Pavilion

Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)

ديسمبر 29, 2014

BEST 2014 MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe

يونيو 25, 2014

200TH SPECIAL : BEST MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Entri kali ni nak cerita pasal Reunion Ahad lepas (18 Mei 2014). Ini merupakan Reunion ke-3 bersama kawan-kawan kat KPTM Ipoh. (Klik "Reunion Pertama (2013) : Part 1, Part 2", "Reunion ke-2 (2013)") hee Serius rindu gilers zaman belajar kat Ipoh. Ye lah mana tak nya, semua sekarang dah ada kerja masing-masing dan ade jugak masih belajar. hee Tema Reunion kali ini ialah HITAM & PUTIH, pakai la ape pon janji ada hitam atau putih. haha Reunion kali ini bersama saya, Ara Kimora, Ein, Bazli, Wani, Aida, Syafina. Destinasi kali ini ialah PAVILION, Kuala Lumpur.


Pukul 8.45 pagi dah sampai dekat KL SENTRAL. haha Sebelum-sebelum ni, saya tunggu Ara tapi kali ni Ara pulak tunggu saya. haha *Hope kau tabah weh* Semua orang kene ada dekat Mekdi Kl Sentral dalam pukul 10 pagi macam tu. First sampai tentulah saya dan Ara. Dah lapar sangat , terus beli makanan dulu. haha Kitorang pon borak-borak, lepas tu Bazli pon sampai. Belum apa-apa dah selfie dah hhahaa Lepas tu, Ein, Akak, Wani & Aida pulak sampai. Kire-kire 10.30 pagi tu terus bertolak naik monarail pergi Pavilion.


Tiba dekat Pavilion pukul 11.45 macam tu. Lepas tu terus carik Golden Screen Cinemas (GSC) dan beli tiket wayang. Memandangkan memasing dah 20's , jadi kami memilih filem "BAD NEIGHBOURS". Mase beli tiket terus masuk panggung. Lepas menonton wayang, kitorang pon semua sedang kelaparan. Paling best nak makan dekat Pavilion ini macam susah la pulak. Bukan susah nak carik, tapi susah nak buat pilihan. haha Setelah nak itu ini, last-last pilih la jugak one & only paling senang kat situ, PIZZA HUT. ahhaha (*please take note bahawa ini kali ke-3 reunion makan dekat PIZZA HUT*) . Mase makan pizza memang riuh , macam Pizza tu kitoran punya. Order macam-macam. Lepas dah order, mesti la berborak, cerita pasal zaman kat KPTM dulu. hahaha



Lepas makan kitorang pon jalan-jalan je la dalam area situ, sebab hujan pulak kat luar mase tu. Kitorang sempat tangkap gambar dalam tu walaupun tak boleh bergambar dalam tu. ahaha Jalan punya jalan dah bosn pulak, sebab susah nak carik tempat lepak. haha Kitorang pon lepak kat kedai "Pak Cik" (kat belakang Pavilion). Hujan semakin nak reda dah, walapun ada rintik-rintik sikit. Kitorang tetap terus photoshoot dekat luar Pavilion. Orang memang tak ramai pulak, memang kitorang punya la. Tapi kitorang tangkap gambar kat tepi-tepi Pavilion tu. hahah Walaupun masa macam singkat je, tapi sempat jugak tangkap banyak gambar kenangan. Seronok dan best. hee


Sedar tak sedar dah petang, pukul 6.30 kitorang bertolak ke KL Sentral. Sementara Wani nak tunggu bas kat Bandar Tasik Selatan, kitorang lepak balik dekat Mekdi tapi tak beli makan pon. Lepak je. hahahaa Sampailah pukul 8.00 malam. haa... Jom la tengok gambar yang sempat kitorang rakam :







































Foto oleh Aida Jamaluddin, Rafzan Tomomi, Bazli Zafri, Ara Kimora, Ryan Smith
Edit oleh Rafzan Tomomi

Serius! Seronok sangat bersama diorang. Dapat jumpa 6 bulan sekali memang riuh. Sedih sikit sebab Kak Fara dan Daus tak join reunion kali ni. Terima kasih kepada Ara, Ein, Bazli, Aida, Wani dan Akak sebab sudi meluangkan masa bersama. Next time mesti ada okey! haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

مايو 21, 2014

3RD REUNION : PAVILION 18.05


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Entri kali ni nak cerita pasal Reunion Ahad lepas (18 Mei 2014). Ini merupakan Reunion ke-3 bersama kawan-kawan kat KPTM Ipoh. (Klik "Reunion Pertama (2013) : Part 1, Part 2", "Reunion ke-2 (2013)") hee Serius rindu gilers zaman belajar kat Ipoh. Ye lah mana tak nya, semua sekarang dah ada kerja masing-masing dan ade jugak masih belajar. hee Tema Reunion kali ini ialah HITAM & PUTIH, pakai la ape pon janji ada hitam atau putih. haha Reunion kali ini bersama saya, Ara Kimora, Ein, Bazli, Wani, Aida, Syafina. Destinasi kali ini ialah PAVILION, Kuala Lumpur.


Pukul 8.45 pagi dah sampai dekat KL SENTRAL. haha Sebelum-sebelum ni, saya tunggu Ara tapi kali ni Ara pulak tunggu saya. haha *Hope kau tabah weh* Semua orang kene ada dekat Mekdi Kl Sentral dalam pukul 10 pagi macam tu. First sampai tentulah saya dan Ara. Dah lapar sangat , terus beli makanan dulu. haha Kitorang pon borak-borak, lepas tu Bazli pon sampai. Belum apa-apa dah selfie dah hhahaa Lepas tu, Ein, Akak, Wani & Aida pulak sampai. Kire-kire 10.30 pagi tu terus bertolak naik monarail pergi Pavilion.


Tiba dekat Pavilion pukul 11.45 macam tu. Lepas tu terus carik Golden Screen Cinemas (GSC) dan beli tiket wayang. Memandangkan memasing dah 20's , jadi kami memilih filem "BAD NEIGHBOURS". Mase beli tiket terus masuk panggung. Lepas menonton wayang, kitorang pon semua sedang kelaparan. Paling best nak makan dekat Pavilion ini macam susah la pulak. Bukan susah nak carik, tapi susah nak buat pilihan. haha Setelah nak itu ini, last-last pilih la jugak one & only paling senang kat situ, PIZZA HUT. ahhaha (*please take note bahawa ini kali ke-3 reunion makan dekat PIZZA HUT*) . Mase makan pizza memang riuh , macam Pizza tu kitoran punya. Order macam-macam. Lepas dah order, mesti la berborak, cerita pasal zaman kat KPTM dulu. hahaha



Lepas makan kitorang pon jalan-jalan je la dalam area situ, sebab hujan pulak kat luar mase tu. Kitorang sempat tangkap gambar dalam tu walaupun tak boleh bergambar dalam tu. ahaha Jalan punya jalan dah bosn pulak, sebab susah nak carik tempat lepak. haha Kitorang pon lepak kat kedai "Pak Cik" (kat belakang Pavilion). Hujan semakin nak reda dah, walapun ada rintik-rintik sikit. Kitorang tetap terus photoshoot dekat luar Pavilion. Orang memang tak ramai pulak, memang kitorang punya la. Tapi kitorang tangkap gambar kat tepi-tepi Pavilion tu. hahah Walaupun masa macam singkat je, tapi sempat jugak tangkap banyak gambar kenangan. Seronok dan best. hee


Sedar tak sedar dah petang, pukul 6.30 kitorang bertolak ke KL Sentral. Sementara Wani nak tunggu bas kat Bandar Tasik Selatan, kitorang lepak balik dekat Mekdi tapi tak beli makan pon. Lepak je. hahahaa Sampailah pukul 8.00 malam. haa... Jom la tengok gambar yang sempat kitorang rakam :







































Foto oleh Aida Jamaluddin, Rafzan Tomomi, Bazli Zafri, Ara Kimora, Ryan Smith
Edit oleh Rafzan Tomomi

Serius! Seronok sangat bersama diorang. Dapat jumpa 6 bulan sekali memang riuh. Sedih sikit sebab Kak Fara dan Daus tak join reunion kali ni. Terima kasih kepada Ara, Ein, Bazli, Aida, Wani dan Akak sebab sudi meluangkan masa bersama. Next time mesti ada okey! haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^