Daily Post

Assalamualaikum & Salam Sejahtera pembaca sekalian. Hari ini Rabu, 2 April 2014. Haa selamat membaca WORDLESS WEDNESDAY pertama saya! hee Gambar diatas masa kursus dekat Port Dickson bersama rakan seofis saya. Setiap Isnin hingga Jumaat mesti akan jumpa mereka-mereka ni. Mereka ni macam keluarga sendiri , maklumlah saya paling muda dalam opis tu. ececece.. hahahaa Okey ini adalah buat pertama kalinya menghadiri kursus dan menguruskan kursus (sebahagian dari Urusetia; Uruskan Bas) sangat best! Seronok dapat makan (6 kali sehari.. ha ha ha!), ada mandi manda, sukaneka dan sesi kelas. Paling best mase ni potong kek, diorang buat suprise birthday okey! haha Malam tu pulak seronok makan BBQ, macam-macam ada, kenyang perut! hahaa Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Simple je kan. Kalau dapat pergi kursus, korang pergi okey (untuk yang dah bekerja je ye~ hehe) Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

أبريل 02, 2014

RANDOM AWESOME #15 : 1st Wordless Wednesday


Assalamualaikum & Salam Sejahtera pembaca sekalian. Hari ini Rabu, 2 April 2014. Haa selamat membaca WORDLESS WEDNESDAY pertama saya! hee Gambar diatas masa kursus dekat Port Dickson bersama rakan seofis saya. Setiap Isnin hingga Jumaat mesti akan jumpa mereka-mereka ni. Mereka ni macam keluarga sendiri , maklumlah saya paling muda dalam opis tu. ececece.. hahahaa Okey ini adalah buat pertama kalinya menghadiri kursus dan menguruskan kursus (sebahagian dari Urusetia; Uruskan Bas) sangat best! Seronok dapat makan (6 kali sehari.. ha ha ha!), ada mandi manda, sukaneka dan sesi kelas. Paling best mase ni potong kek, diorang buat suprise birthday okey! haha Malam tu pulak seronok makan BBQ, macam-macam ada, kenyang perut! hahaa Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Simple je kan. Kalau dapat pergi kursus, korang pergi okey (untuk yang dah bekerja je ye~ hehe) Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Hari ini bermula lagi hari baru dan bulan baru untuk 2014. Hari ni dah hari Selasa, 1 April 2014. Wah wah dah masuk bulan April dah kite ye. hehe Tak banyak nak bercerita, semoga bulan April ini lebih baik dari sebelumnya, dipermudahkan segala urusan, semoga sihat tubuh badan, rezeki bertambah dan banyak lagi. hee Haa Hari ni jugak merupakan ulang tahun ke-68 tempat kerja saya, Happy Besday! hehe Jom dengar lagu ni :


Lirik Bila April - Dato' Fazley

Bila April tiba
Hati mula berkata
Setahun lamanya
Perkenalan kita
Ku tanya padamu
Kapankah hatimu
Akan ku miliki
Selama abadi

Di April yang itu
Kau katakan padaku
Sabarlah menanti
Takkan lama lagi
Kau senyum bermakna
Padaku kau pinta
Berikanlah oh waktu
Kenalilah dirimu

Bila bila April
Aku menantimu, aku menantimu
Dan bila April, bila April
Dapatku pastikan, cintaku ini
Dan bila, bila April
Bibirku pasti akan bertanya
Kapankah kau milik ku..

Bulan April WAJIB ye memainkan lagu diatas hahaha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Korang jaga diri ye dan jangan lupa untuk terus mendoakan MH370. hurmm Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ;)

أبريل 01, 2014

RANDOM AWESOME #14 : Bila April


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian. Hari ini bermula lagi hari baru dan bulan baru untuk 2014. Hari ni dah hari Selasa, 1 April 2014. Wah wah dah masuk bulan April dah kite ye. hehe Tak banyak nak bercerita, semoga bulan April ini lebih baik dari sebelumnya, dipermudahkan segala urusan, semoga sihat tubuh badan, rezeki bertambah dan banyak lagi. hee Haa Hari ni jugak merupakan ulang tahun ke-68 tempat kerja saya, Happy Besday! hehe Jom dengar lagu ni :


Lirik Bila April - Dato' Fazley

Bila April tiba
Hati mula berkata
Setahun lamanya
Perkenalan kita
Ku tanya padamu
Kapankah hatimu
Akan ku miliki
Selama abadi

Di April yang itu
Kau katakan padaku
Sabarlah menanti
Takkan lama lagi
Kau senyum bermakna
Padaku kau pinta
Berikanlah oh waktu
Kenalilah dirimu

Bila bila April
Aku menantimu, aku menantimu
Dan bila April, bila April
Dapatku pastikan, cintaku ini
Dan bila, bila April
Bibirku pasti akan bertanya
Kapankah kau milik ku..

Bulan April WAJIB ye memainkan lagu diatas hahaha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Korang jaga diri ye dan jangan lupa untuk terus mendoakan MH370. hurmm Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ;)


Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada pembaca sekalian. Hari ini Isnin, 31 Mac 2014. Maknanya Hari ini hari terakhir bulab Mac 2014! Wahh rase macam sekejap pulak kan dah habis bulan Mac. Esok kita akan masuk 1 April. Hati-hati ye kalau kawan-kawan nak buat April Fool esok tapi April Fool tu haram kan dalam Islam? So jangan cuba-cuba mendajal orang lain ye hahhaa 


Bulan Mac ni banyak jugak berjalan bila hujung minggu mesti pergi jalan-jalan, Minggu pertama, ada peperiksaan SPA (Sabtu) dan keluar bersama Ara, Ein dan Bazli dekat KLCC (Ahad), lepastu Minggu ke-2 pergi Gambang, ada Hari Keluarga bersama officemate, Minggu ke-3 pulak duduk rumah dan ahad tu pergi jalan-jalan sekejap. hehe Haa Minggu ke-4 ke Seremban, rumah Ara Kimora. hee Seronok ^___^ Bulan Mac ni kire bulan yang okey, tiada banyak masalah. Okeylah sampai disini entri kali ni , jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ;)

مارس 31, 2014

RANDOM AWESOME #13 : Goodbye March


Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada pembaca sekalian. Hari ini Isnin, 31 Mac 2014. Maknanya Hari ini hari terakhir bulab Mac 2014! Wahh rase macam sekejap pulak kan dah habis bulan Mac. Esok kita akan masuk 1 April. Hati-hati ye kalau kawan-kawan nak buat April Fool esok tapi April Fool tu haram kan dalam Islam? So jangan cuba-cuba mendajal orang lain ye hahhaa 


Bulan Mac ni banyak jugak berjalan bila hujung minggu mesti pergi jalan-jalan, Minggu pertama, ada peperiksaan SPA (Sabtu) dan keluar bersama Ara, Ein dan Bazli dekat KLCC (Ahad), lepastu Minggu ke-2 pergi Gambang, ada Hari Keluarga bersama officemate, Minggu ke-3 pulak duduk rumah dan ahad tu pergi jalan-jalan sekejap. hehe Haa Minggu ke-4 ke Seremban, rumah Ara Kimora. hee Seronok ^___^ Bulan Mac ni kire bulan yang okey, tiada banyak masalah. Okeylah sampai disini entri kali ni , jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ;)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca-pembaca sekalian. Hari ini Jumaat (28 Mac 2014) harap korang semua sihat selalu. Haa semalam masa tengah borak-borak dengan Ara (dekat IM Facebook), terbukak topic pasal sekolah. hahaha Lepas tu mula la teringat macam-macam pasal sekolah. haha Dalam masa hampir 12 tahun bersekolah (campur tadika) memang banyaklah kenangan-kenangan yang tak dapat dilupakan. Jadi entri kali ni nak cerita pasal Sekolah. hee



Sekolah Tadika (1997)
_______________________________________

Mase sekolah tadika dekat Tabika Kemas, seingat saya, saya seorang yang sangat manja. haha Sekolah Tadika tu mula-mula dekat area rumah panjang lepas tu tahun tu jugak pindah kat Kondo Rakyat dan sekolah tu betul-betul kat bawah blok. Paling best masa rehat la, suka sangat dengan Cekodok bersama sosnya dan air milo. Wahh masih terngiang-ngiang rasa dia. haha Lepas tu masa sukan pulak saya paling unik sebab baju saya takde nombor, budak-budak lain masa tu ada nombor. Mungkin special kot. haha Cikgu yang saya ingat : Cikgu Sabariah, CIkgu Ani dan Cikgu Kam.



Sekolah Rendah (1998-2003)
_______________________________________

Sekolah rendah pulak, jauh pulak dari rumah. Saya sekolah dekat SRK Brickfields (1), Kuala Lumpur. Pukul 6 pagi dah bangun , pastu dari rumah naik kereta arwah pak cik. Masa sekolah rendah, saya masih seorang budak yang manja dan kuat menangis. hahaha Sekolah rendah macam-macam kenangan yang best. Antara nya :
  • Masa darjah satu, kene tulis cita-cita dalam report card. Mase tu ingat lagi pilih "BOMBA", "POLIS" dan "Doktor". Lepas tu darjah tiga sampai ke darjah enam cita-cita lain pulak, nak jadi "GURU" dan "PENSYARAH". hahah
  • Main kejar-kejar. Seriously, saya jarang main kejar-kejar kat sekolah ni. Rasanya sekali je main hahaha Selalu tengok je orang main kejar-kejar. 
  • Masa darjah tiga badan dah mula naik. hahah Sampailah sekarang. hehe
  • Tibe-tibe cikgu suruh keluar , rupanya ada orang bagi air milo free. Kadang-kadang ade Nestle la, Koko Krunch dan macam-macam la. seronok betul. haha
  • Still remember, berus gigi hahaha. Sehari sebelum tu, ada nurse masuk kata jangan lupa bawak berus gigi dan cawan. Dari darjah satu sampai enam , aktiviti yang sama. hahaha GREAT!
  • Pernah kene rotan dengan cikgu sebab beli dan makan keropok mamee. Mase tu mamee ada buat macam puzzle, setiap bungkus ada 1 puzzle, kalau dapat semua boleh tebus hadiah. Jadi saya memang minat DIGIMON mase tu, beli banyak. Zapppp! dapat satu rotan hahaha 
  • Buku lagu tak dilupakan. haha Mase darjah 6 ade buat buku lagu, untuk nyanyi saje saje kalau cikgu takde hahaha Kadang-kadang kawan ajak duet nyanyi sekali. Serius. Ini sangat menggamit memori hahaha
  • Dikir Barat. Yup pernah masuk dikir barat masa darjah lima, mase tu persembahan untuk Majlis Anugerah Cemerlang. Gigih okey belajar dan alhamdulillah tiada kesalahan hahaha
  • Belanja masa sekolah rendah adalah RM1.50. haha Dulu cukup la, kalau sekarang . Entahlaa. 
  • Main lawan pemadam itu mesti. haha
  • Emak pernah bagitahu, masa sekolah rendah dalam ramai adik beradik, saya yang paling KERAP hilangkan Pencil Box haha
  • Pertama kali pergi kem anjuran sekolah dengan jayanya. Ingat lagi mase tu dekat Dusun Eco Resort, Janda Baik, Pahang tahun 2003. 
  • Ada kembar nama dia ZAFRAN. Memang rapat dari Darjah 1 sebab nama kitorang kalau disusun semula mesti akan keluar RAFZAN / ZAFRAN. haha Kat manalah dia sekarang eh? haha 
Memang banyak jugak kenangan yang best masa sekolah rendah ni. hahaha Antara cikgu yang saya masih ingat : Cikgu Azmi, Cikgu Kamarul, Cik Izani, Cik Wong, Cik Azhar, Cik Azri, Ustaz Kerengga (tak ingat nama T^T) Cikgu Farah & Cikgu Nazri.



Sekolah Menengah (2004-2008)
_______________________________________

Sekolah menengah dekat SMK Vivekananda, Kuala Lumpur. Kalau sebut mesti orang ingat itu semua jenis Tamil, tapi sebenarnya semua kaum ada. hee Sekolah ni dekat je dengan sekolah rendah (kire sebelah je). Belajar selama 5 tahun kat sekolah ni memang best. Macam-macam kenangan suka duka. haha Nak tau, jom baca trivia ni:

  • Sebab ini kali pertama sekolah campur lelaki perempuan, jadi saya lebih rapat dengan perempuan. hoho
  • Sebab sesi petang, saya keluar rumah dalam pukul 11.30 pagi sebab pukul 1.05 tengah hari waktu sekolah bermula.
  • Saya seorang PEMBIMBING RAKAN SEBAYA (PRS) masa sekolah dulu. Saya lalui temuduga dan berjaya jadi seorang PRS. Sangat aktif jugaklah PRS mase tingkatan 4 dan 5 . Pernah jadi AJK dalam PRS Biro Prostar (2007) dan Biro Perhubungan (2008). 
  • Percaya atau tidak, saya pernah jadi Pengerusi Kelab Kewangan (2008) sebab tak ramai pon join haha
  • Kebanyakkan kelab yang dijoin mase Tingkatan 4 dan 5 , di conquer oleh saya dan kawan-kawan saya. 
  • Pernah ditawarkan menjadi pengawas tapi tolak. hee sorry
  • Pernah melukis dan mewarna dekat dinding sekolah sempena Hari Kemerdekaan ke-50. 
  • Tingkatan 1-3 pernah ada abang dan kakak angkat. Macam kelakar je ingat balik. hahaha
  • Yang pernah sekelas dengan saya dari Tingkatan 1 sampai 5, Enpasilan. 1 Amanah, 2 Amanah, 3 Damai, 4 Akaun & 5 Akaun.
  • Dulu ada dua group dekat sekolah. (with gegurls) 1st "RAFAMASHADATUL" (2006) : Rafzan, Fathini, Kamariah, Nisha, Nurul Shuhada & Zirwatul dan 2nd Six Mix (2008) : Rafzan, Alyn, Shima, Nisha, Zirwatul, Eysya & Amirah. Kitorang ni dulu BFF gitu dan selalu study sama-sama. hee
  • Masa PJK, saya jarang bawak baju. Boleh dikira berapa kali. ahaha 
  • Subek yang selalu gagal ialah Matematik. Mungkin takde connection dengan subjek itu. haha Tapi ajaibnya, masa SPM dapat D. Siapa nak jawab ni? hahaha
  • Disebab minat Morning Musume, ada buat satu buku khas untuk kumpulan tu. Tu yang selalu pergi CC (Cyber Cafe), print dan balik tampal dalam buku. hahaa
  • Paling ingat masa rehat mesti nak cepat-cepat sebab nak beli nasi goreng kat Kantin. pastu beli nugget ala-ala Mekdi. Wahh sedapnya. haha
  • Rumah sukan saya ialah Hijau. Sepanjang 5 tahun, hanya tahun 2008 (Tingkatan Lima) yang terlibat dalam acara Kawat Kaki (tapi jadi Maskot), pergi latihan balapan, lompat jauh dan lontar peluru. Ni kes nak markah ko-kurikulum lebih. haha
  • Sekolah menengah ni mesti akan kene Injection. T^T 
  • Tak pernah dapat A dalam mana-mana subjek. Paling tinggi : B
  • Tak pernah masuk mana-mana pertandingan kawad badan beruniform. haha 
  • Pernah sertai Koir masa Tingkatan 3 dan 4, buat persembahan semasa Anugerah Cemerlang dan dapat masuk pertandingan peringkat Zon Bangsar. 
  • Bile sesi pagi, balik sekolah mesti lambat kalau ada kelas tambahan atau aktiviti PRS. Kadang-kadang saja je lepak sampai petang. haha
  • Masa sekolah menengah ni, belanja jadi RM3. (Tingkatan 1 dan 2) dan RM5 (Tingkatan 3-5). hee
  • 3 Kem pernah pergi : Kem PRS di Janda Baik (2005), Kem PRS di Terengganu (2006) dan Kem Amal Ibadah di Masjid Wilayah Persekutuan (2007).
  • Saya selalu gagal akaun (Tingkatan 4 dan 5), masa SPM pon dapat E je. Tapi yang peliknya masa dekat KPTM Ipoh boleh dapat A. -.-" haha
  • Buku Biodata paling popular masa ni hahahaha Malangnya buku tu tak kemana hilangnya. hahaa 
Haish.. Memang banyak betul masa sekolah menengah ni. hahaha Antara cikgu yang masih saya ingat : Cikgu Magdalene, Ustazah Faizah, Cikgu Shila, Cikgu Tehna, Cikgu Raziah, Cikgu Roslina, Cikgu Rosminah, Cikgu Chua, Cikgu Kannan, Cikgu Rosli, Cikgu Kamil, Cikgu Syamala, Sir Abraham dan ramai lagi. hehe 


Tada.... gambar tadika 1997! haha

Haa banyak jugak benda yang masih ingat masa sekolah dulu . haha Tu pon ada lagi yang tak masuk, banyak sangat! Maaf sebab takde gambar nak ditunjukkan sebab mase tu mana pakai phone kamera bagai ni haha Ape pulak kenangan korang mase sekolah? Jom la kongsi kan kat sini. Jangan segan-segan tinggalkan komen. Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

مارس 28, 2014

THROWBACK SPECIAL : ZAMAN SEKOLAH

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca-pembaca sekalian. Hari ini Jumaat (28 Mac 2014) harap korang semua sihat selalu. Haa semalam masa tengah borak-borak dengan Ara (dekat IM Facebook), terbukak topic pasal sekolah. hahaha Lepas tu mula la teringat macam-macam pasal sekolah. haha Dalam masa hampir 12 tahun bersekolah (campur tadika) memang banyaklah kenangan-kenangan yang tak dapat dilupakan. Jadi entri kali ni nak cerita pasal Sekolah. hee



Sekolah Tadika (1997)
_______________________________________

Mase sekolah tadika dekat Tabika Kemas, seingat saya, saya seorang yang sangat manja. haha Sekolah Tadika tu mula-mula dekat area rumah panjang lepas tu tahun tu jugak pindah kat Kondo Rakyat dan sekolah tu betul-betul kat bawah blok. Paling best masa rehat la, suka sangat dengan Cekodok bersama sosnya dan air milo. Wahh masih terngiang-ngiang rasa dia. haha Lepas tu masa sukan pulak saya paling unik sebab baju saya takde nombor, budak-budak lain masa tu ada nombor. Mungkin special kot. haha Cikgu yang saya ingat : Cikgu Sabariah, CIkgu Ani dan Cikgu Kam.



Sekolah Rendah (1998-2003)
_______________________________________

Sekolah rendah pulak, jauh pulak dari rumah. Saya sekolah dekat SRK Brickfields (1), Kuala Lumpur. Pukul 6 pagi dah bangun , pastu dari rumah naik kereta arwah pak cik. Masa sekolah rendah, saya masih seorang budak yang manja dan kuat menangis. hahaha Sekolah rendah macam-macam kenangan yang best. Antara nya :
  • Masa darjah satu, kene tulis cita-cita dalam report card. Mase tu ingat lagi pilih "BOMBA", "POLIS" dan "Doktor". Lepas tu darjah tiga sampai ke darjah enam cita-cita lain pulak, nak jadi "GURU" dan "PENSYARAH". hahah
  • Main kejar-kejar. Seriously, saya jarang main kejar-kejar kat sekolah ni. Rasanya sekali je main hahaha Selalu tengok je orang main kejar-kejar. 
  • Masa darjah tiga badan dah mula naik. hahah Sampailah sekarang. hehe
  • Tibe-tibe cikgu suruh keluar , rupanya ada orang bagi air milo free. Kadang-kadang ade Nestle la, Koko Krunch dan macam-macam la. seronok betul. haha
  • Still remember, berus gigi hahaha. Sehari sebelum tu, ada nurse masuk kata jangan lupa bawak berus gigi dan cawan. Dari darjah satu sampai enam , aktiviti yang sama. hahaha GREAT!
  • Pernah kene rotan dengan cikgu sebab beli dan makan keropok mamee. Mase tu mamee ada buat macam puzzle, setiap bungkus ada 1 puzzle, kalau dapat semua boleh tebus hadiah. Jadi saya memang minat DIGIMON mase tu, beli banyak. Zapppp! dapat satu rotan hahaha 
  • Buku lagu tak dilupakan. haha Mase darjah 6 ade buat buku lagu, untuk nyanyi saje saje kalau cikgu takde hahaha Kadang-kadang kawan ajak duet nyanyi sekali. Serius. Ini sangat menggamit memori hahaha
  • Dikir Barat. Yup pernah masuk dikir barat masa darjah lima, mase tu persembahan untuk Majlis Anugerah Cemerlang. Gigih okey belajar dan alhamdulillah tiada kesalahan hahaha
  • Belanja masa sekolah rendah adalah RM1.50. haha Dulu cukup la, kalau sekarang . Entahlaa. 
  • Main lawan pemadam itu mesti. haha
  • Emak pernah bagitahu, masa sekolah rendah dalam ramai adik beradik, saya yang paling KERAP hilangkan Pencil Box haha
  • Pertama kali pergi kem anjuran sekolah dengan jayanya. Ingat lagi mase tu dekat Dusun Eco Resort, Janda Baik, Pahang tahun 2003. 
  • Ada kembar nama dia ZAFRAN. Memang rapat dari Darjah 1 sebab nama kitorang kalau disusun semula mesti akan keluar RAFZAN / ZAFRAN. haha Kat manalah dia sekarang eh? haha 
Memang banyak jugak kenangan yang best masa sekolah rendah ni. hahaha Antara cikgu yang saya masih ingat : Cikgu Azmi, Cikgu Kamarul, Cik Izani, Cik Wong, Cik Azhar, Cik Azri, Ustaz Kerengga (tak ingat nama T^T) Cikgu Farah & Cikgu Nazri.



Sekolah Menengah (2004-2008)
_______________________________________

Sekolah menengah dekat SMK Vivekananda, Kuala Lumpur. Kalau sebut mesti orang ingat itu semua jenis Tamil, tapi sebenarnya semua kaum ada. hee Sekolah ni dekat je dengan sekolah rendah (kire sebelah je). Belajar selama 5 tahun kat sekolah ni memang best. Macam-macam kenangan suka duka. haha Nak tau, jom baca trivia ni:

  • Sebab ini kali pertama sekolah campur lelaki perempuan, jadi saya lebih rapat dengan perempuan. hoho
  • Sebab sesi petang, saya keluar rumah dalam pukul 11.30 pagi sebab pukul 1.05 tengah hari waktu sekolah bermula.
  • Saya seorang PEMBIMBING RAKAN SEBAYA (PRS) masa sekolah dulu. Saya lalui temuduga dan berjaya jadi seorang PRS. Sangat aktif jugaklah PRS mase tingkatan 4 dan 5 . Pernah jadi AJK dalam PRS Biro Prostar (2007) dan Biro Perhubungan (2008). 
  • Percaya atau tidak, saya pernah jadi Pengerusi Kelab Kewangan (2008) sebab tak ramai pon join haha
  • Kebanyakkan kelab yang dijoin mase Tingkatan 4 dan 5 , di conquer oleh saya dan kawan-kawan saya. 
  • Pernah ditawarkan menjadi pengawas tapi tolak. hee sorry
  • Pernah melukis dan mewarna dekat dinding sekolah sempena Hari Kemerdekaan ke-50. 
  • Tingkatan 1-3 pernah ada abang dan kakak angkat. Macam kelakar je ingat balik. hahaha
  • Yang pernah sekelas dengan saya dari Tingkatan 1 sampai 5, Enpasilan. 1 Amanah, 2 Amanah, 3 Damai, 4 Akaun & 5 Akaun.
  • Dulu ada dua group dekat sekolah. (with gegurls) 1st "RAFAMASHADATUL" (2006) : Rafzan, Fathini, Kamariah, Nisha, Nurul Shuhada & Zirwatul dan 2nd Six Mix (2008) : Rafzan, Alyn, Shima, Nisha, Zirwatul, Eysya & Amirah. Kitorang ni dulu BFF gitu dan selalu study sama-sama. hee
  • Masa PJK, saya jarang bawak baju. Boleh dikira berapa kali. ahaha 
  • Subek yang selalu gagal ialah Matematik. Mungkin takde connection dengan subjek itu. haha Tapi ajaibnya, masa SPM dapat D. Siapa nak jawab ni? hahaha
  • Disebab minat Morning Musume, ada buat satu buku khas untuk kumpulan tu. Tu yang selalu pergi CC (Cyber Cafe), print dan balik tampal dalam buku. hahaa
  • Paling ingat masa rehat mesti nak cepat-cepat sebab nak beli nasi goreng kat Kantin. pastu beli nugget ala-ala Mekdi. Wahh sedapnya. haha
  • Rumah sukan saya ialah Hijau. Sepanjang 5 tahun, hanya tahun 2008 (Tingkatan Lima) yang terlibat dalam acara Kawat Kaki (tapi jadi Maskot), pergi latihan balapan, lompat jauh dan lontar peluru. Ni kes nak markah ko-kurikulum lebih. haha
  • Sekolah menengah ni mesti akan kene Injection. T^T 
  • Tak pernah dapat A dalam mana-mana subjek. Paling tinggi : B
  • Tak pernah masuk mana-mana pertandingan kawad badan beruniform. haha 
  • Pernah sertai Koir masa Tingkatan 3 dan 4, buat persembahan semasa Anugerah Cemerlang dan dapat masuk pertandingan peringkat Zon Bangsar. 
  • Bile sesi pagi, balik sekolah mesti lambat kalau ada kelas tambahan atau aktiviti PRS. Kadang-kadang saja je lepak sampai petang. haha
  • Masa sekolah menengah ni, belanja jadi RM3. (Tingkatan 1 dan 2) dan RM5 (Tingkatan 3-5). hee
  • 3 Kem pernah pergi : Kem PRS di Janda Baik (2005), Kem PRS di Terengganu (2006) dan Kem Amal Ibadah di Masjid Wilayah Persekutuan (2007).
  • Saya selalu gagal akaun (Tingkatan 4 dan 5), masa SPM pon dapat E je. Tapi yang peliknya masa dekat KPTM Ipoh boleh dapat A. -.-" haha
  • Buku Biodata paling popular masa ni hahahaha Malangnya buku tu tak kemana hilangnya. hahaa 
Haish.. Memang banyak betul masa sekolah menengah ni. hahaha Antara cikgu yang masih saya ingat : Cikgu Magdalene, Ustazah Faizah, Cikgu Shila, Cikgu Tehna, Cikgu Raziah, Cikgu Roslina, Cikgu Rosminah, Cikgu Chua, Cikgu Kannan, Cikgu Rosli, Cikgu Kamil, Cikgu Syamala, Sir Abraham dan ramai lagi. hehe 


Tada.... gambar tadika 1997! haha

Haa banyak jugak benda yang masih ingat masa sekolah dulu . haha Tu pon ada lagi yang tak masuk, banyak sangat! Maaf sebab takde gambar nak ditunjukkan sebab mase tu mana pakai phone kamera bagai ni haha Ape pulak kenangan korang mase sekolah? Jom la kongsi kan kat sini. Jangan segan-segan tinggalkan komen. Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


Assalamualaikum & Salam sejahtera pembaca-pembaca sekalian. Hari ini Rabu (26 Mac 2014). Gambar diatas tu masa dekat Padang Ipoh, sehari sebelum Dinner Semester Akhir KPTM Ipoh. hee Macam kurus sikit kan? lol hahah Hurmm... Tadi masa kerja okey je, tibe-tibe masa nak dekat balik, rasa pening kepala. Ingatkan sekejap, lepas tu masa berjalan nak tunggu bas hampir nak pengsan. Pening sangat kepala :( Hari ni pulak memang mengidam nak makan Kebab (memang setiap rabu emak belikan). Sampai rumah memang terus pergi mandi, nasib baik air dah ada. Dah dua hari takde air ni T^T 


Lepas mandi makan la kebab tersebut , terus makan panadol. hee Terima kasih kepada emak dan ayah belikan Kebab. Walaupun tak sihat, masih lagi nak makan jugak. Mengidam punya pasal hahaha Okeylah hurmmm.. rupanya badan ni semakin panas, mungkin nak demam la kot. Get well soon to myself. lalala Gigih menaip ni walaupun kepala pusing-pusing. haha Jumpa lagi dientri seterusnya. Jaga kesihatan ye semua. Assalamualaikum & Bye bye.

مارس 26, 2014

RANDOM AWESOME #12 : Demam? No Way!


Assalamualaikum & Salam sejahtera pembaca-pembaca sekalian. Hari ini Rabu (26 Mac 2014). Gambar diatas tu masa dekat Padang Ipoh, sehari sebelum Dinner Semester Akhir KPTM Ipoh. hee Macam kurus sikit kan? lol hahah Hurmm... Tadi masa kerja okey je, tibe-tibe masa nak dekat balik, rasa pening kepala. Ingatkan sekejap, lepas tu masa berjalan nak tunggu bas hampir nak pengsan. Pening sangat kepala :( Hari ni pulak memang mengidam nak makan Kebab (memang setiap rabu emak belikan). Sampai rumah memang terus pergi mandi, nasib baik air dah ada. Dah dua hari takde air ni T^T 


Lepas mandi makan la kebab tersebut , terus makan panadol. hee Terima kasih kepada emak dan ayah belikan Kebab. Walaupun tak sihat, masih lagi nak makan jugak. Mengidam punya pasal hahaha Okeylah hurmmm.. rupanya badan ni semakin panas, mungkin nak demam la kot. Get well soon to myself. lalala Gigih menaip ni walaupun kepala pusing-pusing. haha Jumpa lagi dientri seterusnya. Jaga kesihatan ye semua. Assalamualaikum & Bye bye.


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini Selasa (25 Mac 2014). Hurmm.. semalam, Jam 10.00 Malam ada pengumuman dari PM kita mengenai pesawat MH370. Selepas 17 hari pencarian, "Pesawat MAS MH370 kali terakhir dilihat di lautan Hindi" Pengumuman itu memang membuatkan saya sebak seketika. Bayangkan lepas tu ada tengok orang share pasal "Lautan Hindi" memang cukup dalam. Lihat sahaja bagaimana pencarian dilakukan walaupun dalam keadaan ombak sebegitu. Hurmmm... Selepas pengumuman tersebut, ramai rakan Facebook dan Twitter update pasal MH370. Sangat sukar untuk menerima pengumuman itu, walaupun saya bukan antara ahli keluarga mangsa tapi turut merasa sebak dan sedih mendengar berita itu. Jika benar ia terhempas, saya redha. hurmm. Takziah buat keluarga mangsa dan al-fatihah. Okey sampai disini entri kali ni. Untuk mengetahui perkembangan selanjutnya mengenai MH370, boleh tengok dekat page ni. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye. 

مارس 25, 2014

RANDOM AWESOME #11 : MH370


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini Selasa (25 Mac 2014). Hurmm.. semalam, Jam 10.00 Malam ada pengumuman dari PM kita mengenai pesawat MH370. Selepas 17 hari pencarian, "Pesawat MAS MH370 kali terakhir dilihat di lautan Hindi" Pengumuman itu memang membuatkan saya sebak seketika. Bayangkan lepas tu ada tengok orang share pasal "Lautan Hindi" memang cukup dalam. Lihat sahaja bagaimana pencarian dilakukan walaupun dalam keadaan ombak sebegitu. Hurmmm... Selepas pengumuman tersebut, ramai rakan Facebook dan Twitter update pasal MH370. Sangat sukar untuk menerima pengumuman itu, walaupun saya bukan antara ahli keluarga mangsa tapi turut merasa sebak dan sedih mendengar berita itu. Jika benar ia terhempas, saya redha. hurmm. Takziah buat keluarga mangsa dan al-fatihah. Okey sampai disini entri kali ni. Untuk mengetahui perkembangan selanjutnya mengenai MH370, boleh tengok dekat page ni. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye. 


Assalamualaikum & Salam sejahtera. Hari ini dah masuk hari Isnin (24 Mac 2014) , permulaan untuk minggu ni. Hari ini berlalu dengan gembira sekali. haha Gambar dekat atas tu saje nak throwback masa pergi Hello Kitty Town kat Johor. Suka pulak pakai costume ni feeling comel gitu. hee Memandangkan Lan berkursus tiga hari dekat Gambang, jadi takde sape la saya nak kacau hari ni. haha Pagi edit gambar sikit pastu buat jadual kerja. Masuk tengah hari, masa lunch. Serius masa pergi lunch kat kantin belakang, makanan tetap sama dan rasa tak mampu tengok makanan tu. haha Akhirnya beli jugak cekodok 6 ketul dan Teh O Ais. Balik lunch terasa lapa pulak, nasib la Kak Ros ajak makan laksa yang dimasaknya. hee Terima kasih Kak Ros. Sedap okey . Jadi nora bagi 4 bintang. hahaha

CRAYON POP - Bar Bar Bar

Tadi mase buat kerja asyik dengar lagu "Bar Bar Bar" je. Dah lama dah release tapi baru mula layan hahahaha Lagu dari Crayon Pop. Tarian dia sangat comel. hahahaa jom dengar sama-sama . Hey Jumping yeah, Jumping yeah, everybody! hee Okeylah sampai disini entri kali ni. Jumpa entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v 

مارس 24, 2014

RANDOM AWESOME #10 : Bar Bar Bar


Assalamualaikum & Salam sejahtera. Hari ini dah masuk hari Isnin (24 Mac 2014) , permulaan untuk minggu ni. Hari ini berlalu dengan gembira sekali. haha Gambar dekat atas tu saje nak throwback masa pergi Hello Kitty Town kat Johor. Suka pulak pakai costume ni feeling comel gitu. hee Memandangkan Lan berkursus tiga hari dekat Gambang, jadi takde sape la saya nak kacau hari ni. haha Pagi edit gambar sikit pastu buat jadual kerja. Masuk tengah hari, masa lunch. Serius masa pergi lunch kat kantin belakang, makanan tetap sama dan rasa tak mampu tengok makanan tu. haha Akhirnya beli jugak cekodok 6 ketul dan Teh O Ais. Balik lunch terasa lapa pulak, nasib la Kak Ros ajak makan laksa yang dimasaknya. hee Terima kasih Kak Ros. Sedap okey . Jadi nora bagi 4 bintang. hahaha

CRAYON POP - Bar Bar Bar

Tadi mase buat kerja asyik dengar lagu "Bar Bar Bar" je. Dah lama dah release tapi baru mula layan hahahaha Lagu dari Crayon Pop. Tarian dia sangat comel. hahahaa jom dengar sama-sama . Hey Jumping yeah, Jumping yeah, everybody! hee Okeylah sampai disini entri kali ni. Jumpa entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v 



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini hari ahad , esok dah kerja. Malasnyaaaa T^T hahahaa Beberapa hari lepas ade la tengok Timeline Facebook yang lama-lama dari 2009 sampai la 2012. Memang menggamit memori. hhaaha So ade jugak la nampak shared link blog yang lama, dulu sangat la rajin updated blog, maklumlah zaman belajar memang rajin memanjang. hahaha Walaupun benda yang tak berapa penting tetap update jugak, jadi mulai saat ni akan mula rajin update blog. Mungkin harian hahaha Ni kire percubaan pertama gitu .




Sabtu Ahad minggu ini memang habiskan masa dirumah depan Laptop. hahah Lepas tu tadi baru je balik dari membeli belah di MYDIN. Tujuan utama emak nak kesana nak cari penyapu. hahaha Kene faham, bila dah masuk dalam tu macam-macam benda tak penting beli. hahaha Letih melayan dua princess saya yang comel lagi nakal . Lepas rindu minggu ni dapat jumpa. aahahah okeylah sampai disini entri kali ni. Jumpa entri seterusnya. Maybe esok kot. hahaha Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v

مارس 23, 2014

RANDOM AWESOME #9 : "Sabtu" & "Ahad"



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini hari ahad , esok dah kerja. Malasnyaaaa T^T hahahaa Beberapa hari lepas ade la tengok Timeline Facebook yang lama-lama dari 2009 sampai la 2012. Memang menggamit memori. hhaaha So ade jugak la nampak shared link blog yang lama, dulu sangat la rajin updated blog, maklumlah zaman belajar memang rajin memanjang. hahaha Walaupun benda yang tak berapa penting tetap update jugak, jadi mulai saat ni akan mula rajin update blog. Mungkin harian hahaha Ni kire percubaan pertama gitu .




Sabtu Ahad minggu ini memang habiskan masa dirumah depan Laptop. hahah Lepas tu tadi baru je balik dari membeli belah di MYDIN. Tujuan utama emak nak kesana nak cari penyapu. hahaha Kene faham, bila dah masuk dalam tu macam-macam benda tak penting beli. hahaha Letih melayan dua princess saya yang comel lagi nakal . Lepas rindu minggu ni dapat jumpa. aahahah okeylah sampai disini entri kali ni. Jumpa entri seterusnya. Maybe esok kot. hahaha Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v