Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Entri kali ni pendek je hehe cerita pasal Sabtu lepas (24.08.2013) saya pergi beraya kat rumah bestie saya, Nisha. Kebetulan minggu lepas (21.08.2013) hari jadi Nisha. *Happy Birthday Nisha~~* Mase tu nak cepat, so tak lama dekat rumah Nisha. Sempat jumpa Shima, Alyn, Kamariah dengan Yus. waaa.. Rindu pulak zaman sekolah hahaha... Thanks Nisha sebab jemput datang rumah, sedap Mee Kari mak kau hehe. :)

hehehe.. Nak menyanyi ke apa tu?

Nisha dan saya :)

Shima dan saya :)

Saya dan Alyn ehehe

Itu je gambar yang ada. hehe Pape pon seronok jugak dapat jumpa diorang, cerita pasal sekolah dulu, kelakar sangat. Okeylah sampai disini sahaja. Assalamualaikum & Bye Bye :)


AIDILFITRI 2013 : JOM RAYA LAGI



Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Entri kali ni pendek je hehe cerita pasal Sabtu lepas (24.08.2013) saya pergi beraya kat rumah bestie saya, Nisha. Kebetulan minggu lepas (21.08.2013) hari jadi Nisha. *Happy Birthday Nisha~~* Mase tu nak cepat, so tak lama dekat rumah Nisha. Sempat jumpa Shima, Alyn, Kamariah dengan Yus. waaa.. Rindu pulak zaman sekolah hahaha... Thanks Nisha sebab jemput datang rumah, sedap Mee Kari mak kau hehe. :)

hehehe.. Nak menyanyi ke apa tu?

Nisha dan saya :)

Shima dan saya :)

Saya dan Alyn ehehe

Itu je gambar yang ada. hehe Pape pon seronok jugak dapat jumpa diorang, cerita pasal sekolah dulu, kelakar sangat. Okeylah sampai disini sahaja. Assalamualaikum & Bye Bye :)


أغسطس 28, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera korang! Jumpa lagi dalam entri kali ini. Macam mana korang? Dah banyak ke pergi beraya tu? Raya nak dekat habis ni. hehe Okeylah minggu lepas (dalam 18 Ogos 2013) saya dan keluarga pergi beraya dekat kampung belah Emak saya dekat Kuala Pajam, Beranang, Selangor. Rasenya dah lama tak kesana sebab kampung situ takde sape jaga dah. So saje datang melawat kampung dan reraya rumah atok dan nenek sedara yang masih ada. 

nyum nyum. sedappp!

Sebelum sampai kampung tu, sempat berhenti dekat satu kedai tepi jalan. Ayah teringin nak makan Laksa, nama laksa tu "Laksa Redup Rimba" dan bersama cendol perghhh memang layannn! :D Seronok tengok Umairah makan Laksa. hehe

Keadaan kampung kini.

Lepas tu teruskan perjalanan kami. Sekejap je dah sampai dah kampung. Rindu rasanya hehe Kampung kami takde siapa jaga sebab arwah Atuk dengan Arwah nenek dah takda. Pak cik dan Mak cik semua duduk rumah sendiri. InsyaAllah tahun depan mereka (pepak cik dan memak cik) nak beraya kat kampung, so bersihkan semua nanti. hehehe Tak sabar ^__^ v 

Umairah & Qaisarah bersama Pak Amy hehe

Teruskan perjalanan lagi, ke rumah Along Ida (mak cik sedara). Kami datang berehat sekejap dan kira beraya jugaklah. Macam biasa tangkap gambar hehehe Lepas tu ke rumah Tok Alang dan rumah Nek Wit. Masa beraya tak banyak pulak gambar hehe So jom tengok gambar yang sempat ditangkap : 

Laksa nyum nyummm :D

Umairah comel. nak masuk tak boleh haha

Kuih ni yang paling dicari, akhirnya jumpa! hehe

Memasing dengan Vitagen haha

Umairah buat comel haha

Kusyuknya dia minum Cendol hehe

Saya dan cendol hehe

Mengembara ke alam misteri hahaa

Poyo je depan pagar haha

Nak jugak! hahaha

Pose dulu hehe

ini caranya cover lemak bawah dagu hahaa

Qaisarah

Peace with Umairah hehe

itik.

lari lari hehe

hahahaha .

Macam terbang gitu haha

untunglah lompat haha

Pulasan tak masak lagi haha

Umairah & Trolli mini :D

Umairah comel! :D

Dah tengok? Akhirnya dah selamat beraya. hehe Sebenarnya baru je beraya mase ni. Tak banyak rumah pon pergi tahun ni. Terima kasih kepada yang jemput datang rumah, sorry tak dapat nak hadirkan diri. hee Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

AIDILFITRI 2013 : JOM RAYA


Assalamualaikum & Salam Sejahtera korang! Jumpa lagi dalam entri kali ini. Macam mana korang? Dah banyak ke pergi beraya tu? Raya nak dekat habis ni. hehe Okeylah minggu lepas (dalam 18 Ogos 2013) saya dan keluarga pergi beraya dekat kampung belah Emak saya dekat Kuala Pajam, Beranang, Selangor. Rasenya dah lama tak kesana sebab kampung situ takde sape jaga dah. So saje datang melawat kampung dan reraya rumah atok dan nenek sedara yang masih ada. 

nyum nyum. sedappp!

Sebelum sampai kampung tu, sempat berhenti dekat satu kedai tepi jalan. Ayah teringin nak makan Laksa, nama laksa tu "Laksa Redup Rimba" dan bersama cendol perghhh memang layannn! :D Seronok tengok Umairah makan Laksa. hehe

Keadaan kampung kini.

Lepas tu teruskan perjalanan kami. Sekejap je dah sampai dah kampung. Rindu rasanya hehe Kampung kami takde siapa jaga sebab arwah Atuk dengan Arwah nenek dah takda. Pak cik dan Mak cik semua duduk rumah sendiri. InsyaAllah tahun depan mereka (pepak cik dan memak cik) nak beraya kat kampung, so bersihkan semua nanti. hehehe Tak sabar ^__^ v 

Umairah & Qaisarah bersama Pak Amy hehe

Teruskan perjalanan lagi, ke rumah Along Ida (mak cik sedara). Kami datang berehat sekejap dan kira beraya jugaklah. Macam biasa tangkap gambar hehehe Lepas tu ke rumah Tok Alang dan rumah Nek Wit. Masa beraya tak banyak pulak gambar hehe So jom tengok gambar yang sempat ditangkap : 

Laksa nyum nyummm :D

Umairah comel. nak masuk tak boleh haha

Kuih ni yang paling dicari, akhirnya jumpa! hehe

Memasing dengan Vitagen haha

Umairah buat comel haha

Kusyuknya dia minum Cendol hehe

Saya dan cendol hehe

Mengembara ke alam misteri hahaa

Poyo je depan pagar haha

Nak jugak! hahaha

Pose dulu hehe

ini caranya cover lemak bawah dagu hahaa

Qaisarah

Peace with Umairah hehe

itik.

lari lari hehe

hahahaha .

Macam terbang gitu haha

untunglah lompat haha

Pulasan tak masak lagi haha

Umairah & Trolli mini :D

Umairah comel! :D

Dah tengok? Akhirnya dah selamat beraya. hehe Sebenarnya baru je beraya mase ni. Tak banyak rumah pon pergi tahun ni. Terima kasih kepada yang jemput datang rumah, sorry tak dapat nak hadirkan diri. hee Okeylah sampai disini entri kali ini. Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye :)

أغسطس 26, 2013

Assalamualaikum & Salam Sejahtera korang. Kita masih lagi dalam bulan Syawal yang mulia ini. Dah banyak ke rumah korang berkunjung tu? Mesti banyak punya. Penuh la duit raya adik-adik tu hahaha Entri kali ini nak bercerita pasal saya Balik Kampung Pontian, Johor minggu lepas (10.08-12.08).


Kami bertolak malam 10.08.2013 (Raya ke-3) dalam pukul 10.00 malam, dan sampai kira-kira pukul 3.30 pagi kat kampung. Alhamdulillah perjalanan berjalan dengan lancar. Pagi tu ade la jenjalan kat belakang rumah kampung, ade kebun. Sempat tangkap gegambar hehe Pada asalnya nak pergi beraya dekat rumah nenek sedara kat Pontian tapi tak jadi sebab air takde. Memang tak mandi la kan. haha So tukar plan kami ke Kota Tinggi rumah Pak Cik kat Felda Adela. Perjalanan amek masa 3 jam jugak lah (sebab ikut jalan biasa). Sampai dalam pukul 5.00 petang. Jalan-jalan kat kawasan rumah pak cik, ade banyak buah rambutan, manggis dan buah naga pon ada. hehehe Alhamdulillah. Semuanya dah berjalan dengan lancar. hehe Harap tahun depan dapat datang lagi. hehehe Macam biasa mesti ada gambar sebagai kenangan, jom tengok :

very nostalgic 

Ayah, Abang Iju & Buah kelapa sawit.

ayah oh ayah haha

kemanaa? hahaa

kaki's haha

Mereka dapat pisang. hahaa

Saya dan durian. *yang belakang tu interframe.. haha*

Durian oh Durian. turun laa hahaha

Pulasan tak masak lagik. hurmm

Bahagian depan rumah kampung.

mereka

Umairah buat peace.

Fina dah kenapa? hahaa

omeyynyeee haha :D

Mak dengan Ayah makan rambutan. Gambar ini request by emak haha

Ayah dan buah naga.

sedapnyaaa :D

ayah dan nenas.

Qaisarah omeyy :D

Makan durian. nyum nyumm :D

nangka. :D

bersungguh makan hahah

my fav. manggis. :D

Rambutanns :D

Rahim dan Halim.

Kakak Ipar i pon nak pose jugak okey hahaha

motip belakang bunga? hahaa

Kak Long dan dua orang dibelakang hahaa

hahahaha... photobomb! haha

beli aiskrim ahha

aiskrim ini only at Desaru.

Qaisarah dan baba. :D

peaceee 

Kak Long dan Emak.

Keluarga Iju haha

Diaorang nak jugak hahah

haahhaa.. kene paksa. haha

Give me five!

Fina main bunga api ahaha

Mercun gasing lelompats

dengan ayah kita haha

akhir sekali, kakak haha

Haa. sampai disini sahajalah cerita entri kali ni, mostly banyak gambar hehehe hope korang terhibur tengok gambar-gambar. hehe Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye. :)


AIDILFITRI 2013 : BALIK KAMPUNG


Assalamualaikum & Salam Sejahtera korang. Kita masih lagi dalam bulan Syawal yang mulia ini. Dah banyak ke rumah korang berkunjung tu? Mesti banyak punya. Penuh la duit raya adik-adik tu hahaha Entri kali ini nak bercerita pasal saya Balik Kampung Pontian, Johor minggu lepas (10.08-12.08).


Kami bertolak malam 10.08.2013 (Raya ke-3) dalam pukul 10.00 malam, dan sampai kira-kira pukul 3.30 pagi kat kampung. Alhamdulillah perjalanan berjalan dengan lancar. Pagi tu ade la jenjalan kat belakang rumah kampung, ade kebun. Sempat tangkap gegambar hehe Pada asalnya nak pergi beraya dekat rumah nenek sedara kat Pontian tapi tak jadi sebab air takde. Memang tak mandi la kan. haha So tukar plan kami ke Kota Tinggi rumah Pak Cik kat Felda Adela. Perjalanan amek masa 3 jam jugak lah (sebab ikut jalan biasa). Sampai dalam pukul 5.00 petang. Jalan-jalan kat kawasan rumah pak cik, ade banyak buah rambutan, manggis dan buah naga pon ada. hehehe Alhamdulillah. Semuanya dah berjalan dengan lancar. hehe Harap tahun depan dapat datang lagi. hehehe Macam biasa mesti ada gambar sebagai kenangan, jom tengok :

very nostalgic 

Ayah, Abang Iju & Buah kelapa sawit.

ayah oh ayah haha

kemanaa? hahaa

kaki's haha

Mereka dapat pisang. hahaa

Saya dan durian. *yang belakang tu interframe.. haha*

Durian oh Durian. turun laa hahaha

Pulasan tak masak lagik. hurmm

Bahagian depan rumah kampung.

mereka

Umairah buat peace.

Fina dah kenapa? hahaa

omeyynyeee haha :D

Mak dengan Ayah makan rambutan. Gambar ini request by emak haha

Ayah dan buah naga.

sedapnyaaa :D

ayah dan nenas.

Qaisarah omeyy :D

Makan durian. nyum nyumm :D

nangka. :D

bersungguh makan hahah

my fav. manggis. :D

Rambutanns :D

Rahim dan Halim.

Kakak Ipar i pon nak pose jugak okey hahaha

motip belakang bunga? hahaa

Kak Long dan dua orang dibelakang hahaa

hahahaha... photobomb! haha

beli aiskrim ahha

aiskrim ini only at Desaru.

Qaisarah dan baba. :D

peaceee 

Kak Long dan Emak.

Keluarga Iju haha

Diaorang nak jugak hahah

haahhaa.. kene paksa. haha

Give me five!

Fina main bunga api ahaha

Mercun gasing lelompats

dengan ayah kita haha

akhir sekali, kakak haha

Haa. sampai disini sahajalah cerita entri kali ni, mostly banyak gambar hehehe hope korang terhibur tengok gambar-gambar. hehe Jumpa di entri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye. :)


أغسطس 19, 2013