Blog Theme

Blog Logo

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Semalam tetiba rasa dah boring dengan header blog haha Lepas tu tetiba terus buat dekat photoshop. Hari ini 1 April 2016, Momi decide untuk publish logo baru . Yeayy.. Seperti biasa, Momi suka benda yang simple je. Warna Biru dan pink tu kaler wajib untuk blog Momi tau! hehe. Apa pendapat korang tentang logo baru ni? 
Blog Logo

Kebetulan pakai design ni untuk bisnes kad baru sekali, memandangkan yang sebelum ni takde muka, kali ni nak letak muka sikit hee. Momi tengok ramai dah blogger buat bisnes kad yang baru, jadi Momi pon nak join the club lah. Siapa nak In shaa Allah sebelum SBB2016 nanti. Haa siapa join SBB2016 boleh jumpa dan kenal-kenal ya. Boleh ler tukar-tukar kad kan? hehe Haa.. gambar baru pon dah update dekat page "RAFZAN TOMOMI" dan semua social media hehe. 


p/s : harap korang suka la ye :p

أبريل 01, 2016

Logo Baru Rafzan Tomomi!


Blog Logo

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Semalam tetiba rasa dah boring dengan header blog haha Lepas tu tetiba terus buat dekat photoshop. Hari ini 1 April 2016, Momi decide untuk publish logo baru . Yeayy.. Seperti biasa, Momi suka benda yang simple je. Warna Biru dan pink tu kaler wajib untuk blog Momi tau! hehe. Apa pendapat korang tentang logo baru ni? 
Blog Logo

Kebetulan pakai design ni untuk bisnes kad baru sekali, memandangkan yang sebelum ni takde muka, kali ni nak letak muka sikit hee. Momi tengok ramai dah blogger buat bisnes kad yang baru, jadi Momi pon nak join the club lah. Siapa nak In shaa Allah sebelum SBB2016 nanti. Haa siapa join SBB2016 boleh jumpa dan kenal-kenal ya. Boleh ler tukar-tukar kad kan? hehe Haa.. gambar baru pon dah update dekat page "RAFZAN TOMOMI" dan semua social media hehe. 


p/s : harap korang suka la ye :p


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Selamat Tahun Baru 2016! Maaf sebab lambat sangat update Selamat Tahun Baru ni sebab macam-macam hal tak dapat dielakkan. 2015 dah meninggalkan kita dengan pelbagai kenangan manis, pahit, masam dan macam-macam lagi. Seperti yang diceritakan bulan lepas, blog akan berubah pada 1 Januari 2016. Adakah korang rasa seperti masuk blog baru? hahaha


Tema Blog Baru 2016!
Sempena tahun 2016 saya dah update sikit demi sikit tema blog baru ni. Amacam ? okay tak? So far Momi berpuas hati dengan pilihan Momi ni. Lebih simple, kemas dan comel haha. Dekat header memang dah takde dah muka Momi haha sebab dah letak gambar dekat ruangan "IT'S ME" jadi ada info ringkas senang untuk mereka kenal lebih pantas haha. Kalau nak kenal lagi lanjut boleh ke page "Rafzan Tomomi."


Nama & Logo Baru!
Nama blog dah tukar ye gais. Dari "Rafzan Tomomi Story '15" ke "RAFZANTOMOMI.COM", untuk lebih mudah pengunjung ingat hee. Headar "RAFZANTOMOMI.COM" Momi nak ia nampak lebih simple dan mudah dibaca bila orang masuk. Tulisan "RAFZAN TOMOMI" tu ala-ala tulisan muka depan majalah gitu dan ".com" nampak comel dekat situ. Perkataan "Lifestyle", "Advertorial", "Review" dan "Event" adalah fokus utama blog ini. :)


Dari "Saya" ke "Momi" & Page Baru!
Untuk tampak lebih comel, penggunaan "saya" dah berubah ke "Momi" memandangkan ramai orang panggil nama Momi, sengaja tukar-tukar angin hehe. Bukan itu sahaja, saya dah tambah beberapa page baru bawah "EVENT / REVIEWS" seperti "#PRODUCTREVIEW" yang menghimpunkan produk-produk yang pernah review, "#BLOGGEREVENT" yang menghimpunkan sesi / aktiviti bersama blogger & "#MOMITIPS" yang berkongsi tips untuk korang baca. :)


Harapan RAFZANTOMOMI.COM tahun 2016!
Harapan Momi untuk tahun 2016 ini ialah semoga blog Momi lebih dikenali, dapat hadir banyak event bersama blogger dan update banyak entri yang memberi manfaat sedikit sebanyak kepada mereka yang membacanya. Ada lagi, harap dapat buat lagi Segmen untuk tahun ni, jadi korang ramai-ramai boleh join. Selain itu harapan Momi juga semoga dapat tangkap gambar yang cantik dan comel untuk korang hahaha. Jangan risau, Momi takkan tanam harapan nak kurus untuk blog ni hahaha *hambar*


Haaa itu sahaja ceritanya. Sebelum tu, Momi nak ucap terima kasih yang tak terhingga kepada pembaca setia, pembaca yang masuk secara langsung atau tidak langsung dalam blog ini. Momi ingin memohon maaf kepada semua sekiranya ada terkasar bahasa atau sebagainya , In Sha Allah 2016 will be a awesome year for us! :)

XOXO,
Rafzan Tomomi

يناير 04, 2016

2016 | New Look! New Name! New Hopes!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Selamat Tahun Baru 2016! Maaf sebab lambat sangat update Selamat Tahun Baru ni sebab macam-macam hal tak dapat dielakkan. 2015 dah meninggalkan kita dengan pelbagai kenangan manis, pahit, masam dan macam-macam lagi. Seperti yang diceritakan bulan lepas, blog akan berubah pada 1 Januari 2016. Adakah korang rasa seperti masuk blog baru? hahaha


Tema Blog Baru 2016!
Sempena tahun 2016 saya dah update sikit demi sikit tema blog baru ni. Amacam ? okay tak? So far Momi berpuas hati dengan pilihan Momi ni. Lebih simple, kemas dan comel haha. Dekat header memang dah takde dah muka Momi haha sebab dah letak gambar dekat ruangan "IT'S ME" jadi ada info ringkas senang untuk mereka kenal lebih pantas haha. Kalau nak kenal lagi lanjut boleh ke page "Rafzan Tomomi."


Nama & Logo Baru!
Nama blog dah tukar ye gais. Dari "Rafzan Tomomi Story '15" ke "RAFZANTOMOMI.COM", untuk lebih mudah pengunjung ingat hee. Headar "RAFZANTOMOMI.COM" Momi nak ia nampak lebih simple dan mudah dibaca bila orang masuk. Tulisan "RAFZAN TOMOMI" tu ala-ala tulisan muka depan majalah gitu dan ".com" nampak comel dekat situ. Perkataan "Lifestyle", "Advertorial", "Review" dan "Event" adalah fokus utama blog ini. :)


Dari "Saya" ke "Momi" & Page Baru!
Untuk tampak lebih comel, penggunaan "saya" dah berubah ke "Momi" memandangkan ramai orang panggil nama Momi, sengaja tukar-tukar angin hehe. Bukan itu sahaja, saya dah tambah beberapa page baru bawah "EVENT / REVIEWS" seperti "#PRODUCTREVIEW" yang menghimpunkan produk-produk yang pernah review, "#BLOGGEREVENT" yang menghimpunkan sesi / aktiviti bersama blogger & "#MOMITIPS" yang berkongsi tips untuk korang baca. :)


Harapan RAFZANTOMOMI.COM tahun 2016!
Harapan Momi untuk tahun 2016 ini ialah semoga blog Momi lebih dikenali, dapat hadir banyak event bersama blogger dan update banyak entri yang memberi manfaat sedikit sebanyak kepada mereka yang membacanya. Ada lagi, harap dapat buat lagi Segmen untuk tahun ni, jadi korang ramai-ramai boleh join. Selain itu harapan Momi juga semoga dapat tangkap gambar yang cantik dan comel untuk korang hahaha. Jangan risau, Momi takkan tanam harapan nak kurus untuk blog ni hahaha *hambar*


Haaa itu sahaja ceritanya. Sebelum tu, Momi nak ucap terima kasih yang tak terhingga kepada pembaca setia, pembaca yang masuk secara langsung atau tidak langsung dalam blog ini. Momi ingin memohon maaf kepada semua sekiranya ada terkasar bahasa atau sebagainya , In Sha Allah 2016 will be a awesome year for us! :)

XOXO,
Rafzan Tomomi


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang semua apa khabar? Harap semuanya sihat selalu dan berpuasa penuh! Hari ini dah masuk Ramadan ke-15, jadi kita dah berada ditengah-tengah bulan puasa. Pantasnya masa berlalu kan? Haa.. Alhamdulillah puasa saya penuh setakat ini. hehe Kita pon dah masuk bulan Julai, diharapkan bulan ni lebih baik dari sebelumnya. InsyaAllah :)



Kalau korang perasan, sesuatu telah berlaku pada blog saya. Hah? Apa terjadi? Actually semalam ada terusik tah coding apa tah, tetiba datang idea nak ubah sedikit layout blog ni. Jika sebelum ini page button berada dibawah header tapi sekarang dia ada dekat atas dah. hihi Saya rasa suka pulak dengan design ni, simple dan tak serabut. hihi. Saya harap korang pon suka sama ya. haha btw nak buat sedikit pengumuman, saya tengah memikirkan untuk buat Segmen Bloglist untuk kali ke-2! Yeayyy.. *bunga api meletop* Tarikh segmen akan diumumkan bila saya dah bersedia okay. Stay tuned! ;)

Akim & The Majistret - Potret

يوليو 02, 2015

Bila Julai Tiba...


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang semua apa khabar? Harap semuanya sihat selalu dan berpuasa penuh! Hari ini dah masuk Ramadan ke-15, jadi kita dah berada ditengah-tengah bulan puasa. Pantasnya masa berlalu kan? Haa.. Alhamdulillah puasa saya penuh setakat ini. hehe Kita pon dah masuk bulan Julai, diharapkan bulan ni lebih baik dari sebelumnya. InsyaAllah :)



Kalau korang perasan, sesuatu telah berlaku pada blog saya. Hah? Apa terjadi? Actually semalam ada terusik tah coding apa tah, tetiba datang idea nak ubah sedikit layout blog ni. Jika sebelum ini page button berada dibawah header tapi sekarang dia ada dekat atas dah. hihi Saya rasa suka pulak dengan design ni, simple dan tak serabut. hihi. Saya harap korang pon suka sama ya. haha btw nak buat sedikit pengumuman, saya tengah memikirkan untuk buat Segmen Bloglist untuk kali ke-2! Yeayyy.. *bunga api meletop* Tarikh segmen akan diumumkan bila saya dah bersedia okay. Stay tuned! ;)

Akim & The Majistret - Potret


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Yes! akhirnya setengah bulan nak ubah sikit blog ni dah pon berjaya. fuh~ haha Last update tema blog bulan November 2014 lepas. Masih mengekalkan konsep simple dan kemas. Kire ni dah berpuas hati dengan tema kali ni. Rasanya tak pernah guna warna biru laut & merah jambu, jadi bila gabungkan nampak cantik pulak . hehe 


Dengan tema ni juga, saya ada tambah dua lagi page baru iaitu "#MOVIEREVIEW" & "#SIARSIAR". Page "#MOVIEREVIEW" tu akan saya letak entri atau teaser untuk review filem yang saya dah tengok dan page "#SIARSIAR" pulak entri saya pergi jalan-jalan atau kedai makanan. Harap korang suka la ye, sebab saya memang dah suka. Rasa cun dah! hehe 




مارس 15, 2015

Tema blog berubah?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Yes! akhirnya setengah bulan nak ubah sikit blog ni dah pon berjaya. fuh~ haha Last update tema blog bulan November 2014 lepas. Masih mengekalkan konsep simple dan kemas. Kire ni dah berpuas hati dengan tema kali ni. Rasanya tak pernah guna warna biru laut & merah jambu, jadi bila gabungkan nampak cantik pulak . hehe 


Dengan tema ni juga, saya ada tambah dua lagi page baru iaitu "#MOVIEREVIEW" & "#SIARSIAR". Page "#MOVIEREVIEW" tu akan saya letak entri atau teaser untuk review filem yang saya dah tengok dan page "#SIARSIAR" pulak entri saya pergi jalan-jalan atau kedai makanan. Harap korang suka la ye, sebab saya memang dah suka. Rasa cun dah! hehe 





Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ape khabar semua? Harap semua sihat selalu, jangan lupa senyum sikit! hehe Hari ni hari Jumaat, so salam Jumaat ye! Hari ni dah masuk 14 November 2014, pertengahan bulan November dah pon. Seperti yang dijanjikan tema blog akan berubah! Taadaaa~~ hahaa Tapi saya masih tak puas hati dengan beberapa designnya, akan ada beberapa perubahan nanti. Tema kali ini ialah "#Throwback" so 2 bulan ni akan ada beberapa post 'campak belakang' untuk korang. Jom nengok semula te-teaser image yang pernah dipost :






Tak boleh lupa minggu lepas, saya diserang demam teruk + migrain, ambik masa jugak nak sembuh. Dalam sakit-sakit tu sempat lagi singgah kat Cameron Highlands haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni, jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


نوفمبر 14, 2014

Welcome to my life!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ape khabar semua? Harap semua sihat selalu, jangan lupa senyum sikit! hehe Hari ni hari Jumaat, so salam Jumaat ye! Hari ni dah masuk 14 November 2014, pertengahan bulan November dah pon. Seperti yang dijanjikan tema blog akan berubah! Taadaaa~~ hahaa Tapi saya masih tak puas hati dengan beberapa designnya, akan ada beberapa perubahan nanti. Tema kali ini ialah "#Throwback" so 2 bulan ni akan ada beberapa post 'campak belakang' untuk korang. Jom nengok semula te-teaser image yang pernah dipost :






Tak boleh lupa minggu lepas, saya diserang demam teruk + migrain, ambik masa jugak nak sembuh. Dalam sakit-sakit tu sempat lagi singgah kat Cameron Highlands haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni, jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca! Terima kasih kerana memilih untuk membaca blog ini hehe Okeylah Dah pon masuk bulan November. Papepon nak ucap tahniah kat Pahang sebab memang bola Piala Malaysia 2014! Walaupun tak berapa layan bola tapi still up-to-date jugak pasal bola ni. hahaa Okey macam entri sebelum ni saya ada mention yang saya sedang fikir untuk tema blog seterusnya. Nak bagitahu tema blog ni akan berubah pada 14 November 2014! haha yeay *tepuk tangan*


The first teaser image keluar pada hari Khamis (30/10) lepas via Instagram & Page "Rafzan Tomomi Story" jam 8.00 malam. Tema akan datang ni inspirasi dari polaroid frame 1989 Taylor Swift dengan tajuk '#Throwback'. Tema seterusnya akan diupload di Instagram & page dalam masa terdekat. Beberapa teaser image akan diupload (sebenarnya ikut mood jugak) hahaha So stay tuned okey! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye!  
p/s : Goodluck siapa yang amek SPM! 


نوفمبر 03, 2014

14/11


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca! Terima kasih kerana memilih untuk membaca blog ini hehe Okeylah Dah pon masuk bulan November. Papepon nak ucap tahniah kat Pahang sebab memang bola Piala Malaysia 2014! Walaupun tak berapa layan bola tapi still up-to-date jugak pasal bola ni. hahaa Okey macam entri sebelum ni saya ada mention yang saya sedang fikir untuk tema blog seterusnya. Nak bagitahu tema blog ni akan berubah pada 14 November 2014! haha yeay *tepuk tangan*


The first teaser image keluar pada hari Khamis (30/10) lepas via Instagram & Page "Rafzan Tomomi Story" jam 8.00 malam. Tema akan datang ni inspirasi dari polaroid frame 1989 Taylor Swift dengan tajuk '#Throwback'. Tema seterusnya akan diupload di Instagram & page dalam masa terdekat. Beberapa teaser image akan diupload (sebenarnya ikut mood jugak) hahaha So stay tuned okey! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye!  
p/s : Goodluck siapa yang amek SPM! 



Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Hampir 3 minggu menghilangkan diri , akhirnya saya kembali ke dunia blog! Hoorey *bunyi bunga api meletop* Kalau sebelum ni ada beberapa teaser image keluar untuk tema blog baru, malangnya tema tersebut terpaksa ditukar disaat-saat akhir kerana ada masalah sikit. hehe Anyway, tadaaaaa~! Comel tak? Tema kali ni berkonsepkan warna 'simple & nice' hahaa (pakai letak je nama) , lebih kepada warna hijau dan oren. Harap korang suka la ye! hahaa Mulai hari ni boleh la kot mula update blog balik, banyak sebenarnya post tertunggak nak di post. Tapi cancel. hehe Nak mention jugak, kalau korang tengok kat 'page tab' atas tu, ada page "TOP 10" kan? Rancangannya nak letak TOP 10 post dengan viewers teramai. Kite ni biasa-biasa je, paling tinggi pon seribu viewers je haha Okeylah sampai disini entri kali ni. Sikit je nak bagitahu. Jumpa lagi dientri seterusnya, Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

FAIRIES - BLING BLING MY LOVE

سبتمبر 08, 2014

Finally, September!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera! Hampir 3 minggu menghilangkan diri , akhirnya saya kembali ke dunia blog! Hoorey *bunyi bunga api meletop* Kalau sebelum ni ada beberapa teaser image keluar untuk tema blog baru, malangnya tema tersebut terpaksa ditukar disaat-saat akhir kerana ada masalah sikit. hehe Anyway, tadaaaaa~! Comel tak? Tema kali ni berkonsepkan warna 'simple & nice' hahaa (pakai letak je nama) , lebih kepada warna hijau dan oren. Harap korang suka la ye! hahaa Mulai hari ni boleh la kot mula update blog balik, banyak sebenarnya post tertunggak nak di post. Tapi cancel. hehe Nak mention jugak, kalau korang tengok kat 'page tab' atas tu, ada page "TOP 10" kan? Rancangannya nak letak TOP 10 post dengan viewers teramai. Kite ni biasa-biasa je, paling tinggi pon seribu viewers je haha Okeylah sampai disini entri kali ni. Sikit je nak bagitahu. Jumpa lagi dientri seterusnya, Assalamualaikum & Bye Bye ^__^

FAIRIES - BLING BLING MY LOVE


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. hee Hari ini dah masuk 8 Jun 2014 (Ahad). Selamat Ulangtahun ke-2 Rafzan Tomomi Story! *bunyi mercun~* Seronok sangat! haha Sempena ulang tahun ke-2 ni macam-macam gak buat, ada 10 Teaser Image, "2ND ANNIVERSARY PROJECT" dan seperti biasa update tema blog! Background tu dari mereka-mereka yang menghantar gambar mereka bersama ucapan '#Happy2ndAnniversary Rafzan Tomomi Story' dari 2 Jun - 7 Jun 2014. Korang masih lagi boleh hantar sebab masa extend sepanjang bulan Jun 2014. Tema blog ni akan bertahan sehingga bulan 8 (Lepas Raya). Dengan ini saya pon nak berucap jugak :
Terima kasih kepada korang sebab masih membaca dan menyokong blog ini. Kini blog "Rafzan Tomomi Story" sudah berusia 2 tahun. Dalam masa dua tahun ni, macam-macam halangan sebenarnya blog ni tapi Alhamdulillah masih lagi wujud blog ni hahaha Pertama sekali of kos, terima kasih kepada keluarga saya yang selalu bagi support dalam dunia blog ini. Ini je kemampuan yang saya ada, jadi saya jadikan sebagai satu hobi. Tak lupa kawan-kawan, follower blog dan anda! yang selalu bukak je link blog saya ni. Terima kasih sangat-sangat. 

Million Thanks kepada mereka yang sudi membantu dalam 2ND ANNIVERSARY PROJECT ni, terutama kepada Ara Kimora, Eza, Bihah yang work hard carik kawan-kawan diorang untuk tangkap gambar. Sungguh terharu. T^T Terima kasih jugak kepada rakan office, kawan facebook dan Instagram yang sudi menghantar gambar. Tak lupa jugak beberapa komen dan wish. Walaupun tak ramai tapi saya bersyukur sebab masih ada sudi menghantar. hee Saya seronok ^___^ Teruskan sokong saya , insyaAllah blog ni akan dikenali seluruh dunia! hahaha

Ikhlas daripada hati,
Rafzan Tomomi
8 Jun 2014
Nampak tak panjang ucapan saya. Haha Setiap orang ada impian dan cita-cita memasing, begitu jugak saya. hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Kalau nak buat ucapan, boleh post dekat page "2ND ANNIVERSARY" . Assalamualaikum & Bye Bye ^___^




يونيو 08, 2014

"Happy 2nd Anniversary" Rafzan Tomomi Story!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. hee Hari ini dah masuk 8 Jun 2014 (Ahad). Selamat Ulangtahun ke-2 Rafzan Tomomi Story! *bunyi mercun~* Seronok sangat! haha Sempena ulang tahun ke-2 ni macam-macam gak buat, ada 10 Teaser Image, "2ND ANNIVERSARY PROJECT" dan seperti biasa update tema blog! Background tu dari mereka-mereka yang menghantar gambar mereka bersama ucapan '#Happy2ndAnniversary Rafzan Tomomi Story' dari 2 Jun - 7 Jun 2014. Korang masih lagi boleh hantar sebab masa extend sepanjang bulan Jun 2014. Tema blog ni akan bertahan sehingga bulan 8 (Lepas Raya). Dengan ini saya pon nak berucap jugak :
Terima kasih kepada korang sebab masih membaca dan menyokong blog ini. Kini blog "Rafzan Tomomi Story" sudah berusia 2 tahun. Dalam masa dua tahun ni, macam-macam halangan sebenarnya blog ni tapi Alhamdulillah masih lagi wujud blog ni hahaha Pertama sekali of kos, terima kasih kepada keluarga saya yang selalu bagi support dalam dunia blog ini. Ini je kemampuan yang saya ada, jadi saya jadikan sebagai satu hobi. Tak lupa kawan-kawan, follower blog dan anda! yang selalu bukak je link blog saya ni. Terima kasih sangat-sangat. 

Million Thanks kepada mereka yang sudi membantu dalam 2ND ANNIVERSARY PROJECT ni, terutama kepada Ara Kimora, Eza, Bihah yang work hard carik kawan-kawan diorang untuk tangkap gambar. Sungguh terharu. T^T Terima kasih jugak kepada rakan office, kawan facebook dan Instagram yang sudi menghantar gambar. Tak lupa jugak beberapa komen dan wish. Walaupun tak ramai tapi saya bersyukur sebab masih ada sudi menghantar. hee Saya seronok ^___^ Teruskan sokong saya , insyaAllah blog ni akan dikenali seluruh dunia! hahaha

Ikhlas daripada hati,
Rafzan Tomomi
8 Jun 2014
Nampak tak panjang ucapan saya. Haha Setiap orang ada impian dan cita-cita memasing, begitu jugak saya. hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Kalau nak buat ucapan, boleh post dekat page "2ND ANNIVERSARY" . Assalamualaikum & Bye Bye ^___^







Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. hee Akhirnya dapat jugak update tema blog untuk bulan ini. Setelah 2 bulan pakai tema blog yang sama, bulan ni berjaya mengdesign yang baru. hahaha Kepada siapa yang baru atau pertama kali baca blog ni, meh saya bagitau yang tema blog ni akan berubah setiap bulan. Selalunya akan berubah header dan background belakang tu. Kalau korang perasan, button laman sosial kat bawah tu pon berubah jugak. hahaha


Tema blog bulan ini ialah "Macaron", yang direquest oleh adik saya sendiri. ahhaa Dia yang bagi idea ni so saya pon sesaje ikut. haha Tema ni memang berwarna-warni gitu dan saja buat background putih supaya nampak sesimple boleh. Peringatan : background yang full untuk pengguna laptop je boleh tengok yang okey. hahaa Mesti ada diantara korang pernah makan Macaron kan? Siapa dah makan mesti tahu rasa manis yang sesangat. haha Perisa ferevet saya semestinya Rose. hahaha Seminggu sebelum tema blog bertukar, ada keluarkan beberapa teaser image untuk korang tengok hehe Okey saya post semua teaser image yang release dan tak release punya pon ada haha : 

TEASER IMAGE #1 
RELEASE : 6 MEI 2014

TEASER IMAGE #2
RELEASE : 7 MEI 2014

TEASER IMAGE #3
RELEASE : 8 MEI 2014

TEASER IMAGE #4
RELEASE : 9 MEI 2014

 TEASER IMAGE #5
RELEASE : Tak release
TEASER IMAGE #6
RELEASE : 12 MEI 2014 (via Instragram only)

TEASER IMAGE #7
RELEASE : Tak release

Comel-comel je kan Macaron ni? haha Semoga korang suka dengan tema kali ini. Bulan depan ada sesuatu special bakal berlaku. Bulan depan ada apa? Sila tunggu. hehe okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dia entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye ;)

مايو 13, 2014

BLOG THEME UPDATED! 『MAY 2014 EDITION』




Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. hee Akhirnya dapat jugak update tema blog untuk bulan ini. Setelah 2 bulan pakai tema blog yang sama, bulan ni berjaya mengdesign yang baru. hahaha Kepada siapa yang baru atau pertama kali baca blog ni, meh saya bagitau yang tema blog ni akan berubah setiap bulan. Selalunya akan berubah header dan background belakang tu. Kalau korang perasan, button laman sosial kat bawah tu pon berubah jugak. hahaha


Tema blog bulan ini ialah "Macaron", yang direquest oleh adik saya sendiri. ahhaa Dia yang bagi idea ni so saya pon sesaje ikut. haha Tema ni memang berwarna-warni gitu dan saja buat background putih supaya nampak sesimple boleh. Peringatan : background yang full untuk pengguna laptop je boleh tengok yang okey. hahaa Mesti ada diantara korang pernah makan Macaron kan? Siapa dah makan mesti tahu rasa manis yang sesangat. haha Perisa ferevet saya semestinya Rose. hahaha Seminggu sebelum tema blog bertukar, ada keluarkan beberapa teaser image untuk korang tengok hehe Okey saya post semua teaser image yang release dan tak release punya pon ada haha : 

TEASER IMAGE #1 
RELEASE : 6 MEI 2014

TEASER IMAGE #2
RELEASE : 7 MEI 2014

TEASER IMAGE #3
RELEASE : 8 MEI 2014

TEASER IMAGE #4
RELEASE : 9 MEI 2014

 TEASER IMAGE #5
RELEASE : Tak release
TEASER IMAGE #6
RELEASE : 12 MEI 2014 (via Instragram only)

TEASER IMAGE #7
RELEASE : Tak release

Comel-comel je kan Macaron ni? haha Semoga korang suka dengan tema kali ini. Bulan depan ada sesuatu special bakal berlaku. Bulan depan ada apa? Sila tunggu. hehe okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dia entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye ;)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. What is coming soon? Haa korang tak perasan ke tema blog ni tak berubah bulan lepas. haa Semalam dan hari ni dah releasekan teaser image untuk tema blog bulan Mei 2014. Tema dia adalah "MACARON". Masih lagi tengah buat header dan tengah cari background hehe Setiap Hari mulai 6 Mei sampai 12 Mei akan ada teaser image hehe. Harap korang tunggu sampai Selasa, 13 Mei 2014. Sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

Teaser Image #1 (6 Mei 2014)

Teaser Image #2 (7 Mei 2014)

مايو 07, 2014

RANDOM AWESOME #26 : Coming Soon


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. What is coming soon? Haa korang tak perasan ke tema blog ni tak berubah bulan lepas. haa Semalam dan hari ni dah releasekan teaser image untuk tema blog bulan Mei 2014. Tema dia adalah "MACARON". Masih lagi tengah buat header dan tengah cari background hehe Setiap Hari mulai 6 Mei sampai 12 Mei akan ada teaser image hehe. Harap korang tunggu sampai Selasa, 13 Mei 2014. Sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

Teaser Image #1 (6 Mei 2014)

Teaser Image #2 (7 Mei 2014)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. hee Sekali lagi blog saya mengupdatekan diri. hee Kalau korang perasan la kan, tema blog lambat sikit berubahnya . Selalunya dalam 11-17 haribulan dah update. haaa entri kali ni nak khabarkan kepada korang yang tema blog berubah lagi! yeayyy...! Kepada siapa yang baru atau pertama kali baca blog ni, meh saya bagitau yang tema blog ni akan berubah setiap bulan. Selalunya akan berubah header dan background belakang tu. Jom tengok teaser photo : 

TEASER IMAGE #1 
RELEASE : 17 MAC 2014

TEASER IMAGE #2 
RELEASE : 20 MAC 2014

TEASER IMAGE #3 
RELEASE : 21 MAC 2014

Tema kali ini ialah "Cartoon Myself" (Kartun Diri Sendiri). Ikut dari kartun tu memang sebenarnya perwatakan asal saya. Macam ceria gila kan? haha Lukisan itu dilukis oleh abang saya sendiri, Abadik (atau lebih dikenali kat Facebook, Danial Haikal) . Perasan tak baju dalam lukisan tu? Haa tu la baju kaler turqoise yang saya selalu pakai. Memang request dekat dia suruh lukis ni. Terima kasih okey ^__^ v Semoga korang suka dengan tema kali ini. Fuhh~~ Memerah otak nak memikirkan tema bulan depan. Kalau korang ada cadangan atau apa-apa komen. Sila komen di bawah tu. hee okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dia entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye ;)


FAIRIES - Run With U

مارس 21, 2014

BLOG THEME UPDATED! 『MAC 2014 EDITION』



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. hee Sekali lagi blog saya mengupdatekan diri. hee Kalau korang perasan la kan, tema blog lambat sikit berubahnya . Selalunya dalam 11-17 haribulan dah update. haaa entri kali ni nak khabarkan kepada korang yang tema blog berubah lagi! yeayyy...! Kepada siapa yang baru atau pertama kali baca blog ni, meh saya bagitau yang tema blog ni akan berubah setiap bulan. Selalunya akan berubah header dan background belakang tu. Jom tengok teaser photo : 

TEASER IMAGE #1 
RELEASE : 17 MAC 2014

TEASER IMAGE #2 
RELEASE : 20 MAC 2014

TEASER IMAGE #3 
RELEASE : 21 MAC 2014

Tema kali ini ialah "Cartoon Myself" (Kartun Diri Sendiri). Ikut dari kartun tu memang sebenarnya perwatakan asal saya. Macam ceria gila kan? haha Lukisan itu dilukis oleh abang saya sendiri, Abadik (atau lebih dikenali kat Facebook, Danial Haikal) . Perasan tak baju dalam lukisan tu? Haa tu la baju kaler turqoise yang saya selalu pakai. Memang request dekat dia suruh lukis ni. Terima kasih okey ^__^ v Semoga korang suka dengan tema kali ini. Fuhh~~ Memerah otak nak memikirkan tema bulan depan. Kalau korang ada cadangan atau apa-apa komen. Sila komen di bawah tu. hee okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dia entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye ;)


FAIRIES - Run With U


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang. Today is a day to reveal! Amboi berbahasa omputeh pulak kite kan? hahaha Hari ini hari Jumaat, 14 Februari 2014 tema blog sudah pon berubah! hee Terima kasih kepada siapa yang menunggu saat ini. hehe 


Theme Update!

Yeahhh *tepuk tangan* akhirnya edit jugak blog ni. Alhamdulillah. Tema kali ini agak pelik kan? Tema dia "Point by Point" hahaha Sebenarnya tema sebegini diinspirasikan dari litar elektrik. Siapa ada belajar subjek Sains kat sekolah mesti tahu. hahahhaa Maybe pernah nampak design sebegini tapi saya tak tahu sangat nama dia. hee  Tarikh asal update tema blog ni pada Mac 2014 , tapi sebab dapat ilham baru so saya cepat-cepat "create" sesuatu yang belum pernah saya cuba. hee Harap korang semua suka. ^___^ v

Girls' Generation Comeback Teaser #1 : Yoona


Gambar promo solo Girls' Generation dah ada dekat official website mereka. Gambar pertama ni featuring Yoona. Yoona sedang memegang jantung kot. pape pon kene tunggu! hee Girls' Generation akan kembali (comeback) pada 19 Februari 2014 dengan lagu "Mr. Mr.". Perlu tunggu lagi ni! hee Okeylah sampai disini dulu isi kandungan blog kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Mungkin esok? hahaha Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


S.M. THE BALLAD - BREATH

فبراير 14, 2014

BLOG THEME UPDATED!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang. Today is a day to reveal! Amboi berbahasa omputeh pulak kite kan? hahaha Hari ini hari Jumaat, 14 Februari 2014 tema blog sudah pon berubah! hee Terima kasih kepada siapa yang menunggu saat ini. hehe 


Theme Update!

Yeahhh *tepuk tangan* akhirnya edit jugak blog ni. Alhamdulillah. Tema kali ini agak pelik kan? Tema dia "Point by Point" hahaha Sebenarnya tema sebegini diinspirasikan dari litar elektrik. Siapa ada belajar subjek Sains kat sekolah mesti tahu. hahahhaa Maybe pernah nampak design sebegini tapi saya tak tahu sangat nama dia. hee  Tarikh asal update tema blog ni pada Mac 2014 , tapi sebab dapat ilham baru so saya cepat-cepat "create" sesuatu yang belum pernah saya cuba. hee Harap korang semua suka. ^___^ v

Girls' Generation Comeback Teaser #1 : Yoona


Gambar promo solo Girls' Generation dah ada dekat official website mereka. Gambar pertama ni featuring Yoona. Yoona sedang memegang jantung kot. pape pon kene tunggu! hee Girls' Generation akan kembali (comeback) pada 19 Februari 2014 dengan lagu "Mr. Mr.". Perlu tunggu lagi ni! hee Okeylah sampai disini dulu isi kandungan blog kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Mungkin esok? hahaha Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v


S.M. THE BALLAD - BREATH


Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada uols-uols sekalian. Apa yang sedang berlaku ni? Hurmmm. Baiklah hari ni nak umumkan bahawa tema blog baru akan dipublishkan pada 14 Februari 2014, waktunya adalah dirahsiakan. Siapa follow blog ni tahu la bila. hahahhaa So saya tinggalkan teaser untuk korang. hee


Hahaha macam artis pulak nak teaser bagai ni kan? haha Kebetulan, cakap pasal teaser, Kumpulan K-pop feveret saya pun keluar pada hari ini (11 Februari 2014). Tajuk lagu terbaru GIRLS' GENERATION "Mr. Mr." akan direleasekan secara digitalnya pada 19 Februari 2014 dan dalam mini album pada 24 Februari 2014


Serius tak sabar nak dengar lagu penuh dan nak beli album ni. hahaha! so excited! Teaser ni keluar secara mengejut dan takde siapa pon tahu hahahhaa Bukak-bukak YouTube terus nampak teaser ni hahahaha okeylah sampai disini entri kali ni. pendek je. haha okey jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v

فبراير 11, 2014

ARE YOU READY?


Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada uols-uols sekalian. Apa yang sedang berlaku ni? Hurmmm. Baiklah hari ni nak umumkan bahawa tema blog baru akan dipublishkan pada 14 Februari 2014, waktunya adalah dirahsiakan. Siapa follow blog ni tahu la bila. hahahhaa So saya tinggalkan teaser untuk korang. hee


Hahaha macam artis pulak nak teaser bagai ni kan? haha Kebetulan, cakap pasal teaser, Kumpulan K-pop feveret saya pun keluar pada hari ini (11 Februari 2014). Tajuk lagu terbaru GIRLS' GENERATION "Mr. Mr." akan direleasekan secara digitalnya pada 19 Februari 2014 dan dalam mini album pada 24 Februari 2014


Serius tak sabar nak dengar lagu penuh dan nak beli album ni. hahaha! so excited! Teaser ni keluar secara mengejut dan takde siapa pon tahu hahahhaa Bukak-bukak YouTube terus nampak teaser ni hahahaha okeylah sampai disini entri kali ni. pendek je. haha okey jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^ v


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Berlalu sudah hari lahir saya kelmarin (31 Disember), terima kasih sekali lagi yang hantar ucapan "Selamat Hari Lahir", "Happy Birthday", "SHL", "HB" dan macam-macam bentuk ucapan melalui Facebook, Twitter, Blog, Whatsapp, We Chat, Mesej dan Instagram .hahaha Sangat terharu. :') Jadi sekarang kita dah masuk tahun 2014! "SELAMAT TAHUN BARU 2014" kawan-kawan! Yeayy..! XD

RAFZAN TOMOMI STORY '14 


Untuk membangkitkan semangat baru, saya tukar nama blog ni sikit je. Kalau dulu "Rafzan Tomomi Story", sekarang "Rafzan Tomomi Story '14" (sebutan : RAFZAN TOMOMI STORY ONE FOUR) . Mana dapat idea nama ni? haaa Saya dapat or dikatakan ikut (bukan tiru! hahaha) kumpulan idol favourite all time saya "Morning Musume.". Morning Musume kini dah bertukar nama baru "MORNING MUSUME. '14". hee Saya rasa nama tu macam cool ada nombor gitu hahahaa

TEMA BARU 2014



Kalau korang perasan lah, blog ni dah tukar tema dia. Kali ini ala-ala sweet-sweet gitu, sempena besday dan tahun baru. hee Ade yang recycle balik kalau ingat la. hahaha Agak berwarna-warni la kan kali ni dan ada macam keanak-anakkan. hahaha Senang cerita macam parti gitu. hahahaha Korang suka tak? Harap suka la ye. hehehee


5 ENTRI TERBAIK 2013!

Dalam tahun 2013, sebanyak 76 entri yang dikeluarkan. Wahhh banyak jugak! Macam-macam cerita keluar tahun lepas. hehe Berikut adalah 5 terbaik (mengikut viewers) 2013 :

01 MEET IZZUE ISLAM & PC ANUGERAH TRIBUTE P.RAMLEE [Link] - Impak Izzue Islam maybe? hahaha
02 DIP N DIP [Link] - I'm a chocolate lover. hahaha
03 SEREMBAN 05/10 & 6/10 [Link] - Jumpa Ara Kimora dan jenjalan bersama gitu hahaha
04 12/10 [Link] - Besday Qaisarah. hee
05 DEMAM WECHAT [Link] - Memang demam mase tu. Now please add me at WeChat search : "rafzantomomi"


AZAM 2014

Semua orang setiap tahun mesti pasang azam diorang. Kadang-kadang ada je azam yang tak sempat nak buat, bawak ke tahun berikutnya. Macam saya. hahahahhaa Apa azam 2014 saya? Jom baca :

01 KURUS
02 SIMPAN & MENYIMPAN WANG
03 DAPAT 700 FOLLOWERS
04 NAK KE LUAR NEGARA LAGI!
05 BUANG SIFAT "BARAN"
06 AKTIF BLOG
07 BLOG LEBIH DIKENALI
08 BEBERAPA LAGI YANG DIRAHSIAKAN. haha

Haaa itulah azam 2014. Apa azam anda? Masih sama dengan 2013? haha Okeylah sampai disini dahulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye =)


Morning Musume '14 - Egao no Kimi wa Taiyou sa
(NEW SINGLE! RELEASE 29.01)

يناير 01, 2014

RAFZAN TOMOMI STORY '14


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Berlalu sudah hari lahir saya kelmarin (31 Disember), terima kasih sekali lagi yang hantar ucapan "Selamat Hari Lahir", "Happy Birthday", "SHL", "HB" dan macam-macam bentuk ucapan melalui Facebook, Twitter, Blog, Whatsapp, We Chat, Mesej dan Instagram .hahaha Sangat terharu. :') Jadi sekarang kita dah masuk tahun 2014! "SELAMAT TAHUN BARU 2014" kawan-kawan! Yeayy..! XD

RAFZAN TOMOMI STORY '14 


Untuk membangkitkan semangat baru, saya tukar nama blog ni sikit je. Kalau dulu "Rafzan Tomomi Story", sekarang "Rafzan Tomomi Story '14" (sebutan : RAFZAN TOMOMI STORY ONE FOUR) . Mana dapat idea nama ni? haaa Saya dapat or dikatakan ikut (bukan tiru! hahaha) kumpulan idol favourite all time saya "Morning Musume.". Morning Musume kini dah bertukar nama baru "MORNING MUSUME. '14". hee Saya rasa nama tu macam cool ada nombor gitu hahahaa

TEMA BARU 2014



Kalau korang perasan lah, blog ni dah tukar tema dia. Kali ini ala-ala sweet-sweet gitu, sempena besday dan tahun baru. hee Ade yang recycle balik kalau ingat la. hahaha Agak berwarna-warni la kan kali ni dan ada macam keanak-anakkan. hahaha Senang cerita macam parti gitu. hahahaha Korang suka tak? Harap suka la ye. hehehee


5 ENTRI TERBAIK 2013!

Dalam tahun 2013, sebanyak 76 entri yang dikeluarkan. Wahhh banyak jugak! Macam-macam cerita keluar tahun lepas. hehe Berikut adalah 5 terbaik (mengikut viewers) 2013 :

01 MEET IZZUE ISLAM & PC ANUGERAH TRIBUTE P.RAMLEE [Link] - Impak Izzue Islam maybe? hahaha
02 DIP N DIP [Link] - I'm a chocolate lover. hahaha
03 SEREMBAN 05/10 & 6/10 [Link] - Jumpa Ara Kimora dan jenjalan bersama gitu hahaha
04 12/10 [Link] - Besday Qaisarah. hee
05 DEMAM WECHAT [Link] - Memang demam mase tu. Now please add me at WeChat search : "rafzantomomi"


AZAM 2014

Semua orang setiap tahun mesti pasang azam diorang. Kadang-kadang ada je azam yang tak sempat nak buat, bawak ke tahun berikutnya. Macam saya. hahahahhaa Apa azam 2014 saya? Jom baca :

01 KURUS
02 SIMPAN & MENYIMPAN WANG
03 DAPAT 700 FOLLOWERS
04 NAK KE LUAR NEGARA LAGI!
05 BUANG SIFAT "BARAN"
06 AKTIF BLOG
07 BLOG LEBIH DIKENALI
08 BEBERAPA LAGI YANG DIRAHSIAKAN. haha

Haaa itulah azam 2014. Apa azam anda? Masih sama dengan 2013? haha Okeylah sampai disini dahulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye =)


Morning Musume '14 - Egao no Kimi wa Taiyou sa
(NEW SINGLE! RELEASE 29.01)