Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem ke-3 The Hunger Games "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 20 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


Movie Review "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Entri kali ini nak review sikit pasal filem ke-3 The Hunger Games "The Hunger Games : Mockingjay - Part 1". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 20 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)


November 28, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Movie Review is back! Dah berapa lama tak update kan pasal filem-filem baru. So saya nak buat review balik. hee Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Big Hero 6". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 13 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

Movie Review "Big Hero 6"


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog sekalian. Movie Review is back! Dah berapa lama tak update kan pasal filem-filem baru. So saya nak buat review balik. hee Entri kali ini nak review sikit pasal filem animasi omputeh "Big Hero 6". Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 13 November 2014 (Khamis). Jom baca review yang ringkas dari saya. :)

November 26, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. #Siarsiar kali ni nak bawak korang jalan-jalan dekat Cameron Highlands yang saya dan keluarga bertandang ke sana pada 8 & 9 November 2014. Walaupun terdapat beberapa halangan nak kesana tapi alhamdulillah dapat jugak jejak kaki disana dengan IzinNya. Jom baca kisah selanjutnya. ^__^


#SiarSiar : Cameron Higlands 8/11 ~ 9/11


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. #Siarsiar kali ni nak bawak korang jalan-jalan dekat Cameron Highlands yang saya dan keluarga bertandang ke sana pada 8 & 9 November 2014. Walaupun terdapat beberapa halangan nak kesana tapi alhamdulillah dapat jugak jejak kaki disana dengan IzinNya. Jom baca kisah selanjutnya. ^__^


November 18, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dah lama sangat tak update, jadi marilah kita update blog ini. hahaha Entry ini sepatutnya dipublish awal, tapi atas masalah-masalah yang tak dapat dielakkan, baru lah hari ni dipublishnya. hehe Awal November hari tu Sabtu, 1 November 2014 saya bertandang ke Seremban. Kalau Seremban tempat siapa lagi, kalau bukan Ara Kimora. haha Jom baca kisah selanjutnya :)

#SiarSiar : Seremban 1/11


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Dah lama sangat tak update, jadi marilah kita update blog ini. hahaha Entry ini sepatutnya dipublish awal, tapi atas masalah-masalah yang tak dapat dielakkan, baru lah hari ni dipublishnya. hehe Awal November hari tu Sabtu, 1 November 2014 saya bertandang ke Seremban. Kalau Seremban tempat siapa lagi, kalau bukan Ara Kimora. haha Jom baca kisah selanjutnya :)

November 16, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ape khabar semua? Harap semua sihat selalu, jangan lupa senyum sikit! hehe Hari ni hari Jumaat, so salam Jumaat ye! Hari ni dah masuk 14 November 2014, pertengahan bulan November dah pon. Seperti yang dijanjikan tema blog akan berubah! Taadaaa~~ hahaa Tapi saya masih tak puas hati dengan beberapa designnya, akan ada beberapa perubahan nanti. Tema kali ini ialah "#Throwback" so 2 bulan ni akan ada beberapa post 'campak belakang' untuk korang. Jom nengok semula te-teaser image yang pernah dipost :






Tak boleh lupa minggu lepas, saya diserang demam teruk + migrain, ambik masa jugak nak sembuh. Dalam sakit-sakit tu sempat lagi singgah kat Cameron Highlands haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni, jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


Welcome to my life!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera gais. Ape khabar semua? Harap semua sihat selalu, jangan lupa senyum sikit! hehe Hari ni hari Jumaat, so salam Jumaat ye! Hari ni dah masuk 14 November 2014, pertengahan bulan November dah pon. Seperti yang dijanjikan tema blog akan berubah! Taadaaa~~ hahaa Tapi saya masih tak puas hati dengan beberapa designnya, akan ada beberapa perubahan nanti. Tema kali ini ialah "#Throwback" so 2 bulan ni akan ada beberapa post 'campak belakang' untuk korang. Jom nengok semula te-teaser image yang pernah dipost :






Tak boleh lupa minggu lepas, saya diserang demam teruk + migrain, ambik masa jugak nak sembuh. Dalam sakit-sakit tu sempat lagi singgah kat Cameron Highlands haha Okeylah sampai disini dulu entri kali ni, jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye Bye ^__^


November 14, 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca! Terima kasih kerana memilih untuk membaca blog ini hehe Okeylah Dah pon masuk bulan November. Papepon nak ucap tahniah kat Pahang sebab memang bola Piala Malaysia 2014! Walaupun tak berapa layan bola tapi still up-to-date jugak pasal bola ni. hahaa Okey macam entri sebelum ni saya ada mention yang saya sedang fikir untuk tema blog seterusnya. Nak bagitahu tema blog ni akan berubah pada 14 November 2014! haha yeay *tepuk tangan*


The first teaser image keluar pada hari Khamis (30/10) lepas via Instagram & Page "Rafzan Tomomi Story" jam 8.00 malam. Tema akan datang ni inspirasi dari polaroid frame 1989 Taylor Swift dengan tajuk '#Throwback'. Tema seterusnya akan diupload di Instagram & page dalam masa terdekat. Beberapa teaser image akan diupload (sebenarnya ikut mood jugak) hahaha So stay tuned okey! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye!  
p/s : Goodluck siapa yang amek SPM! 


14/11


Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca! Terima kasih kerana memilih untuk membaca blog ini hehe Okeylah Dah pon masuk bulan November. Papepon nak ucap tahniah kat Pahang sebab memang bola Piala Malaysia 2014! Walaupun tak berapa layan bola tapi still up-to-date jugak pasal bola ni. hahaa Okey macam entri sebelum ni saya ada mention yang saya sedang fikir untuk tema blog seterusnya. Nak bagitahu tema blog ni akan berubah pada 14 November 2014! haha yeay *tepuk tangan*


The first teaser image keluar pada hari Khamis (30/10) lepas via Instagram & Page "Rafzan Tomomi Story" jam 8.00 malam. Tema akan datang ni inspirasi dari polaroid frame 1989 Taylor Swift dengan tajuk '#Throwback'. Tema seterusnya akan diupload di Instagram & page dalam masa terdekat. Beberapa teaser image akan diupload (sebenarnya ikut mood jugak) hahaha So stay tuned okey! hehe Okeylah sampai disini dulu entri kali ini. Jumpa lagi dientri seterusnya. Assalamualaikum & Bye bye!  
p/s : Goodluck siapa yang amek SPM! 


November 03, 2014