Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Beberapa hari ni, saya rasa seronok pulak buat blogwalking sana sini, bukan blogwalking je, tapi follow jugak. haha Target untuk tahun 2015 ni ialah untuk dapat pengikut/followers sebanyak 1,000 orang! Yup 1,000! Dalam masa setahun ni saya akan rajin untuk follow ramai bloggers di Malaysia ni. Pada siapa yang dah follow saya dekat blog & google+ terima kasih sangat-sangat. Ramai jugak bloggers yang followback, Yeayyy Terima kasih jugak I'm so happy. Mulai sekarang kene rajin-rajin untuk update blog. hehe Ini sangat kelakar, tapi diharapkan ramai bloggers akan membantu. InsyaAllah. Tujuan follow-memfollow ni, saya nak tambah kenalan dan boleh baca blog diorang bila dah follow. :) Pada siapa yang dah follow atau akan follow blog saya, sila tinggalkan komen & url blog korang dekat bahagian komen tu, senang nak exchange blog memasingkan & senang saya nak follow back? hee Terima kasih, jangan marah aaa :p


#Sajesaje : Follow me?


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Beberapa hari ni, saya rasa seronok pulak buat blogwalking sana sini, bukan blogwalking je, tapi follow jugak. haha Target untuk tahun 2015 ni ialah untuk dapat pengikut/followers sebanyak 1,000 orang! Yup 1,000! Dalam masa setahun ni saya akan rajin untuk follow ramai bloggers di Malaysia ni. Pada siapa yang dah follow saya dekat blog & google+ terima kasih sangat-sangat. Ramai jugak bloggers yang followback, Yeayyy Terima kasih jugak I'm so happy. Mulai sekarang kene rajin-rajin untuk update blog. hehe Ini sangat kelakar, tapi diharapkan ramai bloggers akan membantu. InsyaAllah. Tujuan follow-memfollow ni, saya nak tambah kenalan dan boleh baca blog diorang bila dah follow. :) Pada siapa yang dah follow atau akan follow blog saya, sila tinggalkan komen & url blog korang dekat bahagian komen tu, senang nak exchange blog memasingkan & senang saya nak follow back? hee Terima kasih, jangan marah aaa :p


يناير 29, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Saya kembali update blog! This week busy mempromote blog dekat group-group Blogger, sekarang baru sempat update! hehe *sengaja bagi alasan~ haha* Nampak tak dekat atas tu? Cuba teka siapa? haha Itulah saya! haha Lukisan tu dilukis oleh abang saya sendiri. Comel kan? haha Sebenarnya dulu ada jugak dia lukis untuk saya tapi yang tu versi 'mini' , yang ni kira versi lebih comel haha. Kalau korang nak sila-sila la like page beliau, "PARADECOMIX", kalau nak muka korang dilukisan dengan harga yang sangat berpatutan. :) 


Bercerita pasal melukis ni, dah lama sebenarnya saya tak melukis, dulu ramai jugak 'mengagungkan' lukisan saya walaupun ia memang nampak buruk. haha Kalau dalam kelas dulu, asyik melukis je, lagi-lagi gambar perempuan Jepun. Contoh macam lukisan dekat atas tu, memang lawak habis. hahaha Kalau pasal melukis, Abang dengan adik saya memang hebat dalam bab ni , sebab diorang memang suka dan hari-hari diorang melukis untuk improve skill memasing. Saya? berblogging je sudah la. hahahaa Berikut adalah contoh lukisan kami adik beradik :

Lukisan saya, Abadik & Amy.

Cantik tak lukisan diorang? Kalau nak tengok lagi lukisan diorang sila ke page "PARADECOMIX" (Danial Haikal) & "Hii_Kiie_Art's" (Hiikie Raimi). Siapa yang minat melukis, teruskan ya. Nanti lama-lama tinggal dah lupa caranya hahaha :p

Angerme - "Otome no Gyakushuu" Music Video

Illustrasi


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Saya kembali update blog! This week busy mempromote blog dekat group-group Blogger, sekarang baru sempat update! hehe *sengaja bagi alasan~ haha* Nampak tak dekat atas tu? Cuba teka siapa? haha Itulah saya! haha Lukisan tu dilukis oleh abang saya sendiri. Comel kan? haha Sebenarnya dulu ada jugak dia lukis untuk saya tapi yang tu versi 'mini' , yang ni kira versi lebih comel haha. Kalau korang nak sila-sila la like page beliau, "PARADECOMIX", kalau nak muka korang dilukisan dengan harga yang sangat berpatutan. :) 


Bercerita pasal melukis ni, dah lama sebenarnya saya tak melukis, dulu ramai jugak 'mengagungkan' lukisan saya walaupun ia memang nampak buruk. haha Kalau dalam kelas dulu, asyik melukis je, lagi-lagi gambar perempuan Jepun. Contoh macam lukisan dekat atas tu, memang lawak habis. hahaha Kalau pasal melukis, Abang dengan adik saya memang hebat dalam bab ni , sebab diorang memang suka dan hari-hari diorang melukis untuk improve skill memasing. Saya? berblogging je sudah la. hahahaa Berikut adalah contoh lukisan kami adik beradik :

Lukisan saya, Abadik & Amy.

Cantik tak lukisan diorang? Kalau nak tengok lagi lukisan diorang sila ke page "PARADECOMIX" (Danial Haikal) & "Hii_Kiie_Art's" (Hiikie Raimi). Siapa yang minat melukis, teruskan ya. Nanti lama-lama tinggal dah lupa caranya hahaha :p

Angerme - "Otome no Gyakushuu" Music Video

يناير 27, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Salam Jumaat yer. Sekarang ni semakin rajin pulak kite nak update blog ni, semangat baru la katekan. haha Okeylah tajuk entri ni pon "recently..." , so nak cerita lah sikit baru-baru nitersedar diri yang berat badan dah naik. T^T  Niat nak kuruih pernah ada tahun 2013 sampai puasa tahun lepas, hampir berjaya kurangkan berat sampai 10kg, rasa macam tak percaya tapiiii.... lepas raya mula la, penuh dengan rumah terbuka, makanan yang lazat-lazat mula buat badan ni naik semula. Bulan 10 hari tu dah sedar sebenarnya tapi biasalah malas punya pasal, haha awal tahun ni baru la sedar betul-betul. haha InsyaAllah saya dah mula untuk 'kurangkan apa yang patut' mulai minggu ni. Semoga semuanya berjalan lancar, saya cuba slow-slow, macam dulu terlalu cepat sangat. Mudah-mudahan tercapai la kan niat kurangkan berat badan ni. hee Korang ade tak tips nak kuruskan badan? kalau ada, kongsi-kongsi ler. hehe :)


Recently...


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Salam Jumaat yer. Sekarang ni semakin rajin pulak kite nak update blog ni, semangat baru la katekan. haha Okeylah tajuk entri ni pon "recently..." , so nak cerita lah sikit baru-baru nitersedar diri yang berat badan dah naik. T^T  Niat nak kuruih pernah ada tahun 2013 sampai puasa tahun lepas, hampir berjaya kurangkan berat sampai 10kg, rasa macam tak percaya tapiiii.... lepas raya mula la, penuh dengan rumah terbuka, makanan yang lazat-lazat mula buat badan ni naik semula. Bulan 10 hari tu dah sedar sebenarnya tapi biasalah malas punya pasal, haha awal tahun ni baru la sedar betul-betul. haha InsyaAllah saya dah mula untuk 'kurangkan apa yang patut' mulai minggu ni. Semoga semuanya berjalan lancar, saya cuba slow-slow, macam dulu terlalu cepat sangat. Mudah-mudahan tercapai la kan niat kurangkan berat badan ni. hee Korang ade tak tips nak kuruskan badan? kalau ada, kongsi-kongsi ler. hehe :)


يناير 23, 2015

Assamualaikum & Salam sejahtera gais. Entri kedua 2015! Sengaja meng-gigihkan diri untuk update status. Beberapa hari lepas (kalau siapa ada instagram saya) , saya ada post gambar di atas tu. Haa ape tu? 8K? haha Sebenarnya "8K" yang dimaksudkan ialah 8,000 followers. Alhamdulillah, dah sampai 8,000 orang ikut saya. haha Mula dari hujung 2012 sampai la sekarang, macam tak percaya dah 8,000 pengikut dekat Instagram. Paling terharu, bila ada seorang pengikut yang masih ingat lagi dan dia carik saya melalui hashtag "#Terhantukdinding", lepas dia buat instagram baru. Terima kasih cari saya balik hahaha Lupa nak bagi tahu, blog ni pon dah capai 60,000 viewers, yeayyy! I'm so happy. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini, siapa rajin tu follow la Instagram saya "rafzantomomi", sure followback ^__^.


8k?


Assamualaikum & Salam sejahtera gais. Entri kedua 2015! Sengaja meng-gigihkan diri untuk update status. Beberapa hari lepas (kalau siapa ada instagram saya) , saya ada post gambar di atas tu. Haa ape tu? 8K? haha Sebenarnya "8K" yang dimaksudkan ialah 8,000 followers. Alhamdulillah, dah sampai 8,000 orang ikut saya. haha Mula dari hujung 2012 sampai la sekarang, macam tak percaya dah 8,000 pengikut dekat Instagram. Paling terharu, bila ada seorang pengikut yang masih ingat lagi dan dia carik saya melalui hashtag "#Terhantukdinding", lepas dia buat instagram baru. Terima kasih cari saya balik hahaha Lupa nak bagi tahu, blog ni pon dah capai 60,000 viewers, yeayyy! I'm so happy. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini, siapa rajin tu follow la Instagram saya "rafzantomomi", sure followback ^__^.


يناير 21, 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Apa khabar hari ke-19 tahun 2015! haha Setelah lama berehat dari blogging (19 hari je), akhirnya dapat jugak update blog saya yang comel ni. hahaha Sepanjang 19 hari ni, apa perkara yang best atau tak best yang dah terjadi? So far alhamdulillah. Semuanya okey, cuma Unifi dekat rumah tu tetiber saje takde line sejak Khamis lalu. Sedih sikit. susah nak online. hahaha Nak harapkan internet dekat phone, jauh lebih 'hampeh' kelajuaannya! T^T Diharapkan internet cepatlah kembali hahaha btw, buku merah sudah direnewkan minggu lepas, haa tahun ni rasa-rasa nak jejak kaki ke mana? Biarlah rahsia. hhaha Tak sabar sebenarnya dan masih lagi tengah kumpul duit, InsyaAllah semuanya okey. Okeylah sampai disini dahulu nota dari saya, jumpa lagi kat nota seterusnya. haha Assalamualaikum & Bye Bye :)

p/s : Congrats to SanaOne & Joe Flizzow atas kemenangan mereka kat AJL29 semalam.



Apa Khabar?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Apa khabar hari ke-19 tahun 2015! haha Setelah lama berehat dari blogging (19 hari je), akhirnya dapat jugak update blog saya yang comel ni. hahaha Sepanjang 19 hari ni, apa perkara yang best atau tak best yang dah terjadi? So far alhamdulillah. Semuanya okey, cuma Unifi dekat rumah tu tetiber saje takde line sejak Khamis lalu. Sedih sikit. susah nak online. hahaha Nak harapkan internet dekat phone, jauh lebih 'hampeh' kelajuaannya! T^T Diharapkan internet cepatlah kembali hahaha btw, buku merah sudah direnewkan minggu lepas, haa tahun ni rasa-rasa nak jejak kaki ke mana? Biarlah rahsia. hhaha Tak sabar sebenarnya dan masih lagi tengah kumpul duit, InsyaAllah semuanya okey. Okeylah sampai disini dahulu nota dari saya, jumpa lagi kat nota seterusnya. haha Assalamualaikum & Bye Bye :)

p/s : Congrats to SanaOne & Joe Flizzow atas kemenangan mereka kat AJL29 semalam.



يناير 19, 2015