About Me
2019 Review & Happy New Year 2020!
2019 Review & Happy New Year 2020! 

2019 Review & Happy New Year 2020!  | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Masih belum terlewat untuk Momi ucap, Selamat Tahun Baharu 2020 kepada semua pembaca blog Momi! Sudah pastinya awal tahun semua orang bersemangat untuk memulakan tahun baharu mereka. Jadi entri kali ini, Momi nak kongsi dengan anda imbasan tahun 2019 dan harapan untuk tahun 2020.

Imbasan 2019
Tahun 2019, Alhamdulillah dimurah rezeki dengan banyak berkolaborasi dengan jenama-jenama besar seperti McDonalds Malaysia, BOH, AXE, Yeo's, Go Car, Boost App, Anchor, Celcom, realme dan banyak lagi. Kehadiran beberapa platfrom untuk social media influencer seperti Passion Nation, Sushi Vid dan CastingAsia mampu menjana lebih pendapatan. Untuk travel masih lagi dalam 'mood' puasa untuk travel kemana-mana. Rasanya ada beberapa sahaja trip yang Momi sempat pergi seperti Pulau Perhentian (so far yang ingat haha).

Banyak perkara berlaku pada tahun 2019, tapi Momi takkan kongsikan disini. Cukuplah Momi sahaja yang tahu hehe.

2019 Review & Happy New Year 2020!
2019 Review & Happy New Year 2020! 

Harapan 2020

Setiap tahun mesti kita setkan azam tahun baharu kan? Untuk tahun 2020, ingin berusaha keras lagi dan lagi untuk mencapai apa yang Momi inginkan. Momi juga ingin memantapkan media sosial Momi dan target untuk berkolaborasi bersama jenama-jenama besar. Semoga tahun 2020 ini Momi akan menjadi yang lebih baik dan lebih rapat dengan keluarga  Semoga semuanya dipermudahkan. Doakan Momi ya ! :)

Semoga tahun 2020 kita semua dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki lagi dan lagi. In Shaa Allah. Momi nak minta ampun dan maaf sekiranya terguris perasaan mana-mana pihak. Kita mulakan tahun 2020 dengan penuh semangat dan senyuman. Terima kasih sebab sudi baca sampai habis. Jaga diri.


يناير 10, 2020

2019 Review & Happy New Year 2020!

2019 Review & Happy New Year 2020!
2019 Review & Happy New Year 2020! 

2019 Review & Happy New Year 2020!  | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Masih belum terlewat untuk Momi ucap, Selamat Tahun Baharu 2020 kepada semua pembaca blog Momi! Sudah pastinya awal tahun semua orang bersemangat untuk memulakan tahun baharu mereka. Jadi entri kali ini, Momi nak kongsi dengan anda imbasan tahun 2019 dan harapan untuk tahun 2020.

Imbasan 2019
Tahun 2019, Alhamdulillah dimurah rezeki dengan banyak berkolaborasi dengan jenama-jenama besar seperti McDonalds Malaysia, BOH, AXE, Yeo's, Go Car, Boost App, Anchor, Celcom, realme dan banyak lagi. Kehadiran beberapa platfrom untuk social media influencer seperti Passion Nation, Sushi Vid dan CastingAsia mampu menjana lebih pendapatan. Untuk travel masih lagi dalam 'mood' puasa untuk travel kemana-mana. Rasanya ada beberapa sahaja trip yang Momi sempat pergi seperti Pulau Perhentian (so far yang ingat haha).

Banyak perkara berlaku pada tahun 2019, tapi Momi takkan kongsikan disini. Cukuplah Momi sahaja yang tahu hehe.

2019 Review & Happy New Year 2020!
2019 Review & Happy New Year 2020! 

Harapan 2020

Setiap tahun mesti kita setkan azam tahun baharu kan? Untuk tahun 2020, ingin berusaha keras lagi dan lagi untuk mencapai apa yang Momi inginkan. Momi juga ingin memantapkan media sosial Momi dan target untuk berkolaborasi bersama jenama-jenama besar. Semoga tahun 2020 ini Momi akan menjadi yang lebih baik dan lebih rapat dengan keluarga  Semoga semuanya dipermudahkan. Doakan Momi ya ! :)

Semoga tahun 2020 kita semua dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki lagi dan lagi. In Shaa Allah. Momi nak minta ampun dan maaf sekiranya terguris perasaan mana-mana pihak. Kita mulakan tahun 2020 dengan penuh semangat dan senyuman. Terima kasih sebab sudi baca sampai habis. Jaga diri.


5 Video Task Yang Mencabar Semasa Shooting
5 Video Task Yang Mencabar Semasa Shooting

5 Video Task Yang Mencabar Semasa Shooting | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Tahun 2019 pastinya banyak jenama lebih fokus untuk mencari 'influencer' atau Blogger yang menawarkan perkhidmatan video. Berbanding dengan posting bergambar, menghasilkan satu video pastinya lebih sukar dan banyak proses perlu dilakukan untuk mendapatkan hasil yang kita inginkan. 

Sebelum nak menghasilkan video, perlu ada jalan cerita, apa yang kena letak dalam video dan sebagainya. Paling penting kena ada orang rekod ya hehe. Walaupun hasilnya tak gempak sangat tapi cukup memuaskan hati 'client'. Momi juga masih dalam usaha untuk mencari beberapa peralatan untuk rekod video memandangkan permintaannya semakin banyak.

Jadi, mari Momi kongsikan 5 video 'task' yang mencabar semasa Momi shooting. 

1. Axe Community


Untuk kempen "Axe Community" ini sedikit mencabar sebab ia dihasilkan tanpa storyline dan guideline. Kiranya masa buat video ini belasah sahaja. Boleh nampak rekod ulangalik dua kali dekat tempat yang sama. Rasa 'nervous' masa shooting takut pengawal dekat situ kata tak boleh shooting ke apa kan? (walaupun sebenarnya kena ada surat haha). Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar hehe.

2. Cabaran Makan Mamee Monster Black dalam masa 60 saat?


Okay guys, sebenarnya Momi tak makan pedas ya, diulangi tak makan pedas. Biasa kalau pedas sikit dah minum air. Tiba-tiba nak cabar diri untuk makan "Mamee Monster Black" ini dalam masa 60 saat. Dalam hati tertanya "pedas sangat ke?", "nampak okay je.". Masa shooting video ini memang dah siap secawan air sejuk dan satu kotak susu coklat.

Disebabkan hanya dapat dua sahaja "Mamee Monster Black" ini, Momi akan shoot sekali sahaja kalau pedas. Gigitan pertama rasa macam biasa, namun selepas 10 saat rasa pedasnya lain macam sikit. Terus menahan sehingga 60 saat. Rasa nak menangis makan ni. Lepas tu habis satu kotak susu coklat dan 5 gelas air. Bagi Momi pedas gila! Alhamdulillah video diterima dengan jayanya hehe.


3. No Cash Challenge - Boost App


Untuk shoot video ini, Momi hampir tarik diri sebab scene dekat Tesco sahaja. Mula-mula nak pergi shoot dekat Tesco dulu sebab dekat Tesco memang mencabar, kena tunjuk cara beli dan scan Boost App dekat kaunter bayar. Untuk scene lain rasanya mudah sikit.

First pergi dekat Tesco Mutiara Damansara, beranggapan semuanya okay. Bila dah sampai rasa pelik sebab tak nampak poster Boost App, lalu terus tanya dekat Kaunter Khidmat Pelanggan mereka rupanya dah seminggu Boost App problem masa tu. Serius, rasa sangat 'down' sebab datelinenya adalah esok hari dan dapat tugasan pon dua hari sebelum. Rasa give up pon ada.

Hari berikutnya, meneruskan misi cari Tesco dekat Paradigm Mall. Alhamdulillah boleh guna Boost App. Terus shooting dalam sekitar Tesco. Kemudian, masalah datang semasa nak bayar. 'Expectation' Momi adalah cashier akan scan Boost App guna scanner, ternyata Momi silap. Momi kena scan sendiri dekat tempat yang disediakan. Ya Allah, hangatnya rasa hati masa tu haha. Bertenang sekejap beberapa minit dan shoot semula scene yang sama. Nasib baik cashier Tesco memberi kerjasama yang baik hehe.

Untuk dua scene lain sedikit mencabar juga, lagi-lagi nak beli voucher dalam Boost App. Mula-mula pergi Inside Scoop, tapi ada problem sedikit terpaksa ubah pergi llao llao dekat area The Gardens. Nasib baik cashier llao llao bagi kerjasama yang baik. Mudah kerja kami hehe. Alhamdulillah. Lulus! haha.

4. Floridina - 1 Gulp Challenge


Untuk lakukan sesuatu cabaran bukanlah mudah bagi seorang Momi. Lagi-lagi nak minum air dalam masa 8 saat, rasa macam susah je. Tapi Momi masih nak cabar diri untuk ambil kempen 1gulpchallenge dari Floridina ini. Momi diberi 4 botol Floridina untuk cabaran ini tapi hanya guna 1 botol sahaja.

Semasa shooting sedikit mencabar apabila scene minum berjaya dalam masa 8 saat tapi ada air mengalir dekat bawah mulut. Jadi Momi rasa ia seperti tak senonoh dan terpaksa shoot semula scene tersebut. Rasanya minum cepat untuk scene pertama dah buat rasa perut semacam, inikan nak minum sekali lagi. Terus rasa nervous. Alhamdulillah berjaya juga! Walaupun selepas itu ada beberapa perkara terjadi, tapi Alhamdulillah berjaya upload hehe.

5. Pati Ikan Haruan Harwany


Semasa shoot video ini memang mencabar sebab masa ni bulan puasa dan selepas waktu berbuka. Jadi untuk shoot memang susah sikit. Sebab apa susah? Kena shoot beberapa scene berulang kali kerana nak elak bungi mercun meletop. Pada asalnya nak shoot sambil bercakap, jadi memang kuatkan suara untuk menerangkan mengenai Pati Ikan Haruan Gamat Harwany ini. Disebabkan tak boleh nak bendung bunyi meletop sana sini, akhirnya Momi decide untuk guna 'voice over' sahaja. Alhamdulillah.
----

Bagi Momi shooting video memang sesuatu pengalaman yang best sebenarnya. Pelbagai cabaran dan dugaan yang kita kena lalui dan ia tidak semudah yang disangka. Bila melihat hasilnya, rasa puas hati dan gembira berjaya juga siapkan dalam masa yang ditetapkan. Okay sampai disini sahaja perkongsian Momi. Seronok dapat kongsikan kepada anda. Ada apa-apa soalan boleh tinggalkan di ruangan komen . Terima kasih baca sampai habis hehe.

أغسطس 14, 2019

5 Video Task Yang Mencabar Semasa Shooting

5 Video Task Yang Mencabar Semasa Shooting
5 Video Task Yang Mencabar Semasa Shooting

5 Video Task Yang Mencabar Semasa Shooting | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Tahun 2019 pastinya banyak jenama lebih fokus untuk mencari 'influencer' atau Blogger yang menawarkan perkhidmatan video. Berbanding dengan posting bergambar, menghasilkan satu video pastinya lebih sukar dan banyak proses perlu dilakukan untuk mendapatkan hasil yang kita inginkan. 

Sebelum nak menghasilkan video, perlu ada jalan cerita, apa yang kena letak dalam video dan sebagainya. Paling penting kena ada orang rekod ya hehe. Walaupun hasilnya tak gempak sangat tapi cukup memuaskan hati 'client'. Momi juga masih dalam usaha untuk mencari beberapa peralatan untuk rekod video memandangkan permintaannya semakin banyak.

Jadi, mari Momi kongsikan 5 video 'task' yang mencabar semasa Momi shooting. 

1. Axe Community


Untuk kempen "Axe Community" ini sedikit mencabar sebab ia dihasilkan tanpa storyline dan guideline. Kiranya masa buat video ini belasah sahaja. Boleh nampak rekod ulangalik dua kali dekat tempat yang sama. Rasa 'nervous' masa shooting takut pengawal dekat situ kata tak boleh shooting ke apa kan? (walaupun sebenarnya kena ada surat haha). Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar hehe.

2. Cabaran Makan Mamee Monster Black dalam masa 60 saat?


Okay guys, sebenarnya Momi tak makan pedas ya, diulangi tak makan pedas. Biasa kalau pedas sikit dah minum air. Tiba-tiba nak cabar diri untuk makan "Mamee Monster Black" ini dalam masa 60 saat. Dalam hati tertanya "pedas sangat ke?", "nampak okay je.". Masa shooting video ini memang dah siap secawan air sejuk dan satu kotak susu coklat.

Disebabkan hanya dapat dua sahaja "Mamee Monster Black" ini, Momi akan shoot sekali sahaja kalau pedas. Gigitan pertama rasa macam biasa, namun selepas 10 saat rasa pedasnya lain macam sikit. Terus menahan sehingga 60 saat. Rasa nak menangis makan ni. Lepas tu habis satu kotak susu coklat dan 5 gelas air. Bagi Momi pedas gila! Alhamdulillah video diterima dengan jayanya hehe.


3. No Cash Challenge - Boost App


Untuk shoot video ini, Momi hampir tarik diri sebab scene dekat Tesco sahaja. Mula-mula nak pergi shoot dekat Tesco dulu sebab dekat Tesco memang mencabar, kena tunjuk cara beli dan scan Boost App dekat kaunter bayar. Untuk scene lain rasanya mudah sikit.

First pergi dekat Tesco Mutiara Damansara, beranggapan semuanya okay. Bila dah sampai rasa pelik sebab tak nampak poster Boost App, lalu terus tanya dekat Kaunter Khidmat Pelanggan mereka rupanya dah seminggu Boost App problem masa tu. Serius, rasa sangat 'down' sebab datelinenya adalah esok hari dan dapat tugasan pon dua hari sebelum. Rasa give up pon ada.

Hari berikutnya, meneruskan misi cari Tesco dekat Paradigm Mall. Alhamdulillah boleh guna Boost App. Terus shooting dalam sekitar Tesco. Kemudian, masalah datang semasa nak bayar. 'Expectation' Momi adalah cashier akan scan Boost App guna scanner, ternyata Momi silap. Momi kena scan sendiri dekat tempat yang disediakan. Ya Allah, hangatnya rasa hati masa tu haha. Bertenang sekejap beberapa minit dan shoot semula scene yang sama. Nasib baik cashier Tesco memberi kerjasama yang baik hehe.

Untuk dua scene lain sedikit mencabar juga, lagi-lagi nak beli voucher dalam Boost App. Mula-mula pergi Inside Scoop, tapi ada problem sedikit terpaksa ubah pergi llao llao dekat area The Gardens. Nasib baik cashier llao llao bagi kerjasama yang baik. Mudah kerja kami hehe. Alhamdulillah. Lulus! haha.

4. Floridina - 1 Gulp Challenge


Untuk lakukan sesuatu cabaran bukanlah mudah bagi seorang Momi. Lagi-lagi nak minum air dalam masa 8 saat, rasa macam susah je. Tapi Momi masih nak cabar diri untuk ambil kempen 1gulpchallenge dari Floridina ini. Momi diberi 4 botol Floridina untuk cabaran ini tapi hanya guna 1 botol sahaja.

Semasa shooting sedikit mencabar apabila scene minum berjaya dalam masa 8 saat tapi ada air mengalir dekat bawah mulut. Jadi Momi rasa ia seperti tak senonoh dan terpaksa shoot semula scene tersebut. Rasanya minum cepat untuk scene pertama dah buat rasa perut semacam, inikan nak minum sekali lagi. Terus rasa nervous. Alhamdulillah berjaya juga! Walaupun selepas itu ada beberapa perkara terjadi, tapi Alhamdulillah berjaya upload hehe.

5. Pati Ikan Haruan Harwany


Semasa shoot video ini memang mencabar sebab masa ni bulan puasa dan selepas waktu berbuka. Jadi untuk shoot memang susah sikit. Sebab apa susah? Kena shoot beberapa scene berulang kali kerana nak elak bungi mercun meletop. Pada asalnya nak shoot sambil bercakap, jadi memang kuatkan suara untuk menerangkan mengenai Pati Ikan Haruan Gamat Harwany ini. Disebabkan tak boleh nak bendung bunyi meletop sana sini, akhirnya Momi decide untuk guna 'voice over' sahaja. Alhamdulillah.
----

Bagi Momi shooting video memang sesuatu pengalaman yang best sebenarnya. Pelbagai cabaran dan dugaan yang kita kena lalui dan ia tidak semudah yang disangka. Bila melihat hasilnya, rasa puas hati dan gembira berjaya juga siapkan dalam masa yang ditetapkan. Okay sampai disini sahaja perkongsian Momi. Seronok dapat kongsikan kepada anda. Ada apa-apa soalan boleh tinggalkan di ruangan komen . Terima kasih baca sampai habis hehe.

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Setiap tanggal 31 Disember merupakan tarikh istimewa buat Momi. Walaupun ramai sudah ambil 'feel' untuk masuk ke tahun baharu, tetapi Momi tetap hargai hari lahir sendiri dengan membalas ucapan dari keluarga dan rakan-rakan. 31 Disember 2018, Momi rasa nak rehat dan ambil cuti masa tu. Kebetulan, masa tu ramai kawan-kawan yang takde jadi kita sambut sorang-soranglah agaknya haha.

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY

25 Disember 2018
Seminggu sebelum hari lahir Momi, Momi telah disurprisekan di Tony Romas oleh pekerja Tony Romas yang tiba-tiba nyanyi lagu "Happy Birthday To You~" sambil bawa pencuci mulut. Memang sangat-sangat teruja dan seronok. Terima kasih untuk surprise ini ya guys! Masa ni Mawardi kata "maaf sebab tak buat besar-besar, hanya mampu buat surprise macam ni sahaja.". Hey, ini pon Momi rasa dah sangat besar tau hehe. Lepas tu, kami karaoke dengan riangnya hehe.

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY

31 Disember 2018
Selamat Hari Lahir Momi! Pada hari tersebut, Sis Dik Bee dan Mawardi ajak pergi Melawati Mall sebab nak tebus baucer dekat Max Fashion sebab betul-betul tamat pada 31 Disember 2018. Sempatlah Momi shopping dua pasang kasut dengan baucer yang anda. Serius seronok sebab bukan senang nak jumpa saiz kaki ni hehe. Lepas tu kami sempat lepak makan dan balik awal juga. Terima kasih sis Dik Bee dan Mawardi bawa jalan-jalan. :)

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY

1 Januari 2019
Dan hari lahir Momi pon berlalu. Masih lagi membalas ucapan-ucapan dari rakan Facebook dan Instagram. Hari ini Momi nak teman sis Dik Bee ke IOI Putrajaya Mall sebab sis nak buat spec baru katanya. Jadi Momi pon temanlah memandangkan Mawardi dah balik kampung malam semalam. Hari itu berlalu dengan tenang tanpa rasa curiga apa-apa. Dalam hati kata "Oh, mungkin takde apa-apa surprise kot sebab semua ada hal". Rasa curiga pon berlalu haha.

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Comel tak kek birthday Momi?

Selesai urusan dekat IOI Putrajaya Mall, cadangnya nak baliklah tapi Sis Dik Bee kata nak ambil barang sekejap dekat area Salak Selatan. Lalu kami kesana terus. Setibanya depan rumah kawan Sis Dik Bee, Sis ajak masuk sekejap sebab nampak Sis bawak beg turun kereta. Momi pon turun tanpa rasa ragu-ragu. Bila nak melangkah pagar tiba-tiba pintu terbuka dengan nyanyian "Happy Birthday to you~~" sambil Ara pegang kek dengan Mawardi. Masa tu Momi serius terkejut ya sampai terhenti langkah. 

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Surprise Moment #1

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Surprise Moment #2

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Surprise Moment #3
Serius terharu ya sampai menitis air mata. Ingatkan takde kejutan macamni, rupanya memang ada. Ya Allah, terima kasih kawan-kawan semua. Bila tengok rupanya ramai ya yang berkomplot untuk kejutan ini. Okay kita sebut mereka yang ada : Ara Kimora, Mawardi Yunus, Moka, Fuad, Amir Nawawi, Mek Onie, Potia, Ainy Zain, Nana Ma, Afzal, Kak Zati, Jasmeen, Kak Iena Eliena, Deknoor, Hasif Hamsyari, Fauzi Aryaan, Umairah, Uncle Zuan, Bella dan tidak lupa, the gorgeous Mel Hamid. Serius memang seronok dan terharu ya. 

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Yeayy It's My Birthday!

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Birthday cake!

Tema pulak warna putih dan ada unicorn yang memang Momi impikan selama ini haha. Apa lagi? Memang bergambar tak ingat dunialah ya. Sambil itu, mereka ada sesi tukar-tukar hadiah sesama sendiri dan baju paling cantik untuk kategori lelaki dan wanita. Untuk lelaki Momi pilih Fauzi Aryaan sebab sememang terletak ya. Kemudian, Momi pilih 3 wanita sebab tak tahu nak pilih yang mana jadi Momi pilih finalis; Kak Iena, Sis Dik Bee dan Umairah. Selepas ohsom, Kak Iena yang menang. Tahniah! hehe. Malam tu memang riuh ya, tak berhenti dengan gelak ketawa. Jom tengok momen-momen kami bergambar bersama : 

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Ahli Kelab Menjahit Puchong yang berjaya haha!

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Hey berebut apa tu? hahaha

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Hero Malaya 

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Beb, kau ada kat sini!!! haha
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama keluarga Afzal Suka Suki

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Hai kami geng 'December Baby'
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Potia Cassadelarossa


MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Haluu sis Dikbee

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Fuad

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama pasangan cantik dan handsome, Pojie & Umai

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama only one, Bamir

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Hello, ni hau ma? Haha. Hai Moka!

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Hasif Hamsyari

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Sis Nana Ma

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama pasangan yang comel, Zuan dan Bella

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
With the gorgeous, Mel

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Bamir dan Kak Min

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Mawardi 

Ucapan Hari Lahir Ke-27 Momi
Terima kasih Momi ucapkan kepada semua yang terlibat dalam MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY ini terutamanya AJK-AJK : Ara Kimora, Mawardi Yunus, Moka, Fuad dan paling penat nak layan setiap persoalan Momi, Sis Dik Bee. This is best birthday surprise ever! Ini adalah antara memori yang paling bermakna sepanjang hidup Momi, terima kasih sangat sangat. Serius sayang semua! Muah ciked. 

Tidak lupa, Terima kasih atas ucapan rakan-rakan dan Followers Momi, semoga semuanya dimurahkan rezeki ya. Unofficially-nya Momi dah 28 tahun untuk 2019. Doakan yang terbaik untuk Momi ya! Kalau anda nak tengok gambar lagi, boleh tengok dekat Instagram melalui hashtag #MOMI3112.

يناير 15, 2019

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Setiap tanggal 31 Disember merupakan tarikh istimewa buat Momi. Walaupun ramai sudah ambil 'feel' untuk masuk ke tahun baharu, tetapi Momi tetap hargai hari lahir sendiri dengan membalas ucapan dari keluarga dan rakan-rakan. 31 Disember 2018, Momi rasa nak rehat dan ambil cuti masa tu. Kebetulan, masa tu ramai kawan-kawan yang takde jadi kita sambut sorang-soranglah agaknya haha.

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY

25 Disember 2018
Seminggu sebelum hari lahir Momi, Momi telah disurprisekan di Tony Romas oleh pekerja Tony Romas yang tiba-tiba nyanyi lagu "Happy Birthday To You~" sambil bawa pencuci mulut. Memang sangat-sangat teruja dan seronok. Terima kasih untuk surprise ini ya guys! Masa ni Mawardi kata "maaf sebab tak buat besar-besar, hanya mampu buat surprise macam ni sahaja.". Hey, ini pon Momi rasa dah sangat besar tau hehe. Lepas tu, kami karaoke dengan riangnya hehe.

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY

31 Disember 2018
Selamat Hari Lahir Momi! Pada hari tersebut, Sis Dik Bee dan Mawardi ajak pergi Melawati Mall sebab nak tebus baucer dekat Max Fashion sebab betul-betul tamat pada 31 Disember 2018. Sempatlah Momi shopping dua pasang kasut dengan baucer yang anda. Serius seronok sebab bukan senang nak jumpa saiz kaki ni hehe. Lepas tu kami sempat lepak makan dan balik awal juga. Terima kasih sis Dik Bee dan Mawardi bawa jalan-jalan. :)

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY

1 Januari 2019
Dan hari lahir Momi pon berlalu. Masih lagi membalas ucapan-ucapan dari rakan Facebook dan Instagram. Hari ini Momi nak teman sis Dik Bee ke IOI Putrajaya Mall sebab sis nak buat spec baru katanya. Jadi Momi pon temanlah memandangkan Mawardi dah balik kampung malam semalam. Hari itu berlalu dengan tenang tanpa rasa curiga apa-apa. Dalam hati kata "Oh, mungkin takde apa-apa surprise kot sebab semua ada hal". Rasa curiga pon berlalu haha.

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Comel tak kek birthday Momi?

Selesai urusan dekat IOI Putrajaya Mall, cadangnya nak baliklah tapi Sis Dik Bee kata nak ambil barang sekejap dekat area Salak Selatan. Lalu kami kesana terus. Setibanya depan rumah kawan Sis Dik Bee, Sis ajak masuk sekejap sebab nampak Sis bawak beg turun kereta. Momi pon turun tanpa rasa ragu-ragu. Bila nak melangkah pagar tiba-tiba pintu terbuka dengan nyanyian "Happy Birthday to you~~" sambil Ara pegang kek dengan Mawardi. Masa tu Momi serius terkejut ya sampai terhenti langkah. 

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Surprise Moment #1

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Surprise Moment #2

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Surprise Moment #3
Serius terharu ya sampai menitis air mata. Ingatkan takde kejutan macamni, rupanya memang ada. Ya Allah, terima kasih kawan-kawan semua. Bila tengok rupanya ramai ya yang berkomplot untuk kejutan ini. Okay kita sebut mereka yang ada : Ara Kimora, Mawardi Yunus, Moka, Fuad, Amir Nawawi, Mek Onie, Potia, Ainy Zain, Nana Ma, Afzal, Kak Zati, Jasmeen, Kak Iena Eliena, Deknoor, Hasif Hamsyari, Fauzi Aryaan, Umairah, Uncle Zuan, Bella dan tidak lupa, the gorgeous Mel Hamid. Serius memang seronok dan terharu ya. 

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Yeayy It's My Birthday!

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Birthday cake!

Tema pulak warna putih dan ada unicorn yang memang Momi impikan selama ini haha. Apa lagi? Memang bergambar tak ingat dunialah ya. Sambil itu, mereka ada sesi tukar-tukar hadiah sesama sendiri dan baju paling cantik untuk kategori lelaki dan wanita. Untuk lelaki Momi pilih Fauzi Aryaan sebab sememang terletak ya. Kemudian, Momi pilih 3 wanita sebab tak tahu nak pilih yang mana jadi Momi pilih finalis; Kak Iena, Sis Dik Bee dan Umairah. Selepas ohsom, Kak Iena yang menang. Tahniah! hehe. Malam tu memang riuh ya, tak berhenti dengan gelak ketawa. Jom tengok momen-momen kami bergambar bersama : 

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Ahli Kelab Menjahit Puchong yang berjaya haha!

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Hey berebut apa tu? hahaha

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Hero Malaya 

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Beb, kau ada kat sini!!! haha
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama keluarga Afzal Suka Suki

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Hai kami geng 'December Baby'
MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Potia Cassadelarossa


MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Haluu sis Dikbee

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Fuad

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama pasangan cantik dan handsome, Pojie & Umai

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama only one, Bamir

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Hello, ni hau ma? Haha. Hai Moka!

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Hasif Hamsyari

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Sis Nana Ma

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama pasangan yang comel, Zuan dan Bella

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
With the gorgeous, Mel

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Bamir dan Kak Min

MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY
Bersama Mawardi 

Ucapan Hari Lahir Ke-27 Momi
Terima kasih Momi ucapkan kepada semua yang terlibat dalam MOMI SURPRISE BIRTHDAY PARTY ini terutamanya AJK-AJK : Ara Kimora, Mawardi Yunus, Moka, Fuad dan paling penat nak layan setiap persoalan Momi, Sis Dik Bee. This is best birthday surprise ever! Ini adalah antara memori yang paling bermakna sepanjang hidup Momi, terima kasih sangat sangat. Serius sayang semua! Muah ciked. 

Tidak lupa, Terima kasih atas ucapan rakan-rakan dan Followers Momi, semoga semuanya dimurahkan rezeki ya. Unofficially-nya Momi dah 28 tahun untuk 2019. Doakan yang terbaik untuk Momi ya! Kalau anda nak tengok gambar lagi, boleh tengok dekat Instagram melalui hashtag #MOMI3112.

2018 Review & Happy New Year 2019!
2018 Review & Happy New Year 2019!

2018 Review & Happy New Year 2019! | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Masih belum terlewatkan untuk Momi ucap, Selamat Tahun Baharu 2019 ! Tahun 2018 meninggalkan banyak kenangan manis mahupun pahit. Alhamdulillah, Tahun 2018 tahun Momi bangkit semula dari kesedihan selepas pemergian ayah pada Disember 2018. Jadi, Momi nak kongsi dengan anda kisah tahun 2018 dan harapan untuk tahun 2019.

Imbasan 2018
Alhamdulillah, tahun 2018 dimurahkan rezeki dengan pelbagai jenama yang baru untuk kolaborasi review dan advertorial seperti Milo, Samsung, Watsons, Yoodo, Jakel, Calpis, Eclipse, BOH, Melawati Mall, Ambassador Putrajaya dan banyak lagi. Tambahan pula, banyak aplikasi untuk Social Media Influencer yang mula menempah nama seperti KOMACI Network, Narratrs, Ittify, Churp Churp dan banyak lagi, dari situ Alhamdulillah sedikit sebanyak dapat membantu Momi bantu keluarga dari segi kewangan. Jumlahnya tidaklah besar tetapi cukup buat kami sekeluarga.

2018 Review & Happy New Year 2019!
2018 Review & Happy New Year 2019!

Untuk travel pula, Momi tidak menetapkan untuk kemana-mana atas faktor kewangan. Tetapi Alhamdulillah, Momi menerima jemputan FAM Trip dari Gaya Travel ke Labuan (April 2018) dan Terengganu (September 2018). Selain itu, Momi dapat jemputan ke MAPS Perak yang sememangnya Momi nak sangat pergi hehe. Terima kasih Projek Travel. Hujung tahun 2018, baru sempat nak jalan-jalan ke Universal Studios Singapore, terima kasih Kak Mas dan Abang Nizam bawa Momi walaupun kita sesat dalam tu ya haha.

Paling Momi tak sangka ialah dapat menyertai Watsons Malaysia's Top Influencer yang dianjurkan oleh Watsons dan Oh Bulan! pada Oktober hingga November 2018. Ada lebih 6 cabaran yang Momi dapat tempuh dan Alhamdulillah, berjaya sampai ke TOP 6. Momi juga dianugerahkan sebagai "MOST CREATIVE AWARDS" semasa Final WATSONMTI. Anda boleh baca pengalaman Momi menyertai WATSONMTI disini.


2018 Review & Happy New Year 2019!
2018 Review & Happy New Year 2019!

Ada banyak lagi kenangan yang best tapi Momi nak simpan dalam memori sahaja hehe. Terima kasih 2018 kerana mengajar Momi erti sabar dan bangkit semula. Ia tak semudah yang di sangka. Syukur sangat-sangat dikelilingi keluarga dan kawan-kawan yang memahami. Sayang semua!

2018 Review & Happy New Year 2019!
2018 Review & Happy New Year 2019!

Harapan 2019
Setiap tahun mesti kita setkan azam tahun baharu kan? Untuk tahun 2019, Momi tak setkan apa-apa azam tetapi lebih kepada ingin berusaha keras untuk mencapai apa yang Momi inginkan. Tahun 2019 mungkin Momi takkan travel ke mana-mana atas faktor kewangan tetapi kalau ada jemputan FAM Trip bolehlah pergi kot hehe. Selain itu, mungkin Momi akan fokus pada YouTube pula selepaskan Blog dan Instagram. Semoga semuanya dipermudahkan. Doakan Momi ya ! :)

Semoga tahun 2019 kita semua dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki lagi dan lagi. In Shaa Allah. Momi nak minta ampun dan maaf sekiranya terguris perasaan mana-mana pihak. Kita mulakan tahun 2019 dengan penuh semangat dan senyuman :)

يناير 09, 2019

2018 Review & Happy New Year 2019!

2018 Review & Happy New Year 2019!
2018 Review & Happy New Year 2019!

2018 Review & Happy New Year 2019! | Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Masih belum terlewatkan untuk Momi ucap, Selamat Tahun Baharu 2019 ! Tahun 2018 meninggalkan banyak kenangan manis mahupun pahit. Alhamdulillah, Tahun 2018 tahun Momi bangkit semula dari kesedihan selepas pemergian ayah pada Disember 2018. Jadi, Momi nak kongsi dengan anda kisah tahun 2018 dan harapan untuk tahun 2019.

Imbasan 2018
Alhamdulillah, tahun 2018 dimurahkan rezeki dengan pelbagai jenama yang baru untuk kolaborasi review dan advertorial seperti Milo, Samsung, Watsons, Yoodo, Jakel, Calpis, Eclipse, BOH, Melawati Mall, Ambassador Putrajaya dan banyak lagi. Tambahan pula, banyak aplikasi untuk Social Media Influencer yang mula menempah nama seperti KOMACI Network, Narratrs, Ittify, Churp Churp dan banyak lagi, dari situ Alhamdulillah sedikit sebanyak dapat membantu Momi bantu keluarga dari segi kewangan. Jumlahnya tidaklah besar tetapi cukup buat kami sekeluarga.

2018 Review & Happy New Year 2019!
2018 Review & Happy New Year 2019!

Untuk travel pula, Momi tidak menetapkan untuk kemana-mana atas faktor kewangan. Tetapi Alhamdulillah, Momi menerima jemputan FAM Trip dari Gaya Travel ke Labuan (April 2018) dan Terengganu (September 2018). Selain itu, Momi dapat jemputan ke MAPS Perak yang sememangnya Momi nak sangat pergi hehe. Terima kasih Projek Travel. Hujung tahun 2018, baru sempat nak jalan-jalan ke Universal Studios Singapore, terima kasih Kak Mas dan Abang Nizam bawa Momi walaupun kita sesat dalam tu ya haha.

Paling Momi tak sangka ialah dapat menyertai Watsons Malaysia's Top Influencer yang dianjurkan oleh Watsons dan Oh Bulan! pada Oktober hingga November 2018. Ada lebih 6 cabaran yang Momi dapat tempuh dan Alhamdulillah, berjaya sampai ke TOP 6. Momi juga dianugerahkan sebagai "MOST CREATIVE AWARDS" semasa Final WATSONMTI. Anda boleh baca pengalaman Momi menyertai WATSONMTI disini.


2018 Review & Happy New Year 2019!
2018 Review & Happy New Year 2019!

Ada banyak lagi kenangan yang best tapi Momi nak simpan dalam memori sahaja hehe. Terima kasih 2018 kerana mengajar Momi erti sabar dan bangkit semula. Ia tak semudah yang di sangka. Syukur sangat-sangat dikelilingi keluarga dan kawan-kawan yang memahami. Sayang semua!

2018 Review & Happy New Year 2019!
2018 Review & Happy New Year 2019!

Harapan 2019
Setiap tahun mesti kita setkan azam tahun baharu kan? Untuk tahun 2019, Momi tak setkan apa-apa azam tetapi lebih kepada ingin berusaha keras untuk mencapai apa yang Momi inginkan. Tahun 2019 mungkin Momi takkan travel ke mana-mana atas faktor kewangan tetapi kalau ada jemputan FAM Trip bolehlah pergi kot hehe. Selain itu, mungkin Momi akan fokus pada YouTube pula selepaskan Blog dan Instagram. Semoga semuanya dipermudahkan. Doakan Momi ya ! :)

Semoga tahun 2019 kita semua dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki lagi dan lagi. In Shaa Allah. Momi nak minta ampun dan maaf sekiranya terguris perasaan mana-mana pihak. Kita mulakan tahun 2019 dengan penuh semangat dan senyuman :)

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Sebenarnya penggunaan video sangat penting dalam 'Online Marketing'. Ia merupakan satu cara yang mudah untuk menyampaikan apa yang ingin anda sampaikan kepada orang ramai. Sebenarnya dengan promosi menggunakan video, ia dapat mampu memberi 'brand awareness' terhadap perniagaan anda.

5 Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing 
Okay, Momi nak kongsikan kepada anda 5 Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing , sedikit sebanyak dapat membantu perniagaan anda. 


1. Berkomunikasi

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

2. Memberi Maklumat

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

3. Demostrasi Produk

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

4. Testimoni

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

5. Video Yang Menarik

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

Rekamotion
Rekamotion adalah salah satu agensi digital milik bumiputera di Malaysia yang menyediakan servis pengiklanan dan pemasaran digital melalui media sosial, video design, corporate branding, graphic design, infographic, poster, Augmented Reality & Virtual Reality.

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

Untuk maklumat lanjut mengenai Rekamotion, anda boleh layari laman web rasmi Rekamotion, hubungi 0376240836 atau emailkan ke admin@rekamotion.my. Jangan lupa, Ikuti perkembangan terkini menerusi media sosial Rekamotion di Facebook dan Instagram

ديسمبر 12, 2018

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Sebenarnya penggunaan video sangat penting dalam 'Online Marketing'. Ia merupakan satu cara yang mudah untuk menyampaikan apa yang ingin anda sampaikan kepada orang ramai. Sebenarnya dengan promosi menggunakan video, ia dapat mampu memberi 'brand awareness' terhadap perniagaan anda.

5 Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing 
Okay, Momi nak kongsikan kepada anda 5 Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing , sedikit sebanyak dapat membantu perniagaan anda. 


1. Berkomunikasi

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

2. Memberi Maklumat

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

3. Demostrasi Produk

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

4. Testimoni

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

5. Video Yang Menarik

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

Rekamotion
Rekamotion adalah salah satu agensi digital milik bumiputera di Malaysia yang menyediakan servis pengiklanan dan pemasaran digital melalui media sosial, video design, corporate branding, graphic design, infographic, poster, Augmented Reality & Virtual Reality.

Kepentingan Guna Video Dalam Online Marketing

Untuk maklumat lanjut mengenai Rekamotion, anda boleh layari laman web rasmi Rekamotion, hubungi 0376240836 atau emailkan ke admin@rekamotion.my. Jangan lupa, Ikuti perkembangan terkini menerusi media sosial Rekamotion di Facebook dan Instagram

MOMI IS BACK!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Rasanya dah lama meninggalkan blog seketika sebab Momi sibuk dengan Watsons Malaysia's Top Influencer. Alhamdulillah, Momi berjaya sampai ke Top 6. Momi baru sahaja nak start gear untuk update blog sebab memang tak boleh fokus banyak perkara dalam satu masa. Lagi-lagi minggu lepas Momi balik kampung, jadi memang tak sempat nak tengok Blog.

Baca : Pengalaman Menyertai Watsons Malaysia's Top Influencer

Sedar tak sedar sudah hampir kita dengan bulan Disember dan tak lama lepas tu sudah masuk tahun 2019. Jadi Momi harap anda masih lagi setia membaca blog Momi ni. In sha Allah pelbagai content yang menarik akan Momi update. Jangan lupa ikuti Momi di Instagram tau. Sayang semua!


Yang sentiasa comel di hati awak,
Momi










نوفمبر 26, 2018

MOMI IS BACK!

MOMI IS BACK!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Rasanya dah lama meninggalkan blog seketika sebab Momi sibuk dengan Watsons Malaysia's Top Influencer. Alhamdulillah, Momi berjaya sampai ke Top 6. Momi baru sahaja nak start gear untuk update blog sebab memang tak boleh fokus banyak perkara dalam satu masa. Lagi-lagi minggu lepas Momi balik kampung, jadi memang tak sempat nak tengok Blog.

Baca : Pengalaman Menyertai Watsons Malaysia's Top Influencer

Sedar tak sedar sudah hampir kita dengan bulan Disember dan tak lama lepas tu sudah masuk tahun 2019. Jadi Momi harap anda masih lagi setia membaca blog Momi ni. In sha Allah pelbagai content yang menarik akan Momi update. Jangan lupa ikuti Momi di Instagram tau. Sayang semua!


Yang sentiasa comel di hati awak,
Momi










Welcome To Momiland - Happy 6th Momiversary !

Welcome To Momiland - Happy 6th Momiversary ! | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Apa itu 'Momiversary'? Sebenarnya ambil dari perkataan 'anniversary' (ulang tahun) dan ia digabungkan dengan nama Momi. Pada tanggal 8 Jun 2018 yang lalu, Blog Momi ini telah berusia 6 tahun tau. yeay! Memandangkan 8 Jun tahun ini jatuh pada bulan Ramadan, Momi tak sempat nak buat preparation untuk ulang tahun ke-6. Jadi Momi memilih tanggal 1 Julai 2018 untuk buat surprise kepada anda sempena ulang tahun ke-6 Blog Momi ini.

Tak cadang sebenarnya nak tukar nama. The idea tu datang empat hari sebelum menjelangnya 1 Julai ni. MOMILAND ini merupakan sebuah projek untuk blog RAFZANTOMOMI.COM sempena ulang tahun ke-6. Nama MOMILAND datang dari nama 'Momi' dan 'Wonderland' , dan ia digabungkan menjadi 'MOMILAND'. Sempena ulang tahun ke-6 ini, Momi telah menukar header dan layout blog bagi tampak lebih comel dan kemas.

It's remind me masa zaman mula-mula blog sekitar 2012-2014 dimana Momi sering tukar header dan layout blog hampir setiap bulan sebab Momi memang suka decorate Blog ni. Lepas tahun 2015, mostly fokus pada content dan dunia blogging. Jadi sempena ulang tahun ke-6 ni why not kita kembalikan nostalgia lama kan? hehe. MOMILAND ini hanya akan wujud untuk 3 bulan sahaja.

Finally the day has come. Terima kasih yang selalu baca blog Momi. Have a nice day gais. Assalamualaikum.

xoxo,
Momi
1.7.2018



يوليو 01, 2018

Welcome To Momiland - Happy 6th Momiversary !

Welcome To Momiland - Happy 6th Momiversary !

Welcome To Momiland - Happy 6th Momiversary ! | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Apa itu 'Momiversary'? Sebenarnya ambil dari perkataan 'anniversary' (ulang tahun) dan ia digabungkan dengan nama Momi. Pada tanggal 8 Jun 2018 yang lalu, Blog Momi ini telah berusia 6 tahun tau. yeay! Memandangkan 8 Jun tahun ini jatuh pada bulan Ramadan, Momi tak sempat nak buat preparation untuk ulang tahun ke-6. Jadi Momi memilih tanggal 1 Julai 2018 untuk buat surprise kepada anda sempena ulang tahun ke-6 Blog Momi ini.

Tak cadang sebenarnya nak tukar nama. The idea tu datang empat hari sebelum menjelangnya 1 Julai ni. MOMILAND ini merupakan sebuah projek untuk blog RAFZANTOMOMI.COM sempena ulang tahun ke-6. Nama MOMILAND datang dari nama 'Momi' dan 'Wonderland' , dan ia digabungkan menjadi 'MOMILAND'. Sempena ulang tahun ke-6 ini, Momi telah menukar header dan layout blog bagi tampak lebih comel dan kemas.

It's remind me masa zaman mula-mula blog sekitar 2012-2014 dimana Momi sering tukar header dan layout blog hampir setiap bulan sebab Momi memang suka decorate Blog ni. Lepas tahun 2015, mostly fokus pada content dan dunia blogging. Jadi sempena ulang tahun ke-6 ni why not kita kembalikan nostalgia lama kan? hehe. MOMILAND ini hanya akan wujud untuk 3 bulan sahaja.

Finally the day has come. Terima kasih yang selalu baca blog Momi. Have a nice day gais. Assalamualaikum.

xoxo,
Momi
1.7.2018




Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Momi nak buat entri khas buat semua pembaca blog Momi ni hehe. Sebenarnya Momi nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada semua pembaca dan seluruh umat Islam yang menyambut Aidilfitri. Jika ada salah dan silap serta terlanjur kata, Momi harap anda semua boleh maafkan ya. Sekali lagi, tahun ini Momi #TeamRayaSelangor hehe. 

Gambar Keluarga Beraya
Gambar Raya 2016

Agak berbeza seperti tahun lalu, tahun ini kami sekeluarga sambut raya tanpa Ayah buat pertama kalinya. Suasana masa bulan Ramadan juga berbeza tanpa Ayah. Serius kami semua sangat merindui Ayah. Mohon pembaca dan juga rakan-rakan sedekah Al-fatihah buat arwah Ayah yang kembali ke rahmatullah pada 12 Disember 2017. 

Kepada semua pembaca, sekali lagi Momi nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. Dimana pun anda berada , jaga diri elok-elok ya. Inilah masa yang terbaik untuk kita meluangkan masa bersama yang tersayang. Sayang semuaa! Muah ciked. 

Xoxo,
Momi

يونيو 14, 2018

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H


Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Momi nak buat entri khas buat semua pembaca blog Momi ni hehe. Sebenarnya Momi nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada semua pembaca dan seluruh umat Islam yang menyambut Aidilfitri. Jika ada salah dan silap serta terlanjur kata, Momi harap anda semua boleh maafkan ya. Sekali lagi, tahun ini Momi #TeamRayaSelangor hehe. 

Gambar Keluarga Beraya
Gambar Raya 2016

Agak berbeza seperti tahun lalu, tahun ini kami sekeluarga sambut raya tanpa Ayah buat pertama kalinya. Suasana masa bulan Ramadan juga berbeza tanpa Ayah. Serius kami semua sangat merindui Ayah. Mohon pembaca dan juga rakan-rakan sedekah Al-fatihah buat arwah Ayah yang kembali ke rahmatullah pada 12 Disember 2017. 

Kepada semua pembaca, sekali lagi Momi nak ucap Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. Dimana pun anda berada , jaga diri elok-elok ya. Inilah masa yang terbaik untuk kita meluangkan masa bersama yang tersayang. Sayang semuaa! Muah ciked. 

Xoxo,
Momi

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Rasanya dah lama Momi tak update entri 'Saya & Gambar' kan? Kali terakhir update rasanya September 2017. Baru-baru ini, kebanyakkan post gambar dekat Kampung sebab dua tiga bulan ini kerap balik kampung untuk kenduri tahlil arwah ayah. Terima kasih kepada adik Momi, si Amy sebab melayan kerenah Momi yang suka bergambar kesana kesini, sampai selit selit tepi pokok dan dedaun gitu hehe. Malas nak bebel panjang, jom tengok "Lookbook" Edisi Balik Kampung Momi dekat Kampung hehe.

Perhatian : Kesemua foto dibawah ditangkap menggunakan Huawei P10.

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
"Eh ada apa dekat atas tu?"

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Girls, I'm fabulous! haha

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Feelin' Gorgeous?

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
It's weird right?

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Fierce & Love gitu.

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Beautiful Sunset.

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Mai mai beli Pulasan.

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Sinar Cahaya

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Belakang Rumah Pon Jadi ya haha.

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Hijau

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Pulasan ! Pulasan !

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Cari Mana Momi?

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Cahaya Dalam Kegelapan

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung-
Hey you, miss me?

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung-
Beauty is Pride

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung-
Sometimes you invisible.

Sebenarnya banyak lagi tau cuma Momi tak sempat nak edit. Apa-apa pun harap anda enjoy melihat gambar Momi, kalau murung cepat-cepat makan ubat ya hahaha. Terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk melihat gambar-gambar Momi. Semua gambar diatas diedit menggunakan vsco cam untuk Instagram. Jangan lupa ikuti Momi di Instagram - @rafzantomomi. ;)


أبريل 05, 2018

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung-

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- | Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais! Rasanya dah lama Momi tak update entri 'Saya & Gambar' kan? Kali terakhir update rasanya September 2017. Baru-baru ini, kebanyakkan post gambar dekat Kampung sebab dua tiga bulan ini kerap balik kampung untuk kenduri tahlil arwah ayah. Terima kasih kepada adik Momi, si Amy sebab melayan kerenah Momi yang suka bergambar kesana kesini, sampai selit selit tepi pokok dan dedaun gitu hehe. Malas nak bebel panjang, jom tengok "Lookbook" Edisi Balik Kampung Momi dekat Kampung hehe.

Perhatian : Kesemua foto dibawah ditangkap menggunakan Huawei P10.

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
"Eh ada apa dekat atas tu?"

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Girls, I'm fabulous! haha

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Feelin' Gorgeous?

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
It's weird right?

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Fierce & Love gitu.

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Beautiful Sunset.

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Mai mai beli Pulasan.

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Sinar Cahaya

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Belakang Rumah Pon Jadi ya haha.

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Hijau

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Pulasan ! Pulasan !

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Cari Mana Momi?

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung- Rafzan Tomomi
Cahaya Dalam Kegelapan

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung-
Hey you, miss me?

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung-
Beauty is Pride

Saya & Gambar IV -Edisi Balik Kampung-
Sometimes you invisible.

Sebenarnya banyak lagi tau cuma Momi tak sempat nak edit. Apa-apa pun harap anda enjoy melihat gambar Momi, kalau murung cepat-cepat makan ubat ya hahaha. Terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk melihat gambar-gambar Momi. Semua gambar diatas diedit menggunakan vsco cam untuk Instagram. Jangan lupa ikuti Momi di Instagram - @rafzantomomi. ;)