2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang semua apa khabar? Harap semuanya sihat selalu dan berpuasa penuh! Hari ini dah masuk Ramadan ke-15, jadi kita dah berada ditengah-tengah bulan puasa. Pantasnya masa berlalu kan? Haa.. Alhamdulillah puasa saya penuh setakat ini. hehe Kita pon dah masuk bulan Julai, diharapkan bulan ni lebih baik dari sebelumnya. InsyaAllah :)



Kalau korang perasan, sesuatu telah berlaku pada blog saya. Hah? Apa terjadi? Actually semalam ada terusik tah coding apa tah, tetiba datang idea nak ubah sedikit layout blog ni. Jika sebelum ini page button berada dibawah header tapi sekarang dia ada dekat atas dah. hihi Saya rasa suka pulak dengan design ni, simple dan tak serabut. hihi. Saya harap korang pon suka sama ya. haha btw nak buat sedikit pengumuman, saya tengah memikirkan untuk buat Segmen Bloglist untuk kali ke-2! Yeayyy.. *bunga api meletop* Tarikh segmen akan diumumkan bila saya dah bersedia okay. Stay tuned! ;)

Akim & The Majistret - Potret

يوليو 02, 2015

Bila Julai Tiba...


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Korang semua apa khabar? Harap semuanya sihat selalu dan berpuasa penuh! Hari ini dah masuk Ramadan ke-15, jadi kita dah berada ditengah-tengah bulan puasa. Pantasnya masa berlalu kan? Haa.. Alhamdulillah puasa saya penuh setakat ini. hehe Kita pon dah masuk bulan Julai, diharapkan bulan ni lebih baik dari sebelumnya. InsyaAllah :)



Kalau korang perasan, sesuatu telah berlaku pada blog saya. Hah? Apa terjadi? Actually semalam ada terusik tah coding apa tah, tetiba datang idea nak ubah sedikit layout blog ni. Jika sebelum ini page button berada dibawah header tapi sekarang dia ada dekat atas dah. hihi Saya rasa suka pulak dengan design ni, simple dan tak serabut. hihi. Saya harap korang pon suka sama ya. haha btw nak buat sedikit pengumuman, saya tengah memikirkan untuk buat Segmen Bloglist untuk kali ke-2! Yeayyy.. *bunga api meletop* Tarikh segmen akan diumumkan bila saya dah bersedia okay. Stay tuned! ;)

Akim & The Majistret - Potret


يونيو 18, 2015

Salam Ramadan 1436H



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi sains fiskyen, "Jurassic World". Filem ini menelan belanja lebih 150 Juta dan ia sangat dinanti-nantikan oleh penonton dan pengikut filem Jurassic Park. Jom baca review selanjutnya :)

يونيو 17, 2015

#MovieReview "Jurassic World"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi sains fiskyen, "Jurassic World". Filem ini menelan belanja lebih 150 Juta dan ia sangat dinanti-nantikan oleh penonton dan pengikut filem Jurassic Park. Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem seram, "Insidious : Chapter 3". Tak pernah tengok filem Insidious (2010) & Insidious : Chapter 2 (2013), terus lompat menonton filem ke-3 hihi. Seram ke idok? Jom baca review selanjutnya :)

يونيو 16, 2015

#MovieReview "Insidious : Chapter 3"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem seram, "Insidious : Chapter 3". Tak pernah tengok filem Insidious (2010) & Insidious : Chapter 2 (2013), terus lompat menonton filem ke-3 hihi. Seram ke idok? Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem bencana alam, "San Andreas". Filem ini menelan belanja 110 Juta dan mengutip sebanyak 300 juta setakat ini. Wahh~ Jom baca review selanjutnya :)

يونيو 15, 2015

#MovieReview "San Andreas"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem bencana alam, "San Andreas". Filem ini menelan belanja 110 Juta dan mengutip sebanyak 300 juta setakat ini. Wahh~ Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sepatutnya entri ni di-publish pada 8 Jun 2015 tapi atas sebab tertentu, baru dapat publish hari ni. Alhamdulillahh... akhirnya blog "Rafzan Tomomi Story" berusia 3 tahun . Kalau korang tengok kartun cecomel tu, haaa itulah saya tapi versi kurus sikit hahaha Terima kasih kepada adik saya, walaupun dia busy nak kekemas balik UiTM tapi disempat buat ni. hahaha :p Sempena 3 tahun ni, saya edit sikit layout blog dan background, nampak lebih kemas dan simple. hehe korang suka tak? Haa.. Jom baca sikit ucapan sempena ulang tahun ke-3 ni : 

Terima kasih kepada korang sebab masih membaca dan menyokong blog ini. Kini blog "Rafzan Tomomi Story" sudah berusia 3 tahun. Dalam masa tiga tahun ni, macam-macam halangan sebenarnya blog ni tapi Alhamdulillah masih lagi wujud blog ni hahaha Pertama sekali of kos, terima kasih kepada keluarga saya yang selalu bagi support dalam dunia blog ini. Ini je kemampuan yang saya ada, jadi saya jadikan sebagai satu hobi. Tak lupa kawan-kawan, follower blog dan anda! yang selalu bukak je link blog saya ni. Tahun ini rasanya memang tahun paling aktif dalam blogging, join pelbagai segmen, pergi event dan paling best dapat kenal ramai blogger di Malaysia. Terima kasih sangat-sangat.  Saya seronok ^___^ Teruskan sokong saya , insyaAllah blog ni akan dikenali seluruh dunia! hahaha
Yang benar sebenar sebenar benar benar~,

Rafzan Tomomi

8 Jun 2015


Teaser : 


يونيو 09, 2015

Happy 3rd Anniversary !


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sepatutnya entri ni di-publish pada 8 Jun 2015 tapi atas sebab tertentu, baru dapat publish hari ni. Alhamdulillahh... akhirnya blog "Rafzan Tomomi Story" berusia 3 tahun . Kalau korang tengok kartun cecomel tu, haaa itulah saya tapi versi kurus sikit hahaha Terima kasih kepada adik saya, walaupun dia busy nak kekemas balik UiTM tapi disempat buat ni. hahaha :p Sempena 3 tahun ni, saya edit sikit layout blog dan background, nampak lebih kemas dan simple. hehe korang suka tak? Haa.. Jom baca sikit ucapan sempena ulang tahun ke-3 ni : 

Terima kasih kepada korang sebab masih membaca dan menyokong blog ini. Kini blog "Rafzan Tomomi Story" sudah berusia 3 tahun. Dalam masa tiga tahun ni, macam-macam halangan sebenarnya blog ni tapi Alhamdulillah masih lagi wujud blog ni hahaha Pertama sekali of kos, terima kasih kepada keluarga saya yang selalu bagi support dalam dunia blog ini. Ini je kemampuan yang saya ada, jadi saya jadikan sebagai satu hobi. Tak lupa kawan-kawan, follower blog dan anda! yang selalu bukak je link blog saya ni. Tahun ini rasanya memang tahun paling aktif dalam blogging, join pelbagai segmen, pergi event dan paling best dapat kenal ramai blogger di Malaysia. Terima kasih sangat-sangat.  Saya seronok ^___^ Teruskan sokong saya , insyaAllah blog ni akan dikenali seluruh dunia! hahaha
Yang benar sebenar sebenar benar benar~,

Rafzan Tomomi

8 Jun 2015


Teaser : 



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kadang-kadang korang mesti terfikir, "eh kenapa dia ni unfollow aku?",sedangkan korang tak buat apa-apa pon. haaaa Meh saya bagi antara lima sebab kenapa "5 Sebab Mengapa Instagram Anda Di Unfollow"?
يونيو 02, 2015

5 Sebab Mengapa Instagram Anda Di Unfollow?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kadang-kadang korang mesti terfikir, "eh kenapa dia ni unfollow aku?",sedangkan korang tak buat apa-apa pon. haaaa Meh saya bagi antara lima sebab kenapa "5 Sebab Mengapa Instagram Anda Di Unfollow"?

Illustrate by @hii_kiie

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kita dah masuk 1 Jun 2015 hari ni! Yeayy.. Semestinya tak sabar nak tunggu ketibaan bulan Ramadan yang tinggal beberapa belas hari lagi. Sure korang semua excited kan? Rasanya lagu raya dah boleh berkumandang kot hahaha Okay, nak cerita sikit pasal bulan Jun ni. Pada 8 Jun ini, Rafzan Tomomi Story akan berusia 3 tahun! Yeayyyy~ *bunga api letop letop* Saya akan release beberapa teaser sehingga 8 Jun nanti, serius teruja! hihi Terima kasih kepada adik saya sebab dia yang lukis untuk beberapa teaser ni. Nanti iols belanja makan. hahah :p InsyaAllah blog akan bertukar temanya 8 Jun nanti. hihi. Korang boleh tengok page baru "3RD ANNIVERSARY" kat bahagian tepi tu. hee :)



يونيو 01, 2015

3rd Anniversary | Teaser


Illustrate by @hii_kiie

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kita dah masuk 1 Jun 2015 hari ni! Yeayy.. Semestinya tak sabar nak tunggu ketibaan bulan Ramadan yang tinggal beberapa belas hari lagi. Sure korang semua excited kan? Rasanya lagu raya dah boleh berkumandang kot hahaha Okay, nak cerita sikit pasal bulan Jun ni. Pada 8 Jun ini, Rafzan Tomomi Story akan berusia 3 tahun! Yeayyyy~ *bunga api letop letop* Saya akan release beberapa teaser sehingga 8 Jun nanti, serius teruja! hihi Terima kasih kepada adik saya sebab dia yang lukis untuk beberapa teaser ni. Nanti iols belanja makan. hahah :p InsyaAllah blog akan bertukar temanya 8 Jun nanti. hihi. Korang boleh tengok page baru "3RD ANNIVERSARY" kat bahagian tepi tu. hee :)




Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. 17 Mei 2015 yang lalu saya dan kawan-kawan dari KPTM Ipoh (2009-2012) sekali lagi ber-reunion buat kali ke-4 (Klik "Reunion Pertama (2013) : Part 1Part 2", "Reunion ke-2 (2013)" & "Reunion ke-3 (2014)"). Tema untuk reunion kali ini ialah Biru. Janji ada kaler biru gitu. hahah Sistem hashtag diperkenalkan iaitu "#XOXO17MEI". haha Reunion kali ini bersama saya, Ara, Ein, Bazli, Wani, Aida dan Akid. Destinasi kali ini masih di Kuala Lumpur, Berjaya Time Square. Jom baca kisah selanjutnya. :)

يونيو 01, 2015

4th Reunion | 17 Mei 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. 17 Mei 2015 yang lalu saya dan kawan-kawan dari KPTM Ipoh (2009-2012) sekali lagi ber-reunion buat kali ke-4 (Klik "Reunion Pertama (2013) : Part 1Part 2", "Reunion ke-2 (2013)" & "Reunion ke-3 (2014)"). Tema untuk reunion kali ini ialah Biru. Janji ada kaler biru gitu. hahah Sistem hashtag diperkenalkan iaitu "#XOXO17MEI". haha Reunion kali ini bersama saya, Ara, Ein, Bazli, Wani, Aida dan Akid. Destinasi kali ini masih di Kuala Lumpur, Berjaya Time Square. Jom baca kisah selanjutnya. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. 16 Mei lalu, saya bersama Abadik & Amy bertandang ke Majlis Sambutan Hari Lahir Nad Zainal ke-25 dekat Flora Terrace, Hamphire Place, Kuala Lumpur. Haa selalunya sambut birthday keluarga dan kawan-kawan tapi kali ni dengan retis pulokkk... hahaha Jom baca kisah selanjutnya. :)

مايو 29, 2015

Majlis Hari Lahir Nad Zainal Ke-25 | 16 Mei 2015


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. 16 Mei lalu, saya bersama Abadik & Amy bertandang ke Majlis Sambutan Hari Lahir Nad Zainal ke-25 dekat Flora Terrace, Hamphire Place, Kuala Lumpur. Haa selalunya sambut birthday keluarga dan kawan-kawan tapi kali ni dengan retis pulokkk... hahaha Jom baca kisah selanjutnya. :)



Assalamualaikum dan salam sejahtera gais. 15 Mei yang lalu, saya telah menghadiri majlis makan malam bersama artis nombor satu di Malaysia, Dato' Siti Nurhaliza. "Mother's Day Miracle Night With Dato Siti Nurhaliza" di TM Convention Crystal Hall, Bangsar, telah diadakan untuk meraikan tetamu yang hadir terutamanya kaum ibu ,sempena Hari Ibu dan Anak-anak Yatim Pusat Jagaan Budaya Harapan . Majlis ini telah dikendalikan oleh #OMGFEST . Jom baca kisah selanjutnya. :)

مايو 28, 2015

Mother's Day Miracle Night With Dato Siti Nurhaliza | 15 Mei 2015



Assalamualaikum dan salam sejahtera gais. 15 Mei yang lalu, saya telah menghadiri majlis makan malam bersama artis nombor satu di Malaysia, Dato' Siti Nurhaliza. "Mother's Day Miracle Night With Dato Siti Nurhaliza" di TM Convention Crystal Hall, Bangsar, telah diadakan untuk meraikan tetamu yang hadir terutamanya kaum ibu ,sempena Hari Ibu dan Anak-anak Yatim Pusat Jagaan Budaya Harapan . Majlis ini telah dikendalikan oleh #OMGFEST . Jom baca kisah selanjutnya. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem sains fiskyen dari Disney, "Tomorrowland". Filem ini menelan belanja 190 Juta dan ia sangat menarik untuk ditonton. Jom baca review selanjutnya :)

مايو 27, 2015

#MovieReview "Tomorrowland"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem sains fiskyen dari Disney, "Tomorrowland". Filem ini menelan belanja 190 Juta dan ia sangat menarik untuk ditonton. Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi, "Mad Max: Fury Road". Filem ini menelan belanja 150 Juta dan kutipan terkini selepas ditayangkan ia mengutip lebih dari 135 juta!. Jom baca review selanjutnya :)

مايو 25, 2015

#MovieReview "Mad Max : Fury Road"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi, "Mad Max: Fury Road". Filem ini menelan belanja 150 Juta dan kutipan terkini selepas ditayangkan ia mengutip lebih dari 135 juta!. Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem supernatural seram, "Pitch Perfect 2". Filem ini menelan belanja 29 Juta dan kutipan terkini selepas seminggu direleasekan ia mengutip lebih dari 100 juta. aca-awesome!. Jom baca review selanjutnya :)

مايو 20, 2015

#MovieReview "Pitch Perfect 2"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem supernatural seram, "Pitch Perfect 2". Filem ini menelan belanja 29 Juta dan kutipan terkini selepas seminggu direleasekan ia mengutip lebih dari 100 juta. aca-awesome!. Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Baru baru ni saje pergi bercuti dengan keluarga. Destinasi #SiarSiar kali ini nak pergi Jelajah Melaka pulak. Semestinya Melaka memang tempat yang orang ramai pernah dan selalu jejak. Nasib baiklah masa pergi tak ramai orang. hihi Jom baca kisah 3 hari 2 malam dekat Bandar Hilir, Melaka. [Perhatian : Entri ini Panjang]

مايو 11, 2015

#SiarSiar : Melaka Tour 10/4~12/4


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Baru baru ni saje pergi bercuti dengan keluarga. Destinasi #SiarSiar kali ini nak pergi Jelajah Melaka pulak. Semestinya Melaka memang tempat yang orang ramai pernah dan selalu jejak. Nasib baiklah masa pergi tak ramai orang. hihi Jom baca kisah 3 hari 2 malam dekat Bandar Hilir, Melaka. [Perhatian : Entri ini Panjang]


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem supernatural seram, "Unfriended". Filem ini menelan belanja 1 Juta dan kutipan terkini selepas seminggu direleasekan ia mengutip lebih dari 30 juta. wow. Jom baca review selanjutnya :)

مايو 04, 2015

#MovieReview "Unfriended"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem supernatural seram, "Unfriended". Filem ini menelan belanja 1 Juta dan kutipan terkini selepas seminggu direleasekan ia mengutip lebih dari 30 juta. wow. Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi, "Avengers : Age of Ultron". Filem ini merupakan filem kesinambungan dari filem pertamanya "The Avengers" yang ditayangkan pada tahun 2012. Jom baca review selanjutnya :)

مايو 03, 2015

#MovieReview "Avengers : Age Of Ultron"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem aksi, "Avengers : Age of Ultron". Filem ini merupakan filem kesinambungan dari filem pertamanya "The Avengers" yang ditayangkan pada tahun 2012. Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Sedar tak sedar dah masuk bulan baru, bulai Mei . Nak dekat pertengahan tahun 2015 dah. Sekejap je kan. hihi Saja nak story yang hari ni, Sabtu, 2 Mei 2015 maka genap sudah 3 tahun saya sebagai seorang pekerja. Alhamdulillah. Finally, its my 3rd year. Lama dah tu rasanya. haha Selamat Hari Pekerja buat diri sendiri. *tepuk tangan* Terima kasih kepada yang banyak membantu sepanjang 3 tahun ni, terutamanya boss saya, En, Manap & En. Shaheezam dan En. Hazizul Jaya. hihihi Dari zero dalam design sampai okaylah dalam design ni. Sangat hargai. Apa yang akan dilakukan selepas tiga tahun ni? Masih dalam perancangan. Saya hanya mampu merancang. hihi btw, saya sedang menikmati 4 hari cuti ni, dari semalam sampailah Isnin nanti. Cuti-cuti ni nikmati dekat rumah je, sebab sebelum-sebelum ni asyik bercuti je. gitu. hahaha



مايو 02, 2015

Selepas Tiga


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Sedar tak sedar dah masuk bulan baru, bulai Mei . Nak dekat pertengahan tahun 2015 dah. Sekejap je kan. hihi Saja nak story yang hari ni, Sabtu, 2 Mei 2015 maka genap sudah 3 tahun saya sebagai seorang pekerja. Alhamdulillah. Finally, its my 3rd year. Lama dah tu rasanya. haha Selamat Hari Pekerja buat diri sendiri. *tepuk tangan* Terima kasih kepada yang banyak membantu sepanjang 3 tahun ni, terutamanya boss saya, En, Manap & En. Shaheezam dan En. Hazizul Jaya. hihihi Dari zero dalam design sampai okaylah dalam design ni. Sangat hargai. Apa yang akan dilakukan selepas tiga tahun ni? Masih dalam perancangan. Saya hanya mampu merancang. hihi btw, saya sedang menikmati 4 hari cuti ni, dari semalam sampailah Isnin nanti. Cuti-cuti ni nikmati dekat rumah je, sebab sebelum-sebelum ni asyik bercuti je. gitu. hahaha





Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem romantik komedi, "The Duff". Filem ini adalah di introduce oleh Ekin , dia paksa tengok trailer. haha Lepas tengok trailer, ia nampak menarik. Jadi saya pergi menonton. hihi Jom baca review selanjutnya :)

أبريل 23, 2015

#MovieReview "The Duff"



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Kali ni nak review filem romantik komedi, "The Duff". Filem ini adalah di introduce oleh Ekin , dia paksa tengok trailer. haha Lepas tengok trailer, ia nampak menarik. Jadi saya pergi menonton. hihi Jom baca review selanjutnya :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pagi tadi bukak ler Google (seperti kebiasannya) untuk memulakan hari, sekali logo Google berubah lain. Ada bumi dekat logo tu, jadi ada button play situ, klik la. Rupanya bumi tu berputar-putar. hahaa #mudahterhibur Hari ini ialah Hari Bumi (Earth Day) - 22 April 2015. Hari bumi disambut setiap tahun pada 22 April. Pertama kali disambut pada 1970 dan disambut oleh lebih 192 negara. Tujuan "Hari Bumi" diadakan adalah untuk meningkatkan kesedaran dan penghargaan kepada alam sekitar. Kalau 28 Mac dulu ada Earth Hour, sekarang baru sedar kewujudan hari bumi. hihihi Jadi kita semua, jom jaga alam sekitar bersama-sama okey. Sayangggg bumi. xoxo hahaah ;)

World song | Earth Day Song | Hari Bumi Sedunia

أبريل 22, 2015

Selamat Hari Bumi


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pagi tadi bukak ler Google (seperti kebiasannya) untuk memulakan hari, sekali logo Google berubah lain. Ada bumi dekat logo tu, jadi ada button play situ, klik la. Rupanya bumi tu berputar-putar. hahaa #mudahterhibur Hari ini ialah Hari Bumi (Earth Day) - 22 April 2015. Hari bumi disambut setiap tahun pada 22 April. Pertama kali disambut pada 1970 dan disambut oleh lebih 192 negara. Tujuan "Hari Bumi" diadakan adalah untuk meningkatkan kesedaran dan penghargaan kepada alam sekitar. Kalau 28 Mac dulu ada Earth Hour, sekarang baru sedar kewujudan hari bumi. hihihi Jadi kita semua, jom jaga alam sekitar bersama-sama okey. Sayangggg bumi. xoxo hahaah ;)

World song | Earth Day Song | Hari Bumi Sedunia