2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni tanggal Rabu, 31 Disember 2014, saya masuk umur 23 tahun. Yeayyy! Syukur Alhamdulillah. Masih lagi bernafas sehingga hari ni. :) Terima kasih kepada sesiapa yang wish tak kira kat laman sosial, blog atau telefon. hee Terima kasih banyak-banyak. hehe. Yeay I'm 23 now. hahahahaa Header & beberapa benda telah diubah suai sempena birthday & sempena tahun 2015 ubah nama blog kepada RAFZAN TOMOMI STORY '14 kepada RAFZAN TOMOMI STORY '15. hee Selamat Hari lahir untuk diri sendiri dan Selamat tahun baru 2015! 



ديسمبر 31, 2014

23


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni tanggal Rabu, 31 Disember 2014, saya masuk umur 23 tahun. Yeayyy! Syukur Alhamdulillah. Masih lagi bernafas sehingga hari ni. :) Terima kasih kepada sesiapa yang wish tak kira kat laman sosial, blog atau telefon. hee Terima kasih banyak-banyak. hehe. Yeay I'm 23 now. hahahahaa Header & beberapa benda telah diubah suai sempena birthday & sempena tahun 2015 ubah nama blog kepada RAFZAN TOMOMI STORY '14 kepada RAFZAN TOMOMI STORY '15. hee Selamat Hari lahir untuk diri sendiri dan Selamat tahun baru 2015! 




Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)

ديسمبر 29, 2014

BEST 2014 MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

ديسمبر 15, 2014

Movie Review "Manisnya Cinta Di Cappadoccia"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


ديسمبر 05, 2014

Movie Review "Penguins of Madagascar"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Disember! Wahh dah masuk bulan Disember ! Sekejap saje rasanya dah sampai hujung tahun. So bulan Disember dah sampai jadi , sekarang masa untuk apa? cuba teka? hhahaa Sekarang masa untuk mengira detik hari lahir saya! *yeayyy~* Tik tok tik tok. Saya bila bab birthday sendiri memang kemain excited. hahaha Ada lagi 30 hari sebelum umur saya meningkat ke 23 tahun. Sudah tua? taklah, saya sentiasa muda hahaha. Sempena bulan Disember ni, akan ada banyak gambar throwback, 15 entri (termasuk entri ini) yang masih dalam edit, dan macam-macam lagi. Nantikan kemunculannya disini. hahaa Entri-entri akan dipost setiap 2 hari (sekali dua hari) sehingga 31 Disember 2014. Anda teruja? saya lagi teruja! haha


TOMOYO BEAUTY SHOP
Nak introduce TOMOYO BEAUTY SHOP !  Formerly known as "kokobatek" Sila screenshot image item yang berminat & whatsapp di 0173163501 Postage: SM RM 6.00 / SS RM 10.00 . Jom follow igshop : @tomoyobeautyshop sekarang!

ديسمبر 01, 2014

counting days...


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Disember! Wahh dah masuk bulan Disember ! Sekejap saje rasanya dah sampai hujung tahun. So bulan Disember dah sampai jadi , sekarang masa untuk apa? cuba teka? hhahaa Sekarang masa untuk mengira detik hari lahir saya! *yeayyy~* Tik tok tik tok. Saya bila bab birthday sendiri memang kemain excited. hahaha Ada lagi 30 hari sebelum umur saya meningkat ke 23 tahun. Sudah tua? taklah, saya sentiasa muda hahaha. Sempena bulan Disember ni, akan ada banyak gambar throwback, 15 entri (termasuk entri ini) yang masih dalam edit, dan macam-macam lagi. Nantikan kemunculannya disini. hahaa Entri-entri akan dipost setiap 2 hari (sekali dua hari) sehingga 31 Disember 2014. Anda teruja? saya lagi teruja! haha


TOMOYO BEAUTY SHOP
Nak introduce TOMOYO BEAUTY SHOP !  Formerly known as "kokobatek" Sila screenshot image item yang berminat & whatsapp di 0173163501 Postage: SM RM 6.00 / SS RM 10.00 . Jom follow igshop : @tomoyobeautyshop sekarang!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem ke-3 The Hunger Games "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 20 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


نوفمبر 28, 2014

Movie Review "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem ke-3 The Hunger Games "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 20 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Movie Review is back! Dah berapa lama tak update kan pasal filem-filem baru. So saya nak buat review balik. hee Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Big Hero 6". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 13 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

نوفمبر 26, 2014

Movie Review "Big Hero 6"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Movie Review is back! Dah berapa lama tak update kan pasal filem-filem baru. So saya nak buat review balik. hee Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Big Hero 6". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 13 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semuaa! Masih lagi dalam bulan Syawal, so saya nak update pasal Raya! Raya! Raya! hee Lagi beberapa hari je, Syawal akan meninggalkan kita kan? Masih ada banyak lagi open house sana sini, seronok betul hee. Saya nak share sikit moments-moments raya 2014 ni! :) 

أغسطس 23, 2014

RANDOM RAYA 2014


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semuaa! Masih lagi dalam bulan Syawal, so saya nak update pasal Raya! Raya! Raya! hee Lagi beberapa hari je, Syawal akan meninggalkan kita kan? Masih ada banyak lagi open house sana sini, seronok betul hee. Saya nak share sikit moments-moments raya 2014 ni! :) 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Wahh~ dah lama tak update blog dah ni.. Last update 2 minggu lepas. Maklumlahh busy nak buat persiapan raya lepas tu tahun ni pulak beraya dekat kampung. Tak sempat nak update pape. hahaa Okey jom baca kisah raya saya! hee

أغسطس 04, 2014

AIDILFITRI 1435H : 1 Syawal


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Wahh~ dah lama tak update blog dah ni.. Last update 2 minggu lepas. Maklumlahh busy nak buat persiapan raya lepas tu tahun ni pulak beraya dekat kampung. Tak sempat nak update pape. hahaa Okey jom baca kisah raya saya! hee



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan untuk korang semua. Hari ni dah selesai hari ke-21. Sekejap je kan? Tinggal 8 hari dah. Mesti ada diantara korang yang tak sabar nak beraya. Sabar okey. Tak lama lagi dah ni. hehe Entri kali ni nak cerita pasal Buka Puasa bersama kawan sekolah pada Ahad lepas (13 Julai 2014), jom baca kisah selanjutnya ^___^
يوليو 19, 2014

BUKA PUASA 1435H #2 : SCHOOLMATE 『13.07.2014』



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan untuk korang semua. Hari ni dah selesai hari ke-21. Sekejap je kan? Tinggal 8 hari dah. Mesti ada diantara korang yang tak sabar nak beraya. Sabar okey. Tak lama lagi dah ni. hehe Entri kali ni nak cerita pasal Buka Puasa bersama kawan sekolah pada Ahad lepas (13 Julai 2014), jom baca kisah selanjutnya ^___^

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Sudah masuk hari ke-16 kita berpuasa? Eh 16? Wahh~~ Tak sangka dah 16 hari eh. Harap semuanya puasa penuh. hehe Bulan puasa semestinya akan keluar berbuka dengan kawan-kawan atau keluarga. Entri kali ini nak bercerita pasal hari Sabtu (12 Julai 2014), berbuka puasa bersama Ara Kimora. Jom baca kisah selanjutnya ^__^

يوليو 14, 2014

BUKA PUASA 1435H #1 : ARA KIMORA 『12.07.2014』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Sudah masuk hari ke-16 kita berpuasa? Eh 16? Wahh~~ Tak sangka dah 16 hari eh. Harap semuanya puasa penuh. hehe Bulan puasa semestinya akan keluar berbuka dengan kawan-kawan atau keluarga. Entri kali ini nak bercerita pasal hari Sabtu (12 Julai 2014), berbuka puasa bersama Ara Kimora. Jom baca kisah selanjutnya ^__^



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Alhamdulillah, kite dah masuk minggu ke-2 bulan puasa! Yeayy~~ Puasa korang macam mana? Harap semuanya okey ye ^__^ Minggu ke-2 ni sama je macam minggu lepas, memang berbuka dekat rumah. Minggu ni selalu beli nasi lemak je , senang dan tak payah susah nak makan apa kan? Bab beli juadah buka puasa, selalu beli kuih kat kedai kawan ayah tu, Kuih Lapis kalerful dengan Seri Muka. Rasanya minggu ke-3 ni banyak berbuka dekat luar dengan kawan-kawan. *sorry yo mak, den buko lua ;P* Nanti saya update okey. Okey la sampai disini dulu entri kali ini, Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


p/s : #PRAY4GAZA
يوليو 12, 2014

PUASA MINGGU #2



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Alhamdulillah, kite dah masuk minggu ke-2 bulan puasa! Yeayy~~ Puasa korang macam mana? Harap semuanya okey ye ^__^ Minggu ke-2 ni sama je macam minggu lepas, memang berbuka dekat rumah. Minggu ni selalu beli nasi lemak je , senang dan tak payah susah nak makan apa kan? Bab beli juadah buka puasa, selalu beli kuih kat kedai kawan ayah tu, Kuih Lapis kalerful dengan Seri Muka. Rasanya minggu ke-3 ni banyak berbuka dekat luar dengan kawan-kawan. *sorry yo mak, den buko lua ;P* Nanti saya update okey. Okey la sampai disini dulu entri kali ini, Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


p/s : #PRAY4GAZA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Amacam puasa? Harap semuanya okey. Haa... Pejam celik-pejam celik sudah 7 hari kite berpuasa kan? Alhamdulillah , saya masih lagi puasa penuh setakat ini. hee Rasanya puasa tahun ni tak la seletih puasa tahun lepas, sebab tahun ni lebih excited kot. Bab beli makanan berbuka, selalunya minggu pertama memang berbuka dekat rumah je, tunggu la minggu-minggu seterusnya, takde dekat rumah dah. haha Kalau beli makanan kat Bazaar, saya beli kuih je "lima RM2" haha Betul la bulan puasa ni memang jimat. Tak keluar banyak duit sangat. hee Okeylah sampai disini entri kali ini. Selamat berpuasa ye! Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


p/s : Al-fatihah kepada Datuk Sharifah Aini yang baru meninggal dunia. Semoga ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.



يوليو 05, 2014

PUASA MINGGU #1


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Amacam puasa? Harap semuanya okey. Haa... Pejam celik-pejam celik sudah 7 hari kite berpuasa kan? Alhamdulillah , saya masih lagi puasa penuh setakat ini. hee Rasanya puasa tahun ni tak la seletih puasa tahun lepas, sebab tahun ni lebih excited kot. Bab beli makanan berbuka, selalunya minggu pertama memang berbuka dekat rumah je, tunggu la minggu-minggu seterusnya, takde dekat rumah dah. haha Kalau beli makanan kat Bazaar, saya beli kuih je "lima RM2" haha Betul la bulan puasa ni memang jimat. Tak keluar banyak duit sangat. hee Okeylah sampai disini entri kali ini. Selamat berpuasa ye! Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


p/s : Al-fatihah kepada Datuk Sharifah Aini yang baru meninggal dunia. Semoga ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.




Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bulan Ramadan memang dinanti-nantikan oleh setiap umat Islam dari seluruh negara. Pada 27 Jun telah diumumkan bahawa 1 Ramadan 1435H jatuh pada Ahad, 29 Jun 2014. Jadi dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa ye! hee Nanti jangan lupa baca niat puasa, kebiasaanya dari kecil lagik mak ayah ajar baca niat harian :


Sama seperti tahun lepas, semoga dapat mengecilkan sikit badan ni, tak kurus pon takpe. hehe InsyaAllah I Can Do It! Tapi jangan la sampai ambik benda ni pulak eh? haha


Untuk pengetahuan korang, tema blog ni akan berubah dalam bulan Ogos atau September 2014 (masih dalam perancangan), so beri peluang sambut Anniverssary lama sikit. Terima kasih pada yang masih lagi hantar gambar kat saya, setakat ni dalam 68 gambar ade dalam tangan. :) okeylah. Selamat berpuasa ye! Jangan pulak buat buat lupa hehe Salam Ramadan. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ Jom gelak-gelak dengan video yang disediakan : 

يونيو 28, 2014

SALAM RAMADAN 1435H


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bulan Ramadan memang dinanti-nantikan oleh setiap umat Islam dari seluruh negara. Pada 27 Jun telah diumumkan bahawa 1 Ramadan 1435H jatuh pada Ahad, 29 Jun 2014. Jadi dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa ye! hee Nanti jangan lupa baca niat puasa, kebiasaanya dari kecil lagik mak ayah ajar baca niat harian :


Sama seperti tahun lepas, semoga dapat mengecilkan sikit badan ni, tak kurus pon takpe. hehe InsyaAllah I Can Do It! Tapi jangan la sampai ambik benda ni pulak eh? haha


Untuk pengetahuan korang, tema blog ni akan berubah dalam bulan Ogos atau September 2014 (masih dalam perancangan), so beri peluang sambut Anniverssary lama sikit. Terima kasih pada yang masih lagi hantar gambar kat saya, setakat ni dalam 68 gambar ade dalam tangan. :) okeylah. Selamat berpuasa ye! Jangan pulak buat buat lupa hehe Salam Ramadan. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ Jom gelak-gelak dengan video yang disediakan : 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "X-Men: Days of Future Past". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 22 Mei 2014 (Khamis). Memandangkan ramai sangat cakap filem ni sangat best, so saya pergi tengok hehe Jom baca review selanjutnya . :)



Tempat : Mid Valley Megamall
Tarikh : 24 Mei 2014
Masa : 12.55 Tengah Hari

Filem ini diarahkan oleh Bryan Singer dan direleasekan mulai 16 Mei 2014 (US). Mengikut wikipedia, kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $36,000,00 (36 Juta). Filem ini juga mengutip sebanyak 8.1 juta semasa tayangan tengah malam (semasa hari pertama ditayangkan di beberapa negara). Durasi filem ni ialah 131 minit (2 Jam 19 Minit). Antara pelakon-pelakon dalam filem ini :

Hugh Jackman sebagai Logan / Wolverine
James McAvoy & Patrick Stewar sebagai Charles Xavier / Professor X
Michael Fassbender & Ian McKellen sebagai Erik Lehnsherr / Magneto
Jennifer Lawrence sebagai Raven Darkhölme / Mystique
Halle Berry sebagai Ororo Munroe / Storm
Anna Paquin sebagai Marie / Rogue
Ellen Page sebagai Kitty Pryde / Shadowcat
Nicholas Hoult & Kelsey Grammer sebagai Hank McCoy / Beast
Peter Dinklage sebagai Bolivar Trask
Shawn Ashmore sebagai Bobby Drake / Iceman
Omar Sy sebagai Bishop
Daniel Cudmore sebagai Peter Rasputin / Colossus
Evan Peters sebagai Peter Maximoff / Quicksilver
Fan Bingbing sebagai Clarice Ferguson / Blink
Adan Canto sebagai Roberto da Costa / Sunspot
Booboo Stewart sebagai James Proudstar / Warpath
Josh Helman sebagai William Stryker
Lucas Till sebagai Alex Summers / Havoka
Evan Jonigkeit sebagai Toad
Gregg Lowe sebagai Ink


Disebabkan pernah tengok filem X-Men sebelum ni, "X-Men: First Class" (2011), semestinya akan tengok filem ni kan? haha Filem ni memang ada dalam list kitorang nak pergi tengok wayang haha. Filem kali ni (bagi saya) lebih best dari yang First Class dan tengok dengan penuh debaran gitu. Filem bermula dengan zaman akan datang (2023), robot Sentitel tu pergi serang mutan yang masih hidup. Untuk menyelamatkan keadaan ni, Wolverine kene kembali pada tahun 1973 untuk menghalang Mystique bunuh Trask (yang punya idea nak buat robot Sentinel). Wolverine kene cari Professor X yang muda dan Magneto yang muda untuk pujuk Mystique jangan bunuh Trask. Apa yang terjadi seterusnya? Dapat tak diorang halang Mystique? Jangan lupa tengok kat wayang eh. hahaha Lagi satu, masa ending credits tu jangan balik lagi, ade something korang akan tengok untuk filem X-Men seterusnya, "X-Men: Apocalypse" dijangka akan ditayangkan pada 27 Mei 2016! hee

Rating : 4.8 / 5 Bintang




مايو 25, 2014

RANDOM AWESOME #32 : Review "X-Men : Days of Future Past"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "X-Men: Days of Future Past". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 22 Mei 2014 (Khamis). Memandangkan ramai sangat cakap filem ni sangat best, so saya pergi tengok hehe Jom baca review selanjutnya . :)



Tempat : Mid Valley Megamall
Tarikh : 24 Mei 2014
Masa : 12.55 Tengah Hari

Filem ini diarahkan oleh Bryan Singer dan direleasekan mulai 16 Mei 2014 (US). Mengikut wikipedia, kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $36,000,00 (36 Juta). Filem ini juga mengutip sebanyak 8.1 juta semasa tayangan tengah malam (semasa hari pertama ditayangkan di beberapa negara). Durasi filem ni ialah 131 minit (2 Jam 19 Minit). Antara pelakon-pelakon dalam filem ini :

Hugh Jackman sebagai Logan / Wolverine
James McAvoy & Patrick Stewar sebagai Charles Xavier / Professor X
Michael Fassbender & Ian McKellen sebagai Erik Lehnsherr / Magneto
Jennifer Lawrence sebagai Raven Darkhölme / Mystique
Halle Berry sebagai Ororo Munroe / Storm
Anna Paquin sebagai Marie / Rogue
Ellen Page sebagai Kitty Pryde / Shadowcat
Nicholas Hoult & Kelsey Grammer sebagai Hank McCoy / Beast
Peter Dinklage sebagai Bolivar Trask
Shawn Ashmore sebagai Bobby Drake / Iceman
Omar Sy sebagai Bishop
Daniel Cudmore sebagai Peter Rasputin / Colossus
Evan Peters sebagai Peter Maximoff / Quicksilver
Fan Bingbing sebagai Clarice Ferguson / Blink
Adan Canto sebagai Roberto da Costa / Sunspot
Booboo Stewart sebagai James Proudstar / Warpath
Josh Helman sebagai William Stryker
Lucas Till sebagai Alex Summers / Havoka
Evan Jonigkeit sebagai Toad
Gregg Lowe sebagai Ink


Disebabkan pernah tengok filem X-Men sebelum ni, "X-Men: First Class" (2011), semestinya akan tengok filem ni kan? haha Filem ni memang ada dalam list kitorang nak pergi tengok wayang haha. Filem kali ni (bagi saya) lebih best dari yang First Class dan tengok dengan penuh debaran gitu. Filem bermula dengan zaman akan datang (2023), robot Sentitel tu pergi serang mutan yang masih hidup. Untuk menyelamatkan keadaan ni, Wolverine kene kembali pada tahun 1973 untuk menghalang Mystique bunuh Trask (yang punya idea nak buat robot Sentinel). Wolverine kene cari Professor X yang muda dan Magneto yang muda untuk pujuk Mystique jangan bunuh Trask. Apa yang terjadi seterusnya? Dapat tak diorang halang Mystique? Jangan lupa tengok kat wayang eh. hahaha Lagi satu, masa ending credits tu jangan balik lagi, ade something korang akan tengok untuk filem X-Men seterusnya, "X-Men: Apocalypse" dijangka akan ditayangkan pada 27 Mei 2016! hee

Rating : 4.8 / 5 Bintang





Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Entri kali ni nak cerita pasal Reunion Ahad lepas (18 Mei 2014). Ini merupakan Reunion ke-3 bersama kawan-kawan kat KPTM Ipoh. (Klik "Reunion Pertama (2013) : Part 1, Part 2", "Reunion ke-2 (2013)") hee Serius rindu gilers zaman belajar kat Ipoh. Ye lah mana tak nya, semua sekarang dah ada kerja masing-masing dan ade jugak masih belajar. hee Tema Reunion kali ini ialah HITAM & PUTIH, pakai la ape pon janji ada hitam atau putih. haha Reunion kali ini bersama saya, Ara Kimora, Ein, Bazli, Wani, Aida, Syafina. Destinasi kali ini ialah PAVILION, Kuala Lumpur.


Pukul 8.45 pagi dah sampai dekat KL SENTRAL. haha Sebelum-sebelum ni, saya tunggu Ara tapi kali ni Ara pulak tunggu saya. haha *Hope kau tabah weh* Semua orang kene ada dekat Mekdi Kl Sentral dalam pukul 10 pagi macam tu. First sampai tentulah saya dan Ara. Dah lapar sangat , terus beli makanan dulu. haha Kitorang pon borak-borak, lepas tu Bazli pon sampai. Belum apa-apa dah selfie dah hhahaa Lepas tu, Ein, Akak, Wani & Aida pulak sampai. Kire-kire 10.30 pagi tu terus bertolak naik monarail pergi Pavilion.


Tiba dekat Pavilion pukul 11.45 macam tu. Lepas tu terus carik Golden Screen Cinemas (GSC) dan beli tiket wayang. Memandangkan memasing dah 20's , jadi kami memilih filem "BAD NEIGHBOURS". Mase beli tiket terus masuk panggung. Lepas menonton wayang, kitorang pon semua sedang kelaparan. Paling best nak makan dekat Pavilion ini macam susah la pulak. Bukan susah nak carik, tapi susah nak buat pilihan. haha Setelah nak itu ini, last-last pilih la jugak one & only paling senang kat situ, PIZZA HUT. ahhaha (*please take note bahawa ini kali ke-3 reunion makan dekat PIZZA HUT*) . Mase makan pizza memang riuh , macam Pizza tu kitoran punya. Order macam-macam. Lepas dah order, mesti la berborak, cerita pasal zaman kat KPTM dulu. hahaha



Lepas makan kitorang pon jalan-jalan je la dalam area situ, sebab hujan pulak kat luar mase tu. Kitorang sempat tangkap gambar dalam tu walaupun tak boleh bergambar dalam tu. ahaha Jalan punya jalan dah bosn pulak, sebab susah nak carik tempat lepak. haha Kitorang pon lepak kat kedai "Pak Cik" (kat belakang Pavilion). Hujan semakin nak reda dah, walapun ada rintik-rintik sikit. Kitorang tetap terus photoshoot dekat luar Pavilion. Orang memang tak ramai pulak, memang kitorang punya la. Tapi kitorang tangkap gambar kat tepi-tepi Pavilion tu. hahah Walaupun masa macam singkat je, tapi sempat jugak tangkap banyak gambar kenangan. Seronok dan best. hee


Sedar tak sedar dah petang, pukul 6.30 kitorang bertolak ke KL Sentral. Sementara Wani nak tunggu bas kat Bandar Tasik Selatan, kitorang lepak balik dekat Mekdi tapi tak beli makan pon. Lepak je. hahahaa Sampailah pukul 8.00 malam. haa... Jom la tengok gambar yang sempat kitorang rakam :







































Foto oleh Aida Jamaluddin, Rafzan Tomomi, Bazli Zafri, Ara Kimora, Ryan Smith
Edit oleh Rafzan Tomomi

Serius! Seronok sangat bersama diorang. Dapat jumpa 6 bulan sekali memang riuh. Sedih sikit sebab Kak Fara dan Daus tak join reunion kali ni. Terima kasih kepada Ara, Ein, Bazli, Aida, Wani dan Akak sebab sudi meluangkan masa bersama. Next time mesti ada okey! haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

مايو 21, 2014

3RD REUNION : PAVILION 18.05


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Entri kali ni nak cerita pasal Reunion Ahad lepas (18 Mei 2014). Ini merupakan Reunion ke-3 bersama kawan-kawan kat KPTM Ipoh. (Klik "Reunion Pertama (2013) : Part 1, Part 2", "Reunion ke-2 (2013)") hee Serius rindu gilers zaman belajar kat Ipoh. Ye lah mana tak nya, semua sekarang dah ada kerja masing-masing dan ade jugak masih belajar. hee Tema Reunion kali ini ialah HITAM & PUTIH, pakai la ape pon janji ada hitam atau putih. haha Reunion kali ini bersama saya, Ara Kimora, Ein, Bazli, Wani, Aida, Syafina. Destinasi kali ini ialah PAVILION, Kuala Lumpur.


Pukul 8.45 pagi dah sampai dekat KL SENTRAL. haha Sebelum-sebelum ni, saya tunggu Ara tapi kali ni Ara pulak tunggu saya. haha *Hope kau tabah weh* Semua orang kene ada dekat Mekdi Kl Sentral dalam pukul 10 pagi macam tu. First sampai tentulah saya dan Ara. Dah lapar sangat , terus beli makanan dulu. haha Kitorang pon borak-borak, lepas tu Bazli pon sampai. Belum apa-apa dah selfie dah hhahaa Lepas tu, Ein, Akak, Wani & Aida pulak sampai. Kire-kire 10.30 pagi tu terus bertolak naik monarail pergi Pavilion.


Tiba dekat Pavilion pukul 11.45 macam tu. Lepas tu terus carik Golden Screen Cinemas (GSC) dan beli tiket wayang. Memandangkan memasing dah 20's , jadi kami memilih filem "BAD NEIGHBOURS". Mase beli tiket terus masuk panggung. Lepas menonton wayang, kitorang pon semua sedang kelaparan. Paling best nak makan dekat Pavilion ini macam susah la pulak. Bukan susah nak carik, tapi susah nak buat pilihan. haha Setelah nak itu ini, last-last pilih la jugak one & only paling senang kat situ, PIZZA HUT. ahhaha (*please take note bahawa ini kali ke-3 reunion makan dekat PIZZA HUT*) . Mase makan pizza memang riuh , macam Pizza tu kitoran punya. Order macam-macam. Lepas dah order, mesti la berborak, cerita pasal zaman kat KPTM dulu. hahaha



Lepas makan kitorang pon jalan-jalan je la dalam area situ, sebab hujan pulak kat luar mase tu. Kitorang sempat tangkap gambar dalam tu walaupun tak boleh bergambar dalam tu. ahaha Jalan punya jalan dah bosn pulak, sebab susah nak carik tempat lepak. haha Kitorang pon lepak kat kedai "Pak Cik" (kat belakang Pavilion). Hujan semakin nak reda dah, walapun ada rintik-rintik sikit. Kitorang tetap terus photoshoot dekat luar Pavilion. Orang memang tak ramai pulak, memang kitorang punya la. Tapi kitorang tangkap gambar kat tepi-tepi Pavilion tu. hahah Walaupun masa macam singkat je, tapi sempat jugak tangkap banyak gambar kenangan. Seronok dan best. hee


Sedar tak sedar dah petang, pukul 6.30 kitorang bertolak ke KL Sentral. Sementara Wani nak tunggu bas kat Bandar Tasik Selatan, kitorang lepak balik dekat Mekdi tapi tak beli makan pon. Lepak je. hahahaa Sampailah pukul 8.00 malam. haa... Jom la tengok gambar yang sempat kitorang rakam :







































Foto oleh Aida Jamaluddin, Rafzan Tomomi, Bazli Zafri, Ara Kimora, Ryan Smith
Edit oleh Rafzan Tomomi

Serius! Seronok sangat bersama diorang. Dapat jumpa 6 bulan sekali memang riuh. Sedih sikit sebab Kak Fara dan Daus tak join reunion kali ni. Terima kasih kepada Ara, Ein, Bazli, Aida, Wani dan Akak sebab sudi meluangkan masa bersama. Next time mesti ada okey! haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^