siap beli lagi DVD konsert Morning Musume. Dari segi muzik, kebanyakkannya menampilkan muzik yang pelbagai dan seronok didengar. Keistimewaan J-pop (atau muzik jepun) mereka akan mereleasekan single (dalam bentuk CD) dulu, lepas tu baru studio album. Boleh dikatakan Jepun kini didominasi oleh kumpulan Idol (Idola) macam AKB48, Morning Musume '14, E-girls dan banyak lagi.

Hamasaki Ayumi

Setiap kali kalau ada release terbaru mesti cari website download mp3 single atau album, dan akan download terus. Antara  lagu-lagu kesukaan saya : Toki wo Koe Sora wo Koe (Morning Musume '14), Love Song (Hamasaki Ayumi), Let Me Let You Go (Amuro Namie), THE NEVER ENDING STORY (E-girls), Still (FLOWER), I'm for you (Happiness), HEAVY ROTATION (AKB48), Wagamama Ki no Mama Ai no Joke (Morning Musume), Time Machine (GIRLS' GENERATION) dan banyak lagi sebenarnya haha.

GIRLS' GENERATION

Obses dengan Girls' Generation pon sebab diorang release dekat Jepun dengan single pertama, "GENIE". Kerana suka sangat dengan lagu Girls' Generation, start tahun 2012 sampai sekarang, ade release baru mesti nak beli. hahaha Mase tu kumpulan K-pop lain pon saya obses jugak sebab diorang release kat Jepun seperti kumpulan T-ARA, KARA, 2NE1 dan banyak lagi. Sebab ni saya pon mula minat K-pop. hahaha

Momoiro Clover Z

Bercakap pasal konsert pulak, Momoiro Clover Z pernah datang Malaysia masa Festival Hari Beli Negara 2012 kat Putrajaya. Disebabkan kumpulan J-pop pertama yang saya minat datang Malaysia, semestinya nak pergi. Seronok tu memang seronok. Ade orang dari Jepun pon sanggup turun Malaysia semata-mata nak tengok konsert ni. hahaha Jom kenal beberapa lagi kumpulan dan artis solo wanita yang saya minat : 

Juice=Juice

S/mileage

E-girls

Amuro Namie 

FAIRIES

FLOWER 

Happiness

Haa begitulah cerita obses terhadap muzik J-pop ni. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Terima kasih kerana sudi luangkan masa membaca. hee Assalamualaikum & Bye Bye :)


"Joshi Kashimashi Monogatori" lagu pertama buat saya jatuh cinta dengan J-pop :)

مايو 30, 2014

RANDOM AWESOME #33 : Why I'm obses with J-pop?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa khabar? Disebabkan kesibukan kerja dan mencari duit lebih terpaksa tinggalkan blog kejap. Hari ni update balik! yeayy haha Sebenarnya entri kali ni dah dibuat 2 tahun lepas, oleh sebab-sebab tertentu, hari ni baru dipublish. Entri kali ni nak menerangkan mengapa saya terlalu suka sangat dengan genre J-pop. Of course sebab kecomelan artis-artis tu sendiri dan ada beberapa lagi aspek lain yang akan diceritakan. 

Morning Musume '14

Ramai orang tanya kat saya, "Asal kau minat J-pop?", "Kau faham ke maksud dia?", "Kau tahu ke dia nyanyi pasal apa?" dan macam-macam lagi. Nak di mulakan cerita, saya minat J-pop tahun 2005, mase tu kenal kumpulan Morning Musume je. Mase tu Abadik dapat dari kawan dia lagu, "Joshi Kashimashi Monogatori" dan tunjukkan kat saya klip video lagu tu. Best jugak. hahaha Lepas tu abadik bawak banyak lagi klip video, memandang masa tu menunjuk minat mendalam terhadap genre muzik tu.  

Berryz Koubou & C-ute

Tahun 2006, zaman ke-CC (Cyber Cafe). Masa tulah kenal ramai lagi artis J-pop dan selalu search lagu-lagu dan Muzik Video kat YouTube. Mase ni dah demam J-pop dah. hahah Siap print tampal dalam bukul lagi. Hahaha *berapa ratus habis pon tak ingat~* Bayangkan hampir 3 tahun ke-CC. Habis duit belanja pergi sekolah habis dekat situ je. Siap ade blog untuk diorang lagi. Masa tu la minat dalam dunia blogging. Dulu dipanggil Mimi-chan Blog (Sempena nama Hamster) dan baru-baru ni baru tukar jadi "Saya Suka Hello! Project". Dulu rajin la update, sekarang hanya mampu baca je hahaha

AKB48

Kerana terlalu Obses, hampir hafal semua lirik lagu Morning Musume. Selalu kawan-kawan akan tanya "Kau faham ke maksud lagu dia?". Sure! memang tak faham tapi muzik dia best! haha Kalau nak faham, saya kenalah cari  sendiri translation lirik dia. Tahun 2007, siap beli lagi DVD konsert Morning Musume. Dari segi muzik, kebanyakkannya menampilkan muzik yang pelbagai dan seronok didengar. Keistimewaan J-pop (atau muzik jepun) mereka akan mereleasekan single (dalam bentuk CD) dulu, lepas tu baru studio album. Boleh dikatakan Jepun kini didominasi oleh kumpulan Idol (Idola) macam AKB48, Morning Musume '14, E-girls dan banyak lagi.

Hamasaki Ayumi

Setiap kali kalau ada release terbaru mesti cari website download mp3 single atau album, dan akan download terus. Antara  lagu-lagu kesukaan saya : Toki wo Koe Sora wo Koe (Morning Musume '14), Love Song (Hamasaki Ayumi), Let Me Let You Go (Amuro Namie), THE NEVER ENDING STORY (E-girls), Still (FLOWER), I'm for you (Happiness), HEAVY ROTATION (AKB48), Wagamama Ki no Mama Ai no Joke (Morning Musume), Time Machine (GIRLS' GENERATION) dan banyak lagi sebenarnya haha.

GIRLS' GENERATION

Obses dengan Girls' Generation pon sebab diorang release dekat Jepun dengan single pertama, "GENIE". Kerana suka sangat dengan lagu Girls' Generation, start tahun 2012 sampai sekarang, ade release baru mesti nak beli. hahaha Mase tu kumpulan K-pop lain pon saya obses jugak sebab diorang release kat Jepun seperti kumpulan T-ARA, KARA, 2NE1 dan banyak lagi. Sebab ni saya pon mula minat K-pop. hahaha

Momoiro Clover Z

Bercakap pasal konsert pulak, Momoiro Clover Z pernah datang Malaysia masa Festival Hari Beli Negara 2012 kat Putrajaya. Disebabkan kumpulan J-pop pertama yang saya minat datang Malaysia, semestinya nak pergi. Seronok tu memang seronok. Ade orang dari Jepun pon sanggup turun Malaysia semata-mata nak tengok konsert ni. hahaha Jom kenal beberapa lagi kumpulan dan artis solo wanita yang saya minat : 

Juice=Juice

S/mileage

E-girls

Amuro Namie 

FAIRIES

FLOWER 

Happiness

Haa begitulah cerita obses terhadap muzik J-pop ni. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Terima kasih kerana sudi luangkan masa membaca. hee Assalamualaikum & Bye Bye :)


"Joshi Kashimashi Monogatori" lagu pertama buat saya jatuh cinta dengan J-pop :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "X-Men: Days of Future Past". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 22 Mei 2014 (Khamis). Memandangkan ramai sangat cakap filem ni sangat best, so saya pergi tengok hehe Jom baca review selanjutnya . :)



Tempat : Mid Valley Megamall
Tarikh : 24 Mei 2014
Masa : 12.55 Tengah Hari

Filem ini diarahkan oleh Bryan Singer dan direleasekan mulai 16 Mei 2014 (US). Mengikut wikipedia, kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $36,000,00 (36 Juta). Filem ini juga mengutip sebanyak 8.1 juta semasa tayangan tengah malam (semasa hari pertama ditayangkan di beberapa negara). Durasi filem ni ialah 131 minit (2 Jam 19 Minit). Antara pelakon-pelakon dalam filem ini :

Hugh Jackman sebagai Logan / Wolverine
James McAvoy & Patrick Stewar sebagai Charles Xavier / Professor X
Michael Fassbender & Ian McKellen sebagai Erik Lehnsherr / Magneto
Jennifer Lawrence sebagai Raven Darkhölme / Mystique
Halle Berry sebagai Ororo Munroe / Storm
Anna Paquin sebagai Marie / Rogue
Ellen Page sebagai Kitty Pryde / Shadowcat
Nicholas Hoult & Kelsey Grammer sebagai Hank McCoy / Beast
Peter Dinklage sebagai Bolivar Trask
Shawn Ashmore sebagai Bobby Drake / Iceman
Omar Sy sebagai Bishop
Daniel Cudmore sebagai Peter Rasputin / Colossus
Evan Peters sebagai Peter Maximoff / Quicksilver
Fan Bingbing sebagai Clarice Ferguson / Blink
Adan Canto sebagai Roberto da Costa / Sunspot
Booboo Stewart sebagai James Proudstar / Warpath
Josh Helman sebagai William Stryker
Lucas Till sebagai Alex Summers / Havoka
Evan Jonigkeit sebagai Toad
Gregg Lowe sebagai Ink


Disebabkan pernah tengok filem X-Men sebelum ni, "X-Men: First Class" (2011), semestinya akan tengok filem ni kan? haha Filem ni memang ada dalam list kitorang nak pergi tengok wayang haha. Filem kali ni (bagi saya) lebih best dari yang First Class dan tengok dengan penuh debaran gitu. Filem bermula dengan zaman akan datang (2023), robot Sentitel tu pergi serang mutan yang masih hidup. Untuk menyelamatkan keadaan ni, Wolverine kene kembali pada tahun 1973 untuk menghalang Mystique bunuh Trask (yang punya idea nak buat robot Sentinel). Wolverine kene cari Professor X yang muda dan Magneto yang muda untuk pujuk Mystique jangan bunuh Trask. Apa yang terjadi seterusnya? Dapat tak diorang halang Mystique? Jangan lupa tengok kat wayang eh. hahaha Lagi satu, masa ending credits tu jangan balik lagi, ade something korang akan tengok untuk filem X-Men seterusnya, "X-Men: Apocalypse" dijangka akan ditayangkan pada 27 Mei 2016! hee

Rating : 4.8 / 5 Bintang




مايو 25, 2014

RANDOM AWESOME #32 : Review "X-Men : Days of Future Past"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "X-Men: Days of Future Past". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 22 Mei 2014 (Khamis). Memandangkan ramai sangat cakap filem ni sangat best, so saya pergi tengok hehe Jom baca review selanjutnya . :)



Tempat : Mid Valley Megamall
Tarikh : 24 Mei 2014
Masa : 12.55 Tengah Hari

Filem ini diarahkan oleh Bryan Singer dan direleasekan mulai 16 Mei 2014 (US). Mengikut wikipedia, kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $36,000,00 (36 Juta). Filem ini juga mengutip sebanyak 8.1 juta semasa tayangan tengah malam (semasa hari pertama ditayangkan di beberapa negara). Durasi filem ni ialah 131 minit (2 Jam 19 Minit). Antara pelakon-pelakon dalam filem ini :

Hugh Jackman sebagai Logan / Wolverine
James McAvoy & Patrick Stewar sebagai Charles Xavier / Professor X
Michael Fassbender & Ian McKellen sebagai Erik Lehnsherr / Magneto
Jennifer Lawrence sebagai Raven Darkhölme / Mystique
Halle Berry sebagai Ororo Munroe / Storm
Anna Paquin sebagai Marie / Rogue
Ellen Page sebagai Kitty Pryde / Shadowcat
Nicholas Hoult & Kelsey Grammer sebagai Hank McCoy / Beast
Peter Dinklage sebagai Bolivar Trask
Shawn Ashmore sebagai Bobby Drake / Iceman
Omar Sy sebagai Bishop
Daniel Cudmore sebagai Peter Rasputin / Colossus
Evan Peters sebagai Peter Maximoff / Quicksilver
Fan Bingbing sebagai Clarice Ferguson / Blink
Adan Canto sebagai Roberto da Costa / Sunspot
Booboo Stewart sebagai James Proudstar / Warpath
Josh Helman sebagai William Stryker
Lucas Till sebagai Alex Summers / Havoka
Evan Jonigkeit sebagai Toad
Gregg Lowe sebagai Ink


Disebabkan pernah tengok filem X-Men sebelum ni, "X-Men: First Class" (2011), semestinya akan tengok filem ni kan? haha Filem ni memang ada dalam list kitorang nak pergi tengok wayang haha. Filem kali ni (bagi saya) lebih best dari yang First Class dan tengok dengan penuh debaran gitu. Filem bermula dengan zaman akan datang (2023), robot Sentitel tu pergi serang mutan yang masih hidup. Untuk menyelamatkan keadaan ni, Wolverine kene kembali pada tahun 1973 untuk menghalang Mystique bunuh Trask (yang punya idea nak buat robot Sentinel). Wolverine kene cari Professor X yang muda dan Magneto yang muda untuk pujuk Mystique jangan bunuh Trask. Apa yang terjadi seterusnya? Dapat tak diorang halang Mystique? Jangan lupa tengok kat wayang eh. hahaha Lagi satu, masa ending credits tu jangan balik lagi, ade something korang akan tengok untuk filem X-Men seterusnya, "X-Men: Apocalypse" dijangka akan ditayangkan pada 27 Mei 2016! hee

Rating : 4.8 / 5 Bintang





Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini Jumaat, 16 Mei 2013. Korang mesti dah tahu hari ni hari ape kan? hahaa Hari ni ialah Hari Guru. Jadi saya pon nak ucap SELAMAT HARI GURU kepada semua cikgu di Malaysia terutama sekali kepada cikgu Tadika Kemas Kondo Rakyat (1997), cikgu-cikgu SK Brickfields (1) (1998-2003), cikgu-cikgu SMK Vivekananda (2004-2008) dan lecturer Kolej Poly-Tech MARA Ipoh (2009-2012). Terima kasih kerana mengajar saya dan membentuk menjadi seorang manusia yang berguna untuk ibu bapa saya. Jasamu akan saya kenang sampai bila-bila. Harap semuanya masih sihat dan yang telah pergi Al-Fatihah. Amin. hee Terima kasih sekali lagi ye. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Assalamualaikum & Bye Bye :)

**copy paste ayat tahun lepas. haha



مايو 16, 2014

RANDOM AWESOME #30 : Selamat Hari Guru


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini Jumaat, 16 Mei 2013. Korang mesti dah tahu hari ni hari ape kan? hahaa Hari ni ialah Hari Guru. Jadi saya pon nak ucap SELAMAT HARI GURU kepada semua cikgu di Malaysia terutama sekali kepada cikgu Tadika Kemas Kondo Rakyat (1997), cikgu-cikgu SK Brickfields (1) (1998-2003), cikgu-cikgu SMK Vivekananda (2004-2008) dan lecturer Kolej Poly-Tech MARA Ipoh (2009-2012). Terima kasih kerana mengajar saya dan membentuk menjadi seorang manusia yang berguna untuk ibu bapa saya. Jasamu akan saya kenang sampai bila-bila. Harap semuanya masih sihat dan yang telah pergi Al-Fatihah. Amin. hee Terima kasih sekali lagi ye. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Assalamualaikum & Bye Bye :)

**copy paste ayat tahun lepas. haha




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera korangs. Nak cerita sikit pasal Ahad lepas (11 Mei 2014), saya join kawan-kawan sekolah dulu pergi karaoke. Rasenye ini kali pertama untuk tahun ni kitorang jumpa, last jumpa tahun lepas. Kitorang karok dekat Red Box The Gardens. Harga dia memang terbeliak mata sebab hari tu hari ahad. Sorang dalam RM26++ hahaa Karaoke ini disertai oleh saya, Nisha, Rafi, Ardi, Jul & Ahmad Faris. hahaa 


Kitorang masuk situ pukul 2.00 petang, target habis dalam pukul 5.00 petang. Buffet makanan pulak mula pukul 3, so kitorang nyanyi la dulu. Macam-macam lagu jugak menyanyi dalam masa 1 jam tu. haha Lepas tu, Ardi kata makanan dah ada, boleh amek. Ape lagi? Serangggg! hahaha Macam-macam makanan ada; Nasi Goreng, Kue Tiaw, Ayam pandan dan macam-macam. Kalau dah Buffet memang amek tak hengat. haha


Lepas makan sambung menyanyi semula. Segala sumbangan suara yang diorang keluarkan. hahaha Antara lagu yang saya nyanyikan; Let It Go, Bukan Dia Tapi Aku, Siapa Diriku Disisi Mu, Asmara, Kita, Rindukanlah dan banyak lagi yang semestinya tak ingat. haha Okey, jam menunjukkan jam 5 petang, semua macam pelik sebab pekerja dia tak datang lagi bagi bil. haha Jadi teruskan la menyanyi sampai pukul 6, pastu kitorang sendiri mintak bil. Rupanya kitorang punya sampai pukul 8 malam. lol haha Rupanya dia kira lain mase kitorang masuk kol 2-5 petang dengan buffet kol 3-6 petang. Nak tanya banyak pon tak guna, teruskan je la menyanyi. hahaha 


Sebelum balik sempat lagi ajak selfie reramai. hahahaa InsyaAllah nanti lepaks lagi okey. Terima kasih sebab karaoke dengan saya. hahaa Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa lagi kat entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

مايو 15, 2014

RANDOM AWESOME #29 : Karaoke Sampai Lebam


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera korangs. Nak cerita sikit pasal Ahad lepas (11 Mei 2014), saya join kawan-kawan sekolah dulu pergi karaoke. Rasenye ini kali pertama untuk tahun ni kitorang jumpa, last jumpa tahun lepas. Kitorang karok dekat Red Box The Gardens. Harga dia memang terbeliak mata sebab hari tu hari ahad. Sorang dalam RM26++ hahaa Karaoke ini disertai oleh saya, Nisha, Rafi, Ardi, Jul & Ahmad Faris. hahaa 


Kitorang masuk situ pukul 2.00 petang, target habis dalam pukul 5.00 petang. Buffet makanan pulak mula pukul 3, so kitorang nyanyi la dulu. Macam-macam lagu jugak menyanyi dalam masa 1 jam tu. haha Lepas tu, Ardi kata makanan dah ada, boleh amek. Ape lagi? Serangggg! hahaha Macam-macam makanan ada; Nasi Goreng, Kue Tiaw, Ayam pandan dan macam-macam. Kalau dah Buffet memang amek tak hengat. haha


Lepas makan sambung menyanyi semula. Segala sumbangan suara yang diorang keluarkan. hahaha Antara lagu yang saya nyanyikan; Let It Go, Bukan Dia Tapi Aku, Siapa Diriku Disisi Mu, Asmara, Kita, Rindukanlah dan banyak lagi yang semestinya tak ingat. haha Okey, jam menunjukkan jam 5 petang, semua macam pelik sebab pekerja dia tak datang lagi bagi bil. haha Jadi teruskan la menyanyi sampai pukul 6, pastu kitorang sendiri mintak bil. Rupanya kitorang punya sampai pukul 8 malam. lol haha Rupanya dia kira lain mase kitorang masuk kol 2-5 petang dengan buffet kol 3-6 petang. Nak tanya banyak pon tak guna, teruskan je la menyanyi. hahaha 


Sebelum balik sempat lagi ajak selfie reramai. hahahaa InsyaAllah nanti lepaks lagi okey. Terima kasih sebab karaoke dengan saya. hahaa Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa lagi kat entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Korang ada dengar lagi pasal filem animasi, "FROZEN". Mesti ada punya. Jangan terkejut kalau saya bagitahu yang filem ni masih lagi ditayangkan di beberapa negara sehingga sekarang. hee terkejut tak? hahaha Semestinya filem ni mempunyai peminat yang ramai, jangan kat budak budak kecik, yang pak cik mak cik pon suka okey (termasuk saya!). hahaha No wonderlah kutipan terkini filem tu dah cecah bebillion! ($1,169,285,486) FROZEN adalah filem animasi No. 1 di dunia dengan kutipan yang tertinggi seleps mengalahkan "The Lion King" & "Toy Story 3".

Poster

Dua kali jugak tengok filem ni dan paksa Abadik beli dekat Astro First sebab nak tengok dalam bahasa melayu. hehe Tak cukup dengan tu, download pulak versi HD dan dapat DVD (sebab beli kat Astro First mase tu). Untuk pengetahuan korang, hari pertama DVD FROZEN di releasekan dah terjual sebanyak 3.2 Juta.  Some people kata filem ni biasa je tapi bagi saya best sangat! Sebab ada nyanyi-nyanyi. Lepas tengok filem tu pertama kali, terus carik download OST (Original Sound Track) dia, dan dapat yang duluxe edition punya. 


Bercakap pasal OST, OST dia dah terjual lebih 2 juta. Fuhh~~ Setakat ini, OST FROZEN telah berada No. 1 dalam carta Billboard U.S selama 13 minggu. Lagu paling feveret semestinya lagu "Let It Go". Lagu tu memang berhantu sebab hari hari dengar. haha Umairah & Qaisarah pon minat sangat dengan lagu tu. Bukan sahaja versi asal tapi versi 25 bahasa pon hafal jugak. hahahaa Lagu-lagu dalam bahasa melayu pon saya hampir hafal. Hari hari dok dengar kat YouTube je lagu-lagu seperti "Bebaskan" (asal : Let It Go)"Nak Tak Bina Orang Salji" (asal : Do you want to build a snowman), "Untuk Pertama Kalinya" (asal : For The First Time In Forever), "Cintamu Yang Indah" (asal : Love is an open Door) dan beberapa lagi. 

Bebaskan versi bahasa melayu.

Tarikan lain dalam filem ni semestinya watak orang salji, Olaf. Olaf dia sangat kelakar, innocent dan sangat comel. hahaha Jalan cerita dia pon menarik so memang menarik orang untuk tengok lagi. Siapa tak tengok tu, takpe nanti keluar TV jugak. hahhahaa Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa lagi di entri seterusnya. Kat bawah ni ade tinggalkan korang video-video dari FROZEN. Selamat menonton. hehe Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

LET IT GO : 



Let It Go (Sing-a-long)


Let It Go (25 Bahasa) (Siapa yang menyanyi sebenarnya?)

SEDUTAN DARI FILEM : 














مايو 11, 2014

RANDOM AWESOME #28 : Still "FROZEN"



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Korang ada dengar lagi pasal filem animasi, "FROZEN". Mesti ada punya. Jangan terkejut kalau saya bagitahu yang filem ni masih lagi ditayangkan di beberapa negara sehingga sekarang. hee terkejut tak? hahaha Semestinya filem ni mempunyai peminat yang ramai, jangan kat budak budak kecik, yang pak cik mak cik pon suka okey (termasuk saya!). hahaha No wonderlah kutipan terkini filem tu dah cecah bebillion! ($1,169,285,486) FROZEN adalah filem animasi No. 1 di dunia dengan kutipan yang tertinggi seleps mengalahkan "The Lion King" & "Toy Story 3".

Poster

Dua kali jugak tengok filem ni dan paksa Abadik beli dekat Astro First sebab nak tengok dalam bahasa melayu. hehe Tak cukup dengan tu, download pulak versi HD dan dapat DVD (sebab beli kat Astro First mase tu). Untuk pengetahuan korang, hari pertama DVD FROZEN di releasekan dah terjual sebanyak 3.2 Juta.  Some people kata filem ni biasa je tapi bagi saya best sangat! Sebab ada nyanyi-nyanyi. Lepas tengok filem tu pertama kali, terus carik download OST (Original Sound Track) dia, dan dapat yang duluxe edition punya. 


Bercakap pasal OST, OST dia dah terjual lebih 2 juta. Fuhh~~ Setakat ini, OST FROZEN telah berada No. 1 dalam carta Billboard U.S selama 13 minggu. Lagu paling feveret semestinya lagu "Let It Go". Lagu tu memang berhantu sebab hari hari dengar. haha Umairah & Qaisarah pon minat sangat dengan lagu tu. Bukan sahaja versi asal tapi versi 25 bahasa pon hafal jugak. hahahaa Lagu-lagu dalam bahasa melayu pon saya hampir hafal. Hari hari dok dengar kat YouTube je lagu-lagu seperti "Bebaskan" (asal : Let It Go)"Nak Tak Bina Orang Salji" (asal : Do you want to build a snowman), "Untuk Pertama Kalinya" (asal : For The First Time In Forever), "Cintamu Yang Indah" (asal : Love is an open Door) dan beberapa lagi. 

Bebaskan versi bahasa melayu.

Tarikan lain dalam filem ni semestinya watak orang salji, Olaf. Olaf dia sangat kelakar, innocent dan sangat comel. hahaha Jalan cerita dia pon menarik so memang menarik orang untuk tengok lagi. Siapa tak tengok tu, takpe nanti keluar TV jugak. hahhahaa Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa lagi di entri seterusnya. Kat bawah ni ade tinggalkan korang video-video dari FROZEN. Selamat menonton. hehe Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

LET IT GO : 



Let It Go (Sing-a-long)


Let It Go (25 Bahasa) (Siapa yang menyanyi sebenarnya?)

SEDUTAN DARI FILEM : 















Emak, Emakk.. Engkaulah ratu hatiku....

Emak yang telah melahirkan aku
Emak yang telah bawak aku kesana kemari selama 9 bulan (eh cukup ke tak eh?)
Emak yang selalu tegur salah silap aku
Emak yang selalu bersabar dengan perangai aku

Dulu Emak dengan ayah yang bagi duit belanja kat aku,
Sekarang aku beri yang termampu dari hasil titik peluh aku.
Sehari tak tengok muka Mak mesti aku dah rindu,
kadang-kadang aku asyik kene bebel sebab aku saje nak dengar. hahaha

Setiap pagi kadang-kadang dia yang kejut aku, suruh mandi
Kadang-kadang beborak dengan dia pepagi tu,
Salam dia, cium tangan dia, pipi dia sebelum pergi kerja
Turun Lif sesame gitu.

Takde apa yang aku mampu beri,
hanya doa dan ciuman dipipi, dahi, tangan 
Semoga emak sihat-sihat selalu
Selamat Hari Emak ye Puan Ishah Binti Salim.

Anak mu yang comel,
Rafzan Tomomi

This song just for you. hehe 

مايو 10, 2014

RANDOM AWESOME #27 : Selamat Hari Ibu


Emak, Emakk.. Engkaulah ratu hatiku....

Emak yang telah melahirkan aku
Emak yang telah bawak aku kesana kemari selama 9 bulan (eh cukup ke tak eh?)
Emak yang selalu tegur salah silap aku
Emak yang selalu bersabar dengan perangai aku

Dulu Emak dengan ayah yang bagi duit belanja kat aku,
Sekarang aku beri yang termampu dari hasil titik peluh aku.
Sehari tak tengok muka Mak mesti aku dah rindu,
kadang-kadang aku asyik kene bebel sebab aku saje nak dengar. hahaha

Setiap pagi kadang-kadang dia yang kejut aku, suruh mandi
Kadang-kadang beborak dengan dia pepagi tu,
Salam dia, cium tangan dia, pipi dia sebelum pergi kerja
Turun Lif sesame gitu.

Takde apa yang aku mampu beri,
hanya doa dan ciuman dipipi, dahi, tangan 
Semoga emak sihat-sihat selalu
Selamat Hari Emak ye Puan Ishah Binti Salim.

Anak mu yang comel,
Rafzan Tomomi

This song just for you. hehe 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. What is coming soon? Haa korang tak perasan ke tema blog ni tak berubah bulan lepas. haa Semalam dan hari ni dah releasekan teaser image untuk tema blog bulan Mei 2014. Tema dia adalah "MACARON". Masih lagi tengah buat header dan tengah cari background hehe Setiap Hari mulai 6 Mei sampai 12 Mei akan ada teaser image hehe. Harap korang tunggu sampai Selasa, 13 Mei 2014. Sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

Teaser Image #1 (6 Mei 2014)

Teaser Image #2 (7 Mei 2014)

مايو 07, 2014

RANDOM AWESOME #26 : Coming Soon


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. What is coming soon? Haa korang tak perasan ke tema blog ni tak berubah bulan lepas. haa Semalam dan hari ni dah releasekan teaser image untuk tema blog bulan Mei 2014. Tema dia adalah "MACARON". Masih lagi tengah buat header dan tengah cari background hehe Setiap Hari mulai 6 Mei sampai 12 Mei akan ada teaser image hehe. Harap korang tunggu sampai Selasa, 13 Mei 2014. Sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

Teaser Image #1 (6 Mei 2014)

Teaser Image #2 (7 Mei 2014)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri ini nak review sikit pasal filem omputeh "Muppets Most Wanted". Filem ni tak pasti bila ditayangkan dekat Malaysia. Memandangkan 1 Mei hari cuti hari tu pergi Pesta Buku, balik tu takde buat apa so kitorang pon pergi Mid Valley Megamall jenjalan. Pastu kitorang terfikir nak tengok wayang, mula-mula nak tengok Spiderman 2 , sekali semua penuh! Jadi kitorang memilih Filem "Muppet Most Wanted". Jom baca review  saya . :)


Tempat : Mid Valley Megamal
Tarikh : 1 Mei 2014
Masa : 6.30 Petang

Filem ini diarahkan oleh James Bobin dan direleasekan mulai 21 Mac 2014. Kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $70,165,216 (70 Juta). Filem ini adalah sequel dari filem pertamanya, "The Muppet". Mase tengok cerita ni, memang tak pernah tengok trailer atau poster. haha Filem pertama dia pon tak tengok.


Yang bestnya filem ni sebab dia filem muzikal. Memang faveret la kalau muzikal-muzikal ni. hehe Mula-mula cerita pon dah lawak, sambungan dari filem pertama. Diorang nyanyi lagu pasal filem sequel, "We're Doing a Sequel". Layan jugak lagu dalam filem ni. Kalau filem pertama, Kermit kumpul semula semua ahli kumpulan "The Muppets", kali ini diorang buat WORLD TOUR pulak! Sementara keseronokkan WORLD TOUR itu, diorang tak tahu akan ada satu misi rompakan yang dibuat oleh pengurus baru mereka, Dominic "The Lemur" Badguy yang merupakan penjenayah kedua paling bahaya yang berkomplot dengan Constantine  penjenayah paling merbahaya. Lepas tu Constantine tu menyamar jadi Kermit dan Kermit dimasukkan dalam penjara pulak. Masa Kermit dalam penjara pon kelakar jugak. Part last, masa Kermit palsu (Constantine) nak kahwin dengan Miss Piggy sangat beria okey. Wedding ala-ala wedding of the year. hahaha Macam biasa, siapa tak sempat menonton, masih ada masa. Carilah panggung wayang yang terdekat. :)

Rating : 4 / 5 Bintang

We're Doing a Sequel 

Trailer
مايو 06, 2014

RANDOM AWESOME #25 : Review "Muppets Most Wanted"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri ini nak review sikit pasal filem omputeh "Muppets Most Wanted". Filem ni tak pasti bila ditayangkan dekat Malaysia. Memandangkan 1 Mei hari cuti hari tu pergi Pesta Buku, balik tu takde buat apa so kitorang pon pergi Mid Valley Megamall jenjalan. Pastu kitorang terfikir nak tengok wayang, mula-mula nak tengok Spiderman 2 , sekali semua penuh! Jadi kitorang memilih Filem "Muppet Most Wanted". Jom baca review  saya . :)


Tempat : Mid Valley Megamal
Tarikh : 1 Mei 2014
Masa : 6.30 Petang

Filem ini diarahkan oleh James Bobin dan direleasekan mulai 21 Mac 2014. Kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $70,165,216 (70 Juta). Filem ini adalah sequel dari filem pertamanya, "The Muppet". Mase tengok cerita ni, memang tak pernah tengok trailer atau poster. haha Filem pertama dia pon tak tengok.


Yang bestnya filem ni sebab dia filem muzikal. Memang faveret la kalau muzikal-muzikal ni. hehe Mula-mula cerita pon dah lawak, sambungan dari filem pertama. Diorang nyanyi lagu pasal filem sequel, "We're Doing a Sequel". Layan jugak lagu dalam filem ni. Kalau filem pertama, Kermit kumpul semula semua ahli kumpulan "The Muppets", kali ini diorang buat WORLD TOUR pulak! Sementara keseronokkan WORLD TOUR itu, diorang tak tahu akan ada satu misi rompakan yang dibuat oleh pengurus baru mereka, Dominic "The Lemur" Badguy yang merupakan penjenayah kedua paling bahaya yang berkomplot dengan Constantine  penjenayah paling merbahaya. Lepas tu Constantine tu menyamar jadi Kermit dan Kermit dimasukkan dalam penjara pulak. Masa Kermit dalam penjara pon kelakar jugak. Part last, masa Kermit palsu (Constantine) nak kahwin dengan Miss Piggy sangat beria okey. Wedding ala-ala wedding of the year. hahaha Macam biasa, siapa tak sempat menonton, masih ada masa. Carilah panggung wayang yang terdekat. :)

Rating : 4 / 5 Bintang

We're Doing a Sequel 

Trailer

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Khamis lepas, saya, Abadik dan Amy pergi lah jenjalan sambil membeli buku kat Pesta Buku Antarabangsa, dekat PWTC, Kuala Lumpur. Memandangkan mase tu hari cuti, cite dia memang ramai manusia yang ada dekat sana. haha


Kitorang pergi dalam pukul 11.30 pagi , dekat STAR LRT pon dah ramai orang. Bila sampai je sana, masuk dalam tu diaaaaa..... penuh manusia. haha Macam-macam booth ada. Masuk je dalam tu mesti nak cari Komik-M dulu, Abadik nak sangat komik "ADIWIRA" yang dilukis oleh Ash-Kun. Lepas tu cari beberapa lagi komik yang diorang nak carik. Seronok tengok ramai orang cari buku tu. hehe


Selepas bayar, kitorang gerak pergi booth Gempak pulak. Sini memang gilers, sebab ramai sangatttt orang! Berebut-rebut orang nak beli komik dan novel grafik. Kitorang pon beli jugak, dalam 13 buah buku dekat sini. haahha Dapat 2 fail, dengan 3 beg. Memang superb! hehe Setelah selesai membeli apa yang perlu, kitorang pon balik. Tapi sebenarnya kitorang melencong ke tempat lain. haha Siapa yang nak pergi, esok masih ada lagi, Last day okey!!! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

مايو 03, 2014

RANDOM AWESOME #24 : Pesta Buku


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Khamis lepas, saya, Abadik dan Amy pergi lah jenjalan sambil membeli buku kat Pesta Buku Antarabangsa, dekat PWTC, Kuala Lumpur. Memandangkan mase tu hari cuti, cite dia memang ramai manusia yang ada dekat sana. haha


Kitorang pergi dalam pukul 11.30 pagi , dekat STAR LRT pon dah ramai orang. Bila sampai je sana, masuk dalam tu diaaaaa..... penuh manusia. haha Macam-macam booth ada. Masuk je dalam tu mesti nak cari Komik-M dulu, Abadik nak sangat komik "ADIWIRA" yang dilukis oleh Ash-Kun. Lepas tu cari beberapa lagi komik yang diorang nak carik. Seronok tengok ramai orang cari buku tu. hehe


Selepas bayar, kitorang gerak pergi booth Gempak pulak. Sini memang gilers, sebab ramai sangatttt orang! Berebut-rebut orang nak beli komik dan novel grafik. Kitorang pon beli jugak, dalam 13 buah buku dekat sini. haahha Dapat 2 fail, dengan 3 beg. Memang superb! hehe Setelah selesai membeli apa yang perlu, kitorang pon balik. Tapi sebenarnya kitorang melencong ke tempat lain. haha Siapa yang nak pergi, esok masih ada lagi, Last day okey!!! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v