Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "Transformers : Age of Extinction" atau lebih dikenali "Transformers 4". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 26 Jun 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

#MovieReview "Transformers: Age of Extinction"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "Transformers : Age of Extinction" atau lebih dikenali "Transformers 4". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 26 Jun 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

يونيو 29, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bulan Ramadan memang dinanti-nantikan oleh setiap umat Islam dari seluruh negara. Pada 27 Jun telah diumumkan bahawa 1 Ramadan 1435H jatuh pada Ahad, 29 Jun 2014. Jadi dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa ye! hee Nanti jangan lupa baca niat puasa, kebiasaanya dari kecil lagik mak ayah ajar baca niat harian :


Sama seperti tahun lepas, semoga dapat mengecilkan sikit badan ni, tak kurus pon takpe. hehe InsyaAllah I Can Do It! Tapi jangan la sampai ambik benda ni pulak eh? haha


Untuk pengetahuan korang, tema blog ni akan berubah dalam bulan Ogos atau September 2014 (masih dalam perancangan), so beri peluang sambut Anniverssary lama sikit. Terima kasih pada yang masih lagi hantar gambar kat saya, setakat ni dalam 68 gambar ade dalam tangan. :) okeylah. Selamat berpuasa ye! Jangan pulak buat buat lupa hehe Salam Ramadan. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ Jom gelak-gelak dengan video yang disediakan : 

SALAM RAMADAN 1435H


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Bulan Ramadan memang dinanti-nantikan oleh setiap umat Islam dari seluruh negara. Pada 27 Jun telah diumumkan bahawa 1 Ramadan 1435H jatuh pada Ahad, 29 Jun 2014. Jadi dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa ye! hee Nanti jangan lupa baca niat puasa, kebiasaanya dari kecil lagik mak ayah ajar baca niat harian :


Sama seperti tahun lepas, semoga dapat mengecilkan sikit badan ni, tak kurus pon takpe. hehe InsyaAllah I Can Do It! Tapi jangan la sampai ambik benda ni pulak eh? haha


Untuk pengetahuan korang, tema blog ni akan berubah dalam bulan Ogos atau September 2014 (masih dalam perancangan), so beri peluang sambut Anniverssary lama sikit. Terima kasih pada yang masih lagi hantar gambar kat saya, setakat ni dalam 68 gambar ade dalam tangan. :) okeylah. Selamat berpuasa ye! Jangan pulak buat buat lupa hehe Salam Ramadan. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ Jom gelak-gelak dengan video yang disediakan : 

يونيو 28, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe

200TH SPECIAL : BEST MOMENTS


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Apa khabar? Harap semuanya sihat-sihat belaka, sekarang nampak macam jerebu datang jenguk kita balik. haha Hati-hati okey. Okeylah, korang patut tahu yang korang sedang baca entri yang ke-200! *bunyi mercun~~!* Ambik masa setahun jugak nak sampai 200 entri ni. hee Okeylah sempena entri ke-200 ni, jom la kite tetengok balik antara entri pilihan dari 100 hingga 199. Are you ready? Entri ni mungkin panjang sikit. hehe

يونيو 25, 2014


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua. Selalunya kita masuk dalam panggung wayang mesti nampak ramai orang dengan kawan-kawan atau pasangan. Saya jugak pernah nampak ada orang tu tengok seorang diri. Korang pernah tak tengok wayang seorang diri? Okeylah, Jumaat lepas (20 Jun 2014), saya buat satu cabaran sendiri untuk tengok wayang seorang diri Sometimes kita akan tertanya, sorang je ke dia ni? (bagi yang selalu memerhati persekitaran mereka. haha)


Wayang tu start pukul 6.00 petang. Lepas beratur beli bebola ayam (besar) dan air Fanta Anggur, tunggulah sampai pukul 6.00 petang. Mula-mula rasa pelik sikit sebab mase masuk panggung tu takde orang lagi. Lepas tu masa iklan tu macam biasalah, makan dulu kan. Pastu baru ada beberapa orang masuk. Paling lawak bile ade part kelakar dalam cerita tu, tergelak over pulak. Lepas gelak tu cakap dalam hati *kenapa la gelak kuat sangat? >..<* haha Lepas tu teruskan gelak kuat-kuat. Nasib la tengok cerita yang boleh gelak-gelak, kalau cerita hantu ni mau dah tido. ahahhaa Yang tak bestnye pulak bile sesuatu watak tu suka tengok reaksi kawan dengan beberapa scene. Takkan nak pandang orang yang tak kenal pulak kan? haha


Kesimpulannya, tengok wayang sorang ni best jugak. Tak perlu fikir pasal orang lain, cuma boleh fokus dekat movie 100% (make sure tutup la phone tu eh. haha). Bagi saya best atau bosan, bergantung kepada movie tu jugak. hee Mungkin lepas ni boleh dah kot pergi tengok sorang-sorang kalau takde teman. hehe Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

Tengok wayang seorang diri, Best atau Bosan?



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua. Selalunya kita masuk dalam panggung wayang mesti nampak ramai orang dengan kawan-kawan atau pasangan. Saya jugak pernah nampak ada orang tu tengok seorang diri. Korang pernah tak tengok wayang seorang diri? Okeylah, Jumaat lepas (20 Jun 2014), saya buat satu cabaran sendiri untuk tengok wayang seorang diri Sometimes kita akan tertanya, sorang je ke dia ni? (bagi yang selalu memerhati persekitaran mereka. haha)


Wayang tu start pukul 6.00 petang. Lepas beratur beli bebola ayam (besar) dan air Fanta Anggur, tunggulah sampai pukul 6.00 petang. Mula-mula rasa pelik sikit sebab mase masuk panggung tu takde orang lagi. Lepas tu masa iklan tu macam biasalah, makan dulu kan. Pastu baru ada beberapa orang masuk. Paling lawak bile ade part kelakar dalam cerita tu, tergelak over pulak. Lepas gelak tu cakap dalam hati *kenapa la gelak kuat sangat? >..<* haha Lepas tu teruskan gelak kuat-kuat. Nasib la tengok cerita yang boleh gelak-gelak, kalau cerita hantu ni mau dah tido. ahahhaa Yang tak bestnye pulak bile sesuatu watak tu suka tengok reaksi kawan dengan beberapa scene. Takkan nak pandang orang yang tak kenal pulak kan? haha


Kesimpulannya, tengok wayang sorang ni best jugak. Tak perlu fikir pasal orang lain, cuma boleh fokus dekat movie 100% (make sure tutup la phone tu eh. haha). Bagi saya best atau bosan, bergantung kepada movie tu jugak. hee Mungkin lepas ni boleh dah kot pergi tengok sorang-sorang kalau takde teman. hehe Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

يونيو 22, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "CEO" (CEO The Movie). Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 12 Jun 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

#MovieReview "CEO"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem melayu "CEO" (CEO The Movie). Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 12 Jun 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

يونيو 21, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Korang semua apa khabar? Harap semuanya sihat. Sekarang tengah busy sikit (biasa la tu) dan masih menerima beberapa gambar untuk #Happy2ndAnniversary Rafzan Tomomi Story ' hehe. Wah! Apa yang dihebohkan dengan 40,000 ni? Menang motor ke? hahaha Jom baca kisah selanjutnya.

40,000?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Korang semua apa khabar? Harap semuanya sihat. Sekarang tengah busy sikit (biasa la tu) dan masih menerima beberapa gambar untuk #Happy2ndAnniversary Rafzan Tomomi Story ' hehe. Wah! Apa yang dihebohkan dengan 40,000 ni? Menang motor ke? hahaha Jom baca kisah selanjutnya.

يونيو 20, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem kartun omputeh "How To Train Your Dragon 2". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 12 June 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

#MovieReview "How To Train Your Dragon 2"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem kartun omputeh "How To Train Your Dragon 2". Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 12 June 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

يونيو 16, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ni rajin pulak update blog. hee Hari ini Ahad, 15 Jun 2014, Hari Bapa di Malaysia. Hari Bapa disambut setiap Ahad minggu ke-3 dalam bulan Jun. Tadi masa Ayah balik rehat jap, terus wish "Selamat Hari Ayah!" (sambil peluk) hahaha Okeylah ni ucapan untuk ayah : 
"Selamat Hari Bapa kepada Ayah yang handsome lagi comel, En. Rahim Bin Ali. Terima kasih kerana memberikan cukup makan, cukup pakai dari kecik sampaikan kami adik beradik besar. I leb you Ayah. Ikhlas dari anakmu yang comel, Rafzan Tomomi =)"
Ayah takde Facebook, tapi takpe, saya bacakan untuk dia. hahaa Okeylah Sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

Selamat Hari Bapa


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Hari ni rajin pulak update blog. hee Hari ini Ahad, 15 Jun 2014, Hari Bapa di Malaysia. Hari Bapa disambut setiap Ahad minggu ke-3 dalam bulan Jun. Tadi masa Ayah balik rehat jap, terus wish "Selamat Hari Ayah!" (sambil peluk) hahaha Okeylah ni ucapan untuk ayah : 
"Selamat Hari Bapa kepada Ayah yang handsome lagi comel, En. Rahim Bin Ali. Terima kasih kerana memberikan cukup makan, cukup pakai dari kecik sampaikan kami adik beradik besar. I leb you Ayah. Ikhlas dari anakmu yang comel, Rafzan Tomomi =)"
Ayah takde Facebook, tapi takpe, saya bacakan untuk dia. hahaa Okeylah Sampai disini dulu entri kali ni. Jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^

يونيو 15, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua! Hari ni sebestnya bersama keluarga tersayang. hehe Okeylah, Jumaat lepas (13 Jun 2014) memasing ni dah mula dah dengan demam bola diorang. Opening FIFA World Cup 2014 pukul 3 Pagi (Waktu Malaysia) dan perlawanan dalam pukul 4.00 Pagi macam tu. Perlawanan pertama antara Brazil & Croatia. Sejujurnya, saya bukanlah peminat bola dan rasanya ini kali pertama amik tahu pasal World Cup sebab ada kene mengena dengan kerja. haha Tapi dah dapat pulak baju World Cup dari tempat kerja , so esok boleh pakai pergi kerja. hahaha


Bila bulan World Cup biasalah, mesti ada diantaranya yang mintak MC. haha Ade baca kat Facebook, ade bos luluskan cuti sebab dia tengok opening FIFA. haha Adoii Tapi yang bestnya FIFA kali ni dalam bulan puasa, so senang la mereka-mereka yang tengok nak tengok bola ni, tengok bola sambil sahur. hahaa Bagi mengelakan mengantuk dipagi hari (ditempat kerja/sekolah/kolej) , korang pergi la tidur awal dari biasa. Mungkin pukul 9 atau 10 malam boleh dah kot tidur, pastu jangan lupa plak kunci jam nak bangun tengok bola tu ye hahaha Siapa cecarik jadual perlawanan tu, search je Google, keluar la tu hahaha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni . Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

We Are One

Demam FIFA World Cup 2014


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Selamat berhujung minggu semua! Hari ni sebestnya bersama keluarga tersayang. hehe Okeylah, Jumaat lepas (13 Jun 2014) memasing ni dah mula dah dengan demam bola diorang. Opening FIFA World Cup 2014 pukul 3 Pagi (Waktu Malaysia) dan perlawanan dalam pukul 4.00 Pagi macam tu. Perlawanan pertama antara Brazil & Croatia. Sejujurnya, saya bukanlah peminat bola dan rasanya ini kali pertama amik tahu pasal World Cup sebab ada kene mengena dengan kerja. haha Tapi dah dapat pulak baju World Cup dari tempat kerja , so esok boleh pakai pergi kerja. hahaha


Bila bulan World Cup biasalah, mesti ada diantaranya yang mintak MC. haha Ade baca kat Facebook, ade bos luluskan cuti sebab dia tengok opening FIFA. haha Adoii Tapi yang bestnya FIFA kali ni dalam bulan puasa, so senang la mereka-mereka yang tengok nak tengok bola ni, tengok bola sambil sahur. hahaa Bagi mengelakan mengantuk dipagi hari (ditempat kerja/sekolah/kolej) , korang pergi la tidur awal dari biasa. Mungkin pukul 9 atau 10 malam boleh dah kot tidur, pastu jangan lupa plak kunci jam nak bangun tengok bola tu ye hahaha Siapa cecarik jadual perlawanan tu, search je Google, keluar la tu hahaha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni . Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ v

We Are One
يونيو 15, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Setelah 5 hari tak update, hari ni nak update la. aahahah Macam biasalah, sibuk dengan kerja dan sibuk menguruskan #2ndAnniversaryProject. Kepada sesiapa yang nak hantar gambar untuk project #2ndAnniversaryProject masih ada masa lagi untuk hantar, sebelum atau pada 30 Jun 2014. Hantar melalui Whatsapp, WeChat atau IM Facebook pon boleh. hehe Alhamdulillah setakat ni dah ada dalam 50 gambar. Kalau haritu upload setiap 2 jam mulai 10.00 pagi hingga 10.00 Malam, tapi mulai hari ni akan upload mulai 10.00 Pagi dan 10.00 Malam. Kalau ada masa, saya akan selitkan pukul 4.00 Petang. hee 


Sejujurnya, saya memang sangat berterima kasih kepada keluarga dan kawan-kawan sebab banyak membantu dalam project ni. Walaupun ade orang tak berapa suka apa yang saya buat ni, saya tak kesah. hehe Biasalah kan manusia memang tak boleh tengok orang lain lebih, nak buat macam mana, saya hanya mampu ignore je. haha Jangan lupa untuk tengok page "2ND ANNIVERSARY". Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya hee Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ 

You still have time!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Setelah 5 hari tak update, hari ni nak update la. aahahah Macam biasalah, sibuk dengan kerja dan sibuk menguruskan #2ndAnniversaryProject. Kepada sesiapa yang nak hantar gambar untuk project #2ndAnniversaryProject masih ada masa lagi untuk hantar, sebelum atau pada 30 Jun 2014. Hantar melalui Whatsapp, WeChat atau IM Facebook pon boleh. hehe Alhamdulillah setakat ni dah ada dalam 50 gambar. Kalau haritu upload setiap 2 jam mulai 10.00 pagi hingga 10.00 Malam, tapi mulai hari ni akan upload mulai 10.00 Pagi dan 10.00 Malam. Kalau ada masa, saya akan selitkan pukul 4.00 Petang. hee 


Sejujurnya, saya memang sangat berterima kasih kepada keluarga dan kawan-kawan sebab banyak membantu dalam project ni. Walaupun ade orang tak berapa suka apa yang saya buat ni, saya tak kesah. hehe Biasalah kan manusia memang tak boleh tengok orang lain lebih, nak buat macam mana, saya hanya mampu ignore je. haha Jangan lupa untuk tengok page "2ND ANNIVERSARY". Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya hee Assalamualaikum & Bye Bye ^___^ 

يونيو 14, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. hee Hari ini dah masuk 8 Jun 2014 (Ahad). Selamat Ulangtahun ke-2 Rafzan Tomomi Story! *bunyi mercun~* Seronok sangat! haha Sempena ulang tahun ke-2 ni macam-macam gak buat, ada 10 Teaser Image, "2ND ANNIVERSARY PROJECT" dan seperti biasa update tema blog! Background tu dari mereka-mereka yang menghantar gambar mereka bersama ucapan '#Happy2ndAnniversary Rafzan Tomomi Story' dari 2 Jun - 7 Jun 2014. Korang masih lagi boleh hantar sebab masa extend sepanjang bulan Jun 2014. Tema blog ni akan bertahan sehingga bulan 8 (Lepas Raya). Dengan ini saya pon nak berucap jugak :
Terima kasih kepada korang sebab masih membaca dan menyokong blog ini. Kini blog "Rafzan Tomomi Story" sudah berusia 2 tahun. Dalam masa dua tahun ni, macam-macam halangan sebenarnya blog ni tapi Alhamdulillah masih lagi wujud blog ni hahaha Pertama sekali of kos, terima kasih kepada keluarga saya yang selalu bagi support dalam dunia blog ini. Ini je kemampuan yang saya ada, jadi saya jadikan sebagai satu hobi. Tak lupa kawan-kawan, follower blog dan anda! yang selalu bukak je link blog saya ni. Terima kasih sangat-sangat. 

Million Thanks kepada mereka yang sudi membantu dalam 2ND ANNIVERSARY PROJECT ni, terutama kepada Ara Kimora, Eza, Bihah yang work hard carik kawan-kawan diorang untuk tangkap gambar. Sungguh terharu. T^T Terima kasih jugak kepada rakan office, kawan facebook dan Instagram yang sudi menghantar gambar. Tak lupa jugak beberapa komen dan wish. Walaupun tak ramai tapi saya bersyukur sebab masih ada sudi menghantar. hee Saya seronok ^___^ Teruskan sokong saya , insyaAllah blog ni akan dikenali seluruh dunia! hahaha

Ikhlas daripada hati,
Rafzan Tomomi
8 Jun 2014
Nampak tak panjang ucapan saya. Haha Setiap orang ada impian dan cita-cita memasing, begitu jugak saya. hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Kalau nak buat ucapan, boleh post dekat page "2ND ANNIVERSARY" . Assalamualaikum & Bye Bye ^___^




"Happy 2nd Anniversary" Rafzan Tomomi Story!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. hee Hari ini dah masuk 8 Jun 2014 (Ahad). Selamat Ulangtahun ke-2 Rafzan Tomomi Story! *bunyi mercun~* Seronok sangat! haha Sempena ulang tahun ke-2 ni macam-macam gak buat, ada 10 Teaser Image, "2ND ANNIVERSARY PROJECT" dan seperti biasa update tema blog! Background tu dari mereka-mereka yang menghantar gambar mereka bersama ucapan '#Happy2ndAnniversary Rafzan Tomomi Story' dari 2 Jun - 7 Jun 2014. Korang masih lagi boleh hantar sebab masa extend sepanjang bulan Jun 2014. Tema blog ni akan bertahan sehingga bulan 8 (Lepas Raya). Dengan ini saya pon nak berucap jugak :
Terima kasih kepada korang sebab masih membaca dan menyokong blog ini. Kini blog "Rafzan Tomomi Story" sudah berusia 2 tahun. Dalam masa dua tahun ni, macam-macam halangan sebenarnya blog ni tapi Alhamdulillah masih lagi wujud blog ni hahaha Pertama sekali of kos, terima kasih kepada keluarga saya yang selalu bagi support dalam dunia blog ini. Ini je kemampuan yang saya ada, jadi saya jadikan sebagai satu hobi. Tak lupa kawan-kawan, follower blog dan anda! yang selalu bukak je link blog saya ni. Terima kasih sangat-sangat. 

Million Thanks kepada mereka yang sudi membantu dalam 2ND ANNIVERSARY PROJECT ni, terutama kepada Ara Kimora, Eza, Bihah yang work hard carik kawan-kawan diorang untuk tangkap gambar. Sungguh terharu. T^T Terima kasih jugak kepada rakan office, kawan facebook dan Instagram yang sudi menghantar gambar. Tak lupa jugak beberapa komen dan wish. Walaupun tak ramai tapi saya bersyukur sebab masih ada sudi menghantar. hee Saya seronok ^___^ Teruskan sokong saya , insyaAllah blog ni akan dikenali seluruh dunia! hahaha

Ikhlas daripada hati,
Rafzan Tomomi
8 Jun 2014
Nampak tak panjang ucapan saya. Haha Setiap orang ada impian dan cita-cita memasing, begitu jugak saya. hee Okeylah sampai disini dulu entri kali ni. Kalau nak buat ucapan, boleh post dekat page "2ND ANNIVERSARY" . Assalamualaikum & Bye Bye ^___^




يونيو 08, 2014


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Minggu ni agak busy sikit dengan blog dan kerja-kerja, tapi masih curik-curik nak update blog. haha Seperti mana yang korang tahu, ramai blogger-blogger sekarang join Nuffnang untuk cari side-income lain. Benda paling mudah sekali bile orang tengok blog korang pon dah dapat duit, Tak ke senang tu? haha Masa awal-awal blog dulu ade la jugak letak iklan nuffnang ni tapi disebabkan terlalu cepat mengalah, terus buang iklan tu. hahaha

Nuffnang - What is unique visitor & views?



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Minggu ni agak busy sikit dengan blog dan kerja-kerja, tapi masih curik-curik nak update blog. haha Seperti mana yang korang tahu, ramai blogger-blogger sekarang join Nuffnang untuk cari side-income lain. Benda paling mudah sekali bile orang tengok blog korang pon dah dapat duit, Tak ke senang tu? haha Masa awal-awal blog dulu ade la jugak letak iklan nuffnang ni tapi disebabkan terlalu cepat mengalah, terus buang iklan tu. hahaha

يونيو 05, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Kalau ade sape sape perasan, semalam dah upload teaser image untuk tema blog seterusnya dekat page "Rafzan Tomomi Story" (Siapa tak like lagi, sila like #paksa). Kenapa dua? Kepada sesiapa yang pernah baca blog ni sebelum ni mesti dah tahu kenapa "2nd". "2nd" tu maksudnya ulangtahun ke-2 blog saya ni. hee

2ND?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Kalau ade sape sape perasan, semalam dah upload teaser image untuk tema blog seterusnya dekat page "Rafzan Tomomi Story" (Siapa tak like lagi, sila like #paksa). Kenapa dua? Kepada sesiapa yang pernah baca blog ni sebelum ni mesti dah tahu kenapa "2nd". "2nd" tu maksudnya ulangtahun ke-2 blog saya ni. hee

يونيو 02, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "Maleficent". Ade satu lagi review yang keluar serentak dengan filem Edge of Tomorrow, filem "Edge of Tomorrow" (Untuk review filem "Edge of Tomorrow" Sila Klik Sini). Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 29 Mei 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

#MovieReview "Maleficent"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "Maleficent". Ade satu lagi review yang keluar serentak dengan filem Edge of Tomorrow, filem "Edge of Tomorrow" (Untuk review filem "Edge of Tomorrow" Sila Klik Sini). Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 29 Mei 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

يونيو 01, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "Edge of Tomorrow". Ade satu lagi review yang keluar serentak dengan filem Edge of Tomorrow, filem "Maleficent" (Untuk review filem "Maleficent" Sila Klik Sini). Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 29 Mei 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

#MovieReview "Edge of Tomorrow"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem omputeh "Edge of Tomorrow". Ade satu lagi review yang keluar serentak dengan filem Edge of Tomorrow, filem "Maleficent" (Untuk review filem "Maleficent" Sila Klik Sini). Filem ni ditayangkan dekat Malaysia mulai 29 Mei 2014 (Khamis). Jom baca review selanjutnya. :)

يونيو 01, 2014