Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa khabar? Hari ni 21 Oktober 2013. Hari ni adalah hari yang gembira untuk kawan dan kakak saya "Ara Kimora"! Hehe "Selamat Hari Lahir buat Siti Nooraihah Binti Ramlan." hahaha Kali ni takde apa nak bagi kat Ara, cuma ucapan, entri blog dan edit gegambar sikit. hahahaa



UCAPAN

"Happy Birthday weh. Tahun ni kau dah masuk 22 tahun dah. Tak lama lagi aku pulak. hahahaha Macam biasa Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan semoga cepat kahwin. hahah Belajar elok-elok weh. Teruskan lawak kau, aku disini menyokong kau sister. hahaha Sorry weh, tahun ni aku hanya mampu bagi hadiah ini je. hahaha Len kali okey kot hahaha... Sekali lagi, Happy Birthday. :)"

SURPRISE BIRTHDAY WISH!



Saya telah mintak tolong dekat sis Mas Nawaitu Sobirin untuk buat special wish video untuk Ara Kimora. Alhamdulillah, Sis telah buat jugak video tersebut, terima kasih sangat-sangat. Kalau korang nak tahu, Sis Mas Nawaitu Sobirin ni adalah vlogger dari Singapura. Keluarga saya minat sangat dengan video "Cuba Berlakonlah pula! hehe" yang juga dikenali sebagai "Lelaki Berwang". Kalau nak tengok banyak lagi video beliau, jangan lupa subscribe channel YouTube "Mass Factorz". :)

GAMBAR SAYA DAN ARA

Ni ada la gegambar saya dengan Ara. Kitorang kenal sejak tahun 2009. Dia sangat kelakar dan suka buat saya gelak non-stop. Kitorang memang gemar bergambar bersama. hahahaa

2010 - Rock sangat. hahaa

 2010 - Kami dan mainan.

2011 - Mase ni amek makanan, ade kursus bahasa Inggeris rasanya.

2011 - Photoshoot kat Gunung Lang.

2011 - Mase ni kitorang sambut birthday Ara ke-20.

2012 -  Setelah sekian lama tak ber-photoshoot, kitorang kembali . Mase tu lepas Praktikal.

2012 - Malam Dinner KPTM Ipoh.

2013 - Mase sambut besday Aida.

2013 - Berbuka puasa. Dua orang pon jadi. hahaha

2013 - Raya.

Haa itu saja Entri kali ini. Tak lama lagi hari gembira saya pulak, kalau dikira-kira, ada la 72 hari lagi. hehhee Okeylah jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)



21/10 ARA BIRTHDAY



Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang semua. Apa khabar? Hari ni 21 Oktober 2013. Hari ni adalah hari yang gembira untuk kawan dan kakak saya "Ara Kimora"! Hehe "Selamat Hari Lahir buat Siti Nooraihah Binti Ramlan." hahaha Kali ni takde apa nak bagi kat Ara, cuma ucapan, entri blog dan edit gegambar sikit. hahahaa



UCAPAN

"Happy Birthday weh. Tahun ni kau dah masuk 22 tahun dah. Tak lama lagi aku pulak. hahahaha Macam biasa Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan semoga cepat kahwin. hahah Belajar elok-elok weh. Teruskan lawak kau, aku disini menyokong kau sister. hahaha Sorry weh, tahun ni aku hanya mampu bagi hadiah ini je. hahaha Len kali okey kot hahaha... Sekali lagi, Happy Birthday. :)"

SURPRISE BIRTHDAY WISH!



Saya telah mintak tolong dekat sis Mas Nawaitu Sobirin untuk buat special wish video untuk Ara Kimora. Alhamdulillah, Sis telah buat jugak video tersebut, terima kasih sangat-sangat. Kalau korang nak tahu, Sis Mas Nawaitu Sobirin ni adalah vlogger dari Singapura. Keluarga saya minat sangat dengan video "Cuba Berlakonlah pula! hehe" yang juga dikenali sebagai "Lelaki Berwang". Kalau nak tengok banyak lagi video beliau, jangan lupa subscribe channel YouTube "Mass Factorz". :)

GAMBAR SAYA DAN ARA

Ni ada la gegambar saya dengan Ara. Kitorang kenal sejak tahun 2009. Dia sangat kelakar dan suka buat saya gelak non-stop. Kitorang memang gemar bergambar bersama. hahahaa

2010 - Rock sangat. hahaa

 2010 - Kami dan mainan.

2011 - Mase ni amek makanan, ade kursus bahasa Inggeris rasanya.

2011 - Photoshoot kat Gunung Lang.

2011 - Mase ni kitorang sambut birthday Ara ke-20.

2012 -  Setelah sekian lama tak ber-photoshoot, kitorang kembali . Mase tu lepas Praktikal.

2012 - Malam Dinner KPTM Ipoh.

2013 - Mase sambut besday Aida.

2013 - Berbuka puasa. Dua orang pon jadi. hahaha

2013 - Raya.

Haa itu saja Entri kali ini. Tak lama lagi hari gembira saya pulak, kalau dikira-kira, ada la 72 hari lagi. hehhee Okeylah jumpa dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)



أكتوبر 21, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang-korang semua. Sempat lagi kalau nak ucap Salam Aidiladha. hehe Seronok bercuti? hehe Kebarangkalian, mesti dah ramai masuk kerja atau kelas (study) dah kan? Kepada sesiapa yang masih bercuti, selamat bercuti. :) Haa ni nak share jugak pasal Aidiladha tahun 2013. Sebelum-sebelum ni Aidiladha biasa-biasa je tapi tahun ni lain sikit. Kami bertandang ke rumah pak cik kat Nilai. 


Kami bertolak dari rumah pukul 2.30 petang. Satu keluarga saya pergi kecuali Kak long sebab dia kerja. Alhamdulillah, sampai jugak rumah pak cik pukul 3.30 petang macam tu. Sampai-sampai biasalah, bersalam-salaman. Lepas tu serangggg! banyak makanan yang disediakan. Ada Laksa, Nasi Impit, Rendang Ayam, Rendang Daging, Kuih-kuih dan air oren. Banyaklah jugak makan. Paling banyak makan Sardin Roll (sesungguhnya itu memang favourite! dan tak sempat nak tangkap gambar.. haha) Kenyang sampai tak boleh nak bangun. hahaha Banyak betul makan ni. -.-" 


Selepas rehatkan perut, kitorang jenjalan la dekat halaman rumah . Bawak la Qaisarah, Umairah dengan Irfan sekali. Kitorang pon bergambar bagai. hahaha Jalan sana-sini. letih betul hahaha Tapi seronok sebab memacam cerita ada dan paling best mengarut la tangkap gambar. Memang tak sah kalau berjalan tanpa bergambar ni hahaha


Selepas bergambar-gambar, kitorang pergi la kat pasar malam yang terdekat dengan berjalan kaki sahaja. Haha Masuk je kawasan pasar malam tu, serius ! Ramai sangat bukan orang Malaysia, means.. fefeham je la. hahaha Agak seram jugak lah nak lalu sana. Pak JJ nak carik keropok lekor, puas berjalan-jalan sekali takde laa keropok lekor tu. hahaha Balik tu Apak belanja air Tebu dan Kelapa. Puas rasanya selepas jenjalan tu haaha


Lepas Isyak, kami kitorang pon plan nak balik. Tapi sebelum balik kitorang singgah dulu ke McDonalds sebab teringin nak makan burger GCB lepas tengok tu kat TV. Terima kasih Abadik sebab belanja weouls reramai ni. Dalam 17 orang jugak. Memang kitorang je yang concur kawasan tu hahah. Alhamdulillah dapat jugak makan, okeylahh.. boleh laa. haahaha Okey. Jom tengok antara moments kitorang sepanjang hari. hehe : 







































Haaa. Seronok betul la. Kire Aidiladha kali ni ada buat sesuatu la kan. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

15/10 : AIDILADHA 2013


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada korang-korang semua. Sempat lagi kalau nak ucap Salam Aidiladha. hehe Seronok bercuti? hehe Kebarangkalian, mesti dah ramai masuk kerja atau kelas (study) dah kan? Kepada sesiapa yang masih bercuti, selamat bercuti. :) Haa ni nak share jugak pasal Aidiladha tahun 2013. Sebelum-sebelum ni Aidiladha biasa-biasa je tapi tahun ni lain sikit. Kami bertandang ke rumah pak cik kat Nilai. 


Kami bertolak dari rumah pukul 2.30 petang. Satu keluarga saya pergi kecuali Kak long sebab dia kerja. Alhamdulillah, sampai jugak rumah pak cik pukul 3.30 petang macam tu. Sampai-sampai biasalah, bersalam-salaman. Lepas tu serangggg! banyak makanan yang disediakan. Ada Laksa, Nasi Impit, Rendang Ayam, Rendang Daging, Kuih-kuih dan air oren. Banyaklah jugak makan. Paling banyak makan Sardin Roll (sesungguhnya itu memang favourite! dan tak sempat nak tangkap gambar.. haha) Kenyang sampai tak boleh nak bangun. hahaha Banyak betul makan ni. -.-" 


Selepas rehatkan perut, kitorang jenjalan la dekat halaman rumah . Bawak la Qaisarah, Umairah dengan Irfan sekali. Kitorang pon bergambar bagai. hahaha Jalan sana-sini. letih betul hahaha Tapi seronok sebab memacam cerita ada dan paling best mengarut la tangkap gambar. Memang tak sah kalau berjalan tanpa bergambar ni hahaha


Selepas bergambar-gambar, kitorang pergi la kat pasar malam yang terdekat dengan berjalan kaki sahaja. Haha Masuk je kawasan pasar malam tu, serius ! Ramai sangat bukan orang Malaysia, means.. fefeham je la. hahaha Agak seram jugak lah nak lalu sana. Pak JJ nak carik keropok lekor, puas berjalan-jalan sekali takde laa keropok lekor tu. hahaha Balik tu Apak belanja air Tebu dan Kelapa. Puas rasanya selepas jenjalan tu haaha


Lepas Isyak, kami kitorang pon plan nak balik. Tapi sebelum balik kitorang singgah dulu ke McDonalds sebab teringin nak makan burger GCB lepas tengok tu kat TV. Terima kasih Abadik sebab belanja weouls reramai ni. Dalam 17 orang jugak. Memang kitorang je yang concur kawasan tu hahah. Alhamdulillah dapat jugak makan, okeylahh.. boleh laa. haahaha Okey. Jom tengok antara moments kitorang sepanjang hari. hehe : 







































Haaa. Seronok betul la. Kire Aidiladha kali ni ada buat sesuatu la kan. Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

أكتوبر 17, 2013