2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni tanggal Rabu, 31 Disember 2014, saya masuk umur 23 tahun. Yeayyy! Syukur Alhamdulillah. Masih lagi bernafas sehingga hari ni. :) Terima kasih kepada sesiapa yang wish tak kira kat laman sosial, blog atau telefon. hee Terima kasih banyak-banyak. hehe. Yeay I'm 23 now. hahahahaa Header & beberapa benda telah diubah suai sempena birthday & sempena tahun 2015 ubah nama blog kepada RAFZAN TOMOMI STORY '14 kepada RAFZAN TOMOMI STORY '15. hee Selamat Hari lahir untuk diri sendiri dan Selamat tahun baru 2015! 



23


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Hari ni tanggal Rabu, 31 Disember 2014, saya masuk umur 23 tahun. Yeayyy! Syukur Alhamdulillah. Masih lagi bernafas sehingga hari ni. :) Terima kasih kepada sesiapa yang wish tak kira kat laman sosial, blog atau telefon. hee Terima kasih banyak-banyak. hehe. Yeay I'm 23 now. hahahahaa Header & beberapa benda telah diubah suai sempena birthday & sempena tahun 2015 ubah nama blog kepada RAFZAN TOMOMI STORY '14 kepada RAFZAN TOMOMI STORY '15. hee Selamat Hari lahir untuk diri sendiri dan Selamat tahun baru 2015! 




Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)

BEST 2014 MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera guys! Debaran birthday saya kian terasa *ceh ceh ceh* haha Lebih kurang sehari dua lagi je ni. 2014 akan meninggalkan kita dan semestinya semua orang tak sabar nak cuti tahun baru 2015 kan? haha Tahun sepanjang 2014 menyaksikan pelbagai perkara yang berlaku dan saya mendoakan tahun 2015 lebih baik dari tahun 2014. Okeylah setiap tahun saya akan buat #throwback post untuk tengok balik apa yang berlaku sepanjang 2014 bersama saya . Jom teruskan membaca! :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

Movie Review "Manisnya Cinta Di Cappadoccia"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "Manisnya Cinta Di Cappadoccia". Haa jarang-jarang review filem melayu ni, kalau ade ni memang filem tu bertuah. haha Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Movie Review "Penguins of Madagascar"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Penguins of Madagascar". As we know, Penguins ini dari siri filem animasi "Madagascar", kali ni fokus kepada diorang ni saje. hehe Jom baca review yang ringkas dari saya. :)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Disember! Wahh dah masuk bulan Disember ! Sekejap saje rasanya dah sampai hujung tahun. So bulan Disember dah sampai jadi , sekarang masa untuk apa? cuba teka? hhahaa Sekarang masa untuk mengira detik hari lahir saya! *yeayyy~* Tik tok tik tok. Saya bila bab birthday sendiri memang kemain excited. hahaha Ada lagi 30 hari sebelum umur saya meningkat ke 23 tahun. Sudah tua? taklah, saya sentiasa muda hahaha. Sempena bulan Disember ni, akan ada banyak gambar throwback, 15 entri (termasuk entri ini) yang masih dalam edit, dan macam-macam lagi. Nantikan kemunculannya disini. hahaa Entri-entri akan dipost setiap 2 hari (sekali dua hari) sehingga 31 Disember 2014. Anda teruja? saya lagi teruja! haha


TOMOYO BEAUTY SHOP
Nak introduce TOMOYO BEAUTY SHOP !  Formerly known as "kokobatek" Sila screenshot image item yang berminat & whatsapp di 0173163501 Postage: SM RM 6.00 / SS RM 10.00 . Jom follow igshop : @tomoyobeautyshop sekarang!

counting days...


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Disember! Wahh dah masuk bulan Disember ! Sekejap saje rasanya dah sampai hujung tahun. So bulan Disember dah sampai jadi , sekarang masa untuk apa? cuba teka? hhahaa Sekarang masa untuk mengira detik hari lahir saya! *yeayyy~* Tik tok tik tok. Saya bila bab birthday sendiri memang kemain excited. hahaha Ada lagi 30 hari sebelum umur saya meningkat ke 23 tahun. Sudah tua? taklah, saya sentiasa muda hahaha. Sempena bulan Disember ni, akan ada banyak gambar throwback, 15 entri (termasuk entri ini) yang masih dalam edit, dan macam-macam lagi. Nantikan kemunculannya disini. hahaa Entri-entri akan dipost setiap 2 hari (sekali dua hari) sehingga 31 Disember 2014. Anda teruja? saya lagi teruja! haha


TOMOYO BEAUTY SHOP
Nak introduce TOMOYO BEAUTY SHOP !  Formerly known as "kokobatek" Sila screenshot image item yang berminat & whatsapp di 0173163501 Postage: SM RM 6.00 / SS RM 10.00 . Jom follow igshop : @tomoyobeautyshop sekarang!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem ke-3 The Hunger Games "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 20 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Movie Review "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem ke-3 The Hunger Games "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 20 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Movie Review is back! Dah berapa lama tak update kan pasal filem-filem baru. So saya nak buat review balik. hee Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Big Hero 6". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 13 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

Movie Review "Big Hero 6"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Movie Review is back! Dah berapa lama tak update kan pasal filem-filem baru. So saya nak buat review balik. hee Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Big Hero 6". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 13 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semuaa! Masih lagi dalam bulan Syawal, so saya nak update pasal Raya! Raya! Raya! hee Lagi beberapa hari je, Syawal akan meninggalkan kita kan? Masih ada banyak lagi open house sana sini, seronok betul hee. Saya nak share sikit moments-moments raya 2014 ni! :) 

RANDOM RAYA 2014


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semuaa! Masih lagi dalam bulan Syawal, so saya nak update pasal Raya! Raya! Raya! hee Lagi beberapa hari je, Syawal akan meninggalkan kita kan? Masih ada banyak lagi open house sana sini, seronok betul hee. Saya nak share sikit moments-moments raya 2014 ni! :) 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Wahh~ dah lama tak update blog dah ni.. Last update 2 minggu lepas. Maklumlahh busy nak buat persiapan raya lepas tu tahun ni pulak beraya dekat kampung. Tak sempat nak update pape. hahaa Okey jom baca kisah raya saya! hee

AIDILFITRI 1435H : 1 Syawal


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Wahh~ dah lama tak update blog dah ni.. Last update 2 minggu lepas. Maklumlahh busy nak buat persiapan raya lepas tu tahun ni pulak beraya dekat kampung. Tak sempat nak update pape. hahaa Okey jom baca kisah raya saya! hee



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan untuk korang semua. Hari ni dah selesai hari ke-21. Sekejap je kan? Tinggal 8 hari dah. Mesti ada diantara korang yang tak sabar nak beraya. Sabar okey. Tak lama lagi dah ni. hehe Entri kali ni nak cerita pasal Buka Puasa bersama kawan sekolah pada Ahad lepas (13 Julai 2014), jom baca kisah selanjutnya ^___^

BUKA PUASA 1435H #2 : SCHOOLMATE 『13.07.2014』



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Salam Ramadan untuk korang semua. Hari ni dah selesai hari ke-21. Sekejap je kan? Tinggal 8 hari dah. Mesti ada diantara korang yang tak sabar nak beraya. Sabar okey. Tak lama lagi dah ni. hehe Entri kali ni nak cerita pasal Buka Puasa bersama kawan sekolah pada Ahad lepas (13 Julai 2014), jom baca kisah selanjutnya ^___^

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Sudah masuk hari ke-16 kita berpuasa? Eh 16? Wahh~~ Tak sangka dah 16 hari eh. Harap semuanya puasa penuh. hehe Bulan puasa semestinya akan keluar berbuka dengan kawan-kawan atau keluarga. Entri kali ini nak bercerita pasal hari Sabtu (12 Julai 2014), berbuka puasa bersama Ara Kimora. Jom baca kisah selanjutnya ^__^

BUKA PUASA 1435H #1 : ARA KIMORA 『12.07.2014』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Sudah masuk hari ke-16 kita berpuasa? Eh 16? Wahh~~ Tak sangka dah 16 hari eh. Harap semuanya puasa penuh. hehe Bulan puasa semestinya akan keluar berbuka dengan kawan-kawan atau keluarga. Entri kali ini nak bercerita pasal hari Sabtu (12 Julai 2014), berbuka puasa bersama Ara Kimora. Jom baca kisah selanjutnya ^__^



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Alhamdulillah, kite dah masuk minggu ke-2 bulan puasa! Yeayy~~ Puasa korang macam mana? Harap semuanya okey ye ^__^ Minggu ke-2 ni sama je macam minggu lepas, memang berbuka dekat rumah. Minggu ni selalu beli nasi lemak je , senang dan tak payah susah nak makan apa kan? Bab beli juadah buka puasa, selalu beli kuih kat kedai kawan ayah tu, Kuih Lapis kalerful dengan Seri Muka. Rasanya minggu ke-3 ni banyak berbuka dekat luar dengan kawan-kawan. *sorry yo mak, den buko lua ;P* Nanti saya update okey. Okey la sampai disini dulu entri kali ini, Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


p/s : #PRAY4GAZA

PUASA MINGGU #2



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Alhamdulillah, kite dah masuk minggu ke-2 bulan puasa! Yeayy~~ Puasa korang macam mana? Harap semuanya okey ye ^__^ Minggu ke-2 ni sama je macam minggu lepas, memang berbuka dekat rumah. Minggu ni selalu beli nasi lemak je , senang dan tak payah susah nak makan apa kan? Bab beli juadah buka puasa, selalu beli kuih kat kedai kawan ayah tu, Kuih Lapis kalerful dengan Seri Muka. Rasanya minggu ke-3 ni banyak berbuka dekat luar dengan kawan-kawan. *sorry yo mak, den buko lua ;P* Nanti saya update okey. Okey la sampai disini dulu entri kali ini, Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


p/s : #PRAY4GAZA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Amacam puasa? Harap semuanya okey. Haa... Pejam celik-pejam celik sudah 7 hari kite berpuasa kan? Alhamdulillah , saya masih lagi puasa penuh setakat ini. hee Rasanya puasa tahun ni tak la seletih puasa tahun lepas, sebab tahun ni lebih excited kot. Bab beli makanan berbuka, selalunya minggu pertama memang berbuka dekat rumah je, tunggu la minggu-minggu seterusnya, takde dekat rumah dah. haha Kalau beli makanan kat Bazaar, saya beli kuih je "lima RM2" haha Betul la bulan puasa ni memang jimat. Tak keluar banyak duit sangat. hee Okeylah sampai disini entri kali ini. Selamat berpuasa ye! Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


p/s : Al-fatihah kepada Datuk Sharifah Aini yang baru meninggal dunia. Semoga ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.



PUASA MINGGU #1


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu ye :) Amacam puasa? Harap semuanya okey. Haa... Pejam celik-pejam celik sudah 7 hari kite berpuasa kan? Alhamdulillah , saya masih lagi puasa penuh setakat ini. hee Rasanya puasa tahun ni tak la seletih puasa tahun lepas, sebab tahun ni lebih excited kot. Bab beli makanan berbuka, selalunya minggu pertama memang berbuka dekat rumah je, tunggu la minggu-minggu seterusnya, takde dekat rumah dah. haha Kalau beli makanan kat Bazaar, saya beli kuih je "lima RM2" haha Betul la bulan puasa ni memang jimat. Tak keluar banyak duit sangat. hee Okeylah sampai disini entri kali ini. Selamat berpuasa ye! Assalamualaikum & Bye Bye ^___^


p/s : Al-fatihah kepada Datuk Sharifah Aini yang baru meninggal dunia. Semoga ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.




Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bulan Ramadan memang dinanti-nantikan oleh setiap umat Islam dari seluruh negara. Pada 27 Jun telah diumumkan bahawa 1 Ramadan 1435H jatuh pada Ahad, 29 Jun 2014. Jadi dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa ye! hee Nanti jangan lupa baca niat puasa, kebiasaanya dari kecil lagik mak ayah ajar baca niat harian :


Sama seperti tahun lepas, semoga dapat mengecilkan sikit badan ni, tak kurus pon takpe. hehe InsyaAllah I Can Do It! Tapi jangan la sampai ambik benda ni pulak eh? haha


Untuk pengetahuan korang, tema blog ni akan berubah dalam bulan Ogos atau September 2014 (masih dalam perancangan), so beri peluang sambut Anniverssary lama sikit. Terima kasih pada yang masih lagi hantar gambar kat saya, setakat ni dalam 68 gambar ade dalam tangan. :) okeylah. Selamat berpuasa ye! Jangan pulak buat buat lupa hehe Salam Ramadan. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ Jom gelak-gelak dengan video yang disediakan : 

SALAM RAMADAN 1435H


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bulan Ramadan memang dinanti-nantikan oleh setiap umat Islam dari seluruh negara. Pada 27 Jun telah diumumkan bahawa 1 Ramadan 1435H jatuh pada Ahad, 29 Jun 2014. Jadi dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa ye! hee Nanti jangan lupa baca niat puasa, kebiasaanya dari kecil lagik mak ayah ajar baca niat harian :


Sama seperti tahun lepas, semoga dapat mengecilkan sikit badan ni, tak kurus pon takpe. hehe InsyaAllah I Can Do It! Tapi jangan la sampai ambik benda ni pulak eh? haha


Untuk pengetahuan korang, tema blog ni akan berubah dalam bulan Ogos atau September 2014 (masih dalam perancangan), so beri peluang sambut Anniverssary lama sikit. Terima kasih pada yang masih lagi hantar gambar kat saya, setakat ni dalam 68 gambar ade dalam tangan. :) okeylah. Selamat berpuasa ye! Jangan pulak buat buat lupa hehe Salam Ramadan. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ Jom gelak-gelak dengan video yang disediakan : 


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "X-Men: Days of Future Past". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 22 Mei 2014 (Khamis). Memandangkan ramai sangat cakap filem ni sangat best, so saya pergi tengok hehe Jom baca review selanjutnya . :)



Tempat : Mid Valley Megamall
Tarikh : 24 Mei 2014
Masa : 12.55 Tengah Hari

Filem ini diarahkan oleh Bryan Singer dan direleasekan mulai 16 Mei 2014 (US). Mengikut wikipedia, kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $36,000,00 (36 Juta). Filem ini juga mengutip sebanyak 8.1 juta semasa tayangan tengah malam (semasa hari pertama ditayangkan di beberapa negara). Durasi filem ni ialah 131 minit (2 Jam 19 Minit). Antara pelakon-pelakon dalam filem ini :

Hugh Jackman sebagai Logan / Wolverine
James McAvoy & Patrick Stewar sebagai Charles Xavier / Professor X
Michael Fassbender & Ian McKellen sebagai Erik Lehnsherr / Magneto
Jennifer Lawrence sebagai Raven Darkhölme / Mystique
Halle Berry sebagai Ororo Munroe / Storm
Anna Paquin sebagai Marie / Rogue
Ellen Page sebagai Kitty Pryde / Shadowcat
Nicholas Hoult & Kelsey Grammer sebagai Hank McCoy / Beast
Peter Dinklage sebagai Bolivar Trask
Shawn Ashmore sebagai Bobby Drake / Iceman
Omar Sy sebagai Bishop
Daniel Cudmore sebagai Peter Rasputin / Colossus
Evan Peters sebagai Peter Maximoff / Quicksilver
Fan Bingbing sebagai Clarice Ferguson / Blink
Adan Canto sebagai Roberto da Costa / Sunspot
Booboo Stewart sebagai James Proudstar / Warpath
Josh Helman sebagai William Stryker
Lucas Till sebagai Alex Summers / Havoka
Evan Jonigkeit sebagai Toad
Gregg Lowe sebagai Ink


Disebabkan pernah tengok filem X-Men sebelum ni, "X-Men: First Class" (2011), semestinya akan tengok filem ni kan? haha Filem ni memang ada dalam list kitorang nak pergi tengok wayang haha. Filem kali ni (bagi saya) lebih best dari yang First Class dan tengok dengan penuh debaran gitu. Filem bermula dengan zaman akan datang (2023), robot Sentitel tu pergi serang mutan yang masih hidup. Untuk menyelamatkan keadaan ni, Wolverine kene kembali pada tahun 1973 untuk menghalang Mystique bunuh Trask (yang punya idea nak buat robot Sentinel). Wolverine kene cari Professor X yang muda dan Magneto yang muda untuk pujuk Mystique jangan bunuh Trask. Apa yang terjadi seterusnya? Dapat tak diorang halang Mystique? Jangan lupa tengok kat wayang eh. hahaha Lagi satu, masa ending credits tu jangan balik lagi, ade something korang akan tengok untuk filem X-Men seterusnya, "X-Men: Apocalypse" dijangka akan ditayangkan pada 27 Mei 2016! hee

Rating : 4.8 / 5 Bintang




RANDOM AWESOME #32 : Review "X-Men : Days of Future Past"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "X-Men: Days of Future Past". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 22 Mei 2014 (Khamis). Memandangkan ramai sangat cakap filem ni sangat best, so saya pergi tengok hehe Jom baca review selanjutnya . :)



Tempat : Mid Valley Megamall
Tarikh : 24 Mei 2014
Masa : 12.55 Tengah Hari

Filem ini diarahkan oleh Bryan Singer dan direleasekan mulai 16 Mei 2014 (US). Mengikut wikipedia, kutipan setakat ini selepas ditayangkan sebanyak $36,000,00 (36 Juta). Filem ini juga mengutip sebanyak 8.1 juta semasa tayangan tengah malam (semasa hari pertama ditayangkan di beberapa negara). Durasi filem ni ialah 131 minit (2 Jam 19 Minit). Antara pelakon-pelakon dalam filem ini :

Hugh Jackman sebagai Logan / Wolverine
James McAvoy & Patrick Stewar sebagai Charles Xavier / Professor X
Michael Fassbender & Ian McKellen sebagai Erik Lehnsherr / Magneto
Jennifer Lawrence sebagai Raven Darkhölme / Mystique
Halle Berry sebagai Ororo Munroe / Storm
Anna Paquin sebagai Marie / Rogue
Ellen Page sebagai Kitty Pryde / Shadowcat
Nicholas Hoult & Kelsey Grammer sebagai Hank McCoy / Beast
Peter Dinklage sebagai Bolivar Trask
Shawn Ashmore sebagai Bobby Drake / Iceman
Omar Sy sebagai Bishop
Daniel Cudmore sebagai Peter Rasputin / Colossus
Evan Peters sebagai Peter Maximoff / Quicksilver
Fan Bingbing sebagai Clarice Ferguson / Blink
Adan Canto sebagai Roberto da Costa / Sunspot
Booboo Stewart sebagai James Proudstar / Warpath
Josh Helman sebagai William Stryker
Lucas Till sebagai Alex Summers / Havoka
Evan Jonigkeit sebagai Toad
Gregg Lowe sebagai Ink


Disebabkan pernah tengok filem X-Men sebelum ni, "X-Men: First Class" (2011), semestinya akan tengok filem ni kan? haha Filem ni memang ada dalam list kitorang nak pergi tengok wayang haha. Filem kali ni (bagi saya) lebih best dari yang First Class dan tengok dengan penuh debaran gitu. Filem bermula dengan zaman akan datang (2023), robot Sentitel tu pergi serang mutan yang masih hidup. Untuk menyelamatkan keadaan ni, Wolverine kene kembali pada tahun 1973 untuk menghalang Mystique bunuh Trask (yang punya idea nak buat robot Sentinel). Wolverine kene cari Professor X yang muda dan Magneto yang muda untuk pujuk Mystique jangan bunuh Trask. Apa yang terjadi seterusnya? Dapat tak diorang halang Mystique? Jangan lupa tengok kat wayang eh. hahaha Lagi satu, masa ending credits tu jangan balik lagi, ade something korang akan tengok untuk filem X-Men seterusnya, "X-Men: Apocalypse" dijangka akan ditayangkan pada 27 Mei 2016! hee

Rating : 4.8 / 5 Bintang





Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini Jumaat, 16 Mei 2013. Korang mesti dah tahu hari ni hari ape kan? hahaa Hari ni ialah Hari Guru. Jadi saya pon nak ucap SELAMAT HARI GURU kepada semua cikgu di Malaysia terutama sekali kepada cikgu Tadika Kemas Kondo Rakyat (1997), cikgu-cikgu SK Brickfields (1) (1998-2003), cikgu-cikgu SMK Vivekananda (2004-2008) dan lecturer Kolej Poly-Tech MARA Ipoh (2009-2012). Terima kasih kerana mengajar saya dan membentuk menjadi seorang manusia yang berguna untuk ibu bapa saya. Jasamu akan saya kenang sampai bila-bila. Harap semuanya masih sihat dan yang telah pergi Al-Fatihah. Amin. hee Terima kasih sekali lagi ye. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Assalamualaikum & Bye Bye :)

**copy paste ayat tahun lepas. haha



RANDOM AWESOME #30 : Selamat Hari Guru


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini Jumaat, 16 Mei 2013. Korang mesti dah tahu hari ni hari ape kan? hahaa Hari ni ialah Hari Guru. Jadi saya pon nak ucap SELAMAT HARI GURU kepada semua cikgu di Malaysia terutama sekali kepada cikgu Tadika Kemas Kondo Rakyat (1997), cikgu-cikgu SK Brickfields (1) (1998-2003), cikgu-cikgu SMK Vivekananda (2004-2008) dan lecturer Kolej Poly-Tech MARA Ipoh (2009-2012). Terima kasih kerana mengajar saya dan membentuk menjadi seorang manusia yang berguna untuk ibu bapa saya. Jasamu akan saya kenang sampai bila-bila. Harap semuanya masih sihat dan yang telah pergi Al-Fatihah. Amin. hee Terima kasih sekali lagi ye. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Assalamualaikum & Bye Bye :)

**copy paste ayat tahun lepas. haha






Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. hee Akhirnya dapat jugak update tema blog untuk bulan ini. Setelah 2 bulan pakai tema blog yang sama, bulan ni berjaya mengdesign yang baru. hahaha Kepada siapa yang baru atau pertama kali baca blog ni, meh saya bagitau yang tema blog ni akan berubah setiap bulan. Selalunya akan berubah header dan background belakang tu. Kalau korang perasan, button laman sosial kat bawah tu pon berubah jugak. hahaha


Tema blog bulan ini ialah "Macaron", yang direquest oleh adik saya sendiri. ahhaa Dia yang bagi idea ni so saya pon sesaje ikut. haha Tema ni memang berwarna-warni gitu dan saja buat background putih supaya nampak sesimple boleh. Peringatan : background yang full untuk pengguna laptop je boleh tengok yang okey. hahaa Mesti ada diantara korang pernah makan Macaron kan? Siapa dah makan mesti tahu rasa manis yang sesangat. haha Perisa ferevet saya semestinya Rose. hahaha Seminggu sebelum tema blog bertukar, ada keluarkan beberapa teaser image untuk korang tengok hehe Okey saya post semua teaser image yang release dan tak release punya pon ada haha : 

TEASER IMAGE #1 
RELEASE : 6 MEI 2014

TEASER IMAGE #2
RELEASE : 7 MEI 2014

TEASER IMAGE #3
RELEASE : 8 MEI 2014

TEASER IMAGE #4
RELEASE : 9 MEI 2014

 TEASER IMAGE #5
RELEASE : Tak release
TEASER IMAGE #6
RELEASE : 12 MEI 2014 (via Instragram only)

TEASER IMAGE #7
RELEASE : Tak release

Comel-comel je kan Macaron ni? haha Semoga korang suka dengan tema kali ini. Bulan depan ada sesuatu special bakal berlaku. Bulan depan ada apa? Sila tunggu. hehe okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dia entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye ;)

BLOG THEME UPDATED! 『MAY 2014 EDITION』




Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. hee Akhirnya dapat jugak update tema blog untuk bulan ini. Setelah 2 bulan pakai tema blog yang sama, bulan ni berjaya mengdesign yang baru. hahaha Kepada siapa yang baru atau pertama kali baca blog ni, meh saya bagitau yang tema blog ni akan berubah setiap bulan. Selalunya akan berubah header dan background belakang tu. Kalau korang perasan, button laman sosial kat bawah tu pon berubah jugak. hahaha


Tema blog bulan ini ialah "Macaron", yang direquest oleh adik saya sendiri. ahhaa Dia yang bagi idea ni so saya pon sesaje ikut. haha Tema ni memang berwarna-warni gitu dan saja buat background putih supaya nampak sesimple boleh. Peringatan : background yang full untuk pengguna laptop je boleh tengok yang okey. hahaa Mesti ada diantara korang pernah makan Macaron kan? Siapa dah makan mesti tahu rasa manis yang sesangat. haha Perisa ferevet saya semestinya Rose. hahaha Seminggu sebelum tema blog bertukar, ada keluarkan beberapa teaser image untuk korang tengok hehe Okey saya post semua teaser image yang release dan tak release punya pon ada haha : 

TEASER IMAGE #1 
RELEASE : 6 MEI 2014

TEASER IMAGE #2
RELEASE : 7 MEI 2014

TEASER IMAGE #3
RELEASE : 8 MEI 2014

TEASER IMAGE #4
RELEASE : 9 MEI 2014

 TEASER IMAGE #5
RELEASE : Tak release
TEASER IMAGE #6
RELEASE : 12 MEI 2014 (via Instragram only)

TEASER IMAGE #7
RELEASE : Tak release

Comel-comel je kan Macaron ni? haha Semoga korang suka dengan tema kali ini. Bulan depan ada sesuatu special bakal berlaku. Bulan depan ada apa? Sila tunggu. hehe okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dia entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye ;)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 3 Mei 2014 yang lepas, saya bertandang ke Kuala Kubu Baharu (KKB) bersama keluarga untuk majlis perkahwinan Nazri (Manja) dengan Aina. Majlis diadakan kat Dewan Merdeka, Kuala Kubu Baru. Majlis bermula dari 11.00 Pagi sampai 3.00 Petang.

Selfie dengan Eyka & Eeya.
Sampai sana sehari sebelum tu, bertolak dari Kuala Lumpur pukul 11.30 sampai dalam 1.00 Pagi macam tu. Kitorang tidur kat rumah yang diorang sewa sehari. Biasalah bila jumpa sedara mara mana mungkin tidur awal, pukul 2.30 pagi baru masuk tido. haha Bila tido lewat, konfem la bangun lewat. hahaha

Selfie dengan Pengantin. Ini wajib! haha

Sampai dekat Dewan Merdeka pukul 11.30 pagi. Dah ramai dah orang datang. Ape lagi, kita makan dulu! hahaha Lepas tu, bile kamera ada dekat tangan terus tangkap gambar. Kire macam official photographer gitu. hahaa Banyak jugak gambar yang ditangkap. hehe Malas nak bebel banyak, jom tengok beberapa gambar yang sempat dirakamkan :






































Akhirnya semuanya selamat sudah. Alhamduillah. Selamat Pengantin Baru buat Manja & Sis Aina , semoga berbahagia selamanya okey. Seronok jugak jadi photographer pengantin ni. hahaa Tapi saya unofficial okey. hahaa okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

TEASER IMAGE #3



NAZRI & AINA WEDDING 『3 MEI 2014』


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. 3 Mei 2014 yang lepas, saya bertandang ke Kuala Kubu Baharu (KKB) bersama keluarga untuk majlis perkahwinan Nazri (Manja) dengan Aina. Majlis diadakan kat Dewan Merdeka, Kuala Kubu Baru. Majlis bermula dari 11.00 Pagi sampai 3.00 Petang.

Selfie dengan Eyka & Eeya.
Sampai sana sehari sebelum tu, bertolak dari Kuala Lumpur pukul 11.30 sampai dalam 1.00 Pagi macam tu. Kitorang tidur kat rumah yang diorang sewa sehari. Biasalah bila jumpa sedara mara mana mungkin tidur awal, pukul 2.30 pagi baru masuk tido. haha Bila tido lewat, konfem la bangun lewat. hahaha

Selfie dengan Pengantin. Ini wajib! haha

Sampai dekat Dewan Merdeka pukul 11.30 pagi. Dah ramai dah orang datang. Ape lagi, kita makan dulu! hahaha Lepas tu, bile kamera ada dekat tangan terus tangkap gambar. Kire macam official photographer gitu. hahaa Banyak jugak gambar yang ditangkap. hehe Malas nak bebel banyak, jom tengok beberapa gambar yang sempat dirakamkan :






































Akhirnya semuanya selamat sudah. Alhamduillah. Selamat Pengantin Baru buat Manja & Sis Aina , semoga berbahagia selamanya okey. Seronok jugak jadi photographer pengantin ni. hahaa Tapi saya unofficial okey. hahaa okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

TEASER IMAGE #3