Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Nak dijadikan cerita ramai yang tag dekat FB nama Momi. Momi pon macam pelik, nape ramai yang tag dekat video Awani tu. Laaa rupanya muka Momi ada beberapa saat keluar TV Astro Awani hahaha. Masalahnya muka tu, memang kelakar habis , sampai Abadik buat screenshot. Jadilah dari takde haha. Terima kasih gais yang tag kite. Siapa nak tengok tu, boleh tengok dekat sini ----> (Klik Sini). Haa Alang-alang dah bukak cerita SBB2016 ni, meh Momi cerita sikit pasal SBB hari tu.


Sabtu lepas (16 April 2016) telah berlangsungnya majlis yang paling ditunggu-tunggu oleh Blogger Malaysia iaitu "Sepetang Bersama Blogger 2016" (SBB2016). Tanpa rasa ragu-ragu dan segan-segan saya terus mendaftarkan diri selepas tengok banner SBB2016 dah keluar hehe. Ini adalah tahun kedua saya hadiri SBB2016. Berbeza dari SBB2015 tahun lepas, tahun ini majlis diadakan di Dewan Campbell Complex, Kuala Lumpur.

(kredit gambar : Facebook Pendekar Berkuda)

Setibanya saya dan Abadik di Dewan Campbell tu, sempat rehat dan bertegur sapa dengan Blogger yang awal-awal dah sampai. Tepat jam 8.30 pagi terus pergi daftar. Seronoknya mendaftar ni sebab dapat satu beg goodies . Macam-macam ada dalam tu, antaranya T-Shirt SBB2016, air Upin & Ipin, air kotak Yeos dan banyak lagi goodies dari penaja. Bab susunan tempat duduk pula, Momi adalah antara yang terawal mendaftar, jadi Momi ditempatkan di Meja 2 yang betul-betul tengah dan paling depan haha. Momi semeja dengan Ina Ainaa, Cik Haniza, Encik Titan, Nannie Isa & Reez Reezluv.

(kredit gambar : Facebook Pendekar Berkuda)

Terdapat 6 Orang Panel untuk  #SBB2016 iaituTuan Hasrul Hassan , Tuan Ali Hanafiah, Tuan Aqif Azizan , Abang Ensem, Tuan Ismail Che Ani & Adi Putra. Banyak Ilmu-ilmu yang berguna yang dikongsikan kepada semua yang hadir. Ada jugak take note tips yang dikongsikan hehe.  Maaf sebab tak fokus sangat sebab teruja sangat jumpa kawan-kawan haha.Apa yang menariknya #SBB2016 ni bila berjumpa kawan-kawan blogger yang kebiasaanya susah nak jumpa , kalau event pon jumpa sorang dua je kan. Tapi dekat SBB ni berpeluang untuk jumpa semua, memang best. Haaa satu lagi, Bisnes kad Momi berjaya bagi dekat Blogger yang hadir. Bukan tu je dapat jugak kenalan baru. Memang meriah okay.


Bercakap pasal meriah, scroll je Instagram dengan Facebook , penuh dengan gambar semasa #SBB2016 berlangsung. Of course la dengan mereka kena selfie dan bergambar puas-puas. Sayangnya phone kita tak berapa nak okay time tu, hanya tunggu gambar dari kawan je ler hehe. Kalau sembang pasal gambar, haa ada satu-satunya tarikan yang buat Momi begitu tertarik. "photobooth" hahaa. Memang seronok ye fefeeling bergambar dekat situ. Memang penuh je orang beratur nak bergambar kat Photobooth Kotak Lensa.

(kredit gambar : Facebook Pendekar Berkuda)

Sesuatu yang tak dijangka berlaku. Kebiasaanya bab cabutan bertuah memang tak pernah berharap pon. Tapi kali ini nama RAFZAN TOMOMI keluar dekat skrin dan semua orang pandang ke ara Momi. Momi macam muka sangat terkejut , sebab rasa macam bukan nama tapi diorang dah suruh bangun amek hadiah. Alhamdulillah dapat tablet Ienovo. Terima kasih banyak-banyak SBB2016. Ada hikmah lah kenapa tab Emak rosak, dapat la main tablet baru. Kite kongsi ye Emak hehe. Tak lupa kepada semua pemenang cabutan bertuah terutamanya Maha Mahu yang dapat pergi Umrah & Zakwan Zain yang dapat TV 32 inci. Alhamdulillah sekali lagi hehe.

(kredit gambar : CVS Production)

Seronoknya SBB2016 ni, sambil dapat ilmu sambil tu dapat kumpul kenalan dan gathering dengan rakan blogger. Kepada yang bertukar-tukar kad tu nanti Momi blogwalking soon okay. Terima kasih kepada para penaja terutamanya penaja utama Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) serta penaja-penaja lain amnahome.com, Richwork Academy, Ephyra, Jopana.my, Zeeta, Aleeya’s Kitchen, Penmerah.com, eQurban, Sohaini Cookies, Jus Bob Nanas dan Upin Ipin Oficial. Sangat-sangat berterima kasih kepada Denaihati Network yang menganjurkan #SBB2016 ini. Harap-harap Sepetang Bersama Blogger akan diteruskan untuk tahun depan. ;D Jom tengok koleksi wajah-wajah yang sempat dirakam :

DARI FACEBOOK PENDEKAR BERKUDA



DARI KOTAK LENSA :























p/s : maaf ye, phone kita tak berapa nak ada mood masa tu haha

Rafzan Tomomi Masuk TV Sebab #SBB2016 ?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Nak dijadikan cerita ramai yang tag dekat FB nama Momi. Momi pon macam pelik, nape ramai yang tag dekat video Awani tu. Laaa rupanya muka Momi ada beberapa saat keluar TV Astro Awani hahaha. Masalahnya muka tu, memang kelakar habis , sampai Abadik buat screenshot. Jadilah dari takde haha. Terima kasih gais yang tag kite. Siapa nak tengok tu, boleh tengok dekat sini ----> (Klik Sini). Haa Alang-alang dah bukak cerita SBB2016 ni, meh Momi cerita sikit pasal SBB hari tu.


Sabtu lepas (16 April 2016) telah berlangsungnya majlis yang paling ditunggu-tunggu oleh Blogger Malaysia iaitu "Sepetang Bersama Blogger 2016" (SBB2016). Tanpa rasa ragu-ragu dan segan-segan saya terus mendaftarkan diri selepas tengok banner SBB2016 dah keluar hehe. Ini adalah tahun kedua saya hadiri SBB2016. Berbeza dari SBB2015 tahun lepas, tahun ini majlis diadakan di Dewan Campbell Complex, Kuala Lumpur.

(kredit gambar : Facebook Pendekar Berkuda)

Setibanya saya dan Abadik di Dewan Campbell tu, sempat rehat dan bertegur sapa dengan Blogger yang awal-awal dah sampai. Tepat jam 8.30 pagi terus pergi daftar. Seronoknya mendaftar ni sebab dapat satu beg goodies . Macam-macam ada dalam tu, antaranya T-Shirt SBB2016, air Upin & Ipin, air kotak Yeos dan banyak lagi goodies dari penaja. Bab susunan tempat duduk pula, Momi adalah antara yang terawal mendaftar, jadi Momi ditempatkan di Meja 2 yang betul-betul tengah dan paling depan haha. Momi semeja dengan Ina Ainaa, Cik Haniza, Encik Titan, Nannie Isa & Reez Reezluv.

(kredit gambar : Facebook Pendekar Berkuda)

Terdapat 6 Orang Panel untuk  #SBB2016 iaituTuan Hasrul Hassan , Tuan Ali Hanafiah, Tuan Aqif Azizan , Abang Ensem, Tuan Ismail Che Ani & Adi Putra. Banyak Ilmu-ilmu yang berguna yang dikongsikan kepada semua yang hadir. Ada jugak take note tips yang dikongsikan hehe.  Maaf sebab tak fokus sangat sebab teruja sangat jumpa kawan-kawan haha.Apa yang menariknya #SBB2016 ni bila berjumpa kawan-kawan blogger yang kebiasaanya susah nak jumpa , kalau event pon jumpa sorang dua je kan. Tapi dekat SBB ni berpeluang untuk jumpa semua, memang best. Haaa satu lagi, Bisnes kad Momi berjaya bagi dekat Blogger yang hadir. Bukan tu je dapat jugak kenalan baru. Memang meriah okay.


Bercakap pasal meriah, scroll je Instagram dengan Facebook , penuh dengan gambar semasa #SBB2016 berlangsung. Of course la dengan mereka kena selfie dan bergambar puas-puas. Sayangnya phone kita tak berapa nak okay time tu, hanya tunggu gambar dari kawan je ler hehe. Kalau sembang pasal gambar, haa ada satu-satunya tarikan yang buat Momi begitu tertarik. "photobooth" hahaa. Memang seronok ye fefeeling bergambar dekat situ. Memang penuh je orang beratur nak bergambar kat Photobooth Kotak Lensa.

(kredit gambar : Facebook Pendekar Berkuda)

Sesuatu yang tak dijangka berlaku. Kebiasaanya bab cabutan bertuah memang tak pernah berharap pon. Tapi kali ini nama RAFZAN TOMOMI keluar dekat skrin dan semua orang pandang ke ara Momi. Momi macam muka sangat terkejut , sebab rasa macam bukan nama tapi diorang dah suruh bangun amek hadiah. Alhamdulillah dapat tablet Ienovo. Terima kasih banyak-banyak SBB2016. Ada hikmah lah kenapa tab Emak rosak, dapat la main tablet baru. Kite kongsi ye Emak hehe. Tak lupa kepada semua pemenang cabutan bertuah terutamanya Maha Mahu yang dapat pergi Umrah & Zakwan Zain yang dapat TV 32 inci. Alhamdulillah sekali lagi hehe.

(kredit gambar : CVS Production)

Seronoknya SBB2016 ni, sambil dapat ilmu sambil tu dapat kumpul kenalan dan gathering dengan rakan blogger. Kepada yang bertukar-tukar kad tu nanti Momi blogwalking soon okay. Terima kasih kepada para penaja terutamanya penaja utama Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) serta penaja-penaja lain amnahome.com, Richwork Academy, Ephyra, Jopana.my, Zeeta, Aleeya’s Kitchen, Penmerah.com, eQurban, Sohaini Cookies, Jus Bob Nanas dan Upin Ipin Oficial. Sangat-sangat berterima kasih kepada Denaihati Network yang menganjurkan #SBB2016 ini. Harap-harap Sepetang Bersama Blogger akan diteruskan untuk tahun depan. ;D Jom tengok koleksi wajah-wajah yang sempat dirakam :

DARI FACEBOOK PENDEKAR BERKUDA



DARI KOTAK LENSA :























p/s : maaf ye, phone kita tak berapa nak ada mood masa tu haha
April 21, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sempena Bulan Kesedaran Autisme Sedunia, Tunku Mona Riza tampil dengan hasil karyanya mengenai kanak-kanak autisme. Filem "Redha" yang di inspirasikan dari kisah sebenar ini ingin menceritakan dan beritahu bagaimana penerimaan anggota keluarga dan orang sekeliling terhadap anak istimewa ini. Dah bersedia untuk baca review? ::Amaran : Spoiler:: 

Saksikan Trailer "Redha"!
Download Redha 2016

SINOPSIS REDHA
Alina dan Razlan bergelut untuk membesarkan anak lelaki mereka Danial yang mengidap autism. Razlan yang tidak dapat menerima hakikat telah menyebabkan rumah tangga mereka goyah. Namun Alina terus berusaha dan mereka berjaya mengurus dan membesarkan Danial dalam tempoh sukar, malah mereka berjaya memperbaiki kualiti hidup anak mereka. Tetapi apabila satu insiden berlaku, ia sekali lagi menguji keluarga itu.

Bahasa: Melayu
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 April 2016
Genre: Drama / Kekeluargaan
Durasi: 1 Jam 45 Minit
Pengedar: Empire Film Solution
Pelakon: Namron, Junainah, Harith Haziq, Izzy Reef, Nadiya Nissa, Remy Ishak, Ruminah Sidek, Susan Lankester
Pengarah: Tunku Mona Riza
Format: 2D



REVIEW
Momi rasa sangat beruntung sebab berkesempatan untuk menonton filem yang indah ini. Terus terang filem ni memang sedikit lambat jalan ceritanya tetapi selepas menonton kita pasti akan faham apa itu autism. Korang juga akan merasakan apa perasaan yang dialami oleh anggota keluarga kanak-kanak autism tu. Ada setengah babak akan buat korang rasa sebak. Semua pelakon melakonkan watak dengan sangat baik terutamanya watak Danial semasa kecil dan besar, watak Alina (ibu kepada Danial) & Razlan (Ayah Danial). Keseluruhannya, Momi berpuas hati dengan filem ini. Mungkin tak sehebat filem aksi atau filem cinta , tapi mesej yang disampaikan tepat ke hati. Tahniah buat pengarah filem "Redha", Tunku Mona Riza. Jangan lupa saksikan dekat GSC, sebab RM1 dari harga tiket akan disumbangkan ke The National Autism Society of Malaysia (NASOM).

Dengan ini, Momi nak bagi
3.5 / 5 
BINTANG

Poster Redha 2016 Download | Redha 2016 Subtitle | Sinopsis Redha 2016 Synopsis | Poster Redha 2016 Review | Poster Redha 2016 | Redha 2016 Torrent | Review filem Redha 2016 | Barisan pelakon Redha 2016 |  Review film Redha 2016

#MovieReview - Redha


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Sempena Bulan Kesedaran Autisme Sedunia, Tunku Mona Riza tampil dengan hasil karyanya mengenai kanak-kanak autisme. Filem "Redha" yang di inspirasikan dari kisah sebenar ini ingin menceritakan dan beritahu bagaimana penerimaan anggota keluarga dan orang sekeliling terhadap anak istimewa ini. Dah bersedia untuk baca review? ::Amaran : Spoiler:: 

Saksikan Trailer "Redha"!
Download Redha 2016

SINOPSIS REDHA
Alina dan Razlan bergelut untuk membesarkan anak lelaki mereka Danial yang mengidap autism. Razlan yang tidak dapat menerima hakikat telah menyebabkan rumah tangga mereka goyah. Namun Alina terus berusaha dan mereka berjaya mengurus dan membesarkan Danial dalam tempoh sukar, malah mereka berjaya memperbaiki kualiti hidup anak mereka. Tetapi apabila satu insiden berlaku, ia sekali lagi menguji keluarga itu.

Bahasa: Melayu
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 April 2016
Genre: Drama / Kekeluargaan
Durasi: 1 Jam 45 Minit
Pengedar: Empire Film Solution
Pelakon: Namron, Junainah, Harith Haziq, Izzy Reef, Nadiya Nissa, Remy Ishak, Ruminah Sidek, Susan Lankester
Pengarah: Tunku Mona Riza
Format: 2D



REVIEW
Momi rasa sangat beruntung sebab berkesempatan untuk menonton filem yang indah ini. Terus terang filem ni memang sedikit lambat jalan ceritanya tetapi selepas menonton kita pasti akan faham apa itu autism. Korang juga akan merasakan apa perasaan yang dialami oleh anggota keluarga kanak-kanak autism tu. Ada setengah babak akan buat korang rasa sebak. Semua pelakon melakonkan watak dengan sangat baik terutamanya watak Danial semasa kecil dan besar, watak Alina (ibu kepada Danial) & Razlan (Ayah Danial). Keseluruhannya, Momi berpuas hati dengan filem ini. Mungkin tak sehebat filem aksi atau filem cinta , tapi mesej yang disampaikan tepat ke hati. Tahniah buat pengarah filem "Redha", Tunku Mona Riza. Jangan lupa saksikan dekat GSC, sebab RM1 dari harga tiket akan disumbangkan ke The National Autism Society of Malaysia (NASOM).

Dengan ini, Momi nak bagi
3.5 / 5 
BINTANG

Poster Redha 2016 Download | Redha 2016 Subtitle | Sinopsis Redha 2016 Synopsis | Poster Redha 2016 Review | Poster Redha 2016 | Redha 2016 Torrent | Review filem Redha 2016 | Barisan pelakon Redha 2016 |  Review film Redha 2016
April 18, 2016

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dah bersedia untuk menonton filem sekuel/prekuel dari Snow White & The Huntsman (2012)? Dengarnya filem ini mendapat review yang positif dikalangan mereka yang sudah menonton. Apakah yang menariknya filem ini?  ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "The Huntsman: Winter's War"!
Download The Huntsman : WInter War 2016

SINOPSIS THE HUNTSMAN : WINTER'S WAR
Filem arahan Cedric Nicolas-Troyan mengisahkan tentang seorang Ratu Jahat Ravenna mengkhianati adiknya Freya dan menyebabkan Freya berundur ke sebuah negara di utara. Dengan hatinya tidak lagi boleh menyayangi, Freya memberi arahan supaya pemburu-pemburu elitnya tidak jatuh cinta. Apabila kedua-dua ratu mula bertempur untuk mendominasi, pemburu elit Eric dan rakan seperjuangannya, Sara, adalah wira di antara kedua-dua ratu jahat itu.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 April 2016
Genre: Pengembaraan / Fantasi
Durasi: 1 Jam 54 Minit
Pengedar: UNITED INTERNATIONAL PICTURES
Pelakon: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt, Jessica Chastain, Sam Claflin, Nick Frost
Format: 2D, 2D D-BOX


REVIEW
Soo it's a sequel dari filem Snow White . Ini adalah antara filem yang nak tengok untuk tahun ini. Sebenarnya teruja bila tengok watak lakonan Emily Blunt tu persis Elsa haha. Filem ini lebih memfokuskan mengenai Huntsman, bagaimana susah payahnya kehidupan Hunstman . Jadi babak Snow White hanya ada beberapa sahaja. Jalan ceritanya agak menarik dan akan ada twist plot ditengah ceritanya. Ya, one thing yang menariknya ada watak orang kerdil yang buat korang gelak, so cerita dia terlalu serius dan bosan. Keseluruhannya, Momi berpuas hati dan mudah terhibur dengan filem ini. Nampaknya macam ada sambungan je ni haha. Korang yang nak menonton , selamat menonton :)



Dengan ini, Momi nak bagi
4 / 5 
BINTANG

Poster The Huntsman : WInter War 2016 Download | The Huntsman : WInter War 2016 Subtitle | Sinopsis The Huntsman : WInter War 2016 Synopsis | Poster The Huntsman : WInter War 2016 Review | Poster The Huntsman : WInter War 2016 | The Huntsman : WInter War 2016 Torrent | Review filem The Huntsman : WInter War 2016 | Barisan pelakon  The Huntsman : WInter War 2016  Review film The Huntsman : WInter War 2016

#MovieReview - The Huntsman: Winter's War


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dah bersedia untuk menonton filem sekuel/prekuel dari Snow White & The Huntsman (2012)? Dengarnya filem ini mendapat review yang positif dikalangan mereka yang sudah menonton. Apakah yang menariknya filem ini?  ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "The Huntsman: Winter's War"!
Download The Huntsman : WInter War 2016

SINOPSIS THE HUNTSMAN : WINTER'S WAR
Filem arahan Cedric Nicolas-Troyan mengisahkan tentang seorang Ratu Jahat Ravenna mengkhianati adiknya Freya dan menyebabkan Freya berundur ke sebuah negara di utara. Dengan hatinya tidak lagi boleh menyayangi, Freya memberi arahan supaya pemburu-pemburu elitnya tidak jatuh cinta. Apabila kedua-dua ratu mula bertempur untuk mendominasi, pemburu elit Eric dan rakan seperjuangannya, Sara, adalah wira di antara kedua-dua ratu jahat itu.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 April 2016
Genre: Pengembaraan / Fantasi
Durasi: 1 Jam 54 Minit
Pengedar: UNITED INTERNATIONAL PICTURES
Pelakon: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt, Jessica Chastain, Sam Claflin, Nick Frost
Format: 2D, 2D D-BOX


REVIEW
Soo it's a sequel dari filem Snow White . Ini adalah antara filem yang nak tengok untuk tahun ini. Sebenarnya teruja bila tengok watak lakonan Emily Blunt tu persis Elsa haha. Filem ini lebih memfokuskan mengenai Huntsman, bagaimana susah payahnya kehidupan Hunstman . Jadi babak Snow White hanya ada beberapa sahaja. Jalan ceritanya agak menarik dan akan ada twist plot ditengah ceritanya. Ya, one thing yang menariknya ada watak orang kerdil yang buat korang gelak, so cerita dia terlalu serius dan bosan. Keseluruhannya, Momi berpuas hati dan mudah terhibur dengan filem ini. Nampaknya macam ada sambungan je ni haha. Korang yang nak menonton , selamat menonton :)



Dengan ini, Momi nak bagi
4 / 5 
BINTANG

Poster The Huntsman : WInter War 2016 Download | The Huntsman : WInter War 2016 Subtitle | Sinopsis The Huntsman : WInter War 2016 Synopsis | Poster The Huntsman : WInter War 2016 Review | Poster The Huntsman : WInter War 2016 | The Huntsman : WInter War 2016 Torrent | Review filem The Huntsman : WInter War 2016 | Barisan pelakon  The Huntsman : WInter War 2016  Review film The Huntsman : WInter War 2016
April 18, 2016


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pernah menonton filem 'Cloverfield" yang ditayangkan pada tahun 2008? Sebenarnya Momi tak pernah dengar, bila keluar trailer "10 Cloverfield Lane" awal tahun ni, ia seperti menarik Momi untuk menonton. Apakah yang menariknya filem ni?  ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "10 Cloverfield Lane"!
Download 10 Cloverfield Lane 2016

SINOPSIS 10 CLOVERFIELD LANE
Seorang wanita muda terjaga di sebuah bilik bawah tanah selepas terlibat dengan kemalangan kereta. Dia bimbang yang dia sebenarnya diculik oleh lelaki yang telah membantunya. Lelaki itu memberitahunya dia telah menyelamatkan wanita itu dari serangan kimia yang telah menyebabkan dunia di luar tidak selamat untuk didiami. Tidak mempercayai kata-kata lelaki itu, wanita itu mengambil keputusan untuk melarikan diri tanpa mengira bahaya yang bakal dihadapinya. Filem arahan Dan Trachtenberg ini dibintangi oleh Mary Elizabeth Winstead, John Goodman & John Gallagher, Jr.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 7 April 2016
Genre: Ngeri
Durasi: 1 Jam 45 Minit
Pengedar: UNITED INTERNATIONAL PICTURES
Format: 2D


REVIEW
Bersiap sedia dengan pelbagai persoalan yang akan bermain difikiran. Kenapa Michelle (lakonan Mary Elizabeth Winstead) berada di sebuah bilik bawah tanah selepas berlakunya kemalangan kereta. Jalan ceritanya menarik tapi ia agak perlahan sikit dan agak psycho sikit, harap korang yang nak tengok tu tak tertidur ya hehe. Bagi Momi, filem ni jadi menarik bila hampir 80% shot mereka berada dibawah tanah. Lagi best, filem ini hanya menggunakan 3 orang pelakon sahaja. Jimat kos hehe. Keseluruhannya, Momi berpuas hati menonton walaupun agak perlahan. Part ending dia memang tak dijangka. Nak tahu kenapa? Pergilah tonton ^_^


Dengan ini, Momi nak bagi
4 / 5 
BINTANG

Poster 10 Cloverfield Lane 2016 Download | 10 Cloverfield Lane 2016 Subtitle | Sinopsis 10 Cloverfield Lane 2016 Synopsis | Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Review | Poster 10 Cloverfield Lane 2016 2016 | 10 Cloverfield Lane 2016 Torrent | Review filem 10 Cloverfield Lane 2016 | Barisan pelakon 10 Cloverfield Lane 2016 |  Review film 10 Cloverfield Lane 2016

#MovieReview - 10 Cloverfield Lane



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Pernah menonton filem 'Cloverfield" yang ditayangkan pada tahun 2008? Sebenarnya Momi tak pernah dengar, bila keluar trailer "10 Cloverfield Lane" awal tahun ni, ia seperti menarik Momi untuk menonton. Apakah yang menariknya filem ni?  ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "10 Cloverfield Lane"!
Download 10 Cloverfield Lane 2016

SINOPSIS 10 CLOVERFIELD LANE
Seorang wanita muda terjaga di sebuah bilik bawah tanah selepas terlibat dengan kemalangan kereta. Dia bimbang yang dia sebenarnya diculik oleh lelaki yang telah membantunya. Lelaki itu memberitahunya dia telah menyelamatkan wanita itu dari serangan kimia yang telah menyebabkan dunia di luar tidak selamat untuk didiami. Tidak mempercayai kata-kata lelaki itu, wanita itu mengambil keputusan untuk melarikan diri tanpa mengira bahaya yang bakal dihadapinya. Filem arahan Dan Trachtenberg ini dibintangi oleh Mary Elizabeth Winstead, John Goodman & John Gallagher, Jr.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 7 April 2016
Genre: Ngeri
Durasi: 1 Jam 45 Minit
Pengedar: UNITED INTERNATIONAL PICTURES
Format: 2D


REVIEW
Bersiap sedia dengan pelbagai persoalan yang akan bermain difikiran. Kenapa Michelle (lakonan Mary Elizabeth Winstead) berada di sebuah bilik bawah tanah selepas berlakunya kemalangan kereta. Jalan ceritanya menarik tapi ia agak perlahan sikit dan agak psycho sikit, harap korang yang nak tengok tu tak tertidur ya hehe. Bagi Momi, filem ni jadi menarik bila hampir 80% shot mereka berada dibawah tanah. Lagi best, filem ini hanya menggunakan 3 orang pelakon sahaja. Jimat kos hehe. Keseluruhannya, Momi berpuas hati menonton walaupun agak perlahan. Part ending dia memang tak dijangka. Nak tahu kenapa? Pergilah tonton ^_^


Dengan ini, Momi nak bagi
4 / 5 
BINTANG

Poster 10 Cloverfield Lane 2016 Download | 10 Cloverfield Lane 2016 Subtitle | Sinopsis 10 Cloverfield Lane 2016 Synopsis | Poster Batman V Superman : Dawn of Justice 2016 Review | Poster 10 Cloverfield Lane 2016 2016 | 10 Cloverfield Lane 2016 Torrent | Review filem 10 Cloverfield Lane 2016 | Barisan pelakon 10 Cloverfield Lane 2016 |  Review film 10 Cloverfield Lane 2016
April 14, 2016


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Yeahhhh! It's Disney time! Pernah tak korang tengok filem kartun "The Jungle Book" ? Momi tak pasti sama ada pernah tengok ke tak filem tu. Akhirnya Disney telah buat 'remake' versi live action punya "The Jungle Book". Adakah ia mampu memikat hati Momi? ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "The Jungle Book"!
Download The Jungle Book 2016

SINOPSIS THE JUNGLE BOOK
Filem arahan Jon Favreau ini mengisahkan tentang seorang budak lelaki bernama Mowgli dibesarkan oleh serigala di dalam hutan. Dia berkawan dengan seekor beruang bernama Baloo dan seekor harimau kumbang bernama Bagheera. Mowgli terpaksa meninggalkan keluarga serigalanya apabila dia diancam oleh seekor harimau, Shere Khan, yang membenci manusia. Filem ini dibintangi oleh Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Christopher Walken, Idris Elba, Scarlett Johansson, Lupita Nyong'o & Giancarlo Esposito.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 7 April 2016
Genre: Pengembaraan / Drama / Fantasi
Durasi: 1 Jam 46 Minit
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX


REVIEW
Agak teruja jugak untuk menonton filem ini. Kebiasaannya filem Disney tak menghampakan Momi hehe. Jadi sedikit nebes nak tengok sebab tak pernah tengok versi kartunnya. Jalan cerita dia sangat menarik , lagi -lagi masa budak tu (Mowgli) dengan si beruang tu. Sangat comel dan kelakar hehe. Satu lagi yang menariknya filem ni, korang pasti akan terpegun dengan pemandangan dan suasana serta haiwan-haiwan yang comel hehe. Watak Baloo mendapat perhatian Momi semasa menonton. Comel. Sibuk dengan madu dia tu haha. Overall, sangat menghiburkan dan penuh dengan aksi. Sebuah lagi filem yang tak menghampakan Momi. Tunggu apa lagi? Pergilah menonton hehe.

Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG

Poster The Jungle Book 2016 Download | Poster The Jungle Book 2016 Subtitle | Sinopsis The Jungle Book 2016 Synopsis | Poster The Jungle Book 2016 Review | Poster The Jungle Book 2016 | The Jungle Book 2016 Torrent | Review filem The Jungle Book 2016 2016 | Barisan pelakon The Jungle Book 2016 |  Review film The Jungle Book 2016

#MovieReview - The Jungle Book



Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Yeahhhh! It's Disney time! Pernah tak korang tengok filem kartun "The Jungle Book" ? Momi tak pasti sama ada pernah tengok ke tak filem tu. Akhirnya Disney telah buat 'remake' versi live action punya "The Jungle Book". Adakah ia mampu memikat hati Momi? ::Amaran : Spoiler:: 


Saksikan Trailer "The Jungle Book"!
Download The Jungle Book 2016

SINOPSIS THE JUNGLE BOOK
Filem arahan Jon Favreau ini mengisahkan tentang seorang budak lelaki bernama Mowgli dibesarkan oleh serigala di dalam hutan. Dia berkawan dengan seekor beruang bernama Baloo dan seekor harimau kumbang bernama Bagheera. Mowgli terpaksa meninggalkan keluarga serigalanya apabila dia diancam oleh seekor harimau, Shere Khan, yang membenci manusia. Filem ini dibintangi oleh Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Christopher Walken, Idris Elba, Scarlett Johansson, Lupita Nyong'o & Giancarlo Esposito.

Bahasa: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 7 April 2016
Genre: Pengembaraan / Drama / Fantasi
Durasi: 1 Jam 46 Minit
Pengedar: WALT DISNEY PICTURES
Format: 2D, 3D, IMAX 3D, 2D ATMOS, 2D ATMOS D-BOX


REVIEW
Agak teruja jugak untuk menonton filem ini. Kebiasaannya filem Disney tak menghampakan Momi hehe. Jadi sedikit nebes nak tengok sebab tak pernah tengok versi kartunnya. Jalan cerita dia sangat menarik , lagi -lagi masa budak tu (Mowgli) dengan si beruang tu. Sangat comel dan kelakar hehe. Satu lagi yang menariknya filem ni, korang pasti akan terpegun dengan pemandangan dan suasana serta haiwan-haiwan yang comel hehe. Watak Baloo mendapat perhatian Momi semasa menonton. Comel. Sibuk dengan madu dia tu haha. Overall, sangat menghiburkan dan penuh dengan aksi. Sebuah lagi filem yang tak menghampakan Momi. Tunggu apa lagi? Pergilah menonton hehe.

Dengan ini, Momi nak bagi
4.5 / 5 
BINTANG

Poster The Jungle Book 2016 Download | Poster The Jungle Book 2016 Subtitle | Sinopsis The Jungle Book 2016 Synopsis | Poster The Jungle Book 2016 Review | Poster The Jungle Book 2016 | The Jungle Book 2016 Torrent | Review filem The Jungle Book 2016 2016 | Barisan pelakon The Jungle Book 2016 |  Review film The Jungle Book 2016
April 14, 2016

Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Musim-musim panas ni, mesti korang nak cari benda yang boleh menyegarkan tekak korang kan. Haa apa kata jom singgah dekat kafe Uncle Cendol dekat Brem Mall, Kepong. Apa yang bestnya Uncle Cendol ni , ia bukan kedai cendol semata-mata tetapi terdapat makanan lain yang dihidangkan untuk pelanggan. Kenalah dengan tagline-nya, "It's Not Just Cendol". 


Bukan dapat Cendol je, korang jugak boleh dapatkan makanan seperti Mee Goreng, Nasi Lemak, Sandwich, Rojak Buah, ABC dan beberapa lagi hidangan yang menarik yang akan buat korang telan air liur hehe. Masa Momi datang kafe Uncle Cendol ni, Momi sempat cuba empat cendol yang popular dekat kafe ni iaitu Cendol Nata De Coco, Cendol Pulut, Cendol Attap Seed dan Cendol Durian. Selain itu, Momi juga berkesempatan rasa ABC Ice Cream. Semuanyaaa favourite Momi! 


Momi sangat beruntung sebab dapat merasa hidangan lain dari Kafe Uncle Cendol ni. Nak tahu apa dia? tengok ler gambar kat bawah ni hehe :





Cendol Sedap Sekitar Kuala Lumpur


Terliur tak? Semuanya sedap-sedap belaka. Paling favourite semestinya Cendol tu hehe. Akan datang, Uncle Cendol akan cuba untuk menghasilkan hidangan baru untuk pelanggan dan mereka bercadang untuk membuka 5 atau 6 cawangan baru di seluruh Malaysia pada awal 2017. Wahh~ Kalau korang nak cuba makan atau singgah minum petang kat sini, berikut adalah info Kafe Uncle Cendol :

Alamat : 
Uncle Cendol Café,
NO G 08, Brem Mall,
Jalan Kepong,
Jinjang Selatan,
52000 Kuala Lumpur


Terima kasih kepada Halim Brothers & Uncle Cendol sebab jemput kita merasai hidangan yang sedap ni. :D



Uncle Cendol - Bukan Sekadar Cendol!


Assalamualaikum & Salam sejahtera gais. Musim-musim panas ni, mesti korang nak cari benda yang boleh menyegarkan tekak korang kan. Haa apa kata jom singgah dekat kafe Uncle Cendol dekat Brem Mall, Kepong. Apa yang bestnya Uncle Cendol ni , ia bukan kedai cendol semata-mata tetapi terdapat makanan lain yang dihidangkan untuk pelanggan. Kenalah dengan tagline-nya, "It's Not Just Cendol". 


Bukan dapat Cendol je, korang jugak boleh dapatkan makanan seperti Mee Goreng, Nasi Lemak, Sandwich, Rojak Buah, ABC dan beberapa lagi hidangan yang menarik yang akan buat korang telan air liur hehe. Masa Momi datang kafe Uncle Cendol ni, Momi sempat cuba empat cendol yang popular dekat kafe ni iaitu Cendol Nata De Coco, Cendol Pulut, Cendol Attap Seed dan Cendol Durian. Selain itu, Momi juga berkesempatan rasa ABC Ice Cream. Semuanyaaa favourite Momi! 


Momi sangat beruntung sebab dapat merasa hidangan lain dari Kafe Uncle Cendol ni. Nak tahu apa dia? tengok ler gambar kat bawah ni hehe :





Cendol Sedap Sekitar Kuala Lumpur


Terliur tak? Semuanya sedap-sedap belaka. Paling favourite semestinya Cendol tu hehe. Akan datang, Uncle Cendol akan cuba untuk menghasilkan hidangan baru untuk pelanggan dan mereka bercadang untuk membuka 5 atau 6 cawangan baru di seluruh Malaysia pada awal 2017. Wahh~ Kalau korang nak cuba makan atau singgah minum petang kat sini, berikut adalah info Kafe Uncle Cendol :

Alamat : 
Uncle Cendol Café,
NO G 08, Brem Mall,
Jalan Kepong,
Jinjang Selatan,
52000 Kuala Lumpur


Terima kasih kepada Halim Brothers & Uncle Cendol sebab jemput kita merasai hidangan yang sedap ni. :D



April 05, 2016